Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

VHS paradise: Amerikai nindzsa

2014.01.08. 08:00 Geekblog

600full-american-ninja-screenshot.jpgMindenkinek, aki a nyolcvanas években volt gyerek, mély és kitörölhetetlen nyomokat hagyott a tudatalattijában a hozzánk akkor még csak csordogáló, az Óperencián túl azonban már saját zsánert kikövetelő nindzsafilm áradat, különös tekintettel azok amerikanizált válfajára. Adózzunk hát tisztelettel a babaarcú Dudikoff és a Narancssárga Nindzsák emlékének ebben a nosztalgikus felhangokat egyáltalán nem nélkülöző posztban.


Desrix
: Mit tudhatott az Amerikai nindzsa, hogy egy miskolci lakótelep összes panelkölyke, faterostól, nagyfaterostól hónapokon keresztül fel-felemlegette - illetve, hogy héroszi ikonra kiéhezetten a tizenéves kisfiúk eljátszották a mai, felnőttebb szemmel a Tom és Jerry óriási szemkikerekedés-effektjét előidéző jeleneteit? Mert annyi bizonyos, Bud Spencer és Terence Hill filmjein kívül mást nem néztünk ennyire gyűrötté (kivétel talán a Pornósztár volt őnagysága, de ezt ugye csak egy haverom unokatesójának a kutyája mesélte), mint ezt a kultikus gyöngyszemet. Később persze sajnálkozással vegyes mérgelődéssel tudatosult bennem, hogy az évekig piedesztálon tartott Amerikai nindzsa hosszútávon nagyobb károkat okozott: kezdve az igazi nindzsák szóba kerülésekor a lelkesedésből automatikusan feltörő "szaktudás" fitogtatását követő orbitális beégéssel, a begyakorolt és emígyen rögzült harcművészeti technikák legalkalmatlanabb helyzetekben való prezentálásán át a hálivúdi filmgyártás erősssen relatív minőségének szorgos szajkózásáig.
Holott annyiról van szó, hogy az éppen legfogékonyabb korosztály őszintén és teljes beleéléssel volt képes arra, amire a sokat látott és megélt idősebb énjeik már egyre kevésbé: piszokjól szórakozott, és tette ezt anékül a vérkritikusi véna nélkül, ami természetesen a kopás miatt majdnem mindegyikünkben kiépül az évek során, akár hajlandóak vagyunk beismerni, akár nem. Amúgy meg, kit akarok itt becsapni, szerintem minden videófilmet látott gyerek-felnőtt életében volt egy Amerikai nindzsa, még ha éppenséggel nem is ez volt a címe.

Dr. Sick Fuck: Az Amerikai nindzsa az 1980-as évek tömegfilm-kultúrájának ércnél is maradandóbb kinyilatkoztatása, gránitból emelt referencia, minden mást felülíró nindzsa-alapvetés, a VHS-generáció számára: kollektív agylövés. Sam Firstenberg, a nindzsamozik ihletett géniusza 1985-re, a gyártás évére alaposan kiművelte magát a tematikában, számos nindzsafilm tapasztalatával felvértezve készítette el élete főművét, amelyet mániákus lelkesedéssel fogadott a vigasztalanul nindzsátlan világban élő kelet-európai filmrajongó.
Holott csodálatos műve egy intellektuális zsákutca, maga a mozgóképes paradoxon. Van benne egy jó csaj, aki nem is jó csaj; egy nindzsa, aki nem is nindzsa; japán kardok, amelyeknek semmi közük nincs a japán kardokhoz; rengeteg nindzsucu, csak hát ez a nindzsucu semennyire sem emlékeztet semmilyen létező harcművészetre. Ugyanakkor a nagyon jó nindzsamester piros betyárgatyát hord, mert az ilyetén ruhadarab nyilvánvalóan megkönnyíti a rejtőzködést, támogatja a low visibility alapelvét (alacsony láthatóságú nadrág, wtf?); a címszereplő katonatársa (aki néger, ennélfogva természetesen Jacksonnak hívják) először ronccsá akarja verni az emberünket, majd az életszerű dramaturgiának tett érthetetlenül nagyvonalú engedményként elválaszthatatlanul örök barátja lesz, mintegy harminc másodperc leforgása alatt. A grand finale azonban mindenért kárpótol, mert Douglas MacArthur ötcsillagos tábornok intenzív partraszálló műveletét leszámítva senki sem tolta még olyan keményen a Fülöp-szigeteken a leszámolási üzletágat, mint Michael Dudikoff (milyen név már ez is?) és az ő igazszívű fegyvertársai.
Az Amerikai nindzsa egyetlen felróható hibája a betegesen önkorlátozó rendezői hozzáállás, ami valószínűleg a lengyel származás, a feldolgozhatatlan történelmi traumák által generált kisebbrendűségi komplexus karriergyilkos megnyilvánulása; ugyanis még ennél is sokkal, de tényleg sokkal szarabb is lehetett volna ez a mozi, ha a direktor úr veszi hozzá a bátorságot – sajnos a döntő pillanatban becsicskult Mr. Firstenberg, pinába szállt a bátorsága, így egy sosemvolt Monty Python akciófilm helyett csak egy kibaszott hulladékot kaptunk.
Sebaj: legalább két életre megtanultuk mindahányan, hogy a fehérnindzsa az jó, a japánnindzsa pedig gecire gonosz. Ez egy olyan paradigma, amit egyetlen pillanatra sem szabad figyelmen kívül hagyni, mert megkönnyíti az ember életét, segít eligazodni a modern világ erkölcsi útvesztőszerű morális labirintusában, szükség esetén még Napot is varázsol az éjszakai égboltra.

