Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Kaméleon

2008.12.04. 08:00 Beyonder

Ha netán sugárban hányunk a romantikus komédia műfajától, akkor is muszáj elismernünk, hogy a Csak szex és más semmi a maga kategóriájában majdhogynem hibátlan film volt. Nem ez volt az első magyar vígjáték, ami 400 ezer feletti nézőszámot ért el, viszont talán a legelső, amely precízen betartotta a vonatkozó zsánerszabályokat. Goda Krisztina második filmje, a Szabadság, szerelem tulajdonképpen bérmunka volt, egy rossz koncepció következetesen rossz megvalósítása, a Kamélonnal azonban sikerült visszatérnie a nyerő recepthez. Ismert műfaj + mai környezet + szellemes dialógok + feszes szerkezet = keveset vállaló, de azt 90%-ban teljesítő, szórakoztató popcorn-mozi.



A választás ezúttal a „szélhámosfilm” szubzsánerére esett – „hivatalosan” talán nem létezik ez a kategória, de készült már annyi, hasonló tematikájú film, hogy akár létezhetne is –, ami abból a szempontból örvendetes, hogy végre nem vígjátékkal próbálkozik egy  magyar közönségfilmes. Persze, ahogy a Kontrollból, úgy a Kaméleonból sem hiányozhat a humor, de szerencsére a poénok (többnyire Csányi Sándor karaktere szállítja őket) nem tűnnek erőltetettnek, nem lógnak ki a sztoriból, és nem billentik át a filmet komédiába.

A történet ugyan nem igazán eredeti, de ügyesen berántja a nézőt már a legelején. A főhőst, Farkas Gábor megélhetési nőcsábászt, munka közben látjuk, ahogy kevésbé attraktív, öregecskedő, magányos, ámde tehetős szinglikkel ismerkedik meg, majd miután összebútorozik velük, ráveszi őket, hogy adjanak hozzáférést a bankszámláikhoz. A megfelelő pillanatban persze felbukkan egy az igazi nagyvad is, akiről hősünk és a néző is egyből tudja, hogy végül a méltónál is méltóbb ellenfél lesz belőle, akit inkább futni kéne hagyni – ezt javasolja Farkas sidekickje is –, de épp a látszólagos elérhetetlensége által lesz belőle vonzó préda.



Nincsenek óriási fordulatok a történetben, viszont üresjáratok se nagyon. Goda Krisztina és Divinyi Réka forgatókönyve mintaszerű, abban a tekintetben legalábbis, hogy pont úgy szövi a cselekményt, ahogy az a halivudi típusú szkriptekben megszokott. Mértani pontossággal érkeznek a plot pointok, minden jelenetnek megvan a dramaturgiai célja, és az „egy lépés előre, egy lépés hátra” elv (azaz, hogy mikor a főhős elérni látszik célját, történik valami, ami eltávolítja attól, de megoldja a szituációt, majd folytatódik ugyanez előről) is remekül működik. Egyedül a film lezárása nem sikerült: az utolsó csavar nem üt elég nagyot, mintha pont ekkora fogyott volna el az ihlet.

A szereplők közül muszáj Kulka Jánost kiemelni, aki a kiváló alakítása mellett a bátorságáért is dicsérendő, amiért elvállalta a homoszexuális orvos szerepét. Csányi vicces, Hámori Gabriella picit szürkébb, mint azt a figurájának jelleme sugallná, Nagy Ervin meg olyan meggyőzően adja a szélhámost, hogy végül – sajnos – nehéz eldönteni, végül is beleszeretett-e a nőbe vagy sem.



Messze nem hibátlan tehát a Kaméleon, ám ami igaz volt a Csak szex és más semmire, az áll rá is. Goda maximálisan bebizonyította, hogy igazi profi, aki a magyar közönségfilmesek közül talán a legcéltudatosabb és legfegyelmezettebb, de ugyanakkor most sem tudott / akart olyan produkcióval előállni, amellyel túllépne a zsánersablonokon. Igaz, ez talán nem is az ő feladata lenne. Ideális esetben ugyanis ő képviselné a biztos középszert a hazai közönségfilm világában, azt a szakmai minimumot, ami alá már kínos menni, ám mivel rendezőink és forgatókönyvíróink többsége még az alapokkal sincs tisztában, a filmes diplomáját Angliában és Amerikában szerző Goda messze kiemelkedik a mezőnyből. Vakok között félszemű a király, ahogy azt már az ókori görögök is mondták. 

