Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

-YEZy- filmnaplója 2011 december - 2012 május

2012.06.02. 20:53 .YEZy.

2012 MÁJUS

My SO Has Got Depression   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
Imádom az ilyen filmeket. A valós alapokon nyugvó sztorikat valahogy sehol máshol nem tudják annyira közel hozni a nézőhöz, olyan érzéssel dramatizálni és filmre vinni, mint Japánban (az általam látott koreai próbálkozások mindegyike bűn rossz volt eddig). A már több hasonló, melankolikus és sokszor nyomasztó filmmel jelentkező Sasabe Kiyoshi ezúttal is nagyot alkotott, már persze csak akkor, ha valaki vevő az ilyesmire. Szóval a házaspár férfi tagja bedepisedik és kirángatni nem egyszerű dolog, de a (nem kicsit) önbizalomhiányos feleség azért igyekszik megoldani a dolgot. Mellette meg még mangát is rajzol, nem is akármilyet. Sakai Masato-t minden filmjében imádom, gyakorlatilag bármit képes eljátszani, Miyazaki Aoi pedig a hipercuki szerepekből egyre inkább komoly színésznővé érik. Nagyon jól játszik. A film pedig nagyon adja a depresszió lehangoló hangulatát, amit időnként viszont elképesztően jópofa jelenetek törnek meg, legalább egy kicsit. Takazaki Chibi első megjelenése (és Sakai arca hozzá) zseniális!

The Raid   6/10, 2011 ID [TRAiLER]
Hatalmas hype övezte ezt a produkciót, az iMDB-n majdnem 100 vélemény van fent róla, szinte mind isteníti és a legjobb akciófilmnek nevezi. Hááát, lehet, én vagyok túl igényes, de messze volt a legjobb akciófilmtől, viszont kétségtelen, hogy a legtöbb akciót tartalmazó filmek között igen előkelő helyen végez. Igazából a koncepciót és a jó sztorit hiányoltam belőle, mert elindul egy kőkemény kommandós filmként, aztán tulajdonképpen mindennemű átmenet nélkül átváltanak a bunyókra (és mindenki nagyon tud verekedni). Ez még magyarázható (elfogyott a lőszer), a siralmas fordulatok már kevésbé (hát persze, hogy van kapcsolat kommandós és lakó között). A koreográfiák némelyike rendkívül látványos (főleg amikben a Merantau-ban is látható fickó szerepel), de soknál úgy rángatják a kamerát, hogy nem látni semmit és egy idő után már eléggé immunissá váltam az újabb és újabb, véget nem érő verekedésekre. A kevesebb több lett volna, főleg úgy, ha némi sztori is van azért. A hongkongi mesterek valahogy jobban keverik az arányokat. Mindezektől függetlenül simán megértem, ha valaki isteníti fogja.

Wild Seven   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
A nagy, de könnyen fogyasztható blockbusterek mestere, Hasumi Eiichiro egy újabb nagy, de könnyen fogyasztható blockbusterrel jelentkezett, ami (ki hinné?) egy manga mozifilmes adaptációja. Menő rosszfiúk (Eita 1000x jobb, mint az Ichimei-ben), brutál motorok (meg egy olyan kamion, amit Edward Mulhare is megirigyelne), Johnnie To filmjeire hajazó fegyvertöltögetések, jó csajok (Motokariya Yuika, Fukada Kyoko), némi heroic bloodshed jelleg, mi kell még? Japán filmhez képest (sőt, japán akciófilmhez képest) pörgős tempó, amit az elmaradhatatlan drámai részek azért megtörnek egy kicsit, de a végeredmény több, mint korrekt. Hogy a sztori amúgy kreténség, kit érdekel?

A Ghost of a Chance   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
Az Uchoten Hotel és a Magic Hour rendezőjének új filmje ezúttal egy rendhagyó bűnügy bírósági tárgyalásába enged betekintést, aminek (egyik) humorforrása, hogy a tanú egy kísértet. Aranyos, de kissé visszafogott poénok, helyenként kissé leülő sztori és felemás színészi játék fűszerezi a látottakat. Ezek miatt időnként kissé unalmas, de összességében egy jópofa, aranyos történet. Ha tetszett a két előző film, akkor érdemes ebbe is belevágni.

Iron Sky   9/10, 2012 FI [TRAiLER]
Nagyon szórakoztató kis marhaság volt ez és mivel mások már mindent elmondtak róla, én csak annyit tennék hozzá, hogy nem lehet nem imádni egy filmet, amiben az űrhajót úgy hívják, hogy Götterdämmerung.

Hikaru Genji Monogari   5/10, 2001 JP [TRAiLER]
A régi japán legenda egyik viszonylag friss feldolgozása furán oda nem illő zenei betétekkel, egy kevés erotikával és több gyönyörű színésznővel (pl. Tokiwa Takako). Kár, hogy a sok lelki problémázás miatt kicsit túlságosan is lassú, még akkor is, ha érthető valahol, hiszen az egész legendának ez volt a lényege.

Cheers from Heaven   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Imádom az ilyen filmeket. Egy újabb zenekaros sztori afféle Linda Linda Linda módon, leszámítva, hogy van benne Abe Hiroshi, aki a tőle megszokott módon zseniális. Az érzelmi töltetet az egekbe emelték, a zenék jópofák, a sztori majdnem teljesen rendben van, egyedül a doktorbácsis részeket nem szerettem, de úgy látszik, ezek kihagyhatatlanok a hangulat fokozásához. Nagyon megérte megnézni és egyre inkább úgy fest, hogy a 2011-es japán felhozatalra sem lehet panasz.

Tokyo Oasis   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
Imádom az ilyen filmeket. Csendes, nyugodt kis sztori, egyszerű emberek jópofa kalandjai. Ha tetszett a Megane és a Pool, akkor ez is kötelező darab (nagyjából ugyanazok a szereplők is játszanak benne, mint azokban).

Remains - Beautiful Heroes   8/10, 1990 JP [TRAiLER]
Új filmek ide, új filmek oda, megint kikötöttem egy régi darabnál, de nem bántam meg. Jó kis akció/kaland keverék nagydarab (mű)medvével, meg nagyon menő karakterekkel. A rendező egy noname alak, bizonyos Sonny Chiba, a főbb szerepekben pedig Sanada Hiroyuki és Sugawara Bunta, de a csajok is kitesznek magukért (a girls with guns kommandós jelenetet nagyon bírtam). Szórakoztató 110 perc, az biztos.

Girara - The X from Outer Space   6/10, 1967 JP [TRAiLER]
Imádom az 50-es, 60-as évek retro sci-fijeit, a kaiju eposzokat pedig pláne. Girara a valaha kitalált legidétlenebb kaiju, teljesen béna és igazából annak ellenére, hogy "róla" szól a film, csak egy mellékszereplő. A sztori és a hangulat igazából csak addig 10/10-es (de addig tényleg!), amíg meg nem jelenik a debil szörnyeteg. Addig az űrutazás romantikája és a 60-as évek imádnivaló hangulata odaszögezett a képernyő elé, a városrombolósdi viszont eléggé fantáziátlanra sikeredett. Girara 2008-as kalandja ezerszer jobb (bár a súlyos humor miatt nem mindenki számára emészthető), viszont nagyon is megérte látni, hogy miből is készült a feldolgozás.

