Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

-YEZy- filmnaplója 2011 május - 2011 november

2011.12.26. 09:45 .YEZy.

2011 NOVEMBER

1911   6/10, 2011 CN [TRAiLER]
Kínának hősökre van szüksége, így sorban gyártják a hősökről a filmeket. Ez is egy ezek közül, mégpedig a császárság megdöntésében nagy szerepet játszó államférfi, Sun Yat-sen tevékenységéről. Jackie Chan nagyon a szívén viselte a filmet, rendezőként, producerként, támogatóként és főszereplőként is jegyzi. Még egy igazi Jackie bunyót is belezsúfolt. Kár, hogy a Beginning of a Great Revival-t nagyon szórakoztatóvá tevő propaganda kimaradt belőle, így csak egy kissé unalmas hősmozit kap a néző...

Colombiana   3/10, 2011 US [TRAiLER]
A girls with guns és a tough girl filmek rajongójaként kíváncsi voltam, hogyan készítenek el egy ilyen mozit a nyugati világban. Amikor megláttam a stáblistán Luc Besson nevét, már sejtettem, hogy nem lesz túl jó a végeredmény. A sztorit egy ilyen filmben nem érdemes kritizálni, a kevés és béna akciójelenetet annál inkább, nagyon gyengék voltak a HK akciókhoz szokott szememnek. Kár érte, Zoe Saldana többet érdemelt volna.

Beast Man Snow Man   5/10, 1955 JP [TRAiLER]
Honda Ishiro második szörnyfilmje a Godzilla után ezúttal a Yeti legendáját veszi alapul. Néhány fiatal elmegy síelni a hegyekbe, de két társuk rejtélyes körülmények között eltűnik. A nyomozás megindul, persze nem csak hőseink, hanem néhány pénzéhes figura által is. Jópofa mozi, de vannak ennél sokkal izgalmasabb kaiju mozik is.

The Golden Bat   5/10, 1966 JP [SHUDAiKA]
Egy Toei sci-fi főszerepben Sonny Chiba-val. Viszont a célcsoport egyértelműen a gyerekek voltak, így a Földet az Ikarus bolygó segítségével elpusztítani kívánó debil földönkívüli és az embereket segítő atlantiszi lény csatája annyira nem lenyűgöző.

Summer Love   5/10, 2011 HK [TRAiLER] [SHUDAiKA]
2011 a bikini éve Hongkongban, így Wilson Chin agymenésében is rengeteg gyönyörű kínai lányban lehet gyönyörködni. Mást nagyon nem lehet a javára írni, a sztori túlságosan is tipikus (három lúzergyerek elkeveredik a modellválogatásra), a konklúzió hihetetlenül naív (a legszebb modell a lóvé helyett a lúzergyereket választja), a záró jelenet pedig egyszerűen gagyi. Mindettől függetlenül imádom, hogy még vannak ilyen HK filmek, az elmúlt pár évben szinte alig készült belőlük, idén viszont dömping van.

Mr. and Mrs. Single   7/10, 2011 CN [TRAiLER] [SHUDAiKA]
Patrick Kong ezúttal Kínában próbálkozott és a "Love sucks!" sorozatban ezúttal a 30-as 40-es korosztály viselt dolgait mutatja be, mégpedig abból a jelenségből kiindulva, hogy arrafelé a fiatal munkavállalók a magasabb jövedelem és a jobb állás miatt sokszor függetlennek hazudják magukat, eltitkolva párkapcsolatukat/házasságukat. Ebből persze sok-sok gubanc van, főleg, ha a főnök a gyönyörű René Liu, a férj a jóképű Eason Chan, a feleség pedig a szintén gyönyörű Bai Bing. Kong a szokásaival ellentétben ráadásul pozitív végkicsengéssel operál, talán a kínai közönség kegyeinek megszerzése miatt.

My Kingdom   5/10, 2011 CN [TRAiLER]
Mostanában nagyon divatba jöttek a XX. század elején/első felében játszódó mozik, ez is egy ilyen, amiben két kínai opera szereplő kalandjait követhetjük végig. Kár, hogy a forgatókönyv írója nem remekelt, mert a film gyakorlatilag két különálló történetből áll, amiből az első nagyon jó, főleg a sok kínai operajelenet miatt, a második meg egy klisésen összecsapott thriller, ami finoman fogalmazva is erőltetett. A film első feléért és a gyönyörű Barbie Hsu miatt azért érdemes megnézni.

Overheard 2   6/10, 2011 HK [TRAiLER]
Semmi köze az első részhez azt leszámítva, hogy ugyanazok a színészek alakítják a főszerepeket és hogy ugyanúgy a tőzsde van a középpontban. A sztori so-so, a sztárok nagyszerűek (főleg Daniel Wu), az akciók látványosak, de helyenként felettébb öncélúak). Összességében nem volt rossz, de semmi kiemelkedőt nem találtam benne.

Lan Kwai Fong   7/10, 2011 HK [TRAiLER] [SHUDAiKA1] [SHUDAiKA2]
Lan Kwai Fong Hongkong bulizós negyede és úgy látszik, éppen ideje volt már egy, a helyi éjszakai életet és annak fura figuráit felvonultató mozinak. Az első pár perc, ahogy a rendező végigvezeti a nézőt a környéken, zseniális, de a partiarcok bemutatása sem sikerült rosszul. A tanulságok túlságosan is szimplák (pl. kurvából is lehet a legjobb feleség, a nagymenő álarc érző szívet takar, stb.), de a dögös zenék, a gyönyörű lányok (2011 a bikini éve a hongkongi filmekben) bőven ellensúlyozzák a hiányosságokat.

Love is the Only Answer   4/10, 2011 HK [TRAiLER]
Patrick Kong legújabb "Love sucks!" mozija a szokásos kliséket követi egy párocskáról, akik szakításuk után is sokszor egymásra vannak utalva. A sztorit a hongkongi urban legend ihlette, hogy egy menyasszony az esküvő előtti pillanatokban égette le a leendő férjet azzal, hogy a szexvideóját bemutatta a jelenlevőknek. Sajnos maga a sztori a Kong-tól megszokottakhoz képest nagyon lapos, így az egész film igencsak felejthető.
 

2011 OKTÓBER

The Climber's High   10/10, 2008 JP [TRAiLER]
Az 1985-ös JAL repülőgép katasztrófa összefoglalója a helyi lap szerkesztőségének szemszögéből. Elgondolkodtató, kemény sztori, amit könnyebben emészthetővé tesz az, hogy a japán filmektől szokatlanul feszes tempóban vezetik végig rajta a nézőt. Tsutsumi Shinichi pedig a japán Nemcsák Károly...

