Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Filmkritika: CSAPNIVALÓ GEEK-MOZIK A KÉTEZRES ÉVEKBŐL

2008.05.12. 10:00 Köbli Norbert (törölt)

HÁBORÚ A FÖLDÖN (Battlefield Earth, 2000)
Minden idők legrosszabb filmje: vita nincs. Cirka háromezerben a Földet a pszikló faj tartja rabigában. A megszállók kormányzója (Travolta, a képen középen) maga mellé vesz egy hegyvidéki parasztfiút (Barry Pepper), de az hamar ellene fordul, és az idegenek elleni felkelés élére áll. L. Ron Hubbard, a tehetségtelen író, ám annál tehetségesebb egyházalapító csodálatosan ócska történetéből Roger Christian, az egykori Oscar-díjas csodagyerek gyalázatosan rossz, lassított felvételekkel teletömött szcientológia-reklámot forgatott. Valamennyi beállítása olybá tűnik, mintha Giles Nuttgens operatőrnek erősen oldalra húzna a feje, vagy mintha egy technikus állandóan a kamerán könyökölt volna forgatás közben. Az idegesítően vinnyogó Travolta a Rés a pajzson legfárasztóbb modorában vezeti elő rasztafrizurás, kutyafejű tatárját, a mindig kiváló Forest Whitaker (a képen jobbra) vele tart ezen a szörnyű kálvárián egy botrányosan rossz szerepben. Pepper pszikló maszk nélkül is gyötrelmes alakítást nyújt. Vegyük a Dr. Moreau szigete leggyötrelmesebb percét; itt ez a perc ismétlődik száztizenhétszer egymás után.

CHARLIE KETTŐS ÉLETE (The Truth About Charlie, 2002)
Az Amerikai fogócska (1963) nézhetetlen, idegesítő remake-jét csak azoknak ajánljuk, akik perverzül vonzódnak a nagy rendezők katasztrofális bukásaihoz. Csak indokolt esetben hivatkozom a Háború a Földön-re, ezt most ilyen. Jonathan Demme filmje minden képzeletet alulmúlóan rossz, rossz, és csak egyre rosszabb. A forgatókönyv meglehetős hűséggel követi Peter Stone eredetijét, és egy hagyományosabb tálalásban gyenge közepesként muzsikálna. Ami igazán borzalmassá teszi a darabot, az a színészi játék, a casting és a színészvezetés: Mark Wahlberg önirónia és meggyőződés híján játssza Cary Grant szerepét, míg a mellékszereplők leginkább az utca emberére emlékeztetnek. Mindenért Demme a felelős, aki a párizsi helyszíneket ürügyül használja arra, hogy kamaszos Kifulladásig-rajongását kiélje (jump cut-ok vannak, akciójelenetek nincsenek). A máskor oly remek Tak Fujimoto kézből operálja végig a filmet, spontaneitás és energia helyett amatőr, művészkedő hangulatot teremtve. Sajnáljuk Thandie Newtont: Audrey Hepburn szerepében ő az egyetlen őszinte ember a stábban.

FÜGGŐSÉG (Twisted, 2004)
Tökéletesen elbaltázott sorozatgyilkos-thriller, a műfaj mélypontja. Ashley Judd (aki kicsit sokszor játszotta már ugyanezt a szerepet), a frissen kinevezett nyomozó esténként filmszakadásig felönt a garatra, reggel pedig saját magát (!) gyanúsítja a San Fransiscót rettegésben tartó titokzatos gyilkosságokkal. Ez a nevetséges dramaturgia egészen a végkifejletig kitart, amikor is a forgatókönyv végleg elborul, és minden addigi történést negligál. Samuel L. Motherfuckin' Jackson és Andy Garcia ennél mélyebbre nem is süllyedhetne a megbízható mellékszereplésben. Az elgyötört ábrázatú Judd próbálkozik valamiféle férfiasan tökéletes jellemábrázolással, de a szerepe mérhetetlenül ellenszenves (nincs olyan pasi a cselekményben, akivel le ne feküdt volna). Szinte hihetetlen: ezt az emberiség elleni merényletet Az igazak rendezője, Philip Kaufman követte el.