Mr. and Mrs. Gambler   7/10, 2011 HK [TRAiLER]
Valószínűleg rajtam kívül nem nagyon van Wong Jing rajongó ebben az országban, úgyhogy tuti nem sokan nézik majd meg ezt a filmet, de ez az ő bajuk. Chapman To és Fiona Sit párosa már több filmben is jól működött korábban, ahogy most is, a poénok minősége az elborzasztó, a rendkívül fárasztó és a jó között hullámzik folyamatosan, a mahjong jelenetek zseniálisak, Wong Jing saját magát is kifigurázza (mint mindig), egyszóval minden benne van, ami egy agyatlan, imádnivalóan ripacs HK vígjátékhoz szükséges.

Ichimei - The Death of a Samurai   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Háááááááát... Igazából nem nagyon lehet róla mit írni azon kívül, hogy Miike-nek ebbe nem kellett volna belefognia. A hosszas drámai felvezetés nagyon unalmas volt (bár ebben az is benne van, hogy láttam az eredetit, így ismerem a sztorit), Miike jellegzetességek szinte egyáltalán nincsenek (leszámítva 1-2 apró pillanatot), a film vége felé pedig egy meglepő (de ennél többet említve spoileres) elem totálisan lerontja a zárás hitelességét. Az eredetiben ez a meglepő elem nem volt, nem is értem, hogy gondolták. A szereplők közül Yakusho Kouji ezúttal is jó, a főszereplő fickó (Ichikawa Ebizo) se rossz, de őt Nakadai Tatsuya-val nem lenne fair összehasonlítani. Ha nem láttad az eredetit, akkor azt nézd meg, ha láttad az eredetit, ezt csak akkor, ha nincs semmi más kéznél...

Kaiji 2   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Nem gondoltam volna, hogy tömény pachinko-zásból is lehet 2 órás mozifilmet gyártani... Jó nagy hülyeség, ahogy az első rész is az volt, bár ott legalább többféle "játék" színesítette a történetet. Itt csak a világ legszemetebb pachinko gépét (és az üzemeltetőit) kell legyőzni és közben röpködnek a yen milliárdok. Tipikus Fujiwara Tatsuya film egyébként, játszani meg még mindig nem tanult meg.

Nightmare   2/10, 2011 CN [TRAiLER]
Bűn rossz kínai/hongkongi koprodukcióban összecsapott horror, amiben ugyanazokat a kliséket puffogtatják, mint az összes többi hasonló csodában. A botrány adta el az egészet, mondván Gillian Chung nem volt hajlandó promotálni a filmet. Meg tudom érteni szegénykét...

2012 ÁPRILIS

Speed Angels   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
Gyors kocsik, jó csajok, mi kell még? Hát pl. egy nem 100%-ban klisékből álló sztori, de ez nem annyira releváns (elvégre egy akcióvígjátékról lenne szó, ami ráadásul Jingle Ma produkció), de az, hogy a film végén a megváltóként várt autóverseny szinte teljesen animáció és abból is az a fajta, ami egy közepes autószimulátor grafikáját és fizikáját hozza, az eléggé kiábrándító... Kár érte, mert amúgy jópofa volt, a sablonosan csöpögős, tajvani tévésorozatokat megszégyenítő szerelmi szálak, a felháborítóan gonosz japánok és a hibbant taichi (és mahjong) mester anyuka már önmagukban szórakoztatóak voltak. Érdekes volt a nemzetközi szereplőgárda is, volt itt koreai dreamguy (Han Jae-Suk), japán főgonosz (Kitamura Kazuki), a négy csaj között pedig 1-1 japán (Tanaka Chie), tajvani (René Liu), kínai (Tang Wei) és egy hongkongi (Cecilia Cheung). Azért Jingle Ma még felkajtathatott volna némi lóvét, hogy normális autókkal vegyék fel a versenyt is, Jackie Chan ezt anno jobban csinálta (bár a célvonal átszelése neki se sikerült eredetibbre).

Ultraman   5/10, 2005 JP [TRAiLER]
Szórakoztató kis tokusatsu blődli a legendás japán akcióhősről, akinek a sztorija többek között a Big Man Japan-t is ihlette. Az én retro ízlésemnek túl sok volt benne a számítógépes animáció, valószínűleg a '60-as évekbeli sorozatot jobban értékelném. Egyszer azért nézhető, aranyos kis mozi.

The Suspect Muroi Shinji   6/10, 2005 JP [TRAiLER]
Bayside Shakedown sorozat népszerűségét kihasználva az egyik jellegzetes mellékszereplőnek is készítettek egy külön filmet. A krimi része so-so, a szereplő háttere túlságosan klisés és a sorozatra jellemző humor is eléggé háttérbe lett szorítva. Viszont van benne Tanaka Rena, aki ezúttal is gyönyörű.

A Man with Style   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Zseniális, zseniális, zseniális! Ishii Yuya filmjeit imádom, nagyszerű a humora a fickónak és jó érzéke van az emberközeli, szerethető figurákhoz. A két főszereplő (Taguchi Tomorowo, Mitsuishi Ken) szintén zseniális színész, a keserédes hangvétel ellenére is jókat lehet kacarászni a dolgaikon. Az ilyen filmek miatt lettem a japán mozi rajongója!

Corações Sujos   8/10, 2011 BR [TRAiLER] -watched at Titanic Filmfest-
Ugyan ez egy brazil film, de aki szereti a japán filmeket, annak kötelező darab. A második világháború után a Brazíliába emigrált japánok nem akarták elhinni, hogy elbukta az anyaország a háborút és emiatt aztán szépen egymásnak is estek. Valós történelmi eseményeken alapul tehát a sztori, ami hűen ábrázolja az emberi hülyeséget. Ihara Tsuyoshi remek a megvezetett, de eredendően jóravaló fickó szerepében, Tokiwa Takako pedig még mindig a legjobb és legszebb japán színésznő.

Die Wand   6/10, 2012 AT [TRAiLER] -watched at Titanic Filmfest-
Jó kis nyomasztó osztrák történet egy fura, nem önként választott remeteéletről az Alpok gyönyörű hegyei között. Kicsit szokni kell a narratíváját, valamint az álmok és a valóság közötti váltásokat, a csúcspontnak szánt jelenetnél pedig furán hiányzik az érzelmi töltet. Ezeket leszámítva nagyon ütős mozi!

Unfair - The Answer   5/10, 2011 JP [TEASER]
Kedvenc(?) belevaló rendőrnőnk ezúttal egy szögbelövős sorozatgyilkos nyomába ered, aztán sok-sok minden egyébre is fény derül. Az első részhez képest sokat fejlődött a stáb, pörgősebb, látványosabb az egész, a brutalitást tekintve pedig már-már a koreai véres thrillerekre hajaz a film. A mindenki átver mindenkit klisé pedig úgy látszik, megunhatatlan.