Bare Assed Japan   5/10, 2007 JP
Ishii Yuuya vizsgafilmjén még nagyon látszik, hogy egy korai, még kidolgozatlan darab, de már benne van minden, ami a rendezőt jellemzi. Főhősünk egy szexuálisan túlfűtött, de pont emiatt frusztrált diák, aki amint lehet, lelép otthonról és még egy nőt is talál hozzá. Apró gond, hogy apuka is lelép velük együtt. Innentől pedig ami lehet, balul üt ki. Elborult fekete komédia ez is, de még nem az igazi.

To Walk Beside You   7/10, 2009 JP [TRAiLER]
Ishii Yuuya egy igazi jelensége a modern japán filmnek. Elképesztő ötletekből forgat jól eltalált abszurd vígjátékokat. Ilyen ez a filmje is, amiben egy tanárnő lép le egy 17 éves fiúval a faluból Tokyo-ba. Perverz kölkök, érdekes múltak, agyament helyzetek, igazi Ishii mozi!

Riding Alone for a Thousand Miles   8/10, 2005 CN [TRAiLER]
Ez a Zhang Yimou film arról híres, hogy egy gyerek szarik benne a kamera előtt... Na jó, ennél azért többről van szó, főleg, hogy egy nem akármilyen utat jár be benne Takakura Ken, hogy a fiának adjon valamit. Kapunk egy adag kínai kulturális bemutatót, a tolmácsnő fura akcentusos szövegeit és persze a Zhang filmekben megszokott mély mondanivalót. Nagyon jó film!

Ekusute   6/10, 2007 JP [TRAiLER]
Jó kis japán horror, amiben nem csak Kuriyama Chiaki haja, hanem Osugi Ren játéka is emlékezetes. Az az ember bármilyen beteg, perverz, agyament karaktert képes jól eljátszani. A film amúgy inkább szórakoztató volt, mint félelmetes, bár azért pár gusztustalanabb elem szokás szerint belekerült.

Miyamoto Musashi   6/10, 1973 JP
Katou Tai verziója Miyamoto-ról a sztorit tekintve nem rossz, a kivitelezését tekintve viszont kevéssé meggyőző. A rengeteg túl közeli kép miatt nagyon szegényesnek tűnik, ráadásul a párbajokból sem látni sokat, valamint pár dolog eléggé el lett nagyolva benne. Hozzáteszem, az elnagyoltság mellett is 2 és fél óra. Valószínűleg a korábbi változatok jobbak, de azokat még pótolnom kell majd.

What a Hero!   5/10, 1992 HK
Egy korai Benny Chan mozi Andy Lau-val és Maggie Cheung-gal, viszont a forgatókönyvet az a Jeffrey Lau gyártotta, akinek blődsége csak Wong Jing-hez mérhető. Ennek megfelelően kissé (nagyon?) fárasztó akcióvígjáték, egyszer azért nézhető.

The Butcher, the Chef and the Swordsman   7/10, 2011 CN [TRAiLER]
Agyament fekete komédia, amiben a mészáros házasodni akar, a néma szakácsnak tanul, a harcos pedig A kardra pályázik. Egy reklámfilm rendező hozta össze, ennek megfelelően nagyon egyedi a képi világa, de az egész sztori is nagyon frissnek tűnt.

Paradise Kiss   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
Egy friss shoujo manga adaptáció és ahogy az már a shoujo manga adaptációknál lenni szokott, nagyon jó is. Mese az iskoláslányról, a menő divattervező wannabe-kről, a múzsáról és persze a felnőtté válásról. Még az is kiderül belőle, hogy nem minden férfi divattervező meleg, valamint Kitagawa Keiko-nak is megtalálták a tökéletes szerepet (kb. csak jól kell kinéznie).

The Sorcerer and the White Snake   4/10, 2011 HK [TRAiLER]
Friss CG és 3D orgia azoknak, akik ettől szédülnek, bár hozzá kell tenni, hogy a CG meglehetősen közepesre sikeredett. A főbb ötleteket lemásolgatták innen-onnan (Jet Li egy jelenet erejéig Gandalfot játszik), az akciójelenetek többsége nem bunyó, hanem pixelmozgatás, ráadásul az egész tele van debil, beszélő kisállatokkal. Tsui Hark sokkal szebben dolgozta fel ezt a legendát a Green Snake-ben.

A Moment of Romance   9/10, 1990 HK [TRAiLER]
Szintén egy nagyszerű triádos mozi, ami inkább csak a hátteret szolgáltatja egy afféle Rómeó és Júlia románcnak. Szinte tökéletes!

With or Without You   7/10, 1992 HK [TRAiLER]
Jó kis zsarus/triádos mozi, amiben a nagymenő bérgyilkos és a naív zsaru ugyanarra a nőre hajt. Igazi '90-es évek eleje feeling, gyors tempó, látványos akciók, gyönyörű Rosamund Kwan és persze a Leon Lai-Jacky Cheung rivalizálás sem rossz!

Dive!!   7/10, 2008 JP [TRAiLER]
Tipikus japán tinédzser sztori, amiben ezúttal pár tini műugró srác erőfeszítéseit követhetjük végig, akik előtt felsejlik a remény, hogy akár a pekingi olimpián is indulhatnak. Ha tetszett a Linda Linda Linda, a Water Boys, a The Battery és a többi hasonló mozi, akkor ezt is érdemes beütemezni.

Ghastly   3/10, 2011 KR [TRAiLER]
Szokásos koreai horrornak álcázott pszicho-dráma pszichés problémákkal kűzdő főhősökkel és a hongkongi Murderer-ből importált rettenetesen idegesítő sztorival, amiben a készítők igyekeznek hülyének nézni a nézőt. Nagyon rossz volt.

The Fortune Buddies   4/10, 2011 HK [TRAiLER] [SHUDAiKA]
A legfrissebb HK komédia a mostanában szokásos TVB színvonalat hozza, de mivel a sztori minden egyes filmben egyre gagyibb, így sajnos nem túl élvezetes. Azért a sok nevettető (Eric Tsang, Wong Cho Lam, Louis Yuen, Johnson Lee) összehozott pár tényleg vicces jelenetet ebben a három botcsinálta pankrátorról szóló blődlben.

Gantz - Perfect Answer   7/10, 2011 JP [TRAiLER]
A fekete gömb tovább bonyolítja a szálakat. A sztori a hasonló japán agymenésekhez méltóan elképesztően meg van csavarva, az akciók már-már a hongkongi filmeket idézik és a tempó is meglepően feszes. Úgy a film 75%-ig, mert onnantól megérkezik az elmaradhatatlan túldramatizált finálé. Ettől függetlenül nagyon tetszett.

The Inspector Wears Skirts 4   8/10, 1992 HK [TRAiLER]
A legendás női kommandóscsapat bolond sztorija folytatódik, még több debil poénnal és látványos akciójelenetekkel, ahogy azt kell. Cynthia Khan gyönyörű, Kara Hui zseniális a bunyókban, Sandra Ng pedig remek komika, mint mindig. Imádtam!