39 komment

Címkék: magyar filmkritika 4csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr42802769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TheBerzerker 2008.12.04. 09:43:13

Kár hogy masszív gyomor és bélmozgásom támad, amikor meglátom a Csányit. Szívesen leokádnám és lefosnám a fejét annak az önelégült tehetségtelen majomnak.

Nyomi 2008.12.04. 10:22:24

Én ugyan még nem láttam a filmet, de mindenképp üdvözítő, hogy egy kis Vuk 2, és átlag 30 nézőt vonzó művészfilmek által terhelt világban van olyan magyar filmes, aki vette a fáradtságot és olyan filmet készített, amit hajlandó megnézni a SZÉLES közönség.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.12.04. 10:28:11

Én gyűlöltem ezt a filmet, olyan művi minden ízében, hogy csak egy lépésre van a Barátok közt-től. A történet fordulatai borzasztóan elcsépeltek. Az egyetlen jó az egészben a Csányi, aki egész egyszerűen egy tehetség, akármit is mondjon Berzerker. A másfél arckifejezésre képes főszereplő Nagy Ervin döbbenetes volt. Utóbbi nem dícséret.

Dávid Gábor 2008.12.04. 11:30:07

Láttam a filmet és szerintem nagyon jó alkotás.
Ilyen egy jó közönségfilm, magyar viszonylatban messze a legjobb! Gratulálok a rendezőnőnek!

Dávid Gábor 2008.12.04. 11:32:43

Szerintem is remek a film, nekem nagyon bejött!
Ajánlom mindenkinek, aki egy jó estét szeretne magának. A lehúzó kritikákkal nem értek egyet. Lehet, hogy steril a film, de ez inkább dicséretes.

travis 2008.12.04. 11:57:43

"Ajánlom mindenkinek, aki egy jó estét szeretne magának"

Én nem akarok egy jó estét magamnak, ha moziba megyek. Szar estét, akarok. Összetörve és megrágva akarok kijönni egy filmről, nem pedig azért, mert jaj de édik voltak.
Jól van na, nem gondolom én ezt olyan komolyan, de az sem véletlen, hogy mindig a magyar filmek hozzák ezt ki belőlem. Azok a magyar filmek, amelyeket burokban élő filmrendezők készítenek, egy nem létező világról.
Ettől már csak a másik oldalt rühellem jobban, a Szomjas-féle szociálpatológiai esettanulmányokat.
Ettől függetlenül a filmet meg fogom nézni, annak ellenére, hogy Goda előző két filmje közül egyik sem tetszett.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.12.04. 13:04:56

travis, ez a film is burokban létezik, mert ilyen emberek sincsenek :)

Dávid Gábor: legalább változtass nick-et, ha magadnak válaszolsz...

RoFä 2008.12.04. 13:39:42

Majd megnézem, de sajnos a Riviéra vadorzói elég magasra tette a mércét :)

Az nagyon sajnos ám, hogy hangosan örül a fél magyar sajtó, ha az egyik akrobata védőhálóval megugorja a hátra másfél szaltót. De hát, ez jutott.

Mondjuk aki szerint Csányi tehetségtelen majom, azt én nem értem, de ízlés és pofon. Rendező/figura kérdése is. Én nem szerettem pld. Fenyő Ivánt, de az egyébként kis híján alulmúlhatatlan SOS szerelem című izét kizárólag miatta volt érdemes végignézni.

Stroncium 2008.12.04. 13:41:42

amit fent olvastam, nem arra utal, hogy ez a film szar lenne, de majd meglátjuk. a csak szex nekem nagyon bejött annak idején, mert szórakoztató volt, és szépen is fényképezték. a szabadság szerelem olyan, amilyen, de annak is megvolt a kellő humora, és profin össze volt rakva minden hibája ellenére. nem tudom elképzelni, hogy goda szart csinált volna. de majd megtudom a moziban.

Stroncium 2008.12.04. 13:43:09

Na, az SOS Szerelem... hát...

cinna · http://1rem1.com 2008.12.04. 13:48:44

nem beszélnek erőltetetten benne?

gershwin g 2008.12.04. 13:50:35

láttam a filmet. a film jó. sőt, kiváló. wostry ferenc, szerintem döntsön majd a nézőszám.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.12.04. 14:59:42

Ja, az dönt a minőségről...