Chilling Romance   5/10, 2011 KR [TRAiLER]
Afféle "mindent bele" romcom Koreából, értem ezalatt, hogy igyekeztek belezsúfolni a lehető legtöbb filmes zsánert a horrortól kezdve a thrilleren és a drámán keresztül egészen a romcomig. Már ez elég gázos, az meg pláne, hogy az összes kulcsmomentum ismerős más más filmekből. Egy viszont biztos: a koreaiak NEM tudnak autót vezetni, mert MINDEN drámájukban a dráma oka, vagy eredménye valamilyen autóbaleset. Ebbe a filmbe több is jutott, juhé!

Bloody Gambles aka Chizome no Daimon   4/10, 1970 JP
Szabványunalmas yakuzásdi Fukasaku Kinji rendezésében 1970-ből. Ugyanaz van benne, mint az összes többiben, így Sugawara és Tsuruta nagyon jó, a sztori viszont a világon semmi extrát nem nyújt. Egynek elment, de ettől sem lettem a yakuzafilmek rajongója...

Invasion of Alien Bikini   6/10, 2011 KR [TRAiLER]
Ez nagyon beteg... Jó kis koreai függetlenfilm 4300 dolláros költségvetésből, ha minden igaz, amiben egy réges-régi kínai legenda van napjaink elborult dolgaiba beleplántálva. Ha mindenképpen hasonlítgatni kellene valamihez, akkor kb. úgy lehetne jellemezni, hogy a Cold Fish, valamint Iguchi Noboru marhaságai vannak összekeverve a Save the Green Planet-tel. Érdeklődés felkeltve? Ja, bikinire nem emlékszem a filmből, kivéve persze, ha melltartóra gondoltak.

The Kick   5/10, 2011 KR [TRAiLER]
A koreaiak nem szarral gurigáznak, ha akcióról van szó. A The Quick-ben is hullottak a statiszták és a kaszkadőrök és ugyanez van ebben is, pedig ez egy könnyed kis családi mozi akar lenni. A sztori lényegtelen (mert thai agyak alkották), a színészi játék érdektelen, a pár béna CG jelenet szóra se érdemes, de mindez mit se számít, mert úgyis mindenki csak a bunyók miatt nézi majd meg, azok meg tényleg látványosak, a felhasznált eszközöket tekintve pedig sokat nézték a készítők Jackie Chan bunyóit. Yeeja (vagy hogy kell írni) nagyon jó, de a koreaiak is zúznak rendesen, a tae kwon do pörgőrúgásait meg még maga Norris papa is megirigyelhetné.

I Love Hong Kong 2012   5/10, 2012 HK [TRAiLER]
Szokásos HK újévi baromság, amin jókat kacarászik az ember időnként, de érződik rajta, hogy jobban (sokkal jobban) benne kellene lenni az ottani életben ahhoz, hogy minden poén átjöjjön. Azért így is sok érthető kreténség van benne, bár mint minden Eric Tsang vígjátékban, a humor minősége finoman fogalmazva is hullámzó (a zseniális szuperhős cosplay után a gagyi szado-mazo poén pl.)

Flying Swords of Dragon Gate   7/10, 2011 HK [TRAiLER]
Tulajdonképpen jó volt, legalábbis a mostanában felújítgatott, újraértelmezett hasonló filmekkel összehasonlítva. A sztori csak hellyel-közzel ismerős, mert nem egy az egyben remake-je a '92-es változatnak. A sztori teljesen rendben van, a Tsui Hark-ra jellemző poénok úgyszintén, a látvány viszont borzasztó felemás, de ez nem konkrétan ennek a filmnek a hibája. A tájképek és a nem (nagyon) mozgó tárgyakat remekül adja vissza a CG, lenyűgöző az így megformált vidék, viszont a harcokban nagyon gáz, amikor úgy pattognak a figurák ide-oda, mint a gagyi számítógépes játékokban. Konkrét, ember-ember elleni bunyó szinte alig van, a huzaltechnikát meg csak a repüléseknél alkalmazták, a csatáknál nem. Ha ez lesz a trend a jövő wuxia filmjeiben, akkor inkább ne csináljanak ilyen filmeket... Ja és állítólag a 3D is jó benne, ami látszik belőle 2D változatban, az alapján el is hiszem.

Phone Call to the Bar   7/10, 2011 JP

Moteki   10/10, 2011 JP [TRAiLER]
Elővigyázatlanok könnyen kultúrsokkot kaphatnak ettől a filmtől... Igazi modern japán mozi, ami tömve van mindazzal, ami behálózza (feltehetőleg) a japán fiatalok hétköznapjait. A főszereplő antihős csávó helyzete már csak azért is nehéz és reménytelen, mert hát ki tudna választani Nagasawa Masami, Aso Kumiko, Naka Riisa és Maki Youko között? A zenék fenomenálisak, a poénok jók és kellően kegyetlenek, a drámai részek annyira nem ütősek, de mivel ez egy vígjáték, így ez nem is baj. Aki viszont nem szokott japán filmeket nézni, az ne ezzel kezdje az ismerkedést...
 

Rebirth   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Az ilyen sztorik miatt tartom a világ legjobbjának a japán mozit. Az egész ott kezdődik, ahol egy "normális" USA produkció véget ér, a gyerekrablót elítélik, a gyerek visszakerül a szülőkhöz, mindenki tapsol, Columbo hadnagyot vállon veregetik, stb. De vajon jól van-e ez így és hogyan alakul a szereplők további sorsa? Létezik-e ezek után boldogság? Nagasaku Hiromi szenzációsat alakít, de Inoue Mao se rossz, a történtek pedig finoman fogalmazva is elgondolkodtatóak. Ott a helye ennek a filmnek is 2011 legjobbjai között.

2012 MÁRCIUS

Romancing in Thin Air   6/10, 2012 HK [TRAiLER]
A kínai cím szerint elvileg ez a Love for All Seasons II, amiből csak annyi igaz, hogy itt is Sammi Cheng és Louis Koo a két főszereplő. Johnnie To ezúttal nem erőltette meg magát, bár a romantikus dráma kategóriában végül is nem rossz a sztori, csak éppen nem jönnek át rajta eléggé To jellegzetességei. Azért a film-a-filmben szál nem volt rossz és Shangri-La sem semmi helyszín. Sammi kap majd jelölést érte a következő HKFA-n, de kábé ennyi, ami miatt majd visszaemlékezik valaki a filmre, a többi sajnos meglehetősen közepes.

Gaku   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Mangaadaptáció, ezúttal a hegyimentők munkájának kellően(?) túldramatizált világából. Van benne sok-sok hegymászás, baleset és mentés, de egy ilyen sztorihoz túl lassú a tempó és az egekbe húzott drámai faktor miatt a második felére elég unalmassá válik. Oguri Shun figurája egész jól eltalált lenne, ha nem lennének benne a zavaró túljátszások (már-már Fujiwara Tatsuya "tehetségét" idézik). A látványvilág viszont gyönyörű, ahogy a Japán Alpok is. Hegymászós filmből azért a Mt. Tsurugidake sokkal jobb volt...