Cello   6/10, 2005 KR [TRAiLER]
Szokásos koreai horrornak álcázott pszicho-dráma pszichés problémákkal kűzdő főszereplőkkel és persze a félelmetes klasszikus zenével. Tanulság: egy csellótól is lehet hidegrázást kapni.

The Wig   5/10, 2005 KR [TRAiLER]
Szokásos koreai horrornak álcázott pszicho-dráma pszichés problémákkal kűzdő főszereplőkkel és egy tragikus múltú parókával. Az idősíkok közötti ugrálás jól megbolondítja az amúgy egyszerű sztorit. Nem volt rossz, a látványvilága sem.

Love in Space   7/10, 2011 HK [TRAiLER] [SHUDAiKA]
A tavalyi Hot Summer Days kvázi folytatása ugyanazt a hangulatot hozza, mint elődje. Három kisarkított, kissé ütődött szerelmi történet, amik közül a gyönyörű René Liu és Aaron Kwok űrbéli párosa a legjobb, a cuki Kwai Lun Mei és Eason Chan duója so-so, a harmadik sztori pedig túlságosan is klisék özöne. Az ütődöttséget imádtam benne, a valamiért elmaradhatatlan melodráma pillanatok viszont igencsak unalmasak.

Sin of a Family   7/10, 2011 KR [TRAiLER]
Az eleje rettenetes, már-már azon voltam, hogy kikapcsolom, aztán nem bántam meg, hogy nem tettem. Amint a gagyi vígjátékból átvált kőkemény drámába, onnantól magával ragadja a nézőt. Méltó a 2011-es koreai felhozatalhoz.

White - Melody of the Curse   6/10, 2011 KR [TRAiLER]
Szokásos koreai horrornak álcázott pszicho-dráma, amiből kiderül, hogy még a szuperszexi popidolok is be vannak szarva a kísértetektől. Jó volt, a sztori is, a csajok is, meg a zene is.

The Cat   6/10, 2011 KR [TRAiLER]
Szokásos koreai horrornak álcázott pszicho-dráma, sok-sok macsekkal, rejtélyes elhalálozásokkal és az elmaradhatatlan female ghost-tal. A hangulata nagyon tetszett, a CG már nem annyira.

A Hero Never Dies   7/10, 1998 HK [TRAiLER]
Ez a korai Johnnie To klasszikus már sok mindent tartalmaz a rendező későbbiek során nyilvánvalóvá váló jellegzetességeiből. Leon Lai és Lau Ching-Wan rivalizálása szuper, az egész sztori To-hoz méltóan hangulatos, de valami még hiányzott belőle a tökéletességhez.

The Longest Nite   9/10, 1998 HK [TRAiLER]
Ez a MilkyWay klasszikus eddig kimaradt, de nagyon megérte bepótolni. Lau Ching-Wan és Tony Leung zseniális, a feszültség remekül átjön, a brutalitás sem akármilyen. Alapmű!

Whispering Corridors 5 - Blood Pledge   5/10, 2009 KR [TRAiLER]
Ez a rész már akkor készült, amikor a koreai mozi kissé gödörbe került. Ez meg is látszik rajta, hiába a gyönyörű képi világ és a csinos főszereplők, ha a sztori gyenge.

Whispering Corridors 4 - The Voice   8/10, 2005 KR [TRAiLER]
Ez talán a legjobb rész az összes között, amiből nemcsak a kísértetek jellemvilágából kaphat ízelítőt a néző, hanem abból is, hogy mennyire félelmetes dolog a klasszikus zene. Nagyon tetszett, a látványvilága is elsőrangú.

Whispering Corridors 3 - Wishing Stairs   7/10, 2003 KR [TRAiLER]
A saga folytatódik, ezúttal is a rivalizálást és az irigységet középpontba állítva. Nem volt rossz, de a korábbi részekhez képest kicsit lapos.

2011 SZEPTEMBER

Swordsmen   7/10, 2011 HK [TRAiLER]
Donnie Yen újra lecsap, de akárcsak a Lost Bladesman-ben, úgy itt is ellopják tőle a főszerepet. Ezúttal Kaneshiro Takeshi, aki egyszerűen zseniális a fiatal idealista nyomozó szerepében. Donnie szintén jó, a rendező viszont jóval kevésbé, a kulcsmomentumok eléggé összecsapottan kerülnek a néző elé.

Detroit Metal City   5/10, 2008 JP [TRAiLER]
Egy zseniális alapötlettel bíró zenés/zenei film Japánból (ki tudja, hányadik az elmúlt pár évben). Beszari főhősünk egy death metal banda énekeseként tevékenykedik, de utálja az egészet, kiszállni viszont nehéz. Kár, hogy túlságosan ki vannak sarkítva a karakterek és a poénok, de ezt leszámítva abszolút szórakoztató.

Whispering Corridors 2 - Memento Mori   9/10, 1999 KR [TRAiLER]
A folytatás talán még jobb is lett, mint az első rész. Ezúttal a diáklányok barátsága (több mint barátsága) és a megcsalatás áll a középpontban, továbbra is erősen megtűzdelve a rendszer kritikájával. Nagyon szép film!

Whispering Corridors   8/10, 1998 KR [TRAiLER]
A modern koreai horror ezzel a mozival vette kezdetét, ami ráadásul rögtön egy nagyon nagyon ütős darab. Ahogy azt kell, az öncélú paráztatás helyett jó kis rendszerkritika a koreai tanítási rendszerről, valamint nem kevés lélektani dráma. Imádtam, nagyon jó!

Umizaru 3   7/10, 2010 JP [TRAiLER]
Kíváncsi voltam, hogy mivel tudják felülmúlni az előző rész monumentalitását. Hát mit ne mondjak, sikerült, ráadásul úgy, hogy ez a legjobb rész a sorozatban. Kedvenc búvárainknak ezúttal egy olajfúrótoronynál kell helytállniuk, ráadásul segítség se nagyon jön. A látvány lenyűgöző, a túldramatizáltság talán nem annyira.

Umizaru 2   6/10, 2006 JP
Az első rész után eltelt két év, meg egy évadnyi tévésorozat, aztán jött a folytatás. A korábbi humoros pillanatok eltűntek, akárcsak a kiképzés, gyakorlatilag egy sima katasztrófafilmet kap a néző, amiből 2005-2006 között rengeteg készült Japánban. A sztori nem rossz, bár ha az első rész a Top Gun volt, akkor a második a Poszeidon katasztrófa. Éljen a túldramatizáltság és a lassú tempó, viszont a CG néhány apró pillanatot leszámítva meglepően színvonalasra sikeredett.