MENNYDÖRGŐ ROBAJ (Sound of Thunder, 2005)

A kétezres évek egyik legelátkozottabb produkcióját előbb a prágai árvíz, majd a gyártó cég (Franchise) csődje sújtotta – előbb Pierce Brosnan főszereplő, majd Renny Harlin rendező is új projekt után nézett. A film végül elkészült, két évvel később be is mutatták, és éktelenül megbukott – teljesen megérdemelten. Már a sztori is problémás (hiába Ray Bradburytől ered): egy futurisztikus szafari beleavatkozik a múltba, és ezzel olyan időhullámokat (ha-ha) szabadít el, melyek Roland Emmerich-féle katasztrófákat keltenek a modern Los Angelesben. Legalábbis papíron. A trükkökre ugyanis elfogyott a pénz. A T-Rex még csak röhejes, de a felbőszült dínómajmok felháborítóak. A díszletek, kosztümök, párbeszédek mind-mind szánalmasak; Peter Hyamstől nem is várnánk mást A muskétás után. A legszánnivalóbbak a színészek (Edward Burns, Ben Kingsley és a Braveheart szépsége, Catherine McCormack), akik itt tették végleg taccsra karrierjüket.

EGYEDÜL A SÖTÉTBEN (Alone in the Dark, 2005)
A mérsékelten népszerűtlen komputeres játék hipnotikusan szar filmváltozatában egy okkult régész (Christian Slater, ki más?) egy rég letűnt faj üzenetét fejtegeti, melynek saját árvaházas múltjához és egy titkos kormánykísérlethez is köze lehet. Khm. Dr. Uwe Boll (irodalomból doktorált) nem is érti, miért bántják, hiszen amit letett az asztalra, az külsőre pont olyan, mint egy film. Csakhogy a steadicam és az avid felhasználói szintű ismerete rendezővé nem, legfeljebb operátorrá teheti az embert. A nyitó felirat olyan hosszú és értelmetlen, hogy fetrengve röhögtük végig. A röhögés sajna alábbhagy, mikor a három felvillantott szál (á la X-akták) végül sehová sem vezet – legfeljebb A bolygó neve halál huszad rangú koppintásába. A lényeg, hogy szörnyek legyenek benne. Slater és Stephen Dorff mínuszba viszik át lenullázott karrierjüket; Tara Reid gyötrelmes antropológus.

EGY GYILKOS AGYA (Mindhunters, 2005)

Ebben a katasztrofálisan félresikerült, nézhetetlen sorozatgyilkos-thrillerben maroknyi FBI-gyakornok érkezik a kihalt szigetre, hogy átessen a kiképzés utolsó fázisán. Ám mikor egyikőjük gyilkolni kezd, a játék iszonyúan komolyra vált. Renny Harlin (mi lett veled?) fércműve, a Beavatás és a Stallone-féle D-Tox rokona két évig állt dobozban, végül újraforgatva, újravágva, röhejes speciális effektusokkal került a mozikba. Rendezőnktől egyetlen értelmes akcióra sem telik, az idióta forgatókönyvnek a világon semmi értelme, a színészek egyöntetűen csapnivaló alakítást nyújtanak. Christian Slater (már megint) és Val Kilmer alig pár percre tolja be a képét, ezzel is növelve a film B-faktorát, LL Cool J karrierje mélypontjára jut a belső ellenőr szerepével.