Dear Enemy   6/10, 2011 CN [TRAiLER]
Tipikus modern kínai film, azaz előtérbe tolt vadkapitalizmus, rideg jólétben szenvedő karrierista főszereplők, akik rájöttek, hogy pénzen nem mindent lehet beszerezni, idealizált helyszínek (Chengdu szebb, mint bármelyik mediterrán város), mindenki Cadillac-kel közlekedik, stb. Jó sok sztár van a szereplők között, akiket mindig élmény látni (pl. Michael Wong, Christy Chung, Gigi Leung, Xu Jinglei, Aarif Lee, stb.). Ilyenek még jöhetnek!

Dog x Police   6/10, 2011 JP [TRAiLER]
Nem vagyok oda túlzottan a kutyás filmekért, mert nagyon kiszámíthatóak, de ez tetszett, talán azért, mert rendőrkutyáról szól, így a szokásos klisék mellett van benne más is. Az első 10 perc után kitalálható a vége, de pár látványos akció és az imádnivaló japán túldramatizálás megmenti a filmet az unalomtól. A japánok még a magyaroknál is fantáziátlanabb nevekkel látják el a kutyákat...

Gal Basara   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
A GI Samurai óta elég gyakran kerül vissza valaki a múltba a japán filmekben. Ezúttal egy csapat iskolás (köztük több AKB48-as leányzó) keveredik vissza a háborúk korába, hogy élőben ismételjék a töriórán tanultakat. Roppant szórakoztató, bár meglehetősen drámaira hangolt kis film, nagyon tetszett.

All's Well Ends Well 2012   7/10, 2012 HK [TRAiLER]
Imádom a kínai újévre készített marhaságokat, a nagy sztárok bohóckodásait, még ha sokak szerint a mostaniak nem is olyan ütősek, mint a 20 évvel ezelőttiek. Ebben is ez van, Louis Koo (mint aktmodell) és Donnie Yen (mint lepukkadt rocker) zseniális, Sandra Ng és Kelly Chen úgyszintén, de a többiek se rosszak, Wong bácsi ráadásul még a Happy Ghost-ot is megidézi egy kicsit. A zenei betétek és Chapman To hosszú parókája fenomenálisak, rég röhögtem filmen ennyit.

The Spin Kid   5/10, 2011 TW [TRAiLER]
Tajvani tinédzserdráma egy techno DJ-vel a főszerepben. Jó zenék váltakoznak a helyi tradíciókkal, a sztori sem rossz, csak túlságosan sötétre van hangolva. Kár, hogy a helyi techno szcéna bemutatása eléggé a háttérbe van szorítva, érdekesebb lett volna arra koncentrálni a főhősök hányatott sorsa helyett...

The Viral Factor   6/10, 2012 HK [TRAiLER]
Ha zsarus thriller és akciófilm, akkor csak Hongkong, sehol máshol nem képesek ugyanazt a színvonalat hozni. Dante Lam legújabb filmje elsősorban a három főszereplő miatt emlékezetes, Jay Chou végre megtanult játszani, Nic Tse szuper, mint mindig (bár jobban szeretem, amikor zsarut alakít) és Andy On a tökéletes főgonosz. Imádnivalóak benne az efféle sztorik kliséi (igen, golyót is szednek ki egymásból), lenyűgözőek az akciók és látványos az egész, úgy, ahogy van. Egyedül a sztori volt némileg laposabb, mint Dante Lam korábbi mozijai, kicsit olyan lett az egész, mint ha egy Gordon Chan, vagy egy Benny Chan rendezés lenne...

I Do   6/10, 2012 CN [TRAiLER]
Tipikus 21. századi kínai romcom, ami egy kicsit egy magyar klasszikusra is hajaz. Kőgazdag, a felső tízezerbe tartozó főszereplők, hipermodern (és emiatt kissé rideg) környezet és még a pekingi látképekből is igyekeztek kiszedni a szmogot (nem mindig sikerült). Li Bingbing gyönyörű, Sun Honglei remek, a poénok jópofák, a zene fülbemászó, kár, hogy helyenként kissé leül a történet...

The Great Magician   7/10, 2012 HK [TRAiLER]
A színészi játék zseniális, a "korhűség" szintén, a hangulata magával ragadja a nézőt, de a forgatókönyvön lett volna mit javítgatni még. Ettől függetlenül imádtam, a cameok között pedig elvileg még Sonny Chiba is feltűnik, bár a filmben nem sikerült kiszúrnom, csak a nevét a stáblistában...

Turning Point 2   4/10, 2011 HK [TRAiLER]
Az első rész se volt egy nagy durranás, de mivel ez egy tévésorozat mozifilmes folytatása, így alapvetően a sorozat rajongóinak készült. Emiatt önmagában nézve jópár dolog rejtve marad, illetve nem olyan érdekes, mint a sztori ismeretében lenne, ráadásul hiába a sok nagy sztár benne, pont a főszereplő nagyon szürke. Így aztán csak Janice Man külseje és Francis Ng "bölcsességei" maradnak meg a nézőben...

Tokyo Sonata   9/10, 2008 JP [TRAiLER]
Nagyszerű film egy jellegzetesen japán kiindulóponttal. A családfő elveszíti az állását, de otthon nem meri megmondani. Remekül kidolgozott, elgondolkodtató dráma, átélhető jellemrajzokkal. Ugyanezt a témát a humoros oldaláról közelíti meg a Quirky Boys & Gals egyik története is, ha ez tetszett, érdemes azt is megnézni.

Princess Toyotomi   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Remek alapötlet, lenyűgöző első óra, aztán kűzdelem az álomba zuhanás ellen a maradék időben. Kár érte, mert az osakai rejtély zseniális ötlet, a főszereplő könyvvizsgálók se semmi figurák és nagyon hamar előjön a nézőből, hogy újra vissza kellene mennie Osaka-ba élvezni a város hangulatát...

Andalucia - Revenge of the Goddess   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
Amalfi 2, avagy Kuroda diplomata megint minden megold, bár mindenki ott tesz neki keresztbe, ahol csak tud. Gyönyörűen fényképezett, látványos, ám meglehetősen lassú japán thriller nem akármilyen sztárparádéval a szereplők között.

Carmen Comes Home   8/10, 1951 JP [CLiP]
Az első japán színes filmben már hozták a formát, hiszen a színeket mi mással is lehetne jobban bemutatni, mint a színes női alsóneműkkel és sok-sok fedetlen bőrfelülettel. A sztori örök (a Tokióban sztriptíztáncosnőként dolgozó lányka hazatér a falujába és ez sok-sok gubancot okoz), a poénok ülnek, a hangulat könnyed, a főszereplő lány (Takamine Hideko) pedig gyönyörű.

