Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Helovín Horror Cselendzs – 2013

2013.10.04. 00:55 Geekblog

ghcs2013.jpgHeten vannak már a Horror Cselendzsek, mint a bélontó, fejlevágó gonoszok. Ha jó geekekként hajlandóak vagytok egy hónapig mellőzni szociális kapcsolataitokat (ez nem lehet túl nehéz, nem mintha lennének olyanok), és csak arra koncentráltok, hogy minél több véres, lucskos, fosatós rémfilmet nézzetek meg hó végéig, ti lehettek az új Horror Szupergeekek. Na, jó, nem ti, csak egyikőtök. De ő nagyon, olyannyira, hogy jövő helovínig mind előtte fogunk hajlongani virtuálisan.

Hogy legyen egy kis meglepetés, idén a szabályok… változatlanok! Október 31-e éjfélig annyi horrorfilmet kell megnéznetek, amennyit csak elbírtok ép vagy elment ésszel, és mindegyikről ide kell firkálnotok egy legalább pár mondatos összefoglalót a kommentek közé. A lelkiismereti alapon működő horrornéző-maraton királya… egy évig a horronéző-maraton királya lesz! Hajrá!

(Itt saját felelősségre szemrevételezhetők a korábbi évek Cselendzsei.)

322 komment

Címkék: horror cselendzs

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr185550838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JeszKar 2013.10.24. 08:34:47

@Werewolfrulez: Ezt nem most egybe néztem meg, csak nem jutott időm rám, hogy itt is írjak róla.

Tepes 2013.10.24. 09:35:38

21. A hetek / The Oakley Seven
2006
Adam Schlachter

6 középiskolás meg a tanáruk elmegy barlangászni és megtapasztalják, hogy még valami van a barlangban. Afféle ZS kategóriás "The Descent", ha valakinek a másik túl drága lenne :-)

22. Humanoid, a gyilkos ős / Humains
2009
Jacques-Olivier Molon, Pierre-Olivier Thevenin

Kutatók furcsa koponyát találnak ezért a svájci Alpokba utaznak keresgélni. Egy baleset után viszont inkább már a túlélésre hajtanak. Valami nagyon nagy bénázás lett az egész, az ember szinte szurkol, hogy minél előbb kapják el a szereplőket... Na persze ez többnyire meg is történik.

valakién 2013.10.24. 15:41:55

Akkor szálljunk be a buliba :-)

1, Az egyezség (2012)

Mostanában ritkán látok jó horror filmet, de ez az volt.
Nem a story miatt, mert ilyen történetet láttunk már más filmben is. Viszont jó a történetvezetés, jók a karakterek, és az őket játszó színészek, nincs a filmben üresjárat...izgalmas. Casper Van Dien mint kisvárosi zsaru pedig határozottan jó a filmben. Érdemes megnézni.

9/10

2, A nádas (2009)

Na ezt filmet viszont nem érdemes megnézni, kár érte az idő és az energia. Lassan bontakozik ki, a karakterek nem érdekesek, alig köti le az ember figyelmét.

3/10

3, Gyilkos démonok (1990)

Démonok által megszállt apácák..vauu már jól hangzik. Viszont a filmet a retro hangulata miatt érdemes megnézni, na és persze egy apácás csábító jelenet miatt...cupp cupp. :-)

6/10

Maya-- 2013.10.24. 17:09:32

@Werewolfrulez: nem olvastam a könyvet. de úgy hallottam Max Brooks-nak sem tetszett a film, mert nem az ő könyve után csinálták :)

és látom, nagyon veszélyben van az idei pozicíóm is ..de még a játéknak nincs vége. lesz itt még meglepetés! :)

RoFä 2013.10.24. 17:13:47

20. Carrie (1976)

Kicsit rövid - King adaptációnál, ha olvastad a regényt, tudod mire gondolok. Nincs az igazság minden részlete kibontva :)

Ettől eltekintve rém hangulatos rémfilm, Sissy Spacek szenzációs, úgy néz ki mint egy nagyon ijedt 15 éves.
A tragédia átjön, bár ehhez lehet nem ártott volna több screentime mondjuk a mama és a lánya között, vagy bármilyen szempontból.

Ja, Katherine Martell from Twin Peaks játssza az anyukát :) Tök jó.

Egy kritika: a bálon a mészárlás jelenet első látásra nem elég fluid.

A zárójelenet nagyon rendben van.

Nézzétek meg, jó

RoFä 2013.10.24. 17:17:44

@Tiger Woods: Winkie? A hobó a szemetes mögött???

Tiger Woods 2013.10.24. 19:00:28

@RoFä: jaja, rohadék hobó a frászt hozza rám. amúgy utánanéztem és ez a nő játszotta (nem nyugtatott meg):

www.imdb.com/media/rm2962719744/nm0007491?ref_=nm_ov_ph

lutánnia 2013.10.24. 20:56:01

19, A zombik városa (1981)

Rohadó zombik, értelmetlen történet tele gore jelenetekkel, gagyi olasz színészek, akik amerikaikat játszanak, amit majd Németországba és Japánba fognak importálni? Igen ez megin egy a 80as évek gyengébb olasz horror filmjei közül. Ezt is Fulci követte el, gyengébb pillanatiaba és a Beyond/temetőre épült ház forgatási szüneteiben. (mivel mindkettő 81es)

A történet szerint Dunwichben (H.P. Lovecraft egyik regényének helyszíne: Rémület Dunwichen), egy papa felakasztja magát, majd zombiknak parancsolgat, és eltűnik meg feltőnik felaksztott alakban. Na már most ezt egy spiritiszta csaj (Catriona MacColl ki más is lehetne) is meglátta New Yorkban, az ominózus jelentettet, és ennek hatására meghal, majd a koporsójában ébred fel ahonnan egy csákánnyal szabadítja ki a helyi újságíró (majd szétveri a fejét a szabadítás közben, ezt elvileg Catriona MacColl nem bírta pislogás nélkül megcsinálni, erre Fulci beugrott a koporsóba és végignyomta a jelenetet). De közben az alulról megvilágított zombipapunk is serénykedik, sorra változtatja zombivá a tekintetével a helyieket, de azoknak igazából nem is nagyon kell, maguk is megmurdelik egymást (pl féltékeny apa furóval átmetszi a gyerek fejét). A zombi pap izzó tekintetével vérsírásra ösztökéli a népet, és spontán bélhányásokat idéz elő a női lakosságban. De a spiritiszta csaj és az újságíró lemegy a papa sírjába majd átszúrja egy karóval. Így minden zombi elég, a pokol kapuja bezáródik, hogy majd kinyíljon megint a Beyondban.
Ezt simán a Inferno és a Hammer Drakula filmek kombinációja a Zombi 2-ővel. Érdekes h nincs szemkiszúrás.
10/6

The Conjuring/Démonok között (2013.)

Hát, a ez az a film amelyet a rendezője (James Wan) sem ért miért sikeres. Mert ugye adott egy megtörtént esett, amit tök klisésen tálalnak: kisgyerekes család új házba költözik, majd szellemek baszakodnak velük, meg a legkisebb beszélget az egyikkel (poltergeist 1982.), majd a szkeptiku szülők is rájönnek gáz van, erre egy szelleműző csajt és annak férjét bízzák meg csináljon valami (még mindig a poltergeist). De itt jön a fordulat: át megy a film Ördögűzőbe (mert a család feleségét megszállja a démon), ami hát nem olyan nagy szám de legalább nem fordul önmaga paródiájába (de igen a madaras rész már túl sok volt). Nem értem mért olyan nagy szám ez a szellem házas sztorik felmelegítése, amit lehetett ezekkel kezdeni azt már pár klaszzikusban elmesélték (pl poltergeist).

Szval klisé hegy, de a gyerekeknek minden ezeréves klisé új még.
10/6

Tepes 2013.10.25. 08:45:48

23. Holtak földje / Land of the Dead
2005
George A. Romero

Romero egyik "of the Dead" filmje a sok közül. Ebben a zombik már mindenütt ott vannak. Az egyik nagyváros úgy védekezik, hogy körbebarikádozzák magukat és egy egész hadsereg védi a gazdagokat. A fogyatkozó készleteket, meg a zombik által "megszállt" kisvárosokból pótolják egy páncélozott jármű segítségével. Az egyik járőr, viszont inkább másra használná a járművet. A zombik meg egyre okosabbak...
Nem vagyok oda Romero zombifilmjeiért, de ez egy jó darab.

24. [REC]3 Génesis
2012
Paco Plaza

Ezúttal egy esküvőn kezd tombolni a szokásos vírus. Miközben a násznép tagjai egyre csak hullanak, az ifjú pár meg egymást keresi. Volt benne néhány igazán ötletes megoldás, és összességében egészen jól sikerült. A 3 [REC]-ből ez jött be nekem a leginkább, mondjuk az első kettő nem is igazán tetszett. Lehet, hogy amiatt is, mert itt csak részben volt kézikamerázás, amit nem nagyon bírok.

RoFä 2013.10.25. 09:17:26

21. Psycho 2

Sixtusi kápolna 2
Mahler 5.1-edik szimfónia
Háború és béke - the sequel

Kb. ugye ezzel a hendikeppel kell megküzdenie a filmtörténet véres márványból faragott Stonehenge-ét folytató író/rendező párosnak. Az eredeti akkora ikon, hogy az is tud róla aki életében egy horrort nem látott, és az egész hóbelevanc úgy lett a popkulturális ozmózis áldozata, hogy...átszakadt a membrán. Legalább a zuhanyzós jelenetet mindenki vágja, és Norman Bates sziluettje háttérben a Definitív Ijesztő Házzal is csúnya égésnyomokat hagyott a kollektív tudatalattiban.

Ehhez képest és emiatt a második rész sokak szerint a világ legalulértékeltebb filmjei közé tartozik, és noha nem néztem most újra Hitchkock bácsi remekét, hajlok rá hogy igazat adjak. Ez egy kurva jó film, a színészek brillíroznak, a sztori működik, nincs hajánál fogva előrántott jelenet, nincs WTF érzés, nincs óccsóság szag. A ház meg gyönyörűen creepy még mindig.

Egy ideig persze naivan csodálkozol a főszereplő lányzó motivációján, aztán hamar helyre kerül minden.

Szegény, szegény Norman Bates, jobb lett volna neked ha nem kezded sárgára festeni azt a lerohadt motelt, hanem maradsz szépen a sárgaházban a doki óvó aurájában...

Bónusz: a zuhanyzós killt az eredetiből a film elején végig lehet nézni, hogy mindenkinek felfrissüljenek a memóriaregiszterek.

RoFä 2013.10.25. 09:34:18

22. This is the end

Majd kihúzzátok, ha az imdb erősebb a bátyámnál.
Szerintem egy film, amiben Jonah Hillt megerőszakolja egy démon, levágott fejjel fociznak és Michal Cera-t karóba húzzák, az befér ide.

Na, szóval ez tippikusan az a film amit majd biztos megnézek még egyszer meg talán még egyszer, és aztán eldöntöm hogy örök kedvenc lesz vagy átesik a "túl fárasztó ez nekem ahhoz, hogy szeressen" kategóriába. (A pineapple express volt ilyen).

Ötletnek nem rossz, hogy a teljes Apatow óvoda saját magát játssza egy apokaliptikus horrorban (nem bullshit, hogy apokaliptikus: konkrétan a Jelenések Könyve a forgatókönyv, ez itt TÉNYLEG a kibaszott világvége a haragos istennel, nagyfarkú lángoló démonokkal, mennybemenetellel (szó szerint: öld meg mindet, Isten majd kiválogatja).

Szóval a lényeg a cast, és a castról a vélemény egy munka utáni, tehát fáradt esti mozi után: Rogen olyan mint mindig és kicsit fásult talán, Jonah Hill jó mint mindig és a démonos + ördögűzős jelenet tényleg vicces és ijesztő is, Franco jól hozza az önelégült és teljesen elszállt művészlélek-pöcsöt. Jay Baruchel idegesítően nyámnyila és úgy játszik mint egy gimnazista színjátszókörben. A show-t Craig Robinson viszi el, mint annyiszor, egyszerűen imádom ezt a fazont, félelmetes az ütemérzéke és az a szomorú, sóhajtozós hangja...Chef bácsi szerepét neki adnám a south parkban! Danny McBride irtózatosan bunkó és egyáltalán nem szerethető, ilyennek írták a karakterét de tényleg fáj a létezése egy idő után.

Kiemelkedő még Michael Cera aki baromira élvezi hogy 11-es hangerőre felcsavarva eljátszhatja még egyszer az "everybody hates Michael Cera" c. áldokut. Rohadtul szórakoztató.

Összefoglalva, tabukat nemigen ismerő, végtelenül otromba ámokfutás egészen a világ tényleges végéig és a mennyországig (igen! megmutatják! A poklot sajnos nem). Valószínűleg igen hangulatfüggő hogy sikítva röhögöd végig, vagy lezsibbad az agyad fél óra után és csömört kapsz. Az sem árt, ha Apatow NRSS (Naive Romantic Stoner School :)) iskolájának a teljes filmtermését végignézted és legalább 70%-ban szeretted.

RoFä 2013.10.25. 09:37:19

Valaki írjon be IGAZÁN IJESZTŐ horrorokat légyszi. Ha valaki olyat ír amin úgy rettegek mint a Kör első megtekintése után pár éve, az vendégem egy sörre. Lehet drága belga sör is. :D

RoFä 2013.10.25. 10:33:35

@Tiger Woods: Benne van a három legijesztőbb mozis élményemben. A két vigyorgó nyugdíjas sem segített elaludni.

RoFä 2013.10.25. 12:31:45

23. Død Snø

"Néhány fiatal elindul az erdőbe mulatni..."

Norvégiában nincsenek egymás között szaporodó emberevő redneckek. Nincsenek sima belezős őrültek sem. A sarkkörön nem él meg semmiféle szellem, nemhogy az erdőé.
Csak végeláthatatlan fehérség van, csend van, és hó és halál.

ÉS NÁCI ZOMBIK BAZMEG!!!!

Nagyon szórakoztató, eredetiséget persze nyomokban tartalmazó szösszenet. Meglepően jó trükkök, maszkok (kíváncsi vagyok mennyibe került a film, simán odaver sok gyenge CGI-jal operáló amerikai próbálkozásnak, és látni is sok mindent - veszett jó a vágás és valószínűleg fizikai trükköket használtak).
Elképesztő mennyiségű gore.
Relatíve keveset nyivákoló, bár nem teljesen szerethető szereplők (még a csajok is abszolút badass kategória, de hát könyörgöm, ezek vikingek!)
A Vergard nevű szereplő pedig mindenkin túltesz, keményebb mint Chuck Norris és a film értelmezési keretein belül még hihető is, amit letesz az asztalra.

Humora is van a filmnek bőven, akasztófa féle persze. Ebben a versenyszámban leginkább a Csapatleépítésre emlékeztet.

Ettől függetlenül vsz nem mindenki
sütije lesz - a rosszfiúk nyernek, hogy mást ne mondjak, és azért elég nyugtalanító hogy a náci zombikat nem lehet leverni rendesen. Plusz a gore faktor is sok lehet az érzékeny gyomornak.

RoFä 2013.10.25. 12:57:45

@RoFä: Ja, bocsánat. Muszáj ideidéznem a film tagline-ját:

Eins! Zwei! Die!

can't get any better

lutánnia 2013.10.25. 16:43:14

21, Frankenstein (1931)

Kis old school horror, Karloffal, mint a Drakulában itt sem viszik túl az ijesztgetést, de legalább a setét vár a hegytetőn szintű gótikus hangulatot hozza a film. Az elején egy pasas figyelmeztett minket h a film valami nagyon ijesztő lesz ezért szívbetegek ne nézzék meg, milyen kedves. (bezzeg a mai filmekben :D)

Arról van itten szó, h Viktor Frankenstein (nem összetévesztendő a szörnnyel, mert neki még a stáblistán is kérdőjel a neve) és Igorpótléka temetőkből összelopkod egy emberes hulla adagot, amiből Boris Karloff alkotják meg. De Viktor mennyasszonyát már nagyon idegesíti, h miért nem látja jövendőbeliét minden nap, ezért egyik haverjával, és Frankenstein egyetemi tanárával összefogva, megnézik hogyan csap villám Boris Karloff testébe, és hogyan kell életre. Majd Viktor apja is elmegy a setét kastélyba a hegytetőn, és rábeszéli kisfiát h esküdjön végre meg a menyasszonyával (a film legjobb fej szereplője az öreg folyamatosan osztja a beszólásokat). Ám az ember alkotta szörny elszabadul, ahogy az ajánlóban is megtudhattuk, elöször egy kislánnyal játszadozik majd óvatlan pillantba belehajítja a vízbe, de mit hibáztathatjuk szegényt hisz még most kelt életre! Majd Viktor esküvőjén megijeszti a menyasszonyt, erre a falubeliek a szörny üldözésébe kezdenek. A könyvbe az Északi tengerig eljutottak itt csak egy elhagyatott szélmalmot gyújtanak a szörnyre, azután hogy Viktor és a szörny megverekedett és Frankensteint kidobta a szörny a malomból.
10/7

De a szörny nem halt ám meg, mivel.....

22,Frankenstein menyasszonya/Bride of Frankenstein (1935)

Ezt a filmet, szerencsére ugyanaz a gárda forgatta le, nem úgy mint a Drakula fia esetében.
Szóval, itt előjátékban megkapjuk h Mary Shelley, Byronékkal dumálva tovább mondja a sztorit . Mivel a szörny nem halt meg, sőt az egész film alatt úgy esik cseverből-vödörbe, h azt tanítani kéne. Először, a egy birkapásztor lány rémül halálra tőle, miközben a szörny csak inni akart volna, majd elkapják,és a börtönből megszökik mint King Kong. (széttépik a láncait). Majd a vak erdei remeténél megtanul beszélni, de a büdös bajor parasztok nem hagyták nyugton, felgyújtják a vak remete házát, de a szörny ezt is túl éli! A temetőben bújik el, ahol találkozik a film másik gonoszával. Ugyanis Frankenstein is túl élt a malomban történteket, ezután menyasszonya tiltakozása ellenére, felkeresei a régi tanára aki apró embereket készít, hobbiból, rá akarja venni Viktort h készítsenek együtt egy szörny asszonyt! Viktor, nem megy bele, de amikor a beszélni is tudó szörnyeteg a prof-al elrabolják a menyasszonyát, zsarolva Frankenstein h csinálja meg a szörny csajt. Ő megépíti, de az is megijed Frankenstein szörnyétől (mint mindenki a filmben). A szörny erre felrobbantja a hegytetőn álló kastélyt, mivel sehol máshol nem lehet embereket alkotni csak a hegyteteji kastélyokban. De Viktor Frankenstein és csaja megúsza a dolgot, hogy fojtatódjon a film sorozat a harmadik: Frankenstein fia résszel!
10/7

RoFä 2013.10.25. 18:33:40

24. Child's play

Gyerekkorom ikonja...amit sosem láttam.

A sarki videotékásnál az akkor meglévő összes rész megvolt, és én látatlanban borzongtam a gonosz, gyilkolászó baba gondolatára. (Jut eszembe, a Kannibál bébit le kellene tölteni, az is ilyen volt). Megnézni esély nem volt, aztán meg mikor már minden fent volt a neten, elfelejtődött.

Tartottam tőle, hogy rosszul öregedett és halálra ijedés helyett halálra unom magam...de az igazat megvallva, ez egy kurva jó film. Decens szereplők (Chris Sarandon itt most jó arc és nem vérszívó, az anyuka hihetően aggódik, a kisgyerek aranyos) de természetesen Chucky viszi el a filmet a kis gonosz, műanyag, anyabaszó hátán. Hihetetlenül creepy kis rohadék, nem is tudod eldönteni hogy akkor ijesztőbb mikor mozdulatlan és randomban beszúr egy pár előre felvett "Chucky vagyok...szeretem ha megölelnek" sort, vagy mikor kimutatja a foga fehérjét és elindul műanyag miniterminátorként hogy kibelezzen mindenkit, aki keresztbe tett neki. (Illetve a belé költözött sorozatgyilkosnak).

A bábosok valami hihetetlen munkát végeztek hogy megteremtsék ezt a gonosz kis pöcsöt. CGI változatban valószínűleg fele ilyen ijesztő nem lenne, a szaggatott mozgáshoz kifejező és rohadt ijesztő fejet varázsoltak.

Bónusz: a voodoo lélekcserés mágia nem tudom, mennyire lényeges hogy hihető legyen, viszont legalább francia szöveget kevertek bele ami a vallás eredete miatt igen korrekt húzás.

Goodbye Chucky, Rot. In. Pieces. (a következő részig).

RoFä 2013.10.25. 20:39:49

@kukilopezromero: Dod Sno? Ja, skandináv belezősmetál, passzol a romantikus hangulathoz.

RoFä 2013.10.25. 20:47:16

25. Near Dark

A véres szexbombák földjén a holtpont: amikor kisüt a nap.
Eszméletlen hangulatú vámpírfilm, az eszméletlen hangulat kb. a kétharmadáig el is viszi. Onnantól picit elfárad(tam). Biztos a beszűrődő napfény teszi.

Kereszt, fokhagyma és karómentes megközelítés, marad a nappal és az éjszaka harca, az éjszaka vonzó, biztonságos (már akinek) és már el is felejtetted milyen nélküle. A nappal kegyetlen, éget és öl.

Nagyon tetszett. Szexi, beteg, feszült. Biztos van mondanivalója is, de azon most nem fogok agyalni.

A lat den ratte komma in írója / rendezője szerintem látta ezt a filmet kiskorában...

kukilopezromero 2013.10.25. 21:13:03

@RoFä: nem nem,még az izére írtam, a Childs Playre

Maya-- 2013.10.25. 21:26:43

24. Embrace of the Vampire(2013)

asszittem amolyan Buffy-s lesz. komolyan. én Buffy-n nőttem fel és végre én is itt nosztalgiázhattam volna...DE nem! ez olyan rohadt rossz volt, hogy le sem tudom írni. pff...óvakodjatok tőle.

valakién 2013.10.25. 22:10:36

4, Z világháború (World war z) (2013)

Az egyik hipermarketben beleolvastam a könyvbe, és megmondom őszintén az ott elolvasott pár oldal nagyobb hatással volt rám mint a film. El fogom olvasni a könyvet (nagyon tervezem), de szerintem ezzel a mozival nőtt a sikertelen könyvadaptációk száma. Ez is csak egy látványfilm, amiből sajnos elég sok van mostanában...na és persze ott van Brad Pitt aki húzónév lehet a rajongók számára, de ő sem alakít maradandód. Sajnos ez a film is bizonyítja, hogy az Amerikai filmgyártásban már csak szinte az számít, hogy döljőn a lé..de az nagyon.
De azért persze vannak még üdítő kivételek....HÁLA AZ ÉGNEK!!
Ja és még valami, a film végén elhangzott mondatokat mintha a Terminatorból "lopták" volna,
na ez még külön irritált...mert az legalább egy kultmozi.

5/10

RoFä 2013.10.26. 08:41:05

26. The lost boys

Emberek, ha létezik film ami ennél nyolcvanas évekebb, arról én tudni akarok. Cobra? Muhaha...Vissza a jövőbe? not even close. Ferris Bueller? Majdnem, de túl intellektuális.

Ja, egyébként a Santa Carla környékén tanyázó tinédzser vámpírcsapatról szól, és arról hogy Corey és Corey hogyan hatástalanítja őket a szokásos módszerekkel (a kereszt most nem játszik, fokhagyma, szentelt víz és karó igen, és a Near Darkkal ellentétben ezek a napfényre is csak mérsékelten allegriásak. )

Veszettül szórakoztató. Az első öt perc őrült karusszelje a People are strange-re koreografálva önmagában többet nyújt mint sok filmhulladék teljes játékideje. Kiefer Sutherland mint Szívásügyi Államtitkár kellően ijesztő és vonzó is. Telis-tele a film eszméletlen hangulstos jelenetekkel (a vasúti hídról csimpaszkodás, a vampire lair, a vidámparki jelenetek úgy ahogy vannak, minden másra ott a Mastercard...

Biztosan van neki ún. mondanivalója is - szegény elveszett generációt nem szereti senki, tartozni akarnak valahova, végül is bevámpírulni is egy megoldás - de engem ez rohadtul nem érdekel. Megáll a lábán mindenféle üzenet nélkül is.

Asszem rá fog kerülni a kedvencek listájára.

RoFä 2013.10.26. 14:20:51

27. Last house on the left 2009

Optimistább hangvételű és kiállításában nyilván sokkal szebb, mint a nulla pénzből összehozott eredeti.

Azért néztem meg újra, mert észrevettem hogy Aaron Paul is játszik benne - sajnos itt nem kifejezetten szerethető karaktert (de jól nyomja).

A film jó. Brutalitása elképesztő, belegondolni is rossz hogy tényleg léteznek ilyen szinten nihil figurák, mint a két lányt és a családot terrorizáló trió. De valószínűleg léteznek. (A család esetében persze a hotdog visszaharap - bár az a jelenet ami az eredetit leginkább hírhedté tette és megáll a hotdog allúzió, nincs benne).

Szóval a torokszorító dráma és a torture porn határán van, emlékezetes, hihető alakításokkal. Csak az nézze meg, aki bírja gyomorral.

RoFä 2013.10.26. 14:32:21

28. XXVIII nappal később :)

Danny Boyle korszakalkotó zombifilmje.

Mocskosul pesszimista alkotás az ezerszer látott klisékből felépítve, mégis tud újat mutatni. A szándékosan VHS-szerű, mosott, videora forgatott anyag dokumentarista jelleget ad, az elhagyott London és az égő Manchester víziója rendesen beleég az ember fejébe.

A legszebb az iróniája: az egész rémálmot pár jószándékú környezetvédő indítja el (persze ők csak plot trigger, ha a tudósok nem kísérleteztek volna vírussal beoltott majmokon, a haragoszöldek közbelépése mit sem érne - dupla fenék).

A végén persze kiderül, hogy a zimbes zombiknál csak egy veszélyesebb dolog létezik: a civilizációs mázat levetkőző emberállat. Márpedig a máz kb. olyan gyorsan folyik le az átlagemberről, mint Cilian Murphyről a vér az esőben.

Egyébként a film a drámai lassulásokat leszámítva egyetlen brutális adrenalinbomba (többet futnak benne mint egy atlétikai grand prix-n). A zombik gyorsak, éhesek és veszettek, nincs itt semmiféle támolygás. A látvány letaglózó, minden gyorsan és brutálisan történik, kézikamera de látni is lehet amit kell (Anthony Dodd Mantle, respect). Minden szereplő nagyon jól játszik. (Még a kiscsaj is). Plusz pont: van benne Brendan Gleeson, őt a telefonkönyv megfilmesítésében is szívesen nézem. Naomi Harris cuki.