KÍGYÓK A FEDÉLZETEN (Snakes on a Plane, 2006)
Olcsó, igénytelen szörnyfilm „a pofátlanság határa” kategóriából. Egy FBI-ügynök (Samuel L. Motherfuckin' Jackson) repülőre ültet egy szemtanút – a gépen azonban mérgeskígyók szabadulnak el, hogy megakadályozzák a vallomástételt. Ez a minősíthetetlen Z-film a címe okán hamar az amerikai film Uhrin Benedekje lett. David R. Ellis (aki Ronnie Yu helyére ugrott be) az internetes rajongáson felbuzdulva még néhány véresnek-viccesnek szánt jelenetet is hozzáforgatott, de az összképen ezek sem javítanak. Az első néhány jelenet még szórakoztatón szar, a többi már csak szimplán szar – az alkotókból hiányzik az a gyilkos humor, amely Peter Jackson vagy Joe Dante korai zsengéit naggyá tette. A fényképezés, vágás, díszlet, forgatókönyv – rosszabb, mint egy nyolcvanas évekbeli tévésorozatban; a színészek idegborzolóak. Jackson autopilótán nyomja le azt a három-négy mondatát, egyébként nem sok vizet zavar.

ULTRAVIOLA (Ultraviolet, 2006)
Végzetesen félrecsúszott képregény-adaptáció A kaptár nyomdokain. A tisztavérűek uralta steril világban egy fertőzött forradalmár (Milla Jovovich) oltalmába vesz egy kisfiút (Cameron "Spooky" Bright), aki génállományával új reményt hozhat a kilátástalan küzdelembe. Vagy ilyesmi. Kurt Wimmer a kultikus Equilibrium után ezzel a nézhetetlen, zéró büdzséjű Z-filmmel lepett meg minket, amely a Penge és az Underworld mellett éppen saját korábbi munkájából lop a legtöbbet. A komputeres animáció siralmas, a cselekmény átláthatatlan, a párbeszédek felmondhatatlanok – az egész olyan, mint egy pornófilm szexjelenetek nélkül. Jovovich rutinból hozza a cool csajszit, körötte a rent-an-actor ügynökség legtehetségtelenebb tanulói kapnak szerepeket – Nick Chinlund és Sebastian Andrieu mint rosszfiúk már Háború a Földön-mélységeket érnek el. Wimmer szerint a kudarc oka, hogy a stúdió elvette tőle a filmet, és kivágott belőle 30 percet.

A BARBÁR (Pathfinder, 2007)

Az 1987-es, Oscarra is jelölt norvég kalandfilm nézhetetlen remake-jében egy Amerikában nevelkedett viking (Karl Urban) saját népe ellen fordul, mikor a partraszálló norvégok lemészárolják indián barátait. Marcus Nispel (aki A texasi láncfűrészes-remake-kel hívta fel magára a figyelmet) alacsony költségvetésű filmje sötét, monoton és érthetetlen: egy érzelemmentes analfabéta műve katasztrofális operatőri munkával, kivehetetlen akciójelenetekkel és ellenszenves szereplőkkel. Clancy Brown és Ralph Moeller arcát az összes jelenetben sisak fedi (ez nagy mínusz!); Urban kifejezéstelenül rohangál.

FOGSÁGBAN (Captivity, 2007)
Felháborítóan kretén Fűrész-koppintás A misszió és A skarlát betű hajdan nagy nevű rendezőjétől; igazi szemét. Egy nyávogó Paris Hilton-imitátort (Elisha "24" Cuthbert) elrabol, és fogva tart egy „titokzatos” rajongó, aki tényleg annyira szörnyen titokzatos, hogy egy újszülött is rögtön leleplezné. Közben mintha kínozná is, de mégsem. És mintha a Tortúra… de végül az sem. Joffé nyilván örült, hogy legalább munkát kapott, mégha ebben az igénytelen orosz-amerikai thrillerben is. A forgatókönyv unintelligenciája arra nem fogékonyaknál is epilepsziás rohamot válthat ki. Cuthbert siralmas, nála csak a cellaszomszédját játszó Daniel Gillies rosszabb.

