Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Rusznyák Csaba: 2013 legjobb filmjei

2013.12.30. 01:27 Rusznyák Csaba

Az előző évekkel ellentétben könnyű volt egy hagyományos toplistát felállítani: nem volt olyan kevés jó film, hogy ne tudjak tízet összeszedni, és nem volt olyan sok, hogy különösebben vérezzen a szívem bárminek a kihagyása miatt. Geekkörökben persze 2013-ból sokaknak az marad majd meg leginkább, hogy Hollywood még saját magához képest is drasztikus töketlenkedéseket produkált, és itt nem csak a gigászi bukásokról van szó, amikről már első látásra üvöltött, hogy csak két kokócsík felszívása közben kaphattak zöld utat az illetékes barmoktól (R.I.P.D.-től a 47 roninig), hanem a ténylegesen ígéretesnek tűnt projektek elcseszéséről is. Még az álomgyár, khm-khm, auteurjai is felsültek (Shane Black, Neill Blomkamp), a szuperhősöknek pedig még sose volt ilyen szar évük. A tipikus blockbusterek közül csak a Tűzgyűrű és a Halálos iramban volt fasza, de egy best of listától azok is messze vannak. Viszont idén legalább két olyan rendező is óriásit alkotott, akikről, legendás múlt ide vagy oda, már kezdtem letenni – és szerencsére vannak azok, akik most sem okoztak csalódást. Összességében: not bad. (A lista abc-sorrendben van.)

onlygodf2013.jpg

Csak Isten bocsáthat meg
Horrorisztikus, szürreális, rémálomszerű és teljesen elborult neo-noir, csodálatos és rettenetes, hipnotikus és félelmetes. Sokkal jobb és kiforrottabb, mint az oda-vissza ajnározott Drive.

Django elszabadul
Tarantino talán legambiciózusabb filmje, nem csak a spagettiwestern és a blaxploitation rá jellemzően tökös összekombinálása miatt, hanem azért is, amilyen merészen és drámaian viszonyul a rabszolgatartás intézményéhez a véres neo-exploitation felszíne alatt.

Drug War
Gonosz, cinikus és jéghideg, kimértnek tűnő, de a végére iszonyatos, vérgőzös, ultrakegyetlen öldöklésorgiába (olyanba, amihez foghatót nyugaton egyszerűn nem tudnak) torkolló police procedure thriller. Johnnie To abszolút csúcsformában.

Gravitáció
Az év legizgalmasabb és leglátványosabb filmje. Őrületes adrenalinexpressz. Sandra Bullock óriási. Baszki, ebben még a 3D-nek is van értelme.

A jogász
Cormac McCarthynak sose voltak illúziói, és öregkorára sem lett szentimentális. A jogász büdös, mocskos, kegyetlen neo-noir lázálom, abszolút reménytelenséggel, totális nihillel, bravúros színészgárdával, Cameron Diaz puncijának és egy autó szélvédőjének meghitt találkozásával. A legtöbb kritika szétszedte a filmet, de leszarom. Welcome back, Ridley!

Mielőtt éjfélt üt az óra
Linklater Before-trilógiája tökéletes, katartikus, gyönyörűen és keserűen életszagú. A harmadik rész a korábbiakban valóra vált álom szertefoszlása, olyan lehengerlően igazi és megkapó, hogy a legtökösebb macsóból is reménytelen romantikust farag.

A nagy Gatsby
A kritikusok gyomra nem vette be a szépirodalmi klasszikus audiovizuális orgiába oltását, pedig Fitzgerald  Nagy Amerikai Regénye másról sem szól, csak a kurvanagy excessről és a mögötte lévő ürességről, az pedig rimánkodik Luhrmann stílusáért. Az év legnagyobb bravúrja? A rendező multiplex-látványosságot tudott csinálni A nagy Gatsbyből úgy, hogy közben megtartotta az értékeit és a komplexitását.

A vadászat
Thomas Vinterberg kőkemény drámája ostobaságról, csordaszellemről, hisztérikus gyerekféltésről és elhanyagolásról (és még sok másról) azért olyan mocskosul felkavaró és kényelmetlen, mert nincs mumusa, nem lehet benne ujjal mutogatni a rossz emberre, aki saját érdekében és/vagy rosszindulatból keveri a szart.

A Wall Street farkasa
Az év összes többi vígjátékán nem röhögtem annyit, mint ezen a teljesen őrült, két órának tűnő három órán, ami alatt DiCaprio csak akkor nem pufogtat briliáns szövegeket, amikor kokózik. Tele a film olyan karakterekkel , akiket tucatnyi okból kéne zsigerből gyűlölni – és nem megy. Welcome back, Marty!

Zero Dark Thirty
Az év legtökösebb filmjét már megint Kathryn Bigelow rendezte. Szenvtelen, minimalista és iszonyúan feszült dráma arról, hogy milyen elbaszott egy világban élünk, és hogy ezt milyen ijesztően könnyen el tudjuk fogadni.

+1: az idei sekélyes és szánalmas horrorfronton a V/H/S 2 Safe Haven című szekciója az egyetlen, ami méltó a kiemelésre. Gareth Evans szektás agyréme brutális, apokaliptikus, vicces, kegyetlen iramú és teljesen őrült.

vhs2sf2013.jpg

49 komment

Címkék: top 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr275716955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szkristof92 2013.12.30. 08:49:28

Az én listám:

Django elszabadul
The Master
Star Trek - Into Darkness (ide lőjetek)
Drug War
Rush
Pain and Gain
Gravitáció
Prisoners
Phillips kapitány
Place Beyond The Pines

És bár még nem láttam, de nagy az esélye, hogy a Wall Street farkasa is be fog kéredzkedni.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.30. 08:59:27

Nekem is van:

legjobb akciófilm: pain and gain

legjobb vígjáték: másnaposok 3

legjobb sci-fi: pacific rim

legjobb fantasy: ebből nem volt sok, talán a hobbit 2, vagy a thor 2(?!)

képregényfilm: vasember 3

remake: riddick (mert folytatásnak azért nem nevezném)

folytatás: gi joe sokkal jobb lett, mint a nagyon gyenge 1es volt

és
poszter: zombie boy a 46 ronin poszteren

Mi volt 2013 legnagyobb csalódása?
1. fast 6, nem lesz ebből már sose semmi normális.
2. Farkas: nem sikerült kihozni belőle amit kellett volna.

panic_button 2013.12.30. 09:57:21

nagyon ráérek a munkahelyen így 30.án, csak azért vitatkoznék egy kicsit, a listával egyetértek. :)

a star trek nekem nagy csalódás volt, olyan semmilyen, pedig az első részen nagyon kellemeset csalódtam.

én a vígjáték vonalat hiányolom kicsit, pedig volt idén néhány számomra maradandó "alkotás": we're the millers szerintem kimondottan jól sikerült, a végén amikor a forgatási bakik között felcsendül a lakókocsiban a jóbarátok intro, na az epic.

a pain and gain is jól sikerült, a wall street farkasához pedig várom az alkalmat hogy beüljek a moziba, amit láttam eddig belőle remélem megkapja végre dicaprio érte az oscart.
én még pl a world's endet is megemlíteném, szerintem kimondottan jó lett, bár a finálé elég felejthető.

viszont ha nagyon ráérsz lehetne idei fail lista is, van bőven miből válogatni :D

Case · http://streetartbp.hu/ 2013.12.30. 10:25:14

Csak egy kis kérés: az angol címeket nem lehetne odabiggyeszteni zárójelben? :D (Nem csak most, a többi filmes cikknél is hasznos lenne.)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.12.30. 10:25:33

A Wall Street farkasa, Django, Gravitácíó, Vadászat az én listámon is rajta van. Vintenberg filmje felért egy tökónrúgással zseniális, Scorsese hozta a 90-es évekbeli önmagát, A Gravitácíó meg az a film amiért a nagy vászon ki lett találva.

Aztán ott van nálam a legjobb 6-ben még a Rush is. Ami a maga műfajában szerintem közel tökéletes.

Az Only God Forgives-t sokakkal ellentétben én bírtam a nagyon erős hangulata miatt, de azért nem raktam fel a listára (ellenben a Transzal amit szintén a hangulat visz el, Style over substance, de sokkal könnyebb befogadni és érthetőbb......lehet itt hibáztam).

A Drug War-t már beszereztem, de sajnos még nem volt időm megnézni, de valószínűleg átforgatja majd a listám.

A World's End szintén ott figyel a listámon, szerintem méltó lezárása a Pegg/Wright/frost életműnek. Az, hogy ezt idén csak egyszer lehetett moziba nézni az nagyon elkeserített.

Az idei év egyik legkellemesebb meglepetése volt nekem a Gyilkos Joe. Mocskos, anti-polkorrekt, beteges...imádtam.

Továbbá a listámon szereppel még a Pacific Rim pont azért mert nem veri át a nézőt hanem azt adja amit kínál és ez nekem elég volt, hogy jól szórakozzak rajta.

Illetve ott van rajta még a Dredd ami jobban idézi meg a 80-as éveket mint bármelyik Feláldozhatók ráadásul ügyesebben adaptálta az alap karaktert mint a hollywoodi képregény filmek (igen Acélember rád nézek). Na és most lehet kövezni, nekem a Dredd-el egyenértékű volt idén az Erőnek Erejével, jó kis Old School (iróniától sem mentes) , feel-good akció film. Jobban szórakoztam rajta mint bármelyik idei blockbuster filmen.

Bár nem került a listámra, de én Black és Blomkamp filmjeit is bírtam.

Persze ez egy erősen képlékeny lista, mertidén is kevés idei filmet láttam. Sok bepótolni valóm még a felhozatalból (különösen a komolyabb filmek közül).

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.12.30. 10:45:47

"az idei sekélyes és szánalmas horrorfronton"

Én pont fordítva látom: rég volt már ilyen jó év horrorfronton.

Sieg 2013.12.30. 10:47:28

Amit láttam a listáról, az nekem is bejött, úgyhogy ideje megnézni a többit! Először is az Only God Forgive-t, nem is tudom, hogy maradt le, szeretem Refn filmjeit.

Nem volt ez rossz év blockbusterek tekintetében sem, voltak nézhetőek. A Pacific Rim-en, a World War Z-n és a Man of Steel-en is egész jól elszórakoztam, ami általában a hollywoodi blockbusterek esetében nem mondható el.
Szóval számomra ez szuperhős-évnek is átlag feletti, mert legalább egy decens volt (a szokásos nullával szemben), még akkor is, ha a Wolverine és az Iron Man csak a szokásos unalmas/sablonos szintet hozta.

kukilopezromero 2013.12.30. 10:58:26

@desmondwallace: na akkor sorold már fel légyszi mikre gondolsz, mert alig érkezett valami normális horror, pedig én is nagy rajongó vagyok

szerintem a letöltések megölték a b filmeket

Torrents killed the B-movie star, énekelhetnénk sírva

komolyan mondom az utóbbi hónapokban már el is ment a kedvem az itthoni filmezéstől, olyan szinten nincs semmi, voltak jó horrorok, de nagyítóval kellett őket keresni, és nem kötözködésből kérdezem, csak kíváncsi vagyok, te miket tartottál idén jónak

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 11:01:45

@szkristof92: "Star Trek - Into Darkness (ide lőjetek)"
Lock & load!
@doggfather: Riddick? Ne bassz!
@panic_button: Fail lista nem lesz, a szarnak minek emlékművet állítani?:)
@Case: A többi filmes cikknél jellemzően megtesszük:)

kukilopezromero 2013.12.30. 11:05:34

@doggfather: a pain and gain akciófilm? inkább dráma nem ? mondjuk szerintem is az év egyik legjobbja

a gi joedra viszont nagyon mérges vagyok, én imádtam az első részt, és a 2. tök gyenge ahhoz képest., az első rész tök jó, ilyen múmia szintű kaland, akció, tele látványos helyszínekkel ,látszik, hogy sokat költöttek a filmre, sokkal koherensebb, mint a 2. rész

örülök, hogy a másnaposok 3 tetszett, mert sokan sírtak miatta, a thor 2t még nem láttam sajnos, a de a hobbit 2 mint fantasy ???? inkább ilyen hallmarkos családi filmre emlékeztet a színvonala alapján

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 11:08:48

@kukilopezromero: A Pain & Gain vígjáték. De nem valami jó.

kukilopezromero 2013.12.30. 11:09:08

@Rusznyák Csaba: miért alázzátok szegény Riddicket ennyire ? jó tisztában vagyok vele, hogy egy szar a film, de legalább próbált egy kedves, kis laza B mozi lenni, amiből régen sok volt a tékák polcain, legalább ezt írjátok fel neki pozitívumként

ha az ilyeneket is lefikázzuk, még esélyt sem adunk neki, hogy visszatérjenek, meg kell látni benne a jót na :) még ha nehéz is

kukilopezromero 2013.12.30. 11:11:50

@Rusznyák Csaba: na jó , de a pain and gain legalább kísérletet tett arra, hogy bemutassa a testépítő kultúrát, és akinek része volt benne, az biztos mosolyogva nézte végig a filmet, és a látványvilág is elég érdekes volt, és legalább valami felnőtt témával foglalkozott, ami a sok szuperhős meg mittomén milyen film között is ritkaság

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.12.30. 11:27:41

@kukilopezromero: Mama, Démonok között, Gonosz halott, Insidious - A gonosz háza.

kukilopezromero 2013.12.30. 11:37:20

@desmondwallace: én a Collectiont januárban láttam, a collector 2. részét, de lehet tavaly jött ki, azt vágod?

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.12.30. 11:39:42

@kukilopezromero: Csak az első részt láttam, de nem igazán tetszett.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.30. 11:43:19

@Rusznyák Csaba: tán nem volt jó remake-ja a pitch black-nek?

Ha akár minden 2ik remake ilyen jól sikerülne már nem lenne szitokszó a remake.

Csak az a baj, hogy folytatásnak akarták eladni.

@kukilopezromero: fantasy olyan sok nem volt idén azért került oda a hobbit. ;) Meg, mert ezúttal nem jöttem ki sikítva a moziból, mint az első résznél tavaly. :)

A g i joe egynek semmi köze a g i joe-hoz. A 2 legalább próbálkozott (és volt benne sok nindzsaharc, már rossz nem lehet).

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 11:55:22

@doggfather: De nem ám. Tökmindegy, hogy folytatásként vagy remake-ként tekintünk rá, mindenhogy silány.

@desmondwallace: Csupa középszer (vagy rosszabb)

kukilopezromero 2013.12.30. 11:57:09

@desmondwallace: na mindegy, a démonok között nekem is nagyon bejött, bár az is egy ezerszer látott téma feldolgozása volt, de akkor se volt sok horror, régen minden hétre jutott 1-2 új

Dark Circles , The Faculty, Skinwalker Ranch , Paranormal Diaries ugrik be amik tetszettek

ja meg volt ugye a nagyon várt Texas Chainsaw 3D. ami nekem az egyedibb sztori miatt bejött

a Lords of Salem hatalmas csalódás volt, viszont a film zenéjét rendszeresen meghallgatom, azt eltalálták nagyon www.youtube.com/watch?v=61SBxtE-64o

a Maniacre se emlékszem, hogy akkor ezt idén vagy tavaly néztük, az is ott volt a szeren

meg ami nagyon tetszett az a 100 Bloody Acres, egy igazi suttyó ausztrál redneck horror, nem is rémlik, hogy a geekz írt volna róla, pedig hatalmas nagy poénok voltak benne

voltak jó horrorok, de egyszerűen kevésnek érzem, nagyon akadozik az ellátmány

h1gh 2013.12.30. 12:03:19

zero dark, es a django 2012-es filmek, nem ertem miert vannak a listan.

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 12:08:31

@h1gh: Azért, mert 2012-ben még nem lehetett normális minőségben megnézni őket - legalábbis itthon. (Vagy csak a kamerás szarok habzsolójaként kötözködsz?)

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2013.12.30. 12:13:08

@Rusznyák Csaba: Nézőpont kérdése.:)
Én örülnék neki, ha minden évre jutna legalább 4 ilyen középszerű film.

h1gh 2013.12.30. 12:24:29

@Rusznyák Csaba: Nem kotozkodesnek szantam, dehat ha egyszer nem 2012-esek, szerintem nem kene a listan lenniuk. Igy nem kerek a dolog :)

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 12:27:47

@h1gh: Hogy lenne kerek a dolog? Ha mondjuk a Django és társai semmilyen listán nem szerepelhetnének, mert 2012-ben még nem lehet megnézni őket, 2013-ban meg már old newsnak számítanak? Végiggondoltad?

h1gh 2013.12.30. 12:32:56

@Rusznyák Csaba: Annyira nem emlekszem, hogy mikor voltak, de felteszem ev vege fele mind2, csak arra emlekeztem, hogy a django tavaly is ott volt a top listakon (ott is van a helye szo se rola), ezert szurt szemet. De wathever nem akarok akadekoskodni.

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 12:41:08

@h1gh: Év vége felé voltak, igen: AMERIKÁBAN. Nem itthon, mert itthon csak 2013-ban voltak. Tényleg nem sikerül megérteni, hogy egy Django csak akkor szerepelhet egy 2012-es magyar toplistán, ha az illető külföldön látta (jó neki) vagy leszedte kamerás fosként (mekkora májer!)?

D-verse 2013.12.30. 12:55:38

1. A „tökös” jelző háromszor is előfordul.
2. A féktelen jelzőhalmozás egyszerre bombasztikus, orgiasztikus és parodisztikus.

Rusznyák Csaba 2013.12.30. 13:02:41

@D-verse: 1. Milyen ügyes vagy, hogy meg tudtad számolni! :o

kukilopezromero 2013.12.30. 13:06:40

@D-verse: olyan, mint az Emlékmásban a 3 csöcs :)))

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2013.12.30. 13:15:14

@Rusznyák Csaba: ne kövesd el azt a hibát, amit én éveken keresztül.

Maya-- 2013.12.30. 14:10:54

@Parraghramma.: milyen hibáról beszélsz?

kukilopezromero 2013.12.30. 14:21:52

most veszem észre a bevezetőben a 47 Ronint, nos igen, amennyire a bemutató alapján vártam azt a filmet, annyira szar

olyan szinten mélysége és tartalma a filmnek, hogy elképesztő

azt hittem legalább valami kevin costneres vízivilág vagy postás szintű filmet kapunk, de nem, látvány ok, díszletek ok, sztori elnagyolt, tartalom nuku, összeségében egy közhelyes szar, amin majdnem elaludtam

Tiger Woods 2013.12.30. 14:35:32

nekem nincs listám, de amiket erről a listáról láttam (only god, django, vhs 2 és még úgy ahogy a gravity is) mind tök jó választások az idei (amúgy elég gyenge) év legjobbjainak.
kivéve persze a zero dark thirtyt. az egy kalap szart sem ér.

Maya-- 2013.12.30. 14:45:29

imádtam a Csak Isten bocsáthat meg és a Drug War-t. Django-t nem annyira, de mióta láttam a 12 év a slave-t mintha jobban szeretném a Django rabszolgatartóit. a Vadászat valamiért nekem nem jött be. olyan házias volt..vagy mi. viszont imádom Mikkelsent, s bár nem valami a Hannibal és a Charlie Countryman, akkor is azt mondom, hogy inkább ezek a szerepek valók neki. a többit is láttam, a Wall Street kivételével, és nagyjából egyetértek a szerzővel..vagyis ma nincs időm sokat írni.

Maya-- 2013.12.30. 14:48:03

@Tiger Woods: pedig nem rossz a zero dark

Maya-- 2013.12.30. 16:38:57

@Parraghramma.: jó, rosszul kérdeztem. bolond :))..amúgy végre visszatértél. na ez az én szemembe Parra.

Error Flynn 2013.12.30. 20:03:32

Ezek közül még nem sokat láttam, de A vadászat nekem is listás, a Django elszabadul-ról meg még nem tudom eldönteni, hogy Tarantino Hollywood-i betagozódásának, vagy az érték-közvetítési igény felmerülésének első jele e. Majd a köv. filmjénél.

Error Flynn 2013.12.30. 21:14:01

Hasra-ütéses listám (lopkodva a többiekéből is ;-)

-Man of Steel (nekem élvezet volt nézni Nolan-ék Superman dekonstrukcióját)
-World War Z (Zombie kalandfilm...)
-Star Trek - Into Darkness (kicsit szürke, de Star Trek-es, pozitív, emberi)
-Riddick (A történet vérgagyi, de szórakoztató, főleg a kamaradarab beütésű első fele)
-Lords of Salem (a fullasztó atmoszféra a mindene, már ha valaki képes egyes részeiért szeretni egy filmet)
-Elysium (szokás szerint a komoly téma ellenére kissé egyszerű lett, de soha rosszabbat)
-Oblivion (kissé re-cyced ambient sci-fi :)
-Dark Skies (fenemód ijesztő horror variációja az alien-abduction témának)
-Night Train to Lisbon (ez nem tudom mennyire illik ide, de kellemes darab volt)
-A vadászat az egyetlen, ami minden téren kiemelkedő volt, és valóban értékálló darab, pedig csak egy újabb lagymatag fesztiválfilmre számítottam.

+The Frozen Ground (John Cusack karaktere miatt megért egy nézést)

Ami nem tetszett (de megnéztem...):
Pacific Rim
The Wolverine (szórakoztató volt azért...)
Iron Man 3 (nálam ez a legalja, kivéve Ben Kingsley jutalomjátékát...)
Insidious 2 (nézhetetlenség határán...)
Mama (jó kezdés után giccsbe fulladás...)
Jack the Giant Slayer (ezt volt a legnehezebb végigülni...)
The Colony (ej, pedig de jól esett volna egy jó kis fagyos sci-fi-horror :)

RoFä 2013.12.31. 16:34:21

@Maya--:

Erről a hibáról beszélt szerintem:

"Ne állj ki iszapbirkózásra egy sertéssel. Mindketten mocskosak lesztek, ráadásul a disznó élvezi"

RoFä 2013.12.31. 16:35:38

@kukilopezromero: A trailert láttam vagy ötször moziban, és már a CGI sárkányból láttam hogy ennek nem lesz jó vége
Ha ennyi különféle ízlésű ember fikázza, akkor moziban tuti nem nézem meg

RoFä 2013.12.31. 16:38:02

Most így egy év után a Djangoról az jut eszembe kb, hogy Tarantino 4X évesen felnőtt. Én a brigantikat is imádtam, de az inkább egy nagyon magas színvonalon odarakott hommage-stílusgyakorlat kevercs, a Django hunyorítva komoly dráma.

kukilopezromero 2013.12.31. 20:57:07

@RoFä: figyi a látvány egyben volt, a tartalom hiányával volt a gond

kukilopezromero 2013.12.31. 20:58:44

@Error Flynn: Ben Kingsley jutalomjátéka ? mi, hogy átvágták az összes moziba járót?

kukilopezromero 2014.01.01. 11:53:18

@kukilopezromero: nem hiszem, hogy a színészi játékának a csúcsa, hogy felkel 2 orosz kurva mellől és telefingja a budit, és retardált szinten viselkedik

Maya-- 2014.01.01. 17:05:41

@RoFä: igazad van. de abban volt a legjobb. most meg mit csinál? írkál évente 2 cikket és kikölt egy versikét(jó. tetszett nekem). de ez lenn e Parra? na ezt nem akarom megérteni. bizony csak hibázgasson gyakrabban! :)..s ne fogja vissza RCS-t.

kukilopezromero 2014.01.01. 17:29:26

@RoFä: jó értem én, hogy vicces szerepet nyomott, de egyszerűen az a film, én többször is megpróbáltam megnézni, de egyszerűen nem tudom szeretni, voltak benne jó ötletek, de valahogy nem tom...
süti beállítások módosítása