Nagy Krisztián: A nyolcvanas évek hazai VHS-érájának hangalámondós kungfufilmjei közé véres csapást hasított a nindzsafilmek üstököse, ezen belül is a mostanra már csak bájosan együgyűnek tűnő amerikai gyártású verziói, amik akkoriban számomra két világ legjobb kevercsét adták: az egzotikus távol-keleti és az amerikai akciófilmek jin és jangját, vagyis a nindzsákat az amerikai hadsereg ellen, klasszikus Golan-Globus módra. Gyönyörű koncepció, fantasztikusan kivitelezve: mit számított, ha a napfényes aszfalton legkevésbé is rejtőszínként funkcionáló fekete nindzsaruhába öltöztek a gonoszak, ha a kvintesszenciálisan amerikai főhős a stáblistán tüntetően csak Joe-ként szerepelt (a filmben is látványosan elmismásolják a családnevét, hiszen héj, bárki lehet belőled az amerikai álomban, még nindzsa is), ha az egyetlen jók oldalán álló ázsiai karaktert a kor futószalagon gyártott alkotásaiban agyonhasznált John Fujioka játszotta (mint ahogy a kötelező egzotikus ázsiai jónőt szinte minden esetben Joan Chen), vagy ha itt találkoztam először a forgatókönyvírói fejekben a japán kultúrát fedő teljes homály szülte Narancssárga és Citromsárga Nindzsákkal, hiszen nyilván gondolni kellett a narancsligetben és a búzamezőn rejtőzködésre is. Minden hibája ellenére ezt az új trendet indító (nem az első volt persze, de elsőként láttam az ezt megelőző és követő dömpingből), máig emlékezetes műalkotást számomra már csak Franco Nero (Geekz-kritika itt) és az alapszíneket már sokkal bátrabban keverő nindzsák tudták überelni.

Forgács W. András: Mit adott nekünk 1985? Gorbi-Reagan örökrangadót, Live Aid-et, Taróczy Balázs wimbledoni győzelmét férfi párosban, a Guns 'N Roses megalakulását- csak szemelvények egy eseménydús évből. Ellenben mindezt elhomályosítja Michael Dudikoff színre lépése, hiszen Chuck Norris óta híján voltunk egy igazán tökös kamingautnak (már ha megbocsájtják ezt az eredendően nem erre a szövegkörnyezetre kitalált kifejezést). A még a Schwarzenegger-iskolához képest is kevesebb arcizommunkával dolgozó, a Legénybúcsú vasalóegyszerűségű bamba szőkéjéből lett akciósztár magabiztosan tölti ki a számára leosztott helyet a Zsé listán - fogjuk mi őt még látni a ki-tudja-hanyadik Expendablesben mondjuk a kikerekedett arcú Sasha Mitchell és a deszkává fogyott Kevin Sorbo mellett. Jut eszembe, valaki egyszer igazán összeírhatná, kik lehetnének az európai Feláldozhatóak. A nindzsa színre lép után persze borítékolható volt hogy valakik Odaát majd megcsinálják nagyobban-jobban, bár számomra a salapálós (sic! by Bori bácsi, Isten nyugosztalja) filmek háttérbe szorultak a Kommandó-Ragadozó-Terminátor szentháromsághoz képest - ez meg vajon miféle péniszméret-kompenzálásra utalhat? Node, a legmegdöbbentőbb, hogy Los Angeles porosnak semmiképpen nem nevezhető világosszürke aszfaltját járva John Fujioka és társai úgy járnak-kelnek most is, mintha még mindig 1.50 lenne a benzin meg hathúsz a jen.