44 komment

Címkék: scifi horror akció filmkritika 1csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr12464417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2008.05.12. 10:19:09

A Kígyók a fedélzeten nem illik ide, a végeredménytől függetlenül azt direkt bénázták el, ami a többi filmről nem mondható el. Igaz, csak kettőt láttam: Mennydörgő robaj, Ultraviola, de azoknak joggal kerültek ide.
Chavez viszont már írt az egyik filmről:
geekz.blog.hu/2007/08/16/filmkritika_pathfinder

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.12. 10:45:51

B'meg, majd mindet láttam :))

Edgar 2008.05.12. 11:02:08

Beyondernek igaza van, a Kígyók eleve "rossz" filmnek készült, Samuel L. Jackson is azért vállalta el, mert olyan hülye címe van.
A többivel egyetértek, különösen ami az Ultraviolát illeti (az egyik legostobább film, amit valaha láttam).

VVega · https://debugme.eu/ 2008.05.12. 11:26:53

Egyedül a Pathfindert láttam, az 100%, hogy megérdemelten került ide. Amúgy jó kis listának néz ki, majd szemezgetek belőle :)

Fat Abbot 2008.05.12. 11:40:57

Az gáz, ha kettőt kivéve mindet láttam?:D
A Háború a Földönt mindenkinek ajánlom(kb másfél hetente lemegy vmelyik nívósabb csatornán), én végigröhögtem.

Vega 2008.05.12. 11:48:03

Én még hozzátenném ehhez a listához a gyomorforgatóan hatásvadász, karriertemető (Ray Liotta, Gary Oldman és részben Hopkins, Julianne Moore) borzalmat, a Hannibált is.

altona 2008.05.12. 11:54:59

Hogy a háború a földön szar, az nem vitás,DE:

TESSÉK MEGNÉZNI CSEH HANGGAL.

én össze-vissza sz.rtam magamat.

Nyomi 2008.05.12. 11:57:58

Nem szégyellem kimondani, de én is mindegyiket láttam.:)) A Kígyók a repcsin végül is csak szimplán hülyeség volt, de meg lehetett nézni szerintem. De nálam azért a pálmát az Ultraviolet viszi. Botrányosan szar film.

Vega: egyetértek. A Hannibal és pláne a Hannibal ébredése is elképesztően elkúrt mozik voltak. Ahogy olvastam Hopkins papa a Hannibalnál már erősen húzta a száját. De hát a pénz nagy úr.:)

BruceWayne 2008.05.12. 12:09:34

a Hannibált szerintem érdemtelenül húzzák le sokan.

a fenti listát kiegészíteném a Farkasok Szövetsége című rettenettel, valamint az abszolút győztes magyar Szalmabábok lázadása című felfoghatatlan rémtettel

clay 2008.05.12. 13:29:34

A Snakes on a plane király, és a Mindhunters sem olyan rossz szerintem, leszámítva a teljesen oda nem illő verekedős finálét.
Én A kaptár sorozatot raknám be a listába mindenképpen.

Chavez 2008.05.12. 14:20:37

Nekem az első Kaptár is tetszett. Azaz a Resident Evil, mert ez a kaptár cím tényleg egy baromság.

TheBerzerker 2008.05.12. 14:33:35

Snakes on a Plane szerintem kurva szórakoztató film, hiszen míg a többi film jónak akart látszani és nem lett az, a Snakes on a Plane egy pillanatig sem akart többnek látsznai annál, ami. Én nagyon szeretem.

Ultraviolet-et én meg kötelezővé tenném megnézni minden filmrajongónak, vagy magát kritikusnak esetleg szarértőnek valló személynek. Én biztos vagyok benne, hogy az a film egy másik bolygóról, vagy dimenzióból került véletlenül ide. Én olyan szinten a hatása alá kerültem anno, hogy azt leírni sem tudom. Szerintem a filmtörténelem 10 legrosszabb filmjében tuti benne van.

bugijakab 2008.05.12. 15:59:26

Jézus Isten!
Háboru a földön...Whitaker,Travolta...döbbenet..ezek a fejek!
Ezt meg kell néznem...

sejk 2008.05.12. 19:08:24

Ultravioletet egy hete próbáltam megnézni, de 15 perc után töröltem az egész merevlemezt, hogy még híre se maradjon. Egy fosdarab.

De a Travoltáéknak miért van akkora fasza ezen a képen? Ez koncepcionális?