A CSAK SZEX az egyetlen működő magyar poszt-2000 vígjáték. A SZABADSÁG SZERELEM 56 rágógumi változata, mint szórakoztató film jó közepes, de hazudnék ha azt állítanám hogy helyenként nem élveztem. Ez viszont egy minden ízében művi, ezerszer látott szappanoperafordulatokat halmozó, rosszul castingolt, (de szépen fényképezett) izé.

gershwin g 2008.12.04. 23:56:18

hát... nem értünk egyet. nem baj. nekem volt egy jó estém. egyébként épp most megy a werkfilm az rtl-en. na, azért itt a részletekre is nagyon odafigyeltek. goda kriszta nagyon szimpatikus.

Copkuler 2008.12.05. 08:00:44

Ferivel értek egyet. Egyszerűen el lett elbaszva ez a film. Más hozzáállással a forgatókönyv alaphibáját - nem eredeti - ki lehetett volna javitani egy jó szinészgárdával és egy feszes, élvezetes, eredeti rendezéssel. Olyan száraz és ehetetlen ez a film,, mint a konyhaasztalon otthagyott tegnapi zsömle.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.05. 09:29:59

Kulka valóban jó ebben a szerepben, de nem értem a kritikusi ömlengést a "bátorságáról", amiért meleg orvost alakít. Tucatnyi alkotás volt már a filmtörténelemben ahol homoszexuális figurát kellett egy színésznek megformálnia. Vegyük péládul a legutóbbi "Férfiakt" c. filmet. Abban sokkal erősebben volt ábrázolva a szexuális másság. Mégsem kapott ekkora dicsfényt, mint itt Kulka kedves táncolgatása.
Netán vonjunk párhuzamot a filmbéli és a valós karaktere között? Ha igen, úgy már valóban bevállalósnak tűnhet a szerep...

travis 2008.12.05. 10:49:44

kambekk,

Kulka a magyar Rupert Everett. Mindenki tudja róla, hogy meleg. Innentől fogva én sem értem a bátorságot, hacsak nem arra utalnak ezzel, hogy egy vállaltan mainstream közönségfilmben szerepel talán először látványosan meleg figura, mindenféle parodikus felhangot, és pöcegödörszagú pestikabarés ótvar ízlésvilágot mellőzve.

Beyonder 2008.12.05. 13:42:09

travis: term. csak nálunk számít ez bátorságnak

rettentó 2008.12.05. 13:49:29

Előre is bocs, ha én is a kritika elejére reagálok és nem a konkrét filmre.
"a Csak szex és más semmi a maga kategóriájában majdhogynem hibátlan film volt"
Ja, csak nem volt jó a forgatókönyve és - mint az már jogosan felmerült, magyar filmről lévén szó - a szerepek életszerűtlenek voltak. Na mindegy, a feleségemnek meg a barátnőjének bejött...
Egyébként a Csak szexet a kritika úton-útfélen a forgatókönyvért dícsérte, úgyhogy biztos bennem, a nézőben van a hiba.
A Szabadság szerelem jó film: andywajnás, spielberges, rosszfiús-jófiús, de legalább valamilyen.
Csányi béna, kb. annyi arckifejezéssel, mint Steven Seagal, de sztár, aki majd beviszi a női nézőket.
peet.wordpress.com/2007/05/26/the-kuleshov-effect-according-to-steven-seagal/

Engem érdekel a Kaméleon, minden kezdet nehéz, hátha ez jobb lesz.

gershwin g 2008.12.06. 03:49:13

rettentó,
szerintem a csak szex egy nagyon szellemes és mozgalmas film volt, elfogadható castinggal. nem kell tőle többet várni, mint egy romantikus vígjátéktól. próbáld meg így megnézni, jól fogsz szórakozni.
csányi meg meglepően jó a kaméleonban, még steven seagalnál is jobb.

sejk 2008.12.06. 12:31:33

Csak a trelert lattam, de az alapjan nagyon rossz volt a Nagy Ervin es a foszereplo csaj is. Semmitmondo, jellegtelen mondatokat mondtak szinte rezzenestelen arccal. Tok olyan volt, mint amit wostry ir: se ize, se buze. Nem tudom, hogy persze a film milyen lett, de egy legendas, idezheto mondat mar biztos van benne:

Aj em an arkitekt.

harmi 2008.12.06. 14:49:55

nagy gázos film. senkinek sem ajánlom csak illumináltan. úgy viszont tud szórakoztató lenni. nagyon.

rettentó 2008.12.08. 12:11:05

gershwin g: "nem kell tőle többet várni, mint egy romantikus vígjátéktól. próbáld meg így megnézni, jól fogsz szórakozni."