Nemes András: Ma is emlékszem mérhetetlen felháborodásomra, mikor egy, a nindzsákról sajátomnál lényegesen komolyabb háttértudással rendelkező barátom kíméletlenül leszarozta ezt a filmet, mondván: ezek a nindzsák nem is igazi nindzsák, hiába repkednek meg ugrabugrálnak szünet nélkül, milyen már az, hogy állandóan nappal támadnak, ráadásul Michael Dudikoff sem valódi, hiteles karatemester, sőt, barátom kőműves faterja is simán lenyomná két kevert pálinka, meg egy üveg Kőbányai után. Nem hittem neki. Nem hihettem: ha megteszem, összeomlik gyermeki hitrendszerem. Mert ugye nem kell mondani, hogy a '80-as években, Újpesten, szürke, ormótlan betontömbök árnyékában már maga a cím is heveny nyálcsorgatásra adott okot, az "amerikai" szükségszerűen szupernek számított, az, hogy a tetejébe ráadásul "nindzsa" is, már-már felfoghatatlan izgalmakat generált, egyszerűen nem hagyhattam, hogy barátom realista cinizmusa porig rombolja álomvilágomat. Jobban tettem volna, ha a cikk megírása előtt nem nézem újra a becses alkotást, így legalább amúgy is megtépázott, de kényszeresen fenntartani kívánt naivitásom sem szenvedett volna maradandó károsodásokat a nevetségesen koreografált verekedések, indokolatlan tigrisbukfencek és feszültségmentes tűzharcok láttán. Annyi baj legyen, meggyőződésem, hogy legalább két Amerikai nindzsa című film létezik: az egyik hiperlátványos, torokszorítóan izgalmas és minden ízében zseniális, ráadásul alapjaiban határozta meg a játszótéren gyerekként levezényelt közelharcok fantáziavilágát, a másik pedig az a rakás szar, amit "felnőtt" (vagy valami olyasmi) fejjel egyszerűen lehetetlen komolyan venni. Engedjétek meg nekem, hogy csak az előbbire emlékezzem, úgy talán továbbra is egy szebb valóságban élhetek.   

38 komment

Címkék: akció nindzsa vhs paradise

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr15668486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TomDylan 2014.01.08. 08:38:11

Úgy látom a kedves szerzők véleménye igencsak egybecseng. Többek között az enyémmel is. Nekem mindössze annyi előnyöm volt, hogy mire felnőtt fejjel újranéztem volna ezt a filmet, addigra már kicsit tovább képeztem magam a japán kultúra területen (ami közben mondjuk gyakran beugrott a film és az abban szereplő baromságok is), így amikor barátnőm filmművészeti ismeretetit tágítandó tevékenységként került a lejátszóba a film, (majdnem) pontosan tudtam, hogy mire is kell számítanom. Így ha kis tudati befolyásolással is, de sikerült úgy-ahogy fejben megőriznem ennek a "műnek" a régi fényét (és még a barátnőmre se tudtam megharagudni, hogy huszonikszéves fejjel nem tetszett neki).

HavasiG 2014.01.08. 08:51:34

Némi boroskóla mellett ma is teljesen nézhető! Nem dokumentumfilmnek készült, nem úgy kell nézni. A színes nindzsák meg teljesen jók, mi mindig is így képzeltük el M.A.G.U.S. -ban a fejvadász falvakat! :)

Harcművészeteket meg nem hollywood -i filmekből kell tanulni, még akkor sem, ha nyolc éves az ember. :)

stoppos76 2014.01.08. 09:19:28

Az amerikai ninnya 2 volt az első a sorban, amit láttam. Majd az első rész, de a második után annyira nem tetszett, kevés volt benne a ninnya. Aztán láttam a harmadikat is, azt hiszem abban voltak a robotok. :) Másra nem emlékszem az egész filmből, csak arra a jelenetre, mikor az elméje puszta hatalmával öltözik fel ninnyává, amit anno próbálgattam is gyerekfejjel, de nem jött össze. Viszont volt teljesen jó ninnya ruhám. Ennyi maradt meg a 80-as évekből a ninnyákkal kapcsolatban. Meg persze a sókosugi.

