Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Helovín Horror Cselendzs – 2013

2013.10.04. 00:55 Geekblog

ghcs2013.jpgHeten vannak már a Horror Cselendzsek, mint a bélontó, fejlevágó gonoszok. Ha jó geekekként hajlandóak vagytok egy hónapig mellőzni szociális kapcsolataitokat (ez nem lehet túl nehéz, nem mintha lennének olyanok), és csak arra koncentráltok, hogy minél több véres, lucskos, fosatós rémfilmet nézzetek meg hó végéig, ti lehettek az új Horror Szupergeekek. Na, jó, nem ti, csak egyikőtök. De ő nagyon, olyannyira, hogy jövő helovínig mind előtte fogunk hajlongani virtuálisan.

Hogy legyen egy kis meglepetés, idén a szabályok… változatlanok! Október 31-e éjfélig annyi horrorfilmet kell megnéznetek, amennyit csak elbírtok ép vagy elment ésszel, és mindegyikről ide kell firkálnotok egy legalább pár mondatos összefoglalót a kommentek közé. A lelkiismereti alapon működő horrornéző-maraton királya… egy évig a horronéző-maraton királya lesz! Hajrá!

(Itt saját felelősségre szemrevételezhetők a korábbi évek Cselendzsei.)

322 komment

Címkék: horror cselendzs

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr345550838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.04. 06:20:41

EZAZ! Imáink meghallgatásra találtak!!!!!

Én azért bíztam, készültem, és tegnap este horrort néztem :)

1. Zombie Hunter (2013)

Történet: A világ egy spéci drogtól bepusztult, csak a zombik maradtak, na meg egy-két keménytökű hős. Az egyik a névtelen Mad Max paródia főszereplő, a másik Machete, aki itt most Jesus néven fut, és szabadidejében áldást oszt. Ja, meg dubstepre baltával írt zonbikat. Van még néhány böszme nagy és gagyi CGI szörny is, akik miatt a Resident Evil alkotói perelni fognak valakit.

Vélemény: igen, pont olyan agyament szar, mint amilyennek a leírás alapján tűnik, ám teljes mértékben guilty plesure, mivel szerencsére egyáltalán nem unalmas, és néhol pokoli vicces. Ha Dög-öt (The feast) vagy a Hobo with a shoutgunt csippantottad, akkor ez is tetszhet. Szerintem az agyonajnározott Sharknadót simán üti az élvezetes thrashfilmek csatájában.

Pontszám: normál filmként olyan 4/10, thrashfilnek 9/10. Jó kezdés volt, na :)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.04. 06:28:43

Ja, és Maya, Tepes, többiek, mindent bele!!!!! :D

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.10.04. 09:30:52

1. Bad Milo (2013)

„What the fuck is that?” – Igazából ennyivel le is zárhatnám az értékelést, mert ez a film elképesztő, hihetetlen, és nincs válasz a kérdésre. Annyira szar, hogy már jó, és Annyi biztos, hogy Jacob Vaughan nagyon be volt szörpözve a forgatókönyvírás és a rendezés alatt, mert a látottak alapján nem tudta, hogy mit csinál.

A segg szörny! 3,5/10

kukilopezromero 2013.10.04. 10:11:59

1. Real Madrid - Kobenhavn Bajnokok Ligája mérkőzés

Pepének úgy felszakadt a szemöldöke, hogy tiszta vér lett minden, hiába intett ernyedten a játékvezetőnek, nem vette észre, így a földre hanyatlott és csak vérzett és vérzett, le kellett cserélni

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.04. 10:44:50

Jaj de vártam már. Pont szerencsés, hogy tegnap megvettem az eredeti Piranhát dvd-n. Valószínűleg az élmezőnyről a suli és hétvégi programok miatt megint lecsúszok, de jó móka lesz.

walter white 2013.10.04. 12:32:16

mielott nekifutnek varok meg par ismertetot. szeretnek olyan filmeket nezni, amiket meg nem lattam, a horrorok 90%-a nezhetetlenul szar, de gondolom ez benne a cselendzs :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.10.04. 12:46:50

akkor most egy darabig nem kell kommenteket olvasni. :)
valószínű az egyetlen törzsolvasó vagyok aki nem versenyez. :)

Rusznyák Csaba 2013.10.04. 13:23:26

@doggfather: Nem nézel Breaking Badet. Nem veszel részt a cselendzsben. Érik a ban :D

kukilopezromero 2013.10.04. 13:32:21

@walter white: ajánlok egyet : Pin

1988as asszem, a tracker 3ról szereztem, szentem nagyon intelligens horror, egy csávó azt képzeli, hogy egy bábú él és beszél helyette meg ilyenek

viszont a lándzsarázó nyelvén van inglisül

Nerve 2013.10.04. 13:47:22

Négy évnyi tétlen nézelődés után most beszállok én is:
1. The Tunnel (2011)

Sydney belvárosa alatt olyan alagútrendszer van, hogy nálunk némelyik külváros kisebb, koszosabb és egyik-másik lakója is barátságosabb. De azért morcosak a filmben is az ott lakó majdnememberek, főleg hogy egy puliccerhajhász riporternő meglepi őket a reflektorokkal felszerelt operatőrjeivel.
Megtalált anyagra(szalagra?) épitett ál-doku, kevés zenével, türhető szinészekkel, sajnos csak minimális klausztrofób hangulattal. Ellentmondás, vagy nem, de a heppiend elmaradása azért pozitivum, még akkor is ha ez a found footage cuccoknál szinte már szokásos. Szintén fél pirospont a politikai (korrupt, titkon sokat tudó miniszter) illetve a társadalmi problémák (mi legyen a csövesekkel?) témák hiteles ábrázolásáért. De ettől még középszer.

Mondjuk: 5/10

weapon x 2013.10.04. 14:12:25

The Outpost /A helyőrség/ (2008)

Valahonnan úgy rémlett, hogy azt mondták erre, ez egy jó film. Ezzel azért vitatkoznék. Az alapkoncepció ugyan egészen tűrhető volt, de a megvalósítás egyáltalán nem tetszett. Szóval, van 1 tudós és 7 zsoldos, akik lemennek egy közép-európai harctéren lévő bunkerbe, hogy keressenek valamit, ami nyilván nagyon sokat ér. Aztán kiderül, hogy ezt a bunkert nem is a közép-európaiak (sic!), hanem a nátszik építették, hogy titkos szuperember-kísérleteket hajtsanak végre (Captain Third Reich). És akkor ezen a ponton jönnek a láthatatlan-szuperszoldzser-zombi-szellemnácik (vagy valami ilyesmi), akik hátulról megvilágítják a fákat, és régi golyókat dugdosnak bele a zsoldosokba. Egyiküket még meg is lövik ezek a gonoszok, mondjuk nem tudom mivel, mert végig csákányokkal, meg bajonettekkel hadonásznak.

Nem túl jó.

4/10

JeszKar 2013.10.04. 16:57:04

Mostantól játszik vagy október elejétől? (még megnéztem egy-két horrort a hónapban)

Maya-- 2013.10.04. 16:58:00

csak most látom, hogy már folyik javában a cselendzs :) na húzzak csak gyorsan bele!

lutánnia 2013.10.04. 17:20:24

Na gyerekek, íme az első Horror Cseledzsem!
Rögtön egy klasszikussal indulok:
The wolf man (szigorúan különírva 1941.ből)
Na szval van egy Talbot nevű ifjabb Lon Chaney-k, aki a kies Albionba való érkezése után, rögtön tisztes menyasszonyok kukolásába kezd, majd meghívja a csajt és a barátnőjét a cigány Lugosi Bélához (akinek a neve a filmben lepődj meg: Béla!), aki egy wülf men! Megmurdeli a csaj barátnőjét, majd megmarja ifjabb Lon Chaneyt, aki agyonveri egy ezüst sétapálcával. Béla anyja egy hosszú béna szöveggel búcsúztatta akcentussal beszélő fiát egy templomban (miközben Lon Chaney kukkolja). Ifjabb wülf men-ünk apjától kér tanácsot (változhat egy ember farkassá?), majd éjszakai vérfürdőbe kezd, vesztére mert a buta parasztok vadászni kezdenek rá, majd találkozik apjával éjszakai sétája közben aki agyonveri a fia ezüst sétapálcájával (utána öreg cigányasszony elmondja ugyazazt a gagyi szöveget mint Lugosi Bélánál)
Nem rossz film, lerakta a farkasember filmek alapjait, de minden pozivítum ellenére ISZONYATOSAN bárgyú film.
5/10

Nerve 2013.10.04. 17:36:52

2. The Burrowers (2008)

Kovbojok, katonák, szörnyek, indiánok.
Erős hangulat, fordulatos, de nem túl eltalált párbeszédekkel operáló forgatókönyv. De csodaszépen van fényképezve. Jó kis pesszimista vadnyugati tanmese lesz a végére. A mesebeli szörnyek ellenére igen magas az igazságtartalom ami a szinesbőrüekhez való hozzáállást illeti. Nem, itt még a közös ellenség feltünése sem képes testvérekké kovácsolni ilyen különböző embereket. Érdekes, ritka darab.

7/10 (kameramanus-10-es)

memora 2013.10.04. 20:00:04

Wow, again! :) Most látom mi van itt, én meg épp most fejeztem be a világ talán legrosszabb horrorfilmjét (de tényleg)! Szóval: Uninvited (1988) !!!
Egy kísérleti laborból elszökik egy fertőzött macska, aki feljut egy jachtra, majd elkezdi tizedelni az utazókat. A macska amolyan Jackyl és Hyde (Hide!) módon alapból egy aranyos bundás jószág, de néha kimászik a száján egy kis mutáns macska, aki aztán nagy lesz, megöl pár embert (azaz egy plüssmacit rángatnak magukon az áldozatok, majd elvéreznek...), aztán visszamászik (!) a macska szájába...A legviccesebb az egészben, hogy a szereplőknek meg kéne ijedni egy cuki dörgölőző szőrcsomótól, aki ráadásul szinkronizálva van!!! Gondolom nem tudták sehogy rávenni a nyávogásra, merthogy normál macska módjára nyávog, tehát semmi ijesztő ordítás, stb. Ráadásul a macska mérgező, aki még az élelmiszert is megfertőzi!
Szóval jó kezdés, soha rosszabbat (ennél már tényleg ne :) a horror csellendzshez!

Az imdb szerint 3.1, pedig 1.3.

memora 2013.10.04. 20:05:00

@lutánnia: Nálam a Wolf man máig a legjobb farkasemberes film (ahogy a legjobb vámpírfilm az 1922-es Nosferatu), mert a dráma kerül az előtérbe (nem úgy mint a csicsás remake-nél).

Terror Dzsoni 2013.10.04. 21:15:24

Nem tudom mennyire minősül horrornak:

Deathrace 2000 (1975)
Főszerepben: David Carradine és Sylvester Stallone

A jövőben kegyetlen autóversenyekkel tarja fenn a fasisztoid állam a nép jókedvét. Minden eltaposott ember pontot ér, életkortól és nemtől függően. Ennek az idilli állapotnak szeretne véget vetni néhány - szó szerint néhány - lázadó, azzal, hogy a versenyt szabotálja és az állam favoritját Frankeinsteint szeretnék "kicserélni" hogy megöljék az elnököt. Ez a film ihlette gyermekkorom kedvenc játékát is, a Carmageddont!

Igazi felvállalt B mozi, Sly élete legjobbját hozza a filmben, :) Ami esetleg horrorisztikus benne, az ahogy a népeket eltapossák a versenyzők, 75-ben ez elég sokkoló lehetett...

www.youtube.com/watch?v=0ZLYEbkykCI

Tepes 2013.10.04. 21:17:22

Na, akkor kezdjünk bele:

Üvegcsapda / Glass Trap
2005
Fred Olen Ray

Egy felhőkarcolóba érkező növényszállítmánnyal radioaktív hangyák is érkeznek. És persze egy kis sugárzástól máris kb. kutyaméretűre nőnek. Innentől már lehet sejteni a történéseket: az emberek menekülnek, meg fogynak az hangyák meg üldözik őket és szintén fogynak. Sajnos a félmilliósra becsült költségvetésből nem jutott pénz normális kinézetű hangyákra. Viszont a forgatókönyvön is spórolhattak, mert nem volt benne semmi fordulat, vagy akár váratlan dolog. Hacsak ez nem meglepő...

Maya-- 2013.10.04. 21:59:02

1. Jacob's Ladder (1990)

Jacob-ról szól, és a lajtorjáról. melyikről? hát amelyik a mennybe visz. Jacob Singer New York-ban él. éjjel utazik a metrón és félelmetes emlékei vannak Vietnámról..de egy kicsit később már a metrón is lát szörnyű kis kikandikáló dolgokat. és én elhiszem neki, hogy fél. New York-ban éjjel mindig félsz. na de Jacob nappal is fél. és ez már gond. fasza, izgalmas film. bár a végén tényleg megkapjuk a választ az egész félszre..de mintha mégsem állna össze perfekt a kép. na jó, a Lost lajtorjájánál, azé' ez sokkal jobban sikerült :) ja és milyen jó, hogy ez a Tim Robbins fiatalon is tudott már valamit. viszont a szemüvege szörnyű :P

Terror Dzsoni 2013.10.04. 22:58:00

Az első általam megnézett film a Deathrace 2000 c. filmet elfelejtettem értékelni: 6/10

2. Sinister (2012)

A trailer után sokkal jobbat vártam. Egy bűnügyékre szakosodott író utolsó nagy dobására készül. Ezért megvesz egy olyan házat, ahol kegyetlen gyilkosságok történtek. A padláson talál egy rakat régi felvételt, ami az általa kutatott ügyekkel kapcsolatosak. Kegyetlen gyilkosságokat örökítenek meg a felvételek, ami egyébként igen pofásra sikeredtek. A végén kiderül, hogy egy démon van az ügyek hátterében. Aztán előkerülnek az eltűnt gyerekek is, s az író ismét híressé válik...:)

Hát nem tudom, úgy álltam fel a film elől, hogy bazz, ez lehetett volna jobb is. A vége kiszámítható, egyszer nézős darab.

5/10

Bluecollar 2013.10.04. 23:21:14

Beszállok. Idén először.

1. Mama (2013)

Az alapszitu valamelyest hasonlít a Róma alapítása előtti helyzetre, csak Romulusz és Rémusz itt két kislány, s nem farkas, hanem egy szellem nevelgeti őket.

A sztoriról ennyit. Értékítéletként pedig úgy gondolom, ez az Andrés Muschietti még nagyon nem állt készen egy egész estés film megírására és megrendezésére. Túlírt film, túl sok szálat vezet, túl sok témába kap bele, de egyik sem érik be igazán. Kár érte. A hangulata azért erős, s otthagyni sem lehet.

kukilopezromero 2013.10.05. 00:03:13

2. Dark Touch

új film, azt hittem valami jó kis szellemes, de nem

gyerekeket bántanak benne, hát elég szar, beteges az alaptémája is, meg az egész film is egy rakás fos, sajnálom, hogy megnéztem

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.05. 00:55:56

1. Hat nő és a gyilkos (Sei donne per l'assassino)(1964)

Nahát. Mario Bava film a Dunatv műsorán.Nem vagyok igazán képben az olasz filmeket illetően és éppen ezért gondoltam, hogy ezzel kezdem az idei első csellendzs részvétemet, ha már úgyis ilyesmit ad a tv.
A filmet nem a színészi játék vagy a történet viszi a hátán, amely utóbbi szerint egy maszkos, kalapos gyilkos pofa modelleket tesz el láb alól. Viszont a Bava-féle képi világ miatt érdemes megnéznie annak ezt a korai olasz slashert, aki szereti az ilyen régi,stílusos darabokat. Egy kövér hétpertíz tőlem.

memora 2013.10.05. 02:05:06

2. Oasis of the zombies

Épp mostanában jött ki BD-n a film, úgyhogy gondoltam én is sort kerítek eme "klasszikus" pótlására...
A nácik elveszett aranya után áhítozó fiatalok kincs helyett sajnos csak nemzetiszocialista zombikat találnak a homok alatt.
Fulci filmjeihez hasonlóan itt is belelóg a zombi-statiszták orrába, szájába az élő kukac, szóval igazi fun lehetett szerepelni a filmben :)
A zombimaszkokat természetesen a kukacokon kívül egy tálnyi arcra rászáradt lasagna biztosítja, de legalább japán szellemkislány hangjuk van mikor a homok alól előmásznak, majd Invasion of the body snatchers gubózenére totyognak :)
Az álomba szenderülésről a sejtelmesnek szánt, de csak szimplán bárgyú zene gondoskodik (ha az eseménytelen, üres jelenetek nem volnának elegendőek), az operatőr pedig nem rest hosszú másodperceken keresztül elidőzni egy-egy remekbe szabott zombimaszkon, néha már-már tablószerűen haladva egyik (túlságosan is emberi) arcról a másikra.
Annyira rossz, hogy az már szar kategória...Mondhatom igazi felüdülés volt az Uninvited után :)
Az imdb-n meg már megint túlpontoztak, mert 2.3 ponton áll a film...

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.05. 03:08:22

2. Jug Face (2013)

Történet: az Isten háta mögötti erdőben elzártan él egy kolónia, ahol az emberek fura dolgokban hisznek: egy gödörben, ami időről időre véráldozatot kíván tőlük; és egy bolondban, aki agyagból kiformázza a feláldozandó ember arcát. A főszereplő csaj vérfertőző viszonyban van a tesójával, ez azonban több szempontból is hibának bizonyul... Mikor a falu bolondja a mi csajszink fejét önti agyagba, a szentem gyorsan eldugja a cserépfejet a többiek elől, nehogy feláldozzák. Ezután fura dolgok kezdenek történni, és titokzatos módon elhull egy pár falusi.

Vélemény: egyrészt a horrormirror blog kritikája kapcsán kezdtem el nézni a filmet, másrészt pedig azért, mert - kis túlzással - az általam nagyon kultivált Woman fél szereplőgárdája benne van ebben a movie-ban is. Hát, a Jug Face nem hasonlít a Womanre, nem is igazán horror, inkább olyan misztikus drámaszerűség. Végig hittem benne, hogy kifut valami nagy megfejtésre a film vége, de csalódnom kellett. Meg lehetett nézni de nem volt egy nagy szám. 5.5/10.

Maya-- 2013.10.05. 08:29:14

2. Sei donne per l'assasino (1964)-Hat nő és a gyilkos

köszönet Vittorio-nak, Chavez bandájából, hogy megnéztem tegnap este ezt a filmet. igaz, én nem tudtam beállítani a Dunatv-t mert ez a csatorna nem volt aktív nálunk, hisz még a nagyi is unta. de jött a férfi és miután nagyon kivallatott, hogy most ezt a hülyeséget ő miért kell csinálja, egyből lett a házban Dunatv. és megérte mert a film izgi volt. szép/buta csajokat gyilkolt egy kalapos faszi, mert kellett neki egy napló. mint fent is említette Mr.Akira nem a sztori a lényeg, hanem azok a színes képek..meg minden egyéb. amúgy tényleg jó volt. a én férfim azé' annyit megjegyzett, hogy nem mindenki Argento. ez lehet, hogy jelent valamit?..nem érdekes, fő, hogy láttuk ez a filmet is. :)

weapon x 2013.10.05. 08:52:06

2) World War Z (2013)

Max Brooks könyvétől félévnyi távolságra született ez a film, amiben Brad Pitt egy nagyon fontos embert játszik. Hogy miért is olyan fontos, az igazából nem derül ki, talán az ő szuperképessége az, hogy jól viseli az időzónák közötti ugrálást, miközben a zombivírus ellenszerét kajtatja szerte a nagyvilágban. Ha csak a filmet ismerném, biztos látnám az erényeit (nota bene: a zombik legyőzési módszere azért egészen jó ötlet), de így csak az maradt, hogy két órán puffogtam, mit hogy egy remek alapanyagból, hogyan lehet ennyire semmilyen filmet összetákolni.

4/10

weapon x 2013.10.05. 08:52:48

@weapon x: Dehogy félévnyi, fényévnyi... E!

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.05. 10:53:16

3. In my skin (2002)

Történet: érdekes fogazatú nőcink rájön, hogy ha vagdossa magát, az fun. Erre abból jött rá, hogy egy bulin keresztülesett valami vason, ami összevágta a lábát, és "nem is fájt". Innestől vagdossa-szurkálja magát, azt képzeli, hogy nincs keze, a környezete pedig nem helyesli ezt. Ennyi a film.

Vélemény: mivel a film abszolút nem kezd semmit a sokat ígérő alaphelyzettel, így csalódás. Van valami érdekes hangulata a movie-nak, az önkínzás megvalósítása is királyul realisztikus, normális lezárása viszont nincs. Nem jött be, sem drámaként, sem horrorként. Hallmark-minőség: 4,5/10.

Maya-- 2013.10.05. 13:13:32

@JeszKar: szerintem beírhatod. már mi is megnéztünk egy-két horrort a hónapban :) amúgy komolyan mondom, hogy írd be mit láttál.

Helltank 2013.10.05. 13:37:46

1. The Fly (Cronenberg, 1986)

Cronenberg klasszikus testhorrora a "long live the new flesh" filozófiájának jegyében. A főszereplő, Seth Brundle (Jeff Goldblum) fizikus feltalálja a teleportálást: a módszer látszólag hibátlanul működik, az elbizakodott tudós saját magán próbálja ki a gépet. A teleportálás sikeres, de Seth szervezete változni kezd: kezdeti emberfeletti erőt, eufóriát és szexuális teljesítménynövekedést felváltja egy progresszív, daganatos transzformációhoz hasonló átalakulás...

8/10

geekz.blog.hu/2013/07/30/a_legy_679
www.imdb.com/title/tt0091064/?ref_=fn_al_tt_1

weapon x 2013.10.05. 18:06:46

3) Insidious (2010)

A rejtélyes módon kómába esett kisfiú esete a szellemekkel. Nagyon jól indul, kifejezetten félelmetes jelenetekkel, de amikor kiderül a nagy "fódulat", onnantól kezdve erőteljesen lejtmenetbe kapcsol a sztori. Engem ebből a szempontból az American Horror Story első évadára emlékeztetett (tudom-tudom, az készült utóbb) abból a szempontból, hogy egy nagyon jó indítást hogyan lehet majdnem tökéletesen elbaltázni. Láttam, hogy lesz belőle 2. rész. Félek az már csak a film második felének színvonal(talanság)át hozza majd.

Az kimondottan parás elejére tekintettel:
6/10

lutánnia 2013.10.05. 18:49:52

2. Zombi 2 (1979)
Jó öreg Fulci mesterrel itt szaladt el először a ló a zombik kapcsán, hiszen ez volt az első zombis filmje. De Romero hatása csak a zombik gyorsulásában azonos,a rendszerkritikát már elhagyta, és az egészet kiköltöztette valami Dél-Amerikai adó paradicsomba. Szerintem a keretsztori nem is lényeges, de itt még azért követhető (nem úgy mint a Pokol hét kapujába-ban).
Na szóval, zombis hajó érkezik New York-ba amely hamarosan az egész világot megfertőzi, de előtte egy újságíró és egy apját kereső csaj, egy zombis szigetre megy, ahol a zombik csak úgy elő teremtődnek a semmiből talán vudu mágia? járvány? a filmből nem tudjuk meg de nem is lényeges, a gore jelenetek miatt.
7/10

lutánnia 2013.10.05. 18:54:47

@memora: a remake nekem se tetszett, szerintem ha már farkasember akkor Egy amerikai farkasember Londonban! (de a Nosferatu-t én is nagyon kedvelem, még a színes változatot is)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.05. 20:15:17

4. V/H/S 2.

Ha már a tavalyi csellendzs idején jól megnéztük az egyet, ide passzol a második rész is. Én már láttam, de a párommal most újranéztem, ő még nem látta.

Történet: 4 rövid filmecske + 1 keretsztori. Elméletileg VHS felvételekt lárunk, de ezt a részt most hagyjuk, merthogy most sem azok :) Az első egy olyan fickóról szól, aki műszemet kap, és ezzel szellemeket lát. A második egy fickóról szól, aki zombi lesz. A harmadik egy csapat riporterről szól, akik egy szektánál filmezhetnek... csak most, csak Önöknek :). A negyedik egy ufók által elbaszott hétvégéről szól. A keretsztorit inkább hagyjuk, az nagyon semmilyen.

Vélemény: egyenletesebb szinvonalú, mint az első rész, nincsenek benne nagyon szar részek (kivéve a keretsztorit), de nagyon jók sem. Így második megnézésre kevésbé tetszett. A kép roncsoltsága meg a kamerarángatás is jobban zavart. Kedvenc kisfilm? A zombis epizód a végéig nagyon nagy fun, a csajom is röhögött rajta, mondjuk a lezárása egy pöttyet suta. A sok helyen ajnározott szektás sztori szerintem nem akkora szám, a végén a démon kifejezetten thrash kategória.

Pöttyök: összességében olyan 6,5/10. Hmmm... visszanéztem a tavalyi kommentemet, ott az elsőre 7/10-et adtam. Ezek szerint egy árnyalatnyival szarabb új VHS.

Maya-- 2013.10.05. 20:41:15

3. Fright Night 2: New Blood (2013)

amcsi egyetemisták Romániában tanulnak. ez komoly. nem viccelek. mit tanulnak? ők se tudják, mert egy szexi tanárnő kurvára elvonja mindenki figyelmét a studirozástól. sőt még Peter Vincent figyelmét is fölkelti. ja ja..mert ő is ott rostokol Romániában, ahol minden éjjel tökrészegre issza magát az éjjeli bárakban. amúgy azokban a bárakban tök jók a csajok. tényleg.
javában folyik a film, amikor az egyik amcsi srác, Charley, észreveszi, hogy valami nem stimmel a tanárnővel. mert az fiatal csajszikat ől, és iszonyat jókat fürdik a vérükben. na de a tanárnő észreveszi, hogy a diákok között van egy csaj akire ő évek óta vár, amolyan csekély pár 100éve. aztán Vincent észreveszi, hogy hiába ölték meg Vlad Tepes-t, lehetséges, hogy nem i ő volt Dracula. ezt én elhiszem neki, mert ha ő nem tudja, akkor ki? mindegy. végülis mindent megoldanak. de én untam. és haragszom, mert legalább egy becsületes vért produkálhattak volna. :/

Tepes 2013.10.05. 21:42:02

2. A 13-as rendőrörs ostroma / Assault on Precinct 13
1976
John Carpenter

A bezárásra ítélt 13-as rendőörsön már csak néhány főleg adminisztratív munkás van jelen, amikor bemenekül hozzájuk egy "szemtanú". Sokaknak fáj rá a foguk, ezért megtámadják az őrsöt. Érdekes és szerintem jó film, bár néhány jelenet nagyon valószerűtlennek tűnik, például:

SPOILER ALERT
- amikor a lány apja lelövi a szőke csávót, a társai meg csak elszaladnak
- ezután senki sem lő rá, hagyják bemenekülni
- a végső ostrom is elég "furcsa"

ALERT VÉGE

Pár nappal ezelőtt néztem meg a 2005-ös változatot. Mindkét film tetszett, de valahogy az újabb verzióból kivették a logikátlan dolgokat és izgalmasabb is volt.

3. Amíg alszol / Mientras duermes
2011
Jaume Balagueró

Nyomasztó hangulatú film egy házmesterről, aki nem tud boldog lenni és arra törekszik, hogy a lakói se legyenek. Már majdnem teljes a siker csak egy nő maradt, aki igazi kihívás. Kimondottan jó film remek színészekkel, bár inkább thriller, mint horror. Tetszett a történet, próbáltak logikusan vezetni, de szerintem 1-2 helyen azért ez nem nagyon sikerült.

memora 2013.10.05. 23:03:05

3. Captain Kronos, vampire hunter

Érdekes csavar a vámpír mítoszon (megelőlegezvén többek közt a Lifeforce-ot is), ami sajnos a végére ugyan kissé racionalizálódik (ill. Lovecraft-hoz közelít), de ezen kívül is hozzátesz pár extra adalékot a vámpír mondakörhöz. Többek közt ezt nyújtja a Hammer stúdió 1974-es filmje. Az elején még egyszerűnek tűnő story előbb detektívtörténetbe csap át, majd szép lassan adagolni kezdi az újabbnál-újabb groteszk szereplőket, miközben a néző agya elkezd zakatolni ahogy próbálja elhelyezni a szereplőket és az eseményeket a kirakós-játékban (ráadásul tele van vörös hering jelenetekkel is).
A bárkit rejthető csuklyás vámpír alakja és a bizarr gyilkosságok enyhe giallo ízt is kölcsönöznek a filmnek az erős gótikus stílus mellett. Igényes, intelligens műfaji alkotás a Hammer stúdió filmje, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki csak egy kicsit is szereti a stúdiót.
7/10

memora 2013.10.05. 23:16:20

@lutánnia: Igen, Herzog a képi világot talán még költőibb szintre is emelte, mint Murnau, de a tartalomra már nem emlékszem annyira, mint az eredetinél, de lehet hogy most újranézem a horror csellendzs kereteiben :)

kukilopezromero 2013.10.05. 23:46:11

3. Constantine

nem 100 %-osan horror, de ne maradjak már le nagyon a többiektől

Keanu Reeves fekete haja sem nagyon passzol Constantine szőkés barna fejéhez, és a nyomozós ballonkabátot is érthetetlenül felváltotta egy szűken kötött nyakkendő, azért a cigi és a pia stimmel

a képregényben az 50. résznél tartok, tehát pont túl vagyok azon, ami a film alapjául szolgált, aki nem ismeri annak csak annyit, hogy valószínűleg az egyik legjobb amit valaha írtak, ha bejönnek a kiégett kopók és a mágia ötvözete

a film nyilván ezt nem éri utol, de azért elég hangulatos egy próbálkozás én 666 / 10- re értékelem

Maya-- 2013.10.06. 07:40:33

4. Curse of Chucky (2013)

Chucky-t dobozban hozza egy speciális küldönc. (ő egy játék baba a '80-as évekből, amikor még tudtak ilyesmivel játszani a gyerekek, ha netalán nem tudná valaki :)) persze, hogy egy családhoz hozzák. lesz ott kis gyermek is. lesznek jó bőven családtagok is. és ja..lesz JÁTÉK is!! brr. és bármilyen hihetetlen, én az összes Chucky-s filmek közül ezt szerettem a legjobban. érdemes megvárni a stáblista utáni jelenetet ;)

JeszKar 2013.10.06. 10:40:22

Na jó, akkor pótolgassunk

1. The Curse of Werewolf (1961)
Bár Terrence Fisher film, nem igazán tartozik a legismertebb alkotásai közé. A filmet végignézve ez nem is meglepő. Bár azt díjazom, hogy - hasonló a modern farkasember feldolgozáshoz - nem próbálja egy az egyben lemásolni a Universal klasszikusát, sajnos az előtörténetet megpróbálják túlkomplikálni, és emiatt nagyon hosszú a bevezető. Komolyan mondom, a másfél órás filmből az első félóra alatt semmi sem történik, amely bármiféle misztikumhoz lehetne kötni, és utána még egy félórát kell várnunk, hogy láthassunk valami a vérfarkasból. Az egész film unalmas, a dráma nem igazán működik. Nem mondanám rossz filmnek, inkább csak nagyon átlagos, és a leggyengébb Hammer horror film, amit eddig láttam (nem láttam olyan sokat).

2. Cronos (1993)
Volt egy időszak, amikor Del Toro még csak egy kis mexikói rendezőként valósította meg az illúzióit. Hasonlóan a különböző fantasy filmjei, úgy ebbe a vámpírtörténetbe is képes némi pluszt belevinni. Herzog Nosferatuja óta nem láttam a vámpírlétet ennyire nyomorúságosan ábrázolva. A főhősnek nincs szuperereje, nem tud denevéré változni és igazából semmi felemelő nincs abban az életben, amelyet kénytelen élni. A vámpírlét (egyébként a vámpír szót nem is használják a filmben.) és a Cronos szerkezet "csak" az életet hosszabbítja meg, de semmi mást nem tesz. Bár hangulatos horror ugyanakkor közben dráma is. Az egyetlen hibája, hogy az audio vizuális vonal még nem annyira kidolgozott, mint Del Toro későbbi filmjeiben. Aki egy kevésbé ismert, de egyedi vámpírtörténetet szeretne látni, annak mindenképpen ajánlom.

3. Szemek arc nélkül (1960)
Mit kapunk, ha egy 60-as évekbeli jellegzetes francia filmet föltöltünk horror elemekkel? Ezt a sajátos alkotást. A szemek arc nélkül egyedi darab. Megvan benne minden olyan elem, ami egy klasszikus horror filmhez kellhet: örült tudós, elborult család, maszk, "gore" (a műtétes jelenet), de minden kicsit másképp működik, mint a "tiszta" horrorok esetén. Nagyon jó példa a maszk, amely nagyon emberi kinézetű, de éppen ezért nyugtalanítja az embert. Nem kimondottan félsz tőle, inkább kényelmetlenül érzed magad (a rejtélyes völgy - uncanny valley hatást nagyon jól demonstrálja a maszk). Nagyon tetszetős az operatőri munka, egy-egy kép majdhogynem lírikusnak tetszik. Mindent összevetve, amúgy mégsem remekmű ez a film. Túl rövid, és nem is mindig arra összpontosít, amire kéne, emiatt a vége elégé rosszul jön ki. Ennek ellenére mindenképp érdemes megnézni, már csak akkor is, ha valami egyedibbet szeretnél megtekinteni.