Stray Cat Rock - Wild Jumbo   5/10, 1970 JP
Ha minden igaz, ez a franchise második része, ami valahogy nem illik be a többi közé. Nincs benne az isteni Wada Akiko, az első fél óra pedig debil poénok gyűjteményeként fogható fel. Aztán egész beindul a sztori, de az öt rokudenashi valahogy nem tud kellően pozitív figurává válni. Sajna a széria leggyengébb darabja volt.

Umizaru   5/10, 2004 JP
Nagy japán blockbuster a mentőbúvárok életéről, leginkább persze a kiképzésükről. Kőkemény edzés, szadista elöljárók, tipikus katonás poénok és időnként a festői Onomichi szolgál háttérként. Eleinte imádtam, aztán ahogy haladt előre a sztori, úgy lett egyre klisésebb és egyre erőteljesebb a japános túldramatizáltság és a tipikus mondanivaló (csak együtt sikerülhet) sulykolása. Egyesek szerint ez a japán Top Gun, amiben lehet valami. Lányoknak kötelező, ennyi meztelen férfi hátsót ritkán látni egyszerre...

Invisible Man vs the Human Fly   6/10, 1957 JP
Az 50-es évek második fele a kedvenc japánfilmes időszakom, így a Daiei sci-fi csodáját is kiemelt figyelemmel kísértem. Annyira nem jó, mint a Toho tokusatsu-jai, de kellemes szórakozást nyújtott, főleg az, ahogy a nyomozók a valószerűtlen esetet kezdik valóságosnak elkönyvelni. A légyember kivitelezése elég gagyira sikeredett, kissé nehezen hihető, de a láthatatlansággal kapcsolatos dilemmák bőven ellensúlyozták ezt a hiányosságot.

Cafe Isobe   7/10, 2008 JP [TRAiLER]
Imádom a japán realista filmeket, pláne akkor, ha egyfajta fura édes-bús hangulatot árasztanak. A Cafe Isobe tökéletes példa erre, nagyon jó a humora, de ugyanakkor van benne egy fura nyomasztó érzet is. Mindhárom főszereplő nagyon jól játszik, ami Aso Kumiko-tól nem is meglepő, de Naka Riisa és Miyasako Hiroyuki is remek. A tévéfilmeket idéző képi világ viszont sokakat elriaszthat tőlük...

Youth of the Beast   5/10, 1963 JP [TRAiLER]
Egy tipikus 60-as évekbeli akció Suzuki Seijun rendezésében, a szokásos külsőségekkel. Már megjelenik benne az erotika, de jóval kevésbé erőteljes a sztorija, mint a pár évvel korábbi noir-oké volt. Shishido Joe nagyon menő a főszerepben, de a film maga számomra igencsak középszerűnek tűnt.

The Whale God   5/10, 1962 JP
A Daiei érdekes felfogásban készített Moby Dick adaptációja eredetiséget nem túl sokat, érdekességeket és jó színészeket annál inkább felvonultat. Katsu Shintaro és Shimura Takashi is jó volt, a műbálna és a stúdiófelvételek már kevésbé voltak meggyőzőek.

The Pavillion Salamandre   3/10, 2006 JP
Ez elvileg egy vígjáték a sógunátus óta féltve őrzött szalamandráról, ami elsőre még akár érdekesnek is hangozhat, de olyan szinten volt dögunalmas, hogy csak na. Nagyon régen láttam ennyire rossz japán filmet...

Pool   8/10, 2009 JP [TRAiLER]
Jó kis japán filmecske a csendes, nyugis, vidéki helyszínen alig történik valami fajtából, amiket nagyon bírok. Igazából egyetlen bajom volt csak vele, hogy afféle Megane light-nek fogható fel, még a szereplők fele is abból a filmből lett átemelve és azért annyira nem ütős. Motai Masako-t minden filmjében imádom, de a többiek is jók voltak.

Beach Spike   10/10, 2011 HK [TRAiLER]
Teljesen mindegy, milyen a sztori, ha a középpontban a strandröplabda van, a főszerepet pedig Chrissie Chau és Theresa Fu alakítja bikiniben. A látvány tehát 10/10-es, a többi leányzó sem kutya (mellesleg az egyik mondjuk elég műanyagnak tűnt), a helyiek vs. külföldiek szembenállás jópofa, akárcsak a "kungfu" jelenetek. Persze a végén még tournament is van!

Surely Someday   5/10, 2010 JP [TRAiLER]
Oguri Shun rendezői debütálása egy tipikus sulis-bunyós marhaságnak tűnik elsőre, aztán némileg megkomolyodik és a céltalanul tengődő ifjak megpróbálnak értelmet adni létezésüknek. A sztori nem egy nagy durranás, a körítés viszont nem rossz, mind a zenék, mind a csajok nagyon jók, az Ueto Aya-s poénok pedig zseniálisak.

Eternal Moment   6/10, 2011 CN [TRAiLER]
Zhang Yi-Bai a kedvenc kínai filmrendezőim egyike, aki ebben a rendezésében is bizonyítja képességeit. A rendezés pazar, a képi világ és a zenei aláfestés úgyszintén, remekelnek a színészek, egyedül a sztori sekélyes, ami nem lépi túl a szokásos tajvani popslágerek kliséit. A szerelem fájdalom és soha nem érhetjük el azt, amit szeretnénk. Igazi optimista sztori tehát, a humorát viszont nagyon bírtam.

Virtual Recall   3/10, 2010 HK [TRAiLER]
Sci-fi-nek látszó sztori, ami valójában csak egy pszichothriller, rettenetesen gagyi CG-vel, béna rendezéssel és összevissza sztorival. Viszont nagyon jó nők vannak benne.

Beginning of the Great Revival   ---, 2011 CN [TRAiLER]
Filmként értékelhetetlen, propagandafilmként viszont 10/10
 

2011 AUGUSZTUS

Adam's Apples   7/10, 2005 DK [TRAiLER]
Jópofa, kellően szarkasztikus humorral teletűzdelt dán szatíra egy templom lakóiról. A karaktereket nagyon bírtam, mind telitalálat, az abszurditásba hajló mellékzöngéket úgyszintén (hogy hallgathat egy pap Take That-et?), a fordulatok között viszont volt néhány nagyon kiszámítható, vagy éppen kicsit erőltetett.

Samurai Commando Mission 1549   3/10, 2005 JP [TRAiLER]
Sokáig nem akartam megnézni ezt a filmet, mert hát mi jó sülhet ki a zseniális '79-es Sengoku Jieitai remake-jéből? Aztán kiderült, hogy ez nem is remake, csak valami utánérzés, így viszont még rosszabb az összkép. Túl rövid, alig másfél óra, nem jön át a karakterek motivációja, kevés a csata és túl sok a (gagyi) CG. Sonny Chibáék sokkal jobb mozit gyártottak 26 évvel korábban...