Köbli Norbert (törölt) 2008.05.12. 19:27:45

Gyerekek!

Meglep, hogy ennyien nem láttátok a Háború a Földönt!

Lehet, hogy kéne belőle tartani egy közös mozizást popcornnal, pálinkával és bekiabálásokkal?

clay 2008.05.12. 19:38:22

Én elkezdtem nézni, de azért nem vagyok teljesen mazohista. :)
Viszont vicces, hogy mielőtt kijött volna a film, valamelyik mozis újság előzetesében Travolta azt nyilatkozta, hogy olyan lesz mint a Star Wars, csak sokkal jobb! :)

_Henrik_ 2008.05.12. 20:20:31

"Lehet, hogy kéne belőle tartani egy közös mozizást popcornnal, pálinkával és bekiabálásokkal? " Na ehhez felajánlom a cipőmet!!
Megdobálhatjátok vele a vásznat!!!

Köbli Norbert (törölt) 2008.05.12. 20:42:08

sőt: roger christian rendezőt maga george lucas ajánlotta travoltának! ez van a werkfilmben.

merthogy christian a star wars-on (meg az alien-en) is díszletező volt, aztán meg oscart kapott egy kisfilmjéért.

virtualdog 2008.05.13. 00:03:07

Norbi, még sok ilyen cikket! Végigröhögtem. :D

Csatlakozok a kisebbséghez: nem sikerült jól a Kígyók a fedélzeten. Szarnak messze nem elég szar, lazának túl görcsös, B-nek nem elég vad és merész, egyszóval semminek nem elég valami. Higgyétek el, imádom S.L.Jackson papát, azért ültem le a film elé, hogy a macsó szövegeit hallgassam, no meg egy-két véres és otromba poént lássak a kígyókkal, de uncsi volt a film.

Az Ultraviolet viszont meglepett, ugyanis sosem láttam, de Millát bírom :D, és trailer alapján olyan egyszer nézhető cuccnak tűnt - úgy látszik, nem az. Felcsigáztatok, imádom a fájdalmasan pocsék filmeket, leszedem. :) (A Kis Vukon fetrengtem a fájdalomtól például, meg a Hannibalon is, ami előkerült már, és a Donnie Darko-n is, ami viszont nem került elő és gondolom nem is fog. :))

Köbli Norbert (törölt) 2008.05.13. 00:11:43

ramiz, én is imádok szenvedni, szóval a fentiek mindegyike ajánlott a célra!

Silberman 2008.05.13. 09:55:14

A Hannibal-t nem bántsátok, a világ egyik legjobb szerelmi története...

vittorio 2008.05.13. 10:05:55

Hogy tudtál ennyi hitvány filmet megnézni?
Időmilliomos vagy, vagy csak mindenről a legjobbat feltételezted? Vagy csak szimpla perverzió?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.05.13. 10:30:27

Én láttam a A háború a Földön-t, szerintem nem volt annyira szörnyű, mint ahogy mondták, nézhető volt.
Sőt...nekem az Ultraviola is tetszett a jó kis C64es idéző trükkökkel:)
Az Egy gyilkos agya pedig kifejezetten jó volt, csak a vége volt elhúzva

hmikey 2008.05.13. 16:01:44

Ne vicceljünk, a Farkasok szövetsége meg a Donnie Darko-t hogy lehet ilyen listára ajánlani? A Donnie Darko szerintem k*rvajó, a Farkasok szövetségének meg nagyon jó a hangulata. Most azt, hogy nem egy túlgondolkodott forgatókönyv, azt még rengeteg király filmről el lehet mondani.