Usagi Drop   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
Sabu átment aranyosba... Ez így önmagában kissé lehúzza a filmet, hiszen Sabu-t senki sem a cukiságért nézett korábban, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a sztori rossz lenne, sőt! Tipikus édes-bús dráma, jópofa poénok és persze Matsuyama Kenichi, aki ezúttal is bizonyítja, hogy minden filmjét érdemes megnézni.

Hayabusa   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
A japán sci-fi újhullám egyik remek példája ez a mozi, amiben a fikció csak a szereplőkre korlátozódik, hiszen a Hayabusa űrszonda útját kísérő tudósokról mintázták őket. A látvány lenyűgöző, a földi és űrbeli problémák úgyszintén. Csak a színészi játék hagyott némi kívánnivalót maga után.

Tsurugidake   8/10, 2009 JP [TRAiLER]
2009 legtöbbet díjazott japán mozija volt, ha minden igaz, ami nem is csoda, hiszen a Toei mindent beleadott, hogy a címben szereplő hegycsúcs meghódítását minél látványosabban tálalja a néző elé. A századelő hangulata imádnivaló, a hegymászós drámák tipikus fordulatait remekül ellensúlyozzák a hadsereg és a civil mászók viszályai és sztárokban sem szenved hiányt a néző. A kicsit lassú tempó azért itt sem maradhatott el...

Sister Street Fighter Fifth Level Fist   7/10, 1976 JP [CLiP]
Szokásos karatés csetepaté a 70-es évekből a mindig zseniális Shihomi Etsuko főszereplésével. Egyszeri, könnyed kikapcsolódás.
 

2012 FEBRUÁR

72 Heroes   6/10, 2011 CN [TRAiLER]
A China needs heroes! szlogen jegyében egy újabb patriotista kínai eposz, ami a Második Guangzhou Felkelés eseményeit mutatja be, szokás szerint kicsit távolságtartóan. Nem volt rossz, de a legfigyelemreméltóbb eleme, hogy Elanne Kwong gyönyörű.

Life Without Principle   9/10, 2011 HK [TRAiLER]
Johnnie To egyértelműen a világ egyik legjobb filmesévé vált mára és végre valahára ki tudott mászni a zsarus thrillerek kliséi közül (meghagyva azokat Dante Lam-nak). Legújabb filmje a pénzközpontúságot és az emberi kapzsiságot mutatja be, igencsak meggyőzően. Az év legjobb HK mozija eddig.

Abacus and Sword   6/10, 2010 JP [TRAiLER]
Imádom a japán drámákat, mert mindig olyan témákat és hősöket képesek előszedni, amikre és akikre álmában sem gondolna az ember. Remek példa erre ez a mozi, amiben egy könyvelő életét követhetjük végig, aki ráadásul még szamuráj is. Kell ennél több? A sztori jó, a kivitelezés viszont nagyon tévéfilmes...

East Meets West   7/10, 2011 HK [TRAiLER]
Jeff Lau leporolta az Eagle Shooting Heroes videokazettáját és összetákolt egy ahhoz hasonló sztorit, ami ezúttal a mában játszódik. Nagyon bírom Jeff baromságait, egyszerre tud menő és szánalmasan gagyi produkciókkal előállni. Ez is az, néhány jelenet áll leesést okoz, egy csomón pedig röhög az ember, hogy milyen béna. Röviden, aki tudja a helyén kezelni ezeket az ökörségeket, annak számára nagyon szórakoztató lesz.

Love You You   4/10, 2011 HK [TRAiLER]
A gagyi és giccses romantikus filmek géniusza, Jingle Ma összehozott egy új gagyi és giccses romantikus filmet, ezúttal már a mandarin nyelvű piacra fókuszálva. Helyenként egész szórakoztató, de azért Jingle Ma-hoz méltóan kissé összelapátolt történetnek tűnik.

White Vengeance   7/10, 2011 HK [TRAiLER]
A China needs heroes! szlogen jegyében forgatott legújabb kosztümös háborús csetepatésdi kicsit túlságosan is melodramatikus lett, könnyező harcosok kaszabolják halomra egymást benne. Ettől függetlenül határozottan jobb, mint a mostani hasonló mozik többsége, ráadásul a film után remek szórakozás volt elolvasgatni a történelmi szócikkekben, hogy a Banquet at Hongmen hogyan is zajlott valójában és kiket is láthattunk a filmben.

Magic to Win   5/10, 2011 HK [TRAiLER]

Let's Go   7/10, 2011 HK [TRAiLER]
Wong Chin-po nosztalgikus hangvételű mozija úgy lett beharangozva, mint egy újkeletű hongkongi tokusatsu, pedig egyáltalán nem az. Minden benne van, amiről a régi hongkongi filmeket beazonosíthatjuk és minden benne van, amiről a maiakat. Nem rossz, de mivel nem az, aminek hirdették, így keveseknek fog tetszeni.

2012 JANUÁR

A Beautiful Life   4/10, 2011 CN [TRAiLER]
Úgy látszik, Andrew Lau-nak is feltétlenül meg kellett rendeznie a nagy szerelem/betegség/doktorbácsik klisédömping sztorik egyikét. Tulajdonképpen nem is rossz a végeredmény, leszámítva mindazt, hogy az embernek már a könyökén jön ki az összes ilyen, köszönhetően elsősorban a koreaiaknak. Ha még nem láttál ilyet, akkor alapmű, de mivel mindenki látott már ilyet, így kuka, még úgy is, hogy mind Liu Ye, mind Shu Qi jól játszik, bár utóbbi a hisztérikusság miatt kissé (nagyon) irritáló.

Gate of Hell   6/10, 1953 JP [TRAiLER]
Klasszikus, naiv szerelmi történet szamurájfilm keretbe ágyazva. Szinte egy az egyben olyan, mintha egy színházi előadást nézne az ember.

Treasure Hunt   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
Wong Jing legújabb agymenése sajnos az új pénzfogó szokás szerint a mandarin piacra készült, így túlságosan sokat nem lehet tőle várni, elvégre Wong humorában pont azok az elemek voltak jók, amiket kicenzúráznának... Így aztán a végeredmény egy családi filmecske, amiben van minden a kalandfilmek kliséitől kezdve a kungfun keresztül egészen Tarzanig. Lehetett volna még így is jó filmet csinálni belőle, de az nem vallana Wong Jing-re...

No More Cry!!!   8/10, 2009 JP [TRAiLER]
Imádom a japán drámákat, mindig képesek valami újat és meglepőt produkálni, ellentétben mondjuk a koreaiakkal. Ha pedig Abe Sadao a főszereplő, akkor biztos, hogy valami elborult dolog kerekedik ki az egészből. A sztori egyszerre vicces és kőkeményen drámai, ráadásul egyik fordulatot se lehet egyáltalán nem hogy kitalálni, még csak sejteni sem. Az egyetlen hibája, hogy kicsit túl hosszú és a címhez méltóan kicsit túl sok a sírás-rívás benne.