A Gambler's Life   6/10, 1969 JP
A legendás Ichikawa Raizo utolsó filmje, amit már nagy betegen forgatott, de a játékán ez nem nagyon látszik. A sztori a korabeli tipikus yakuzás/megtérős/stb. kliséket vonultatja fel, szórakoztató, de egyetlen különlegessége csak Raizo.

Lorelei   7/10, 2005 JP [TRAiLER]
Jó kis II. világháborús fantasy, amiben a náciktól kapott csodafegyver tengeralattjáró legénysége kapja meg a lehetetlen küldetést. Két problémám volt vele, az egyik a felhasznált számítógépes animáció relatív gyengesége, a másik meg az, hogy a japánok tudnak ennél jobb sztorit is összehozni (lásd Battle Under Orion). Ettől függetlenül jó kis mozi, a tengeralattjárók bezártság érzete elég jól átjön.

Cast Me If You Can   6/10, 2010 JP [TRAiLER]
Egy film az örök vesztesek, azaz a filmek mellékszereplői, karakterszínészei életéről, középpontba állítva egy igazi lúzert, aki még a jónővel sem tud összejönni. Jópofa volt tulajdonképpen, de elég kiszámítható, érdekessége még, hogy a producere egy bizonyos Nyári Balázs...

The Underdog Knight 2   6/10, 2011 CN [TRAiLER]
2008 egyik kellemes meglepetése volt az első rész és tulajdonképpen a folytatásba sem lehet belekötni. A Liu Ye által megformált figura továbbra is zseniális, megmaradtak a látványos propaganda elemek, csak a sztori lett túlságosan is egyszerű.

Keitai Deka 3   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
A 80-as évek jópofa Sukeban Deka filmjeinek lebutított modern változata, amiben 3 iskoláslány menő mobilokkal felszerelve igyekszik megoldani a Morning Musume idolcsapat elrablásának ügyét. Guilty pleasure-nek elmegy, de valahogy túlzottan is egyszerű lett, még Shishido Joe sem segít rajta sokat...

Punished   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
A MilkyWay új thrillerjében minden benne van, ami kell egy jó filmhez, nálam mégsem működött valamiért, felettébb unalmasnak és kiszámíthatónak találtam. Lehet, ha nem Law Wing Cheong rendezi, hanem maga To mester, akkor jobb lett volna. Kár érte, mert mind Anthony Wong, mind a legmenőbb HK csajszi, Candy Lo jól játszik benne.

Treasure Inn   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
Wong Jing ebben a wuxia-ban fel akarta idézni a '90-es évek első felének hasonló mozijait, meglehetősen felemás eredménnyel. A sztori ok, de semmi extra, a humor minősége felettébb ingadozó, a karakterekről is ugyanez mondható el, Nic Tse jó, Nick Cheung egy katasztrófa, stb. Wong Jing tud ennél sokkal jobbat is...

Tomorrow's Joe   5/10, 2011 JP [TRAiLER]
Egy régi manga modern adaptációja, aminek legnagyobb baja, hogy ma már nem nagyon lehet egy így összerakott sportfilmet komolyan venni. Mindenki látott már boxmeccset, így inkább röhejesek az itt felvonultatott technikák, mintsem hihetőek. Ettől függetlenül a bunyók aránylag jól meg vannak koreografálva, de kicsit túl sokszor mentek rá a KO drámájának belassított szemléltetésére...

Skinny Tiger Fatty Dragon   9/10, 1991 HK [TRAiLER]
Sammo Hung és Karl Maka zseniális párosa viszi végig ezt a tökéletesen összerakott kung-fu vígjátékot. Szokás szerint két tökkelütött zsarut alakítanak, akiknek nem akármilyen ellenséggel kell szembeszállniuk, de ez nem akadályozza meg őket abban, hogy kellően idétlenek legyenek. Imádtam, bárcsak HK ma is ilyen minőségű mozikat ontana magából.

The Defensive Power of Aikido   7/10, 1975 JP [TRAiLER]
Az aikido "feltalálójának", Ueshiba mesternek egy jó kis dramatizált bunyós sztorija, még Sonny Chiba és Shihomi Etsuko is feltűnik benne.

Sanpei the Fisher Boy   6/10, 2009 JP [TRAiLER]
Aranyos anime adaptáció egy folyton horgászó kissrácról, aki hall egy történetet a hihetetlen méretű halról és persze ki is szeretné fogni. Kicsit túl sok a kisarkított karakter benne, a japános túldramatizáltságról nem is beszélve, ettől függetlenül egész szórakoztató.

Zebra Miniskirt Police   5/10, 2010 JP [FiGHTSCENE]
A Zebraman 2 szexi mellékszereplőinek spinoff sztorija a szokásos alacsony költségvetésű, egyszerű kivitelezésben. Ahhoz képest nem is volt rossz.

Cold Fish   7/10, 2010 JP [TRAiLER]
Sono Shion agyament fekete komédiája nagyon ütős, a főbb karaktereket nagyon jól eltalálták, a szituációk zseniálisak és még a gore sem volt zavaró. Ha kicsit rövidebb és feszesebb, úgy lett volna igazán tökéletes.

Garo - Red Requiem   4/10, 2010 JP [TRAiLER]
Nagyon mennek az efféle sztorik manapság Japánban... Ezúttal a nemes egyszerűséggel Horror-nak hívott szörnyeket igyekszik egy csapat lecsapkodni, persze ahogy az lenni szokott, ez nem is olyan egyszerű. Vannak benne parasztvakító 3D effektek is, a 2D-s változat alapján nem érné meg 3D-ben megnézni őket...

The Colour of Truth   7/10, 2003 HK [TRAiLER]
Wong Jing megirigyelte a 2000-es évek elejének nagy HK krimijeinek sikereit és gyorsan ő is rittyentett egyet, rendezőnek megtéve Marco Mak urat. Egy film, amiben Anthony Wong, Lau Ching-Wan és Francis Ng is feltűnik, eleve nem lehet rossz, ráadásul maga az egyébként klisérengeteg sztori is működik. Anthony Wong az isten!

Kunoichi - Ninja Girl   6/10, 2011 JP [TRAiLER]
Chiba Seiji friss akciófilmjét sokan nagyon lehúzták, némi joggal, mert ebből kis odafigyeléssel sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Az amatőrfilmes kivitelezés még hagyján, de a debilen begyorsított akciókat akár normális, hihető sebességgel is beilleszthették volna a sztoriba. Takeda Rina viszont cool, mint mindig.

MicroSex Office   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
A két perverz tata, Jim Chim és Wong Jing legújabb agymenésében nagy sztorira és hihető színészi játékra ugyan nem, de elborult ötletekre és gyönyörű lányokra annál inkább lehetett számítani. A humor nagyon felemás, az elején irritáló, a vége felé viszont egész jó, a Hongkongot elárasztó anyaországbeliekről alkotott vélemény pedig felettébb érdekes (okosabbak, szebbek, jobbak, gonoszabbak a szigetlakóknál).