Köbli Norbert (törölt) 2008.05.13. 23:47:23

hmikey: nálam mindkét film (farkasok szövetsége, donnie darko) ötcsillagos!

virtualdog 2008.05.14. 09:07:02

A DD-t csak azért említettem, hogy szítsam az indulatokat addig is, míg kijön az új Indy és lesz miről beszélni. :D

Chavez 2008.05.14. 12:25:04

A Donnie Darko-t én tényleg gyűlölöm. Meg azt is, hogy kultfilmet csinálnak minden ilyen jellegű baromságból. Szóval felőlem mehet a listára, szerintem annál csak jobb filmek vannak ezen a listán. (Még a Battlefield is.)

virtualdog 2008.05.14. 15:21:27

(Amúgy egyetértek Chavezzal. :D)

Mann · http://c4a.tlof.hu 2008.05.14. 16:44:36

Az Ultraviolet mitől képregény-adaptáció? Volt az elején pár fake borító, h cool legyen.

xyzdg1981 2008.05.14. 18:51:12

altona 2008.05.12. 11:54:59

én nem pont csehhel láttam (hanem szlovákval), de így is durva gyilok volt... :)
Az adaptációt én se értem; az Uv max annyira az, amennyire a Darkman, csak az jó comicsos lett, ez meg inkább comicus...

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.05.15. 01:52:14

"De a Travoltáéknak miért van akkora fasza ezen a képen?"

Az a szuszpenzor. :)

xyzdg1981 2008.05.15. 19:32:07

háát, ekkora mennyiségű sminktől, parókától, meg jelmeztől lehet hogy én is sérvet kapnék... :D

Jason 2008.05.15. 19:44:51

Nekem tetszett a Menydörgő robaj annak ellenére, hogy a trükkök tényleg nagyon bénák voltak. A Kigyók a fedélzeten pedig nagyon nem illik ide mert azért valjuk be sokkal szarabb filmek is készültek. Én még kivenném innan a Gyilkos agyát mivel elég sok gore és pergős akció horror volt és azé ez már elég, hogy kiváltsa magát innen.

Szerintem ott tartják a titkos lézerpityut Travoltáék.:)

idultgrafoman · http://idultgrafoman.freeblog.hu/ 2008.05.17. 00:56:46

Hátömm... szerintem is túlzás azt állítani, hogy a Háború a földön ótvar szar lenne. Igazából szerintem csak az a baj vele, hogy B film lett belőle, ránézésre azt mondanám, hogy költségvetési okokból. Amúgy meg egészen tűrhető ötletek is vannak benne, és látszik a szándék, hogy second hand társadalomkritika is akarna közben lenni, csak hát döccen a dolog. Részemről azt kell mondjam, Travolta a film legerősebb pontja, Whitaker aszisztál, igazából a rémesen gyenge pont valóban Pepper.

Szerintem a film főleg azt idegesíti, aki simán filmkockákat néz, és nem tartja hitelesnek, amit lát. Érdekes Chewbacca-n meg mégsem röhög senki, pedig az is viccesen néz ki, nemcsak a psziklók. Amúgy a történet egészen szórakoztató is lehetne, ha a vége nem ilyen hollywoodi kötelező happy end kurvaélet volna.


A Pathfindert is lehet ótvar szarnak mondani, de például a jelmeztervező szerintem egész fantáziadús kreálmányokat dobott össze.
Höhöhö, aztán mindenki jött azzal, hogy a vikingek sosem hordtak ilyet, stb... hát ez nevetséges. Az egy kalandfilm, basszameg, nem pedig történelemlecke.
Ilyen erővel a Star Wars-on is számon lehetne kérni, hogy Leia hercegnőnek sem frankó a csavart haja, mégpedig azért, mert valójában nem élt réges-régen egy távoli galaxisban némber ilyen hajjal.

Magyarán, azt, hogy valamit basztatunk-e, azon múlik, hogy felhasznál-e egy szó erejéig valós alapokat, vagy sem?

Nemérteménezt. Szerintem az van az ilyen nagyon szidott filmeknél, mint az agyonhype-oltakkal is: valakik elkezdik mondani, és aztán a végére már az is beáll a sorba, aki nem is látta, mert nehogy már kinézzék bárhonnan is. Sima megfelelési kényszer. :)

zeenu 2008.05.17. 11:58:27

Battlefield Earth, yeah :D Aki kihagyta, az innen bepótolhatja a legjobb részeket (5 perc, de bőven elég):

www.youtube.com/watch?v=_cThdJ0mYbo

TO CONQUER GALAXIES!!! TO CONQUER GALAXIES!!! Nesze nektek Travolta, kőkemény :D

Gringo 2008.05.17. 19:20:36

Bazz, én is indítok egy blogot, amiben leírom, hogy ez meg ez a film micsoda szar. Aztán jönnek a kommentelők és jól összevesznek rajta, én meg röhögök a markomba.