superben 2014.01.08. 10:41:27

Mikor általánosban mentünk zsúrba az egyetlen olyan osztálytársunkhoz akiknél már volt vhs, akkor mindig ezt néztük, meg a BMX banditákat. Meg Double Dragont és Mariót játszottunk nintendon.

szkristof92 2014.01.08. 11:07:04

Na ez maga a megtestesült VHS atomklasszik, meghatározó gyerekkori élmény, amin mai szemmel inkább csak mosolyogni lehet, de haragudni rá nem igazán. :)

mrmojorisin 2014.01.08. 11:40:59

Első hozzászólásom a blogon, üdvözlök mindenkit! A témához:Társadalmi hatása ennek a filmnek ,nálunk a suli farsangon ugrásszerűen megnőtt a nindzsának öltözött gyerek.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 12:05:03

nehezen, de el tudom fogadni, hogy a geekz-en lealázzák a vhs kor remekeit (rémálom, predator, kobra stb), de EZT a filmet nem hagyom!

Egy rossz szót se halljak róla, és a kedves szerzők miket összeírtak, Rusznyák Úr reméljük megmenti a mundér becsületét. :D

Malachi 2014.01.08. 12:28:30

az első VHS kazettáink között volt egy ilyen:

Amerikai ninja
Az öt ninja elem

akkor tanultam meg acélvágót használni, mert természetesen muszáj volt "nindzsa csillagokat" gyártani ipari mennyiségben, amiket aztán örömmel hajigáltunk a pinceajtótól kezdve a kertben található összes fába - és a szülők nagy örömére nem egymás szemébe. pedig!

Nemes András 2014.01.08. 13:03:56

@doggfather: Rémálmot vagy a Predatort lealáztuk volna? Én nagyon nem úgy emlékszem... Azok a filmek ma is gond nélkül élvezhetőek, a Predator konkrétan kőkemény klasszikus. Ez a film azért nem annyira.

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.08. 13:19:04

@doggfather: Sajnos az Amerikai nindzsa azon kevés gyerekkori emlék közé tartozik, amire jobb emlékezni mint újranézni...

Rusznyák Csaba 2014.01.08. 13:19:39

Én se tudom, miről beszél doggfather.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 13:25:24

@Nemes András: @Forgács W. András: lehet rosszul emlékszek és nem ti, a kommentek nem voltak velük túl barátságosak. De mindegy is. :D

@Rusznyák Csaba: szóval te se véded meg a kék szemű nindzsát?

Rusznyák Csaba 2014.01.08. 13:35:46

@doggfather: Nem erre céloztam, hanem arra, hogy lehúztuk volna a Predatort vagy a Rémálmot (vagy akár a Kobrát)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.08. 13:38:58

@Rusznyák Csaba: arról meggyőztetek, hogy rosszul emlékeztem.

Chavez 2014.01.08. 14:20:50

Nem rég néztem meg újra. Nem értem a 10 év körüli magamat, hogy bírtam ezt évente többször is megnézni. :o

Dudihoz képest Steven Seagal egyenesen egy Laurence Olivier. (Bár a Szakaszvezető továbbra is nagy kedvencem tőle.)

prick 2014.01.08. 15:25:10

Dudikoff- tól láttam először kisgyerekként, hogy úgy is be lehet kötni a cipődet, ha nem nézel oda. :D
Bár az lehet, hogy nem ebben a részben volt.

Dr. Sick Fuck 2014.01.08. 16:33:34

@doggfather: Konkrétan a Predator és a Kobra kifejezetten méltatva volt, ezek tényleg szupernagy megaklasszik mozik, totál konszenzusban állítottuk ezt. Nem is szerepel bennük a különös nevű Dudikoff úr.

kukilopezromero 2014.01.08. 16:45:35

2-3 éve úgy éreztem milyen poén lenne végignézni az összes amerikai ninja részt, aztán valahogy az első felénél befulladt a kísérlet

de azért a szép emlékek megvannak, a mindenféle színű ninják, ahogy megrohamozzák a dojót, lila, narancs, piros, sárga, az volt a legkúlabb, vagy ahogy dudikoff jön a kamerával szemben, beugrik egy gödörbe, és mikor kiugrik már ninja ruha van rajta :)

így maradt helyette a Revenge of the Ninja, ami viszont még most is nagyon működik

itt meg az egyik kedvenc ninja zeném : www.youtube.com/watch?v=KaxJK2c9Onk

c64en sikerült sokszor végigizgulni tesómmal hogy rontjuk el ezredszerre is ugyanazt az ugrást

de amúgy a revenge of the ninjának is kurva jó zenéje van, mikor a végén a tetőn harcolnak

@mrmojorisin: és te milyen színű voltál, hogy érezted milyen fokon sajátítottad el ezt a titkos keleti tudományt ?

Tesveer 2014.01.08. 17:19:38

A gond nem csak hogy azóta felnőttünk, hanem hogy láttunk is jobbat, értelmesebbet, szebbet.(egyik sem volt nehéz). Akkor viszont ez volt az alap, az egyetlen, így logikusan a legjobb is.
A történet amúgy sosem izgatott minket, max. nagy vonalakban, a "pofázós részeket" szépen végig is tekertük. :-) Persze ehhez hozzátartozik, hogy ha jól emlékszem nekünk még alámondásos verzió sem volt, hanem sima német nyelvű, szóval sok értelme nem is lett volna.
Viszont másik nagy akkori kedvencet, a Texas Rangert (azaz a Magányos Farkast, ami nálunk simán Texas Rangerként futott) most néztem újra, és ahhoz képest egész jó volt(persze nem olyan...). Sőt, ami akkor az agyonmásolt VHS-en fel sem tűnt, hogy a csaj főszereplő tök átlátszó felsőben flangál végig, még hozzá is tett az élményhez.;-)
Az a sárral összefröcskölt, turbókapcsolós terepjáró pedig, ami még a föld alól is képes kiásni magát, minden idők legcoolabb autója.

Exploiter 2014.01.08. 17:31:46

Egyértelműen az egyik legkiralyabb film, amit húsz éve nem láttam és nem is fogok megnézni újra. :)

K.Leslee 2014.01.08. 18:11:19

Ezt tulzas nelkul olyan 15szor lattam gyerekkent. Megvolt videokazettan:-)

Démonmac1 2014.01.08. 18:17:15

Gyerekfejjel fel se tűnt, aztán azóta kicsit jobban képben vagyok már a harcművészeteket, illetve a Távol-keleti filmeket illetően, úgyhogy ezen a filmen csak kacagni tudok:), meg nosztalgiázni/egy kicsit.

Azt hozzá kerll tenni, hogy a kortársak között szintén vannak nézhető/kevésbé nézhető filmek, aztán valamiért ez terjedt el.

Démonmac1 2014.01.08. 18:22:42

És a legfontosabb,: majd biztos ordít támadás közben a ninja:) "szia jövök készülj fel" aztán látszik, hogy az x kaszkadőr várja, hogy az ő köre jöjjön a többi meg csak settenkedik. :D

Chavez 2014.01.08. 19:35:25

Az megvan, amikor az AJ második részében egy jelenetben dublőrt használ Dudi ahhoz, hogy kimenjen egy szobából? :D
Valamikor a film elején Jacksonnal éppen raporton vannak a felettesüknél. Amikor elküldi őket, akkor kifele menet Dudikoff (tényleg, mi van ezzel az -off végződéssel? Lásd Hasselhoff.) helyett egy totál másik faszit mutatnak, amint kimegy Jacksonnal. Nem is takarják el, hanem szépen belemegy a kamerába a fickó. Ez valami különleges nindzsa álcázási technika lehet, mert más magyarázatot nem találtam rá az évek során. :)

Nemes András 2014.01.08. 19:52:46

@Chavez: Ez hibátlan!:) Már amikor bent állnak, és hátulról-félprofilból mutatják őket, gyanús a frizura, de az a kimenetel... most komolyan, ezt fejtse már meg valaki. David Lynch hatására gyanakszom, ez valami rejtett kód, egy kulcs a film lényegéhez.

Álsakál · http://www.teamtuning.hu 2014.01.08. 21:15:33

Én azt mondom, most, hogy a Szupercellában végre egymásnak eresztették Stallonét és Schwarzeneggert, a világ talán készen áll egy Chuck Norris - Dudikoff párviadalra is. Nem beszélve arról, mennyire aktuális egy Amerikai nindzsa remake, úgyis térdig gázolunk a vizezettfos franchise-okban. Dudikoff pedig akkor is a legkirályabb fehér nindzsa, aki nem hiszi, nézze meg, ahogy szegény Franco Nero a Nindzsa színrelép-ben gimnasztikázik a nunchakuval. Még mindig fojtogat a sírás, ha eszembe jut...