Black Rat   3/10, 2010 JP [TRAiLER]
Fukasaku Kenta ide, Fukasaku Kenta oda, ez a tinihorror bizony nagyon gyatra volt. Azért a patkányok táncát megnéztem volna, de helyette csak a kliséket kaptam...

A Chinese Fairy Tale   3/10, 2011 HK [TRAiLER]

Sex and Zen 3D Extreme Ecstasy   1/10, 2011 HK [TRAiLER]

2011 JÚLIUS

Death Kappa   3/10, 2010 JP [TRAiLER]
Ha jó hangulatban kapja el valaki ezt a filmet, akkor teljesen korrekt guilty pleasure is lehet belőle. Az egyik japán szörny, a kappa sztorija az 50-es évek kaiju filmjeinek stílusában leforgatva, irritálóan idétlen idolzenével és nulla színészi játékkal párosítva. A városbontás vicces, a poénok tulajdonképpen ülnek, de a szándékoltan gagyi technikai kivitelezés (még a zsinórok is látszanak) nagyon gázos.

Chase Our Love   3/10, 2011 HK [TRAiLER]
Egy újabb parasztvakítás, pedig remek alapötlet. Geek-ek a szingli csajok ellen... Még Stephy Tang is cosplayezik benne egy kicsit, de sem ő, sem a többi szépség nem menti meg ezt a kreténséget a dögunalomtól. Az ilyen mozikat Patrick Kong-nak kellene rendeznie, aki pozitív figurákat akar ezekbe beletenni, az inkább ne csináljon semmit.

The Way We Were   6/10, 2011 HK [TRAiLER]
Ez egy nagyon nagy film lehetett volna, ha... Meglepő módon egy mélyebb mondanivalót is tartalmazni próbáló HK mozi, a főszerepben Liu Kai-Chi, a lánya pedig a 30 évesen is tininek látszó Fiona Sit. Liu egy egykor menő színészt alakít, aki mára bolti eladó lett, viszont 50 évesen végre rászánja magát, hogy kiálljon a dolgaiért. Kár, hogy a vége felé totál ellaposodik, sokkal menőbbre is meg lehetett volna csinálni.

The Great Chase   7/10, 1975 JP [TRAiLER]
Shihomi Etsuko újra lezúz mindenkit, ráadásul ezúttal a zseni Suzuki Noribumi rendezésében. Elborult perverz hülyeségek, nácik, autóverseny, minden benne van, ami kell, imádom ezt a korszakot!

Juvenile   7/10, 2000 JP [TRAiLER]
Space Battleship Yamato rendezőjének első próbálkozása volt ez a gyerekfilm, aminek kis főhősei találnak egy fura robotot, amiről egy idő után kiderül, hogy egy ellenséges civilizáció ellen harcolni érkezett a Földre, de ehhez szüksége van a kis főhősökre is. Melyik gyerek ne imádna egy ilyen mozit?

Dragon Princess   8/10, 1976 JP [TRAiLER]
Sonny Chiba és a JAC filmjei megunhatatlanok, amikor csak sikerül megkaparintani egyet, az egyből nézős. Így van ezzel a tipikus kis bosszúfilmecskével is, amiben Chiba helyett a cuki Shihomi Etsuko aprít le mindenkit. Imádnivaló!

The Detective 2   6/10, 2011 HK [TRAiLER]
A thaiföldi Thomas Magnum visszatért, de hogy megérte-e, az már egy más kérdés. Aaron Kwok brillírozik a szerepben, a sztori és a kivitelezés azonban semmi extrát nem hoz. Annyi újdonság van talán csak, hogy Oxide Pang nem nagyon él a korábban mániájának számító horrorisztikus pillanatokkal.

Goodbye, My Secret Friend   6/10, 2009 JP [TRAiLER]
Aranyos kis filmecske egy kissrác gondokkal teli életéről és fura kis barátjáról. Az alapötlet nagyon tetszett, a humor szintén, a sztori viszont itt-ott nagyon erőltetett, a kissrác családjában annyi tragédia történik pár nap alatt, mint mással 40 év alatt sem...

Gantz   8/10, 2011 JP [TRAiLER]
Egy újabb anime adaptáció, amit akár klisésnek is nevezhetnénk, de meglepően jól sikerült, hamar magával ragadja a nézőt. Csak az fogja szidni, aki az animét ismeri, de a japán filmipart nem, nagyon korrekt munka!

Martial Angels   4/10, 2001 HK [TRAiLER]
Eksönmúvi Wong Jing módra, igen gyatra kiszerelésben, mert pont az efféle mozik sava-borsa, az akciójelenetek lettek rettenetesen bénán összerakva. A sztori kreténség, de az évezred elején ezek a hollywoodias klisék voltak a menők arrafelé, a csajok nagyon szépek, de ez édeskevés ahhoz, hogy érdemes legyen megnézni.
 

2011 JÚNIUS

Violent Cop   5/10, 2000 HK
Michael és Anthony Wong angolul lealázza Moses Chan-t. Ennyi elég is, hogy kötelező darab legyen, a többi már csak ráadás.

Karate Girl   6/10, 2011 JP [TRAiLER]
Mindenkinek kötelező, aki nagyon kíváncsi arra, milyen egy CUKI akciófilm. A sztori zéró, a realitás teljes hiánycikk és a karakterek is nagyon egysíkúak (ha valaki nem győzhet valaki ellen, akkor meg se tudja ütni), de benne van a guilty pleasure hatás, a főszereplő kiscsajok pedig valóban a cuki kategóriába tartoznak.

The Magic Crane   7/10, 1993 HK [TRAiLER]
Jó kis wuxia a wuxia filmek aranykorából, elborultan agyament sztorival, lenyűgöző látványvilággal (nekem sokkal jobban tetszenek a repülő textilek, mint a csillogó CG unalomhegyek), egész jó szereposztással és debil humorral. A daru egészen zseniális benne.

Space Battleship Yamato   8/10, 2010 JP [TRAiLER]

Tiger Cage 3   6/10, 1991 HK [TRAiLER]
A trilógia harmadik darabja eléggé közepesre sikeredett, mindössze egyetlen dologban múlja felül majdnem a második részt, ez pedig Sharla Cheung. A többi teljesen felejthető, hiába kavargattak a sztorin, ezt a sorozatot senki se azért nézte...

Tiger Cage 2   10/10, 1990 HK [TRAiLER]
Yuen Woo-Ping a folytatásban tovább fokozott mindent, ezúttal már sokkal inkább Donnie Yen-re fókuszálva, mint az első részben, viszont kisebb-nagyobb szerepekben a korabeli akciók sztárjainak színe-java is felvonul a történet során. Zseniális!