Mann · http://c4a.tlof.hu 2008.05.18. 07:34:26

A Darkmanből legalább készült képregény. :)

Orion128 2008.05.24. 15:11:52

A Pathfinder szerintem egy dögös kis dark eposz lett, semmi gond vele.
Egy pillanatig sem volt kérdéses számomra, hogy nem hű a történelemhez, de valahogy nagyon megfogott a sötét hangulatával. Úgyanúgy, mint a 300, vagy az Apocalypto. Én örülnék, ha több ilyen film készülne.

xyzdg1981 2008.05.24. 16:46:17

"Hátömm... szerintem is túlzás azt állítani, hogy a Háború a földön ótvar szar lenne. Igazából szerintem csak az a baj vele, hogy B film lett belőle, ránézésre azt mondanám, hogy költségvetési okokból."

nem is tudom, nekem úgy rémlik a Mátrix 1. részét is ennyiből hozták ki (70 m$), és hát azért...

xyzdg1981 2008.05.24. 17:00:32

amúgy meg amolyan szervezett mazochista-gyűlésként jó lehet összegyűlni ilyen filmeket nagy dózisban fogyasztani; az ilyet elnvezhetnénk KöbliNorbi-tréningnek :D A '70-es meg '90-es évek mikor lesznek kivesézve? :)

K.Leslee 2009.08.27. 01:27:48

A kígyók a fedélzeten kapcsán ez a mondat nagyon odaXXszott:

'Ez a minősíthetetlen Z-film a címe okán hamar az amerikai film Uhrin Benedekje lett'

K.Leslee 2009.08.27. 02:00:07

Ami a legjobban fáj, hogy az Aliens vs. Predatorról senki nem ejtett szót, ha már a Kaptárt jogosan említették. Merthogy a merénylő mindkét esetben ugyanaz a személy. Én azért egy-két sokak által kedvelt filmet is ide sorolnék(címet nem mondok, maradjunk annyiban, hogy Jean Pierre Jeunet, ha jól írom). A lista mondhatni végtelen...

K.Leslee 2009.09.27. 03:35:57

@idultgrafoman: igen, van valami abban, amit mondasz,. Az emberek gyakran ítélnek mások véleményei alapján, mert sokan nem tudják eldönteni, mi tetszik nekik igazán és mia az, ami csupán tetszeni akar. Ezért Ők gyakran olvasnak filmkritikát:-)
Ezzel az a baj, hogy e műfaj tárgyát képező alkotások mindegyike eltérő módon értelmezhető.
A Háború a Földön-nel csupán az a baj, hogy ahogyan írtad, sokan azt gondolják róla, hogy szar és elég, ha valaki elolvas egy negatív véleményt, tudván, hogy a film népszerűtlen és rémlik róla, hogy unalmas is, rögtön ótvarszarként terjeszti tovább.
Én úgy emlékszem, hogy unalmas, de szarnak csak a nagy kultfilmekkel összehasonlítva nevezhető. Ennek az az oka, hogy a filmes szakembereknek egyre nagyobb elvárásoknak kell megfeleltetniük kreálmányaikat, vagyis egy film minősége(látvány, történet, ötlet) fokozatosan romlik, ahogy egyre több film kerül a mozikba. Ami általánosan mérnek, az a színészi játék. Vita nincs, a háború a Földön-ben ennek nyoma sem volt:-)

chrismaster · http://twitter.com/thegoodkchris 2010.09.18. 09:50:59

A KÍGYÓK A FEDÉLZETENt nem sorolnám közéjük..
Az direkt TRASH-móka...
A többivel nagyjából egyetértek.
süti beállítások módosítása