Egyetlen kritika talán: nem ártott volna Jim hátteréről kicsit többet tudni, mert sajnos így nehéz elhinni hogy egy biciklisfutárból hogyan lesz nrgyed óra leforgása alatt egy teljes szakasznyi kvázi elitkatonát legyakni képes terminátor. (Azt hogy kicsit bekattant, mondjuk remekül eljátssza). Bár végül is: a Madárijesztővel baszakodni nem egy életbiztosítás, és lehet hogy én kombinálom túl :)

Tepes 2013.10.26. 16:09:00

25. Düh: Carrie 2 / The Rage: Carrie 2
1999
Katt Shea

A történet hasonló, mint az eredeti (első rész??) esetén. Viszont egyáltalán nem látszik meg, hogy ezt kb 20× annyiból forgatták. Mondjuk lehet, hogy 20 év alatt ennyi volt az infláció... :-) Szóval itt is különleges képességei vannak egy kiscsajnak, és itt is megalázzák, de végül rosszul járnak. Egy eléggé feleslegesen elkészített folytatás, de ezt már megszokhattuk.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.26. 16:25:18

15. Donner Pass (2012)

Fiatalok gyűlnek össze kikapcsolódni egy olyan helyen, ahol annak idején az 1800-as években a hírhedt George Donner, hogy túlélje a nagy hideget, kénytelen volt a cowboy-pajtásaiból falatozni.
en.wikipedia.org/wiki/George_Donner
Hamarosan el is kezd sertepertélni a környéken egy ember, aki előszeretettel majszolgat bele a fiatalságba.
Vajon Donner tért vissza sok-sok év elteltével? Vagy csak a szökésben lévő helyi ámokfutó őrült a ludas?
A film végére a túl későn berángatott vérivó emberkés megoldás is csak egy kihagyott ziccernek tűnik, amely szál engem a Ravenous-ra (1999) emlékeztetett,csak jóval bénábban elregélve.
5/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.26. 16:36:14

20, Zombieland (r.: Ruben Fleischer - 2009)

Nem olyan zseniális és újszerű mint a Shaun of the Dead, de még így is nagyon szórakoztató zombi komédia.

Engem végig szórakoztatott a film, jók voltak a karakterek és a poénok is ültek.

Nem is csépelném a szót: Véres és vicces. Jó kikapcsolódás volt.

8/10

21, Toxic Citizen: The Toxic Avenger part IV (r.: Lloyd Kaufman - 2000)

Hát ez most rendesen lefárasztott. Pedig láttam a zseniális első részt, de ez minden szempontból túl tesz rajta.

Első ránézésre egy irdalatlan Trash katyvasz az egész és az is. Vacak színészi játékkal, más filmből bevágott autós üldözéssel, számtalan bakival és nagyon sok és még annál is durvább gore-ral megspékelve.

Azonban, ahogy Optimus Prime is mondaná: It's more than meets the eye. Mondhatni ez a filmgyártás chockitó-ja, azaz ronda de finom.

Hiszen a trash köntös mögött valódi zsenialitás rejlik. Megannyi rejtett utalás, társadalomkritika. Ha a film sem veszi magát komolyan akkor nekünk miért kéne?

Szívem szerint mindenkinek ajánlanám (a klasszikus első résszel egyetembe), de a mai kor gyermekeinek nem lesz könnyű a befogadás (pedig nem régi a film), de a trash külső és a nagyon durva gore sokak gyomrát fogja megfeküdni.

A pontozástól most eltekintenék mert szerintem nem létezik olyan szám az ismert univerzumban ami letudná írni ezt a filmet.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.26. 18:11:26

23. The Woman (2011)

Történet: lsd. tavaly. Egyébként kb. ennyi: gyilkos vadasszonyt fogságba ejteni és kikötve megdugni még akkor sem egy nagy ötlet, ha asszonyverő, perverznevelő, vélhetően childmolester geciláda vagyok.

Vélemény: lsd. tavaly. Nagyon imádom ezt a filmet, de most azért néztem újra, merhogy kijött (értsd: fájlmegosztón letölthetővé vált) az "UNRATED" verziója. Le is csaptam rá, de csalódnom kellett: ebben az "unrated version"-ben semmi olyat nem találtam, ami az original verzióban ne lett volna... vagy egy év alatt ennyit felejtettem? A fene se tudja... Mindenesetre beírom a Csellendzsbe, ha már így lépre csalt az internet...

Pöttyök: 10/10. (Még mindig.)

Ui.: németül néztem, felirat nélkül, és még ez sem vett el semmit az élvezeti értékből :)

Maya-- 2013.10.26. 19:21:07

25. The Demented (2013)

ebben is zombik vannak. s elég demented-re is sikeredtek. a sztori: six fiatal, kíváncsi..stb. egyetemista buliznak az egyik haver házában..majd egy terrorista támadás következményeként jönnek a zombik. vagyis először egy veszett fekete kutya lendül támadásba amolyan cgi-s? sminkkel a pofáján. ez a kutya tetszett nekem, de túl könnyen kinyírták..
amúgy a film jól pörög és tömve akcióval. nem nézem meg többet soha, de egynek jó ide a cselendzsbe :)

lutánnia 2013.10.26. 19:34:45

23, Hat nő és a gyilkos/BLOOD AND BLACK LACE (1964)

Márió Bava már megint olyan filmet csinált, 64-ben, amit kb.: a 80as években vittek a csúcsra, a maszkos gyilkos szép nőket öl, és amikor megölik feltámad. Hát igen, a jó öreg slasher műfajban alkotott a maestro.

Ugyebár van 6 nő, akik egy divatbemutatókat szervező üzletben dolgoznak, ám egy arctalan gyilkos (mint az egyik Scooby Doo is parodizáltak, az Arc nélküli ember c részben), megöli 6 közül az első modelt, majd a lányok férfi ismerőseire kerül a gyanú árnyéka (már nem a TV2ős műsor).

A rendes 60as évek hangulat megvan, a színek kompozíciója szép (mint minden Bava filmben, ezért is szeretem őket nézni), és a lányok is csinosak, bár, pár fehérneműs jeleneten kívül, nem sokat mutatnak belőlük.
10/8

Maya-- 2013.10.26. 19:35:54

@RoFä: japán horrort nézz, azok eléggé ijesztőek :)

bolond haveroktól kapok ilyen DVD-ket: The Slit Mouthed Woman, Grotesque..stb. de meg nem nézem őket. brr..

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.26. 23:35:17

22, Psycho II (r.: Richard Franklin - 1983)

A Psycho minden idők egyik legjobb filmje, ami véleményem szerint még ma is ugyanolyan hatásos mint anno. A sztori szép kerek, lezárt. Kreatív szempontból fölösleges folytatni.

Azonban a producerek a legritkább esetben döntenek kreatív okokból. Mivel pedig a 80-as években kifejezetten jó befektetés volt slasher-t gyártani, az Universal-nál meg biztos eszébe jutott egy fejesnek, hogy hoppá itt ez a Psycho meg ez a Norman Bates ebből milyen jó slasher lenne?

Így hát elkészült a folytatás és valljuk be a ha ilyen nagy klasszikusokat évekkel később elő vesznek, abból nagy ritkán származik bármi jó.

Szerencsére a Psycho II a szabályt erősítő kivétel. Ugyanis nyugodtan kimerem mondani, hogy 100%-ban méltó az eredeti filmhez. A történetet logikusan, erőlködés nélkül, gördülékenyen gondolja tovább. A fordulatok méltóak az eredeti film fordulataihoz. Ahogy pedig közeledünk a vég kifejletthez, úgy lesz egyre izgalmasabb, feszültebb a film. A finálé pedig minimum olyan emlékezetes mint az elődé.

A film legnagyobb erénye viszont Anthony Perkins, aki zseniális a társadalomba visszailleszkedni vágyó, de szép lassan ismét becsavarodó Norman Bates szerepében.

Jerry Goldsmith zenéje is sokat dob az egészen, a feszült atmoszféra megtermésében igen nagy szerepe van. Ráadásul tisztelettel idézi fel Bernard Hermann klasszikus taktusait.

Nem túlzok kicsit sem ha azt mondom, hogy ez az egyik legjobb thriller amit valaha láttam.

9/10

23, Night of the Living Dead (r.: George A. Romero 1968)

Na majd most lehet dobálni rám a köveket.

A Night of the Living Dead vitathatatlanul egy filmtörténeti klasszikus. Az első modern értelemben vett zombi film.

És pont ebben rejlik a legnagyobb erénye. Na nem azt mondom, hogy rossz film lenne, de a mai nézőnek (most láttam először) már korántsem olyan hatásos mint amilyen a megjelenése idején lehetett.

Hiszen a félelmet pont az adja, hogy amilyen kép a film szereplői, úgy a nézők sem igazán tudnak semmit a fenyegetésről (hisz a korábbi zombi filmekben nem élőhalottak voltak, hanem a szó eredeti voodo mágiával kapcsolatos értelmében használták). Ráadásul akkoriban ez egy kifejezetten véres filmnek számított, a negatív befejezésről nem is beszélve.

Azonban a mai horror néző (hála a rengeteg folytatásnak/remakenek/utánzatnak) már ismeri ezt a veszélyt, tudja a szabályokat. Ráadásul a kivitelezésen meglátszik az idő vasfoga (a maszkok elég szegényesek és több olyan jelegű baki volt - pl.: látszik, hogy a zombi feje mellé üt - amikre amúgy nem szoktam figyelni, de most szemet szúrtak).

Félre értés ne essék, nem bántam meg a megnézését. Sőt az utolsó 30 percet kifejezetten izgalmasnak, feszültnek éreztem (és az eleje is az volt). De középen azért leült (pl.: A TV betétek amik megint annak izgalmasak aki a karakterekkel együtt ismeri meg a helyzetet) és elégé belassult.

Nem azt mondom, hogy rossz film (dramaturgiailag semmi bajom vele és a színészek is többnyire megfelelőek voltak), de számomra inkább mint a film történet egy jelentős darabja volt érdekes mintsem hatásos horror film.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.27. 15:06:54

16. Sawney: Flesh of Man / Lord of Darkness (2012)

Csak a szokásos skót vidéki idill: a több száz éves beltenyészeti hagyományokkal rendelkező kannibál család fogyasztgatja a helyi népességet.
Az inkompetens rendőrség helyett a helyi piás újságíró veszi a kezébe a kutatást a rossz-fiúk után.
A gonosz Sawney Bean hírhedt, mitikus figuráját itt a jelenkorba helyezték át.
en.wikipedia.org/wiki/Sawney_Bean
Trancsírozás, idétlen karakterek, széteső történet, szép tájak.
5/10

Tepes 2013.10.27. 16:53:02

26. Girls Gone Dead
2012
Michael Hoffman Jr., Aaron T. Wells

Néhány csaj elmegy bulizni az egyikük apjának vidéki házába, de kiderül, hogy egy tahófalvára kerültek. Nem messze tőlük meg valami szexfilmesek csinálnak bulit/castingot. Egy álarcos csuhás meg harci baltával vadássza a ledér személyeket. Egyszer jó szórakozás, de a színészi teljesítmény legtöbbször egy brazil sorozat szintjét sem üti meg.

27. Fright Night 2: New Blood
2013
Eduardo Rodriguez

Ezúttal Romániába tették a történetet, ott tanuló amerikai diákok találkoznak vámpírokkal és még némi magyar vonatkozás is befigyel. A főszereplő felfedezi, hogy a dögös tanárnője másodállásban vámpírként tevékenykedik, de eleinte a barátja és a kiszemelt csaja nem akar hinni neki. Később azután ők is megbizonyosodnak. A legnagyobb bajom az volt a filmmel, hogy elég nehéz a metrosexális kis majomnak "szurkolni" a tancinénivel szemben.

valakién 2013.10.27. 18:12:11

5, 11-11-11 A pokol kapuja (2011)

Hangzatos cím ami egy korrekt kis mozit takar. A főhős egy író akinek felesége és kisfia meghalt egy tűzben (amit nem mellesleg egy rajongója okozott).
Így ő elveszti a hitét Istenben, egyházban...szinte mindenben. Ugye ismerős??! Igen a hit elvesztése gyakori téma az ilyen filmekben...nos ebben is. Emellett a szám misztikát is jól használják a filmben,gondoljunk a 23-ra. Bár több "forrás" is felismerhető, élvezhető kis horror, nem a véres, inkább a misztikus kategóriából.

6/10

Manic (2012)

Na ez viszont horror a javából, sőt talán attól kicsit több is. Nemcsak, hogy véres, de ami az "erejét" adja a filmnek az, hogy rendkívül nyomasztó. Nagyon jó a kamerahasználat, mert szinte végig a gyilkos "szemével" látjuk az eseményeket. Elijah Wood kiválóan hozza a figurát, hiába aki jó az jó.
Végigjárjuk vele a "pokol" minden fázisát, és azért érdemes elgondolkodni, hogy miért lesz valakiből az aki, mert ítélkezni a legkönnyebb (ez az emberek többségének nagyon megy), viszont rájönni az összefüggésekre, a dolgok mögé látni, megismerni a miérteket...na az már nehezebb.

10/10

Maya-- 2013.10.27. 19:25:23

26. Warm Bodies (2013)

szerelmes, de nem ragacsos. az ilyet imádom én. ebben a filmben az élő zombi a JÓ zombi! nagyon tetszett :) asszem még megnézem egyszer. olyan cuki..

lutánnia 2013.10.27. 19:37:42

24, Cápa 2
Gyorsan, gyorsan- kiáltottak a Cápa 1 producerei, amikor egy évvel később kijöttek a folytatással ,amiben minden hiba benne van ami egy folytatást sújthat.

Vagyis, a cápa jelenléte, már az első 1 percben látható, nincs semmi sejtetés, a gonosz állat úszókat öldös, majd egy vizisíző motorcsónak után eredve, félbe harapja a csónakot, majd a kiömlő benzin hatására megégeti a fél arcát.....
ÉS, csak utána 40 perccel később látjuk, félig leéget arccal, amikor Roy Sneider kölkei és haverjai hajóját felborogatja, majd tiszta genyóságból lehúzza a mentésükre érkező helikopter, és bökdösi a gyerekek hajóját, micsoda szörnyeteg!

De a film fennmaradó részében Roy Sneider cápa paranoiáját láthatjuk: szóval bármi, érted BÁRMI közeleg a strandolókhoz a vízben egy hatalmas CÁPA üvöltésbe kezd, majd belelő abba az ismeretlen úszó tárgyba. Ennek hatására persze, h kirúgják a rendőrfőnöki állásából, mígnem tényleg jön a cápa, és a fent említett jelenet lejátszódik, ő egy csigalassúságó rendőrségi csónakkal, megtámadja a gonosz szörnyeteget, majd egy vízbeli vezeték elharapására kényszeríti.

Hiába no, az egész film olyan mintha az első Cápa film első húsz perce lenne, egy amolyan Cápa 1 és fél.
10/4

25, The Raven/ A holló (1935)
Na, ez már jobban testszett!
Hiszen nem csak egy Lugosi Béla-Boris Karloff örök rangadó, egyik csatája, amelyben Lugosi a Poe buzi és szadista orvost alakít, míg Karloff egy hasonlóan gonosz gyilkost alakít aki Lugosit kéri meg, h plasztikázza át az arcát (persze Lugosi átveri és a fél arcát lebénítja).
Másrészről ez a Edgar Allan Poe Holló c versének első adaptációja, melynek a kb annyi köze a vershez, Lugosi Poe fanatizmusán kívül h idéznek a versből és szerepel a szintén Poe mű Kút és Ingából, az Inga.
A történet elég rövid, de 1 órás játék időhöz nem kevés. Lugosi beleszeret az egyik páciensébe, de az mást szeret, ekkor ráveszi Karloffot h kapja el a lányt , apját és pasiját, h megkínozza és megölje őket, de Karloff rájön h ez gonosz dolog és megöli Lugosit, majd Béla is Boriszt.
10/9

26, Scenners/Agyfürkészők (1981)
David Cronenberg filmje, melyben a telepatikus képességekkel megáldott embereket a kormány harcoltat egy szintén agyfürkész terroristával, akinek nem kissebb a szándéka mint, hogy a következő generációt mind agyfürkészővé alakítsa, egy kormány által feltalált szerrel, és film végi csavarral.
Érdekes alapötlet, nem fullad agyrobbanásba, vagyis hát igen. Michael Ironside nagyon gonosz, a jófiú Stephen Lack meg nem annyira erőteljes, de hát a jó filmeknek is van hibájuk.
10/8

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.28. 00:42:24

24. Il Gioko - 1989 (Lamberto Bava)

Történet: egy elit suliba csinos új tanárnő érkezik, akit a múltban komoly trauma ért. Az osztályában a gyerekek egy titokzatos "játék"-ot játszanak, amiről nem beszélnek a felnőtteknek. Kiderül, hogy az előző osztályfőnök élénken érdeklődött ezután a játék után, majd hirtelen elhatározásból kiugrott az ablakon, öngyilkos lett. Az osztályból az egyik lány eltűnik. Egy este a tanárnő tévéjén egy olyan adás jön be, ahol saját magát látja meghalni...

Vélemény: ez nem igazán horror, inkább krimi/thriller, a mélylélektani vonalból. Aki masszív gialliót vagy slashert vár, az jól pofára fog esni (én így jártam). Spoilerezés nélkül nem nagyon lehet kivesézni a filmet, szóval itt elég legyen annyi, hogy a hangulatos kezdés után borzasztóan leül a film, aztán a végére egész jól kirúgja magát. A történet vége csavaros, eléggé elgondolkodtatja az embert. Ez csak egy tévéfilm, de a színészek az olasz giallók viszonylatában nézve jók, a zene pedig szokásos "olaszos" jellegű, szóval a körítés okés.

Pöttyök: 7/10. (nem egy Profondo Rosso, de bőven meg lehet nézni)

RoFä 2013.10.28. 04:49:09

29. Les rivieres pourpres

Lyon, 2000/2001-es tanév. A Carrefour-ban vásárolt comté, pain au chocolat, chausson aux pommes és a többi létfenntartáshoz szükséges izét sikeresen átimádkozom a mozi nagyon buta kidobóemberén, aki valami oknál fogva azt hiszi hogy ezek a pattogatott kukorica alternatívái.

Felcsendül az UGC szignál, és én otthon vagyok.

A vásznon pedig megjelenik egy rothadó hulla, a főcím alatt élvezettel pásztáz végig rajta a kamera, makro képekben láthatjuk a bomló húson lakmározó kukacot.

A csaj akivel a moziba mentem ekkor majdnem kimegy a teremből, én meg meg vagyok véve kilóra.

Lapozzunk.

Szóval ez Kasso (Mathieu Kassowitz), magyar származású francia filmes nagy áttörése. Ideje volt újranézni.

Könyv előzménye volt, amit a főszereplő Vinz Cassel elmondása alapján megfosztottak mindentől, ami "unalmas" de segít megérteni a sztorit. A végeredmény: hangulat rendben, sőt nagyon rendben, viszont saját súlya allatt összeroppan a történet.

A hegyi város hangulatát csak az érzi át, aki huzamosabb időt eltöltött egy ilyenben (sívakáció is ér). A történet banális-nácis-gyerekelcserélős, és mint mondtam a film alapján megérteni 100%ban kihívás, na de a körítés! Kasso kétségtelenül ért az atmoszférához, ha egy szóval kell leírni a filmet: hideg, nagyon hideg.

"It's good but it could have been great".

RoFä 2013.10.28. 04:59:24

30. 28 héttel később

Fenébe a premisszákkal, mármint hogy ~1 hónap alatt a Rage vírussal fertőzött összes muthafucka éhen döglik, vegyük elő a vírusos filmek adu ászát: az immunist.

Az első részről azt írtam, adrenalinbomba és ámokfutás? Na ez még rátesz egy Lipóttal. Londont a járvány végén próbálják újra benépesíteni. Nato színekben ugyan, de a "kuzinok" (J. le Carré) biznisze, az amerikai hadsereg lelkesen pesztrálja a poszt apokaliptikus társadalmmi kíséretet.

De Begbie-vel ők sem számoltak :D (vicces hogy ezt már NEM Danny Boyle rendezte)

Szóval Begbie (Don) egy elég sötét titkot hordoz: zombiprédául hagyta az asszonyt és most a gyerekeknek hazudozik az esetről, akik spanyolországi vakációból tértek vissza (mint annyi más angol). Sajnos a gyerekek a kissé laza security gridet kihasználva (bakker, Uncle Sam, küldhettél volna még pár kilométer szögesdrótot) gyakorlatilag új útjára szabadítják a vírust (próbálok nem spoilerezni).

Innentől aztán: akciófilm / túlélő horror keverék, Jeremy Rennerrel ( big up) és rohadtul pesszimista, az egész premisszát pofán köpő befejezéssel.

Ami az egyszeri geeket nem hagyja aludni, az a következő: hasonló helyzetben a "code red" igenis logikus, nemcsak a hadsereg szemszögéből. Aki ebbe nem szeretne belegondolni, az élvezze a remekül vászonra vitt akcióhorrort.

Vannak akik szerint olyan második rész, mint az Aliens volt az Alien után - én ilyet nem mondok, de emlékezetes, az biztos.

Tepes 2013.10.28. 07:20:06

28. Wir sind die Nacht
2010
Dennis Gansel

Werewolfrulez leírása meghozta a kedvem ehhez a filmhez és nem is bántam meg, hogy megnéztem. Egészen jó darab, mind a történet, mind a szereplők és a technika terén. A mostani vámpíráradatban megállja a helyét :-)

Tiger Woods 2013.10.28. 07:31:35

4. The Others (2001)

bár sajnos a film végét ismertem (mert láttam már) azért így is...szellemesnek bizonyult (elnézést).
a sztori lényege, hogy a kissé zavarodott nicole kidman töltött puskával a kezében kergeti a vélt vagy valós betörőket egy feleslegesen kurva nagy házban, miközben a gyermekei rezignáltan írják a földrajz leckét a szobájukban. a hatodik érzékkel ellentétben ezt másodjára is élveztem.

5. I Spit on Your Grave 2 (2013)

no igen. aki látta az első részt vagy látott már életében rape & revenge filmet vagy olvasta a ludas matyit, az ismeri a film """forgatókönyvét""", kár is lenne rá több értékes betűt pazarolni. azonban míg az eredeti és (főleg) a remake itt-ott egész kreatívra sikerült, itt (és erre az antikrisztusból pofátlanul lenyúlt jelenet a legjobb példa) az ötleteléssel meg sem próbálkoztak az """alkotók""".

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.28. 10:20:43

24, 28 weeks later (r.:Juan Carlos Fresnadillo - 2007)

A Danny Boyle féle előzményt rég láttam, ezért most nem hasonlítanám vele össze a folytatást. Azért sem mert a 28 héttel később önállóan is teljesen megállja a helyét.

Igaz a történet nincs túlbonyolítva és vannak benne apróbb hibák (a vírus újra elterjedése szerintem ellégé le lett egyszerűsítve), de a film működik. Végig izgalmas, pörgős akció-horror film. A fényképezés és (tele van baromi emlékezetes snittel a film) a zene kiváló. Illetve a fertőzöttek ámokfutása mellé most is kapunk egy kis társadalom kritikát.

8/10

25, Dead Zone (r.: David Cronenberg - 1983)

Cronenberg visszafogottabb filmje, Stephen King klasszikusa nyomán. Remekül megírt történet egy tanárról aki miután egy autóbaleset során komába esik, felébredése után médium-i képességekre tesz szert.

A történet érdekes és a film végig fenntartja az izgalmat. Christopher Walken a főszerepben pedig élete egyik legjobb alakítását nyújtja. Élveztem a filmet azonban valami megfoghatatlan dolog hiányzott belőle számomra.

7/10

26, The Wolf Man (r.: George Waggner - 1941)

Az egyik legnagyobb Universal klasszikus (ennek a filmnek köszönhetünk mindent amit ma a vérfarkasokról tudunk :D). Mivel pedig eredeti forgatókönyvön és nem könyv adaptáción alakul ezért a film sokkal kevésbé hektikus, vázlatos mint a Drakula vagy a Frankenstein (azok ellenben egy kicsit hangulatosabbak voltak) . Annak ellenére, hogy ma már nyilván nem félelmetes, a film nem öregedett olyan rosszul és mint dráma szerintem ma is megállja a helyét.

27, Child's Play (r.:Tom Holland - 1988)

A 80-as évek egyik legszórakoztatóbb slasher filmje, azonban akármennyire is fantáziadús az alapfelvetés kell egy igen erős suspension of disbelief a néző részéről.

De meglepő módon még is működik a gyilkos baba történetet. A film amúgy koherens és izgalmas, amit egy slasherből ki lehet hozni, azt itt kihozták.

Chucky személyében pedig megteremtették a műfaj második legszórakoztatóbb (az első persze az öreg Krueger bácsi) gyilkosát.

7/10

Nerve 2013.10.28. 14:50:58

Az elmúlt 10-11 nap, 1. rész:

16. Devil's Playground (2010)

Zombik Londonban. Asszem már láttunk ilyet.
Kísérleti rákgyógyszer kis mellékhatására a páciens rohangáló emberhúszabálóvá válik, ráadásul
fertőz is.
Talán már ilyet is láttunk. Akárcsak nem éppen hős-típus karakterek felemelkedését,
majd bukását/átváltozását. Igen, nulla eredetiség, de viszonylag korrekt kivitelezés,
és ezúttal is működik a BritFaktor, hogyaszongya: sokszor még az is jó horror ami nem,
ha onnan jön. Valamit tudnak.

5/10

Kettő darab amit nem pontoznék:

17. Twins of Evil (1971)

Beálltam a sorba.
Boszorkányok és vámpírok. Nem fogom ecsetelni, megtettük már páran, helyette elmesélem
milyen jó kis vitaindító film lehet ez, ha lecsupaszítjuk.
Vizsgáljuk csak a Férfi-nő kontextust. Korántsem csak a középkorban volt jelen a hallhatatlan
örök csábító gonosz, a nő aki paráználkodásra "buzdít, elvarázsol, megront".
De ha már elég belőle, akkor azzal, hogy elégetjük, még mi teszünk neki szivességet, hisz
megtisztítjuk kárhozott lelkét. Ja, nem mellesleg senki sem tudja meg mit csináltunk vele míg élt...
Vagy ha igen, azt a gonosz mondatta vele, vagy legrosszabb esetben minket is ő irányított.
Túl jól nézett ki, tuti az ördög bújt belé...

18. Big Ass Spider (2013)

Trash az Asylum vonalról, bár a trükkök hi-he-tet-len szarok, mégis volt annyira esetlenül
vicces, hogy nem kapcsoltam ki. Tisztában van magával a film, mégsem megy rá a
"némá, most direktde szar vagyok, dekúl, mi?!" vonalra amit nagyon értékeltem, inkább
megpróbáltak tényleg vicces dialógusokat, helyzeteket teremteni, nullpénzből, lazán.
Nekem még egy-két szereplő is szimpatikus tudott lenni.
Sztori is van: jön a pók, nagyra nő, felmászik, tojik, lelövik, felkel, felrobban.
Főszerepben a Hősök Matt Parkman-ja,
Greg Grunberg mint kártékony álltkák értője/írtója.
Meg Laura Palmer apukája. Megint.

19. Creep (2004)

Lola most a londoni metróalagutakban fut. Kergeti valami ami csak majdnem ember, de különös
érdeklődést mutat a nőgyógyászat iránt.
Érdekes film lehetett volna (Christopher Smith azóta jegyzett egy-két jó kis darabot,
pl. Csapatleépítés, Triangle) ha eldönti mit akar: menekülős, túlélős horrort,
némi társadalomkritikával, vagy kínzáspornót. Bár a kettő persze működhet egyben,
de itt csak a vége felé köszön be az utóbbi, megtörve a hangulatot és nincs már idő ahhoz,
hogy "egy új film kezdődjön". De a szörny azért nem rossz és a hangulat is rendben van.
Naná, a már említett faktor...

6/10

20. Haunter (2013)

Ez olyan új, hogy nem is értem hogy jutottam hozzá, hehe.
Natali új filmje, akit valamiért birok, pedig a Kocka sosem volt a szivem csücske.

SPOILER ON

Abigail "a család azóta jócskán felnőtt kicsi kincse" Breslin furcsa mód nem túl meglepetten
reagál a klasszikus szellemház effektekre. Eltöltünk vele egy napot és megértjük miért:
a filmünk kb. ott kezdődött ahol a Másvilág végetért. A hölgy éber állapotban kénytelen
átvészelni a két világ közti megállót. Szerencsére, amint a felismerésen túlvagyunk,
feltűnik Stephen McHattie és jócskán elkomplikálódik a szitu.

SPOILER OFF

Nem volt rossz, csak mintha semmiből sem lett volna elég. De értékelendő a próbálkozás,
hogy végre egy egyénibb szemszögből láttunk ilyesmit. Nem unikum, de ritka madár az ilyen.

6,5/10

Maya-- 2013.10.28. 15:00:33

27. The Awakening (2011)

1921-ben egy Florence nevezetű nő leplezi le szerre a hamis spiritisztákat. mert szerinte nem léteznek mindenféle, összevissza parafenomén marhaságok. a csajt akár mondhatnánk amolyan detektívnek is. vagy mi. amúgy Rebecca Hall játssza. bírom.
egy napon meglátogatja Robert (őt a Wire-res Dominic West játssza. bírom.), hogy elhívja az iskolába, mert ott koszál egy kisfiú szelleme. bizonyíttékként hozza magával a minden évben készített csoportos fotókat, mert minden évben oda áll úgyanaz a kisrác a többiek mellé. ezt bizony alig lehet látni, mert nagyon halványan áll ott, de azé' látni, hogy ott áll. ez komoly.
én startból elhittem, hogy szellem, sőt örvendtem is neki. de Florence nem. s ezért elvállalja az ügyet. elmegy a suliba ahol megismerkedik egy Tom nevezetű nagyon szimpatikus kissráccal, akit Bran Stark alakít, s őt is nagyon bírom.
na ezek a színészek egy sokkal, de sokkal jobb filmet érdemeltek volna. bár nem rossz a film, viszont a vége egy fos. pont a vége bazmeg, pont a vége? de pont a vége? ilyen nincs! :P

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.28. 16:00:20

28, Christine (r.: John Carpenter - 1983)

Stephen King könyve elsősorban felnőtte válásról szóló coming-age történet. és igaz, hogy még nem olvastam a könyvet az egyértelmű, hogy a film ebben a témában sokkal kevésbé komplex.

Azonban nekem így is tetszett a film. Egyrészt ez a 70-es évekbeli, de 50-esnek (az American Grafitti és más hasonló filmek hangulatát idézi meg kissé a film) kinéző korszak egész jó hangulatot add a filmnek. Ha pedig nem is túl komplex, a film első órája azért működik mint coming-age sztori.

A film második fele pedig egy izgalmas, profin kivitelezett slasher. Christine (aki egy Plymouth 58-as) meglepően félelmetes gyilkos.

Szépen van felvéve, jók a zenék (a választott és a filmhez komponált is), Keith Gordon pedig nagyszerűen alakítja a kezdetben elég gyámoltalan tinédzsert aki ki akar törni szülei (és mindenki más) elnyomásából és szép lassan megörül a kocsija a iránt (ami a szabadságot jelenti neki).

7,5/10

lutánnia 2013.10.28. 16:07:22

27, The others/Másvilág (2001)

Sajnos a könyvet nem olvastam (Henry James A csavar fordul egyet), és már olyan 2003 környékén Anyukám aki látta tvben elmondta a sztorit, így nem meglepő h nem nagyon akartam rászánni magam erre a filmre, mert úgy voltam vele mint a Hatodik érzékkel.

Szóval a még Tom Cruisené Nicole Kidman egy baszott nagy üres házban, a gyerekeit oktatja az alapvető keresztény értékekre, de a kotnyeles és fényérzékeny kiskölkei kísérteteket látnak amit, az újonnan felvett házvezetőnő is alátámaszt.

Az atmoszféra nagyon ott van, és azért vannak benne ijesztgetős jelenetek, nem rossz film csak ne tudtam volna már vagy 10 éve a végét.
10/9

28, Saw/Fűrész (2004)

Hát már ez is ott porosodott vagy egy éve a gépemen, mindig valami mást csináltam soha nem ezt nézetem, pedig király film!

A történet röviden: két pasas egy leprazuhanyzóban vannak leláncolva és a gonosz "kirakós gyilkos", ad nekik pár órát h az egyik ölje meg a másikat. Danny Glover pedig még nem érzi öregnek magát egy gyilkos utáni hajszához.

Hát igen, még a 7 részt megélt sorozat első epizódja egy minimalista horror, tényleg csak pár szereplővel, 3-4 helyszínnel, valódi feszkóval.
10/10

Tepes 2013.10.28. 19:30:51

29. Slasher
2007
Frank W. Montag

Újabb német horror, ezúttal a tini-slasher vonalon. El is mondja az egyik szereplő benne a slasher-szabályt: aki drogozik, piál, vagy kefél, azt bizony kinyírják. Nem is történik másként. Nagyon amatőr darab, rémgyenge színészekkel. Nekem leginkább a láncfűrészes maszkos gyilkos szereplő volt a legzavaróbb, annyira volt félelmetes, mint egy fakarddal hadakozó óvodás, főleg, amikor üldözés közben leállt nyírni az ösvény melletti bokrokat.

valakién 2013.10.28. 22:52:53

7, A sötétség serege (Evil Dead 3) (1992)
Gondolom a gonosz halott sorozat mindenkinek ismerős :-) Ezt a harmadik részt azért kedvelem, mert nekem bejött az, hogy hősünk a középkorba pottyant (szó szerint) és segít harcolni a gonosz ellen.
Bruce Campbell ezekkel a filmekkel lett a geek társadalom kedvence. A csúcs az a végső harc a holtak serege ellen, az fenomenális!!! Bruce bevett mindent ellenük..harcművészetet, kocsira szerelt proppellert....
Egy nagyon jó humorú, horror(vígjáték), kötelező darab!!!

10/10

Részemről ennyi volt, holnap már nem leszek ördögi eszközök közelébe ( pl:számítógép,stb)
úgyhogy húzzatok bele!! :-)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.28. 23:54:57

@Tepes: mindig megörülök, ha kiderül, hogy valaki olvassa a kommentjeimet :) Annak meg pláne, ha egyezik is az ízlésünk ;)

25. Let Sleeping Corpses Lie (1974)

Történet: egy hippifejű motoros fickó és egy kissé zavart vörös csajszi egymásba botlik a benzinkúton. A csajszi sikeresen rátolat a fickó motorjára, így kénytelen-kelletlen egy kocsival, a nő kocsijával haladnak tovább, hogy a vidékies angolhonban elérjék az úticéljukat. A csaj a testvéréhez megy látogatóba, míg a fickó a nyaralójában találkozna néhány haverjával. Egy forradalmian új rovarirtó berendezés, egy bezombult öngyilkos férfi, valamint exponenciálisan növekvő számú, Fulci-féle paranormális zombi állja az útjukat. Ja, meg egy seggfej rendőr.

Vélemény: a geekz-es kritika nagyon igazakat szólt, ez tényleg egy korát meghazudtolóan modern és forradalmi zombifilm! Vastagon aláhúzott társadalomkritika, tekergő belekkel átitatott gore, tabudöntögetően kemény csavarok a történetben, ügyes rendezés és jó színészek... a film minden szempontból minőségi. A zene talán kicsit gyengébb, mint az olasz vonal (Fulci), de így is hatásos.

Pöttyök: 9,25/10 (erősen ajánlott)

Tiger Woods 2013.10.29. 13:00:47

6. Hannibal (2001)

a frissen szökött hannibált nagy erőkkel keresi a rendőrség, az fbi és a mesék a kriptából kriptaőrzőjére fazonírozott gary oldman, ám ők sem tudják megakadályozni, hogy elmenjen az operába.
több, mint tíz éve láttam utoljára moziban, akkor untam. újranézve is untam (kivéve az ínycsiklandó agyvacsorát. az még mindig vicces).

7. Hellraiser: Bloodline (1996)

annyi sok hellraiser-film készült, hogy a faszom se tudja követni és mindegyik megtekintése után rájövök, hogy az első résszel abbahagyhatták volna az egészet. a bloodline egy nagyon komplex, évszázadokon át ívelő történet, ami elmeséli a kocka készítőjének és leszármazottainak izgalmakkal teli történetét. a film szar, de az összenőtt ikrek mókásak benne és a sün csávó is jó sok hülye monológot tol le, amik feldobják a lapos jeleneteket is.

8. The Green Slime (1968)

régi vágású sci-fi remek makett díszletekkel, zseniális gumiszörnnyel és a világ két legvisszataszítóbb fejű főhősével. a soundtrack is odacsap, forgatókönyv sincs benne, a film valahogy mégsem az igazi...bár a fentieknél határozottan jobban tetszett.

Maya-- 2013.10.29. 13:13:31

vártam valaki már írjon, hogy tudjak bejönni a kommenteknél. miért is nincs kitéve a cselenzs a főoldalra ? :)

28. Carrie (2013)

sovány film. inkább dráma mint horror. minden reményünk egy harmadik adaptáció :) ámen.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.29. 14:38:16

29, Maniac (r.: William Lustig - 1980)

Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, hiszen sokan az egyik legjobb 80-as évekbeli Slashernek tartják, ami sokkal komolyabb mint kortársai és ez részben igaz is.

Az hogy a szokásos túlélő/rendőr karakterek helyett a gyilkost rakja meg főszereplőnek, egyrészt bátor és egyedibb húzás másrészt pedig mélyebb betekintést nyerhettünk a gyilkos elméjébe is. Joe Spinnel pedig kiváló alakítást nyújt a címszereplő mániákusként, egyszerűen félelmetes amit leművel.

A vér és a feszültség is kellő mennyiségben szerepel a filmben. Különösen az utóbbi, lévén hogy a rendező többször használja a

Egyszerűen a filmnek nincs története, megismerjük Franket az anyakomplexumos (ráadásul szerintem nem ismerjük meg kellő mélységben anyjával való kapcsolatát sem sorozatgyilkost, látunk epizódokat (=gyilkosságok és a halott anyjához intézet monológok, amiket amúgy Spinnel zseniálisan add elő) az életéből. Ez kb úgy néz ki, hogy a film első felében Frank elkövet 4-5 egymástól független gyilkosságot majd elkezd randizni (3-4 jelenet max) egy fotós lánnyal. Ez a száll viszont elég hiteltelen, valószerűtlen. Majd miután őt is megpróbálta megölni végül örült víziók (amiket Tom Savini emlékezetes türkökkel kelt életre) között öngyilkos lesz.

Gondolom a lényeg a történet helyett, Frank pszihéjének a fokozatos megbomlása lenne. De egyrészt már a film elején is elégé elmebeteg, másrészt mint mondtam szerintem keveset tudunk meg a karakter hátteréről (mondjuk lehet h ebben szerepe van a botrányos magyar feliratnak amivel néztem) hogy teljességgel átérezhessük.

Az utolsó hatásvadász jelenet (az elvileg halott frank kinyitja a szemét) meg szerintem abszolút nem illet a filmbe.

Összességében emlékezetes, egyedi film, de számomra nem váltotta be a benne lévő potenciált

RoFä 2013.10.29. 17:48:02

31. The hunger

Álomszerű hangulatú vámpíros-szerelmeses horrordráma. Elég ratyi szereposztással, ilyenek hogy David Bowie, Catherine Deneuve, Susan Sarandon. Ja és köztük van egy szerelmi háromszög, és nem arról van szó hogy Bowie-nak kellene mindkét csaj ám.

A stilizáltsága kicsit néha idegesített, bevallom. Fene se tudja hova tenni. Szomorkodós művészhorror. Valaki azt írta hogy olyan, mint egy 80-as évek beli videoklip másfél órásra hizlalva, és van benne valami - csak mondjuk nem egy A-HA klip vagy egy thriller, hanem mondjuk...Meatlof...Vagy Alphaville... Na mindegy.

Erősen hangulatfüggő, engem meg is fogott meg kicsit néha untam is. LEhet hogy sok volt már a filmből. :)

RoFä 2013.10.29. 17:52:21

32. Piranha (2010)

Alexandre Aja ámokfutása a tó alatti tóból előavászkodó, geci harapós és nagyjából kiirthatatlan őshalakkal.

Ja és ipari mennyiségű trash horror kellékkel, miszerint vér, belek, és csöcsök.

Humora szerintem nem sok. Bár van aki szerint van. Derrick a kissé szociopata szoftpornó rendező szolgáltatná a fő humorforrást, de inkább kiborulsz tőle, akkora fasz. (Itt persze jár egy :DDDD smiley, aki látta a filmet tudja miért).

A közepén van egy jelenet amikor a kis köcsögök (tényleg rohadt ijesztőek falkában) megtámadják a Grind módra a parti sekély vízben bulizó rengeteg fiatalt - na az elég durva lett.

Összességében szórakoztató marhaság, gyomor viszont kell hozzá. Dante eredetije még mindig a várólistán, remélem annak humora is van (a Szörnyecskék alapján kéne).

RoFä 2013.10.29. 17:57:50

33. Final Destination (2000)

Az első a ki tudja milyen hosszú franchise-ból.

Zseniális (bár ősrégi) alapötlet: játsszuk ki a halált. (Ősrégi, és többnyire nem működik - itt most a lezuhanásra-felrobbanásra ítélt repülőgépet a főszereplő látomása miatt elhagyó hat főszereplőt vadássza le a Kaszás, kreatívan megtervezett szuperbiztos balesetekkel (biztos? Mint a halál). De azért van ellenszer - vagy mégsem?

Meglepően szellemes és kreatív forgatókönyv, kicsit jobban kerüli a kliséket mint az átlagos tinihorror. A szereplők is max húsznak néznek ki, nem harmincnak. Lehet szurkolni nekik, furamód még annak is aki egyébként veretes pöcs.