Tiger Cage   8/10, 1988 HK [TRAiLER]
Yuen Woo-Ping nagyszerű, pörgős heroic bloodshed trilógiájának első darabja már mindazt tartalmazza, ami egy jó kis HK mozihoz szükséges. Debil poénok, jellegzetesen idétlen aláfestő zenék, elképesztően pörgős tempó, látványos akciók és egy vállalható thriller sztori, amit kicsit erőltetetten próbál heroic bloodshed-ként ábrázolni. A fiatal Jackie Cheung, Donnie Yen és Simon Yam triója önmagában garancia a sikerre.

The Lost Bladesman   6/10, 2011 HK [TRAiLER]
Donnie Yen kicks ass! Kicsit bővebben, ezúttal a Kínában ma is tisztelt és imádott nagyszakállú Guan Yu bőrébe bújt bele. A filmben minden nagyon szép és minden nagyon jó, leszámítva, hogy kicsit unalmas és Donnie-t lazán háttérbe szorítja a Cao Cao-t zseniálisan alakító, mindig nagyon menő Jiang Wen, a film inkább róla szól.

Renai Gikyoku - Watashi To Koi Ni Ochite Kudasai   6/10, 2010 JP [TRAiLER]
Jópofa, de eléggé valószerűtlen romcom Japánból a szépséges, de az idolkorból már kiöregedett Fukada Kyouko főszereplésével, aki egy tévésorozat szinopszisokat gyártó írónőt játszik. Shiina Kippei pedig botcsinálta menedzserként próbálja inspirálni. A humor nagyon tetszett, a hangulat és a feszültség abszolút japános, csak a sztori volt kicsit erőltetett.

The Protector   5/10, 1985 US/HK [TRAiLER]
Egy Jackie Chan film, aminek az elkészültének körülményei sokkal izgalmasabbak, mint a film maga. Eredetileg egy amerikai mukit kértek fel rendezőnek, aki egyfajta Dirty Harry-t akart faragni Chan-ből, aki ezzel olyannyira elégedetlen volt, hogy saját verziót is forgatott a filmből végül az ázsiai piacra, sokkal több bunyóval és sokkal kevesebb 18+-os jelenettel. Még így is csak a nézhető kategória, de legalább elősegítette a zseniális Police Story elkészültét.

The Red Silk Gambler   6/10, 1972 JP
Fura mixtúrája a yakuza és a pinku filmeknek, ami miatt mindkét zsáner fő ereje elveszik. Ishii lehet, hogy akkor nagyon népszerű rendező volt, de Suzuki Noribumi filmjei számomra sokkal hatásosabbak. Ike Reiko és Sugawara Bunta miatt azért rá lehet szánni az időt, de ilyen sztoriért inkább a Red Peony Gambler sorozatot érdemes keresni.

Priest   5/10, 2011 US [TRAiLER]
Hongkongi akciókhoz szokott szemnek bántó volt a sok CG cicoma és az agyonvagdosott akciójelenetek (nem látszódott belőlük semmi), meg a forgatókönyv is túl sok sablont vonultatott fel (mé' fordulnak egymás ellen minden USA moziban a szereplők???). Kár érte, a hangulat és a kiindulópont annak ellenére is sokat ígért, hogy valójában utálom a vámpíros filmeket.

Let The Bullets Fly   7/10, 2010 CN [TRAiLER]
A tavalyi kínai csúcsprodukció hozza az elvárt minőséget, de nekem valahogy mégis kicsit csalódást okozott, talán amiatt, mert vérbeli akciófilm helyett inkább a vígjátéki elemek vannak benne előtérbe helyezve. Ettől függetlenül érdemes megnézni, nemcsak a szinte teljesen ismeretlen időszak (1920 környékén játszódik), nemcsak a western hangulat, nemcsak a menő Jiang Wen és Chow Yun-Fat miatt, hanem azért is, mert ez az eddigi legkoreaiasabb kínai mozi.

I Love Maria   10/10, 1988 HK [TRAiLER]
Zseniális HK akció/sci-fi/thriller az aranykorból, az első pillanatától az utolsóig tökéletes, aminek egyik fontos eleme, hogy egy pillanatig sem veszi komolyan magát, elképesztően tökkelütött főhősök (John Sham, Tsui Hark) vannak benne. A másik fontos elem pedig az az elborult fantázia, ami az akkori HK mozik sajátja volt, megunhatatlan!

Men Suddenly in Love   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
Mindent elmond róla, hogy Wong Jing filmje, aki ezúttal lenyúlta a mostanában népszerű Patrick Kong jellegzetességeit és átültette őket perverz tata üzemmódba (elvégre ő játsza az egyik főszerepet is). Nyíltan szexista, harsány, helyenként pedig annyira rossz, hogy már jó, a híres filmek parodizálásában meg mindig is jó volt Wong. Szóval igazi guilty pleasure, bár nem hiszem, hogy rajtam kívül sok magyar Wong Jing rajongó van még...

Choy Lee Fut   5/10, 2011 HK [TRAiLER]
Fura, hogy még készülnek ilyen kungfufilmek Hongkongban, azt hittem, hogy ezeknek már leáldozott végleg. A sztori kliségörgeteg, a forgatókönyv nagyon viccesen van összetákolva, a fiatal szereplők többsége pedig máshonnan már ismerős, így hozza a nézőket. Ráadásul még Sammo is feltűnik egy kicsit. A bunyók miatt nézhető, de sajnos a fő bunyó az egyik szereplő képességeinek hiánya miatt kicsit kiábrándító.

Girl Boss 7 - Crazy Ball Game   7/10, 1974 JP [TRAiLER]
A legendás Ike Reiko/Sugimoto Miki páros Onna Bancho filmjeihez képest semmi extra nincs benne, de az új csajok se rosszak, a sztori is szórakoztató, úgyhogy egy teljesen korrekt, nézhető kis mozi keveredett ki belőle. Nem lesz a kedvenceim között sohasem, de egyszer mindenképp megérte rászánni az időt.

In the Line of Duty III   9/10, 1988 HK [TRAiLER]
Ahogy a '80-as évekbeli HK akciók többsége, úgy ez a sorozat is megunhatatlan, akárhányszor nézem meg, mindig lenyűgöz. Az akciójelenetek zseniálisak, Cynthia Khan gyönyörű, a zene imádnivalóan giccses, a sztori és a humor pedig pont megfelelő. Még a Lucky Stars sorozat tökkelütött balekjai is felbukkannak benne egy cameo erejéig.