4. Sinister (2012)
Hűha, problematikus darab. Rögtön kezdjük a negatívumokkal, már csak azért is, mert szinte csak az van. A film rendkívül sablonos. A mű nézése közben nagyon gyakran jutottak eszembe más alkotások. Persze, ha izgalmas vagy félelmetes lenne, akkor ez nem is zavarna annyira, de sajnos a Sinister egyike se ezeknek. A film nagyon sokáig nem tudja eldönteni, hogy milyen horror legyen. Sorozatgyilkosos vagy pedig kísértetes. Végül megragad a kettő között. A film teli van olcsó ijesztgetésekkel, egyfolytában különböző zajokat bömböltet, ráadásul a film 80-85%-ban majdhogynem teljes sötétségbe játszódik. A lezárás meg várható, és nem is hatásos. Meg lehet nézni, mert azért vannak jó pillanatai, de a témában találhattok ennél sokkal jobb alkotások is.

5. Dark Water - Sötét víz (2002)
A kör gyengébb kiadásban. Evvel az egy mondattal össze is lehetne foglalni a filmet. A Sötét víz nagyon sok alkotórésze emlékeztet a fent említett műre. Mind történeti, mind a horror elemeiben sok a közös. Annyira nem meglepő, hiszen ugyanaz a Nakata Hideo rendezte mindkét filmet. Igazából nehéz is bármi többet mondani a Sötét vízről. Van atmoszférája, vannak jó pillanatai (az utolsó liftes jelenet), de igazából kevés dolgot lehetne kiemelni. A film bár működik, és még egy gyenge négyest is megadnék neki, azt azért el kell mondanom, hogy ennél sokkal jobb távol-keleti horrorokat is lehet találni.

Terror Dzsoni 2013.10.06. 10:45:36

3. Démonok között /The Conjuring/ (2013)

Egy sokgyerekes család új házba költözik, ahol pár száz évvel korábban egy boszorkány feláldozta a gyermekét, majd magával is végzett. A családot módszeresen elkezdi terrorizálni, de a célpont az anya, akit arra akar rávenni a boszorkány szelleme, hogy áldozza ő is fel a gyerekeit. Aztán előkerülnek az ilyen filmeknél alapszereplő médiumok, akik megfejtik a talányt és még egy rögtönzött ördögűzésre is bármikor kaphatóak.

Olyan 4-5 alap horror filmből lett összegyúrva, profi kivitelezés unalmas végeredménnyel.

3/10

Terror Dzsoni 2013.10.06. 10:52:09

4. World war Z (2013)

Brad Pitt által játszott ENSZ alkalmazott belecsöppen a zombi apokalipszis kellő-közepébe a családjával együtt. Majd a családját a kormány biztonságba helyezi, őt pedig feladattal látja el. Na ná hogy neki kell meglelnie az ellenszert ami megállítja a fertőt! Olyan mint egy road movie zombikkal. utazik egyik helyről a másikra és közben a zombik - akik turbó sebességgel futnak, elképesztő magasra ugranak és iszonyatosan bénán vannak számítógéppel megkreálva -csak jönnek és jönnek... A végén pedig egy akkora baromsággal szeretnék megmagyarázni a gyógymódot magát és a kipróbálását is, hogy arra nincsenek szavak.

A könyvből az alapötleten kívül szinte minden mást kihagytak a filmből. Szerintem felejthető darab.

5/10

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.06. 11:52:44

2. Gabriel - A pokol angyala (2007)

Inkább akciófilmnek tűnik, mint horrornak ez az ausztrál film, de az Imdb szerint az, úgyhogy jöhet.
Főszerepben a néhány éve elhunyt Spartacusos fickóval, aki Gábriel arkangyalt játssza, akit azért küldenek egy putris városba, -ahol állandóan esik az eső és éjszaka van, - hogy megfingassa az ott tobzódó többi gonosz angyalkát, akik kurvák futtatásával, klubokban való ténfergéssel és egyéb érdekes dolgokkal múlatják az időt.
A film pedig arról szól, hogy egyik helyről a másikra mászkál, miközben puskával ledurrogtatja a többi szárnyas-jószágot és folyamatosan szomorkodik és búbánatos fejet vág.
Az egyik kupiban pedig talál egy kurvaként dolgozó angyalt, akit megdönget, majd együtt folytatják az útjukat, miközben keseregnek és komor fejet vágnak.
A főgenyó feje is megér egy misét, aki úgy néz ki a sérójával, mint akit egy nyolcvanas évekbeli metál bandából szalajtottak.
A film az Underworld, Priest, Legion, I Frankenstein satöbbi vonalat erősíti egy kis The Crow, Dark city, Highlander beütéssel.
Igazán nehéz elhinnem, hogy 150 ezerből hozták össze a cuccot az aussie fiúk.
Egy nagy bajom volt a filmmel, mégpedig a közel kétórás játékidő, amelyet a papírvékony sztori egyáltalán nem indokolt, néhányszor majdnem le is ragadt a szemem a késői vetítési időpont miatt, továbbá a röhejes műmájer keménykedéseket is lehetett volna hanyagolni.
Angyalok háborúja Mátrixos beütéssel.
5/10

lutánnia 2013.10.06. 13:22:56

3. It Came from Outer Space 1953.
Nem olyan rossz, kis 50-es évekbeli B scifi/horror (bár csak 1 ufó hal meg benne, de az se valami látványosan)
A történet szerint van egy arizonai kisváros csillagásza, aki batátosnéjával látnak egy meteort ami, kapaszkodj meg: nem gonosz kommunista ihletésű inváziós űrszörnyekkel van tele, hanem egyszemű kristályos csiganyálkát húzó, alakváltó kozmonautákkal, akiket a film során alig-alig látunk, mert ahogy ők fogalmaznak: túl félelmetesek vagyunk, az emberi faj számára, és amitől az emberek félnek, azt elpusztítják (lásd pók a monitoron). Vagyis szerencsétlen telefonzsinór szerelők testét kénytelenek felvenni, hogy megjavítsák az űrhajójukat, és elhúzzanak a sivatagból. De ehhez a rend éber őreinek is lesz egykét szava, amit a jófej csillagász nem engedhet.
Összegzésben tehát, E.T. előtt is voltak békés földönkívüliek, szval mind Spielberg, mind J. J. Abrams (Szuper 8) is ebből a filmből merítkeztek, nem is kicsit.
8/10

weapon x 2013.10.06. 16:47:03

4) The Conjuring (2013)

Ha nem tegnap láttam volna az Insidioust talán jobban tatszett volna. Így azonban úgy éreztem, mintha kis módosításokkal ugyanazt a filmet nézném. Kiegyensúlyozottabb, részleteiben néhol jobb is, de kiszámítható, és nincs kiemelkedően jó rész benne. Ettől függetlenül a szellemes filmek még mindig tudnak fosatni, és ebben is volt pár paráztatós jelenet, de összességében csak egy erős közepes.

6/10

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.06. 17:41:21

3. Curse of Chucky (2013)

Erre a részre az előző kettővel ellentétben visszavettek a vicces vonalból és visszanyúltak inkább a korábbi részek hangulatához.
Majdnem az egész film egy éjszaka történéseit meséli el, és a sötét jeleneteknek köszönhetően még egy béna műanyag baba sem tűnik annyira nevetségesnek.
Flashback formájában Brad Dourif is visszatér fiatalabbra maszkírozva, ám ettől a visszaemlékezős száltól én többet vártam, nemcsak annyit, hogy ezt a részt összekapcsolja a legelsővel, miközben a gyilkos egy kissé átmegy Mostohaapa stílusba.
Mint ahogy Maya is említette, érdemes kivárni a stáblista utáni részt, bár egy kissé összezavart ez a jelenet, mert mintha ellentmondana a film előtte látott befejezésének, bár a kettő között eltelt 6 hónap, ami alatt történhettek dolgok.
6/10

Tepes 2013.10.06. 17:45:14

4. Éjféli csapda / Night Trap
1993
David A. Prior

Egy igazi szokványos B horror Robert Davi és Michael Ironside szereplésével. Utóbbi természetesen a negatív szereplő :-) Sőt egyenesen a sátán, aki ugye mindenre képes, de azért egy mezei rendőr szembeszáll vele...

Nerve 2013.10.06. 17:50:53

3. Long Weekend (2008)

Házaspár, traumatikus közelmúlttal, kapcsolatfelmelegítés/kikapcsolódás/feszültséglevezetés céljából kirándulni megy a környék állitólag legmenőbb rejtett szörfparadicsomába. De, SPOILER ON vesztükre túl sokat szemetelnek útközben.SPOILER OFF
Ökohorror. Caviezel most nincs olyan jóban a természeti inzertekkel mint 10 évvel ezelőtt Malick filmjében. Lassan építkező film, igazából nem tart sehova, de talán ez nem is lényeges, hiszen elég nyilvánvaló mi is lesz itt. Természetanyánknak tele van az olvadoző hósapkája velünk és visszavág. Az ausztrál tengerparti rejtekhely csak az áldozatokra vár. A párocska közt pedig nincs és nem is lehet többé rendben semmi, úgyhogy elmenni sem sikerül nekik, hiába a sűrűsödő vészjósló jelek. Akár a belső gyötrődés kivetítése is lehetne kulcs egy filozofikusabb megközelítéssel, de a rádióban elhangzó ökokatasztrófákról szóló hírek ezt hamar megcáfolják. Marad a holtában is figyelemreméltóan virgonc tengeri tehén...ami valahogy csak félelmetes lett, bár meg nem tudnám mondani, mitől.
Csak a bennem bújkáló zöld terrorista tudta értékelni a filmet, neki tetszett, meg meg is ijedt kicsit. Fura egy trip volt, annyi szent.
?/10

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.06. 20:42:06

5. Dead End (2003)

Történet: Egy család karácsonykor letér az autópályáról, és egy rövidebb úton, az erdőn keresztül kíván eljutni a rokonokhoz. A rövidebb út, úgy tűnik soha sem fog véget érni: egy nem túl beszédes fehér ruhás nő a halott csecsemőjével terrorizálni és öldökölni kezdi a családtagokat.

Vélemény: fura film, bizonyos szempontból oda lehet rakni a Pontypool, a Resolution és a Cabin in the Woods mellé, merthogy hasonlóan cselesen közelít a műfajhoz, mint ezek a filmek. Egyébként ez a movie nem száz százalék horror, inkább fekete komédia. Röhögni azért nem sokat röhögtem rajta, mert a humora nagyon abszurd, angol humor. Gore nem nagyon van benne, viszont helyenként baromi nyomasztó. Ha eltekintek a 90-es évek tévéfilmjeit idéző képi világtól, és az itt-ott befigyelő hangulati döccenőktől, egy tök jó film. Pozitív meglepetés. 8,5/10.

mr.roper 2013.10.06. 21:34:34

Torzó (1973) Sergio Martino filmje felrúgja a giallo szabályrendszerét. A film félúton átfordul slasherbe, és olyan izgi pillanatokat okoz, hogy a nézőt már nem is annyira izgatja, hogy ki is a gyilkolás közben porcelán babákat vizionáló assasino valójában. Egyébiránt itt az előtanulmány azoknak akik istenítik a francia Magasfeszültséget. (ami szintén okés) Jobb mint a Case of the scorpion's tale (szintén Martino trip) és 9/ 10 . :D

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.06. 21:48:46

4. Penge: Szentháromság (2004)

Tényleg ez a leggyengébb darab a Blade filmek között.
Szegény Wesley bátyát is igencsak a háttérbe szorítják a béna sidekick-ek, akiknél már látszik, hogy a film készítői valami nyomi spinoff-ot szerettek volna nekik.
Még Reynolds idétlen egysorosai el is mennek, de Biel zenehallgatása vámpírsegg-szétrúgás közben már igencsak kínos.
Nem lep meg, hogy Snipes nem volt elégedett Goyer kreálmányával, nem is csodálom, hogy a későbbiekben nagy zavarában el is felejtett adózni a csórikám és ezután a mozis filmszerepek is elkerülték:(
5/10

mr.roper 2013.10.06. 21:50:15

2. Maniac (1980) Joe Spinell Rocky főnökeként nem árulta el az ifjú pénzbehajtónak, hogy éccakánként átruccan a multi kulti nagy almába, hogy ott prostikat skalpolgasson majd a fejfedőket kis koszos,bérelt odújában próbababákra tegye, majd természetesen betegesen szuszogva bókoljon azoknak. És mindezt a Maniac Cop rendezőjének kameralencséje előtt.... nincs felszabadító jelenet, végig követjük a gyilkosunk őrületének minden állomását. 7,5/10 (respect Tom Savini! )

mr.roper 2013.10.06. 22:03:06

3. The house on the sorority row (1983) Úgy indul mint egy Halloween - remake. És tulajdonképpen, hogy majdnem az is. Csak az a szomorú igazság, hogy szerintem jobb annál. A Halloween megkerülhetetlen viszonyítási alap, de megviselte az idő vasfoga. Ez viszont amilyen debil módon indul(1961-n indul a történet, komplikációk szülésnél stb.) olyan gyorsan talál magára a jelenben a végzős lányok végzetes tréfájáról szóló történet. ( a Burning előbb készült, de hagyjuk ... ) Van benne padlás(na nem Presszer féle) kisebb csavar, beköszön dramaturgiailag a Fekete Karácsony is, no de ez utóbbi nem gond...:D szóval, izgi, szórakoztató, és még zenedobozból kiugró töredezett arcú bohóc is van benne. Mi kell még? 7,5/10 !

Maya-- 2013.10.06. 22:52:16

5. The Fly (1986)

egy elcseszett teleportálás miatt, Jeff Goldblum lassan de biztosan léggyé változik. brr. ez nagyon horror!
Cronenberg tatesz mintha a nőgyógyászt játszaná, hát nem hülye, hogy ő legyen a légy. azt meghagyta Goldblum-nak, biztos a szemei miatt :) ez nagyon horror! számíthatom legalább három filmnek? :)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.06. 22:56:59

Na már pénteken beszálltam a Cselendzsbe, csak még nem volt időm írni, szóval akkor lássuk:

1, Piranha (r.: Joe Dante - 1978)

Kellemes meglepetés volt a film. Nekem bejöttek a mostani Piranha filmek is, de azok (főleg a második), már önmaguk paródiái voltak inkább mint komoly horror.

Viszont legnagyobb meglepetésemre ez a film koránt sem volt az. Igaz van benne humor, de csak módjával. Annak ellenére azonban, hogy nem a humorra teszi a fő hangsúlyt a film nem öregedett rosszul szerintem. Igaz ma már annyira nem félelmetes, viszont végig izgalmas és a történet is teljesen logikus/koherens (kihozták a maximumot amit egy ilyen filmből lehet - még egy jó adag társadalomkritikai is belefért). Mivel pedig a címszereplőket csak néha mutatják így a trükkök sem érződnek annyira elavultnak.

Összességében szerintem ez egy remek kis film. A téma (állatos horrorok) iránt érdeklődök mindenképp nézek meg, hiszen Spielberg cápája mellett ez kategóriájának legjobbja (és nem sokkal marad le a nagy elődtől szerintem).

8/10

U.I.: A horror paródiák beleférnek (Drakula halott, de élvezi/Horrora Akadva) vagy horror-vígjátékból is csak olyan amiben tényleg van horror meg gore?

Terror Dzsoni 2013.10.07. 08:16:01

Tegnapi gondoltam, hogy meg kellene nézni a 2013-as Evil deadt-et, de mivel az eredetit vagy 10 éve láttam utoljára, ezért azzal kezdtem.

5. Evil dead (1981)

Sam Raimi és Bruce Campbell felejthetetlen filmje.
Kisgyermek voltam, mikor először láttam a filmet, s akkor nagyon befostam rajta. 5 fiatal egy istenháta mögötti helyen szeretne bulizni. A ház felkutatása közben találnak egy könyvet, és egy magnószalagot. A szalagon a Halottak könyvéből van egy rész felmondva, melynek hatására a sosem volt lelkek megtudják szállni az élőket. A fiatalok gyorsan fogyatkoznak, míg a végére Ash marad csak talpon, de ezért cserébe a haverjait és a barátnőjét is fel kell darabolnia.
Érdekes volt ennyi idő után újranézni a filmet. A para-faktor még mindig működik, a film végi bábozás az egyetlen ami nem állta ki az időpróbáját.

7/10

6. Evil dead (2013)

A történet meglepő: 5 fiatal buliz..., pardon. 5 fiatal egy eldugott erdőbe megy, hogy egy drogos csajt kigyógyítsanak a függőségéből. A történek hellyel-közel az eredetit követi, kisebb csavarokkal. itt például görcsösen igyekeztek megmagyarázni, hogy mit keres a könyv a házikóban. S mivel a nézőt is hülyének nézik, ezért mindent jól a szánkba is rágnak.

A kivitelezés elsőosztályú, remek, hogy igyekeztek minél kevesebb CGI-t használni, ami jót tett a fimnek, mert így 2 ponttal többet tudtam neki adni. Az eredetihez méltó folytatás készült, de azt hiszem mindannyian ellettünk volna, ha a film sosem születik meg...

5/10

Nerve 2013.10.07. 10:41:29

Kis pótlás, nem tudtam otthonrol kommentelni pár napig:

4. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

Metahorror ezúttal a kulcsszó. Remek kis darab, kultgyanús, talán már az is. A történetről csak óvatosan:
Egy klasszikus slasher-mészárlás előtti, nem túl nyugodt napok, ezúttal a gyilkos szemszögébol, (nagyjából) elokészületek, motiváció, avagy az ember a gyilkos maszkja mögött.
Praktikus tanácsokat is kaphatunk ha
hasonló...öööö...dologba vágnánk a fejszénket, hehe. Itt most állj, mert a film remek, megtekintése pedig csak saját felelősségre hagyható ki! Rengeteg utalás a műfaj klasszikusaira, humorosan, ötletesen, az egész film egy nagy kikacsintás, az értok érteni és birní fogják. Kissé tv-film jellege ne riasszon el senkit, működik az utolsó pillanatig. Szó szerint.

8-9/10

5. Kabinláz 2
Nyugati Tájék uram ügyes rendező, de ez most nem gyütt be nekem, sajna. Humorosnak humoros, de inkább undorító, mint félelmetes. Félreértés ne essék, nem az a gondom, hogy visszataszító dolgokkal operál (Rőth Iláj is ezt csinálta az elsőben), hanem, hogy seholsenem félelmetes, vagy legalább fenyegető és picit a viccek is kioltották az első részből megismert cinikus hangvételt. Még megvan, de gyenge.
Sztori? Húst eszik a baci (vagymi) megint, ezúttal a suliban. Először csak ocsmány pattanások, aztán jöhet a Scream Bloody Gore. Asszisztálnak: lúzergyerek, köpcöshaver, jócsany, kövércsaj, idióta igazgató, stb. Visszatérő is van, amolyan átvezető karakter a két film közt a szexmániás füves zsaru. Ő mondjuk tényleg vicces.

5/10 (de lehet kevesebb)

6. Dead End (2003)

Családi abszurd, roadhorrorba oltva. Család utazik rosszfele fordul, lassanként elhull. 10 évig kerülgettem mert azt hittem marhaság, és tényleg. Viszont a kellemesebb fajtából. Laura Palmer apukája megint jól bekattan, kellemes (és félelmetes) emlékeket ébresztett. Minimalista, párbeszédcentrikus, egész jó kis alakitásokkal és párbeszédekkel. A fordulat, vagy megfejtés ölég kiszámitható ha az ember látott már hasonlót, de a hangulata ettől végig megmarad. El lehet vigyorogni rajta az egész játékidő alatt. Akár szinpadi darabként is megállná a helyét, lehet adaptálom is!

6-7/10

Tepes 2013.10.07. 10:46:46

Reggeli mellé valami finom kis horrort:

5. Meghasonlás / Pin / Pin, A Plastic Nightmare
1988
Sandor Stern

Egy orvos a gyerekeinek egy anatómiai bábu és hasbeszélő képessége segítségével tanít dolgokat, (pl. felvilágosítás...), de a fiú kicsit túlzottan komolyan veszi a dolgot. Szórakoztató kis datab, bár horrornak nem túl véres, azért kimondottan jó film. :-)

Maya-- 2013.10.07. 12:03:10

ja..egy jó kis horror a sonka mellé. ma azt ettük mit Dexter szokott az intrójában. mert a müzlitől kiráz a hideg.

6. Maniac (2012)

Elijah Wood, szerintem tökéletes egy pszihopata szerepére. az a szimpatikus pofi, meg a laza stílusa..ahh!
a film grotesz és brutális. Frank(E.Wood) csinos nőket skalpol, ja..nem azé' mint a komancsok, de próbáltam megérteni az ő motivációját is. történik ilyen, túléled Mordort..de a kurva anyád jól becsukja neked az ajtót :) persze, ez csak ürügy. bármi ami történik a filmben, Frank szemén keresztül látjuk, de faszásul megoldották tükrökkel, hogy mindig lássuk az arcát is. a vége tetszik a legjobban, amikor megnyúzzák és végre láthatjuk, ki is ő valójában. jó filmnek tartom. a fehér plasztik manökenekről lecsorgó skalpok..hú, na az nagyon passzolt. csak jöttek megint azok a fránya legyek. az idén nem akarok több legyes dolgot nézni. kész! :)

Terror Dzsoni 2013.10.07. 12:37:26

7. A fekete ruhás nő (2012)

Kíváncsi voltak, hogy Harry Potter mire képes ha nincs a kezében a varázspálcája (he-he).

Valamikor az 1900-as évek elején egy eldugott angol falucskába gondoktól terhelt lelkű ügyvéd érkezik, hogy egy különc család hagyatékát felmérje. A faluba nem mondhatni hogy repesnének az örömtől a lakosok, sokan attól tartanak, hogy a z ügyvéd miatt a Fekete ruhás nő szelleme ismét gyerekeket fog elragadni.. s tényleg!
Ezután az ügyvéd igyekszik megbékíteni a gyermekét elvesztett szellem lelkét, de nem jár sok sikerrel.

Hangulatos de egyben unalmas is volt a film. A hangulatért a képi világ volt felelős - Lovecraft elégedetten csettinthet a nyelvével - , az unalomért pedig a főszereplő.

4/10

rettentó 2013.10.07. 12:38:30

1. El jorobado de la Morgue (1973) aka. Hunchback of the Morgue
A hullaházi "toronyőr" egy svájci falucskában tevékenykedik. Ártatlan, púpos falubolondja, de ha felhergelik öl. Szerelmes egy beteg lányba, illedelmesen látogatja virágcsokorral a kézben, míg a lány meg nem hal.
Innentől kezdve Gotho egyetlen álma felébreszteni - szerinte - alvó barátnőjét. Addig is leviszi a falu alatti pincerendszerbe, amit egykor az inkvizíció használt.
Gotho (Paul Naschy) álmai találkoznak a tiltott kísérleteket folytató dokiéval, aki erősen emlékeztet bennünket Victor Frankensteinre. Ő fel is fogadja segédjének, és a patkányoktól hemzsegő alagútban rendezi be steril újraélesztő laboratóriumát, távol a meg nem értő világtól.
Sorban tűnnek el a halott és élő testek a faluból. A doktor persze Gothot bízza meg a piszkos munkával, a rendőrség így őt gyanúsítja. Gyanújuk nem alaptalan, hiszen kevesen szoktak a háztetőkön mászkálni egy levágott fejet tartalmazó nejlonzacskóval :-)
A doktornak sikerül létrehoznia egy alaktalan szörnyet, Gotho pedig rájön, hogy a lány nem lesz felébresztve, sőt, el is tűntetik a bugyborékoló kénsavas medencében. Ekkor a doki ellen fordul, aki lelövi, de a kiszabaduló szörnyeteg elől nem menekülhet ő sem.
Nagyon hatásos, hogy a szörnyet nem láthatjuk, csak a végén. Kicsit olyan, mint egy Hammer-film, csak több benne a gusztustalan gore jelenet (pl. testrészek levágása). A földalatti jelenetek egy valódi, régi alagútban készültek, aminek eleve van egy utánozhatatlan hangulata. Naschy utólag sajnálta, hogy meggyújtott fáklyával pár patkányt, de mivel kiéheztették őket, valóban megharapták őt, és én nem vagyok szadista, de jól nézett ki, mint effekt ;-) Talán jó lett volna, ha a ’70-es évek elején a Hammer észbekap, és felfogad néhány ifjú titánt a kontinensről, mint pl. ennek a filmnek a készítői. Nem túl eredeti történet érdekes megvalósítása 6/10

Maya-- 2013.10.07. 16:57:04

7. Dead in Tombstone (2013)

western + horror. ja..mert egy agyon botoxolt Sátánnal(Mickey Rourke) van dolgunk meg kedvencemmel, Danny Trejo-val. Trejo-t megölik már az elején. megy a pokolra, hogy sütögesse tüzes vassal a Sátán. Trejo-nak rettenetesen fáj. nem bírja. kikunyerálja Sátántól, hogy engedje vissza az élők sorában, mert kurvára gonosz lelkeket fog speciel neki küldeni a sütögetésre. Sátán elengedi, mert megvan győződve, hogy hombre nem tudja elvégezni a feladatot. na de por favor.. itt Trejo-ról beszélgetünk. és nem okozott csalódást.
a film biztosan olcsó..meg minden, de nekem hozta a western hangulatot. egyszerke megéri megnézni.

JeszKar 2013.10.07. 17:37:22

6. Insidious (2010)
Némileg meglepett ez a film, sokkal rosszabbra számítottam, és végül jól elvoltam vele. Bár többségiben ijesztgetésekkel operál, azok jól működnek. A film igazi negatívuma, hogy rettentően hullámzó a színvonala, egy remek jelenet, egy vér ciki pillanat váltja, majd azt megint egy remek jelenet követi, és így tovább. Egyébként a filmnézése közben többször is eszembe jutott a Sinister, amit pár napja láttam, de szerencsére a többségében úgy éreztem, hogy itt sokkal jobban csinálnak szinte mindent, mint abban a filmben. Az operatőr elég jó, és a fülemet sem akartam letépni. Viszont minden remek jelenet ellenére, egy csak erős közepest adnék a filmre, mert a gagyi vagy gyengén megrendezett jelenetek tényleg sokat rontanak az összképen, meg lehet nézni, de még mindig könnyű ennél jobb filmeket találni a témában.

7. A szem (2002)
Szintén pár napja említettem a Sötét víz kapcsán, hogy lehet annál a filmnél sokkal jobb távol-keleti horrorokat is találni. Bár A szem nem olyan minőségű, mint például a Kör, de bőven egy nagyon hangulatos darab. Nincsenek felesleges ijesztgetések, cserében van egy erős atmoszféra igazi félelmetes jelenetekkel (pl. a liftes). Ami szintén tetszett, hogy az alapszituáció bizonyos mértékben eredetinek tekinthető. Az egyetlen (nagyon) komoly hibája a filmnek az a Deus Ex Machina a végén. Az ilyesmit nagyon utálom, ráadásul nem csak, hogy felesleges, de logikátlan is így a lezárás. Ennek ellenére jó filmnek tartom, de sokkal jobb is lehetett volna, ha ezt nem erőltetik a végére.

lutánnia 2013.10.07. 18:43:29

4, Dracula rises from the grave
Ha már Hammer horror, akkor Drakula! Ímmár negyedik ,de nem utolsó alkalommal, kell ismét életre Drakula a sötétség fejedelme, hogy sátáni ünnepe során megízleljék a vérének ízét, és hogy sebhelyeket hagyon (hogy csak a felét említsem a filmeknek).
Itt egy béna pap csurgatja rá a vérit, Drakula befagyott patakjára, aki ennek hatására megnézi a kastélyát, és szomorúan konstatálja, hogy valaki egy keresztet dugott az ajtóba. Nosza mondja Drakula, bosszuljuk meg! El is megy a pappal, és a jófej esperes lányát nyomban el is csábítja (meg egy másik kocsmáros csajt, de ez felejtős kaland). Majd bevereti az esperes fejét, aki a lánya pasiját bízza meg, hogy pusztítsa el megint Drakulát. Ez sikerül is, Drakula, a saját kastélyát eltorlaszoló keresztbe fúródik bele, majd a béna pap egy pálfordulással elkezd imádkozni, hogy Drakula haljon már meg, végre. A filmben sikerül is, de két év múlva Drakula will return Taste the Blood of Dracula-ban, Christopher Lee nagy bánatára.
7/10

weapon x 2013.10.07. 18:59:34

5) Piranha 3DD

Hogy is szólt a film promója? Twice the terror. Double the D's. Ha már azt a 80 keserves percet sztorival nem tudták kitölteni, legalább tényleg rakhattak volna bele több hentelést, és méééég több D kosarat, amiken szépen, hosszan elidőzik a kamera. Ennek ellenére még sem vérszar film, de ez csak és kizárólag a mellékszereplőknek (Gary Busey, Christopher lloyd, Ving Rhames és természetesen Mitch Buchannonek köszönhető. A film egyébként majdnem csak annyi, mint a trailer maga. Na de szarni rá. "Bring me my legs."

4/10

Maya-- 2013.10.07. 21:33:57

8. Devoured (2012)

izgi film. azzal kezdődik, hogy egy fiatal nő holttestét nézegetik a zsaruk. majd egy rendőrnő benyit egy ajtón és olyan döbbent képet vág, hogy elképzelni sem tudtam mit látot. itt megszakítják a jelenetet és a még életben levő fiatal nő mindennapjaival folytatják..és bizony jól tudják idegesíteni az embert. bár volt néhány hely ahol lankadt a figyelmem, de ilyenkor mindig előttem volt a rendőrnő döbbent képe..és hajtott a kíváncsiság, hogy vajon mi a faszt láthatott, hogy ennyire ledöbbent. hát a végén tényleg kiderül. megéri megnézni. tetszett.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.07. 22:07:11

6. Bosque de muerte (1993) aka Forest of the Death

Tavalyi csellendzs nyereménycsomagból kidúrva :)

Történet: fiatalok blabala... csak most erdei kunyhó helyett vidéki "hászienda" a helyszín. A film bő feléig nem sok minden történik, csak a főszereplő csajszi traumatikus gyermekkoráról kapunk némi homályos infót + a Jaguár nevű helyi "tekszas réndzsör" brutális stílusával ismerkedhetünk meg kicsit. Ja, meg a fiatalok jól érzik magukat. Aztán az egyikük eltűnik a tóban, és rövidesen nyilvánvalóvá válik, hogy a környéken egy gyilkos mászkál.

Vélemény: se ingyen, se pénzből nem készült giallo-slasher a napfényes Mexikóból. Kábé olyan, mintha egy sombrérós, betequilázott Argentinó rendezte volna. A színészek borzalmasak, a történet elmegy, a gyilkosságok is olyan közepesek. A Jaguár egy komoly figura + a film végén már vannak jobb dolgok, de azért nem egy klasszikus kategória. Megér egy 5,5/10-et.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.07. 22:21:00

@Maya--: csak így tovább, nagyon jól tolod!!!! :)

7. Macabre (2009) aka Darah

Történet: pár fiatal (már megint) elkísér egy fiatal párt (bocs... :)) egy "nagy utazásra". A pár női tagja terhes. Nem jutnak messzire, mert belefutnak egy stoppos csajsziba, aki miután hazafuvaroztatja magát, behívja a csapatot egy nagy titokzatos házba. Ebben a házban aztán galád csatlósaival együtt megjelenik a "nem öregedős-ördögien nézős" mutter, aki előbb bealtatózza, utóbb pedig egyenként lemészárolja-lemészároltatja a fiatalokat. Közben bejátszik némi húskereskedelem, természetfölötti, gyermekelkobzás, miegymás...

Vélemény: annak ellenére, hogy a film egyértelműen egy összelopkodott horroklisé-halmaz, én igen jót borzongtam rajta, mert a) iszonyat véres, és pöpec benne a gore b) néhol beteg humora van (lsd. önkéntes rendőrök) c) nagggyon kegyetlen.
Ha tetszene egy indonéz film, ami a Texasi Láncfűrészes egyes elemeit keveri az Inside francia trancsírremek hangulatával és vérességével, bátran tégy próbát a Macabre-val!
8,75/10.

Tepes 2013.10.08. 11:50:25

6. Dögvész / Contagion
1987
Karl Zwicky

Na ez elég borzasztó volt. Egy ingatlanügynök elmegy egy elég lepra környékre, de mivel megszállják valami szellemek valami szuper kérónak látja, ahol még szellemcsajokkal is kefélget és inkább elhagyja az igazi csaját meg kinyír egy rakat embert. Nagy baromság, idióta történet. Időpocséklás volt.

RoFä 2013.10.08. 12:53:56

1. R.E.C

Gondolom mindenki látta már, én nem. ADHD szindrómás, baromi idegesítő riporterlányka és a belé vélhetőleg fülig szerelmes kameramanja elkíséri a helyi tűzoltókat egy éjszakai bevetésre. Ami természetesen rosszul sül el, és hamarosan egy kívülről lezárt házban harcolnak a túlélésért a zimbes-zombik ellen.
Kézikamerás, "veled is megtörténhet" stílusú minimálhorror, engem valamiért nem rántott be de az tény hogy van svungja. Csak épp nem féltem rajta egy percet sem. Nagy előnye hogy rövid, csak 75 perc. Kisgyerekes anyukáknak nem ajánlott.

RoFä 2013.10.08. 12:59:20

@mr.roper: Lehet hogy már kérdeztem, de létezik hogy személyesen Mr. Richard Onslow Roperhez van szerencsém?

Maya-- 2013.10.08. 13:32:40

@Werewolfrulez: :))

9. The Reflecting Skin (1990)

vidéki kisgyerek Seth. barátait legyilkolják, az apja felgyújtja saját magát. van egy szőke vámpírnő is..hát mit mondjak, ahhoz képest, hogy mérföldekre vannak a házak egymástól izgi az élet arrafele. Seth-nek egyetlen reménye, hogy hazatér a testvére(Viggo Mortensen) és akkor minden rendben lesz. nem lesz.
a film tetszett. megérte megnézni. Viggo-ért kezdtem nézni, de a gyerek több mint szuper volt benne.