Hát én sem sci-fit vagy horrort vártam... már a cím alapján sem :-)

Borisz Godanov 2008.12.10. 12:51:41

Kedveseim!
Először is szögezzük le: ez a film szar. Érdektelen, lapos, unalmas, művi. Kicsit jobban kifejtem: Nagy Ervin puffadt és kifejezéstelen arca a film 90%-ban érzelemmentesen mered a kamerába. Hámori Gabi tehetsége és szépsége valahol a legújabb mélygarázs legalsó szintjén rekedt és azóta is hiába próbál kitörni. Nulla beleélés (ezzel a testtel balerina???for God's sake!!), nulla mimika, a hangja is olyan egysíkú, hogy az általa kiadott relaxkazettától megugrana az öngyilkosok száma. Elcsépelt és közhelyes forgatókönyv, pontosan megtervezve. Igen ám, de ehhez rendező is kell. MOST szögezném le, hogy Goda Kriszta nem rendező. Olyan valaki, aki jeleneteket rak egymás után. Erre minimális előképzettséggel bárki képes.(forgatókönyvet azért tud írni, bár nem tudom, hogy Divinyinek ebben mekkora szerepe van)Ócska, ezerszer látott plánokban láthatjuk a sehova sem fejlődő történetet. Megint feltenném a kérdést: egy ilyen filmhez minek két operatőr??? Egy is elég lett volna, mondjuk egy jó fiatal és akkor talán a beállítások nem untatnák annyira a szemünket hogy legalább ez ébren tudjon tartani. Könyörgöm, szemmel láthatóan nulla színészvezetés volt a forgatáson. Ahol egy László Zsolt, vagy egy Kulka ilyen gyatra teljesítményre képes, azt hiszem ez egyértelmű. Másrészről meg talán ne dícsérjük a Kulkát, hogy milyen ügyesen játsza a meleg orvost, mikor Kulka meleg. Hozza a kötelezőt. Senkit sem dícsérnek meg, csak mert fizikailag ott van a munkahelyén. Kiemelném, hogy a mezőnyből messze nem a Kulka emelkedik, hanem TRILL ZSOLT! Ő az egyetlen viszonylag kidolgozott karakter és lubickol a lehetőségben. Fantasztikus, kár hogy keveset láttuk eddig filmvásznon. De a többiek...kész katasztrófa. Ahogy már mondtam, ez nem feltétlenül az ő hibájuk, bár Nagy Ervin és Hámori esetében igen. Ők nem főszereplők, kár hogy ezt próbálják elhitetni velünk. Őszintén szólva egy örömöm van ebben a filmben: Goda Krisztina bukása.Hajmeresztő, hogy ő van beállítva a modern magyar sztárrendezőnek. Pedig olyan sok más, valóban tehetséges ifjú van itt kis hazánkban. Én a tizes skálán hármasra értékelném, vagyis óriás bukta. Remélem a jegyeladások is ezt fogják tükrözni. Javaslom mindenki csak úgy nézze meg, ha már a tévében adják. De akkor is legyen közel a távirányító, hátha az Animal Planeten kezdődik az oroszlánok szexuális életéről valami. Mert az sokkal jobb.

Purell 2008.12.10. 13:29:36

Borisz Godanovnak igaza van sokmindenben söt majdnem mindenben, de azért kiváncsi lennék, hogy neki mi a jó magyar film? Delta?

Borisz Godanov 2008.12.10. 14:57:55

Kedves Purell,

nem szeretném megmondani így ex catedra, hogy mi a jó magyar film, mindenki döntse el maga. Gigor Attila filmje tetszett, Pálfi György két nagyjátékfilmje is tetszett. Herendi Gábor Lorája is, a Valami Amerika is, Szász János Ópiuma, Szabó István filmjei, et cetera. Sajnos azoknak a listája, akiknek nem kéne több filmet közpénzből csinálnia sokkal, de sokkal hosszabb...(csak egy rövid lista: Koltai Róbert, Goda Kriszta, Mundroczó Kornél, Kamondy, Sopsits, Gothár, Sándor Pál, Jancsó...) Húúú, ezért most mit fogok kapni. :) (hozzátenném, az úgynevezett nagy öregeknek tényleg le kéne állnia végre, csak a saját nimbuszukat rombolják le önkezükkel)

Beyonder 2008.12.10. 15:11:42

Borisz: nagyon jól szerepel eddig a film a mozikban. Hol látod te ebben "Goda Krisztina bukását"?