The Unjust   5/10, 2010 KR [TRAiLER]
Ebben a koreai politikai akcióthrillerben tulajdonképpen minden benne van, ami egyrészt egy jó filmhez, másrészt egy tipikus koreai mozihoz szükséges, kivéve egy valamit. Ez az egy valami pedig az, hogy legalább egy kicsit is szórakoztató legyen, amit látunk. A stáb olyasmit akart összehozni, mint Kitano az Outrage-ben, azaz pozitív szereplők nélkül, némileg kisarkítva bemutatni az adott környezet sajátosságait. Ez meg is van, csak olyannyira kellene figyelni az amúgy nem túlságosan érdekes szálakra, hogy elég hamar unalomba fulladt az egész. Legalábbis számomra.

Red Riding Hood   4/10, 2011 US [TRAiLER]
Vicces B film a klasszikus Piroska és a farkas sztoriból, amit mindenféle hülyeséggel igyekeztek feltuningolni. Van benne werewolf, blood moon, páncélozott hintó, meg hasonló parasztvakítások, csak a mese lényege veszett ki belőle. Meg a hitelesség, ami a szakadó hóesésben laza öltözetekben, meg nem látszó leheletben csúcsosodik ki. És még szaracénok is vannak benne, hurrá!

Don't Go Breaking My Heart   6/10, 2010 HK [TRAiLER]

Caterpillar   8/10, 2010 JP [TRAiLER] [SHUDAiKA]

Abashiri Prison   7/10, 1965 JP [TRAiLER]
A 60-as évek véget nem érő sorozatai egyikének nyitódarabja kellemes, de kissé kiszámítható szórakozást nyújt, remek színészekkel. Az akciókat nagyon bírtam, a hideget is át lehetett érezni, egyedül a sztori volt gyengébb a szokásosnál, bár lehet, csak azért, mert túl sok korabeli filmet láttam már. Takakura Ken és Arashi Kanjuro párosa viszont mindig érdemes a figyelemre.

2011 MÁJUS

Bayside Shakedown 3 - Let the Guys Loose   6/10, 2010 JP [TRAiLER]
A japánszerte legendás tévésorozat újabb gigaköltségvetésből leforgatott moziepizódja hozza a korábbi 2 rész kissé debil hangulatát, a felemás minőségű humort, a japán mozitól szokatlanul feszes tempót és az abszolút modern technikát felvonultató nyomozósdit. Önmagában élvezhetetlen az egész, csak úgy érdemes nekiülni, ha legalább a két előző filmet látta az ember, mert úgy már tudja mihez kötni a figurákat, akik közül még mindig a sztoikus nyugalmú Muroi a legmenőbb. A látvány sem semmi, bár minden japán mozi ilyen képi világot tartalmazna...

Black Angels   5/10, 2010 JP [TRAiLER] [SHUDAiKA]
Mint minden japán akció, így ez is igazi low budget japán akció, pár ígéretesen, de közepesen koreografált bunyóval, két ígéretes, de valószínűleg soha be nem futó főszereplővel. A sztori klisés, a rideg és kegyetlen világ már ezer másik hasonló filmből ismerős lehet, viszont hatalmas jópont, hogy nem rontották el a hangulatot az ostoba gore és pornó hülyeségekkel, képesek voltak relatíve ízlésesek maradni ezen a téren. Low budget akciónak egész szórakoztató, korrekt munka volt, a shudaika pedig 10/10-es!

The Housemaid   6/10, 2010 KR [TRAiLER]
Remake ide, Jeon Do-yeon mellei oda, ez a koreai Édes Anna történetből faragott erotikus dráma kissé laposra sikeredett. Valószínűleg az eredeti változatban sokkal erőteljesebben vannak a viszonyok ábrázolva, elvégre akkoriban még nem az erotikát és a pornográfiát helyezték előtérbe. Az öreg cseléd figuráját azért nagyon bírtam benne, viszont a lezárás finoman fogalmazva is csalódást okoz (Édes Anna rafkósabb volt...)

What Women Want   5/10, 2011 CN [TRAiLER]
Ami a Go Lala Go! és még inkább a Color Me Love volt tavaly, az idén a What Women Want. Hipermodern pekingi díszletek, kőgazdag szereplők és az ő, átlagemberektől idegen problémáik, valamint a legnagyobb sztárok szerepelnek egy alapvetően kissé idegesítő, közepes sztoriban, amit női szemmel biztos, hogy 100x jobban lehet élvezni. Andy Lau szokás szerint remek volt, Gong Li pedig még mindig gyönyörű. Más említésre méltó nem is volt benne.

Hobo with a Shotgun   3/10, 2011 US [TRAiLER]
Nagyon nagy csalódás, főleg úgy, hogy sokan azt írták róla, hogy jobb, mint a Machete. Pedig nagyon nem, ez a selejt leginkább egy amerikai Iguchi Noboru agymenésnek tűnik, botrányosan rossz színészekkel, túl sok agyatlanul belezsúfolt eszközzel a 70-es évek mozijaiból (a kevesebb több lett volna, rengeteg öncélúan alkalmazott dolog volt benne). Nagy kár érte, mert a címszereplő karaktere is, meg a két "izé" is többet érdemelt volna.

Detective K: Secret of Virtuous Widow   7/10, 2011 KR [TRAiLER]
Úgy látszik, idén végre megemberelték magukat a koreaiak és elkezdtek egész fogyasztható mozikat gyártani (igaz, a véres thrillerekből még nem láttam egyet se és azok szoktak gyengék lenni). Detective K figurája nekem 85%-ban Detective Dee-t hozta persze, csak több benne a humor és a koreai mozira nagyon jellemző populista elem, de valahogy az összkép mégis pozitív. A két főhős telitalálat, akárcsak Han figurája, a sztori és a forgatókönyv eléggé esetleges, de sem ez, sem a kissé gyenge CG nem húzza le a filmet.

Final Justice   8/10, 1988 HK
Ez a film arról híres elsősorban, hogy ebben fedezték fel igazán Stephen Chow-t, aki itt még nagyon fiatalon bohóckodik is egy keveset, de alapjában drámai szerepben látható. Az ő és a mindig tökös (de mai szemmel nézve röhejes ruházatú) zsarut játszó Danny Lee párosa remek, az angol nyelv kifigurázása úgyszintén (nem is értettem igazán, mit gagyognak no problem helyett), igazából minden teljesen rendben van, leszámítva, hogy azért túl sok eredetiséget nem sikerült a történetbe beletuszkolni.

Royal Warriors aka In the Line of Duty &n

Sajnos május maradéka elveszett...
 

ARCHÍVUM

2010 DECEMBER-2011 JANUÁR

2010 NOVEMBER

2010 SZEPTEMBER-OKTÓBER

2010 JÚLIUS-AUGUSZTUS

2010 MÁJUS-JÚNIUS

2010 FEBRUÁR-MÁRCIUS-ÁPRILIS


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr593496255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása