Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Most, hogy Hollywood megrimékeli az Állattemetőt...

2011.02.03. 06:36 Wostry Ferenc

...talán ideje rákérdeznünk: melyek a kedvenc Stephen King-filmfeldolgozásaitok? Eddig elkerültük a témát, mert egyrészt annyira lejáratott, másrészt King az utóbbi húsz évben rosszabbnál rosszabb könyveket szart - nem is nagyon érdemli meg a kritikai cincát. Csakhogy a dolog megkerülhetetlen, és igazság szerint az ember hálás neki: én például egyértelműen elmondhatom, hogy gyerekkoromban King regényeinek hatása terelt legerősebben abba az ízlésvilágba, amelyet manapság magaménak mondhatok.

Szóval? Melyik szerintetek az a  King-adaptáció, amelyik sikeresnek mondható? Kedvcsinálónak íme a Könyvesblogról átmentett Állattemető-kritikám.

Állattemető (1983)

 

Van egy hely, oda ne menj. Ha odamész, ne csináld, amit nem kellene. Ha mégis megcsináltad, menekülj. Ha még erre sem vagy képes, viseld tetted következményeit. Az Állattemető Kingnek "A" legfélelmetesebb könyve, bizonyos szempontból éppen az egyszerűsége miatt (hadd tisztázzam: ez a legfélelmetesebb regénye, de hogy a legjobb lenne, azt nem állítom.)

 

A majomkéz-sztori parafrázisa, már-már népmesei, intő példabeszéd: ha olyasminek a birtokába jutsz, aminek nem bírsz a hatalmával, ne szórakozz vele. Persze mivel emberek vagyunk, hibákkal, vágyakkal tele, felelőtlenségünk következményei borzalmasak lesznek. A fiatal doktor és a családja megfizet azért, mert a férfi, modern emberként megszegi az ősök szabályait, pedig ezek a szabályok éppen valami még náluk is öregebb kordában tartása végett lettek felállítva. Így az orvos, a tudomány embere, elássa kislánya döglött macskáját abban a kies indián temetőben, ahol keserű a föld, és amikor a macska visszatér, ki tudja honnan, ő elégedett. És amikor a férfi csecsemő fiát belezi ki egy kamion, pont úgy, ahogyan korábban az állatot, ő, mivel ez a kötelessége, ugyanúgy a keserű földbe temeti, és várja, hogy a gyereke, vére a véréből, előkaparja magát a sírból...

 

Van valami egészen barbár ebben a könyvben, ami fájdalmasan zsigeri, fekete és metsző és egyenesen az idegvégződéseket rángatja. Valami nagyon emberiről mesél ez a regény, jobban, mint a témában bármi, amit valaha olvastam, a kevés közös dolgunk egyikéről, a halálról, és a naiv vágyról, hogy elkerülhetjük, legyen az ára bármi is.

40 komment

Címkék: horror klasszikus könyvkritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr312634985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

clive. 2011.02.03. 07:40:29

Szerintem a Stanley Kubrick féle Ragyogás a legjobb. Egy mestermunka.
Ami változtatásokat eszközölt a regényhez képest (amik miatt nem tetszik Kingnek pl.: hogy szerinte hideg film, gondolom, olyanok miatt mondja, hogy a regényben (SPOILER) Jack a végén a saját arcát veri szét, hogy ne támadjon a fiára, ezáltal megnemesül itt ilyenről szó nincs (hátborzongatóbb is)) , azokra szükség volt, hogy a film még hatásosabb legyen.

Kedvenc King regények: Christine, Ragyogás, Tortúra, Holtsáv, Carrie, Borzalmak városa, Állattemető (és zárójelben még a Talizmán, mert mikor olvastam nagyon elvarázsolt). Én ezeket irodalmi remekeknek tartom.

Aztán vannak azok, amik még nagyon/ elég jók (bár remeknek messze nem nevezném): Bilincsben, Cujo, Az 1-2 (a végét mai napig elbarmoltnak tartom, plussz itt már látszik, mennyire szereti felesleges epizódokkal megtölteni a regényeit pl.: A fekete bugyor nevű néger kocsma története, amit 60 oldalon keresztül ír) A Sárkány szeme, Setét torony 1-4ig (szigorúan csak idáig, utána nagyon szar lesz) stb.

Aztán vannak közepesek, amik egyszer jók voltak, de olyan mély nyomot nem hagytak, ilyen pl. A rémület a sivatagban, Fekete ház, A tűzgyújtó (én ezt untam bevallom).

Aztán van a szerintem vacak, borzalmas, szar kategória: A rendcsinálók, Setét torony 5-7 stb.

Jó pár könyvét nem osztottam be sehova, ezek most hirtelen nem jutottak eszembe, de olvastam vagy nem olvastam és azért nem osztályozom őket.

VVega · https://debugme.eu/ 2011.02.03. 08:03:21

Ragyogás, Állj mellém!, Halálsoron

TheBerzerker 2011.02.03. 08:16:29

Egyetlen King regényt sem olvastam azon egyszerű oknál fogva, hogy sosem érdekelt a horror/thriller irodalom. A King adaptációkból viszont, ami rám gyerekként nagy hatással volt az az Állj Mellém (vagy Állj Ki Mellettem a régi szinkron szerint), a Kedvencek Temetője, a Halálsoron, és a Tortúra. Ezeket követi szorosan a Kubrick féle Ragyogás, és a Carrie.

Szórakozási faktor szinte maximális értéke miatt a Langoliereket is idetenném, ami nagyjából egyenlő a vicc kategóriával, de mégis rohadtúl király!

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.03. 08:18:41

@TheBerzerker: "Egyetlen King regényt sem olvastam azon egyszerű oknál fogva"

itt elfogott a röhögés, mert magamban máshogy fejeztem be a mondatodat... :)

Edgar 2011.02.03. 08:59:13

A Darabont-féle feldolgozásokat szerintem túlhájpolják, én egyiket sem csíptem igazán.

A legjobb talán a Shining, de nem rossz a Dead Zone, az Állattemető, az Évszázad vihara, az 1408, gyerekkoromban fostam az Az-tól, tetszett a Running Man is, és még mindig szeretem a Stand By Me-t. A Carrie-be nemrég újra belenéztem, de a zuhanyzós jelenet után kezdtem unni.

Nem láttam még a Cujót, arra kíváncsi vagyok, hogy lehet filmen megcsinálni.

TheBerzerker 2011.02.03. 09:00:49

@Edgar: Tényleg a Running Man-t ki is hagytam.

TheBerzerker 2011.02.03. 09:01:28

@Wostry Ferenc: Biztos valami csúnya gondolat fogalmazódott meg a fejedben:)

Edgar 2011.02.03. 09:01:46

És szerintem az Állattemetőt nyugodtan nevezheted a legjobb King-regénynek:)

Edgar 2011.02.03. 09:02:51

@TheBerzerker: Ja, elég fura, hogy King és nem Dick.

endberg 2011.02.03. 09:09:24

legjobb (leghűebb?) King mozik:
Holtsáv
Álj mellém
Halálsoron
Tortúra
Remény rabjai

legnagyobb guilty pleasure:
Maximum Overdrive!

Most így belegondolva egész sok könyvéből/novellájából kihoztak tisztességes filmet. Amúgy szerintem amit nem igazán lehet megfilmesíteni, az a rengeteg belső dialógus, meg a részletek, meg a rengeteg mellékszereplő (persze nem a Bilincsben-re gondolok :D)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.02.03. 09:47:35

Halálsoron, Titkos ablak, Álomcsapda, Kedvencek temetője.

Regényből a Fekete ház és a Christine tetszett leginkább.
A Bilincsben pedig az egyetlen King-könyv, amit nem bírtam végigolvasni, annak ellenére, hogy 2x is nekifutottam.

elefes 2011.02.03. 09:54:55

Tortúra és a Köd, Titkos ablak. A Christine is jópofa.
A Remény rabjait is szeretem, pedig lássuk be, kibaszottul mesterkélt és hatásvadász.

RoFä 2011.02.03. 11:14:18

Hat vegyuk sorra.

Kedvenc regenyek: Misery, Christine, Dead zone.

Misery nekem nem jott be filmen, nagyon nem, a regeny sokkal-sokkal jobb. Kathy Bates nem volt rossz, de az orulet-faktor es a regeny brutalitasa + az allegoria nagyon nem jon at. A konyvben szagolhato, tapinthato a bomlo elme.

Christine-t nem lattam, potolando, azt mondjak nem rossz...de biztos csalodas lesz, mert a regenyt kb. fejbol tudom.

Dead Zone csalodas volt filmen, mar csak azert is, mert az egyik kezdo jelenet - a szerencsekerekes vasari latomasos - olyan kibaszottul eros es onmagaban filmszeru, hogy csak meg kellett volna rendezni, de nem...

Legjobb King filmek:

Shawshank - nyalas de zsenialis. Nezorikato precizios bomba, de ahogy el van jatszva es a vaszonra van rakva, az engem megvesz kilora. Mindig. Es a vege egy nagyon ritka "IGEN, A KURVA ANYATOKAT" pillanat, amiert erdemes moziba jarni.

Stand by me - orok kedvenc. "Ezalatt Charlie es Billy postalada-baseballt jatszottak", "Zsiragy csak hanyt, csak hanyt, es elvezte a muvet: a tokeletes disznoolat", valamint "gyere Chappy, nyald ki a seggem" stb. Megunhatatlan, talan pont mert arra tamaszkodik amiben King a legerosebb, hangulatok, jellemek, fiatal kolykok.

Shining: hat a maga nemeben zsenialis, de inkabb Kubrick es Nicholson maganszam, mint King-feldolgozas, nagyon mashol vannak a hangsulyok.

Az ikrek, a rohado no, a labdadobalas, a beszelgetes a bartenderrel, a vegen a kep, es foleg "All work and no play makes Jack a dull boy", mind baromi eros. Nemelyik a regenybol jon, nemelyik meg Kubrick otlete volt... A legerosebb mondjuk Nicholson utolso beszelgetese a gyerekevel, meg a nyitojelenet. A Shining egy olyan film, amitol...nem tudok jobb szot ra...fazik az ember, belulrol.

Potlando meg, mert nem lattam: Pet cemetary, IT, Mist. A tobbi feldolgozasrol csak rosszat hallottam.

Legrosszabb "nem rossz" feldolgozas kulondija: Titkos ablak, titkos kert. Johnny Depp, OK, de annak a filmnek semmi hangulata, raadasul egy eleve nem tul eros alapanyagbol keszult, egypoenos.

RoFä 2011.02.03. 11:18:07

Folyt

Novellak, amiket szivesen latnek filmen, erto tolmacsolasban (esely: keves)

- A batmanes-dohanyzos, cimre nem emlekszem. (NEM a Leszoktato RT, hanem az alienes).

- A tutaj: ebbol keszult film, botrany. Legdurvabb horrornovella ever.

- Esos evszak: ezt nem tudom, de legdurvabb horrornovella ever ezusterem.

- Haver, baromi jo zenekaruk van: ez nagyon nagy kiralysag lenne filmen...

- + volt meg egy szovegszerkesztos-telefonos zsenialitas, amit Roald Dahl is irhatott volna, teljesen meghokkento meses cucc, na az.

+ Letezik filmen a Nolan es a Cadillac, egyik kedvencem, allitolag nem is rossz a film.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.02.03. 11:18:31

Sajnos könyveit még nem olvastam, pedig itt van a polcon egy csomó:/

Kedvenc filmjeim: Darabont trilógia, Ragyogás, Tortúra, 1408

majd: Cujo, Kedvencek temetője (ennek a második része már a Guilty Pleasure kategória), Titkos Ablak.

A Hasznos Holmik az szerintem még elment, de az Álom csapda az valami hihetetlen szar volt.

RoFä 2011.02.03. 11:19:48

+ 1408 nem rossz, John Cusack mindent megtesz, de NEM_AZ_IGAZI. Sam Motherfucker Jackson ellopja a show-t. "That's an EVIL FUCKIN' ROOM". Vizualisan mondjuk odabasz, de valamiert pont a dramat nem tudtam atelni.

Viszont a szobaba be nem tennem a labam ettol fuggetlenul.