Tepes 2013.10.08. 14:22:57

7. Cápavihar / Sharknado
2013
Anthony C. Ferrante

Újabb Asylum agymenés. A tornádó cápákat kap fel a vízből (kizárólag cápákat, a többi tengeri élőlényt ott hagyja a vízben. Fura egy ízlése van...) így azok mielőtt szétcsattannak az épületeken még bekapnak 1-2 embert. És ennek még terveznek folytatást is...

lutánnia 2013.10.08. 14:25:40

5, Drakula vérének íze
1970. elég sűrű volt Drakula filmek terén, hiszen ekkor nem egy hanem rögtön kettő került a mozikba: A sebhelyes Drakula, és A vérének íze.
Ez az ötödik Drakula film, és ez nagyon látszik is a történeten. Megvan benne a szép fiatal pár, a csaj barátnője akit Drakula elcsábít és utána megöl, majd a csajt is elcsábítva, magára uszítja annak pasiját, aki megöli. Csak a történet eleje egy kicsit más: itt unatkozó arisztokraták, akik szórakozásból inni akarnak Drakula (aki kétszer is meghal itt, a film elején a Drakula feltámad sírjából karós Drakula halált berakták) véréből, de a célegyenesbe visszafordulnak,és agyonverik a fekete szeánszot tartó mágust, ezzel magukra haragítva a hirtelen feltámadt Drakulát.
A vége még egy kicsit érdekes mert, semmi nem indokloja hogy Drakula meghaljon, egyszerűen rosszul lesz egy templom ablakában, majd ráesik az oltára (biztos szívrohama volt :D )
5/10

lutánnia 2013.10.08. 18:46:27

6, Az operaház fantomja-1943
Az Universal stúdió első színes filmje, a Lon Chaney-s néma film remake-ja, olyannyira, hogy még a díszletek is ugyanazok voltak. A film nem túl félelmetes (de az opera betétek szörnyűek, brrrrr) , sőt inkább vicces (az énekes nő két udvarlója), a fantom sztorija kissé szomorú (támogatja az énekes csajt, és amikor elfogy a pénze, a zeneművét akarja eladni, de azt hiszi hogy a kiadó ellopta, ezért megöli és az operaház alagsorában támogatja a énekes nőt továbbra is.)
Külön fun, hogy Liszt Ferenc is szerepel benne.
7/10

Terror Dzsoni 2013.10.08. 18:50:27

Tegnap Evil dead napot tartottam, ma folytatom, mert a zseniális második részt is nagyon régen láttam.

Evil dead 2 (1987)

Raimi először folytatást akart készíteni, de a forgalmazó nem adott engedélyt az első rész jeleneteinek felhasználására. Ezért inkább leforgatta ismét az első részt nagyobb költségvetéssel, kisebb módosításokkal.

Ash és barátnője elmennek a hétvégi házikóba kettesben, hogy romantikáznának kicsit. Aztán jön a prof lánya és még két igen gyorsan meghaló, illetve átalakuló áldozattal együt. S az első rész történései megismétlődnek, misebb csavarokkal. A rendező a saját – korábban - ijesztő történetét feltölti komikus – néhol egészen burleszk-szerű – elemekkel. A világ legjobb horror-vígjátéka holtversenyben a Hullajóval.

8/10

Maya-- 2013.10.08. 19:12:09

10. A Cadaver Christmas (2011)

gondoltam hadd nézzek valami komédiát is. á, ez a fajta bóhockodás nem igazán érdekel..
viszont mint általában lenni szokott az ilyen filmeknél, mindig tanul az ember valami szépet a barátságról s persze a karácsonyról :)

RoFä 2013.10.09. 06:23:20

2. Sikoly 4

A dekonstrukció dekonstrukciójának dekonstrukciója, konstruktív retrospektív ív, kevés kézikamera, sok statív. Ez persze csak a rím miatt, igazából nem emlékszem.

Jó cucc. Van valami megkapó a facebook-generáció "majd megdöglik érte" subclusterének túlhajtott gúnyrajzában. Egy lejárt szavatosságú, porló foszforú gyufákból épített Notre Dame jut eszembe, lenyűgöző a maga nemében, majdnem összeroskad de aztán mégsem. Hisz gyufából van, ami könnyű.

SPOILER Kirbyt sajnáltam egyedül az elhullottak közül SPOILER OFF.

rettentó 2013.10.09. 07:43:37

ROFä: :-)

2. House of Dark Shadows (1970)

A Dark Shadows sorozaton alapuló Tim Burton-film szvsz szórakoztató darab, no ha a kritkusok lehúzták (itt is). Erről ennyit, és most koncentráljunk a sorozaton alapuló első mozifilmre.
A filmnek nagy baja, hogy (Burton alkotásával szemben) nem működik, ha nem láttuk a sorozatot, vagy legalább azon részeit, amelyeket a film zanzásítva ad elő. Tényleg olyan az egész mintha egy "a következő rész tartalmából"-t látnánk 96 percesre nyújtva.
Ismeretlen hátterű, kilétű szereplőket látunk, egyik jelenetről a másikra ugrálunk - nagyokat. Pl. a film elején csak egy ember gyanakszik vámpírizmusra, kb. 10 perc múlva pedig már egy teljes rendőri osztag megy ezüst keresztekkel a vámpírnő ellen, és egykedvűen nézik, ahogy a professzor a szívébe döfi a karót. Nem magyarázzák meg, miért ez a hirtelen "paradigmaváltás".
Van benne néhány hatásos jelenet, remek díszlet, de összességében véve a cselekmény igen lassan ballag előre. Gyönyörű a világítás, amikor Maggie és Barnabas az erdőben sétálnak, vagy az esküvőre készülnek. Barnabas Collins pedig kinézetét tekintve az egyik legcoolabb vámpír lehetne, de itt ő is csak egyike azon szereplőknek, akiknek a sorsa a film előrehaladtával egyre kevésbé érdekel bennünket. Csak a befejező jelenet miatt: 6/10

rettentó 2013.10.09. 12:46:32

LUTÁNNIA: A Vérének ízéhez: hát, nem túl nyilvánvaló, de alapvetően az egykor elhagyott, de azóta újraszentelt templom az, ami betesz Dracnak, illetve konkrétan a latin Miatyánk.
"Dracula climbs the balcony and throws objects at Paul and Alice, before backing into a stained glass window depicting a cross. He breaks the glass but suddenly sees the changed surroundings and hears the Lord's Prayer recited in Latin. Dazzled and overwhelmed by the power of the newly re-sanctified church, Dracula falls to the altar, and dissolves back into bloody dust."
en.wikipedia.org/wiki/Taste_the_Blood_of_Dracula

www.youtube.com/watch?v=9oQ0KL6PI44

Szerintem a harmadik legjobb rész a Horror és a Brides után.

Maya-- 2013.10.09. 13:50:14

11. I Spit on Your Grave 2 (2013)

a már megszokott sztori. fiatal csajt kínoz félholtra 2+3 lőtyőnfütty. s geci rohadékok elássák a még életben levő csajt. vesztükre, mert az kiszabadul, s még csak nem is bénázott sokat a földalatt mint Ryan Reynolds. na és kezdődik a bosszú. mindenkinek elsül a fasza. helyes. :)..de ilyet sem akarok többet nézni. hiába is csinálnak még egyet mert nem fogom megnézni.

RoFä 2013.10.09. 14:09:42

3. Hellraiser (1987)

A Rubik Művek szponzorálta, ha megfosztják valahogy a kockát a hatalmától akkor: KELL!

Valószínűleg megnézem majd még egyszer, mert elsőre nem teljesen estem le tőle a padlóla. Az effektek jók, a sztori tragikus (mármint nem tragikusan rossz, hanem hogy van tragédia, mély), de ez a szex vs halál téma szerintem Cronenbergnek jobban ment autókkal. Valószínűleg az volt a bajom hogy a főszereplő, csont és bőr (muhaha) pszichopata még emberkorában csak simán színpadiasan játszótt, de a dzsuvás húsos formájának a hangja teljesen karikatúra lett. Nem tudtam átélni hogy mekkora egy gonosz is ő de ám.

Fun fact: mikor az eredeti novella címe helyett Barkernek kiadták, hogy legyen más a film címe, a stábtagokat is megkérdezték. Az egyik verzió "Mi mindent nem tesz meg egy nő egy jó dugásért" volt, és egy 60+-os női stábtag javasolta. :)
Nem az lett.

Tepes 2013.10.09. 14:14:46

8. Nosferatu, az éjszaka fantomja / Nosferatu: Phantom der Nach
1979
Werner Herzog

A '22-es Nosferatu feldolgozása, de kicsit más is lett, a címszereplő sokkal "emberibben" lett ábrázolva. Már nagyon régen láttam az eredetit így nem nagyon tudom összehasonlítani, de nem is biztos, hogy kellene.

RoFä 2013.10.09. 14:15:15

4. Trick'r'treat

Újabb tétel amit itt már mindenki látott, nekem meg pótlandó volt.

Az évekig development hell-ben (lehet hogy Pinhead is ott volt, ki tudja) felejtett végül asszem videora kijött film elég ügyesen egyensúlyozik a rémisztő és a vicces között. Tanulsága egy van: ne baszakodj Halloween szent ünnepével, mert különben sanguis bibimus, corpus kinyirusz.
A piroskás szál mondjuk férfiként kicsit szarul esett, a gonosz kisgyerekek közül pedig az egyik nem is volt olyan gonosz, de hát így megy ez Halloweenkor. Ki nem vigyáz, megdöglend.

Chatterer 2013.10.09. 14:23:48

Sziasztok! Ha október 1-től számít a dolog, akkor 9-10 filmnél tartok, kezdjünk is hozzá.

1. Deranged (1974) Ed Gein életén alapuló sztori. A főszereplő Roberts Blossom jól alakítja a sorozatgyilkost. A párbeszédek, a helyszínek, a morbid jelenetek mind adnak egy fajta hangulatot, de sajnos a tényleg érdekes jeleneteket összekötő maradék 60 perc nem sok izgalmas pillanattal kecsegtet, akit érdekel a téma az nézze meg, de senkinek nem lesz a kedvenc filmje. 4/10

2. Dahmer (2002) Régóta meg akartam nézni. Nem kellett volna. Az egy dolog, hogy Dahmer meleg volt, de a film erre az aspektusra jobban ki van hegyezve, mint magára a sorozatgyilkos mivoltjára. Jeremy Renner itt is egész jól nyomja a dolgokat, de ebből a sztoriból jóval többet ki lehetett volna hozni, a meleg néger gyerek ripacskodása meg már rendesen idegesített a vége felé. Ritkán találok jó filmet, ami sorozatgyilkosok életét dolgozza fel, de ez szerintem a legrosszabbak között van. 2/10

3. Pet Sematary (1989) Egyike volt az első Stephen King filmeknek amihez szerencsém volt. A sztorit gondolom senkinek nem kell bemutatni. Az öreg Fred Gwynne jól nyomja a témát, bár ha én költöznék oda, nem hiszem, hogy a leendő gyerekeim közelébe engedném. A történet még sokadszorra is magával ragadó, a zenei aláfestés tökéletes. A legfélelmetesebb jelenetek szerintem még mindig a gerincsérült Zelda momentumai...Van egy kis nyomasztó hangulata a filmnek, ez is hozzájárul az atmoszférájához. Nah meg a Ramones ;) 10/10

4. Heartless (2009) A fiatal Jaimenek egy hatalmas szív alakú folt van az arcán, és a teste többi részén, ami egész eddigi életén át magával kísérte. Egy nap azonban minden megváltozik, mikor találkozik az ördöggel és természetesen eladja a lelkét, hogy megszabaduljon a foltjaitól. Ekkor rátalál a szerelem stb, de persze meg kell fizetnie az árát. Ennyire azonban nem egyszerű a történet, spoiler nélkül csak annyit, hogy a végén a nézőre bízza a dolgot, hogy kitalálja, mi volt valós és mi volt a képzelete a srácnak. Sok dolgot nyitva hagy, sok nagyon jó és egy két röhejes jelenet tarkítja a filmet, szerintem egyszer megéri megnézni, esetleg kétszer a befejezés után ugyanis más szemmel nézzük az eseményeket. Valószínűleg senkinek nem lesz a kedvenc filmje, de egy 6/10 et megérdemel.

5. The Conjuring (2013) Nagyjából 5 filmre ismertem rá amiből összelopkodták a dolgokat, semmi eredeti nincs benne.A végén sincs semmi csattanó az égvilágon. Az egészet azzal próbálták félelmetessé tenni, hogy kiírták az elejére, hogy igaz történet...jó a maszkok egész tűrhetőek voltak, meg az elején még úgy indult, hogy akár jó is lehetett volna...de nem lett..szal szerintem nyugodtan kihagyhatjátok MAX egyszer nézős alkotás James Wantól eddig csak jobb filmeket láttam. A fűrész 1 meg az Insidious is király, a babás cuccos már 1 fokkal gyengébb de nem rossz, szerintem ezzel minden eddigi munkáját alulmúlta..:S. Aki életében nem látott még ilyen stílusú filmet annak élvezetes lehet. Viszont a színészek legalább jól játszottak, rájuk nem lehet panasz. Összességében: 4/10 maximum.

JeszKar 2013.10.09. 14:58:21

8. Megszállottság (1981)

Nehéz bármilyen értelmes dolgot is mondanom erről angol nyelvű nyugatnémet horrorfilmről (lengyel rendező, északír és francia főszereplők, csak hogy teljes legyen a kép), Nem vagyok benne miről szólt. Van itt kém sztori, őrült férj, őrült feleség, csápos szörnyeteg (időként szex a szörnnyel), hidegháborús paranoia, doppelgänger stb. Ráadásul még csak el sem tudom dönteni, hogy ez egy jó film, vagy egy rossz film. Ezek miatt igazából ajánlani sem tudom senkinek. Nem jó film, azt hiszem, de nem is egy jó film... azt hiszem.

rettentó 2013.10.09. 15:20:35

@lutánnia: A Vérének ízéhez: hát, nem túl nyilvánvaló, de alapvetően az egykor elhagyott, de azóta újraszentelt templom az, ami betesz Dracnak, illetve konkrétan a latin Miatyánk.
"Dracula climbs the balcony and throws objects at Paul and Alice, before backing into a stained glass window depicting a cross. He breaks the glass but suddenly sees the changed surroundings and hears the Lord's Prayer recited in Latin. Dazzled and overwhelmed by the power of the newly re-sanctified church, Dracula falls to the altar, and dissolves back into bloody dust."
en.wikipedia.org/wiki/Taste_the_Blood_of_Dracula

www.youtube.com/watch?v=9oQ0KL6PI44

Szerintem a harmadik legjobb rész a Horror és a Brides után.

Tepes 2013.10.09. 15:31:37

9. A bűn éjszakája / Purge
2013
James DeMonaco

Már korábban is olvastam kritikát a filmről és általában azt említették meg, hogy több lehetőség volt az alaptörténetben, mint amit a film kihozott. Nekem is ez volt az érzésem. A történet szerint Amerikában a bűnözés visszaszorítása érdekében létrehozták a bűn éjszakája intézményét, amikor évente egy napon 12 órán keresztül (szinte) minden bűnt el lehet követni a gyilkosságokat is beleértve. Ehhez képest a film gyakorlatilag csak egy családról szól, és számomra kicsit unalmas is volt.

lutánnia 2013.10.09. 16:13:49

@rettentó: Jaaaa! Hát ez nekem egyáltalán nem esett le, mert hát kitörte a templom ablakát simán elmehetett volna, erre egyszer csak megszédül, forog vele a világ és porrá válik, vagy 3szor újra néztem, de egyáltalán nem értettem.
Másrészről ki a franc szentelte újra a templomot, Drakula koporsója is ott volt, meg a vérszívó csajai, a Feltámad sírjából-ban legalább a pap elkezdte mondani a miatyánkot, de itt senki nem mondja el, csak egyszerűen a hangtechnikusok keverték alá, szval ez még a így is zavaros. :(

lutánnia 2013.10.09. 16:19:12

Vagy a lány barátja volt, amikor ráterítte az oltárra a lepedőt, és meggyújtott két gyertyát, majd rárakott egy keresztet? Ennyi az újra szentelés, menete? Nem vagyok jártas az anglikán egyház szokásaiban, de azért ott is van valami szertartás, vagy ima, de itt még annyi sem volt.

lutánnia 2013.10.09. 18:50:34

7, Suspiria (Sóhajok)
Dario Argento istenkirály filmje, nem először varázsol el, szval gondoltam, újra megnézem.
És ebben a '77-as műremekben nem lehet csalódni! A zene nagyon sejtelmes, és csak a vége felé tudjuk meg, hogy a gonosz boszorkány, igazából a Három Anya egyike. A történet röviden, ha valaki nem tudná, egy német balettgimibe megy egy amcsi lány, hogy fejlessze a tánctudását, de furcsa dolgok történnek..... A film árnyék-szín vizualitás hihetetlen, az atmoszférát szinte fogdosni lehetne.
10/10
8, Inferno (Pokol)
Gondoltam, ha már a Sóhajokon túl vagyok gyorsan egybe megnézem a második Anya történetét is, hát igazából itt szint külömbséget lehet észrevenni. Az első résznek király zenéjét sajnos nem tudták megismételni, a főtéma kb 2 szer hangzik el a film alatt, a szinek hasonlatosak, de nem annyira atmoszférikus az egész. A történet is sokkal mozaikosabb, mint a Sóhajok lienáris sztori vonalánál, a csaj akivel kezdünk levelet küld a tesójának, majd annak a barátnőjét elkapja a 3. Anya, majd az első csajt is megöli a 2. Anya, a tesója ennek hatására odamegy, közben emberek hullanak mint a legyek, a gore faktor azért jobb mint a első résznél, de valahogy sokkal gyengébb az egész film, mint a Sóhajok. Pozitívumként a szinkront lehet még ajánlani, mivel ez azért sokkal jobban sikerült, mint a Suspiriának, mert az valami borzalmas!
7/10

Maya-- 2013.10.09. 20:41:11

12. Frankenstein's Army (2013)

amolyan found footage movie. orosz filmes-katona kamerával a rángatozó kezében filmezi társait a WWII-ben, mert megkérte őt Stalin, hogy vegye fel a katonákat harc közben, hogy lássa milyen vitézek. vagy mi. az orosz filmes azt állítja magáról, hogy a moszkvai híres cinema suliban végezte tanulmányait, tehát ez egy kurva jó műsor lesz. egy fenét lett az. kibasztak velem azokkal a képekkel amiket mutogattak, hogy milyen zombot(zombi+robot) hadsereget csinált a bolond náci orvos az erdőben. tényleg csinált, de én nem voltam elragadtatva tőle. van benne bőven gore..de kb. ennyi. a képek a zombotokról sokkal jobbak, mint a film.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.09. 23:37:35

Na szabjátok meg, nem nézek ide egy kicsit, és hogy elhúz mindenki tőlem!!! :)

8. The Conjuring (2013)

Megnéztem már én is, ha már ennyire felkapott.

Történet: néhány fiatal... ja ez nem az :). Egy család beköltözik egy gyanúsan olcsó házba, ahol aztán fura dolgok történnek, szellemek tapsikolnak, meg ilyenek. A családtagok kiborulnak, és segítségért folyamodnak, amit a helyi szellemvadász család (démonszakértő apa + "látó" anya) személyében meg is kapnak. Ja, az egész film a hetvenes években játszódik, és persze "based on true stroy".

Vélemény: összelopkodott film, oké, de vérprofin meg van csinálva. A hangulatos rendezés, a hatásos vágás és vonónyűvő zene elviszi a hátán az egészet. Én tök jót borzongtam rajta, akárki akármit is mond, pedig láttam már pár horrort. Nem egy nagy világmegfejtés, nem újítja meg a műfajt, de egy tisztességes szellemjárós sztori, jó külcsínnyel. Nekem egyedül a vége nem tetszett, túl snassz volt. Az idei év úgy tűnik a jól kinéző, jól összreakott, de nem túl eredeti horroroké (lsd Evil Dead remake).

Pöttyök: 8,5/10.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.09. 23:39:46

@Chatterer: én ismerek egy srácot, akinek a Heartless a kedvenc filmje. Komolyan :)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.10. 01:15:07

Hú de lemaradtam (és előre is bocsi a helyesírásért).

2, Wrong Turn 2: Dead end (r.: Joe Linch - 2007)

Az első halálos kitérő egy egyszer nézhetős, Sziklák szeme koppintás volt. Akkor mit várjunk a direct-to-DVD-s folytatástól? Kb.: ugyanazt. Nem rossz film ez, de teljesen fölösleges.

A film viszonylag izgalmas (a Hitchcocki fordulat SPOILER építik a főszereplő karakterét majd hirtelen meghal SPOILER kifejezetten tetszett), a színészek hozzák a minimumot ami kell egy ilyen filmbe (egyedül Henry Rollins emelkedik ki aki valami über badass). Van pár szépen kivitelezett creativ kill és még egy kis média kritikát is próbáltak belerakni. Szóval összességében egyszer bőven meg lehet nézni ezt a filmet, teljesíti azokat az elvárásokat amiket az ember egy ilyen "Mutáns vidéki suttyók az erdőben ölik a rossz helyre tévedt fiatalokat" (az ilyen filmek közül még a jobbak közé tartozik). De aki látott már hasonlót az túl nagy meglepetésre ne számítson, mert azért nem egy túl eredeti darab.

Ami viszont említésre méltó az Bear Mcreary (BSG, Walking Dead) filmzenéje. Remélem lesz lehetősége a TV sorozatok és a B horrorok mellett egyszer majd nagyobb mozi filmhez is komponálnia

6,5/10

3, Kill List (r.: Ben Wheatley - 2011)

A kritikák döntő többsége dicséri, nekem még is az utóbbi idők egyik legnagyobb csalódása volt. Különösen szomorú ez úgy, hogy a rendező másik filmje (A vérturisták) kifejezetten tetszett. Mondjuk lehet, hogy az én hibám is, de én csak az ajánlásokhoz igazítottam az elvárásaimat. Miszerint pedig ez az elmúlt évek legijesztőbb, nyomasztóbb horror filmje.

Azonban a 90 percből az első 70 egy lassan csordogáló (és a lassúsággal nincs bajom, mert amúgy vannak érdekes elemei a filmnek közben) családi dráma ami átmegy egy bérgyilkos filmbe. Van benne pár naturális, véres gyilkosság azt nem tagadom, de semmi olyan amit ne láttunk volna egy Drive-ban, vagy egy Oldboyban. Ráadásul mint bérgyilkos film sem kiemelkedő, nem rossz, de ha nem lenne a folyamatos kísérteties zene fele annyira sem lenne izgalmas.

Aztán az utolsó 20 perc tényleg izgalmassá válik. A lezárás meg kifejezetten horrorisztikus, azonban semmire nem kapunk választ/semminek nem tudjuk meg a jelentését. Sokan pszichológiai horrorként hivatkoznak rá, de így, hogy a vége számomra elég jelentés nélküli illetve az első felében sincsenek igazán horrorisztikus elemek így nekem így sem működött.

Amúgy Wheatley nem egy tehetségtelen rendező, az atmoszféra alkotáshoz nagyon ért. A színészek és a kameramunka is jó volt. De sajnos hiába indult érdekesen a film, ez nem az én filmem lett és annyira nem is tudnám miért ajánlani.

Nerve 2013.10.10. 08:14:40

Megkísérlem a felzárkózást.

7. Devoured (2012)
Almadóvar horrort rendezett (legalábbis horrorabb-at mint a Bőr amelyben...), najó nem is ő volt, de a drámaian csordogáló történet származhatna tőle is akár. Fiatal(os) dél-amerikai anyuka New York-ban próbál pénzt gyüjteni beteg kisfia életmentő műtétjére, mint egy étterem mindenese. Lassú morális leépülését követhetjük nyomon, ahogyan a pénzszerzési módszerei mindent fölülírnak az életében, igen ,a méltóságát is. Közben gyanús, természetfölötti alakok, (a'la Jákob lajtorjája mondjuk, csak kevésbé érdekesek) tünnek fel itt ott, főleg a borospince tájékán.
A többi spoiler.
Hangulatilag rendben van, kedvelem is a horror-drámákat, de sajnos kissé kiszámítható a végkifejlett. A főhősnő ügyes azért, meg kellően vonzó is ahhoz, hogy egyedül elvigye a hátán a filmet, csak a megvalósitás mögé nagyon kellett volna egy erőssebb szkript.

6/10

Tepes 2013.10.10. 08:53:11

10. Hat halott modell / Sei donne per l'assassino / Blood and Black Lace
1964
Mario Bava

Mario Bava Gialloja. Ezek után már rossz nem nagyon lehet :-) Egy modellügynökségben valaki brutális módon kezdi el gyilkolászni a modelleket. Ráadásul némi kábítószer is bekavar az ügyben, a rendőrök viszont eléggé töketlenek. Valamikor láttam már évekkel ezelőtt, de most megnéztem szinkronosan is. Na az ennek is elég gyenge... Viszont hozzá kell tennem, hogy a legborzasztóbb szinkronokkal azért mégiscsak akkor találkoztam, amikor olasz/spanyol filmeket szinkronizáltak angolra.

Nerve 2013.10.10. 09:22:38

8. Gothika (2003)

Dr. Halle Berry kezelgeti a gyilkos, de nem beszámítható, kattant hölgyeket egy kórház-fegyházban. Pár perc, egy unalomig ismert éjszakai útonálló szellemlány és máris a betegei közt találja magát. Férje darabokban, mindenhol az ő véres ujjlenyomatai, de emléke az semmi
az esetről. Csak akárörvendő ex-páciens tud többet, pedig ő ott sem volt. Jönnek a
látomások, szellemek, nyomozás,
amit jócskán megnehezít a magánzárka.
Mathieu Kassovitz filmjét annak idején nagyon vártam, nemcsak a rendező de a remek szinészgárda miatt is (Downey J.R., Charles C. Dutton, meg Bernard "Théoden" Hill) de a lesújtó kritikák elriasztottak, pocsék volt a fogadtatása, főleg a friss Oscar-díjas Berry-től vártak volna másféle, komolyabb művet. Részben értem is miért, ráadásul az azóta rendesen belágyult rendező sem fogaja ezt kitenni az ablakba. De azért korántsem olyan fércmű, inkább az akkortájt (nyugatiak számára) újdonság ázsiai horrorok és ezek remakei közt volt igazán gyenge, igaz, esélye sem volt egy ennyire kiszámítható történettel.
És itt kérek elnézést, hogy mindíg a gyenge szkriptet, meg az újdonság hiányát emlegetem, de ez húzza le a borzongást átlagos vagy annál mélyebb szintre. Egynek azért elment, volt némi atmoszférája.

5/10

Chatterer 2013.10.10. 09:51:26

@Werewolfrulez: Igazából, ahogy telnek a napok egyre jobb filmnek tűnik nekem is, sok elgondolkodtató dolog van benne. Lehet, hogy újra kellene nézni, ilyenek tudatában pl, hogy amikor a jelenethez zöld fény társul az valós ha piros az kitalált ( vagy fordítva). De, hogy kedvenc film...attól azért így is messze van :) A legjobb filmeket már lenyomták a 70s80s90s években :P

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.10. 10:05:22

@Chatterer: én még nem láttam egyébként, csak egy haver mindig győzköd, hogy nézzem meg, szóval a csellendzs keretein belül adok neki egy esélyt.

Azért nekem vannak kedvenc horrorfilmjeim a 2000-es évekből is. Pl. Woman, Inside. Mondjuk ritkák, de azért vannak.

Terror Dzsoni 2013.10.10. 11:01:06

9. Doghouse (2009)
Szeretem az angol filmeket, szeretem a horrort is. Ez meg egy brit horror...

Egy-pár harmincas évei közepén járó férfi, elhatározza, hogy azt a barátjukat, aki nem régen szakított az asszonyával egy kicsit felvidítják. Ezért elmennek az egyikük nagymamájához vidékre, ahol viszont azt tapasztalják, hogy minden férfit megöltek a falú nőnemű tagjai. Akik úgy viselkednek mintha zombik lennének. Kiderül, hogy egy elbaszott katonai kísérlet áll a dolgok hátterében, amely csak a nőkre hat, vérengző állatot csinál belőlük. A csapat igyekszik túlélni az estét.

Igazi brit humorral és jó sok gore-al megspékelt horror-vígjáték a jobbik fajtából. Igaz, hogy elég sok benne a logikátlanság, de a szórakozás-faktor elviszi a hátán a filmet.

7/10

Chatterer 2013.10.10. 11:19:10

@Werewolfrulez: Szerintem is adj neki egy esélyt, csak úgy állj hozzá, hogy kicsit elvont, elég intelligens film, nem egy hentelés :)

Persze vannak nekem is kedvenceim 2000 után: Shutter, Infection(2004), 2001 Maniacs, Martyrs, Loved Ones, Eden Lake, Battle Royale, Motel 1-2, Bosszú Trilógia, Fűrész 1, Cabin in the woods, Devils Rejects. Még 1-2 ami most nem jut eszembe, de jóval kevesebb, mint az ezredforduló előtt.

"Woman"-t azt nem ismerem, de ha így kiemelted akkor, lehet, hogy megnézem mostanában.

Maya-- 2013.10.10. 12:21:26

@Chatterer: @Werewolfrulez: én szerettem ezt a filmet. 2x néztem meg. most 3x-ra fogom nézni :)..ha már így eszembe juttatátok. szerintem fasza film.

13. The Rambler (2013)

nem hiszem, hogy értem én ezt a filmet. komolyan. viszont tök jó volt. The Rambler (Dermot Mulroney) kiszabadul a börtönből, haza megy, de the feleség jobban iszik és többet mit ő. the barátai nagyon nagyon kétes alakok. s így talán megértjük, hogy miért is ült Rambler. mert őszintén, ez se derül ki a filmből. Rambler-nek még a melóhelye is egy köpedelem. ezért egyszer egy szép napon elhagyja ezt a szar helyet és szebb jövő reményében elindul a tesója farmjára. na..erről a road-ról szól a film. viszi magával a gitárját, s jókat zenél..találkozik különböző emberkékkel. izgi világ tárul elénk. és egész jó a humor is benne. nem bántam, hogy megnéztem.
amúgy adtak neki egy Holdat :) az erdélyi Full MOON-Horror & Fantasy Film Festival keretén belül.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.10. 12:50:59

@Chatterer: annak ellenére, hogy kicsit hallmarkos a képi világa, nekem nagy kedvencem a The Woman. Általában megosztja az embereket a film... Nem biztos, hogy bejön majd Neked, de majd kiderül.

@Maya--: most már tuti, hogy a Heartless lesz a következő, amit megnézek :)

thatrugreally tiedtheroomtogether 2013.10.10. 12:59:01

Bár a versenybe érdemben nem tudok beszállni, azért írok arról a pár filmről, amit a csellendzs alatt sikerül megnéznem:

1. El espinazo del diablo (2001)

Hangulatos film egy árvaház lakóiról, akiket zaklat egy vérszegénységben szenvedő sóhajtozó szellem.
A film legfőbb erénye az atmoszféra, ijesztgetést szerencsére csak ritkán alkalmaz, az egész sztori inkább dráma/bűnügyi vonalat képviseli, mint a horrort. Sajnos itt sem maradhatott el, hogy a kísértet egy múltban elkövetett bűntett miatt teszi, amit tesz, és persze a szituáció megoldásához fel kell deríteni az ügyet. A filmet a helyszín, a szereplők és a tér/idő, amibe helyezték, menti meg és emeli az átlag fölé.
(Spanyol polgárháború idején játszódik, és dupla fenyegetésként az intézmény udvarán a földbe fúródva áll egy gigantikus II. VH-s bomba és közelítenek Franco csapatai is, miközben az igazgató a baloldalon áll.)

Chatterer 2013.10.10. 13:20:16

@Werewolfrulez: @Maya: Heartless elgondolkodtató az biztos, én előtte így néztem magam elé, hogy ez most akkor mi is volt?! Talán pont ezért nem tetszett, de ahogy ülepszik a dolog, úgy egyre jobb. Van egy hangulata az biztos.

Womanre kíváncsi vagyok, azt megnézem a napokban.

Chatterer 2013.10.10. 14:37:48

Nah akkor folytassuk...

6. Do you wanna know a secret (2001): A sikoly és a tudom mit tettél...után az USA-ban ontották a tini horrorokat. Ez a slasher is borzasztóan ezeknek az utánérzése, de sokkal kevésbé fordulatos és látványos. Igaziból egy csajról szól, akinek az előző barátját meggyilkolták 1 évvel ezelőtt. Most egy csoport fiatal elutazik nyaralni, ahol a csaj ismerősei szépen sorban hullani kezdenek. A sztori sablonos, a színészek bénák, a gyilkosságokat nem is nagyon mutatják, a karakterek két dimenziósak. túl sok jót nem tudok róla mondani. A címben utalt "titok" pedig csupán annyi, hogy a társaság egyik tagja a sorozatgyilkos...bámulatos. 1/10

7. My little eye (2002) A sztori arról szól, hogy 5 fiatal önként jelentkezik egy valóságshowba, és ha senki nem adja fel és mind lehúznak benn 6 hónapot, akkor kapnak x pénzösszeget. Ez még akár érdekes is lehetne, de nem lesz. Az utolsó 20 percet leszámítva, nagyjából semmi nem történik, ekkor ugyanis az egyik résztvevő megőrül és gyilkolászni kezd, természetesen a legutolsó napjukon, hogy mi az indítéka az tulajdonképpen nem derül ki. A vége kiszámítható, semmi meglepetést nem tartogat. Aki teheti kerülje 2/10

8. Identity(2003) Nah az utóbbi filmek közül az első ami kellemes csalódást okozott. Csupa híres színész, tehát sok gore jelenetre nem kell számítani, a történet nagyjából arról szól, hogy egy kisebb csapat egy motelben ragad, mert dúl az árvíz, és közben egy szökött gyilkos is elszabadul, aki fogságban érkezett hozzájuk. Ez még önmagában nem lenne nagy cucc, de rengeteg izgalmas fordulattal tarkított, és van egy másik szál benne, ahol a szökött gyilkos elmeállapotát tárgyalják, a kettő végül összekapcsolódik és sokkal váratlanabb dolog sül ki belőle, mint amire bárki is számítana. Nagyon jó film és szerintem a szinkronja is jó. Ajánlom bárkinek! 8/10

9. Strange Frequency 2 (2003) Gyanítom, hogy elég kis költségvetésből készült a film, a színészek nem a legtehetségesebbek, a párbeszédek néhol elég bugyuták, a rendezés és a díszletek is hagynak maguk után kívánnivalót. A sztorik nem túl félelmetesek, se nem véresek, DE mindezek ellenére remek alkotásnak tartom. Elfogult vagyok ugyan, mert kb 10 éve kerestem ezt a filmet. 4 kisfilmből áll tulajdonképpen a történet amit csak a zene kapcsol össze. Mindegyik kis történetnek remek sztorija van. Az elsőben egy zenész srác adja el a lelkét az ördögnek, a másodikban egy szenvedély beteg gitáros próbál megszabadulni a kísértéstől, a harmadik egy testcserés történet a negyedikben pedig egy szenátor képes a zene segítségével visszautazni az autóbalesete helyszínére és ezzel megváltoztatni a jelent. A történeteket még az is összekapcsolja, hogy mindegyik balul sül el. Egyszer mindenkinek érdemes megnéznie! 9/10

10. Black Christmas(2006) Egy lány koleszben játszódik a történet, amit csak ez a tény ment meg, hogy tini csajokkal van tele az egész. A gyilkos háttérsztorija még egész jó. A feszültséget viszont, nem igazán sikerül fenntartani, az egész sztori kitalálható, a végén sincsen semmi extra. A gyilkosságok pedig enyhén szólva is röhejesek, nem tudom, hogyan gondolhatja bárki hitelesnek, hogy egy az ereszről leszakadó jégcsap képes átszakítani egy felnőtt ember koponyáját stb...Vér legalább van benne és csajok...nagyjából ennyi. 3/10

11. Amusement (2008) Sablonos sztori. A kiskorában kirekesztett, sokat molesztált srác, bosszút áll a három lányon akik kiröhögték. Látszólag az összes indítéka annyi, hogy a suli udvaron egyszer kiakadtak rá, amiért behozott egy diorámát, amiben egy megkínzott patkányt tartott...3 különálló részben kapja el a csajokat, és valószínűleg gazdagabb, mint Bill Gates, mert rendelkezik egy pár hatalmas ingatlannal, csomó jelmezzel, felszereléssel, FBI-os szerkóval stb stb...Elég nagy baromság az egész, de láttam már rosszabbat is. 2/10

12. Cry_Wolf (2005) Újabb tini slasher. Az új srác, hogy bevágódjon egy csajszinál- akinek a legjobb szórakozása mások ijesztgetése-, kitalálja, hogy a suliban történt gyilkosság háttérben egy általuk kreált sorozatgyilkos álljon, és háttérsztorit adnak az egésznek. A szereplők itt is elég sablonosak, nem kifejezetten véres, fordulatokban sem bővelkedik, de azért legalább raktak egy csattanót a végére, ami nem egy Usual Suspects szintű fordulat,de legalább megpróbál kiemelkedni a szokásos tini horrorok közül. 3/10

13. All the boys love Mandy Lane (2006): A történet szerint egy csapat fiatal egy vidéki házba utazik nyaralni, szokásos sztori. Amiben eltér azonban, hogy miután egyesével hullani kezdenek, a film közepén nagyjából ki is derül, hogy ki a gyilkos, mégis fenn tudják tartani a feszültséget, van benne egy két jó szöveg is, elég fordulatos, a vérrel sem spóroltak. Nem lesz egy klasszikus alkotás sosem, talán nem is fogom újranézni még egyszer, de legalább nem bántam, meg, hogy egyszer megnéztem. A tini slasherek közül mindenképpen kiemelkedő darab. 6/10

Egyelőre ennyi, de a hétvégén remélem még 7-8 filmmel bővül a lista.

RoFä 2013.10.10. 14:58:12

5. Predator (1987)

Egy csapat fiatal egy dzsungelbe utazik a hétvégére :) Hamar lerendezik az előételnek számító zsoldoshadsereget (rutinmunka ), de közben valami vadászik rájuk, és ezt itt szó szerint kell érteni. Szegények olyan elfoglaltak lesznek, hogy még vérezni sincs idejük.

A "klasszikusok délidőben" sorozatunk oszlopos tagja. Mármint a kultstátusza miatt, mert én most láttam először, és meg kell mondjam: ez felér a hype-hoz. Dögös dumák? Hajaj! Tökös legények? Mi az hogy! Dögös csaj? Csak egy, de nem is hiányzik több.

A trükkök még mai szemmel nézve is vállalhatóak, John "McLane" McTiernan pedig egy isten.
Bónusz: az Apokalipszis most óta nem láttam ilyen szép dzsungelt helikopterekkel.

Random kínzó kérdés: én is csesztetni szoktam azokat, akik a realitást kérik számon egy sci-fin, de könyörgöm: a hipertech alien hőkameráját hogyan zavarja meg fél centi iszapréteg a párás dzsungelben? A kánon mond valamit, vagy elegánsan elsiklik a kérdés elől?

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.10. 23:04:07

9. The Vindicator (1986)

Történet: Carl egy olyan kutatócentrumban dolgozik, ahol többek között majmok "távirányításával" is kísérletznek. Sajnos annyi probléma van a módszerrel, hogy a megbuherált csimpik, ha valaki a közelükbe megy, hajlamosak azt lezúzni. Ha nem tudják lezúzni, akkor agyvérzést kapnak és elpusztulnak. Carl egy szerencsétlen robbanás folytán az életét veszti, legalábbis a fiatal, várandós feleségének ezt mondják. A valóságban Carl munkatársai és a volt főnöke most az ő összeégett testén folytatják a kísérleteiket: egy robotzsaruszerű, távirányítható szuperkatonát akarnak belőle csinálni. Carl természetesen ezt nem akarja, és nem hagyja magát fölszerelni a távirányítóval. Sajnos annyi tikje van az új testének, hogy bárki a közelébe jön, azt lezúzza (pont mint a film elején a csimpik).

Vélemény: igazi 80-as évek esszencia, a Troma Toxic Avenger, a Robotzsaru és a klasszikus Frankeinstein sztori szentségtelen nászából született sci-fi akcióhorror. Tele van logikai hibával, a tudományos megalapozottsága nulla, de a rendezés egész ügyes, a trükkök egész jók, a hangulata fergeteg, és felbukkan benne Pam Grier (Jackie Brown) is egy brutális bérgyilkost (!!!) alakítva... hát mi kell még?!
Pöttyök: 7,5/10. Egy elfeledett klasszikus, amit már megrágott kicsit az idő vasfoga, de még mindig jó szórakozás.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.10. 23:10:09

@RoFä: a forgatókönyvíró vért izzadva kotlott valami megoldáson, hogy Swarci hogy a fenébe bírjon legyűrni egy legyőzhetetlen, láthatatlan, hőkamerás szuperragadozót. Két hétig nem jutott az eszébe semmi, a forgatókönyv leadásának határideje vészesen közeledett, és egy esős napon a gyerekei bőrig ázva, nyakig sárosan jöttek haza a suliból. Amikor a kisebbik fiú tartójáról lepergett egy adag kosz, és arra panaszkodott, hogy nem érzi a lábát, úgy fázik... egyszer csak bumm, beütött az isteni szikra! Lelki szemei előtt megjelent a fa tövében lapuló, sárral bekent Swarci...
A többi már történelem.
Kielégítő a válaszom? :D

lutánnia 2013.10.11. 14:23:19

9, Holtak Hajnala (2004)
Ha már megvettem DVD- gondoltam meg kéne nézni, a Cselendzs alatt.
Bár nem láttam az eredeti '79-es verziót Zack Snyder zombis plázahistóriáját látván, nem is nagyon hiszem, hogy az valamivel jobb lehet ennél. Zack szinte mindent kihozott a történetből (talán a társ kritika hangsúlyozás maradt ki, hiszen csak pár TV-s betét van benne, de úgy tudom az eredetiben jóval több) amit csak lehetett. A zombik elég gusztustalanok és gesztustalanok (hehe), van benne pár igazán undorító rész pl a zombis szülés, ami csak egy picivel lett undorítóbb mint az Alkonyat Hajnalhasdás első részének Bellás szülése (igaz a a sorozat alapvetően undorító), hentelések dögivel vannak, és még a vég is kellően szomorú, a stáblista alatt pedig a kézikamerás ,found footage jelenetek jobbak mint a Paranolmal Activity 3-4. rész együttvéve.
9/10

Maya-- 2013.10.11. 16:33:46

14. Heartless (2009)

hiába láttam, ett a fene, hogy még lássam. s kész.
szeretem benne Jim Strugess-t, olyan jól hozza a szenvedőt, valahogy talál az arcához...
a film sztorija vagány. van egy srác, akinek nagyon foltos a bőre, kb. mint a dalmata kutyáké. és pont az arcán egy hatalmas szív alakú éktelenkedik. ja..eléggé nagy. ezért pokol az élete, mert vagy csúfolják vagy rettegnek tőle. az tipus, akit csak az anyja szeret. kurvára szenved. :(
addig amig nem találkozik Papa B-vel. szuper.

Tepes 2013.10.11. 17:48:34

11. Chucky átka / Curse of Chucky
2013
Don Mancini

9 év pihenés után újra felbukkant Chucky. Ezúttal elküldeti magát egy idősebb nő és tolószékes lánya házába. Tevékenysége révén hamarosan megjelennek a rokonok is, csak hogy több lehetősége legyen :-) Szerintem egész jó lett. Az előző 2 részhez képest a horror felé mozdult inkább a kevesebb vígjátéki elemmel.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.11. 19:04:31

6. Démonok között - The Conjuring (2012)
A már unalomig ismert szellemes sztori: család beköltözik az új házba, ahol a régebben elhunyt lakók csapdossák folyton nekik az ajtót. Segítségül hívják a veterán szellemirtó házaspárt, hogy tegyenek rendet.
Újra rá kellett jönnöm, hogy ezek az ijesztgetős filmek nem nekem találták ki: 100 decibellel csapkodják az ajtót és 110 decibellel vonyítanak a kölykök. Moziban a hangerő szabályozhatóságának hiányában biztos felidegesített volna. 20 misiből hozott 140-et? Szépen tejelnek a hasonló filmek.
6/10 korrekt iparosmunka

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.11. 20:14:08

10. Heartless (2009)

Történet: a rossz környéken lakó, bőrhibás, folyton gúnyolt srác fura dolgokat kezd látni, aztán utcai suhancok (démonok?) megölik az anyját, aztán még furább dolgokat tapasztal meg.

Vélemény: még emésztenem kell, majd később jobban kifejtem, ha esetleg "beérik". Nem értem a film végét, de felcsigázta a fantáziám. Jó volt a hangulata, érdekes kérdéseket vetett fel, viszont a CGI szar volt benne, Néha megijedtem rajta, ez nagyon pozitív. Összességében össze vagyok zavarodva. :S

Pöttyök: Egyelőre olyan 7/10.

RoFä 2013.10.12. 09:01:17

6- From Beyond

Ó, már megint az őrült tudós és az őrült ÉS gonosz tudós párharca az Élet, a Világmindenség meg Mindenért plusz Barbara Cramptonért.

Újjáélesztés helyett egy "Rezonátort" kapcsolgatnak ki/be, ami kapukat nyit meg más, csúnyább dimenziókba. Ki BDSM-rajongóvá válik, ki kíváncsi pénisz alakú harmadik szemet növeszt a homlokára, ki a fejével fizet.

Bubbát pedig megeszik a bogarak :) Kár, pedig ő legalább racionális valamennyire míg a másik két főszereplő teljesen kattant.

Egy biztos: magasan lehet az ingerküszöböm, ha ezt húsz éve látom akkor garantáltan nem alszom egy darabig, ma meg...most keltem fel.

Még megnézem máskor is, tipikusan olyan ami lehet hogy majd beránt.
ÉS Barbara Crampton is van benne, mondtam már?

RoFä 2013.10.12. 09:07:43

7 - Waxwork

Háhááááá, ez jóféle ám! Teljesen bolond, elröppent, egyben mégis realisztikus karakterekkel (teljesen egyetértek a geekzes kritikával).
A vérfarkasos résznél még sápítoztam hogy ez kissé kevés lesz, de a vámpíroknál már szikével lehet vágni az "eerie" hangulatot, aztán jönnek a zombik meg Sade márki.

Kedvesen bolond, vicces, néha elegáns. Na meg benne van a Szörnyecskék főszereplője és Bobby Briggs a Twin Peaksből, és Hagrid, meg pár kissé atipikus jócsaj.

Egy film, amiben a Frankenstein szerű butlert azért cseszik le, mert hagyományosan, puszta kézzel nyírja ki a szaglászó zsarut, rossz nem léhet. Nézzétek meg! Nem olyan jó, mint a Fright Night, annál nincs jobb, de azért vidám szórakozás

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.12. 14:08:58

7. A bűn éjszakája / The Purge (2013)
A jövőben úgy próbálják meg csökkenteni a bűnözést, hogy évente egyetlen éjszaka megengedett a rosszalkodás. Akinek egész évben viszket a tenyere, az most kieresztheti a fáradt gőzt. Gazdagék bent ülnek a védett házaikban, amíg a csórik kint egymást püfölik. Ám az egyik hülye családtagnak megesik a szíve egy kint rekedt hajléktalan csövesen és botor módon beengedi a házba.
Az alapötlet igencsak hihetetlen, nem tudom elképzelni, hogy pozitív hatással tudna lenni ez az esemény a gazdasági életre.
Lehetett volna a furcsa alapötletből egy távolabbi jövőben játszódó, elgondolkodtató sci-fi-t is rittyenteni, de akkor valószínűleg többe került volna 3 milliónál és nem hozott volna 65-öt a kasszáknál ( ;útban is a folytatás).
Ehelyett kapunk egy 13-as rendőrőrs alapszituációt egy kis Szalmakutyákkal megspékelve.
6/10 kihagyott ziccernek éreztem

Bónusz film cselendzsen kívül
The Tall Man (2012)
Film a Martyrs rendezőjétől, amelyben a nagy gonosz mumus gyerekeket rabol el, akikkel ki tudja majd milyen szörnyűségeket csinálhat. Én botor módon horrorra számítottam és a megtekintése közben kellett szembesülnöm vele, hogy míg a film horrorelemekkel kezd, a közepétől már nyílegyenesen átvált színtiszta drámába, a végére pedig jut a moralizálásból is. Eggyel kevesebb horror, remélem nem ezen fog múlni a dicsőséges győzelmem :( 6/10

RoFä 2013.10.12. 16:19:49

Gépház! Hatodik érzék, ér? imdb szerint mistery drama thriller

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2013.10.12. 17:46:10

Kissé elhúzott mindenki, meg nem hiszem, hogy többet néznék az átlagosnál, de azért begépelem a termést:

Book of blood (2008)

Clive Barker művéből mozgóképre adaptálva, sőt ő volt az egyik producer is. Az eredetit nem ismerem, de itt a sztori nem nagy durranás, viszont a film jól néz ki a maga lagymatag szürke-fekete módján, mindenféle skót városokban vették fel, ahol az alapításuk óta nem süthetett ki a nap. Lehetne a címe "Szellemlátók szerelmei", mert egy paratudományokra szomjazó professzornő találkozik benne egy ifjú halottlátó gyerekkel, aki a műfaji követelményekhez illőn csak néz, néz azzal a sokat látott szemével, aztán kiderül, hogy szélhámos, még később meg az, hogy mégsem, de akkor már késő majdnem mindenkinek. A nyúzó rosszember különösen hülyén hal meg a végén, bár lehet, hogy csak szörnyet, mert képzelte, a film a valóságsíkok egymásba mosásával is ragyogó módon játszik! (Nem is.)

Maya-- 2013.10.12. 18:41:28

15. The Last Will and Testament of Rosalind Leigh (2012)

Rosalind meghal. tehát marad a háza. ez alkalomból, jön Leon, a fia. aki nem vesz részt a temetésen. ezt onnan tudjuk, hogy Rosalind-nek egyfolytában jár a szája az egész film alatt. s ő meséli el nekünk, hogy a fia nem volt képes elmenni a temetésre és persze ezért ő nagyon magányosan érezte magát. jogos. :)
Leon körülnéz a házban. de számára túl vallásos az egész. ez még hagyján, de halott anyja ilyen-olyan üzenetekkel mindent megtesz, hogy fiát rávegye a hitre. ha jól értettem, még éltében is ezt akarta, de a srác hajthatatlannak bizonyult akkor is és most is. fura film. ahhoz képest, hogy csak abban az egy házban játszodik, s egy színésszel..abszolút letudott kötni. a zene kivételesen jól passzol a film minden porcikájához. nem nézném meg mégegyszer, de tetszett.
amúgy mielőtt megnéztem a filmet, kutattam, hogy ki fog benne szerepelni, mert ha nem a pasi lett volna, nem nézem meg.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.13. 12:33:43

8. Antiviral (2012)
Tombol a celebláz. Lehetőséged van hírességektől származó vírusokkal beoltatni magad, csak hogy közelebb érezhesd magad a kedvencedhez. Egy ilyen szolgáltatásokat nyújtó cégnél dolgozik a holdvilágképű főszereplő, aki saját magába befecskendezve csempészi ki a cégtől a legfrissebb mintákat a konkurenciának. Ám beüt a gebasz, amikor olyan ismeretlen nyavalyával mászkál, amibe az adott sztárnak már sikerült is belehalnia. Megindul a versenyfutás az ellenszerért, miközben mások csak ki akarják használni.
Már a The Purge-nél is ráncoltam a homlokom az alapfelálláson, viszont ennél a filmnél már igencsak szatirikusnak éreztem az elrugaszkodott szituációkat (celebsejtek tenyésztésével celebhús evésének lehetősége, illetve felvarrathatják magukra az általuk csodált ember bőrét).
A kis Cronenberg első egész estés filmje, amivel a vén fater nyomdokain próbál haladni. Long live the new flesh.
6/10

RoFä 2013.10.13. 13:02:51

8. Haute tension

Szuperkegyetlen pszichológiai kamaradráma, szépen fényképezve.
Két lány tanulni megy hétvégére egyikük szüleinek vidéki házába (gall nyelven szerintem leginkább "grange"). Két apró probléma adódik, amit mindjárt kifejtek.
1. A lányok közül a szőke reménytelenül szerelmes a barnába
2. A z egyéb szereplők közül a zöldesbarna ősautóból kiszálló zöldesbarna alkoholista véglény mindenkit lemészárol, kivéve a két lányt. Egyelőre. Őket inkább magával viszi némi későbbi halálra kínzás és pre+post mortem nemi erőszak reményében.

SPOILER
Van a végén egy csavar, ami sokak szerint szükségtelen, és WTF^3 méretű plot hole-okat robbant a celluloid szövetbe. Én elvoltam vele. Mégpedig azért, mert a zöldesbarna gyilkosunk annyira tökéletes rém, hogy az már karikatúrának is sok - emellett Szőke kicsit túl nyugodt és hatéklony ahhoz képest, hogy éppen kibelezni készülik . Szerintem sokan számítottak a csavarra csak azért, mert érezték hogy itt valami nincs rendben, és ez vsz rendezői szándék lehetett.
SPOILER OFF

Kedvet csinált Aja barátunk többi dolgához, soha rosszabb kisiparost a belezőkarmolós munkapad mellett.

RoFä 2013.10.13. 13:13:16

9. The sixth sense

Akkor beírom, akármit mond az imdb, aztán max lehúzzátok.

M. Night Shyamalan első nagyobb gyomrosa. Mivel szerintem mindenki látta, nem kell ecsetelnem mekkora.

SPOILER ON
Az 50 első randi megvan? És a vicc, amiben a premier előtt feltépi az épp elsötétülő moziterem ajtaját, és beüvölti: A BRUCE WILLIS IS HALOTT!

Nos én valahogy a kettő között, nem 421-edszer és nem is először láttam. Hanem másodszor.

A csavar ismeretében is működik, mert gyönyörűen van fényképezve, nagyon jól eljátszva. És elképesztő
hangulata van, szomorú, melankolikus, tragikus, elégikus, amit akarsz.

Hollywood gothika, a szíved meg megszakad. Olivia Williams külön kiemelendő (meg még a Rushmore-ban, kár hogy az nem horror, úgy megnézném :)

Ps: ha úgy dönt a Szerk. hogy mégsem horror, akkor nézegesse Haley Joel Osment fejét pár google találat erejéig, szerintem a srác akármiben játszik az automatikusan horror lesz :)))

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.13. 13:53:49

4, Burrowers (r.: J.T Petty - 2008)

Kortárs western horror. Hangulatos darab, bár kevés ijesztgetés van benne, de végig izgalmas. A western hangulat (főleg a zene a western és horror motívumok keverésével) is sokat dob az egészen. És szerintem még egy kis társadalom kritikát is próbáltak bele vinni (bár tényleg csak egy csöppet). Teljesen korrekt B film.

7/10

5, Maniac Cop (r.:William Lustig - 1988)

Közepesen kultikus 80-as évekbeli slasher és ezzel szerintem mindent el is mondtam. Izgalmas és áradt belőle a 80-as évekbeli hangulat (tele van b kategóriás kult színészekkel - Bruce Campbell különösen meglepő egy komolyabb szerepben). Ebben a kategóriában nálam a Rémálom... az etalon, nyilván annak a közelébe sem ér. De amit egy ilyen egyszerű koncepcióból (műfajból) ki lehet hozni azt maradéktalanul teljesíti.

7/10

6, Homecoming (r.: Joe Dante - 2005)

Na ez úgy kellett mint egy falat kenyér. Igaz nem mozifilm hanem a Masters of Horror antologia egyik része és nem is igazán horror hanem inkább egy nagyon erős társdalom (Bush) kritika (és szatíra - ahogy azt Dante-től már megszokhattuk).

De baromi jó, hangulatos és egyedi darab. A Kill List-es csalódás után pedig már kellett valami igazán jó (az előző filmek sem voltak rosszak, de nem kiemelkedőek).

Ezt mindenképpen ajánlom annak aki akkor egy igazán eredeti zombi filmet nézni (csak ne hc horrora számítson és készüljön fel, hogy elég abszurd az alapötlet amit most nem is spoilereznék el)

7, The Devil Bat (r.:Jean Yarbrough - 1940)

Horror maraton nem lehet az igazi az öreg Lugosi Béla mester nélkül. Igazából egy nagyon egyszerű (örült tudós egy hatalmas denevérrel öli meg azokat akik az ő tudományán gazdagodtak meg) alapötletre épül a film és a színészi játék sem mindig az igazi. De jópofa cucc és Lugosit mindig élvezet nézni.

Illetve igaz, hogy nem igazán jegyzik ezt a filmet mint egy jelentős darab. De biztos vagyok benne, hogy ez volt a második (egyedül a King Kong előzi meg) állatos horror. Jóval megelőzve az 50-es évek mutáns állatos őrületet, a 70-es évek poszt-Cápa korszakáról nem is beszélve.

8, Poltergeist (r.: Tobe Hooper - 1982)

Ez a film gyakorlatilag a nagyanyja az összes mai trendi természetfeletti/szellemes (Paranormal Activity, Insidious) horrornak. Nagy különbség viszont, hogy az olcsó jump-scare-ek helyett itt a hangulat teremtésre koncentráltak és meg is lett az eredménye, mert ez egy roppant nyomasztó film. Persze nem tökéletes (mondjuk engem elégé zavart a folyamatos kiabálás, de ez már az én hibám) de nem öregedett rosszul és még ma is ellég hatásos tud lenni.

8/10

JeszKar 2013.10.13. 14:07:38

Na, megint kicsi elcsúsztam.

9. Alkonytájt (1987)

A Cronoshoz hasonlóan ismét egy kicsit egyedibb vámpír film. Igazából úgy írnám le, hogy egy westernes, banditás road movie vámpírokkal. Stílusos és szórakoztató darab. A zene hangulatos, a színészek jók, és az operatőrnek is vannak jó pillanatai. Sajnos azonban van benne egy-két baromság, és nem ártott volna némi plusz játékidő, mert vannak olyan részek, amelyek kicsit elkapkodottnak tűnek. Ennek ellenére minden vámpír kedvelőnek érdemes megnézni.

10. Inferno (1980)

Véleményen szerint a Suspiria az egyik legjobb és leghangulatosabb horrorfilm. A folytatása egyike se ezeknek. Bár jól kezdődik, és úgy tűnik, hogy a képi világ ismét jó hangulatot fog teremteni, de sajnos az egész pusztán egy közepes verziója a Sóhajoknak. Alapjában véve működik, csak avval összehasonlítva ez a film kevés. Az Inferno egyik legzavaróbb eleme, hogy gyakorlatilag folyamatosan váltogatja a protagonistákat, és amikor a már a harmadik hamis protagonistát ölik meg, az egész nagyon unalmassá válik. Pláne, hogy a végső "főhős" a legkevésbé érdekes karakter, ráadásul roppant passzív. Nem mondanám, hogy gyenge film, hiszen vannak jó pillanatai, de inkább csak azok nézzék meg, aki kedvelték az első részt.

11. Gonosz Halott (2013)

A horror remakek általában elég gyengén szoktak sikeredni, de ennél a filmnél sikerült egy tisztességes munkát összehozni. Ez például abban is megnyilvánul, hogy nem képkockáról-képkockára remake, ami dicséretes dolog. A gore parádé is növeli a film élvezeti faktorát. Azonban a végét leszámítva így is csak egy közepes horror, jó pár sablonnal, ráadásul a film se nem félelmetes, se nem ijesztő. Aki szereti a véres horrorokat az egyszeri szórakozás miatt megnézheti, és az se tántorítson el, hogy esetleg kedveled az eredetit.

12. Drácula (1931)

Ez nem a Universal-féle Drakula film. Ez ugyanannak a filmnek a spanyol verziója, amely gyakorlatilag az "eredetivel" egy időben készült (az egyik nappal, a másik éjszaka). Éppen ezért filmtörténetileg érdekes darab, azonban szinte 90%-ban megegyezik az amerikai változattal. Sajnos gyakorlatilag ugyanazok a hibái, mint a Browning-féle filmnek. A zene hiánya itt is feltűnő, és van egy-két baromság a cselekményben (bár a vége itt egy fokkal kevésbé hat nevetségesnek), ráadásul itt nincs Lugosi. Azt azonban el kell ismerni, hogy vannak olyan elemei is amelyek jobbak. Több a kameramozgás, a tükrös jelenet jobban meg van csinálva, stb. Azonban tényleg nem tudom megnézésre ajánlani, ha már láttad az "eredetit", akkor már láttad ezt is.

RoFä 2013.10.13. 16:35:11

10. Orphan
spoileres
"Shit, I just adopted Ted Bundy"

Esther 9 éves, jól nevelt, fest, zenél, bájosan cseveg és pukedlizik. Ki ne álmodna egy ilyen tündért, ha pótolni kell egy halva született harmadik kistestvért?

Sajnos Esther egyben egy manipulatív, totálisan beteg és nem túl gátlásos pszichopata. Minden skrupulus nélkül ver agyon kalapáccsal, szabdal halálra egy filézőkéssel vagy lő le bárkit, aki elé áll. A három éves süket kishúgát mondjuk csak halálosan megfenyegeti.
Szép teljesítmény egy kilenc évestől. Túl szép.

Esther után a film második legelbaszottabb karaktere a nyilvánvalóan teljesen vak, süket és kretén apuka. Vera Farmiga ennél azért többet érdemelne :D Mindegy, így lesz az ő egyszemélyes anyatigris háborúja izgalmas.

Tepes 2013.10.13. 17:05:34

12. Pokoli Egyezség / Dead in tombstone
2013
Roel Reiné

Danny Trejo egy vadnyugati rabló, de kinyírják a társai. Egy napra mégis visszakerül, hogy kinyírja volt társait. Eleve Direct-to-video film és meg is látszik rajta, egy nagyon gyenge western-horror. Mickey Rourke karaktere a legbénább a sok okoskodással amit a film alatt művel...

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.13. 17:41:22

9. The Black Waters of Echo's Pond (2009)
9 fiatal elmegy kikapcsolódni egy szigetre, ahol találnak egy társasjátékot, ami a "nagyon gonosz", mitológiai Pán játékszere. Elkezdődik a Jumanji, miközben a kecske-ember a háttérből manipulálja a nyomikat, hogy végül végre egymás ellen forduljanak.
Igazi B-film, gyenge rendezés, gyenge történet és miegymás. A legtöbb karakter igazi nagy péló, akiknél csak azt várja az ember, hogy mikor döglenek már meg végre. A színészek között is szép számmal van antitalentum, miközben feltűnik sok régi, ismerős arc: Robert "Terminátor 2" Patrick, Joe Hallenbeck lánya, Frank a Donnie Darko-ból, az Ovizsaruból a gonosz apuka. A film mozis pályafutással büszkélkedhet, pedig igencsak kőkemény direct-to-video szagot áraszt.
5/10

RoFä 2013.10.13. 20:06:13

11. House of wax

Végre! Egy csapat tinédzser... akiket itt most nem simán lemészárolnak, hanem a szent művészet nevében viaszba önetenek. Na jó, van aki csak simán kap valami éles tárgyat a nyakába / fejébe.

Sablonos (milyen legyen) de kellően gusztustalan és creepy. Ami megmenti, az néhány jó ötlet (a rácsos ujjlevágás rendben van), és a nagyon élethű effektek. Ja és Elisha Cuthbert, akit órákig el tudok nézni, és itt még puma sincs.

Sajnos viszont én úgy emlékeztem, hogy Paris szájon át kapja fejbe a vasrudat, szóval mégis kérem vissza a pénzem.

Maya-- 2013.10.13. 20:20:36

16. Children of the Corn: Genesis (2011)

ha jól láttam van vagy 10 ilyen gyerekfilm. de én a Genesis-el kezdtem. hát ? na de nem nagyon volt benne se gyerek, se horror, s nem is volt ijesztgetős. én sokkal jobban tudok ijesztgetni. bárkit. bármikor :))

17. The Conjuring (2013)

na ez az én horrorom. :) imádom a házas/démonos horrort. kedvenceim. nem bánom, ha 101 házban is játszodik, s még vagy 1000-ben..:) komolyan na, én még kérek ilyen filmeket. ez most a '70-es években játszodott, s állítólag reális alapjai vannak. hát nem tudom. de szerintem ha ezt nem biggyesztik hozzá, akkor is bejön ez a téma NEKEM. mert ezeket soha nem tudom megunni. mondjuk, ez is úgy fejeződőtt be, hogy bizti folytatodni fog :)

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.13. 21:35:22

10. Elkülönítve / Isolation (2005)
Egy isten háta mögötti ír tanyán a helyi gazda pénz fejében engedélyezi, hogy tudós emberek génkísérleteket folytassanak szegény kis bocikákon. A kutatások, melyek segítségével fel akarták gyorsítani a tehénkék növekedését, természetesen balul sül el. Mindenféle parazita izék kezdik el fertőzni nemcsak az egész állatállományt, hanem a tanyán sertepertélő embereket is.
Egyszerű kis parazitás film, de nagy kár, hogy a megbetegedett emberekkel nem kezdtek semmit sem, pedig valami gusztustalankodást még megnéztem volna velük kapcsolatban. Addig volt érdekes, amíg csak össze-vissza fertőződött mindenki, de amikor átmegy a végére egyszerű szörnyhajkurászásba, már nem volt annyira érdekfeszítő.
Bár jól néz ki a képi világa, az eleje is hangulatos, ám a többi része már nem olyan jó. A történet sehová sem tart igazán, így a végére a csak úgy odacsapott befejezés is hagy némi keserű szájízt.
6/10

endberg 2013.10.14. 10:19:20

@RoFä: A hivatalos verzió szerint a predatornak hőkamerája van, és Arnie hideg iszappal keni be magát, hogy ne lehessen látni a testmelegét.
Amúgy szegény predator eleve hendikeppel indul a forró, gőzölgő, párás dzsungelben :)

kukilopezromero 2013.10.14. 11:59:29

@endberg: én erre azt mondom valaki kenje be magát hideg iszappal, a másik meg vegyen fel hőkamerát és kiderül látszik-e

úgy bírom az életképtelen embereket, akiknek már egy mozifilmnél is megáll az agyuk és hangosan csikorog, hogy akkor most ez létezik vagy sem, és nem képesek könnyedén szórakozni

endberg 2013.10.14. 12:52:36

@kukilopezromero:

anno a Mythbustersben volt hőkamerás rész, és érdekes módon az iszappakolás nagyon jó eredményt hozott, igaz, csak rövid ideig. Amikor felkenték a cuccot, látszott, hogy teljesen elnyelte a fickó hőjét, szinte ugyanolyan képe volt, mint a hideg szobának. Mire azonban bement a hőkamerás riasztóval felszerelt szobába, eléggé felmelegedett a testmelegétől az iszap, hogy bejelezzen a riasztó. Youtubeon rá lehet keresni, mókás rész.
Egyébként meg ugyebár az alapszitu egy varacskosdiszó/rovar fejű intergalaktikus vadász, aki kommandósokra vadászik, szóval már a felvetésnél elég erősem szükség van a suspension of disbeliefre. Szerencsére a predátor nagyon zsáner, ezért ha valaki úgy ül be rá, hogy tisztában van a zsáner által felállított szabályokra (és nyilván el is fogadja őket, ha csak nem bosszankodni megy a moziba), akkor nem ezeken az apróságokon fog kiakadni. (sokkal inkább akkor döbben meg, ha a rendező felrúgra a zsánert)
Abba már nem is megyek bele, hogy milyen szimbolikája van annak, hogy a hightech űrlényt végül az ősmaszkulin barbársággal sikerül legyőzni, miután a technika, a tűzerő, a csapatmunka mind csődöt mond. Nem művészi mondanivaló, de megmelegíti a geekszíveket, akikben még ott bújkál valahol a grundon faág dárdával láthatatlan ellenséget vadászó kisgyerek.