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2014.01.08. 21:58:50

@Chavez: Úristen, de rég nem röhögtem ennyit, ez ÓRIÁSI volt :D.

Gyermekként, amint megkaparintottam az első nindzsafilmet kazin, utána egyből ledaráltam az összes létező darabot, amit csak találtam a tékában. Az öreg Dudi nagyon nagy kedvenc volt, ez pedig különösen.

Zseniális a poszt!

A fehérninnya a jó a ninnya. Ez az ismert tagadhatatlanul is létfontosságú 6-8 év között, amikor az udvaron éppen a hollywoodi harcművészetet gyakorlod.

endberg 2014.01.08. 22:07:15

Üssetek-verjetek, de mire láttam az amerikaininját, már túl voltam a franco neros nindzsákon, meg pár Lone Wolf*on, valamint pár német szinkronos kungfu mozin, úgyhogy nekem nagyon puding volt a kis Dudikoff (azért Jackson az kemíny volt mint a tirannoszaurusz-szar).

Tényleg, itt ragadnám meg az alkalmat, hogy segítséget kérjek egy filmmel kapcsolatban, hátha valaki be tudja azonosítani: Hongkongi verekedős, az alapszitu szerint egy toborzott csapat megy valamiért (sajnos sosem tanultam meg németül, úgyhogy fogalmam sincs mit mondtak benne), van köztük egy ha jól emlékszem félszemű késes bűnöző is. Mindenféle csetepaté után (pl. egy ikerpárral, akik egymás vállán állva harcolnak) megküzdenek a megabrutál mesterrel, akinek egy baja van csak, hogy asztmás, és végül úgy győzik le, hogy elveszik az inhalálóját (legalábbis valami ilyesmire emlékszem, de már jó 25 éve volt)

TomDylan 2014.01.08. 22:40:27

@superben: Ó igen, BMX banditák, az örök kedvenc! Mi is hárman voltunk BMX-es haverok (aztán persze montenbákjkos)! Uncsitesóm Pro7es képre vette rá a magyar szinkront kb 3x, annyira tönkrenéztem mindig a szalagokat! Az még kb 1 éve sem volt olyan rossz, bár Nicole Kidman a későbbi filmjeiben sokkal jobban nézett ki :P :D

superben 2014.01.08. 23:37:10

@TomDylan: Kb. 9 éves koromban láttam utoljára, úgyhogy fogalmam sincs manapság hogy állná meg a helyét, de asszem nem is feszegetem a dolgot :)

Az Amerikai Nindzsa 2-ből én csak arra emlékszem, amikor Dudikoff leszaggatja (vágja?) a csajról a ruháit, hogy rendesen tudjon közlekedni a dzsungelben :)

Error Flynn 2014.01.09. 01:02:13

He-he, én is nem olyan régen néztem "újra", és mai szemmel (is?) egy szórakoztató B-film, aminek (a nindzsákat leszámítva) kellemes atmoszférát kölcsönöz a trópusi környezet és az egész korrektül levezetett nyomozós szál.

Serathis 2014.01.09. 15:19:25

Ezek utan egy szörfös ninjak megemlekezest is kene tartani ha meg nem volt. A kiborg Leslie Nilsent kevés dolog übereli

REACTOR · http://www.youtube.com/user/Reactor2studio 2014.01.09. 22:28:16

@superben: Tényleg régen láttad, mert a ruhatépés az első részben volt. :)

superben 2014.01.09. 23:52:35

@REACTOR: Akkor ezek szerint a 2-ből semmire sem emlékszem :)

Flankerr 2014.01.11. 00:47:34

@Tesveer: Ott a pont, a polcomon itt lapul a Ford Bronco matchbox változatban..:)
A filmről: az 1-et csak kétszer láttam, ellentétben a kettővel. Az jobban bejött, főleg a végén az arénaharc..:) Nem mondom, hogy mekkora klasszikus, mert tényleg nem az, de hogy meghatározó, az biztos.:) Azt pedig már nem tudom eldönteni ,hogy a 3-at láttam-e (a robotok nem derengenek, szóval lehet nem), vagy a négyet.
@Chavez: Így igaz, a Szakaszvezető a tökéletes vietnamis B film.
A stábhoz: ugye lesz Delta Force, ugye lesz?

Dr. Sick Fuck 2014.01.11. 01:23:16

@Flankerr: Missing in action sorozatot szorgalmaznám inkább.

Flankerr 2014.01.11. 02:40:26

@Dr. Sick Fuck: Valami maradjon februárra is..:)
süti beállítások módosítása