Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Beowulf figura-kollekció

2008.08.24. 09:24 PinkHell

Todd McFarlane-t nagyjából annyira érdeklik a morális direktívák, mint egy Tourette-szindrómás kéjgyilkost a jamaicai citrustermelés szé-hé-dí-tő gondjai, de ebben, mint arról már korábban is meggyőződhettünk, semmi meglepő nincsen. Az is bizonyos, hogy pusztító ingerküszöb-rohamainak hála hamarosan nem a témájukban elaggott filmes figurák fogják díszíteni a polcainkat, hanem vinyl spermás vér - már ha tudati-létrendi hanyatlásunk nem ingerli a Sötétség Urát egyenesen arra, hogy destruktív kompozícióihoz felhasználja magát a Cinikusok Aranyát, a vegetatív lét Szörnyű Barna Urát, ti. a szart. De nem holmi fröccsöntött fost, egy kókadt kvázi-kakát, hanem igazi, ocsmány, büdös: szart.



Most mégis visszavett egy kicsit, hogy megidézhesse nékünk a vérmotollás lelkivilágú gaut törzs epikus hagyományán alapuló animációs film, a Beowulf főszereplőit.
Persze azért a nyomasztó lét elől rózsaszínbe katapultált Barbie-istálló habos-babos jelenlététől itt sem kell tartanunk.

Bár a citált film szereplőinek mozgáskultúrája kb. olyan, mintha a kertek alatt slo-mo-ban tojásokon lépkedő default besurranó tolvajt folyamatosan análisan molesztálná a nemi identitásában elbizonytalanodott Láthatatlan Ember, el kell ismerni: a produkció rengeteg szuperlátványos elemet is tartalmaz.



És igen, a McFarlane Toys simán hozza a tőle megszokott minőséget, vagyis a szériát alkotó négy figura szinte tökéletesen kidolgozott, és valóban élethű mása a filmbéli alakoknak. Leginkább ez az angolszász Conan-thing néz ki jól - mind a póz, mind az arc tekintetében hibátlanul hozza a filmből ismert tesót. Grendel rettentő csúf és ijesztő, ráadásul a kezében, ha nagyon odafigyelünk, felfedezhetünk egy katonát is, akit a szörnyeteg éppen készül visszadobni az iskolapadba. Ez is roppant félelmetes. Sajnos Grendel édesanyját csak smink nélkül vásárolhatjuk meg, mivel úgy tűnik, hogy fittebb oldalát, vagyis Angelina Joliet elvitte a jogok cicája. Kár.



Kapunk még egy Dragont is, ami szintén klafa, bár sajnálatos, hogy méretarány tekintetében abszolút nem idomul a többi figurához. Tán jobb lett volna ezt a darabot inkább egy deluxe boxban kihozni, mert ez így fura.

De mindegy, mert a Beowulf-kollekció darabjai még így is az akciófigura-szcéna legszebbjei közé tartoznak.



 

 

15 komment

Címkék: 4csillagos figura kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr16629551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2008.08.24. 12:07:57

Hihetetlen hogy van aki ilyen hülyeségekre költi a pénzt.

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.08.24. 14:40:46

Fogd fel úgy, hogy műtárgyak vagy szobadíszek...
a Beowulf figura tényleg nagyon jól néz ki...

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.08.24. 15:49:43

Most ugyanúgy kérdőre vonható lenne az is, aki festményt vagy szobrot vesz a nappalijába...

Chavez 2008.08.24. 16:15:52

Azok is hülyeségek! Szerintem a polcon a sörösüveg néz ki a legjobban, a falon meg egy bögyös csaj képe!

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.08.24. 17:25:25

Én ha meghallom a kultúra szót, máris nyúlok a sörnyitó után...

jamamuraeonflux · http://aeonflux.freeblog.hu 2008.08.24. 18:21:58

már majdnem megkérdeztem, hogy "az egy levél a sárkány mancsában?", mikor leesett, hogy a farka. :)

viszont a boszit a filmben egyszer sem lehet látni ilyen "direkt" formában. nem csúnya.

virtualdog 2008.08.24. 19:31:22

Kötelező linkelés jön:
www.youtube.com/watch?v=1Ktexf9HOC8

Persze az egész Hofira épít, de nem baj, kell is.

Chavez 2008.08.24. 19:49:46

Hofira épít? Te miről beszélsz? Nem Hofi szarta a stand up comedy-t!

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2008.08.25. 09:23:32

Sztem Ramiz a mondanivaló egyes nehezebben kimutatható hasonlóságaira utalt, nem a spanyol viaszra és/vagy az ürítésre.

"Hihetetlen hogy van aki ilyen hülyeségekre költi a pénzt."

Hát, aki erre költi, az nyilván nem érzi hülyeségnek. :) Engem pl. a mobilőrület hagy hidegen, de TOTÁLISAN. Ha nem kopott volna gyűszű méretűvé, valószínűleg még mindig 3210-esem lenne.

virtualdog 2008.08.25. 09:46:34

Magyarországon azért hatalmas Hofi hatása, nem tudok úgy megnézni egy Fábry Show-t, hogy ne jusson eszembe a vonatkozó Hofi poén. Fenti videó esetében például a színházba menő brigádos "aggyunk a kultúrának!" epizód idéződik meg számomra.

cuthere 2008.08.25. 10:20:15

mmm.. nekem egy rovidke tortenet jutott eszembe a kommentek olvasgatasa utan. hazeladason gondolkozvan hivtunk egy ertekbecslot h megis mit er az objektum, aki szobarol szobara jart, fenykepezett, majd a nappaliban oposszumma valtozott. ehelyutt a polcokon kb 300 figura, toy biz comics, lord of the rings, g1 transformer hegyek, plusz egy vitrinben a kvarcjatekgyujtemeny talalhato.

elsore nem tudtam mi baja, majd hummogni kezdett, es e szavak bugyborekoltak fel a torkabol: "ez... ez.. gyonyoru. tobbet er, mint az egesz haz.." kiderult h a menyasszonya (!) foglalkozott regi figukkal, jol eldumaltunk. szep dolgok ezek, de kurvasok helyet foglalnak.. :D


grendel amugy tenyleg jokepu.

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2008.08.25. 11:26:27

Az igen... Nekem kb 150 db van amúgy, sok bontatlanul, de leginkább McFarlane meg NECA cuccok, és ezeken belül is leginkább filmes darabok. Kvarcjáték-gyűjtemény? Wow, elég jól hangzik. :)

cuthere 2008.08.25. 14:38:06


pinkhell: McFarlane-bol a hokisokat szeretem, van is par, de a fo vonal a trafo meg a toy bizes dolgok, elsosorban comics es lotr vonalon, rengeteg dobozos, de a loose dolgok vannak kirakva. eees van egy NECA balrog, meg nem szedtem ki a dobozabol, mert akkora mint egy huto :) kene vmi trade reszleg ide a blogra, talan..

kvarcjatek meg osi szerelem, akinek van tartalekban, szivesen elboltolom! ;)

jam: kosz a linket, racsaptam!

Máté 2008.08.28. 11:44:31

A figurák jól néznek ki ép ezért is vettem meg a Beowulfot, hát ez van hamisithatalan geek vagyok gyűjtöm a figurákat ( de csak a nagyobb méretűeket a 10 centis tücsök pöcs nem kell :D), filmeket, játékokat, képregényeket. De azért sörös dobozom is van jó pár csak újra kéne tölteni, na jó azért szoktam eljárni bulizni is. De tényleg kicsit drágák ezek a figurák sajna.
süti beállítások módosítása