RoFä 2013.10.14. 18:15:27

12. A tale of two sisters

Az Audition-nel vetekedő, ólmozott és üvegporral beszort boxkesztyűvel operáló mű.

Van ugye a thriller, mondjuk a Harmadik ember (vagy a Michael Jackson video).
Aztán van a Nagyon Csavaros thriller, mondjuk a Közönséges bűnözők.
Aztán a laza mindscrew, ami a film végén páros lábbal gyomron rúg, pl. hatodik érzék.
Aztán van más mindenféle.
Mindscrew. (Oldboy)
Mindfuck. (Stay?)
Mindrape. (Audition)

És aztán van ez az izé...

Előrebocsátom, hogy csodálatos, mindenki aki nem látta, nézze meg. Minden érzékre hat. Ott indít, hogy gyönyörű. Ott folytatja, hogy a kevés szereplő, a viszonylag definiált(nak tűnő) konfliktusviszonyok és a látszólag instruáló, egyértelmű színkódolás ellenére körülbelül egy óra alatt porig zúzza az intellektuális kivagyiságod (ezt egyyzerűbben úgy lehetne megfogalmazni, hogy pislogsz mint hal a szatyorban és kurvára nem értesz semmit, ami 25 percig még oké, de mikor a kétórás filmből száz perc elment, akkor már kissé kellemetlenül érzed magad).

Ami a végén van, az pedig nem csavar, hanem olyan helyi érdekű világmagyarázat, ami mindent helyrerak. (A lényeget azonnal - a "mindent" csak akkor, ha megnézted még háromszor a filmet vagy elolvastad a neten (pld. imdb) fellelhető mélyelemzések valamelyikét. De leginkább mindkettő javasolt.

És aztán meg próbál nem belegondolni a főszereplő hátralévő 50-60 évébe (mínusz alternate ending). Meg úgy általában próbálja nem beleérezni magát az egész szituba, mert az egy kicsit sok lenne a tizenkét órás műszak után. Könnyed, vicces, okos horrorokat akarunk nézni kérem, nem ilyen zsigeri drámát.

Ja, ha nem mondtam volna: filmen így ritkán sokok fosni. Horrorként (is) működik, nagyon, ha a hollywoodi átlag ilyen poentírozottan tudna ijesztgetni (ráadásul minden túlzás nélkül, abszolút stílben tartva) akkor boldogabb horrorgeekek lennénk. Van egy jelenet úgy középtájt, amitől fél métert ugrottam hátra a kanapén.

Fantasztikus celluloid szörnyeteg, ha kihevertem újra fogom nézni.

RoFä 2013.10.14. 18:22:01

@kukilopezromero: Te hallod-e, nem mondom, hogy okleveles troll vagy, de néha leold a szíj azt már észrevettem

Én vagyok az első, aki elmagyarázza bármelyik okokskodó nethuszárnak, hogy egyébként az ttudja-e hogy Luke Skywalker igazából nem is repült be a szellőzőalagútba és Harrison Fordot sem fagyasztották le...csak itt most pont felmerült bennem ez az ellentmondás és szóvá tettem. Ha visszaolvasod az eredeti kommentet, kiderül.

Amúgy ha ez kellett ahhoz hogy Arnie rábassza a rusnya rasztájára azt a pártonnás izét, akkor "I'm sold", ennél nagyobb logikai bakikat is simán benézek a szent cél érdekében :D

Tepes 2013.10.14. 18:23:59

13. Szellemcápa / Ghost Shark
2013
Griff Furst

Egy cápa szelleme gyilkolássza a partmenti embereket. Csak egy kis (tényleg kis) víz kell neki és bárhol megjelenik. Még a szokott cápás filmeknél is sokkal nagyobb baromság egészen csapnivaló színészekkel.

RoFä 2013.10.14. 18:24:23

@endberg: Sajnáltam is őt nagyon. Az első feltűnésétől látszik, hogy szinte ő menekül a zsoldosok elől, technológiai alárendeltsége egészen nyilvánvaló, egy rendes M60-asa nincs, ilyen hülye fénygömbökkel próbál szerencsétlenkedni, amik úgy néznek ki mint egy harmadrangú kábelcsatorna logója

Hülye űrlény, kellett neki idejönni emberkedni.

kukilopezromero 2013.10.14. 18:43:00

@RoFä: szerintem meg az égvilágon semmi logikai baki nem volt benne, mert most írták le neked többen is hogy a hideg sár jó a hőkamera ellen

és ezt onnan tudom,hogy elolvastam a te eredeti kommentedet és a többiekét is

a troll szót meg sajnos csak a trollok használják

Maya-- 2013.10.14. 20:58:54

18. Summoned (2013)

a történet egyszerű. kivégeznek egy sorozatgyilkost. majd pár év múlva sorra halnak az esküdszék tagjai akik vétkesnek találták. de okos vagyok...hát ha kivégezték, akkor biztosan vétkesnek találták :) Laura is benne volt az esküdszékben, s most már ő következne a halállistán. a gond az, hogy Cuba Gooding Jr. nyomozó melléfogott a gyilkos személyét illetően..s az nem nyugszik amig nincs igazság. nem horror ez, inkább csak valami lightos kis szellemecskés filmecske. de annak nem rossz..
ja, Ashley Scott játsza a csajt. jól. tetszik.

Tepes 2013.10.15. 12:00:51

14. Kozmikus Látogatók / Stridulum / The Visitor
1979
Giulio Paradisi

Egy gonosz kislányt szeretne megszerezni magának egy csapat "jó" meg egy csapat gonosz. Kicsit zavaros volt nekem ez a film időnként irritáló zenékkel, meg egy csomó felesleges jelenettel, amivel csak bizonygatták, hogy a kiscsaj mennyire geci.

lutánnia 2013.10.15. 16:30:40

10, A fekete lagúna szörnye/Creature from the Black Lagoon (1954)

Na, '54-re az Universalnál is rádöbbentek, hogy a Láthatatlan ember vs. Drakula meg Frankestein háza kombók nem túl jövedelmezőek és egyáltalán nem fantáziadúsak, szóval még a scifi horrorok előtt (vagy inkább közben?) egy jó kis Amazonas menti kaland horror keverékkel álltak elő, vagyis:
Amcsi tudósok érdekes foszíliát találnak az Amazonas vidékén és amikor odamennek kutakodni, láss csodát még egy élő példánnyal sikerül találkozniuk. A furcsa hal-béka-ember rögtön beleszeret a főhős klasszul kinéző csajába.....
A film tele van suspense jelenetekkel, tök jól használja, és tök élvezhető. Gondolom mindenki észrevette, hogy azóta több ilyen tematikájú film is készült, pl: Predator, Anakonda stb....
Igazából szerintem ezt a filmet simán a King Kong ihlette, hiszen: érintetlen vidék, ahova hajóval mennek, gonosz szörny aki a lányra feni a fogát, majd elrabolja (de, hogy mi a fenét csinál vele, azt el nem tom találni, és ez igaz Kongra is). És ami a legszembetűnőbb gonosz szörny, ami csak úgy van, vagyis nincs családja, egyedüli a fajtájából, és ezt igazán semmi nem magyarázta meg a film során, hogy az ördögbe él még egy ősi hal-ember a dzsungel legmélyén, amikor két lagúnával arrébb a több tízezer éves csontjait kaparják ki ugyanannak a fajnak? De igazán nem lehet kötözködni emiatt, bár kissé bosszantó, a film élvezeti értékéből semmit nem von le, sőt!
10/8

RoFä 2013.10.15. 18:49:14

13. The conjuring

Ez egy családi film, a Disney és a Hallmark koprodukciójában. A (filmbelihez) hasonló nagycsalád leülhet, végignézheti, edzettségtől függően borzong / sikít / kimegy a teremből vagy kikapcsolja a tévét, aztán megbeszéli az obligátot:

- DSM IV szerint milyen személyiségzavarok, elmekórtani kórképek magyarázzák racionálisan, hogy anyuka esetleg elemészteni ennen szülöttjét. Disszociatív kórkép, skizofrénia? Depresszió? Alkoholizmus, egyéb szubsztancia függőség, delirium tremens? Még pár másik biztos képbe jön.

- Ha a család hindu / muszlim / zoroasztriánus / izraelita / láthatatlan rózsaszín egyszarvú egyház tagja, akkor elmerülhetnek a komparatív vallástan kérdéseiben, és csudijó szürkekinyúltkardigános éjszakába nyúló vitákat folytathatnak, pld. hogy mi a gonosz, a katolikus démonnak ér-e református híveket zaklatni, zen-e padló alatt elbújni a Sátán elől, és kóser-e a vatikáni liturgia szerint végrehajtott excorcizmus.

A végén a based on true story narrátorunk kiírja és arcba mondja, hogy a Gonosz és a Jó harcában ő hisz, és nekünk is melegen ajánlja, és legyen nálunk szenteltvíz, feszület, és a hit a mi erős várunk. Meg legyetek megkeresztelve minimum, hátha nincs kéznél egy műkedvelő démonűző aki vatikáni ámen nélkül is kitapossa belőled a mocskos asztrálentitást.

Kösz srácok, ez most nem jött össze,nem tértem meg. Sötétebbre és kevésbé kiszámíthatóra hangolva talán elgondolkodnék a legközelebbi templom felkeresésén.

Ps: ha valaha miniszterelnök leszek (ég óvjon szegény hazám) akkor az első rendeletem valószínűleg a szinkronizált filmek azonnali hatályú betiltása lesz, csak szóltam

RoFä 2013.10.15. 18:49:14

13. The conjuring

Ez egy családi film, a Disney és a Hallmark koprodukciójában. A (filmbelihez) hasonló nagycsalád leülhet, végignézheti, edzettségtől függően borzong / sikít / kimegy a teremből vagy kikapcsolja a tévét, aztán megbeszéli az obligátot:

- DSM IV szerint milyen személyiségzavarok, elmekórtani kórképek magyarázzák racionálisan, hogy anyuka esetleg elemészteni ennen szülöttjét. Disszociatív kórkép, skizofrénia? Depresszió? Alkoholizmus, egyéb szubsztancia függőség, delirium tremens? Még pár másik biztos képbe jön.

- Ha a család hindu / muszlim / zoroasztriánus / izraelita / láthatatlan rózsaszín egyszarvú egyház tagja, akkor elmerülhetnek a komparatív vallástan kérdéseiben, és csudijó szürkekinyúltkardigános éjszakába nyúló vitákat folytathatnak, pld. hogy mi a gonosz, a katolikus démonnak ér-e református híveket zaklatni, zen-e padló alatt elbújni a Sátán elől, és kóser-e a vatikáni liturgia szerint végrehajtott excorcizmus.

A végén a based on true story narrátorunk kiírja és arcba mondja, hogy a Gonosz és a Jó harcában ő hisz, és nekünk is melegen ajánlja, és legyen nálunk szenteltvíz, feszület, és a hit a mi erős várunk. Meg legyetek megkeresztelve minimum, hátha nincs kéznél egy műkedvelő démonűző aki vatikáni ámen nélkül is kitapossa belőled a mocskos asztrálentitást.

Kösz srácok, ez most nem jött össze,nem tértem meg. Sötétebbre és kevésbé kiszámíthatóra hangolva talán elgondolkodnék a legközelebbi templom felkeresésén.

Ps: ha valaha miniszterelnök leszek (ég óvjon szegény hazám) akkor az első rendeletem valószínűleg a szinkronizált filmek azonnali hatályú betiltása lesz, csak szóltam

RoFä 2013.10.15. 19:04:19

Gépház megint!

Ken Russel Ördögökje belefér a cselendzsbe?
Szerintem horrorabb, mint...nagyjából bármi, de az imdb szerint nem az.

Amúgy nem is biztos hogy meg akarom nézni, 16 évesen nyolc napon túl gyógyult

Terror Dzsoni 2013.10.15. 20:17:00

Kis pótlás az utóbbi napon "termései"

10. Pandorum (2009)

Tegnap előtt adták a Film+-on, régen láttam már ezt is, megnéztem hát.

A Föld túlnépesdése miatt elindítanak egy űrhajót a fedélzeten 60 000 emberrel. Céljuk a nem régen felfedezett lakhatónak tűnő bolygó a naprendszeren túl. De valami elszaródik, mert az emberek össze-vissza ébrednek fel a mesterséges kómából, s akit nem vadásznak le az első 5 percben, annak lesznek nagy megelepetések. A hajót ellepte valami mutáns brigád, akik egykoron a hajó legénységének leszármazottai voltak. Egy kisebb csapat igyekszik a mutánsokkal és a kannibálokkal megküzdeni, s közben a reaktort újraindítani hogy tudjnak a bolygóra landolni a hajóval.

Érdekes az alapütlet, a tálálás is tetszetős. Kicsit loptak innen-onnan, de alapvetően egy nézhető sci-fi-horror mozit dobtak össze.

6/10

Maya-- 2013.10.15. 21:34:49

19. Twins of Evil (1971)

van róla cikk. azt olvassa el mindenki. sőt a kommentek között bónuszként még képeket is kaptok. :)

@RoFä: amúgy a Devils-ről is írtak. és én is láttam a filmet. tehát bátorság! :)

Maya-- 2013.10.15. 21:39:29

@Werewolfrulez: nagyon összezavarodhattál, hogy még azóta sem jöttél helyre :)..ha így tudom, nem reklámozom annyit a Heartless-t..

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.15. 21:48:49

@Maya--: :) Sajnos hétvégén nem horrort néztem, hanem Másnaposokat (a 3. rész nagggggyon rossz), tegnap meg ma meg csak horror sorozatokat, szóval ezért a nagy lemaradás. A Heartless-t még mindig nem sikerült megfejteni, de nem ezért hallgatok. Na majd belehúzok, hátha...

Tepes 2013.10.16. 11:31:02

15. Mi történt Alice nénivel? / What Ever Happened to Aunt Alice?
1969
Lee H. Katzin, Bernard Girard

Egy idős nő a férje halálakor eszmél rá, hogy a férje eladósodott és neki semmi sem maradt. Hogy fenntarthassa korábbi életmódját e házvezetőnőit teszi el láb elől, a megtakarított pénzüket pedig lenyúlja. Persze egy idő után már nem olyan egyszerű.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.16. 11:46:48

9, Nightbreed (r.: Clive Barker - 1990)

A Hellraiser a 80-as évek egyik legjobb és legnyomasztóbb horror filmje, mely az első megtekintést követően bekerült személyes kedvenceim közé.

Így, hát természetesen kíváncsi voltam Barker következő rendezésére a Nightbreed-re (Az éjszaka szülöttei). És annak ellenére, hogy nem erre számítottam egyáltalán nem csalódtam benne. Ugyanis a Hellraiserhez hasonló nyomasztó, durva horror filmet vártam ez pedig inkább volt egy Dark-fantasy amin érezhető, hogy franchise-nak (trilógiának) szánták eredetileg. És igaz, hogy a sztori most nem áll olyan jól össze (ez lehet a producerek hibája is akik jól megvagdosták a filmet), de az atmoszféra és a hangulat ismét nagyon erős (ennek Barker igazi mestere de Danny Elfman kiváló gótikus zenéje is sokat tett hozzá a végeredményhez). A szinészekre sem lehet panasz, de David Cronenberg (igen, ő) a pszihopata-pszihiáter szerepében egyértelműen ellopja a show-t.

A film egyértelműen a folytatás (cliffhangerrel) ér véget és roppant mód sajnálom, hogy végül nem készültek el a folytatások mert lett volna benne potenciál még.

8,5/10

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.16. 11:58:55

11. Resolution (2012)

A főszereplő pali felkerekedik, hogy a mucsai erdő szélén drogos mámorban fetrengő régi jó pajtását megpróbálja kirángatni az addikciójából.
Közben mindenféle érdekes alakok tűnnek fel a színen, mintha csak Twin Peaks-be csöppentek volna, ráadásul úton-útfélen különös felvételekbe botlanak, amitől időközben egyre jobban tele lesz a gatyájuk.
Érdekes oldalról közelíti meg a film a horrort, mert nincs benne se fröcsögő vér, sem hangosan ajtót csapkodó szellemek.
A talált felvételek miatti izgalom is csak a film utolsó 20-25 percében kezd felpörögni, amit szerintem jobb lett volna meglépnie a készítőknek hamarabb.
Ráadásul számomra a film vége túl hirtelen jött a váratlan lezárásával; nekem jól jött volna egy szájbarágósabb magyarázat, mert először csak bután néztem és nem esett le azonnal a tantusz.

A film közben a percek pedig egyre csak teltek és én csak vártam, hogy végre történjen valami hűha de brutális dolog már végre, hiszen ez egy horrorfilm basszameg! Szakadjon le a fejük! Ömöljön ki a belük a szájukon! Sugárban, szökőkútként fröccsenjen ki a véres-gennyes foslé a szemgödrükből! Történetet akarok befejezéssel!
7/10

Máté B Pongrácz · http://kulton.hu 2013.10.16. 13:14:24

THE MAN WHO LAUGHS vagyok.

10, 2001 Maniacs (r.: Tim Sullivan - 2005)

H.G Lewis 1964-es Two Thousand Maniacs! című filmjének újrafeldolgozása/folytatása.

A sztori nem túl eredeti (déli vidékiek ölik az egyetemistákat, most pont épp a Polgárháború miatti bosszúból), de ezt a készítők is tudhatták ezért feldobták egy jó nagy adag fekete humorral. Nem túl félelmetes a film, viszont elegendő gore (és néhány egész kreativ gyilkosság) van benne és kellően vicces is. A színészek középszerűségéből (a 3 főszereplő fiatal viszont kissé antipatikus fazon) egyedül Robert Englund (főleg miatta szórakoztató a film) emelkedik ki, de ő zseniális mint mindig.

Nyilván nem egy Halláli hullák hajnala vagy egy Tucker and Dale szintű zseniális műfaj paródia, de egyszeri megnézésre bőven szórakoztató film.

Viszont nem értem miért ilyen beszerezhetetlen (alig seedelte valaki és amit végül sikerült leszednem annak is elég gyenge volt a képminősége és magyar felirat sem volt hozzá). Azért egy közepes kult film-i státuszt megérdemelne, talán.

6/10

Maya-- 2013.10.16. 17:04:27

@Werewolfrulez: OK! :)

@RoFä: ezt pontosan a nagy ateista faterom filmes polcáról emeltem le. megvan neki DVD-n. nála mindent megtalálsz ami egy .l.. meszidzs a keresztény egyháznak :) de komolyan mondom, hogy MINDENT összegyűjt, amivel fikázhatja őket. ő nem egy jámbor ateista. :)

Tepes 2013.10.16. 17:28:17

16. Meghallgatás / Audition
1999
Takashi Miike

Egy özvegy japán úgy dönt, hogy mégiscsak jó lenne egy feleség ezért barátja tanácsára "meghallgatást" szervez egy filmhez (amit persze nem akarnak megcsinálni), hátha felbukkan valami
jó bőr. Bukkanni bukkan, nem is néz ki rosszul, csak valami nincs rendben vele...
Sosem kedveltem túlzottan a japán horrort, ez a darab meg még jobban megerősítette bennem ezt az érzést. Ebben valahogy úgy éreztem, hogy az izgalmakat, meg a jó történetet inkább aberrált dolgokkal próbálják helyettesíteni.

RoFä 2013.10.16. 18:46:11

14. Silent Hill

Videojáték adaptáció (amivel nem játszottam), látszik is rajta. Ma már tart ott a grafika hogy akár a következő rész PC-n nézhet ki majdnem úgy, mint a film egy pár agyonszűrőzött jelenete.

Hangulata, az van. A sztoriban semmi meglepő szerintem, de meglehetősen kitalált rémalakokat sikerült a vászonra álmodni Christophe Gans (Farkasok Szövetsége Guilty Pleasure Maxed Out) csapatának.

Cybilt, szegényt, sajnáltam.
A csúcsjelenet vagy harminc perccel a vége előtt a Piramisfej dupla vetkőztető megmozdulása, látni kell.

Mindfuck fucktor 10/5

A vizualitása viszi el, de az eléggé.

lutánnia 2013.10.16. 19:28:26

11, Egy amerikai farkasember Londonban 1981.

Persze, csak turistáról van szó, mivel a farkasemberesdi csak a szigetországban lehet autentikus. Nem is igazából horror, tele van vicces groteszk jelenetekkel (pl amikor a élőhalottak győzködik az öngyilkosságra), ami simán kárpótol, mert a teljes farkasembert alig alig látni, és a vérengzések is a farkas szeme-kiáltozó ember feje váltásokból áll.
A cím se ígér zsákbamacskát, tényleg 2 USA-beli turista, nem hallgat az helybeliek automatikus megfázást generáló szemelverésére, és "maradj az úton" szintű intelmektől. Pechükre, egy wulfmen megtámadja őket, egyik meghal, majd zombiként kísérti a farkasemberkórt megkapott főhősünket, aki furcsa álmait követően, tényleg farkassá változik.
10/8
de retro faktor miatt 10/10

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.16. 22:46:54

Feljövök mint a talajvíz!!! :)

11. A fémszörny (1995)

Történet: katonák egy titkos hadművelet keretében Magyarországra jönnek (mondjuk a Kárpátok már nem Mo., de hagyjuk), hogy egy vérfarkastól vérmintát vegyenek. Ez kisebb áldozatokkal megtörténik. A vért leszállító katona nagyon ki akarja próbálni a vérmintát, be is adja magának, és vérfarkassá is válik. Némi tombolást követően a farkasember lelövésre és lefagyasztásra kerül. Eltelik húsz év, és a tudomány ott tart, hogy a kutatók fémbőrt is képesek előállítani (hogy minek, abba ne menjünk bele, jobb lesz). A korábban a vérfarkast lefagyasztó fickónak eszébe jut, milyen penge dolog is lenne, ha egy fémfarkasember állna a hadsereg szolgálatában...

Vélemény: ahhoz képest, hogy nem egy mai darab, és viszonylag ismeretlen alkotás, teljesen vállalható horror. A trükkök a korhoz képest többé-kevésbé rendben vannak (természetesen semmi CGI, csak maszkok), a színészek közepesek, a történet alapvetően nem egy nagy szám (komolyan, fééééééééémbőr, hát mégis minek az?!), de próbál komolyabb témákat is felvetni (pl. emberkísérletek morális oldala), és valljuk be, geeklelkűeknek azért az alapvetés eléggé bejön (de állat, féééééémbőrű farkasember, fúúúúú!!!) szóval összességében jó e'.

Pöttyök: 7,5/10.

12. Frankeinstein's Army (2013)

Történet: kézikamerázás a második világháborúban, az ellenséges frontvonalak mögött, mechanikus zombik között. Nem fejteném ki bővebben...

Vélemény: Tetszett. Most néztem másodszorra,és így is tetszett (bár nem annyira, mint elsőre). A mechanikus zombik bejöttek, tele van jóféle gore-ral, és itt-ott még humoros is. Ami gondom volt a filmmel: a kamerázás ténye (a második világháborúban ilyen minőségű felvétel? Nanemá'...); a mechanikus zombik elég sokat ütnek mellé; a film vége kicsit talán lapos. Egyébként a jobbféle found footage horrorok közé tartozik.

Pöttyök: 8/10.

Tiger Woods 2013.10.17. 01:15:20

becsatlakozom a mókába én is:

1. Excision (2012)

remek "szüzesség elvesztős" vígjáték egy diáklányról, aki sebészi karrierre készül. olyan arcokkal, mint Malcolm McDowell, Traci Lords, John Waters vagy Ray Wise, de mindenekelőtt az ultra zseniális AnnaLynne McCord, akitől most dobtam egy hátast.

thatrugreally tiedtheroomtogether 2013.10.17. 13:48:04

2. Cronos (1993)

Del Toro első mozifilmje nagyon jól indul, már a bevezető narráció megteremti az atmoszférát. Úgy 400 éve egy alkimista megalkot egy szerkentyűt, aminek használatával örök életre tehet szert, el is nevezi Cronos-nak. Ez a szerkezet egy régiség kereskedőhöz kerül valamikor napjainkban. A kereskedő öregúr az unokájával (Aurora) él együtt, így ketten keverednek krimibe illő és néhol horrorisztikus színezetű kalandokba, miután a nagypapa kipróbálja magán a szerkezetet.
A film legnagyobb erénye az atmoszférán túl a sajátos karakterek, és a remek színészválasztás.
Sajnos van benne pár hihetetlen fordulat, ami kihatással van az egész történetre, és az effektek egy része is megkopott az idők folyamán, a befejezés meg kissé suta és hirtelen lett. (Bár még így is működőképes.) Összességében viszont egy kellemes, egyszeri megtekintésre mindenképp ajánlható film a Cronos.
Első filmnek meg egyenesen kiváló. És ráadásul van benne Ron Perlman is, egy hihetetlenül testhez álló szerepben!

Nerve 2013.10.17. 16:14:13

Pár napi termés, sajnos otthonról még mindíg nem tudok posztolni...

9. Prison (1988)

Renny Harlin második filmje az ifjú Viggo Mortensennel.
Börtön-dráma/szellemes-horror. Szerüség, szerintem befér ide, van hulla dögivel, véres jelenetek is akadnak.
Kivégeznek egy gonosz pofát a hatvanas években,
majd bezárják a fegyházat. Húsz év után újra megynyitja kapuit a börtön és hamarosan a már elektro-ghost alakban létező elhunyt is tiszteletét teszi, hogy bosszút álljon... mindenkin.
A karakterek jópofák, igazi 80-as évekbeli feeling jellemzi az egész alkotást.Nem mellesleg a Chucky széria előzményfilmje is lehetne. Negatívum a néhol döcögős, máskor kapkodó történetvezetés, pozitívum (legalábbis nekem) a Hegylakó színtű trükkök, vagyis rajzok használata a szellem megjelenítésénél.

7/10

10. The Vindicator (1988)

A tökéletes űrruha megalkotásába becsúszik (egy szándékos) hiba, így hősünkből egy elcseszettebb robotzsaru lesz aki, ha fenyegetve érzi magát, be-Hulk-ul és szétcsap mindent. Az asszony azért így is szereti és segít neki bosszúlni. Retróbuli ezerrel. Vagány volt.

7/10

11. The Bunker (2001)

Egy rakat brit aktor náci katonát alakít egy valszeg otthon nálunk a pincében forgatott klausztrofób-horrorban. A pince bunkert játszik, jól is csinálja, akárcsak a szinészek, élükön Jason Flemyng-el.
A harmónikázó amerikaiak akik kint várják az egymással és a lelkiismeretfurdalással küszködő német katonákat, szinte lényegtelenek, csak azért vannak, hogy legyen ok nem kimenni a bunkerből. Különben is az alagutakban szószerint eltemetett múlt nagyobb fenyegetés mindennél.
Kevés hatásvadászat, ütős hangulat, nem volt rossz.

7/10

12. Rise (2006)

Lucy Liu vámpír lesz, aztán megbosszulja, de jól. Nem mondom, hogy pocsék volt,
de gyenge mint a harmat. Engedelmetekkel nem is pazarolnám rá a szót, kerülje aki tudja.

2/10 (néhány meztelenkedés miatt, mondjuk, de még az sem igazán érdekes...)

13. Feast (2006)

Iszonyú dolgok várnak az utazókra ebben a benzinkúti kocsmában. Az éj leszálltával
megelevenedik a sötétség.
Na, ezaz kéremszépen. Ennyire kifinomult darabot nem is hittem volna, hogykészítettek a hatvanas évek óta. Polanski eladná a lelkét, ha ilyen elegánsan, mértékkel adagolt feszültséget tudna teremteni! Fantasztikusak az ember belső félelmeit megjelenítő monstrumok is, minden feltünésük a kollektív szexuális perverziókra való reflektálás, elnyomott mocskos álmaink tolulnak be a valóság szövetén. Hihetetlen alakítások, soha nem látott fordulatok.
A csúcspont az amikor a 10-ik perc környékén egy mini-szörny nekiáll villám-orálszexet
folytatni a kocsma falára tűzött szarvasfejjel. És lesz ennél kevésbé komolyabb is.
Meg undorítóbb. Sokkal.

0,5/10 (fél pont járt a most is kellemesen pocsék Henry Rollins-ért, akit mint zenészt nagyon szeretek, amúgy)

14. Madarak (1963)

Talán nem ér ilyesmi filmekkel jönni, de nagyon szükségem volt rá a Feast után...
Még mindig megdöbbentő az a könnyedség ahogy a történet romantikus dráma után átvált horrorba, majd vissza és vissza. Ugye nem kell leírjam a sztorit?
A tanulságát azért idebiggyesztem: Ahol Egy varj, ott lesz több is.

Értékelés: legalább 9 és féllel több mint az előző mű.

15. Outpost 3: Rise Of The Spetsnaz (2013)

Elcseszett zombiszuperkatonákat gyártanak a (nanáhogy)nácik, egy nagyontitkos földalatti
laborban. De rábasznak mert a kökemény oroszok megmutatják nekik mitől döglik az élőhalott!
Kamarás majdnem főszerepben! Meg is oldja tisztességgel, jól hozza a bátort.
Mivel az előző részek rendben voltak, ezt szinte vártam is, és elég kellemes is lett,
nem volt rossz a drámázás se, csak a főgonosz játssza rettenetesen túl a szerepét,
valszeg kicsit sokszor látta a Becsteleneket...

6/10

Folyt. köv. hamarost.

RoFä 2013.10.17. 19:58:01

15. H20

A film, amiben a túl kevés és túl érdektelen szereplő túl hamar hal meg, a comic relief pedig (csavar? kevés horrort láttam? mindegy, súlytalan) túléli.

Nem tudom készült-e még után folytatásrebootsequel, mindenesetre ez itt megpróbálja elvarrni a szálat, de hát nem hiszek neki.

Jamie Lee Curtis mint alkesz PTSD páciens / badass muthafucka 2in1 elég jó, a pasija nagyon finoman megy át közepesen szerethető karakterből ellenszenves leírandó mellékszállá. (Nem érdemli meg a Jamie-t, ha valaki nem értette volna a gerincvelőtől rekeszizomig érő késpengeélesen finom utalást).

Szórakoztató, felejthető. Introducing Josh Hartnett, ő elég jó, de a Lucky Number Slevint nem feledteti.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.17. 20:13:10

13. Hellraiser: Revelations (2011)

Történet: két fiatal lelép otthonról Mexikóba bulizni egyet. Eltűnnek. Az egyetlen emlék róluk egy kamerafelvétel, meg egy kocka (igen, az a kocka!). A családjaik eléggé rámennek a tragédiára, mindenki idegbeteg otthon. A két család összeül egy este vacsizni, mire megjelenik a egyik eltűnt srác, és lassan megtudjuk, mi is történt velük.

Vélemény: így, leírva nem is hangzik szarul a történet, pedig elég rossz. Nem mondanám, hogy unalmas a forgatókönyv, csak hát aki látott már pár részt a Hellraiserek közül, az nem igazán fog meglepődni, mivel a "váratlan" fordulatok általában az első rész toposzainak felhasználást jelentik. A színészek borzasztóak, élükön az új Pinhead-del, aki egy katasztrófa. A vérengzések nem rosszak, csak hát elég megszokottak a sorozatban, igazán a láncos szétkapáson és a bőrlenyúzáson már nem igazán tudok meglepődni egy Hellraiser filmben. Az operatőri és rendezői munka csapnivaló, erre példa: azt, hogy Mexikóban vagyunk, csak annyiból tudjuk, hogy elmondják. Se egy nagytotál a környezetről, se valami odaillő zene, semmi. És még a filmben felvillanó cicik is kicsik!!! Mindegyik!!!
Összességében thrash kategória lett a film, a szarabb fajtából. A 25 évvel öregebb első rész minden szempontból lealázza.... de még a második-harmadik is lazán veri.

Pöttyök: 3/10. (és még jólelkű is voltam)

Maya-- 2013.10.17. 20:20:42

20. Dark Touch (2013)

fasza film. tetszett. egy hülye kicsi picsáról szól, akinek nagyon megy a telekinézis. és kurvára defektes az agya is. ja, hogy mi? az! a Carrie 2013 :)..és mibe, hogy az nem lesz ilyen jó. ez a film tényleg izgi. amúgy ez a malefikus picsa, az a fajta kölyök, akit ha nem nyírtál ki rögtön, nem is élsz tovább, hogy bánd, hogy nem nyírtad ki rögtön. :) ezt olyan jó lenne ha megnéznétek...

lutánnia 2013.10.17. 22:18:36

12, Madarak

Elég rég ott van már gépemen, gondoltam, megnézem.

Történetet nem közlök mindenki, úgyis vágja miről van szó.
Nem olyan rossz, egy 60-as évekbeli filmhez képest, bár romantikus szálra több mint egy óra ment rá, de azért folyik a vér, a madarak tobzódnak, és ez a második állatos horror (mertugye az első valami Lugosi Bélás denevéresdi), am majd a 80as években futja ki magát, de az már a Cápa hatása.

Érdekes, hogy a Psychot vagy négy folytatással meg egy előzmény sorozattal verték meg, ennek meg egy rendes spin-offot nem csináltak, pedig ezt lehetne a végtelenségig folytatni (Madarak 2.-A baromfik, Madarak 3.-Kolibrik, Madarak 4.-Az első rész madarai visszatérnek)
10/8

Tepes 2013.10.18. 11:31:01

17. D-Tox
2002
Jim Gillespie

Stallone egy rendőrökre specializálódott sorozatgyilkost üldöz, de az válaszképp kinyírja a csaját. Később ezt nem tudja feldolgozni (Mármint Stallone. Nem a csaj vagy a gyilkos... ők hamar túltették magukat ezen), ezért elmegy egy rendőrökek szánt rehabra. Ezt a helyet aztán a hóvihar szinte elzárja a külvilágtól, ahogy azt kell az ilyen helyzetekben. Namost egy ilyen hely, ahol lelkisérült rendőrök vannak, akiktől még a fegyvert is elveszik eleve "aranybánya" a negatív főszereplőnek. A kiszámíthatóság ellenére nem volt rossz.

lutánnia 2013.10.18. 16:53:33

13, The beyond (1981) /Pokol hét kapuja, (imádom ezeket a magyar címeket)

Fulci ismét belevetette magát a munkába, és láss csodát, a végeredmény történet szempontjából szinte a nullán áll, de a gore eszencia az egeket verdesi, itt minden megvan ami csak szem száj ingere, már az első 10 perc alatt szögeket vernek bele a szerencsétlen festő kezébe majd, mésszel leöntik, hadd maradjon ott memetóul a ház pincéjébe.
Majd 30 év múlva, szerencsétlen Catriona MacColl (Fulci zombi filmjeinek állandó női szereplője), megörökli a hotelt, de rosszul járt vele mivel alatta van a 7 pokol kapuinak egyike, és sorra hullanak a szerelők, és vakulnak meg a kislányok, igazából ami Argento Sóhajok/Infernójánál a gonosz boszorkány sötét ereje, Fulcinál az a pokol nyitott határa, vagyis bármilyen hülye halál, teleportáló zombi tör rá szereplőinknek az a gonosz pokol műve. Igazi klasszikus, annak aki az olasz gagyi horrorokat tudja értékelni (pl nekem), hiszen hány horrorfilmben, vannak rohadó zombik, gyilkos vakvezető kutyák, olyan 6 lövetű pisztoly ami 10-et tud lőni töltés nélkül, és vagy nyolc szemkiszúrás?
10/7

14, House by the Cemetery (1981)/ Temetőre épült ház
1981-es Fulci termésből már csak a Zombik városa maradt ki, remélem az valamivel jobb lesz mint ez. Bár nem látszik, hogy micsoda rohamtempóban készült ez a film, a történet a Beyond-nál már-már érdekesebb is, csak valahogy, hiányoltam a gore jeleneteket. Mert itt csak 1 zombi mászkál,az is kisgyermek hangon nyöszörög,lent a pincében és csak 5 ember öl meg, micsoda vissza lépés a Beyond-hoz képest.

Szval Catriona MacColl beköltözik férjével és hülye kisgyerekével (akinek olyan az angol hangja mint ha én elvékonyított hanggal szinkronizálnám) akit egy szellem kislány több soron figyelmezett: "Ne menj a temetőre épült házba" (ki a franc épít temetőre házat?). No a kiscsávó szülei nem hallgatnak rá (ugyan mi a faszért kellet volna?), mert a pincében lakik a másokból összekalapált Dr. Freudstein zombi úr aki, hamarost bedarálja magába a kis családot (kivéve azt a hülye kis kölköt, mert az elmegy a szellem lánnyal és az ő anyjával)

Nem kell nagy fantázia hozzá, ezt a történetett a Frankeistein és a Ragyogásból óllózták össze, több-(inkább) kevesebb sikerrel.
10/5

thatrugreally tiedtheroomtogether 2013.10.18. 19:04:00

The Burrowers (2008)

Öko-horror a vadnyugaton. A fehér ember nem csak a humán őslakosoknak tett be, de kiirtotta a bölények nagy részét is, ezért a még ősibb lakók a "Burrowerek"
elkezdenek embereket kajálni, de nem ám akárhogy, hanem... Nem írom le, mert ez már spoileres lehet, de horrorisztikus módszerekkel táplálkoznak, az biztos. Az egész sztori egy indián területekre tett kereső-mentőexpediciót követ végig: Miután egy éjszaka két farmer család is eltűnik összeverődik a helyi kemény-cowboy alakulat, némi katonai segítséggel kiegészülve és nekivágnak felkutatni az eltűnteket, akiket persze csak a mocsok indiánok rabolhattak el, mert kint a prérin nincs túl sok más opció. Nagyon jó pont a karakterek és az egymáshoz való viszonyulásuk ábrázolása és a filmet végigkísérő, már-már poszt-apokaliptikus hangulat, ugyanakkor kár, hogy a nem túl gyors film még így is néhol el lett kapkodva, pl. a film felütésénél több idő kellett volna az igazán erős atmoszféra kibontakoztatásához. Az utazás az indián területekre is lehetett volna egy kicsit lidércesebb, de azért így is bevillan néha a kilátástalan, elhagyatott, nincs hová menekülni érzés. Pozitívum, hogy bár kis pénzből garázdálkodtak az alkotók, a szörnyek egész jók lettek és megfelelő helyen, megfelelő mértékben történt az adagolásuk. Összegzés: Hibái ellenére is jól átgondolt, minimál eszközökkel is kellemes hatást kiváltó mozi, legalább egyszeri megnézésre.

Maya-- 2013.10.18. 19:09:27

21. Static (2012)

egy híres írónak meghal a gyereke. felesége mindennap tökrészeg mert hibáztatja magát a kicsi haláláért. s ezért már nem igazán tudnak jól élni/élni.
egy éjjel fura látogató kopogtat az ajtón. beengedik Rachelt. ő egy csinos csaj, aki nagyon fél, mert egy csapat állarcos üldözi..
aztán innentől az történik a filmben, mint minden más filmben. tehát bújocskáznak, lőnek..a csapat stresszeli a ház lakóit, stb. viszont a vége az érdekes. kiderül, hogy Rachelnek mi a melója. és tudjátok meg, hogy nekem abszolút tetszene egy ilyen meló. jó az enyém is, de a Rachelé sokkal jobban tetszene :)..a film amolyan középszer. 1xnézős kategória.

RoFä 2013.10.18. 19:56:48

16. Twins of Evil

Két lány. Négy agyar. Két férfi, egy eset.

Hangulatos Hammer.
Halálosztó hóhér heretikus hetérákat hajt, hatalmas hasábok hőjével halaszt.
A hegyen hatalmas ház (horror!), halmozottan hátrányos helyzetű hölgyek halnak hőhalált.

Hullasápadt helyi hatalmasság hölgyeket harap, helyzete nem szerencsés, apró szemfogai szörnyű szívást szignifikálnak.

A vége relatív hepiend. A jó lány meg, a rossz lány pedig fejvesztve menekül, az inkvizítor és a fővámpír is megérzi, milyen a manifeszt tárgyiasultság...a mellkasukban. (Vagy a hátukban. Nem tökmindegy?) Győz a Zigazság.

Tanulság: ne mutass máglyán égő szüzet úgy, hogy 3 három percig nem látszik egy koromfolt se rajt'.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.18. 20:34:47

11, The Woman in Black (r.: James Watkins - 2012)

Nem volt rossz. Hangulatában egész jól megidézi a Hammer filmek (igazából ez is az) szellemiségét, azonban történetben és izgalmakban viszont inkább a kortárs trendi paranormális horrorokra hajaz. Viszont annak ellenére, hogy nem túl eredeti még is végig izgalmas, sok helyen pedig igazán feszült atmoszférája van.

Szívesen néznék még hasonló hangulatú (mindig is bírtam a 19-20. század eleji Angliát) horrorokat, csak egy kicsit eredetibb történettel, rémisztgetéssel.

Egyetlen hiba, hogy azért Daniel Radcliffe annyira nem jó színész, de azért megbirkozótt a szereppel még ha annyira nem is volt rászabva (bár csak lehet, hogy én nem tudok elvonatkoztatni, mert hiába nem vagyok nagy HP rajongó azért 7 filmen és vagy 10 éven keresztül játszotta a szerepet, úgy hogy közben más igazán érdemleges dolgot nem csinált, így elégé összenőtt vele a szerep - Mark Hammil-nek 3 film elég volt, hogy beskatulyázzák -).

7/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.18. 20:37:06

BTW: Valaki tudna ajánlani működő forrást Hammer filmekhez, mert ncore-on sincs fent annyi és publikus torrenteken (piratebay) is alig seedelnek olyanokat mint Drakula: prince of Darkness vagy a Frankenstein must be destroyed.

Azt hittem azért ezek kultikusabb, hozzáférhetőbb dolgok. :/

Tepes 2013.10.18. 21:47:01

@The Man Who Laughs: Szerintem a cinemageddonon nagyon sok fent van.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.19. 00:22:39

Szerintem is, csak honnan szerezhetnék oda meghívót? :(

RoFä 2013.10.19. 08:12:28

17. Angel heart

Nagyon hangulatos misztikus horror. Mickey Rourke (pre-botox, nagyon fiatalon) magánnyomoz egy titokzatos férfi (de Niro) megbízásából egy eltűnt zenész után. Kitépett szívek és voodoo szertartás viszont nem szerepelt a megbízólevélen, tehát kissé ideges lesz a srác egy idő után. Pedig még nem tudja amit mi végig sejtünk (meg különben is hallottuk valakitől a csavart...asszem)

A digó háziversenyben szerintem Pacino jobb Sátán mint De Niro, ő most inkább fura. Megemlítendő még a nagyon helyes női főszereplő Lisa Bonet.

A legjobban a filmben ábrázott Dél hangulata fogott meg, valamiért vonz engem ez a franciás-kreolos deltavidék. Meg kéne nézni egyszer.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.19. 12:23:20

12. Black Rock (2012)

A 3 hete hazatért, a Közel-Keleten együtt szolgált veterán jó pajtás -,akik a film során nem sokat mutatnak abból, hogy milyen kemény katonák is ők - vadászgat egy kis nyúlfarknyi szigeten, ahol valószínűleg semmi nagyvad nem él.
Már jó ideje kint szöszmötölnek, elég kanosak is lehetnek, így pont rosszkor jön, mikor megjelenik a szigeten 3 városból-szakadt vidéki díszpicsa.
Ráadásul az egyik muff részegen agyonüti a helyi hőst, aki megmentette az egész szakaszt és ezért a többiek igencsak felnéznek rá.
Így érthető, ha a katonapajtások bepöccennek, főleg a nyurga fehér arc lesz a kelleténél zabosabb.
A szokásos nők vs. férfiállatok egy isten háta mögötti helyen.
A katonák látványosan sokat bénáznak, amíg a picsák a kezdeti jajittnemlehettelefonálni és megdugtadakandúromezértnemszólokhozzád hozzáállásból nagyon gyorsan átváltanak Rambo-MacGuyver üzemmódba.
A végén arra még kíváncsi lettem volna, hogy a túlélő milyen mesével áll elő odahaza.
6/10

Tepes 2013.10.19. 18:31:32

@The Man Who Laughs: Ha adsz egy emailcímet, akkor akár tőlem is :-)

Maya-- 2013.10.19. 20:30:30

22. Angel Heart (1987)

én bírom Mickey Rourke régi filmjeit. azokban szexi. még játszik a filmben Robert De Niro, aki a plakáton tisztára Szulejmán. ez az átka, ha ebben a korszakban nézel '80-as filmeket :) a film viszont tetszett. a cím-ből itélve nem ilyesmire számítottam, de kurvára jó volt. és M. Rourke szexi. köszönet @RoFä: -nak, hogy felhívta rá a figyelmem. nem írok róla semmit, aki nem látta menjen s nézze meg. megéri.

Tepes 2013.10.19. 22:26:39

18. Z világháború / World War Z
2013
Marc Forster

Megéltük azt is, hogy a zombi-dolog annyira mainstream legyen, hogy már Brad Pittes megaprodukcióknak is ez a témája... Hát én sajnálom, hogy ennyire el kell csépelni ezt a témakört. Nem mondom, hogy nagyon rossz volt, de azért a történet eléggé egyszerűre sikerült. Na mindegy, még javíthatnak, mert természetesen itt is várható folytatás...

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.19. 22:59:01

14. Sharknado - Cápavihar - 2013

Már egyszer elkezdtem nézni, de a felénél megállapítottam, hogy nagyon rossz, és abbahagytam. Most a Csellendzs kedvéért adtam neki egy új esélyt. Nem kellett volna.

Történet: egy tornádó felkapja a tengerből a cápákat, és random ledobálja őket mindenfelé. A cápák, mielőtt szétkenődnének a talajon, még bekapnak egy-egy emberi testrészt. Egy kis csapat, élükön egy tengerparti büfétulajdonossal útnak indul, hogy keresztülvágja magát a cápaviharon... nem sok éli túl közülük.

Vélemény: agyament alapötlet, szar CGI trükkök, nagyon szar színészek, nulla hangulat, rossz vágás, semmilyen zene, avagy egy tipikus rossz thrashfilm. Nem, humor sincs benne. A filmnek egy, azaz egy darab érdeme van: az a pillanat, amikor láncfűrészzel levegőbe ugrik a főhős, hogy keresztülvágja magát egy cápán. Az már majdnem jó... de csak majdnem.

Pöttyök: Ne higgyetek annak, aki azt állítja, hogy ez annyira szar, hogy már jó. Ez szar. 2/10.

15. Ghost Shark - Szellemcápa - 2013

Egy haverom azt állította, hogy sokkal jobb, mint a Sharknado. Nos, sztem a különbség nem igazán szembetűnő... (és még nagyon finoman is fogalmaztam).

Történet: egy idióta redneck páros ki akarja fogni a legnagyobb makrélát, de leeszi a horgukról egy cápa, ezért bosszúból jól megkínozzák a szerencsétlen ragadozó halat. A cápa sérülten bevonul egy mágikus barlangba, ahol kimúlik. Kiderül, hogy a barlangban elhunytak visszatérnek szellemként. A cápa is visszatér, és mindenhol lecsap, ahol víz van. Pl, egy pohár vízben is!!!

Vélemény: kb. ugyanaz, mint a Sharknado, csak még idiótább a történet. Ugyanaz a baja, mint az előző filmnek, tehát kb. minden szegmense übergatyi. Pozitívum? Hát, van benne egy-két cicisebb csajszi csinos pofival, ennyi.

Pöttyok: 2,25/10. (a cicik miatt egy cicit... őőő... picibb jobb, mint a Sharknado)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.20. 00:35:49

16. Wir sind die Nacht (2010)

Történet: egy fiatal, lopós, vélhetőleg drogos csajszi sikeresen meglóg az őt üldöző zsaru elől, de rossz buliba és rossz társaságba keveredik, így hamarosan vámpírrá válik. „Barátnői” jó fejek, tényleg sajátos macák, eleinte buli is velük az élet, de aztán minden rosszra fordul. A vérszívás sok szempontból szívás („az emberek olyan törékenyek” :) ), a „fővámpírnő” kikezd a hősnőnkkel, az őt üldöző zsaru is szerelmes lesz bele, ráadásul a rendőrség egyre agresszívabb módszerekkel próbálja elintézni a vérszívókat.

Vélemény: alapvetően pozitív élmény volt a film. Stílusos horror, fiatalos hangulatban, női szemszögből közelíti meg a témát, leköti a nézőt. A színészek és a karakterek jók, a trükkök teljesen profik (német film, de jobban néz ki mint sok amerikai produkció), bónusz meglepetésként pedig néhány pofás akciójelenet és némi humor is befigyel. Nem egy félelmetes movie, nem is túl belezős, de van egyfajta varázsa. A történet vége egy kicsit olyan semmilyen, de vannak benne jó ötletek (főleg a halálvággyal teli százéves színésznő szála fogott meg). Abszolút ajánlott film. Ja, a csajok is dögösek benne.

Pöttyök: 7,5/10.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.20. 12:04:12

12, Dracula Prince of Darkness (r.: Terrence Fisher - 1966)

Kifejezetten egyszerű Drakula történet, komolyabb meglepetések nélkül. Viszont folyamatosan egyre feszültebb és izgalmasabb lesz és a hangulata is nagyszerű (mint a Hammer filmeknek általában). A színészek néhol kissé teátrálisak, de Christopher Lee mindig remek Drakula, még ha meg sem szólal az egész filmben (a legenda szerint nem volt hajlandó elmondani a neki írt sorokat, így inkább szótlanul játszotta el a címszerepet).

6,5/10

13, Frankenstein Must Be Destroyed (r.: Terrence Fisher - 1969)

Na ez viszont baromira tetszett. Bár inkább nevezném thrillernek mint horrornak, lévén, hogy a film nem igazán félelmetes (szerintem nem is akar az lenni) viszont baromi izgalmas és feszült. Peter Crushing kiváló a pszihopata/istenkomplexusos Frankenstein szerepében, igazán félelmet keltő figura ahogy hűvös eleganciával átgázol mindenen. A sztori is egész jó, egyedül talán csak az erőszakolós jelenet lóg ki kissé a történet folyamából, illetve a másik doktor bosszújának motivációját kidolgozhatták, volna kissé erősebben. Ez volt az 5. Hammer film amit láttam és ez is tetszett a legjobban eddig.

9/10

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.20. 12:35:27

13. Shallow Ground / Üzenet a túlvilágról (2004)

Egy nap egy fiatal muksó tökig véresen becammog a helyi szervekhez. A seriff e furcsa ügy hatására újra a mellére biggyeszti a búcsúban lőtt hárompálcás csillagot, - amit egy éve dobott a sarokba, amiért nem sikerült egy ismeretlen pernahajdertől megvédeni a környék nagykutyájának a lányát -, hogy felgöngyölítse ezt az érdekes esetet.
Miközben a fiú személyazonossága után kutakodik, a környék lakóiról érdekes sumákságok derülnek ki folyamatosan és a régi, megoldatlan gyilkosságsorozat is a képbe kerül.
A végén csak a szokásos összecsapott befejezés fogadja a nézőt egy nagyon idétlen csavarral, amit jól jellemez a filmben hallható utolsó beszélgetés is, ami valahogy így hangzik:
- De miért?
- Nem tudom.
5/10

RoFä 2013.10.20. 15:08:16

18. Pet sematary

Az eredeti!

A kisvárost főút szeli ketté, rajta harminctonnás kamionok száguldanak gyorsabban, mint ahogy egy slasherben az afroamerikai nörd halna meg szex után. Nyilván a helyi kisállat-, sőt emberpopulációt is regulárisan tizedelik. Ez afféle helyi rítus itten, mindig is így volt, mindig is így lesz, végzet, beletörődés, pici ökölrázás, de hát megszoktuk hogy a macskát vagy a gyereket néha laposra trancsírozza egy truck.

Tompítandó a veszteségeket, bizonyos következmények felvállalása mellett rendelkezésre áll az önmagában is creepy kisállattemetőn át megközelíthető nagyvadtemető (Ülő Bika, Kuporgó Puma, Villám Medve, szóval indiánokat hantoltak el itt). Akit itt elföldelnek, visszajön, kissé csapzottabban és éhesebben az átlagnál.

Na ide érkezik az új sulidoki, kissé neurotikus neje, szintén kissé neurotikus kislánya és még kisebb kisfia. A sztori innentől meglehetősen lineáris: macska elpusztul - eltemetik - visszajön - kisebbik gyerek elpusztul- papa eltemeti - visszajön- csúnyaságokat tesz.

A végén az erősen Darwin-díj jelölt apuka anyjukot is felnyalábolja és elkaparja a vörös harcosok szentelt parcelláján, ugye az előző kör is milyen jó ötlet volt.

Jó persze érthető amit csinál, csak kekeckedem.

Maga a film egész jó, rosszabbra számítottam. Meglepően kegyetlen és kompromisszummentes, vsz ma sokkal diznisebbre hangolnák. Bár ezt az alapanyagot...nehéz lenne.

A legfőbb talány az egyébként szimpatikus és gyönyörű angol (midwest?) tájszólásban beszélő öregúr, végig nem tudtam eldönteni hogy akkor ő most gonosz kísértő, vagy csak szimplán egy vénember akinek nem áll be a szája és ebből baj lesz.

Illetve a kisfiú halála után kissé gyorsan jönnek az események, meglátszik hogy King, gondolom közben kimaradt ötven oldal lélektani elemzés meg flashback, nehéz az ő szövegszöveteit vászonra ragasztani, na. (Nem olvastam, de ezután kedvem lett hozzá)

RoFä 2013.10.20. 15:12:26

@Maya--: Tényleg úgy néz ki De Niro mint valami elbaszott balkáni hegyi haramia vagy csatába induló pasa :) A Misszió óta növesztette a szakállt, és itt már nagyon le akarta vágni, aztán a forgatás alatt le is vágta, tudod melyik jelenet miatt (nem szpoilerezem el).

K.Leslee 2013.10.20. 17:49:56

@RoFä: 'there was a girl....under the sink'
az egyik legijesztobb jelenet amit filmben valaha lattam.
Bar a film vege egy kisebb letdown de igy is egy zsenialis darab

RoFä 2013.10.20. 21:56:50

@K.Leslee: Én a lebegő fekete ruhás mamira gondoltam...mire a mosogató alá értünk, már edzett kemény geek lettem.

RoFä 2013.10.20. 22:09:54

19. Fright night 2011

Nem ér fel az eredetihez, de szórakoztató.

Pro:

Imogen Looks Poots - nyami
David Tennant - Russel Brand elvitte volna a filmet a hátán, de őt utánozni is vicces. Harry Potter effekt!
Humor: "catch you later" meg az egész autós üldözés jelenet... jóféle.
Jerry: más, nagyon más, de a szőr feláll a hátadon mikor megjelenik. Colin Farrel egy isten. Vampires in Bruges? Valaki megcsinálná...?

Kontra: az eredeti sötét érzelmessége sehol sincs, a diszkó jelenet meg sem közelíti az őst (és még így is az egyik legjobb jelenet)
Evil Ed kiherélve. Én vagyok McLovin legnagyobb rajongója on earth, de ez miscasting a javából

Összefoglalva: az eredeti elegáns, disturbing, és van...subtext. Mainly sexual. Yay to that! Megadta a szövetet.

A remake inkább akciófilm, félszívvel szeretem a modernizálást, és Evil Ed fájdalmasan hiányzik. Farrel nem az erotikus csábítót, hanem a veszélyes, pszichopata ragadozót hozza, amúgy jól. Van sok eyecandy (ms. vergara jr.) és a set design nagyon ott van.

Bottom line: sokkal kisebbb szív, de azért tökös és szórakoztató. Ps: az eredeti trükkjei, maszkjai, egyáltalán nem öregedtek rosszul. Hívjatok nosztalgiabárónak, de két éve láttam 30+ évesen...van ami egyszerűen jó, és kész. Lehet holnap megnézem, ha már belenéztem.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.21. 00:38:45

A rövid kritika a fáradság és az elfogyasztott 5 sör folyománya:

14, Shaun of the Dead (r.: Edgar White - 2004)

A Cornetto trilógiás vetítésen volt alkalmam újra nézni. És mit is mondhatnék róla, ez egy baromi zseniális film. A tökéletes zombi film paródia, de zombi filmként is működik.

Tényleg nincs benne egy rossz jelenet sem. Végig szórakoztató.

9/10

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.21. 01:24:12

17. Night of the Tentacles (2013)

Nem, semmi köze nincs a legendás PC-s kalandjátékhoz.

Történet: a főszereplő srác eléggé nyomoronc életet él (űrpornó rajzolásból él, egyetlen barátja a kutyája, és ha a szomszéd csajszi nyögdécselésére ki tudja verni magának, az már egy remek nap), ami majdnem véget is ér egy elbaszott szívrohammal. Megműtik, de szívárültetésre szorul. Némi speckó effektnek csúfolt valami keretében hősünk nappalijában megjelenik a macskabagolyálarcos (!) négyszemű(!!) kezeslábasos (?!) Lucifer, aki csupán a srác lelkét kéri egy új szívért cserébe. Az alku hamar megköttetik, de persze az új szívnek csápjai vannak, és heti két embert meg akar enni, hogy minden jól menjen.

Vélemény: én alapvetően csippantom a fillérekből forgatott amatőr horror(paródiá)kat, de ez a film nem jött be. Az első tíz perc még jó is, fiatalos a narratíva, szatirikus a hangvétel, minden klappol, aztán Lucifer megjelenésével és a Szív garázdálkodásával kártyavárként omlik össze a movie. A trükkök olyan borzasztóan szarok, hogy arra nincs is kifejezés. Vagyis de, van rá kifejezés: Ed Wood. Még talán a látványon túl is tenném magam, ha a színészek nem lennének ilyen iszonyat rosszak. Főleg a főszereplő! A srác valszeg Bruce Campbellnek képzelte magát a forgatáson, vagy nemtom, de nagyon "túlvezérelte" a szerepét... akkora face palmokat toltam a film megnézése közben, hogy majdnem lekopott a bőr a tenyeremről. A történet olyan, amilyen, néhol még vicces is, de a végére nagyon elfogy a szufla, és az utolsó tíz perc már kínszenvedés.

Pöttyök: az Űrgammák-szintű trükköket még a relatíve erős első tíz perc sem tudja feledtetni, szóval 3/10.

18. Would you rather (2012)

Történet: egy "kiváló" pénzkereseti lehetőség reményében a főszereplő csajszi elmegy egy vacsorára, ahol egy elég érdekes játék zajlik. Aki belemegy a játékba, annak kemény dolgokat kell bevállalnia. Önkínzás, mások kínzása, sokkterápia, pengés vagdosás, stb. Aki ki akar szállni, az meghal. A nyertes viszont nagy pénzt visz haza, ami a hősnőnknek kell is nagyon, mert az öccse nagyon beteg. A játékosok így, vagy úgy, de gyorsan kihullanak...

Vélemény: ez egy korrekt horror-thriller. Gore nem sok van benne, de ami van, az ügyes, és kifejezetten fájdalmasnak hat. Az alapöteletet jól kibontják, a hangulat megfelelő, a színészek vállalható alakításokat nyújtanak (még Sasha Grey is, pedig nem is veti be minden tálentumát :) ), a történet picit kiszámítható (többek között a végén lévő fordulatra gondolok), de összességében nem rossz. Ez az egész filmre igaz: nem lesz klasszikus, de határozottan nem rossz.

Pöttyök: 8/10. Tetszett, egynek bőven jó volt.

Tiger Woods 2013.10.21. 12:57:27

@The Man Who Laughs: sajnos én csak a Hot Fuzzra értem oda.
a The World's End érvényes horror kategóriában?

lutánnia 2013.10.21. 13:56:25

15, Insidious/ A gonosz háza (2010.)
(spoileres lesz)
A magyar cím már megint érdekes mivel, a filmben a szelleműző vén csaj határozottan leszögezi a háznak nincs semmi köze a gyerek állapotához, ez azért is fontos mert a szokásos horror kellék (érsd: 8 éves forma kisgyerek) , a sötét régi amerikai ház padlásán, ahova a főszereplő család most költözött (nem a padlásra, hanem a házba), beveri fejét és kómába esik fél évig, orvosok nem értik, az anyuka sem, de nem is ér rá mivel jönnek a szellemek akik a kisfiú testébe akarnak belemászni, h aztán újra éljenek, mint Michael Jackson Kyle öcsében, abban az ominózus South Park epizódban. A ördög/szellem/démon/mitoménmi-űző vén nyanya pedig megmondja a tutit: a szkeptikus apukának kell megmenteni a szellemországban rekedt kisfiút (mert ugye az álmában eldzsanézott, és egy cukrosbácsi démon elkapta, majd elkezdte basztatni a családot). Mert ugye az apuka gyerekkorában már megjárta ezt a szellemországot (ősmagyarok ezt táltosnak hívnák), de egy vén szellembanya elkezdte molesztálni, és ezt a problémát is a szelleműző nyanya intézte el még vagy 30 éve. Szval apuka megmenti a kis kölkét, de a találkozik a banyával, aki megszállja testét majd megöli az ördögűző nyanyát éééééés vége a filmnek.

Szerintem ez a Poltergeist és a Rémálom az Elm utcába inspirálta, végülis jól keveri a lapokat nem olyan roszz film ,az elmúlt időkből.
10/7

16, Jaws/ Cápa

Ezt szinte mindenki látta/ismeri, szval nem is témázok oly sokat róla.
Izgalmas, és az első nyári blockbusters, bukásnak indult a forgatások alatt de Spielberg jól kijátszotta a kártyáit és ütős filmet alkotott.
10/9

Maya-- 2013.10.21. 19:04:49

23. World War Z (2013)

bár már megkérdőjelezték, de szerintem ez igenis egy cool zombis film. nem zavart a zombik gyorsasága..sőt. nagyon tetszett, ahogy kezdődik a film. tv-ben hírek. Brad Pitt palacsintát süt, majd viszik suliba a gyerekeket. s már rohannak is a zombik. eddig szuper. de csak eddig. na azért nem mesélem el ami következik, hogy nehogy jobban sikerüljön elmesélnek nekem mint nekik. :)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.21. 22:40:15

@Maya--: a WWZ könyvet olvastad? Tök más, mint a film. Ajánlott olvasmány, nagy kedvenc. A film már nem annyira... (moziban néztem, nem volt éppen arányban a minőség a jegy árával)

19. Curse of Chucky (2013)

Történet: csönget a postás, és Chucky-t hoz a hóna alatt. A kis rohadék ezúttal egy idősebb hölgy és a rokkant leánya bazinagy gótikus családi kúriájába érkezik. A matróna hamar elhalálozik, aztán összefutnak rokonok az örökséget porciózni, de hamar fogyatkozni kezdenek ők is. Kit az áram vág agyon, kinek a szeme esik ki... Az egy szem kislány rokonnak persze senki nem akar hinni, amikor azt mondja, hogy a Chucky baba káromkodik...

Vélemény: hatalmas pozitív csalódás. Az egyik legjobb film a Chucky szériából. Első erősség a történet. Na nem a logikai hibák és illogikus viselkedésű szereplők kiküszöbölésére gondolok, azok itt is megvannak, hisz' ez mégis csak egy hülye slasher :). Arra célzok, hogy ebben a filmben eléggé összehozzák a Chucky-mítosz szálait, szóval a hardcore fanok (nem, én speciel nem ilyen vagyok) dőzsölhetnek, mert van egy raklap ide-oda utalgatás (főleg az utolsó húsz percben). A második erősség a látvány. A rendező bitang jó munkát végzett, mint ahogy a maszkmesterek is kitettek magukért. Chucky és vérengzései nagyon jók lettek, megmelengetik a vérre szomjazó geeksziveket. És még suspense is van, kérem szépen! Harmadik erősség a szereplők: főleg a főszereplő csajszit emelném ki, aki nem csak hogy szép, de nagyon jól is hozza a figuráját. Külön ki szeretném emelni, hogy ezúttal viszonylag jól kiegyensúlyozták az erőviszonyokat: Chucky főleg a nők és a rokkantak réme, nem a felnőtt férfiaké. Szerintem ez logikus is, mindig hergelni szokott, ha egy tacskóméretű bábu hegynyi fickókat zúz le. A filmben csak egy helyen rezeg ilyen szempontból a léc, azon meg túl tudtam tenni magam. Ezúttal nincs túl sok humor, inkább az "oldschool" brutalitásra mentek rá, de én nem bánom. Az az egy-két poén, ami van benne, az kellemes, sztem jó ez az arány.

Pöttyök: 8,25/10

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.22. 19:16:29

20. Phantasm (1979)

Egy klasszikus pótlása...

Történet: egy szakállas krapekot leszúr az alkalmi parnernője egy, a temetőben eltöltött pásztoróra után. Mindenki öngyilkosságnak gondolja az esetet. A temetésen egy kiscsávó (a leszúrt fickó öccse) kifigyeli, ahogy a halott koporsóját a temetkezési vállalkozó fickó egy kézzel bevágja a hullaszállítóba. Különös...A kiscsávó egyébként kicsit be van zsongva, a szülei nem is olyan régen haltak meg, és mostanában levakarhatatlanul követi mindenfelé az egyetlen életben maradt testvérét. Ez a középső testvér egy ideig nem hisz a gyereknek, amikor az elmondja neki, hogy milyen furcsa madár is ez a temetkezésis hapek. Amikor a kissrác kutakodni kezd, egyre furább dolgokat talál, kámzsás törpéket, repülő ezüstgömböket, stb. A két életben maradt testvér és a jégkrémárus haverjuk nekilátnak kideríteni a magas fickó (a temetkezési vállalkozó) rejtélyét, ami egy másik dimenzióba vezet...

Vélemény: megértem, hogy kult, tényleg egy jó kis horror. Nem mondom, az idő itt-ott azért kikezdte (elég csak a levágott ujj "rémrovarrá" változására gondolni), de alapvetően mind történetében, mind látványban hozza az elvárható szintet. Annyi hiányérzetem volt a filmmel kapcsoltban, hogy ezt a "másik világ" dolgot egy kicsit jobban is kibonthatták volna, valamint néhol kissé random történtek benne a dolgok (bár a "rémálomszerű" logika erre magyarázatot ad). Ha a szintén '79-es Porontyok-hoz (David Cronenberg) hasonlítom, akkor - az én szememben - a Phantasm alulmarad, de mindenképpen ajánlott kategória.

Pöttyök: 7,5/10.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.22. 19:18:47

@Werewolfrulez: Ja, majd elfelejtettem, hogy a zenéje iszonyat király volt, hatalmasat dobott a hangulaton!

lutánnia 2013.10.22. 20:04:33

17, Deliria (1987.)

Egy láthatóan prosti épp kuncsaftot várja, amikor egy gonosz gyilkos lekéseli, majd baletozni kezdenek, és kiderül h ez valami formabontó szinházi előadás bizar próbája, már ebből gondolja az egyszeri ember ezek az olaszok már megint valami baromsággal támadnak.
DE NEM! A Deliria a legjobb slasher filmek toposzait felhasználó, nem kissé feszült film.
Mivel a színházban a főszerepet játszó lány, a lábpanaszaival pont a közeli pszichiátriára megy, ahol egy sorozat gyilkos embert őrizgetnek. Aki megszökik és megöli az egyik színházban dolgozó lyánykát. majd egy bagolymaszkot felvéve, a provokatív színdarabot próbáló színészek között vérfürdőt rendez. A film problamikáját a köcsög rendező szállítja aki a nagy siker reményében túlóra próbát rendel el, és bezáratja az ajtókat, így se ki se be.
A slasher logikát követő film ,nem takar nagy csavarokat az elsőnek megmutatott nő éli túl az egészet, majd másnap amikor azt hiszi megúszta az egészet, újra támad bagolymaszkos hóhányónk, de szerencsésen lelövi a néger portás.
A zene a szokásos 80as gitár szniti hangokkal, de a színpadon néha beinduló klaszikus zene sokat dob a film élvezeti értékén,
szval olyan szokásos kissé szürrealista rémálomszerű, de még az élvezhetőségi határokon belül, nem túl véres (mégiscsak olasz filmről beszélünk) de király film, főleg abból a korszakból amikor már az olasz királyhorror rendezők is kezdtek lejtmenetbe kapcsolni.
10/8

Tepes 2013.10.22. 21:13:29

19. A Sámán Ereje / Szamanka
1996
Andrzej Zulawski

Lengyel film,. az imdb szerint horror (is), de inkább valamiféle művészfilm. Mindenesetre a szereplők végigdugják a filmet. A faszi talál egy 3000 éves mumifikálódott sámánt. Meg találkozik egy kicsit golyós csajjal. Hogy ezután mi történik, azt meg sem próbálom összefoglalni...

Tepes 2013.10.22. 21:15:35

20. Moontrap
1989
Robert Dyke

2 űrhajós (Walter Koenig és Bruce Campbell) épp (űr)hajózgatnak, amikor meglátnak egy hatalmas űrhajót. Persze elhozzák, amit ott találnak, bár nem kellett volna. Ráadásul, később visszamennek és leszállnak a holdra, hogy megnézzék, mivel is van dolguk. Néha úgy tűnik, mintha egy Alien-szerű filmet akartak volna csinálni a szörnyeket lecserélve harci robotokra, és megpróbálták sokkal kevesebb pénzből kihozni.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.22. 21:56:05

14. Dead Souls (2012)
Az istenfélő, jó keresztény pap bácsi egy szép napon úgy dönt, hogy hitbuzgóságból kiírtja az egész családját egy keresztre-feszítős buli keretében.
A szertartást csak a legfiatalabb gyerek éli túl, aki később 18 éves korában megtudja, hogy örökbe fogadták, miután megörökli a Conroy farmot a rajta fekvő szellem-lakta házzal.
Felkerekedik a bigott nevelőanyját hátrahagyva, hogy minél többet megtudhasson az eredeti, szektás családja múltjáról a kísértetjárások közepette.
Feltámasztó szertartás, testek megszállása, imádkozás Oziriszhez, szellemidéző szeánsz, kutyalélek-vándorlás és mindenféle egyéb katyvasz egybegyúrva.
Titkon reméltem, hogy valami vallással kapcsolatos szatíra kerekedik ki belőle, de sajnos nem, a készítők ezt komolyan gondolták.
5/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.23. 01:40:35

15,

Sundown - Vampire in retreat (Víz nem válik vérré - r.: Anthony Hickox - 1989)

Történetünk szerint adva van egy csendes amerikai porfészek, név szerint Purgatórium városa. A városnak egyetlen apró jellemvonása van ami kiemeli a 100 másik hasonló helység közül, mégpedig az, hogy a város lakói 100%-ban New Age vámpírok. Olyan modern (ex)vérszopók akik Mardurak gróf ( az Emmy-re és Goldenglobe-ra jelölt illetve a New Yorki Film Kritikusok által is díjazott színészlegenda: David Carradine) be akarnak illeszkedni a többségi társadalomban és emiatt emberek helyett szintetikus vérrel táplálkoznak és kalapot meg naptejet hordanak a nap ellen. Sajnos azonban a szintetikus vért előállító gyárban, gond van a tömegtermeléssel, ezért a városba hívják a vérpótló szer feltalálóját (aki hozza az egész családot - igen van két nem túl tehetséges gyerek is, de szerencsére nemes szerepelnek sokat), hogy derítse k. Közben pedig nem más érkezik a városba mint a B kategóriás filmek királya: Bruce Campbell, aki most az öreg Van Helsing dédunokája szerepében brillírozik. Illetve még egy vámpírforradalom is kezdetét veszi, hisz nem mindenki preferálja az üveges taknyot a

Az ilyen filmekkel van a legnagyobb baj, amiben érezhetően benne van a potenciál, hogy valami igazán jó/kult cucc legyen belőle, de a film végül mégsem képes megfelelni (az önmaga állított) elvárásoknak. De amúgy a film azért nem rossz, kezdjük is mindjárt a jó dolgokkal:

Az alap ötlet és a belőle származó poénok nekem nagyon tetszettek. Nézzük meg ez a film már 1989-ben azt parodizálja, ami manapság (True Blood) kezd trendi lenni (vámpírok akik be akarnak illeszkedni, nem akarnak vért inni). Amikor pedig az emberek megérkeznek a városba és a vámpírok próbálnak normálisan kinézni, na az igen mulatságos. Természetesen nagyon jó még Bruce Campbell mellékszállá (igen sajnos az) is. Élvezettel játssza túl, az esetlen vámpírvadász figuráját. A baj csupán az, hogy a francért nem értem, hogy miért nem ő a film igazi főszereplője. Sajnos Bruce barátunk a fináléban semmi szerepet nem kap, ugyanis történet valódi főszereplője a Jim Metzler által alakított szintetikus vér szakember (?). Hiszen a művér gyár vezetője feleségének a régi pasija, aki direkt rontotta el a termelést, hogy idejöjjenek és visszaszerezze a nőt. Na ezt a szálat kellett volna kidobni a kukába. Még csak nem is a romantika miatt, mert abból viszonylag kevés van. Hanem azért mert Metzler egyszerűen jellegtelen főhős (a színészek nagy része amúgy tűrhetően, közepes igazán gyengébbnek csak két -majdnem- fölösleges ember mellékszereplőt találtam) és csak a képernyő időt veszi el Bruce-tól. Szóval ilyen szempontból a poszter elég félre vezető. (Caradine is szinte csak a film végén szerepel).

Amúgy a fimen érződik az alacsony költségvetés, de szerintem ettől csak humorosabb lett (béna denevér bábok és látszatra is díszlet házak).

További fájó pont volt még a gore hiánya, sajnos nagyon kevés a véres jelenet. A végső leszámolás (ami leginkább a western filmeket idézi - lévén, hogy puskákkal vívják mondjuk jól meg van magyarázva) lehetett volna sokkal fantáziadúsabb, igazi vérben tocsogó Hullajót idéző aprítás kellett volna ide. A végső megoldás meg kifejezetten bárgyú lett sajnos.

Azért nem volt ez rossz, egyszeri nézésre bőven szórakoztató volt. De akkor is szomorú mert több Bruceszal, még több gore-ral és kissé jobb forgatókönyvvel ott lehetne a horror-vígjátékok panteonjában az Army of Darkness meg a Hullajó mellett.

Azért jó fej leszek és felfelé kerekítek:

7/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.23. 02:08:24

16, The Fog (John Carpenter - 1980)

Hatásos és baromi hangulatos Carpenter horror. Annak ellenére, hogy kissé lassú a tempója én (nagyrészt) izgalmasnak és feszültnek találtam. Azonban a lassú felvezetés után a lezárás túl gyors, hirtelen és valahogy elmarad a katarzis. A forgatókönyv lehetne kissé erősebb (főkarakterek jobban kilennének dolgozva, a vége nem oldódna meg ilyen hirtelen). Viszont az operatőri munka és Carpenter minimalista zenéje remek hangulatot és feszültséget teremt.

Nem ez a kedvenc Carpenter filmem, de végig tudtam izgulni. Szóval: 7,5/10

17, Maniac Cop 2 (r.: Willam Lustig - 1990)

Szórakoztató folytatás. Talán kicsivel összeszedettebb, de biztosan sokkal akció dúsabb (és emlékezetesebb) mint az előzmény. Már nem igazán nevezhető horrornak. Ettől fügétlenül izgalmas de a végére már nagyon átmegy akció filmbe. A társadalom kritikai részt is jobban kidomborították mint korábban. Műfaján belül nem igazán érheti kritika.

7/10

JeszKar 2013.10.23. 17:25:36

Na jó ez három részre bontom:

13. Chakushin ari (2003)
Miike Takashi egy j-horrort rendez. Jól hangzik, nem? Akkor tegyük ezt hozzá: úgy rendezi, hogy minden fajta perverziót ki hagy belőle. Ez némileg jó, némileg nem. Úgy csinálja meg, hogy egy tipikus Kör klón legyen, csak VHS helyett mobiltelefonnal. Így már nem is hangzik annyira jó. Legalább félelmetes? Igen, vagyis legalább van egy-két jelenet, amely feszültségteli, és amiken azért látszik, hogy Miike nem amatőr. Azonban még így se tudom egyértelműen ajánlani. Egy gyenge négyes megadnék neki, ha végére nem hoztak volna össze egy értelmetlen lezárást. Én legalábbis nem tudom, hogy miről szólt, igazából bárkinek a tippje van olyan jó, mint az enyém. Szórakoztató film, de inkább csak az nézze meg, aki amúgy is kedveli az ázsiai horrorokat.

14. Kabinláz (2002)
Oké, szerintem ez egy rossz film. Rég láttam olyan horrort, amiben minden egyes szereplő egy seggfej. Nem csak a főszereplők, vagy a redneckek, de mindenki. Pedig az még tetszett, hogy itt nem valami maszkos gyilkos, vagy valami hasonló a veszélyforrás, hanem egy fertőzés, de majdnem ennyi az összes pozitívum, amit el tudok mondani. Mert komolyan milyen film az, ahol mindenki úgy gondolja, hogy aki beteg, azt meg kell ölni. Hangsúlyozom mindenki, még a rendőrök és az orvosok is. A végére már csak abba reménykedtem, hogy mindenki megjárja, a főhősök és a városlakói is. Ha még ezen felül is tudnék emelkedni (miért kéne), akkor is van még elég baj a filmmel. Teli van baromságokkal, random jelenetekkel, ráadásul unalmas is. Az egyetlen, ami tetszett, az a film végi poén, de emiatt nem éri meg végignézni.

15. Hideg Préda (2006)
Mit tud egy norvég slasher? Nagyjából annyit, mint bármelyik más slasher. A Hideg Préda majdnem teljesen ugyanazokra a sablonokra építkezik, mint az amerikai társai. Viszont a készítőknek sikerült némi hideg északi hangulatot belevinniük a filmbe, ráadásul az alkotás szinte mindenben képes egy kicsit az átlag fölé kerekedni. Tetszetős szemcsés képi világ, jó zene (a vége főcím alatt egészen morbid a zenei választás), átlagnál jobb színészi munka, és egy meglepő befejezés. Az is tetszett, hogy végre nem egy maszkos szörnyeteget kaptunk gonosztevőnek. Nyilván annyival nem több, hogy az is megnézek, aki nem szereti a slashereket, de aki kedveli műfajt, az ne hagyja ki.

16. Démonok között (2013)
Gondolom egy-ketten bemutatták már. Tudom, hogy nem mindenkinek tetszett, én azonban azok közé tartozom, aki szerint ez egy jó film. Mielőtt bármit is mondanék, nem, nem hiszem, hogy eredeti film, sőt, gyakorlatilag nincs olyan eleme a filmnek, amit ne láttunk volna máshol. Azonban a film közben hihetetlen profizmussal van elkészítve. A félelemkeltés jól működik, az ijesztgetések nem hatnak olcsónak, a színészek jól végzik a dolgukat. Az egyetlen negatívum, amit a sablonosságon túl fel tudok hozni, az, hogy zeneileg nagyon átlagos. Nem hittem volna, de talán James Wan nem csak, mint a Fűrész rendezője vonul be a történelembe. Ajánlom mindenkinek.

JeszKar 2013.10.23. 17:26:21

17. The House of the Devil (2009)
Ez a film az egyik leglassúbb tempójú horror, amit valaha is láttam. Ez egyrészről jó, másrészről nem annyira. A minimalista feszültségteremtés jól működik, és a tempó miatt még inkább arconcsapó az utolsó 20 perc. A probléma viszont az, hogy relatíve hamar megtudjuk, hogy a veszély valós, innentől fogva lehet az egészet felesleges időhúzásnak is tekinteni. Pláne, ha az egész cselekményt figyelembe vesszük, akkor még csak nem is logikus, hogy a gonoszok "húzzák az időt." Félóra után véget érhetne film (ekkor indul el a tényleges történés) Ettől függetlenül jó és érdekes alkotás a The House of the Devil, amely mint egy ráadásként még hitelesen képes megidézni a 70-es, 80-as évek hasonló filmjeit (képi világában is). Érdemes megnézni, mindenkinek, aki szereti a korszak filmjeit.

18. The Tunnel (2011)
Ugye nem unjátok még az áldokufilmeket? (nem kell válaszolni). A The Tunnel egy nem olyan régi, új-zélandi darabja ennek a műfajnak, amely - becsületére legyen mondva - próbál újítani. Ugyanis tényleg próbál úgy kinézni, mint egy igazi dokumentumfilm, hisz hasonló eszközökkel operál, mint azok a filmet. A probléma csak annyi, hogy nem tudja megfelelő módon keverni a két műnemet. Sok olyan dolog található benne, amely egészen biztosan nem került volna be dokumentumfilmbe. Ráadásul, a színészi játék se túl hiteles, ami tovább rontja az összképet. A klausztrofóbikus hangulat jó, és szépen van felépítve a cselekmény (bár talán túl lassan) de mindent összevetve semmivel sem jobb, mint bármely más hasonló jellegű film.

19. A rettegés háza - Amityville Horror (2005)
Az eredetiről írtam tavaly. Az nem volt egy különlegesen jó film, de ez minden tekintetben rosszabb, mint az eredeti. Bár ezt annyiban meg lehet kérdőjelezni, hogy ez legalább vicces (míg az tiszta középszer). Persze, mivel ez - elméletileg - egy kísértetjárta ház film, ezért nem kéne, hogy vicces legyen, de Ryan Reynolds azzá teszi. Ha másért nem, azért a pofáiért érdemes megnézni. Egyébként szót se érdemel a film. Minden szempontból egy gyenge közepes a maximum (zene, színészi játék, képi világ) Nem botrányosan rossz, csak egy tipikus tucat horror.

20. Kairo (2001)
Először azt hittem, hogy ez is csak egy Kőr klón lesz, aztán valami teljesen más kerekedett ki belőle, hogy mi azt pontosan nem tudnám megmondani. Depresszív és sivár hangulatú alkotás. A történetet nem lehet nagyon körülírni, anélkül, hogy spoilerkednék, de nem olyan, mint egy tipikus j-horror. Talán leginkább úgy írnám le, mint A néptelen Föld egy japán horroros változata. A film legnagyobb hibája a gyenge színészi játék. És mivel a film többször alul van rendezve, ezért a gyenge játék még jobban kitűnik. Azonban a hangulata több mint jó, és mivel sajátos alkotás, ezért szívesen ajánlom bárkinek, aki szereti a távol-keleti és egyedi horrorokat, viszont ne várjatok sűrű ijesztegetéseket, vagy vérfagyasztó hangulatot.

JeszKar 2013.10.23. 17:34:54

21. Videodrome (1983)
Na, csak sikerült még egy filmet furcsa kifognom. Míg azonban az előző film inkább misztikus volt, addig ez bizarr, beteg. Pont olyan, amilyet Cronenbergtől várni lehet. Sajnos azonban a film közel se olyan jó, mint amilyennek lennie kéne, tekintve, hogy a cselekmény túlságosan zavaros, és nem tudhatod biztosan, hogy miről szól. A média és az erőszak kapcsolatáról, egy kormányzati összeesküvésről? Mindegyik jó válasz, és egyik se az. Persze ettől függetlenül nem rossz film, hiszen a hangulat, a zene és az effektek jó együttest teremtenek. Igazából a biohorror kedvelőinek mindenképp érdemes megnézni, de aki nem kedveli Cronenberg stílusát, az ne nézze meg! Mert ez majdhogynem csak egy stílusgyakorlat.

22. The Last Broadcast (1998)
A The Tunnel-ről úgy nyilatkoztam, hogy jó ötlet, de nem a legjobb a kivitelezés. Akkor még nem tudtam, hogy ezzel ötlettel már próbálkoztak 1998-ban. Sajnos az eredmény nem lett jobb, mint a The Tunnel, sőt sokkal gyengébb. A The Last Broadcast tényleg elmegy a végletekig, és olyanná válik, mint egy igazi dokumentumfilm, az előbb említett filmmel ellentétben baromi unalmas és amatőr. A képi világ pocsék (még akkor, mikor nem kéne), a befejezés meg az egyik legrosszabb, amelyhez valaha is szerencsém volt horrorfilm esetén. Most persze kérdezhetik azt, hogy lehet egy dokumentumfilmnek rossz befejezése. Fogalmazunk úgy, hogy a végére azt is elfelejtik, hogy milyen műfajban dolgoznak. Persze, hogy fair legyek, meg kell jegyeznem, hogy a színészi játék meglepően hiteles. Viszont az ötlet bármennyire is érdekes, a film majdhogynem semmit sem ér, éppen ezért nem ajánlom senkinek se.

23. Yogen (2004)
Na akkor még egy japán horror, ráadású egy olyan, amely némileg eredetibb. Hogyha csak ennyi múlna jónak ítélném meg a filmet, de nem ennyin múlik. A film horrornak nem kimondottan félelmetes. Nem azt mondom, hogy olyan unalmas, hogy majd lefordultam a székről, de láttam már sokkal izgalmasabb horrorfilmeket. Elemben drámának nem annyira rossz. Azonban a film némileg megragad a két műfaj közt. Ha csak az apa szenvedését mutatta volna be, akkor jó film is lehetett volna. Egyébként érdekes, hogy a film akkor válik igazán jóvá, amikor a végére átmegy teljesen horrorba. Ott sikerült egyszer rendesen a frászt hoznia rám. Egyébként ennek ellenére, csak egy közepes horrorfilm, és van ennél sokkal jobb j-horror is (én is bemutattam már egy-kettőt.)

lutánnia 2013.10.23. 17:50:45

18, A vörös halál maszkja

Ha már horror akkor Vincent Price! A legnagyobb érdekesség vele, hogy az egész életét b kategóriás, Roger Corman-féle horrorokban töltötte, mégis tiszta kult ikon lett az idő során, pl Tim Burton, meg Michael Jackson Thriller-ében is ő mondja a monológot.
De mit fényezem, hiszen itt van ő a Corman féle gótikus Poe adaptációkból ,ahol rendszerint a gonosz karaktert alakította. Mint például ebben a filmben is ahol, Prospero herceget alakítja, aki annyira kegyetlen, és sátánista, isten tagadó/káromló, hogy a falubeliek csak a vörös halálban bízhatnak, mivel a film elején egy öregasszonynak jósolja meg, hogy a szenvedéseiknek hamaros vége. De ezt halva a herceg porig égeti a kis falut, és mivel a vörös halál (ez akár a kommunizmus allegóriája is lehetne, de ne magyarázuk bele) pusztítja a életben maradt népséget, a herceg bezárkózik a várába, de azért magával viszi a falu széplányát, meg annak apját és pasiját, h öldököljék egymást szórakoztatás gyanánt. A lány mivel igaz hívő a herceg a sátán hatalmáról akarja meggyőzni, majd megöli apját, és kidobatja a pasiját a faluba, h kapja el a betegséget. Szerencséjére a vörös halál személyesen megnyugtatja, hogy nem öli meg mivel ő a hercegért és kis bagázsáért jött. Majd Prospero felesége feláldozza magát az ördögnek, és álarcosbál tör ki ahol egy törpe megsüt egy gorilla jelmezbe öltözött papot. Ám a halál betoppan a buliba, mindenkit megfertőz, magát a herceget is. A csaj megszökik a pasijával, majd egy Poe idézettel véget ér a film.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.23. 23:39:57

21. Dark Touch (2013)

Történet: zavart kislány főhősünk az éjszaka közepén rohan át az erdőn, nem lehet tudni mi van vele, de nagyon feldúlt. Befut egy ismerős családhoz, ahol véreset köp, merthogy elharapta a nyelvét a nagy ijedelemben. Kisvártatva megérkeznek a szülei, akik hazaviszik, bár nem nagyon akar menni, meg úgy általában mintha be lenne rezelve az anyjától meg az apjától. Snitt. A kislány és a család mindennapi élete elég fura, a kislány részéről baromi nagy zárkózottság, a szülők részéről meg hatalmas óvatosság tapasztalható. A kistestvér (egy félévesforma kisbaba) közelébe oda sem engedik a kislányt. Egy este aztán megrázkódik a ház, a bútorok megvadulnak, és mindenki meghal, kivéve persze a kiscsajt. Senki sem tudja mi történt. A kislányt időlegesen az elején látott ismerős családnál helyezik el, ahol megint furán kezd el viselkedni ... Talán azért, mert bántalmazták a szülei?

Vélemény: na, hát ígéretesen indult, de aztán ellaposodott, és összességében lehetett volna ez jobb is. A külcsíny kiváló, a vágás, az operatőri munka hibátlan, a véres részek brutálisak, ahogy kell. A belbecs viszont hagy némi kívánnivalót maga után. Először is a film egy, azaz egy darab fordulaton alapul, amit a trailer el is lő (nálam nem működött a szellemek kísértik a házat/gyereket feltevés, mert én láttam a trailert). Ha láttad a bemutatót, akkor nagyon azért nem tud meglepni a film. Amit a trailer homályban hagy, na azt a film is kb. ugyanannyira kibontatlanul hagyja. Sok magyarázatot nem kapunk a történtekre, ami persze lehetne jó is, elgondolkodtató is, de itt most szerintem csak a készítők ötlettelenséget palástolja. Na mindegy. A másik gond a filmmel a sulykolt mondanivalója. Oké, már az első gyerekverésre utaló zúzódásnál megértettem, hogy a gyermekek bántalmazása rossz... de hogy ezt a filmben negyvenféleképpen a pofámba dörgöljék, az már kicsit sok. Ez nem egy horrorfilm, ez egy parabola, egy szimbolikus történet a károkról, amit az ifjúságban okozunk... de szerintem annak sem túl jó.

Pöttyök: vegyes érzelmeim vannak. 5,75/10.

22. Péntek 13. - VII. rész: New Blood (1988)

Most, hogy jön az új Carrie, igyekszem a telekinetikus vonalra rátapadni.

Történet: a kis szőke Tina gyermekkorában megharagszik a verekedős apucijára, és telekinetikus ereje segítségével jól belefolytja a Kristály-tóba. Ja, meg a stéget is ráomlasztja.
Eltelik húsz év, és az egészen kicsinosodott Tina anyucival és egy pszichomókussal visszatér a tóhoz, "terápiás jelleggel". Persze a tó mélyén már ott lubickol az előző részben "maffiamódszerekkel" hatástalanított Jason is. A tó környékén egy fiatalokból álló brigád szervez éppen egy fergeteg szülinapi bulit, éppen csak az ünnepelt hiányzik. Tina pszichokinetikus ereje kissé félresiklik, merthogy a tó mélyén oszladozó faterra gondolva Jasont sikerül felélesztenie.

Vélemény: talán ez a rész tetszik a legjobban a Péntek 13 szériából a Freddie vs. Jason mellett. Persze 90 %-ban ez csak egy buta, futószalagon gyártott slasher, de mégis... a flm végén az a tíz perc, amíg a Tina és Jason összecsap, minden pénzt megér. Geekálom. Nézzétek meg! Kane Hodder pusztán mozdulatokkal operál, de iszonyat jól előadja Jason meglepődését. A hokimaszkos überzombi végre emberére talán Carrie... akarom mondani Tina személyében :)
Egyebekben egy sima slasher, amelyben a közepes gore trükköket palástolandó a gyilkosságoknál iszonyat gyorsak a vágások, plusz van egy-két világbajnok beköpés is (bár ez lehet, hogy csak a magyar szinkron érdeme), pl. "Tudod mit szeretek benned? Hogy jóformán nem is izzadsz".
A jól ismert Péntek 13 zene (csi-csi-csi-há-há-há), Kane Hodder ikonikus trappolása, és a Kristály-tó csillogása pedig azonnal beránt minden nézőt a hamísítatlan 80-as évek B-horror hangulatba...

Pöttyök: objektíven lenne vagy 5/10, de én most nosztalgiázok, szóval 9,5/10.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.23. 23:45:43

@JeszKar: Te nem vagy ember :) Ennyi filmet, basszus... Nagyon odaléptél a gázpedálnak!

@Maya--: látod ezt, hogy nyomja JeszKar!? Kapd össze magad, vagy lehagynak! :D

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.23. 23:48:59

@The Man Who Laughs: milyen kincset leltél, hát ránézek én is! :) Bruce Campbell az Isten.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.24. 00:03:22

18, Frankenstein's Army (2013 - r.: Richard Raaphorst)

Nem igazán kedvelem a found footage filmeket, nem is nagyon érdekelnek. Ennek az az oka, hogy véleményem szerint ebben a műfajban kevés az igazán fantáziadús/egyedi alkotás (eddig a Troll Hunter, meg a Cloverfield tetszett).

Idén két Frankenstein témájú found footage is készült, míg azonban a Frankenstein Theory egy sima "megyünk az erdőben és néha ijesztget a szörny" filmnek néz ki, különösebb kreativitás nélkül. Viszont a Frankenstein's Army alapötlete felkeltette az érdeklődésemet.

A sztori szerint egy szovjet felderítő szakasz eltűnt társaikat keresi, de helyettük egy lemészárolt faluba, majd egy náci kísérleti telepre bukkannak, ahol maga Frankenstein doktor próbál szupernáci-zombikat összehegeszteni emberekből és némi fémből. Valójában az oroszok nem véletlenül kerültek ide, egyikük ugyanis titokban azt a megbízást kapta, hogy próbálja meg a dokit az ő oldalukra állítani. (A szinopszist Chavez kollégától vettem át, remélem nem haragszik érte)

Szerintem ebben a témában baromi nagy potenciál lenne, azonban a film mégsem képes maradéktalanul megfelelni az elvárásoknak. A film hangulata kifejezetten tetszett az elején, a feszültséget szépen lassan építi (először csak nyomait látjuk a szörnyeknek) és a feszültség majdnem a végéig ki is tart. A szörnyek dizájnja is tetszett, kellően morbidok voltak és gore is volt rendesen a filmben. A színészek gyenge-közepesek voltak, de ez annyira nem zavart mert nem is miattuk néztem a filmet

A film legnagyobb hibája szerintem pont a talált kamerás megoldás, a vágás kifejezetten dinamikátlan volt néha. Egyszerűen nem működtek a "jumpscare" ijesztgetések. Az izgalmasnak szánt, rohanós. menekülős részek sokszor kevésbé működtek mint más hasonló technikájú filmekben. A szándékos elsötétítése sem mindig a legjobbkor lett alkalmazva.

Összességében hiába a menő körítés, technikailag csupán egy közepes found footage film. Viszont azért kellő izgalmat szolgáltat a film ahhoz, hogy egyszer érdemes legyen megnézni. De inkább a téma és a hangulat emeli ki a hasonló jelegű filmek közül.

6/10

19, The Crazies ( A Tébolyultak - r.: Breck Eisner - 2010)

Előre leszögezném, hogy a klasszikus George. A. Romero filmet nem láttam.

Ez viszont nekem baromira tetszett. Mondhatni egyszerű, de nagyszerű. A történet nincs túlbonyolítva (Egy kisváros melletti tóba lezuhan egy vegyi anyagot - fegyvert- szállító repülő, ami megfertőzi az ivóvíz készletet. Ennek hatására pedig a lakosság nagy része megtébolyul és örült vérengzésbe kezd), azonban remekül ki van dolgozva. Igaz vannak benne sablonok, de nem túl zavaróak és az egész történet szépen logikusan van végigvezetve, a karakterek sem olyan irritálóan ostobák (kifejezetten racionálisak) mint más hasonló horrorokban. A színészi játék nem kiemelkedő, de senkire sem lehet igazán panaszunk. Timothy Oliphant akit a Hitmanban/Die Hardban mindenki fikázott itt kifejezetten jól játszik.

A film baromi izgalmas az elejétől a végéig nincsenek üresjáratok. Egymást követik a feszültebbnél feszültebb helyzetek, amik ráadásul nagyon szépen vannak fényképezve. Maxime Alexandre operatőr remek munkát végzett, az ő képei sokat adnak hozzá a filmhez. Nem tudom, hogy az eredetei változatban mennyi volt a társadalom kritika, de szerencsére most sikerült egy kicsit belerakni a filmben. Na nem túl sokat, de beleillik a filmbe és jó látni, hogy van még rendező aki gondol ilyesmire.

Én nagyon élveztem ezt a filmet, és szerintem simán ott van a helye az elmúlt évek legjobb amerikai horrorfilmjei (tudom sajnos mostanában nem igazán erős a mezőny, sőt) között.

8/10

Tiger Woods 2013.10.24. 03:53:27

2. Blood and Black Lace (1964)

mario bava korai giallóját már régóta terveztem megnézni, nem is okozott csalódást. mint minden rendes giallóban, itt is egy ravasz bőrkesztyűs sorozatgyilkos szedi az áldozatait zoknival a fején ballonkabátban. a modell csajokat (mert nyilván nem kopaszodó könyvelőkre utazik) pedig szép, stílusosan berendezett lakterekben csapja agyon egyesével.

3. Mulholland Dr. (2001)

bár az imdb szerint ez nem horror, szerintem az imdb le van szarva. David Lynch egyik legjobb (ha nem a legjobb) filmje, aminek, ha akarnám sem tudnám leírni a cselekményét, úgyhogy megpróbálom megragadni a lényegét: a winkies jelenettől 16 évesen majdnem befostam, ez most újranézve is majdnem sikerült. zseniális.

JeszKar 2013.10.24. 08:34:47

@Werewolfrulez: Ezt nem most egybe néztem meg, csak nem jutott időm rám, hogy itt is írjak róla.

Tepes 2013.10.24. 09:35:38

21. A hetek / The Oakley Seven
2006
Adam Schlachter

6 középiskolás meg a tanáruk elmegy barlangászni és megtapasztalják, hogy még valami van a barlangban. Afféle ZS kategóriás "The Descent", ha valakinek a másik túl drága lenne :-)

22. Humanoid, a gyilkos ős / Humains
2009
Jacques-Olivier Molon, Pierre-Olivier Thevenin

Kutatók furcsa koponyát találnak ezért a svájci Alpokba utaznak keresgélni. Egy baleset után viszont inkább már a túlélésre hajtanak. Valami nagyon nagy bénázás lett az egész, az ember szinte szurkol, hogy minél előbb kapják el a szereplőket... Na persze ez többnyire meg is történik.

valakién 2013.10.24. 15:41:55

Akkor szálljunk be a buliba :-)

1, Az egyezség (2012)

Mostanában ritkán látok jó horror filmet, de ez az volt.
Nem a story miatt, mert ilyen történetet láttunk már más filmben is. Viszont jó a történetvezetés, jók a karakterek, és az őket játszó színészek, nincs a filmben üresjárat...izgalmas. Casper Van Dien mint kisvárosi zsaru pedig határozottan jó a filmben. Érdemes megnézni.

9/10

2, A nádas (2009)

Na ezt filmet viszont nem érdemes megnézni, kár érte az idő és az energia. Lassan bontakozik ki, a karakterek nem érdekesek, alig köti le az ember figyelmét.

3/10

3, Gyilkos démonok (1990)

Démonok által megszállt apácák..vauu már jól hangzik. Viszont a filmet a retro hangulata miatt érdemes megnézni, na és persze egy apácás csábító jelenet miatt...cupp cupp. :-)

6/10

Maya-- 2013.10.24. 17:09:32

@Werewolfrulez: nem olvastam a könyvet. de úgy hallottam Max Brooks-nak sem tetszett a film, mert nem az ő könyve után csinálták :)

és látom, nagyon veszélyben van az idei pozicíóm is ..de még a játéknak nincs vége. lesz itt még meglepetés! :)

RoFä 2013.10.24. 17:13:47

20. Carrie (1976)

Kicsit rövid - King adaptációnál, ha olvastad a regényt, tudod mire gondolok. Nincs az igazság minden részlete kibontva :)

Ettől eltekintve rém hangulatos rémfilm, Sissy Spacek szenzációs, úgy néz ki mint egy nagyon ijedt 15 éves.
A tragédia átjön, bár ehhez lehet nem ártott volna több screentime mondjuk a mama és a lánya között, vagy bármilyen szempontból.

Ja, Katherine Martell from Twin Peaks játssza az anyukát :) Tök jó.

Egy kritika: a bálon a mészárlás jelenet első látásra nem elég fluid.

A zárójelenet nagyon rendben van.

Nézzétek meg, jó

RoFä 2013.10.24. 17:17:44

@Tiger Woods: Winkie? A hobó a szemetes mögött???