Borisz Godanov 2008.12.10. 15:32:16

Beyonder:
Jól szerepel? 14.000 nézővel a második. Wow! :) Mellesleg idén az első 28.000-t szerzett. Ez olyan, mintha Usain Bolt mögött 50 méterre lenne lemaradva az olimpiai második helyezett a 100m síkfutás döntőjében. Arra azért már most felhajtanám a méregpoharat, hogy nem fog 100.000 fölé menni a nézőszám. Ha kijön a Valami Amerika 2, majd jól megnézheted, hol lesz a Kaméleon nézőszáma...Hol is? Ja, sehol. De ez nem csak a VA2-nek tudható be, hanem annak, hogy ez a film bűnrossz. Hányingerem volt tőle, pedig igen erős gyomrom van. Egyébként nagyon szórakoztatóak a rendelt cikkek erről a filmről. Kálomista Gábor producer mindent bevetett, amit lehet. (más lehetősége nem révén, hiszen a film nem fogja eladni magát, mivel szar)Ezek a propagandacikkek hihetetlen lelkesek, mégis szinte biztos vagyok benne, hogy íróik háttal ültek a moziban. Vagy ott sem voltak. :) (de ez puszta spekuláció)
Végezetül még annyit: remélem az a kevés csalódott, dühös ember, akit sikeresen bepaliztak, hogy nézzék meg a filmet, minden ismerősének, rokonának, barátjának és üzletfelének elmondja, hogy még véletlenül SE fizessenek ezért a filmért 5 forintot sem! Én ebben látom és remélem Goda Kriszta bukását.A tehetségtelenség ünneplése legyen végre a múlté.
üdvözöl mindenkit Borisz

gershwin g 2008.12.10. 20:31:48

godanov,
ez a tehetségtelen goda kriszta, aki szerinted nem rendező, ezt-azt csak lerakott már az asztalra. nem tundi, hogy alakul a kaméleon nézettsége (remélem, jól), de a csak szex sikere magáért beszél. bár biztos azért, mert háttal ültek a kritikusok, meg a nézők is. meg andy vajna is úgy gondolta, hogy ezúttal előre bukásra ítéli a szabadság szerelmet, ezért rábízta a munkát godára. hm... valamitől nagyon frusztrált lehetsz, de persze minden jogod megvan rá. visszatérve a nézettségre, sajnos gigor filmje sem kaszál, nekem mégis is nagyon tetszett, mindamellett, hogy arról sem lehet azt mondani, hogy hibátlan.
üdv, g

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2008.12.11. 02:41:57

Van igazsága Godanovnak sajnos. Hámori szerintem is tehetségtelen amióta csak filmen látni lehet. Színpadon is hasnlóképpenn gyenge. Nagy Ervintől se tudtam soha, miért ájulnak bugyijukba tőle a csajok - de ez inkább kémia, úgyhogy érdemtelen vele foglalkozni. (De hogy őstehetségsességről volna szó... nos azt én sem hiszem.) Kulka itt végre jó volt. Kétségtelen persze, hogy meleg színészként nem volt nehéz jónak lennie ebben a szerepben. De végre levetközhette azt a nyájas, ájtatos figurát, amit ráerőltetet Horváth Ádám és csapata. Bátosnak persze én sem érzem amiért eljátszotta a meleg orvost. Talán ha mellette bevallotta volna privát szexusát is... (De ez már off - úgyhogy csitt!) Csányi... Egy vicc az a srác. Nagyon kedves arc, tudja is magáról, hogy hol a helye - épp ezért nem bántó. Számomra elfogadható, ahogy hagyja hogy felfelé vigye őt a sztárfuvallat. Most fitatal, most profitálhat belőle. Még az is lehet hogy beérik. Hiszen ne feledjük, hogy fiatalon Cserhalmi is bűn rossz volt, akárcsak Bálint András. És lám, vénségükre beértek.
Persze van akin nem segít az évek múlása. Ilyen szegény Hámori Gabi, akit az elején már említettem.
Viszont a földbe döngölni sem kell ezt az új magyar filmet. Hiszen hétről-hétre ezerszer rosszabb amcsi szarokkal terhelik a mozinézők pénztárcáját - és mégsem kel ki miattuk senkifia. Ez legalább hazai film. Itt forgott, itteni helyszínekkel, itteni szereplőkkel. És még a 7-es buszt is lehetet benne látni :)))