Izgalmas is, székbe szögező, mivel viszonylag kiszámíthatatlan. És ez egy másik szinten is működik: a haláljelenetekben az a fasza, hogy rengeteg killing device-ként elképzelhető, ártalmatlan (?) háztartási eszközön pásztáz végig a kamera, mire a végén kiderül, hogy a delikvenst pont nem az, nem úgy, vagy nem csak úgy öli meg a végzet, ahogy a svenkből sejtetted.

Még a végére annyit hogy a főszereplő csajért megérte a sok szívás a srácnak, még ha csak pár hónapra is :D

Maya-- 2013.10.29. 18:22:55

29. Kiss of the Damned (2012)

ez is egy vámpíros romantikus film. nagyon tetszett. ezután csak ilyeneket nézek :)
egy író, Paolo(Milo Ventimiglia..hát ki más? :)), beleszeret Djuna-ba, aki vámpír. majd az író is vámpír lesz, hogy jobban tudjon írni.(not) jóféle film. izgi és ennek tetszett a vége is. na így kell végződjön egy ilyen film.

nincs szám!-TWD 4x03 "Isolation" bírtam :)

Maya-- 2013.10.29. 18:26:36

@RoFä: "sok volt már a filmből." szerintem is :)

lutánnia 2013.10.29. 20:05:22

29, A félelem három arca/Black Sabbath (1963)

Márió Bava megcsinálta szerintem a világ legeslegszupibb gótikus horrorfilmjét, ami nem kis szó a 60as évek termését megfigyelve. De nem is akárkivel alkotta meg ezt a filmet mivel Boris Karloff a felkonferáló és egyben a második történet gonosz nagypapija. A film 3 történetből, az első egy korai giallo, egy gyilkos telefonon zaklat egy nőt, sztem a Sikoly innen nyúlta az ötletet. A második Boris Karloff-os már végre az igazi gótikát megadja, de olyan kemény atmoszférával, amivel egy csak egy stúdió film rendelkezhet. A wurdalak, vagyis vámpírokról szól, melyben egy fiatal pasas szláv területen megáll egy családnál, de nem tudja hogy Boris Karoff vámpír. A harmadik a legtutibb, egy ápoló csaj kirabolja a szeánsz közben meghalt banyát, de az megbosszulja.
Isten király az egész Bava leglobbja, külön fun fact h a Black Sabbath zenekar erről a filmről kapta a nevét.
10/10

30,Evil Dead/Gonosz halott (2013)

Hát ez a film olyan mintha a megboldogult Fulci rendezte volna, ezzel nem szitkozom a mozit, de a történet rovásra hihetetlenül rámegy az öncélú gore-ság, ami nagyon baró. Ám nem dob nagyon sok plusszot a amúgy is faék egyszerűséggel elmesélt történethez, ami az eredeti filmnél sem volt akkora durranás, ma már meg akkora klisé (meg parodizált elme, lásd Cabin of the woods) hogy a bécsi kapun se tudna bejönni (fiatalokat az erdei házban gyilkolásszák). Szóval marad a gore, amit annyira eltúlozta, h az már komolyan vehetetlen, így szinte kélyes vigyorral ültem végig azt a másfél órát, az undorítóbbnál undorítóbb számtógép nélkül elkészült effektek láttán (meg már az eredeti filmnél is röhögő görcsöt okozó: Kiszívom a lelked! mondat itt is jelen van)
10/6
,de gore faktor miatt 10/9

lutánnia 2013.10.29. 20:09:23

@Maya--:
a harmadik adaptációban nem bíz mert ez volt az

mert volt egy TV film 2002-ben, de az elvileg még ratyibb mint a mostani

www.imdb.com/title/tt0319970/

RoFä 2013.10.29. 20:13:27

34. Final destination 2

Második instálment. instállom.

Kezd a dolog bonyolódni. Repülőkatasztrófa helyett egy nagyon ronda közúti balesetet úsz meg a főszereplő csaj (az a baJ hogy ez angolul pileup, és nem bírtam nem a Gettómilliomosra gondolni mikor a Taj Mahalnál a kis Jamal az építő rádzsa feleségének halálát autóbalesetként magyarázza el a megkövült turistáknak: "MASSIVE PILEUP" off off.)

Bőven vállalható, bár a folytatások szabályai szerint mindenből kicsit több van benne: több szabály, több rejtett összefüggés az első résszel, több "mégsem úgy volt" csavar. Több "megmentettem ezért nem én leszek a következő".
Ja és még mindig bőven vidáman kreatív halálok. (Az autóbaleset egész fasza, a lottónyertes balfaszkodása, a légzsák...remek, felépített, meglepő. Ja és a barbecue. Az betett. :D)
Megtekintésre simán ajánlott.

Ps: már az előző résztnél akartam írni, de erősen a Halállistára emlékeztet az egész concept (a japó manga / anime / bénafilm sztorira gondolok).

Maya-- 2013.10.29. 20:21:57

@lutánnia: igazad van. ezt el is felejtettem.

RoFä 2013.10.30. 06:08:24

35. Final destination 3

Repülő és közút után vidámpark. (Ami eleve egy ijesztő hely). Vízió. Megmenekülés. Levadászás.

Már megint egy pici újítás, ezúttal a Jeleket (nem Shyamalan) a vidámparkabn készült fotókon kell keresni. Pld. ha valaki túlexponáltan lett lefényképezve, akkor tuti biztos, hogy gázrobbanásban hal meg. Vagy nem is, tűzijáték égeti szét a fejét. Vagy dehogy, belevilágít az arcába egy tompított fényszóró! Vagy... Szóval a lehetőségek végtelenek. És nagyon úgy néz ki hogy a Halál kezd egyre kreatívabb lenni és felteszi a lécet jó magasra.

Van benne Mary Elizabeth Winstead akit csípek. Teljesen nézhető, csak három rész után már keverem a szereplőket és kezd sok lenni a jóból.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.30. 08:39:23

30, Let Sleepin Corpses Lie (1974

Igazából a vonatkozó geekz kritika remekül leírta a filmet. Tényleg fasza. Személyes kiegészítésként csak annyit tennék hozzá, hogy nekem minden szempontból (társadalmi üzenet, izgalom, színészek, gore) jobban tetszett mint Romero klasszikusa.

8,5/10

31, Trick or Treat (1986 r.: Charles Martin Smith)

Azt hittem, hogy elfeledett gyöngyszemre fogok bukkanni. De sajnos nem így lett, ez egy teljesen szokványos 80-as évekbeli slasher de ahhoz túl kevés benne a gore, a feszültség vagy éppen a humor, hogy kult filmé váljon.

Nézhető darab, de az egyetlen ami kiemeli a sok hasonszőrű film közül az a Metál énekes gonosztevő, a Fastway metál zenéje illetve Ozzy (ön-ironikus) és hazánk fia Gene Simmons cameo-ja (a filmet is az ő párosukkal akarják eladni)

5/10

Tepes 2013.10.30. 10:57:21

30. Kedvencek Temetője 2 / Pet Sematary II
1992
Mary Lambert

Valamikor nagyon régen láttam és mivel már csak kevés dologra emlékeztem belőle, ideje volt újranézni. Én valahogy nagyon bírom a S. King adaptációkat, akkor is, ha sokszor nagyon amatőr módon csinálják meg őket. Ez a film sem kivétel, bár persze ez már nem is annyira King adaptáció. A történet hasonló az első részhez: ha megfelelő helyen ássuk el valaki holttestét, akkor az visszatér, de abban már nem lesz sok köszönet. Szerintem méltó folytatása az első résznek, egész jó színészgárda, jó történet és megvalósítás.

31. Sexcula
1974
John Holbrook

Hát, megnéztem indb-n és annyi volt, hogy 'horror'. Ehhez képest azért rendesen végigkefélték az egészet, vér helyett meg valami egészen mást szívtak...

32. Látogatási idő / Visiting Hours
1982
Jean-Claude Lord

Michael Ironside egy nőgyűlölő sorozatgyilkost alakít, aki miután az egyik "paciense" megmenekül és kórházba kerül utánamegy és mindent megpróbál, hogy ott nyírja ki. Lehet ezek után rossz a film? Lehet bizony: dögunalmas érdektelen történések, kiszámítható lépések, az ember csak a végét várja, amit persze előre tud.

lutánnia 2013.10.30. 19:40:08

31, Az ördögűző/The Exorcist (1973)

Klasszikus meg minden. Mindenki vágja a történetet, ami annyira a popkult része lett, hogy csak na!
Hiába az a eltelt 30 év a film még mindig frissnek hat, nem úgy mint a idei hasonló tematikájú Démonok közt (ami hát természetes, mivel ott valmi akasztott banya kísértette száll meg embereket, itt meg ugyebár maga az ördög). A szinkron is jó, de sztem nem Linda Blair smiknje a legjobb hanem, Max von Sydow aki egy kb annyi ídős embert játszik mint amennyi idős most.
10/10

32, Holtak hajnala/Dawn of the dead (1978)

Annyira nem gagyi mint aminek tűnik, ez az első benyomásom a filmmel kapcsolatban, bár Tom Savini (aki a gonosz motorosbanda egyik tagját alakítja) maszkjai már egy kicsit idejétmúltak, és egy évvel később Fulci Zombijának is jobbak a zombijai (ott kukacosak).

Ami tetszett, hogy pozitív a film üzenete, most lehetne hőbörögni h lehet egy zombi apokalipszis pozitív. Na azért mert ha belegondolunk, és ami nem tetszik a mostani zombifilmekben, hogy az emberiség nem fél délután omlik össze, itt egy hónapig még van tv adás, az első pár hétben a hadsereg és a nemzeti gárda közösen gyilkolja az embereket/zombikat kiket mikor (az emberek szemszögéből az egész zombiinvázió egy nagy buli, sörözgetnek, lövöldöznek a haverokkal vagy a zombivá vált haverokra). És sok-sok idő múlva is vannak Mad Max szerű motorosbandák akik fosztogatva tartják fel magukat.Í(persze ilyen bamba csigazombikat nem nehéz legyőzni) Hát igen, csak a legerősebbek maradhatnak legutoljára. Meg a terhes nők és négerek helikopterrel.
10/8

Maya-- 2013.10.30. 21:08:44

30. The Birds (1963)

ezzel zárom az idei cselendzset.

ezt a filmet mindenki ismeri. fasza film. aki nem, az ne merjen a szemembe nézni :) na nem is írok róla többet. de asszem ilyen filmeket csak az tud csinálni akinek olyan nagy hülye feje van mint Hitchock-nak...

RoFä 2013.10.30. 21:51:09

36. Insidious

Minden igaz, amit itt helyben kritikailag leírtak róla.

Pisszkos jól, már már mesterien indul - valahogy semmi nincs a helyén. Ötven+ percig várod hogy WTF.

Creepy as hell. Elegáns rémfilm, mond ez még valalinek bármit? Arányérzék, egyensúly, elegancia???

Aztán mindent elmagyaráznak, szétmagyaráznak, megmutatják amit nem kéne, és megy a levesbe a bélszín.

A szomorú hogy még így is jobb mint a Conjuring, sajnálom...

Tepes 2013.10.31. 12:18:06

Nekem is itt a vége:

33. Rettegés a London hídnál / Bridge Across Time
1985
E.W. Swackhamer

Hasfelmetsző Jack meghal a London hídnál, de majdnem 100 évvel később Arizonában újraépítik a hidat. Amikor az utolsó kő is a helyére kerül, Jack is feléled. Logikus, nem?? Persze Amerikában sem tér át a törvénytisztelő életmódra, hiszen már az első hídon áthaladónak elvágja a torkát. De mielőtt bárki aggódna megnyugodhat, hiszen éppen előtte abba városba helyezték át a korábban Chicagói rendőrt akit David Hasselhoff alakít. Ekkor már meg is pecsételődött Jack sorsa, amit persze nem kerülhet el.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 12:36:11

32, Pontypool (Bruce McDonald -2008)

Annyira rendhagyó zombi film, hogy csak az esetlen magyar címnek van valami köze a zsánerhez. Amúgy karakterdráma, de kiváló. Végig baromi feszült és izgalmas illetve a végén elég elgondolkodtató is. pedig zseniálisat alakít.

8/10

33, Fido (Andrew Currie - 2006)

A legeredetibb zimbi komédia amit valaha láttam. Igaz vér és belsőségek alig vannak benne, de a többi erénye bőven lárportól ezért

A film egyszerre kritikája, az 50-es évek túlságosan is idilli (családi problémák eltitkolása, a folyamatos paranoia) Amerikájának és a boy-and-his-dog jellegű filmek paródiája (ahol a kutya szerepe a címszereplő zombira hárul). Illetve néhány remek utalással idézi meg a műfaj klasszikusait (pl.: A műfajteremtő Night of the Living Dead-ből használ fel képeket a zombiháború ábrázolására, a tanulásra képes zombik pedig a Day of the Dead-ből származtathatóak).

8/10

kukilopezromero 2013.10.31. 13:08:56

45. Satani Mortis Debilis te Salutatum

csalni fogok, hogy legyen esélyem, mert igaziból nem a 45. filmem jön, hanem az 5. kb, mindegy, hátha így nyerek...

szóval ez egy olasz ritkaság, Mario Fulcitól , a mester korai korszakából, 666 évre betiltották a megjelenésekor miután többen szívrohamot kaptak a moziban, és futótűzként terjedt az őrület az országban

akik látták a filmet megmagyarázhatatlan okból rátámadtak másokra és többen meghaltak

egy teljes olasz kisváros lakossága eltűnt az Appeninek elhagyatott sziklái közt, csupán a lengedező citromfák maradtak és a Vespa motorok járó motorral a benne hagyott slusszkulccsal, több lakásban találtak otthagyott pizzákat a megterített asztalon, vagy szétszórt pastát

egy kávéház teraszán a kiömlött piccoló a 666-os számot formázta, a helyszínre kiérkező tűzoltók közül később többen rejtélyes módon meghaltak

a rendező Mario Fulci csak annyit mondott, hogy eladta a lelkét az Ördögnek, Fellini a film megtekintése után azt nyilatkozta, visszavonul a rendezéstől szégyenében

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 13:40:56

* Stephen McHattie az aki zseniálísat alakít

RoFä 2013.10.31. 14:44:44

37. Audition

A vége felé a királykategóriából, hogy ne csak tucatfilmekkel tömjem a blogmotort :)

Szóval azt szinte mindenki tudja, hogy kiri kiri kiri, és igen, Asami Yamazaki valóban egy ijesztő perszóna, és igen, amikor először látod a zsákot meg a telefont, akkor össze fogod szarni magad azt garantálom.

És igen, Miike egy nagyon, nagyon beteg víziót tár elénk, de az akupunktúrás tűvel és zongorahúrral kínzó, emberalatti formává korcsult áldozatait saját hányásával etető pszichopatánál is vannak félelmetesebb dolgok.

Például az emberi (pár)kapcsolatok.

Nem vagyok művészettörténész, esztéta, filmszakos, csak egy nyamvadt filmszerető közgazdász. A többrétegű szimbólumrendszerrel operáló, szürrealista (értsd, leginkább álmokkal foglalkozó) filmeket nem értem meg elsőre, teljesen még sokadjára sem. Nincs türelmem egy ilyet tízszer végignézni, jegyzetelni, elsőre meg hülye vagyok hozzá.

Ezért elemzéseket olvasok, és hiszem hogy ez még mindig jobb mint ülni hogy WTF és ezmekkoraszarvolt.

Az alábbi viviszekció (höhö) végigolvasása csak azoknak ajánlott, akik látták a filmet, de nekik szerintem nagyon érdemes.

mubi.com/reviews/26849

(Az eredeti azt hiszem az IMDB fórumán született, csak nem találom).

Jó szórakozást...

mubi.com/reviews/26849

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 14:45:45

34, Texas Chainsaw massacre (r.:Tobe Hooper - 1974)

Még mai szemmel is az egyik legfeszültebb és nyomasztóbb horror film. Sok kortársához képest (Dawn of the Dead, Halloween) sokkal szebben öregedett. A 70-es évek Amerikájában tomboló erőszak hullám egyik legfontosabb mementója.

Egyetlen negatívumot tudok a filmmel szemben felhozni, még pedig a gyenge színészi játékot (a főszereplő tinik nem valami acélos alakítást nyújtanak, ellenben az elmebeteg család tagjaival).

Nerve 2013.10.31. 14:48:11

Na, mostmár kurvára bosszantó, hogy nem tudok otthonról irni, hiába nézem mázsaszámra. Persze, csak félig komoly, nagyon élvezem, nyerni úgysem fogok. :)
Az elmúlt (mostmár) 14 napból:

21. The Conspiracy (2013)

Ez megint egy jobban sikerült ál-doku/megtalált cucc. Persze lehet, nekem van alacsony ingerküszöböm. Kis összeesküvés-elmélet kollázs után pár a témát csak szórakozásból követő arccal belevágunk a lecsóba. Megismerkedünk egy klasszikus "esettel", vagyis valakivel aki az utcán járókelők arcába hangosbeszéli a szellemhatalom
csúfságait, ébredésre szólitva a köz emberét.
Majd nyoma vész. A film alkotói (egen, a stáblistán is az állitólagos saját neveiket használják...) közül egyvalaki pedig kicsit egészségtelenül mélyre megy a kutakodásban.
SPOILER ON: a szerzők látták a Kill List-et és tetszett nekik) SPOILER OFF
Az utolsó percek miatt:

6/10

22. Wolf Creek (2005)

Ausztráliában fogynak a kenguruk, meg a turisták.
Kliséhalmaz, a láncfűrészek vágásnyomán, de egyedi erszényes hangulattal, kráterrel, meg egy meglehetősen reális gonosszal. Ezeket a pofákat nevezem én JÓMUNKÁSEMBER hentesnek. Teszik a dolgukat "tissztességgel", oszt így beza nincsen hová futni. Egyszeri megtekintésre ajánlott, de annyit tényleg megér.

5/10

23. Wrong Turn (2003)
Nem, nem az Abc sorrend miatt, egyszerüen, be sem ugrott volna ha az előbbit nem említem...Ugyanis kb. ugyanazt tudom elmondani róla amit arról, csak a helyszín nem annyira egzotikus ( bár szeretem az erdőt meg a magas fákat, hehe) de a bujkáló mutánsfamiliakft. szintén hatékonyan végzi a dolgát. Szóval a domboknak megint szeme van, hullanak az érett fiatalok a fáról, hús a frigóban, anyu meg pont úgy néz ki mint apu. Hogy lehetett ennek folytatásokat csinálni?

3-4/10

24. Razorback (1984)

Sokmindent nem tudok hozzátenni a blogon leírtakhoz, én is élek a gyanúval, hogy az egész 80-as évekbeli videóesztétika alapkövével állunk szemben, ami azért is bosszantó merthogy igencsak alábecsült és elfeledett alkotásról van szó.
Pedig kegyetlenül a helyén van minden itt, ami meg nincs, az szándékos és merész (főszereplő le-váltás, nem túl rejtélyes szörny). Ezúton is hatalmas köszönet és hála, hogy írtatok róla, jó 20 évig kerülgettem, azt hittem valami korai gyengezsenge.

10/10

Maya-- 2013.10.31. 15:07:40

@Nerve: relax. jól nyomtad :)

kukilopezromero 2013.10.31. 15:38:02

46. Menstruation of the Gipsy Dwarf Women

olyan mintha sok bloody maryt innál, és egybe visszajönne az egész

Tarantino a 80 -as évek akciósztárjai törött orrának paradicsompüréjének nevezte,Románia coca colája,
a világ legnagyobb vulkánjába öntött málnás broáf, New York utcái alatt futó ektoplazma

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.31. 15:58:04

Hát én így a végére nem tudok semmit sem írni.
Tegnap se néztem horrort, valszeg ma se fogok...

Majd jövőre jobban belehúzok, idén nagyon félvállról vettem a "horrorgeekséget".

@kukilopezromero:
jók ezek a kamufilmek, lehet hogy nyersz velük valami különdíjat :)

Maya-- 2013.10.31. 16:40:16

@Werewolfrulez: erre is számítottam tőled. az idén én kellett volna nyerjek..de kukilopezromero viszi el a pálmát. nagyon nyomul. hajrá! :)

JeszKar 2013.10.31. 16:40:20

24. A testrablók támadása (1956)
Ez a film nagyon jól idézi meg az 50-es évek hidegháborús hangulatát, és a témája is elég tipikus abból az időszakból, cserébe az egyik legjobb a korszakból. Nem véletlen, hogy a sok földönkívülis horror közül pont erre emlékezünk vissza. Nem mondanám félelmetesnek, ellenben nyomasztó. Mind a rendező, mind az operatőr kiváló munkát végzett az atmoszféra megteremtésében. Az egyetlen igazán komoly hibája a filmnek, hogy a végére becsúszik egy igen komoly logikai bukfenc. Ott esik el a lehetőségtől, hogy nagyon jó film legyen. Így is érdemes megnézni, még úgyis, hogy nem tartom kiemelkedően jó darabnak.

25. A pokol hét kapuja (1981)
Tavaly megemlékeztem az első részről (pontosabban megemlékeztem volna, ha nem hagytam volna ki véletlenül), az a film nem kimondottan tetszett, sőt kifejezetten rossz filmnek tartottam. Nem volt se ijesztő, se hangulatos, de még a zene is csak a Zombi 2 koppintása volt. A Pokol hét kapuja egy jobb film, de nem sokkal. Nincs koherens történet, csak némileg állomszerűen egymásra dobált jelenetek, amelyből csak egy-két hatásos (például a tarantulás). Ráadásul az amúgy is széteső történetet random hülyeségekkel még tovább fokozzák. Az egyetlen, ami igazán jó az a zene. Sőt megkockáztatom, hogy a legjobb horror filmzene, amit ebben a hónapban hallottam. Viszont szinte semmi mást nem éreztem kiemelkedőnek, és összegségében A pokol hét kapuja egy kínos film. A zombi kedvelőknek talán érdemes megnézni, de ebben sem vagyok biztos.

26. Szörnyszülöttek (1932)
Nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire hatásos-e ez az alkotás napjainkban. A filmre nehezen tudok horrorként tekinteni, inkább éreztem egy bizarr noir kezdeménynek, annak viszont jó, ami elsősorban a film realitásának köszönhető. A rendező ebből a szempontból odafigyelt a részletekre. Ellenben a film nagyon széteső, mintha sok szállat futatna párhuzamosan, de egyik sincs rendesen kidolgozva. Ez nem is csoda, hiszen egy csomó ki lett vágva anno a filmből. Az utolsó leszámolás azért kárpótol minket, már csak azért is mert az a film egyetlen igazán horroros része (és egyébként tényleg ijesztő). Azonban azt is elrontják a végére. Ettől függetlenül a Freaks egy jó film, csak nem annyira jó, mint am menyire lehetett volna.

27. Frászkarika (1985)
Elsőnek azt gondolod, hogy csak egy jó kis 80-as horror vígjátékot fogsz látni, de a Frászkarika több ennél. Igazi homage film, ami szépen építkezik a korábbi vámpírfilmekből. Elsősorban a hammer horroros utalások azok, amelyek megfigyelhetők. A Roddy Mcdowall által játszott karakter egyértelműen Peter Cushing jellegű, de ezenkívül is található benne jócskán utalás. Ami szintén tetszett, hogy nagyon sok mindent használ fel a klasszikus vámpír folklore-ból. A speciális effektek is meglepően jók. Ellenben a színészi játékkal, ami gyengus (kivéve Roddy Mcdowall). Nem mondanám mindenidők legjobb horrorjának, de azért érdemes megnézni.

28. A vesszőből font ember (1973)
Klasszikus horror, ami talán nem is igazából horror. Legalábbis én inkább éreztem kriminek, semmint egy tiszta horrorfilmnek. Sem a tematikája, sem a hatáskeltő módszerei nem horrorosak. Ellenben a filmnek van bizarr hipnotikus jellege, ami mégis fenntartja az érdeklődést. Az operatőri munka néha érdekes, és a sajátos zenei betétek és tovább fokozzák a film egyediségét. A színészek közül mindenképpen Christopher Leet érdemes kiemelni, aki remekül játszik a gonosz szerepében (ezt egyébként meglep bárkit is? :) )Ellenben a főszereplővel, aki durván túl van játszva a szerepét. Ami viszont tényleg nem tetszett, az a vége. Megvan a véleményem a passzivitásba süllyedő főhősökről, emiatt nem tudok feltétlenül pozitívan nyilatkozni a filmről.

29. Mártírok (2008)
Értem én a francia horrorok sikerét, van olyan amelyik még nekem is tetszett (A betolakodó), de komolyan mondom, kezd abból elegem lenni, hogy ezek a horrorok mind jól indulnak, de aztán egy idióta fordulattal tönkre vágják a filmet (még A betolakodó is elszúrta az utolsó 2-3 jelenetet). A mártírok keményen és relatíve érdekesen indul, és van benne egy-két olyan momentum, ami sajátossá teszi (tehette volna) a történetet. Az utolsó 30-40 percre azonban minden borul. Ott gyakorlatilag nincs semmi csak a kínzás, amelyet egy hülye fordulat vezet fel, és amelynek az indoklása még inkább hülye. Bár az utolsó 2-3 másodpercet ötletesnek éreztem, de ez édes kevés. A Mártírok egy rossz film, és talán a legrosszabb azok közül, amiket ebben a hónapban láttam. (egyébként csak én éreztem úgy, hogy az egyik zenei téma a 28 nappal/héttel később nyúlása?)

JeszKar 2013.10.31. 16:41:31

30. A vámpír árnyéka (2000)
Ha röviden kéne összefoglalnom a filmet, akkor azt mondanám: érdekes ötlet, közepes megvalósítás. Ritka az, amikor egy horrorfilm egy klasszikus urbán legendáját használja fel alapkoncepciónak. A probléma csak az, hogy tessék-lássék alapon használta fel az alaptémát. A vámpír árnyéka nem félelmetes vagy hangulatos, és igazából még a sztorija se kimondottan érdekes. Az egyetlen, ami igazán jó a filmben az a színészi játék. Elsősorban Willem Dafoe-ról érdemes megemlékezni Max Schreck szerepében. Malkovich is jó, csak nála erőltetettnek éreztem a német akcentust. (mert, ha német nyelvterületen játszódik a film, akkor angolul kell beszélni német akcentussal.) Viszont akárhonnan is nézem ez inkább egy közepes film, semmint jó, alapötlet ide vagy oda.

31. A démonok éjszakája (1988)
A végére legyen itt egy kis Gonosz Halott klón. Ennél klisésebb filmet nem is lehetne találni. A története, a karakterek mind-mind mintha a "Hogyan készítünk sablon horrort" című könyvből léptek volna ki. Persze ettől függetlenül a film lehetne egy véres és vicces alkotás, de nem az. Nincs benne se elég gore, se elég humor. Igazából az első igazi killig kell vagy egy órát várni. De legalább a színészi játék elégé vicces, és minden hölgy vetkőzik (hogy valami pozitívumot is mondjak.) Nem mondanám egy rossz horrorfilmnek, de leginkább az egyszer nézhető kategória. Ma éjszakára biztos nem ezt ajánlanám.

Nerve 2013.10.31. 17:18:13

Csukafejes a 80-as évekbe, valszeg a Razorback hatására. (ez még míndíg a múlt heti termés...)

25. The Toxic Avenger (1984)

Lúzer srácnak fogszabályzó helyett csak radioaktív trutyi jut, de sebaj, így legalább bosszút állhat elnyomóin, az edzőtermi pszichó/perverz/sorozatgyilkos/drogos/szolis yuppie-kon. Többek között. Ugyanis a baleset hatására megszületett toxikus hősnek kifejlődik egy speciális képessége a rendkívüli fizikai adottságain kívül: érzékeli a bűnt. És ha már érzékeli, meg is torolja azt.
Ez így leírva csak merész, de meg merem kockáztatni, hogy ez az általam látott egyik legfékevesztettebb film ever. Totális anarchia. Iszonyat vicces, tiszteletlen, abszurd, undorító, szószerint ürít mindenre ami konvencionális (egy filmtől aminek az első 5 percében szétfröccsenő kiskölökfej van, ne is várjunk kompromisszumot), elfogadott, vagy akár értékelhető. Mert ezzel az alkotással bizony újfajta érték született. És, hogy még furcsább legyen az összkép, a burleszk-erőszak szinte természetes velejárója egy, már-már perverz naívság, amivel főhőseit, ezen belül azok igazságérzetét kezeli. Paródia, de nemcsak horrorfilmparódia, itt bizony karóba van húzva az egész akkori (tini)életérzés, az államok politikája, a szépségkultusz, sajtó, éshát kb. minden ami közben az eszükbe jutott. Üres szavak, ezt látni kell!

nopont

26. Society (1989)

30 éves gimis tinifiú arra gyanakszik hogy nem ő hülye, hanem a tükör görbe. Lehetséges, hogy az egész családja egy titkos társaság tagja akik nem is rendes igazi (gazdag) emberek. És vajon az véletlen, hogy ő az egyetlen sötéthajú a családban?
Oké, ez is vagány volt, rengeteg hibája ellenére is.
Talán Cronenberg, főleg az akkori tudta volna tökéletessé varázsolni. Pl. a néhol esetlen szinészi játék úgy akár a javára is válhatott volna a filmnek.
A vége azért így is egy kellemes sohavisszanemtérő gumibőrnyúzásos horrornosztalgia. El is érzékenyültem. Hüpp.

8/10

Jajjdejó, beléphetek az eheti megnézettekbe, remélem még lesz időm ma leírni a maradékot...

kukilopezromero 2013.10.31. 18:31:12

47. Revenge of the Star Wars Fans

ez a film 2015-ben jön ki, arról szól, hogy az új star wars résszel elégedetlen rajongók megostromolják a Lucasartsot és halomra hánynak ott mindenkit, visszaveszik ami az övék

George Lucas az otthonába menekül, de a Luke Skywalkernek öltözött őrültek oda is utána mennek és kitűzik a fejét valahova

elég jó kis film,jobb mint a 2015-ös star wars, a második része a Geekz take back Hollywood, amiben szintén sok rendezőt lekaszabolnak

Maya-- 2013.10.31. 20:12:02

@kukilopezromero: apu lécci fejezd már be..:D

Nerve 2013.10.31. 21:44:02

Csukafejes után úszni kezdtem a régijókban. :)

27. Basket Case (1982)

Ez egy romantikus dramedy Duane-ről aki a falusi élet egyhanguságából testvérével a nagyvárosba költözik. Hamarosan eléri a szerelem is, de sajnos a tesó is vonzódni kezd ugyanahhoz a lányhoz, hiába próbálja meg el(bele)fojtani vágyait egy könnyedebb kapcsolatba(nőbe). Hogy mindeketten tovább tudjanak lépni végleg el kell szakadjanak egymástól, ami nehezen megy hisz egész életükben csak egymásra számíthattak az őket nem megértő világgal szemben. De tényleg.
Érti aki látta, a többiek meg nézzék meg, ha nem is föltétlenül a fennt leírtak miatt. :)
Régi lemaradás volt, nem csalódtam. Már le sem írom, hogy jó Cronenberg-es ez is. Ja, leírtam.

9/10 (mondjuk lehet ezeknél semmi értelme nincs pontozni, csak a kultklasszikok közti összehasonlítás végett lehet indokolt, önmagukban köröket vernek a mai mezőny nagyrészére)

28. Monkey Shines (1988)

Okossá tett kismajom siet mozgássérült hősünk segítségére, hogy visszatérjen az életkedve egy baleset utánamely kegyetlenül derékbatörte karrierjét és lelki/érzelmi világát is. Be is válik, egy ideig.
Romero egyik nem élőholtas, szerintem kisebb remekműve. Bár a minőség nem egyenletes, de hatásos darab, már az elejébe belefeledkeztem, remek a felvezetés, személy szerint rendkívül megindított a főhős kálváriája. Pedig az csak a kezdet volt...
Mellesleg nagy kár, hogy sokan csak ofdödedezőként ismerik Romerót. Én nagyon szerettem a Martint (kötelező vámpírfilm) a Crazies-t, a Halálos árnyékkal meg azt is bizonyította, hogy még (mánmeginezelsehiszem) Cronenberg-nél is jobban tud King-et adaptálni.

Mihez mérjem? Ha a Martinhoz akkor:
9/10

Pihenésképpen a sok jó közt:

29. Splinter (2008)

Az élethez nagyon ragaszkodó élősködővel veszi fel a harcot néhány fiatal, ezúttal viszont a klisékben gazdag szituációkat remekül fűszerezi a Kalifornia (a Brad Pitt-es, Duchovny-s) szerű felállás. Túszok, túszejtők, eggyütt egy szószerint kihalt bezinkút fedezékében próbálják megőrizni a hidegvérüket. Ezt is szó szerint kell érteni, ugyanis
tüskés "dolgunk" kifejeyetten testhőmérsékletre gerjed. Egy nagy pozitívum még: Shea Whigham kutyajól adja a titkon szentimentális rosszfiút.

6/10 (ha nem ekkor nézem, lehet még kap fél pontyot, az unalom nem legyintett meg közben egyszer sem)

Az utolsó, ezt már ma néztem:

30. Night Of The Creeps (1986)

Basszus, nincs már időm ma írni róla, holnap kifejteném ha lehet, mert ez nyerte a személyes cselendzsemet. :)

lutánnia 2013.10.31. 22:44:10

33, Ómen (1976)
Szval Gergory Peck örökbe fogadja az Antikrisztus, és e hamar fel is tűnik neki.
Hangulatos kis Antikrisztus történet, bár azt hittem a történet közben jövünk rá arra h a kis Damien az ördög porontya, de ez már az eső stáblistánál nyilvánvaló. A kiskölök jó hozza a gonosz figurát,aki nem is tud saját gonoszságáról, és a zene simán megérdemelte az Oscart.
10/8

34, Vámpírok bolygója/Planet of the Vampires (1965)

Márió Bava film, nem a legjobb de a 60as évek olasz scifi terméséből azért előkelő helyet foglal el, szinészek gyengék, de a Bavás hangulat megvan. Persze Alienhez hasonló a sztori de erről már írtak a blogon:
geekz.blog.hu/2013/10/10/planet_of_the_vampires_558
Vámpírok hogy hogyan kerülnek a képbe azt soha nem értem meg (talán ez valmi szuper metafora, de ahhoz túl ponyva a film). Az ncore meg jól átvert, azt hittem van szinkronja erre meg kiderül h csak hangalámondásos de felirat van rajta szóval némán néztem végig.
10/6

35, Halloween
Hát mivel is zárjam a csenedzsemet, ha nem a legkirályabb helovini filmmel (még a címe is Halloween)
A történet kb mindenkinek meg van,mivel millió számra koppintották:
Gonosz maszkos gyilkos tini lányokat gyilkol.

Perzse ehhez hozzá megy a remek zene, az atmoszféra, és minden hülyeség simán magyarázható a Michael pszihopata és hallahatatlan! felkiáltással. De ez maradjon a folytatásokra.
10/10

Hát nekem ennyi volt a játék gratula a nyertesnek( ,mivel az nem én vagyok) és minden más játékosnak!
Sztem azért nem teljesítettem olyan rosszul az első cseledzset.

Éljen a blog!

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 23:34:02

Na akkor a mai nap (és a verseny) utolsó filmjei:

35, Pumpkinhead (r.: Stan Winston - 1988)

Egyszer nézhető, közepes késő 80-as évekbeli slasher egy apáról (Lance Henriksen takaréklángon játszik sok jelenetben) aki megidéz egy Alien utánzat szörnyet, hogy álljon bosszút a fia haláláért (a vidékre utazó fasza gyerekek véletlenül elütik egy cross motorral). A hangulat kissé dob rajta, de ha nincs a cselendzs valószínűleg nem nézem meg. Nem unalmas, de felejthető

5,5/10

36, Return of the Living Dead (r.: Dan O'Bannon - 1985)

Az első zombi komédia (A Hullajó-tól, a Halláli hullákig mind ebből nőt ki gondolom). Amúgy elég fasza film. Van benne kellő gore és pár remek poén (annyira nem komolytalan mint más hasonló filmek) és a zenéje is király (ez a 80-as évekbeli punk hangulat kurva nagyot dob az egészen). Néha kicsit zavaró, hogy a szereplők szinte csak kiabálnak egymással, de ennél nagyobb hibája nincs.

8,5/10

37, Sinister (r.: Scott Derricksen - 2012)

Ez meglepően tetszett, bár nem érdeklődöm annyira a kortárs szellemes/paranormális horrorok iránt. Ez azonban végig fel tudta tartani a feszültséget (persze azért használt jump-scare-t is többször, de inkább a feszült hangulatra ment rá). Persze nem egy túl eredeti darab, (de manapság mi az?) viszont hangulatos (és logikusabb hihetőbb is mint sok hasonló film). ENYHE SPOILER: A végével azonban felemás érzéseim vannak, mert egyrészt bátrabb (de nem olyan meglepő és a közelmúltban is volt ilyenre példa - fekete Ruhás nő), de kissé antikatartikus és emiatt jelentőségmentessé válik a film, úgy érzed a végén mint, ha nem is számított volna az első 90 perc.

7,5/10 - Egyszeri nézésre tökéletes volt, de nem hiszem, hogy megismétlem.

38, Dellamorte Dellamore (r.: Michele Soavi - 1994)

Zseniális feketekomédia. A hangulata is nagyon jó (igaz sokszor elég elvont, de remek). A 90-es évek egyik legemlékezetesebb és legjobb horrorfilmje. Mindenképpen ott a helye a horror komédiák élvonalában. Ráadásul több filmet is előre vetít (Warm Bodies - Ember/zombi szerelem és a Halott menyasszony - az egyik zombi dizájnja ugrott be mindenképp).

8,5/10

Jó volt ezzel zárni a "megméretetést", de azért pár nap még nem ártott volna mert annak ellenére, hogy a végére már kicsit erőltetett tempót mentem volt pár klasszikus amit már az elején megnéztem volna (Suspiria, Wicker Man, Péntek 13 sorozat) de nem maradt rá idő. Na mindegy majd jövőre is lesz legalább újdonság. De így is jó, mert megannyi klasszikust és saját lemaradásomat sikerült pótolnom (illetve örülök, hogy egy film kivételével sikerült csak olyanokat néznem amiket korábban nem láttam).

RoFä 2013.11.01. 05:01:34

38. Evil Dead 2

Ésss...a vége. Ugyan azt mondták, hogy "halott vagy hajnalig" de ezek szerint túléltem, felébredtem, és meg is írom :)
Ladies and gentlemen, welcome to the Bruce Campbell Show!

Az nem kifejezés hogy a hátán viszi el a filmet. Az kérem szépen understatement.

Mondjuk ezt is már huszanleírták: nem olyan félelmetes mint az első rész, és nem annyira komolytalan mint a harmadik. Pont jó. Visszatérünk az eredi házba, ahol a Necronomicont kutató tudósok is megjelennek majd...meg azok családja...ki-ki a démonizálódás különféle fázisaiban.

Veszettül szórakoztató. Raimi at his best. A kameramozgást tanítani kellene (szerintem tanítják is). A maszkok és az effektek a stop motion kivételével teljesen ok-k ma is. Igazából HD változatban nézve simán elhinném hogy egy alacsonyabb költségvetésű 2004-es B film.

Üdítő volt újranézni így a végén.

Tiger Woods 2013.11.01. 14:05:10

9. Braindead (1992)

peter jackson legjobb (egyes negatív ítészek szerint az egyetlen jó) filmjével fejezem abba ezt a remek hónapot. a sztorit már mindenki ismeri, de azért tömören összefoglalva: tejsodó.

bár ezúttal is csak egy paraszthajszál választott el a Győzelemtől, azért ezúton szeretnék gratulálni a valódi győztesnek.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.11.01. 21:15:35

Gratula a két nyertesnek (Rofa meg The Man Who Laughs), meg persze Küklopszromeronak meg Mayának meg Tepesnek meg Lutánniának, meg mindenkinek, akit kihagytam, öröm volt veletek csellendzselni.

Worstynak meg szindni fog titeket ezerrel, mert KÉT helyre is postáznia kell a nyereményt :) :) :)
Már ha lesz. A kiírásban most mintha nem lett volna.

Tepes 2013.11.02. 21:15:32

Gratula a nyerteseknek!
És mindenkinek, aki résztvett.

Nem tudom, hogy mi a szabály holtverseny esetére, de javasolnám, hogy Rofa meg The Man Who Laughs kapjon még egy hónapot arra, hogy eldöntsék, ki a végső győztes :-D :-D

Na jó, igazából erre a cselendzsre pont illik is a HOLTverseny...

Maya-- 2013.11.05. 01:31:39

Grat a nyerteseknek! és mindenkinek.

@Werewolfrulez: külön köszönöm :)

rettentó 2013.11.06. 08:06:06

@kukilopezromero: Napok óta a fiktív filmcímeiden röhögök. Te egy igazi elmeháborodott vagy! :-D

Rusznyák Csaba 2013.11.06. 16:03:32

A nyertesek nincsenek elfelejtve, hamarosan összeszedünk nekik valami ajándékot.
(Illetve ha úgy döntünk, hogy macerás két embert jutalmazni, akkor kikiáltjuk nyertesnek kukit, aztán csókolom. )
süti beállítások módosítása