The Warring States   4/10, 2011 CN [TRAiLER]
A China Needs Heroes szlogen újabb bizonyítéka ez a grandiózusnak szánt kosztümös alkotás, de valahogy nagyon hiányzik belőle az átütő erő. A nagy stratéga, Sun Bin ugyanúgy esetlen alaknak van beállítva, mint Konfuciusz volt a Confucius-ban, a sztori pedig túlságosan elveszik az unalmas romantikus szál boncolgatásában. Kár érte, mert Francis Ng jó volt, mint mindig és a harcias heroinát is egy igencsak szemrevaló teremtés alakította.

From 5PM to 5AM   10/10, ???? NK
Imádom a kommunista propagandafilmeket, ha pedig ezeket éppen Észak-Korea produkálja, az már csak hab a tortán. Vadbaromnak ábrázolt Eisenhower, hadifoglyok(?) által alakított amerikaiak (kemény 3 fő), diszkréten kisminkelt elvtársnők, gyönyörű forradalmi dalok és rettenthetetlen katonák, akik mosolyogva lépnek túl a légitámadásokon. Alapmű!

Ogawa no Hotori   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Gyönyörű modern szamurájfilm Fujisawa Shuuhei regényéből (az ő műveit feltűnően gyakran adaptálják mostanság) a zseniális Shinohara Tetsuo rendezésében. Ahogy kell, az agyatlan akciók helyett a drámán van a hangsúly, a nagybetűs CSATA akkor történik meg, amikor kell. Nagyon szép film!

Righting Wrongs   9/10, 1986 HK [TRAiLER]
Egy korai Corey Yuen akcióorgia, ami meglepően komor hangvételűre sikeredett. A sztori mellékes, az egészet össze lehet úgy foglalni, hogy Yuen Biao & Cynthia Rothrock vs. Melvin Wong. Nagyon jó volt benne Ma Wu is és gyerekszínészként Fan Siu-Wong is feltűnik.

The Seventh Curse   10/10, 1986 HK [TRAiLER]
Zseniális kalandfilm a zseniális Simon Nam-tól, amiben Dr. Yuan-nak kell megszabadulnia egy átoktól, amiben persze eleinte nem nagyon hisz. Imádtam az elejétől a végéig, tökéletesen megkoreografálták a bunyókat, imádnivalóan formálták meg a szörnyeket, stb. Tökéletes úgy, ahogy van, ekkoriban HK nem nagyon tudott hibázni.

The Legend of Wisely   10/10, 1987 HK [TRAiLER]
Zseniális akcióvígjáték a zseniális Teddy Robin Kwan-tól a zseniális Sam Hui-val a főszerepben, mellette pedig a tökéletes szépségű Joey Wong és a mindig nagyszerű Ti Lung is látható. Imádtam a kaland részét, a Wisely filmekből kihagyhatatlan sci-fi szál is szuper, a főszereplők civakodásai úgyszíntén. Tökéletes úgy, ahogy van, ekkoriban HK nem nagyon tudott hibázni.

The Killer Who Never Kills   6/10, 2011 TW [TRAiLER]
A tajvani mozi az utóbbi időben valósággal összeforrt a tinédzserfilm zsánerével. Tulajdonképpen ez is egy közülük, amiben a botcsinálta bérgyilkos rájön, hogy gyilkolászás helyett is van megoldás. Eleinte meglepően színvonalas, aztán átmegy a szokásos klisés fordulatokba, a bérgyilkosok lelki kínlódásaival meg sosem tudtam azonosulni. Viszont ebben is van Chrissie Chau, sőt, a főgonosznak még szexi testőrnőkkel is körülveszi magát!

Keitai Kanojo   4/10, 2011 JP [TRAiLER]
Nem túlságosan profi kivitelezésű horror, amiben a C-ute egyik idoljának kell megtalálnia a rejtélyes virtuális barátnőt, aki mobiltelefonokon keresztül gyilkolássza halomra a férfiakat.

My Back Page   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
Ez is egy szokásos, aránylag jól sikerült japán dráma, remek szereposztással (Tsumabuki Satoshi, Matsuyama Kenichi), ami ezúttal a 70-es évek diáklázadásai közben történt egyik híres gyilkossági esetet dolgozza fel. Jó volt, szépen visszaadta a kor hangulatát, de szokás szerint kicsit lassú és elnyújtott.

Yakuza Weapon   3/10, 2011 JP [TRAiLER]
A Sushi Typhoon stúdió és Sakaguchi Tak neve garancia arra, hogy valami égbekiáltóan gagyi hülyeséget sikerült már megint a külföldi japánhülyeség rajongók számára előállítani. Sose fogom megérteni, mit esznek emberek ezeken a szarokon.

Mysterious Island   4/10, 2011 CN [TRAiLER]
Nagy siker volt Kínában ez a horror hülyeség, de igazából szerintem azért, mert annyira idétlen, hogy az már jó. Az összes klisét felvonultatják benne, a hangeffekteket nagyon aggresszívan adagolják a néző számára és marhára nem tudták eldönteni, hogy szupernaturális, vagy csak mezei slasher legyen a történetből. Az is röhejes, hogy a szereplők a saját dialektusukban beszélnek, mégis mindenki ért mindenkit. A csajok viszont ebben is nagyon jók voltak legalább.

Hindsight   6/10, 2011 KR [TRAiLER]
Song Kang-ho miatt nagyon bíztam ebben a filmben, de aztán viszonylag hamar kiderült, hogy hiába a menő karakterek és a helyenként jópofa humor, valahogy a bérgyilkosok lelki vívódásai marhára nem tudnak lekötni, főleg, hogy mindezt Hongkong már 20 éve csontig lerágta a heroic bloodshed-ekben, ennél sokkal jobban.

The Last Ronin   7/10, 2010 JP [TRAiLER]
Jó kis modern jidaigeki azok minden jellegével megspékelve, azaz a puszta akció helyett sokkal inkább a drámára fókuszálva. A sztori a 47 Ronin közé végül nem bekerült két egykori barát jelenét mutatja be, akik (egymás tudtán kívül) mindketten fontos küldetést teljesítettek 16 éven át. Yakusho Kouji és Sato Koichi is remekel, a sztorihoz sok szálon kapcsolódó bunraku darab pedig külön érdekesség benne. Jó volt, csak szokás szerint kicsit lassabb, mint kellene.

Brush Up My Sisters   5/10, 2003 HK
A régi The Inspector Wears Skirts filmek spinoff-ja sokat ígérő poszterrel és jó csajokkal (Pinky Cheung, Teresa Mak, Natalie Ng), viszont gyér technikai kivitelezéssel és gyengécske poénokkal. Egyszer nézhető, de tulajdonképpen az is minek...

2011 DECEMBER

Shoujotachi no Rashinban   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Tökéletes tinédzserfilm és szinte tökéletes thriller, amiben Narumi Riko egy rövid életű 4 fős színjátszó csoport robbanékony természetű vezetőjét alakítja. A thriller szál pedig azt nyomozza, mi is lett a csoport vége. Nagyon jó film!