RoFä 2011.02.03. 11:23:21

@The Man Who Laughs: Hasznos holmik az konyvben ES filmben is "elmegy", en azt mondanam ra inkabb, hogy KAKA. :))

RoFä 2011.02.03. 11:40:35

@TheBerzerker: Nem csunya, csak arra gondolt hogy nem tudsz olvasni :))

Chavez 2011.02.03. 11:45:27

Tortúra (könyvben is magasan a legjobb), Kedvencek temetője, Menekülő ember, Állj mellém, Halálsoron, Remény rabjai

futnak még:
Halálos árnyék, Végítélet sorozat, Kukorica kölkei

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.03. 11:45:52

@RoFä: te vagy a Johnny Smith a Holtsávból!!!

RoFä 2011.02.03. 12:03:21

@Wostry Ferenc: Ne nagyon hangoztasd meg par napig. Epp egy politikai nagygyulesre tartok.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2011.02.03. 12:07:12

Könyvet nem olvastam tőle, de mint filmek, és azok minden tulajdonságát összevetve nekem valahogy így jön (a Ragyogást kihagyom, mert Kubric mögött nyilván más filmipari gépezet mozgott mint a többinél):
- Creepshow - A rémmesék könyve (1982)
- Ezüst pisztolygolyók (1985)
- Holtsáv (1983)

Tudom, néhol elég suták ezek a filmek, de hangulatban ezek megverik nálam a többit. Mert bár a Remény Rabjai nagyon tetszett vagy 15 éve, de azóta láttam már újból, és herótom volt tőle. A Halálsoront eleve meg sem néztem, de amit láttam belőle talán jobb is, hogy így tettem. A többi ilyen futottak még.
A Christine-re már régóta készülök, mert láttam belőle egy képsort ami nagyon erős volt, többek között azért mert a Karma Police klipjébe volt időm megszeretni.
www.youtube.com/watch?v=IBH97ma9YiI
és íme a filmből az a rész (3:23-tól). Hát nem gyönyörű?!
www.youtube.com/watch?v=v5N3fKVz-Z4

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2011.02.03. 12:45:20

Hát a jó filmeket itt elmondtátok, ahhoz nem nagyon tudnék én is hozzátenni, kb így gondolom én is. a nagy részük tetszett. Egy King feldolgozás mindenesetre mindig jobb, mint bármi más péntek esti horror gagyi.
Viszont a könyves részéhez:
Pont aktuális mert három napja fejeztem be a Rémautó című regényt. Aki azt írta, hogy mostanában csak szarokat ír olvassa el. Az egyik ( ha nem A!) legjobb könyve. Olvasni olyan volt mintha kipakolnák azokat a dolgokat az agyamból amik érdekelnek és nevetve ugrálva szaladgálnék köztük. Pure Awesomness!
Kicsit ez is túlírt, de véletlenül sem unalmas, minden kis anekdota érdekes, hozzátesz a storyhoz. Mind a karakterek, mind a történet nyomasztó, ám mégis felfedezésre buzdító atmoszférája annyira megfogott... Néha az ájulás szélén ejtettem ki a könyvet hajnali 5 kor a kezemből mert letenni nem bírtam.
Tényleg, tényleg olvassátok el, mert epik. (:

Rusznyák Csaba 2011.02.03. 12:47:55

A szétajnározott Ragyogást nem szeretem. A Tortúrát, az Állattemetőt, a Remény rabjait, a Holtsávot, az Állj mellém!-et, A ködöt és az Eminenst annál inkább. A többire kár szót vesztegetni.

clive. 2011.02.03. 13:06:48

Nekem a Christine filmmel az a bajom, hogy én annak tartom a regényt, mint az amerikai kritikusok a Zabhegyezőt. Kevés olyan mű van, ami ennyire megtudta ragadni egy generáció problémáit. (a Christine egy - mondhatni - hibátlan King regény)
A filmből nem tudott átjönni a regénynek a lelke szerintem. Hogy, ha nem lenne benne az autós szál, akkor is az egyik legfontosabb regény lenne.

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2011.02.03. 13:19:52

Könyvek: Christine, A menekülő ember, Kedvencek temetője, Ragyogás, Tortúra, Éjszakai műszak, meg a novellái közül sok van, amit nagyon bírok, no meg az Állj mellém! ami kisregénynek minősül ha minden igaz. Igazából már nem is emlékszem ilyen hosszú volt, csak arra, hogy kurva jó.

Filmek közül szintén az Állj mellém!, aztán A ragyogás, Tortúra, Ezüst pisztolygolyók,A köd, A remény rabjai.
Bírom a Creepshowt is. Meg a Menekülő ember is fasza kis film, csak mondjuk sok köze nincs a regényhez. A Maximális túlhajtáson meg mindig tök jókat röhögünk haverral. Na jó, az a mindig eddigi összesen két alkalmat jelent, de nem véletlenül néztük meg másodszor is. :D

Christine filmmel kapcsolatban egy véleményen vagyok clive.-al, ha nem olvasom előtte a könyvet, akkor nem lett volna vele semmi bajom, de tényleg valahogy a lényeg hiányzik belőle.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.02.03. 13:30:51

Holtsáv, indeed.
Legjobb könyvje meg a Bilincsben. (abból ugyan hogy lehetne filmet rendezni?)

walter white 2011.02.03. 15:53:45

@RoFä:

"Misery nekem nem jott be filmen, nagyon nem, a regeny sokkal-sokkal jobb. Kathy Bates nem volt rossz, de az orulet-faktor es a regeny brutalitasa + az allegoria nagyon nem jon at. A konyvben szagolhato, tapinthato a bomlo elme."

A lablevagos jelenetrol a forgatokonyviro, William Goldman:

"...direkt emiatt vallaltam el..."

"En elmentem vakaciora, amikor kozeledett a forgatas ideje, Rob es Andy azt mondta, elvegez nehany utolso simitast a konyvon, amig en a hasamat suttetem. Nagyon helyes. Szerettek volna, ha egy kicsit rovidebb, feszesebb, temposabb - marpedig ok ehhez remekul ertenek. Amikor hazaertem, leultem megnezni, mire jutottak.
Rovidebb volt, feszesebb, temposabb...
...csak eppen kikerult belole a lablevagos jelenet es bekerult helyere az, amit ti is lattatok a moziban, edeseim: Annie egy bazinagy kalapaccsal ripityara tori Paul bokajat.
Uvoltottem mint e faba szorult toportyan. Folhivtam oker telefonon, kozoltem veluk, hogy tonkrevagtak az egesz filmet, mert megvaltoztattak egy fantasztikus es felejthetetlen jelenetet, pedig en csakis amiatt vallaltam el az egeszet..."

"Nem volt igazam, ... tokeletesen mukodott, es eppen eleg rettenetesen hatott. Ha maradunk annal, amiert en kardoskodtam, az tul sok lett volna. A nezok megutaljak Annie-t, es a vegen az egesz filmet."

walter white 2011.02.03. 16:12:41

Utoljara kb 15 eve olvashattam Kinget, bar tavalyelott meghallgattam hangoskonyvben az On Writing: A Memoir of the Craft-ot a sajat felolvasasaban, tetszett.

Azt hiszem abban is emliti, hogy nem emlekszik ra, hogy megirta a Remkoppantokat :)

A Christine es a Holtsav tetszett talan legjobban konyvben, a filmekre nem nagyon emlekszem, annak ellenere hogy Cronenberg es Carpentert szeretem, majd egyszer ujra kene nezni oket.

A Cujo-t nem tudom, hogy lattam-e, igy valoszinu eleg jo lehet :) (van olyan film amirol nem tudjatok, hogy lattatok vagy sem?)

A Kedvencek temetoje-t viszont nem olvastam, de tobbszor lattam, kellemes emlekkent el bennem, szoval aszondom az a kedvenc King filmem.

Edgar 2011.02.03. 17:19:22

@walter white: Igen, volt olyan film, amiről olvastam egy ismertetőt, beizgulva letöltöttem, és mikor elkezdtem nézni, kiderült, hogy fél évvel korábban láttam.

mesko 2011.02.03. 17:27:19

én is, én is..

nekem is amúgy sorakoznak a King regények a polcon, de nem olvastam el egyet sem.
DE nekem igazi élő, hús-vér felolvasóm van, mint Kate Winsletnek:)..ez most komoly.
pasim képes néha egész éjjel olvasni, s közben kérem, hogy hangosan tegye..megteszi nekem, igaz azóta olyan jó szexi rekedtes hangja lett:D
imádom hallgatni, sőt újra is kérek részeket..jújjj,nagyon értek az ilyesmihez:)
azt szoktam mondani, hogy erősen horkol, valahogy én kéne előbb elaludjak..s a technikám működik!

kedvenc King filmjeim(ezeket megtudtam nézni magamtól is:)

The Dead Zone
The Shining
The Shawshank Redemption
The Green Mile
1408- én bemennék a szobába..őszintén.

még biztos van, csak nem jut eszembe..lehet úgy vagyok vele mint walter white:)

de amit biztosra tudok, hogy nem láttam, de megfogom nézni mindenképp:

Carrie
Cujo
Christine
Pet Sematary---érdekes, mert én pont a tegnapelőtt hallottam, hogy a The Stand lesz újravéve, akkor vajon most mindkettő lesz? hm..
Trucks
Maximum Overdrive, stb
ajajj..bizony van épp elég könyve, és elég sok film is készült, viszont mások szerint is az író egyre-egyre "sáppadtabb"..sajnos, engem azért még érdekel.
tehát ideje olvasni...majdnem mindegyik könyve megvan.

RoFä 2011.02.03. 21:35:32

@walter white: Na igen, a bicegtetes... Az is. De sok minden egyeb is.

Olvasva szetrobbanok a feszultsegtol, filmen kisebbnek erzodik az egesz, nincs akkora tetje. Bates jo, de NEM ELEG ORULT. Inkabb sajnalni lehetett a filmben. A konyvben egyszerre sajnaltad, gyulolted es undorodtal tole.

+ a regeny a regenyben, amit Paul ir, onmagaban akkora, hogy szazszamra vannak irok akik szerintem csak azert a fel kezuket, bocsanat, labukat, odaadnak.

Az egyik legjobb konyv amit az irasrol valaha osszehoztak, es ezt ugy mondom, hogy nem is vagyok iro. Epp ez a legnagyobb benne.

RoFä 2011.02.03. 21:38:47

@walter white: A remkoppantok a MAGA NEMEBEN zsenialis, ha a hatterevel valamennyire tisztaban van az ember.

A masodik fele szarra van irva, de attol meg felejthetetlen.

Iszonyatosan irigylem ezt az embert, meg kell mondjam, hogy meg romjaiban is ilyet tudott. Keith Richards szint.

RoFä 2011.02.03. 21:41:42

@mesko: Olvasd el, a Christine, a Holtsav es a Tortura magyar forditasa parjat ritkitoan szenzacios minosegu (a tobbie is lehet, de azokra nem emlekszem mert nem olvastam husszor oket, mig ezeket igen. A Christine lehet hogy megvan harminc is.)

Tepes 2011.02.04. 01:36:53

Holtsáv, Állj Mellém, Halálsoron: nagyon tetszettek.
A kedvencem viszont az Eminens.

mesko 2011.02.04. 14:10:18

@RoFä: ok, ezt megjegyeztem magamnak:)
azta...harmincszor olvastad?, most tényleg kíváncsivá tettél, vicc nélkül.

gothmog 2011.02.05. 21:39:56

@RoFä: A "...Hell of a band" a Rémálmok és lidércek minisorazatban benne volt, szerintem megadta a novellának, ami jár.
A batmanes dohányzós az a "Tízórai emberek" volt. A "V" tévésorozat néhány jeleneténél úgy éreztem, mintha azt látnám.
Az én listám:
Halálsoron, Tortúra (főleg Cathy Bates miatt), A Remény rabjai, Ragyogás.
A kedvencek temetője mozi nekem nem volt annyira korszakalkotó, főleg hogy közel nincs olyan durva, mint a könyv.

doktor.dikhed 2011.02.06. 22:26:06

A Ragyogást lehet divatból utálni, de ott a helye a legjobbak között Meg ugye a néhány éve készült Köd...az nagyon ott van. Többek között a Köd miatt vártam, hogy Darabont nem teszi tönkre a Walking Deadet, de hiába...

walter white 2011.02.07. 14:23:28

Kubrick Ragyogasa remekmu, de nem eleg geek :)
süti beállítások módosítása