ringsider · http://fussatokbolondok.blog.hu 2008.12.11. 09:26:55

a filmnek van tempója, ami magyar filmnél szinte csoda. csányi egy igazi primadonna, ebben a szerepben megint jól működik, plussz kulka előtt kalapemelés a bátor szerepvállalás miatt.de a film teljesen vákumban létezik, a műfaji elemek elcsépeltek, a dramaturgia recseg-ropog, a színészvezetés nulla, a képek meg olyanok mint egy közepes omniareklámben.
ez nézhető, egyszer még szórakoztatónak is nevezthető középfos stúdiófilm, aminek se íze se bűze, hármas alá!

nane 2008.12.11. 11:36:30

Ez igen Borisz. Gratulálok, de komolyan. Hiába van némi (!)igazság a mondandódban, ha süt belőle a sértett elfogultság, szart sem ér. Már bocs, de ki a fasz vagy te, hogy ilyen kategorikus kijelentéseket tegyél, miközben többször is hangsúlyozod, hogy szurkolsz a bukásnak? Gondolom így vagy úgy, de kimaradtál a stábból... Szar lehet, komolyan.

Borisz Godanov 2008.12.11. 14:48:56

Hiába van igazság a mondandómban, ha elfogult vagyok, szart sem ér...

Kategorikus kijelentéseket tenni sem ér...

Semmi sem ér, ami ellene szól.

Való igaz, én vagyok az elfogult! :)
Halló-halló, itt a véleményrendőrség, kezeket fel!

Ettől függetlenül ez a film még mindig rossz és az is marad. Éppen ezért nem kéne ünnepelni. Mármint szerintem. Ha mások másképpen gondolják, hát legyen, szívük joga.Vagy jön a Jay és Néma Bobos rész, ahol lezúzzák az interneten fikázókat? :) lehet próbálkozni...
üdv

RoFä 2008.12.17. 16:45:19

Egy határ szar volt, már bocsánat. Gyűlöltem.

RoFä 2008.12.17. 16:47:56

Ja, de Trill tényleg jó volt, bár szerintem ő is magának építkezett, de legalább elhittem neki a proligyereket

marylebone 2009.02.21. 22:51:05

Nagyon is élveztehő filmnek tartom. Nyilván sok benne a hiba és erről beszélhet is aki akar, de azt hiszem nem kell Borisz Godanow szintjén fikázni azért, akinek a kritikáját furcsának találtam. Mégpedig azért mert éppen Trill Zsolt volt gyenge, azaz a színészi teljesíténye. Hiteles volt "proligyerek"nek és sokszor jól alakít, de fizikailag ahogy megszólal, az nagyon barátok köztös. Ha a hangjával jobban bánt volna színvonalasabb lenne.
A megyar filmeket figyelemmel követem és azt kell hogy mondjam jó érzéssel távoztam a moziból, mert végre nem egy "csöveskomédiát" (magyar valóság stb) vagy szerelmi vígjátékot láttam, amely műfajokon kívül mást hazai rendező nem is készít.
Persze hogy sok a ballépés, de a lényeg a benyomás ami nálam pozutív volt.

Andr73 2011.06.22. 22:27:02

Jó kis film ez, akik negatív kritikát írtak biztos nagyon értenek ahhoz, hogyan kell jó magyar filmet csinálni (mert olyat nem sokat láttam az elmúlt 20 évben).
Nagy Ervin és Kulka játszottak a legjobban, Hámori Gabi és Csányi Sanyi gyengécskék voltak, és a Szex és más semmiből ismert török gyereket, mármint a verőlegényt is kihagyhatták volna, mert uncsi, hogy mindig ugyanazok a szereplők a magyar filmekben. Így miközben Nagy Ervint püfölték a Kaméleonban a vicces török gyerekre asszociáltam és így nem is volt annyira drámai számomra ez a jelenet.
Egyébként a film története nem volt szokványos, pörgős volt az egész és izgalmas. Gratulálok a rendező-forgatókönyvírónak.
süti beállítások módosítása