Into the White Night   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
Rideg hangulatú, kicsit nyomasztó japán thriller, remek színészekkel és kőkemény sztorival. Akinek ez nem elég, még annyit, hogy Horikita Maki vetkőzik is benne. Van belőle koreai mozi és japán tv sorozat változat is, elvégre ez eredetileg egy japán regény volt. Valahogy a koreai filmváltozatra ezek után nem vagyok kíváncsi, épp elég volt a japán is...

Scabbard Samurai   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Matsumoto Hitoshi harmadik remekműve a Big Man Japan és a Symbol után. Kicsit más műfajban utazik ezúttal, bár az agymenései azért megmaradtak. Szeretni való, meseszerű, aranyos történet az antihős szamurájról és a kislányáról. Imádtam!

The Last Kamikaze   9/10, 1970 JP
Nagyon jó Toei dráma a II. világháború végéről, bemutatva a kamikaze pilóták életét és hozzáállását. Tele van a Toei yakuzafilmjeiből ismerős arcokkal, kellemes meglepetés volt őket ilyen fajsúlyos filmben is látni.

Eleven Samurai   4/10, 1966 JP
Kudo Eiichi saját korábbi filmjét (13 Assassins) remixelte és pár változtatással a néző képébe tolja ugyanazt. Eleinte vicces volt, hogy mindent lehetett előre tudni, de ahogy lenni szokott, a film menthetetlenül unalomba fullad.

Perfect Education 7 - Maid for You   6/10, 2010 JP [TRAiLER]
A lányrablós sztori hetedik verziója Fukasaku Kenta elgondolásában, a két főszereplő még a korábbiaknál is szánalomra méltóbb, a szokásos események mellett pedig kellőképpen kikarikírozásra kerül az egész Akihabara cosplay őrület is. Jó volt.

Perfect Education 6   8/10, 2004 JP
A lányrablós sztori hatodik, egyben legjobb verziója Wakamatsu Kouji agymenésének köszönhetően. Van plusz karakter, lázadás, több gyilkosság és a pink film nagymesterének mozijaira olyannyira jellemző elborult hangulat.

Perfect Education 5 - Amazing Story   6/10, 2003 JP
A lányrablós sztori ötödik verziója, egy középkorú nő és egy fiatal lányrabló tálalásában. Explicit szexjelenetek, a jellegtelen kisváros pedig tökéletes háttérként szolgál a történtekhez.

Perfect Education 4 - Secret Basement   4/10, 2003 JP
A lányrablós sztori negyedik verziója, néhány perc Matsuyama Kenichi, aztán egy túlbonyolított múltú lányrabló unalmas magára találásán lehet ásítozni. A sorozat leggyengébb darabja.

Perfect Education 3   7/10, 2002 JP [TRAiLER]
A lányrablós sztori hongkongi környezetben, remek zenével, gyönyörű iskoláslánnyal, szokásos végkifejlettel.

Choileefat   3/10, 2011 HK
Gyatra HK vígjáték, amiben az USA-ból hazatérő jófiúnak kellene átvennie a kungfu iskola vezetését, de közben minden más is történik. Egy-két apró vicces jelenet van benne, de az egész nagyon amatőrnek hat és főleg a kungfu nagyon gyenge.

Underwater Love   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Ha egy filmet úgy reklámoznak be, hogy ez egy pinku musical, az már önmagában előrevetíti azt, hogy súlyos alkotással állunk szemben. Ha pedig úgy reklámozzák be, hogy Christopher Doyle volt az operatőr, akkor legalább a látványvilág nagyon rendben lesz. A sztori egyszerre aranyos és idétlen, a kappák megvalósítása a Death Kappa-hoz képest nagyon gyenge, a musical jelleget pedig a debil kis dalocskák jelentik. Nem tudott igazán lekötni, de pár jó poén azért volt benne és hát pinku-hoz méltóan a nők se voltak rosszak benne.

Sleepwalker 3D   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
A Pang ikrek továbbra is vadul keresik, mivel tudnák felülmúlni a jó tíz éves The Eye sikerét. Persze ezúttal sem sikerült, a szokásos horror klisék, egy kevéske rejtély és egy túlságosan is súlytalan dráma csak az eredmény. Talán majd a következő próbálkozás...

Ninja Kids   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
Miike Takashi már többször bebizonyította, hogy nem akármilyen anime átdolgozásokat képes leforgatni. A Ninja Kids annyiban különbözik az eddigiektől, hogy eddig ez szól a legfiatalabb korosztályhoz, így felnőtt fejjel talán nem annyira szórakoztató, viszont tény, hogy a kicsit gusztustalan apróságokat senki más nem tudja úgy a néző elé tárni, mint Miike (na jó, esetleg még Wong Jing). Jók voltak a jelmezek, kellően debilek voltak a szereplők, viszont túlságosan is igyekezett hű maradni az animéhez, így elég sok töltelék karakter is bekerült a sztoriba, akikre talán nem is lett volna szükség.

The Wonderful World of Mr. Kuhio   6/10, 2009 JP [TRAiLER]
Fura dráma egy fura házasságszédelgő munkásságáról, aki mindazzal együtt képes megbolondítani a nőket, hogy elég sokan átlátnak rajta. Vajon mi lehet a titka? A sztori maga érdekes volt, de nem pörgött, sokszor leült, így időnként elkalandozott a figyelmem róla.

Runway Beat   9/10, 2011 JP [TRAiLER]
Úgy látszik, a zenés filmek mellett most a divattervezős sztorik is nagyon menőek Japánban. A Paradise Kiss után itt a következő, ami talán még jobban is sikerült. A megszűnés előtt álló középiskolába új diák érkezik, aki alaposan megbolygatja az addigi rendet és megpróbálja elhinteni mindenkiben, hogy ha bíznak magukban, akkor bármire képesek. A kórházas szálat szívesen kihagytam volna belőle, ezt leszámítva majdnem tökéletes.

Patisseire Coin de Rue   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
Egy újabb nagyszerű japán film, amiben a kagoshimai lányka próbál szerencsét a nagyvárosban és akar bekerülni az elit cukrászüzletbe. Ez persze sosem egyszerű, de egy igazi zero to hero moziból kihagyhatatlan. Aoi Yuu szokás szerint nagyon jól játszik, a másik cukrászcsajjal vívott catfight-ok pedig zseniálisak.

Quick!   7/10, 2011 KR [TRAiLER]
Jó kis koreai "mindent bele" akciófilm, amiben sok korábbi film felfedezhető Jackie Chan Mennydörgésétől kezdve a Féktelenülön keresztül egészen a My Sassy Girl-ig. Látványos autós/motoros üldözések, debil humor, jó csajok, mi kell még? Kár, hogy csak az első fele igazán jó, a második már fárasztó.

Ambition Without Honor   4/10, 1996 JP
Miike Takashi korai B filmjében megidézi a '70-es évek yakuza sztorijait. Kár, hogy nem sok sikerrel, egyik szereplő sem kelt sem érdeklődést, sem szimpátiát a nézőben.

Deadly Outlaw Rekka   5/10, 2002 JP [TRAiLER]
Miike Takashi yakuza/akciófilmje menő főhősökkel, dögunalmas yakuzás belharcokkal, hiteltelen emberi reakciókkal és nagy csalódást okozó lezárással. Mindezektől függetlenül voltak szórakoztató részei és látványos jelenetei.

The Front Line   7/10, 2011 KR [TRAiLER]
Korea nagyon ütős háborús mozikat szokott készíteni, ez is egy ezek közül, amiben gyönyörűen mutatják be az 1953-ban lezárt Koreai Háború értelmetlenségét és apró képtelenségeit, különös tekintettel a tűzszünet aláírására. Kár, hogy ez is hosszabb, mint kellene.

Drive   4/10, 2011 US [TRAiLER]
Ettől a filmtől volt oda meg vissza mindenki a környezetemben, úgyhogy kénytelen voltam megnézni, bár már előre szkeptikus voltam. Az hamar kiderült, hogy van színész, aki még Jay Chou-nál is nagyobb fapofával bír autót vezetni, de ez még nem lett volna baj. Az már inkább, hogy akciófilmre számított volna az ember és helyette egy sekélyes drámát kapott, amiben volt néhány nagyon erőteljes jelenet, de ezek között halálra unta magát rajta.

Kiseki   10/10, 2011 JP [TRAiLER]
A kortárs távol-keleti mozi legjobbja egyértelműen Japán, ezt a megállapítást pedig csak tovább erősíti Koreeda Hirokazu új mozija. A főszerepben két testvér, akik nagyon kötődnek egymáshoz, viszont elég másképp látják azt, hogy a szétesett családot hogyan is lehetne újra egyesíteni. Az idősebb gyerkőc a csodában reménykedik és tesz is érte. Gyönyörű coming of age feelgood (ezt hogy lehet magyarul megfogalmazni?) mozi, must see!

Children   6/10, 2011 KR [TRAiLER]
Megtörtént eseményeken alapuló sztori, ami a szokásos koreai betegségekkel kűzd. Egyrészt fél órával hosszabb, mint kellene, másrészt van benne egy fiktív szál, ami nem csak béna, hanem marhára idegesítő is. Ezt leszámítva viszont érdekes a nyomozás.

Helldriver   5/10, 2010 JP [TRAiLER]
A Sushi Typhoon stúdió legújabb őrülete, aminek elsődleges célpontja az ilyesmiért rajongó külföld volt. Japánban csak jóval a külföldi filmfesztiválok után mutatták be, amiben annak is része lehetett, hogy az atomkatasztrófa sújtotta terület is zombikkal van tele benne...

Matango   7/10, 1963 JP [TRAiLER]
Egy gyönyörű tokusatsu Honda Ishiro-tól, ahol kivételesen nem az óriásszörnyeké a főszerep, hanem a rejtélyeké, a kapzsiságé, az egyéni és a csoport érdekek harcáé és persze az egésznek a gomba miatt van némi drogos felhangja is. Igazi mestermű a régmúltból.

Once Upon a Time in Tibet   6/10, 2011 CN [TRAiLER]
Jó kis II. világháborús love story, amiben a balesetet szenvedett amerikai pilóta egy tibeti faluba keveredik. A kezdeti ellenszenv után összehaverkodik a helyiekkel, leginkább az egyik asszonysággal. Persze az idegenek hamar szemet szúrnak arrafelé. A sztori második fele nem annyira ütős, viszont a tájak, a nem túl ismert kultúra és a mindig szórakoztató kultúrák találkozása téma miatt érdemes rászánni az időt.

Arrow - The Ultimate Weapon   7/10, 2011 KR [TRAiLER]
Koreai akció orgia, amiben a címből is adódóan a kardok és a bunyó helyett az íjaké és az íjászoké a főszerep. Gyönyörű képi világ, látványos akciók, feszes tempó, elfogadható sztori, mi kell még?

The Woman Knight of Mirror Lake   8/10, 2011 CN [TRAiLER]
China needs heroes! A kungfu mesterekből és a kardforgatókból azonban már kifogytak, így mostanában a Qing dinasztia bukásának idejének hőseit és sztorijait gyártják futószalagon. Ha mind ilyen minőségű, mint ez, akkor tegyék csak nyugodtan! A rutinos, veterán HK stáb (Herman Yau, Anthony Wong, Lam Suet, stb.) kiegészülve a kínaiakkal nagyon szépen dolgozta fel Qiu Jin történetét. Nagyon jó film, érdemes megnézni!

Quirky Guys and Gals   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
Négy rövid történet egy filmként eladva Japánból, amik mindegyike afféle "meghökkentő mesék" darab. Nagyszerű humorral, jópofa ötletekkel telezsúfolt sztorikat kerekítettek a japán kisemberek nem egyszerű problémáiról. Imádtam, főleg a 3. és a 4. történet zseniális.

Sector 7   10/10, 2011 KR [TRAiLER]
Tökéletes eye candy agyatlan akciófilm Koreából, ami az összes geek-zsánert magában hordozza a tough girl movie-któl kezdve a girls with guns movie-kon keresztül egészen a mindig szórakoztató szörnyfilmekig. A sztori tipikus, a fordulatok röhejesen idétlenek, Ha Ji-won gyönyörű, a koreai humor leírhatatlan, a CG pedig meglepően jó. Röviden, ez a tökéletes guilty pleasure mozi!

Guilty of Romance   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Sono Shion a remek Cold Fish után ezúttal a szex világába kalauzolja el a nézőt az egykori Nikkatsu Roman Porn mozik stílusában. Sajnos a sztori messze nem olyan ütős, mint a Cold Fish-ben volt és a fekete humor sem jön át rajta annyira, így sajnos elsősorban csak a nem akármilyen idomokkal rendelkező Kagurazaka Megumi miatt érdemes a figyelemre.

Blind   5/10, 2011 KR [TRAiLER]
Kedvenc japán színésznőm (Tanaka Rena) után kedvenc koreai színésznőm (Kim Ha-neul) is látható egy vak lány szerepében. Ám amíg a japánok jó kis drámákat hoznak össze, addig a koreaiak populista elemekkel feldúsított, véres, klisés thrillereket, így sajnos Kim kisasszony filmje is igencsak ellaposodik a vége felé. Eleinte, amíg csak a nyomozás és egyáltalán a nyomozás megkezdése van folyamatban, addig egész jó, de ahogy halad a sztori előre, úgy lesz az egész egyre kiszámíthatóbb és unalmasabb. Egyedül Kim Ha-neul miatt érdemes megnézni.

 

ARCHÍVUM

2011 MÁJUS-2011 NOVEMBER

2011 FEBRUÁR-2011 ÁPRILIS

2010 DECEMBER-2011 JANUÁR

2010 NOVEMBER

2010 SZEPTEMBER-OKTÓBER

2010 JÚLIUS-AUGUSZTUS

2010 MÁJUS-JÚNIUS

2010 FEBRUÁR-MÁRCIUS-ÁPRILIS

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr804561779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása