Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Akciófigura-kritika: ICONS OF HORROR 3-PACK ***

2007.09.01. 12:50 PinkHell

McFarlane's Monsters-sorozat, McFarlane Toys.

Todd McFarlane nemcsak az egymástól merőben különböző komponensek végravasz, teljesen új kombinációinak feltalálásához, de a hiperpopuláris frankónmegmondáshoz is igen jól ért. A
Femme Fatales box bátyjának tekinthető, Icons of Horror elnevezésű díszdoboz - nomen est omen - valóban ikonikus rippereket kínál: Múmia, Frankenstein Szörnye, Drakula. Úgy tűnik, csupán Sátán brada hiányzott a kénköves névsorolvasásnál, de ő meg valószínűleg egy külön csomagban fog elénk állni, bónuszként Sziénai Szt. Katalin szénné zilált szűzhártyájával. Patája lesz és szarva.

Nincs is ezzel semmi gond - ha valaki kedveli vérből és fizetésből élő ősikonékat, nagyon fog örülni, ugyanis azt leszámítva, hogy a figurák átestek a szokásos McFarlane-es barokkosításon (Drakula roskadozik a denevérektől, patkányoktól, láncoktól), a McFarlane's Monsters legelső szériájából verbuvált kiadványban valóban azt kapjuk, amire számíthatunk.

A csomagolás, akár a korábban vizsgált Femme Fatales trió esetében, itt is gyönyörű - bőven elégedettek lehetnek vele azok is, akik általában sajgó szívvel teszik ki kedvenceiket a porba: hála a méretes "ablaknak", a figurák minden porcikája tökéletesen látható fúrási engedély nélkül is. Mindhárom horrorikon beállása ügyesen lett kiválasztva: Drakulára mintha épp egy komplett rózsaablakot nyitott volna rá a lelkes Van Helsing istálló, takargatja a szemét, szinte halljuk, amint őrjöngő dühvel sziszeg, kényszeredetten hátrál, miközben a creative-death intézményének radikális megújításán dolgozik, fejben. Tökéletes a ruházata, az arca, a szóláris energiáktól tehetetlenül foszló palástja szintén.
A főnosferatu beállásának ellentétpárja a szarkofág archaikus szimmetriájába burkolózó Múmia - akit, ha mégis a kibontás mellett döntenénk, maszkjából kiszabadítván megcsodálhatunk göcsörtös-aljas valójában is. Őhozzá jár még egy kígyó is.
Frakenstein Szörnye talán a legkevésbé szép, vagy inkább: a legkevésbé eltalált. Valójában egy szimpla szörnyet kapunk, aki rettentő csúnyán néz.

Félreértés ne essék, a McFarlane's Monsters a cég egyik legjobb, többek között az elképesztően gyönyörű Six Faces of Madness tagjait is rothadó keblére ölelő sorozata (balkáni belezőkkel: Báthory Erzsébet, Vlad Tepes, Attila a Hun), amelyre érdemes mindig odafigyelni.

5 komment · 1 trackback

Címkék: horror 3csillagos figura kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr4152874

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccnp training london 2019.05.19. 17:01:01

Die Geschichte meiner Blödheit, Teil II. - Nur ein alter Stern ist ein guter Stern

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hatori 2007.09.02. 11:51:06

nem rossz, de azért a fatális nők jobban néznek ki, itt mintha nem csaka múmia de drakula és frankeinstein is rohadna. lehet ezeket kapni itthon is vagy marad az amazon?

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2007.09.02. 12:27:55

Lehet kapni. :) Bár most, azt hiszem, csak a Femme Fatales-t, az IoH elfogyott (gondolom, utánrendelnek majd).

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2007.09.02. 12:29:26

Fordítva: a Femme Fatales fogyott el. A link meg lemaradt: www.holdfenyteam.hu/otherhorror/

Beyonder 2007.09.02. 13:01:13

Hijnye: a képek alapján az Attack of the Living Dead széria se gyenge. A figurák ugyan bumfordian primitívek, de a jókedvvel-bőséggel adagolt gore kölcsönöz némi frivol bájt a kompozícióknak. Bezsákolnám őket, ha engednék az anyagiak.

vittorio 2007.09.24. 08:38:06

Nem gonbdoltam, hogy egy akciófiguráról ennyit lehet írni. Drakulálok.
süti beállítások módosítása