Tiger Woods 2013.10.24. 19:00:28

@RoFä: jaja, rohadék hobó a frászt hozza rám. amúgy utánanéztem és ez a nő játszotta (nem nyugtatott meg):

www.imdb.com/media/rm2962719744/nm0007491?ref_=nm_ov_ph

lutánnia 2013.10.24. 20:56:01

19, A zombik városa (1981)

Rohadó zombik, értelmetlen történet tele gore jelenetekkel, gagyi olasz színészek, akik amerikaikat játszanak, amit majd Németországba és Japánba fognak importálni? Igen ez megin egy a 80as évek gyengébb olasz horror filmjei közül. Ezt is Fulci követte el, gyengébb pillanatiaba és a Beyond/temetőre épült ház forgatási szüneteiben. (mivel mindkettő 81es)

A történet szerint Dunwichben (H.P. Lovecraft egyik regényének helyszíne: Rémület Dunwichen), egy papa felakasztja magát, majd zombiknak parancsolgat, és eltűnik meg feltőnik felaksztott alakban. Na már most ezt egy spiritiszta csaj (Catriona MacColl ki más is lehetne) is meglátta New Yorkban, az ominózus jelentettet, és ennek hatására meghal, majd a koporsójában ébred fel ahonnan egy csákánnyal szabadítja ki a helyi újságíró (majd szétveri a fejét a szabadítás közben, ezt elvileg Catriona MacColl nem bírta pislogás nélkül megcsinálni, erre Fulci beugrott a koporsóba és végignyomta a jelenetet). De közben az alulról megvilágított zombipapunk is serénykedik, sorra változtatja zombivá a tekintetével a helyieket, de azoknak igazából nem is nagyon kell, maguk is megmurdelik egymást (pl féltékeny apa furóval átmetszi a gyerek fejét). A zombi pap izzó tekintetével vérsírásra ösztökéli a népet, és spontán bélhányásokat idéz elő a női lakosságban. De a spiritiszta csaj és az újságíró lemegy a papa sírjába majd átszúrja egy karóval. Így minden zombi elég, a pokol kapuja bezáródik, hogy majd kinyíljon megint a Beyondban.
Ezt simán a Inferno és a Hammer Drakula filmek kombinációja a Zombi 2-ővel. Érdekes h nincs szemkiszúrás.
10/6

The Conjuring/Démonok között (2013.)

Hát, a ez az a film amelyet a rendezője (James Wan) sem ért miért sikeres. Mert ugye adott egy megtörtént esett, amit tök klisésen tálalnak: kisgyerekes család új házba költözik, majd szellemek baszakodnak velük, meg a legkisebb beszélget az egyikkel (poltergeist 1982.), majd a szkeptiku szülők is rájönnek gáz van, erre egy szelleműző csajt és annak férjét bízzák meg csináljon valami (még mindig a poltergeist). De itt jön a fordulat: át megy a film Ördögűzőbe (mert a család feleségét megszállja a démon), ami hát nem olyan nagy szám de legalább nem fordul önmaga paródiájába (de igen a madaras rész már túl sok volt). Nem értem mért olyan nagy szám ez a szellem házas sztorik felmelegítése, amit lehetett ezekkel kezdeni azt már pár klaszzikusban elmesélték (pl poltergeist).

Szval klisé hegy, de a gyerekeknek minden ezeréves klisé új még.
10/6

Tepes 2013.10.25. 08:45:48

23. Holtak földje / Land of the Dead
2005
George A. Romero

Romero egyik "of the Dead" filmje a sok közül. Ebben a zombik már mindenütt ott vannak. Az egyik nagyváros úgy védekezik, hogy körbebarikádozzák magukat és egy egész hadsereg védi a gazdagokat. A fogyatkozó készleteket, meg a zombik által "megszállt" kisvárosokból pótolják egy páncélozott jármű segítségével. Az egyik járőr, viszont inkább másra használná a járművet. A zombik meg egyre okosabbak...
Nem vagyok oda Romero zombifilmjeiért, de ez egy jó darab.

24. [REC]3 Génesis
2012
Paco Plaza

Ezúttal egy esküvőn kezd tombolni a szokásos vírus. Miközben a násznép tagjai egyre csak hullanak, az ifjú pár meg egymást keresi. Volt benne néhány igazán ötletes megoldás, és összességében egészen jól sikerült. A 3 [REC]-ből ez jött be nekem a leginkább, mondjuk az első kettő nem is igazán tetszett. Lehet, hogy amiatt is, mert itt csak részben volt kézikamerázás, amit nem nagyon bírok.

RoFä 2013.10.25. 09:17:26

21. Psycho 2

Sixtusi kápolna 2
Mahler 5.1-edik szimfónia
Háború és béke - the sequel

Kb. ugye ezzel a hendikeppel kell megküzdenie a filmtörténet véres márványból faragott Stonehenge-ét folytató író/rendező párosnak. Az eredeti akkora ikon, hogy az is tud róla aki életében egy horrort nem látott, és az egész hóbelevanc úgy lett a popkulturális ozmózis áldozata, hogy...átszakadt a membrán. Legalább a zuhanyzós jelenetet mindenki vágja, és Norman Bates sziluettje háttérben a Definitív Ijesztő Házzal is csúnya égésnyomokat hagyott a kollektív tudatalattiban.

Ehhez képest és emiatt a második rész sokak szerint a világ legalulértékeltebb filmjei közé tartozik, és noha nem néztem most újra Hitchkock bácsi remekét, hajlok rá hogy igazat adjak. Ez egy kurva jó film, a színészek brillíroznak, a sztori működik, nincs hajánál fogva előrántott jelenet, nincs WTF érzés, nincs óccsóság szag. A ház meg gyönyörűen creepy még mindig.

Egy ideig persze naivan csodálkozol a főszereplő lányzó motivációján, aztán hamar helyre kerül minden.

Szegény, szegény Norman Bates, jobb lett volna neked ha nem kezded sárgára festeni azt a lerohadt motelt, hanem maradsz szépen a sárgaházban a doki óvó aurájában...

Bónusz: a zuhanyzós killt az eredetiből a film elején végig lehet nézni, hogy mindenkinek felfrissüljenek a memóriaregiszterek.

RoFä 2013.10.25. 09:34:18

22. This is the end

Majd kihúzzátok, ha az imdb erősebb a bátyámnál.
Szerintem egy film, amiben Jonah Hillt megerőszakolja egy démon, levágott fejjel fociznak és Michal Cera-t karóba húzzák, az befér ide.

Na, szóval ez tippikusan az a film amit majd biztos megnézek még egyszer meg talán még egyszer, és aztán eldöntöm hogy örök kedvenc lesz vagy átesik a "túl fárasztó ez nekem ahhoz, hogy szeressen" kategóriába. (A pineapple express volt ilyen).

Ötletnek nem rossz, hogy a teljes Apatow óvoda saját magát játssza egy apokaliptikus horrorban (nem bullshit, hogy apokaliptikus: konkrétan a Jelenések Könyve a forgatókönyv, ez itt TÉNYLEG a kibaszott világvége a haragos istennel, nagyfarkú lángoló démonokkal, mennybemenetellel (szó szerint: öld meg mindet, Isten majd kiválogatja).

Szóval a lényeg a cast, és a castról a vélemény egy munka utáni, tehát fáradt esti mozi után: Rogen olyan mint mindig és kicsit fásult talán, Jonah Hill jó mint mindig és a démonos + ördögűzős jelenet tényleg vicces és ijesztő is, Franco jól hozza az önelégült és teljesen elszállt művészlélek-pöcsöt. Jay Baruchel idegesítően nyámnyila és úgy játszik mint egy gimnazista színjátszókörben. A show-t Craig Robinson viszi el, mint annyiszor, egyszerűen imádom ezt a fazont, félelmetes az ütemérzéke és az a szomorú, sóhajtozós hangja...Chef bácsi szerepét neki adnám a south parkban! Danny McBride irtózatosan bunkó és egyáltalán nem szerethető, ilyennek írták a karakterét de tényleg fáj a létezése egy idő után.

Kiemelkedő még Michael Cera aki baromira élvezi hogy 11-es hangerőre felcsavarva eljátszhatja még egyszer az "everybody hates Michael Cera" c. áldokut. Rohadtul szórakoztató.

Összefoglalva, tabukat nemigen ismerő, végtelenül otromba ámokfutás egészen a világ tényleges végéig és a mennyországig (igen! megmutatják! A poklot sajnos nem). Valószínűleg igen hangulatfüggő hogy sikítva röhögöd végig, vagy lezsibbad az agyad fél óra után és csömört kapsz. Az sem árt, ha Apatow NRSS (Naive Romantic Stoner School :)) iskolájának a teljes filmtermését végignézted és legalább 70%-ban szeretted.

RoFä 2013.10.25. 09:37:19

Valaki írjon be IGAZÁN IJESZTŐ horrorokat légyszi. Ha valaki olyat ír amin úgy rettegek mint a Kör első megtekintése után pár éve, az vendégem egy sörre. Lehet drága belga sör is. :D

RoFä 2013.10.25. 10:33:35

@Tiger Woods: Benne van a három legijesztőbb mozis élményemben. A két vigyorgó nyugdíjas sem segített elaludni.

RoFä 2013.10.25. 12:31:45

23. Død Snø

"Néhány fiatal elindul az erdőbe mulatni..."

Norvégiában nincsenek egymás között szaporodó emberevő redneckek. Nincsenek sima belezős őrültek sem. A sarkkörön nem él meg semmiféle szellem, nemhogy az erdőé.
Csak végeláthatatlan fehérség van, csend van, és hó és halál.

ÉS NÁCI ZOMBIK BAZMEG!!!!

Nagyon szórakoztató, eredetiséget persze nyomokban tartalmazó szösszenet. Meglepően jó trükkök, maszkok (kíváncsi vagyok mennyibe került a film, simán odaver sok gyenge CGI-jal operáló amerikai próbálkozásnak, és látni is sok mindent - veszett jó a vágás és valószínűleg fizikai trükköket használtak).
Elképesztő mennyiségű gore.
Relatíve keveset nyivákoló, bár nem teljesen szerethető szereplők (még a csajok is abszolút badass kategória, de hát könyörgöm, ezek vikingek!)
A Vergard nevű szereplő pedig mindenkin túltesz, keményebb mint Chuck Norris és a film értelmezési keretein belül még hihető is, amit letesz az asztalra.

Humora is van a filmnek bőven, akasztófa féle persze. Ebben a versenyszámban leginkább a Csapatleépítésre emlékeztet.

Ettől függetlenül vsz nem mindenki
sütije lesz - a rosszfiúk nyernek, hogy mást ne mondjak, és azért elég nyugtalanító hogy a náci zombikat nem lehet leverni rendesen. Plusz a gore faktor is sok lehet az érzékeny gyomornak.

RoFä 2013.10.25. 12:57:45

@RoFä: Ja, bocsánat. Muszáj ideidéznem a film tagline-ját:

Eins! Zwei! Die!

can't get any better

lutánnia 2013.10.25. 16:43:14

21, Frankenstein (1931)

Kis old school horror, Karloffal, mint a Drakulában itt sem viszik túl az ijesztgetést, de legalább a setét vár a hegytetőn szintű gótikus hangulatot hozza a film. Az elején egy pasas figyelmeztett minket h a film valami nagyon ijesztő lesz ezért szívbetegek ne nézzék meg, milyen kedves. (bezzeg a mai filmekben :D)

Arról van itten szó, h Viktor Frankenstein (nem összetévesztendő a szörnnyel, mert neki még a stáblistán is kérdőjel a neve) és Igorpótléka temetőkből összelopkod egy emberes hulla adagot, amiből Boris Karloff alkotják meg. De Viktor mennyasszonyát már nagyon idegesíti, h miért nem látja jövendőbeliét minden nap, ezért egyik haverjával, és Frankenstein egyetemi tanárával összefogva, megnézik hogyan csap villám Boris Karloff testébe, és hogyan kell életre. Majd Viktor apja is elmegy a setét kastélyba a hegytetőn, és rábeszéli kisfiát h esküdjön végre meg a menyasszonyával (a film legjobb fej szereplője az öreg folyamatosan osztja a beszólásokat). Ám az ember alkotta szörny elszabadul, ahogy az ajánlóban is megtudhattuk, elöször egy kislánnyal játszadozik majd óvatlan pillantba belehajítja a vízbe, de mit hibáztathatjuk szegényt hisz még most kelt életre! Majd Viktor esküvőjén megijeszti a menyasszonyt, erre a falubeliek a szörny üldözésébe kezdenek. A könyvbe az Északi tengerig eljutottak itt csak egy elhagyatott szélmalmot gyújtanak a szörnyre, azután hogy Viktor és a szörny megverekedett és Frankensteint kidobta a szörny a malomból.
10/7

De a szörny nem halt ám meg, mivel.....

22,Frankenstein menyasszonya/Bride of Frankenstein (1935)

Ezt a filmet, szerencsére ugyanaz a gárda forgatta le, nem úgy mint a Drakula fia esetében.
Szóval, itt előjátékban megkapjuk h Mary Shelley, Byronékkal dumálva tovább mondja a sztorit . Mivel a szörny nem halt meg, sőt az egész film alatt úgy esik cseverből-vödörbe, h azt tanítani kéne. Először, a egy birkapásztor lány rémül halálra tőle, miközben a szörny csak inni akart volna, majd elkapják,és a börtönből megszökik mint King Kong. (széttépik a láncait). Majd a vak erdei remeténél megtanul beszélni, de a büdös bajor parasztok nem hagyták nyugton, felgyújtják a vak remete házát, de a szörny ezt is túl éli! A temetőben bújik el, ahol találkozik a film másik gonoszával. Ugyanis Frankenstein is túl élt a malomban történteket, ezután menyasszonya tiltakozása ellenére, felkeresei a régi tanára aki apró embereket készít, hobbiból, rá akarja venni Viktort h készítsenek együtt egy szörny asszonyt! Viktor, nem megy bele, de amikor a beszélni is tudó szörnyeteg a prof-al elrabolják a menyasszonyát, zsarolva Frankenstein h csinálja meg a szörny csajt. Ő megépíti, de az is megijed Frankenstein szörnyétől (mint mindenki a filmben). A szörny erre felrobbantja a hegytetőn álló kastélyt, mivel sehol máshol nem lehet embereket alkotni csak a hegyteteji kastélyokban. De Viktor Frankenstein és csaja megúsza a dolgot, hogy fojtatódjon a film sorozat a harmadik: Frankenstein fia résszel!
10/7

RoFä 2013.10.25. 18:33:40

24. Child's play

Gyerekkorom ikonja...amit sosem láttam.

A sarki videotékásnál az akkor meglévő összes rész megvolt, és én látatlanban borzongtam a gonosz, gyilkolászó baba gondolatára. (Jut eszembe, a Kannibál bébit le kellene tölteni, az is ilyen volt). Megnézni esély nem volt, aztán meg mikor már minden fent volt a neten, elfelejtődött.

Tartottam tőle, hogy rosszul öregedett és halálra ijedés helyett halálra unom magam...de az igazat megvallva, ez egy kurva jó film. Decens szereplők (Chris Sarandon itt most jó arc és nem vérszívó, az anyuka hihetően aggódik, a kisgyerek aranyos) de természetesen Chucky viszi el a filmet a kis gonosz, műanyag, anyabaszó hátán. Hihetetlenül creepy kis rohadék, nem is tudod eldönteni hogy akkor ijesztőbb mikor mozdulatlan és randomban beszúr egy pár előre felvett "Chucky vagyok...szeretem ha megölelnek" sort, vagy mikor kimutatja a foga fehérjét és elindul műanyag miniterminátorként hogy kibelezzen mindenkit, aki keresztbe tett neki. (Illetve a belé költözött sorozatgyilkosnak).

A bábosok valami hihetetlen munkát végeztek hogy megteremtsék ezt a gonosz kis pöcsöt. CGI változatban valószínűleg fele ilyen ijesztő nem lenne, a szaggatott mozgáshoz kifejező és rohadt ijesztő fejet varázsoltak.

Bónusz: a voodoo lélekcserés mágia nem tudom, mennyire lényeges hogy hihető legyen, viszont legalább francia szöveget kevertek bele ami a vallás eredete miatt igen korrekt húzás.

Goodbye Chucky, Rot. In. Pieces. (a következő részig).

RoFä 2013.10.25. 20:39:49

@kukilopezromero: Dod Sno? Ja, skandináv belezősmetál, passzol a romantikus hangulathoz.

RoFä 2013.10.25. 20:47:16

25. Near Dark

A véres szexbombák földjén a holtpont: amikor kisüt a nap.
Eszméletlen hangulatú vámpírfilm, az eszméletlen hangulat kb. a kétharmadáig el is viszi. Onnantól picit elfárad(tam). Biztos a beszűrődő napfény teszi.

Kereszt, fokhagyma és karómentes megközelítés, marad a nappal és az éjszaka harca, az éjszaka vonzó, biztonságos (már akinek) és már el is felejtetted milyen nélküle. A nappal kegyetlen, éget és öl.

Nagyon tetszett. Szexi, beteg, feszült. Biztos van mondanivalója is, de azon most nem fogok agyalni.

A lat den ratte komma in írója / rendezője szerintem látta ezt a filmet kiskorában...

kukilopezromero 2013.10.25. 21:13:03

@RoFä: nem nem,még az izére írtam, a Childs Playre

Maya-- 2013.10.25. 21:26:43

24. Embrace of the Vampire(2013)

asszittem amolyan Buffy-s lesz. komolyan. én Buffy-n nőttem fel és végre én is itt nosztalgiázhattam volna...DE nem! ez olyan rohadt rossz volt, hogy le sem tudom írni. pff...óvakodjatok tőle.

valakién 2013.10.25. 22:10:36

4, Z világháború (World war z) (2013)

Az egyik hipermarketben beleolvastam a könyvbe, és megmondom őszintén az ott elolvasott pár oldal nagyobb hatással volt rám mint a film. El fogom olvasni a könyvet (nagyon tervezem), de szerintem ezzel a mozival nőtt a sikertelen könyvadaptációk száma. Ez is csak egy látványfilm, amiből sajnos elég sok van mostanában...na és persze ott van Brad Pitt aki húzónév lehet a rajongók számára, de ő sem alakít maradandód. Sajnos ez a film is bizonyítja, hogy az Amerikai filmgyártásban már csak szinte az számít, hogy döljőn a lé..de az nagyon.
De azért persze vannak még üdítő kivételek....HÁLA AZ ÉGNEK!!
Ja és még valami, a film végén elhangzott mondatokat mintha a Terminatorból "lopták" volna,
na ez még külön irritált...mert az legalább egy kultmozi.

5/10

RoFä 2013.10.26. 08:41:05

26. The lost boys

Emberek, ha létezik film ami ennél nyolcvanas évekebb, arról én tudni akarok. Cobra? Muhaha...Vissza a jövőbe? not even close. Ferris Bueller? Majdnem, de túl intellektuális.

Ja, egyébként a Santa Carla környékén tanyázó tinédzser vámpírcsapatról szól, és arról hogy Corey és Corey hogyan hatástalanítja őket a szokásos módszerekkel (a kereszt most nem játszik, fokhagyma, szentelt víz és karó igen, és a Near Darkkal ellentétben ezek a napfényre is csak mérsékelten allegriásak. )

Veszettül szórakoztató. Az első öt perc őrült karusszelje a People are strange-re koreografálva önmagában többet nyújt mint sok filmhulladék teljes játékideje. Kiefer Sutherland mint Szívásügyi Államtitkár kellően ijesztő és vonzó is. Telis-tele a film eszméletlen hangulstos jelenetekkel (a vasúti hídról csimpaszkodás, a vampire lair, a vidámparki jelenetek úgy ahogy vannak, minden másra ott a Mastercard...

Biztosan van neki ún. mondanivalója is - szegény elveszett generációt nem szereti senki, tartozni akarnak valahova, végül is bevámpírulni is egy megoldás - de engem ez rohadtul nem érdekel. Megáll a lábán mindenféle üzenet nélkül is.

Asszem rá fog kerülni a kedvencek listájára.

RoFä 2013.10.26. 14:20:51

27. Last house on the left 2009

Optimistább hangvételű és kiállításában nyilván sokkal szebb, mint a nulla pénzből összehozott eredeti.

Azért néztem meg újra, mert észrevettem hogy Aaron Paul is játszik benne - sajnos itt nem kifejezetten szerethető karaktert (de jól nyomja).

A film jó. Brutalitása elképesztő, belegondolni is rossz hogy tényleg léteznek ilyen szinten nihil figurák, mint a két lányt és a családot terrorizáló trió. De valószínűleg léteznek. (A család esetében persze a hotdog visszaharap - bár az a jelenet ami az eredetit leginkább hírhedté tette és megáll a hotdog allúzió, nincs benne).

Szóval a torokszorító dráma és a torture porn határán van, emlékezetes, hihető alakításokkal. Csak az nézze meg, aki bírja gyomorral.

RoFä 2013.10.26. 14:32:21

28. XXVIII nappal később :)

Danny Boyle korszakalkotó zombifilmje.

Mocskosul pesszimista alkotás az ezerszer látott klisékből felépítve, mégis tud újat mutatni. A szándékosan VHS-szerű, mosott, videora forgatott anyag dokumentarista jelleget ad, az elhagyott London és az égő Manchester víziója rendesen beleég az ember fejébe.

A legszebb az iróniája: az egész rémálmot pár jószándékú környezetvédő indítja el (persze ők csak plot trigger, ha a tudósok nem kísérleteztek volna vírussal beoltott majmokon, a haragoszöldek közbelépése mit sem érne - dupla fenék).

A végén persze kiderül, hogy a zimbes zombiknál csak egy veszélyesebb dolog létezik: a civilizációs mázat levetkőző emberállat. Márpedig a máz kb. olyan gyorsan folyik le az átlagemberről, mint Cilian Murphyről a vér az esőben.

Egyébként a film a drámai lassulásokat leszámítva egyetlen brutális adrenalinbomba (többet futnak benne mint egy atlétikai grand prix-n). A zombik gyorsak, éhesek és veszettek, nincs itt semmiféle támolygás. A látvány letaglózó, minden gyorsan és brutálisan történik, kézikamera de látni is lehet amit kell (Anthony Dodd Mantle, respect). Minden szereplő nagyon jól játszik. (Még a kiscsaj is). Plusz pont: van benne Brendan Gleeson, őt a telefonkönyv megfilmesítésében is szívesen nézem. Naomi Harris cuki.

Egyetlen kritika talán: nem ártott volna Jim hátteréről kicsit többet tudni, mert sajnos így nehéz elhinni hogy egy biciklisfutárból hogyan lesz nrgyed óra leforgása alatt egy teljes szakasznyi kvázi elitkatonát legyakni képes terminátor. (Azt hogy kicsit bekattant, mondjuk remekül eljátssza). Bár végül is: a Madárijesztővel baszakodni nem egy életbiztosítás, és lehet hogy én kombinálom túl :)

Tepes 2013.10.26. 16:09:00

25. Düh: Carrie 2 / The Rage: Carrie 2
1999
Katt Shea

A történet hasonló, mint az eredeti (első rész??) esetén. Viszont egyáltalán nem látszik meg, hogy ezt kb 20× annyiból forgatták. Mondjuk lehet, hogy 20 év alatt ennyi volt az infláció... :-) Szóval itt is különleges képességei vannak egy kiscsajnak, és itt is megalázzák, de végül rosszul járnak. Egy eléggé feleslegesen elkészített folytatás, de ezt már megszokhattuk.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.26. 16:25:18

15. Donner Pass (2012)

Fiatalok gyűlnek össze kikapcsolódni egy olyan helyen, ahol annak idején az 1800-as években a hírhedt George Donner, hogy túlélje a nagy hideget, kénytelen volt a cowboy-pajtásaiból falatozni.
en.wikipedia.org/wiki/George_Donner
Hamarosan el is kezd sertepertélni a környéken egy ember, aki előszeretettel majszolgat bele a fiatalságba.
Vajon Donner tért vissza sok-sok év elteltével? Vagy csak a szökésben lévő helyi ámokfutó őrült a ludas?
A film végére a túl későn berángatott vérivó emberkés megoldás is csak egy kihagyott ziccernek tűnik, amely szál engem a Ravenous-ra (1999) emlékeztetett,csak jóval bénábban elregélve.
5/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.26. 16:36:14

20, Zombieland (r.: Ruben Fleischer - 2009)

Nem olyan zseniális és újszerű mint a Shaun of the Dead, de még így is nagyon szórakoztató zombi komédia.

Engem végig szórakoztatott a film, jók voltak a karakterek és a poénok is ültek.

Nem is csépelném a szót: Véres és vicces. Jó kikapcsolódás volt.

8/10

21, Toxic Citizen: The Toxic Avenger part IV (r.: Lloyd Kaufman - 2000)

Hát ez most rendesen lefárasztott. Pedig láttam a zseniális első részt, de ez minden szempontból túl tesz rajta.

Első ránézésre egy irdalatlan Trash katyvasz az egész és az is. Vacak színészi játékkal, más filmből bevágott autós üldözéssel, számtalan bakival és nagyon sok és még annál is durvább gore-ral megspékelve.

Azonban, ahogy Optimus Prime is mondaná: It's more than meets the eye. Mondhatni ez a filmgyártás chockitó-ja, azaz ronda de finom.

Hiszen a trash köntös mögött valódi zsenialitás rejlik. Megannyi rejtett utalás, társadalomkritika. Ha a film sem veszi magát komolyan akkor nekünk miért kéne?

Szívem szerint mindenkinek ajánlanám (a klasszikus első résszel egyetembe), de a mai kor gyermekeinek nem lesz könnyű a befogadás (pedig nem régi a film), de a trash külső és a nagyon durva gore sokak gyomrát fogja megfeküdni.

A pontozástól most eltekintenék mert szerintem nem létezik olyan szám az ismert univerzumban ami letudná írni ezt a filmet.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.26. 18:11:26

23. The Woman (2011)

Történet: lsd. tavaly. Egyébként kb. ennyi: gyilkos vadasszonyt fogságba ejteni és kikötve megdugni még akkor sem egy nagy ötlet, ha asszonyverő, perverznevelő, vélhetően childmolester geciláda vagyok.

Vélemény: lsd. tavaly. Nagyon imádom ezt a filmet, de most azért néztem újra, merhogy kijött (értsd: fájlmegosztón letölthetővé vált) az "UNRATED" verziója. Le is csaptam rá, de csalódnom kellett: ebben az "unrated version"-ben semmi olyat nem találtam, ami az original verzióban ne lett volna... vagy egy év alatt ennyit felejtettem? A fene se tudja... Mindenesetre beírom a Csellendzsbe, ha már így lépre csalt az internet...

Pöttyök: 10/10. (Még mindig.)

Ui.: németül néztem, felirat nélkül, és még ez sem vett el semmit az élvezeti értékből :)

Maya-- 2013.10.26. 19:21:07

25. The Demented (2013)

ebben is zombik vannak. s elég demented-re is sikeredtek. a sztori: six fiatal, kíváncsi..stb. egyetemista buliznak az egyik haver házában..majd egy terrorista támadás következményeként jönnek a zombik. vagyis először egy veszett fekete kutya lendül támadásba amolyan cgi-s? sminkkel a pofáján. ez a kutya tetszett nekem, de túl könnyen kinyírták..
amúgy a film jól pörög és tömve akcióval. nem nézem meg többet soha, de egynek jó ide a cselendzsbe :)

lutánnia 2013.10.26. 19:34:45

23, Hat nő és a gyilkos/BLOOD AND BLACK LACE (1964)

Márió Bava már megint olyan filmet csinált, 64-ben, amit kb.: a 80as években vittek a csúcsra, a maszkos gyilkos szép nőket öl, és amikor megölik feltámad. Hát igen, a jó öreg slasher műfajban alkotott a maestro.

Ugyebár van 6 nő, akik egy divatbemutatókat szervező üzletben dolgoznak, ám egy arctalan gyilkos (mint az egyik Scooby Doo is parodizáltak, az Arc nélküli ember c részben), megöli 6 közül az első modelt, majd a lányok férfi ismerőseire kerül a gyanú árnyéka (már nem a TV2ős műsor).

A rendes 60as évek hangulat megvan, a színek kompozíciója szép (mint minden Bava filmben, ezért is szeretem őket nézni), és a lányok is csinosak, bár, pár fehérneműs jeleneten kívül, nem sokat mutatnak belőlük.
10/8

Maya-- 2013.10.26. 19:35:54

@RoFä: japán horrort nézz, azok eléggé ijesztőek :)

bolond haveroktól kapok ilyen DVD-ket: The Slit Mouthed Woman, Grotesque..stb. de meg nem nézem őket. brr..

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.26. 23:35:17

22, Psycho II (r.: Richard Franklin - 1983)

A Psycho minden idők egyik legjobb filmje, ami véleményem szerint még ma is ugyanolyan hatásos mint anno. A sztori szép kerek, lezárt. Kreatív szempontból fölösleges folytatni.

Azonban a producerek a legritkább esetben döntenek kreatív okokból. Mivel pedig a 80-as években kifejezetten jó befektetés volt slasher-t gyártani, az Universal-nál meg biztos eszébe jutott egy fejesnek, hogy hoppá itt ez a Psycho meg ez a Norman Bates ebből milyen jó slasher lenne?

Így hát elkészült a folytatás és valljuk be a ha ilyen nagy klasszikusokat évekkel később elő vesznek, abból nagy ritkán származik bármi jó.

Szerencsére a Psycho II a szabályt erősítő kivétel. Ugyanis nyugodtan kimerem mondani, hogy 100%-ban méltó az eredeti filmhez. A történetet logikusan, erőlködés nélkül, gördülékenyen gondolja tovább. A fordulatok méltóak az eredeti film fordulataihoz. Ahogy pedig közeledünk a vég kifejletthez, úgy lesz egyre izgalmasabb, feszültebb a film. A finálé pedig minimum olyan emlékezetes mint az elődé.

A film legnagyobb erénye viszont Anthony Perkins, aki zseniális a társadalomba visszailleszkedni vágyó, de szép lassan ismét becsavarodó Norman Bates szerepében.

Jerry Goldsmith zenéje is sokat dob az egészen, a feszült atmoszféra megtermésében igen nagy szerepe van. Ráadásul tisztelettel idézi fel Bernard Hermann klasszikus taktusait.

Nem túlzok kicsit sem ha azt mondom, hogy ez az egyik legjobb thriller amit valaha láttam.

9/10

23, Night of the Living Dead (r.: George A. Romero 1968)

Na majd most lehet dobálni rám a köveket.

A Night of the Living Dead vitathatatlanul egy filmtörténeti klasszikus. Az első modern értelemben vett zombi film.

És pont ebben rejlik a legnagyobb erénye. Na nem azt mondom, hogy rossz film lenne, de a mai nézőnek (most láttam először) már korántsem olyan hatásos mint amilyen a megjelenése idején lehetett.

Hiszen a félelmet pont az adja, hogy amilyen kép a film szereplői, úgy a nézők sem igazán tudnak semmit a fenyegetésről (hisz a korábbi zombi filmekben nem élőhalottak voltak, hanem a szó eredeti voodo mágiával kapcsolatos értelmében használták). Ráadásul akkoriban ez egy kifejezetten véres filmnek számított, a negatív befejezésről nem is beszélve.

Azonban a mai horror néző (hála a rengeteg folytatásnak/remakenek/utánzatnak) már ismeri ezt a veszélyt, tudja a szabályokat. Ráadásul a kivitelezésen meglátszik az idő vasfoga (a maszkok elég szegényesek és több olyan jelegű baki volt - pl.: látszik, hogy a zombi feje mellé üt - amikre amúgy nem szoktam figyelni, de most szemet szúrtak).

Félre értés ne essék, nem bántam meg a megnézését. Sőt az utolsó 30 percet kifejezetten izgalmasnak, feszültnek éreztem (és az eleje is az volt). De középen azért leült (pl.: A TV betétek amik megint annak izgalmasak aki a karakterekkel együtt ismeri meg a helyzetet) és elégé belassult.

Nem azt mondom, hogy rossz film (dramaturgiailag semmi bajom vele és a színészek is többnyire megfelelőek voltak), de számomra inkább mint a film történet egy jelentős darabja volt érdekes mintsem hatásos horror film.

mr akira · http://www.imdb.com/user/ur10129073/ratings 2013.10.27. 15:06:54

16. Sawney: Flesh of Man / Lord of Darkness (2012)

Csak a szokásos skót vidéki idill: a több száz éves beltenyészeti hagyományokkal rendelkező kannibál család fogyasztgatja a helyi népességet.
Az inkompetens rendőrség helyett a helyi piás újságíró veszi a kezébe a kutatást a rossz-fiúk után.
A gonosz Sawney Bean hírhedt, mitikus figuráját itt a jelenkorba helyezték át.
en.wikipedia.org/wiki/Sawney_Bean
Trancsírozás, idétlen karakterek, széteső történet, szép tájak.
5/10

Tepes 2013.10.27. 16:53:02

26. Girls Gone Dead
2012
Michael Hoffman Jr., Aaron T. Wells

Néhány csaj elmegy bulizni az egyikük apjának vidéki házába, de kiderül, hogy egy tahófalvára kerültek. Nem messze tőlük meg valami szexfilmesek csinálnak bulit/castingot. Egy álarcos csuhás meg harci baltával vadássza a ledér személyeket. Egyszer jó szórakozás, de a színészi teljesítmény legtöbbször egy brazil sorozat szintjét sem üti meg.

27. Fright Night 2: New Blood
2013
Eduardo Rodriguez

Ezúttal Romániába tették a történetet, ott tanuló amerikai diákok találkoznak vámpírokkal és még némi magyar vonatkozás is befigyel. A főszereplő felfedezi, hogy a dögös tanárnője másodállásban vámpírként tevékenykedik, de eleinte a barátja és a kiszemelt csaja nem akar hinni neki. Később azután ők is megbizonyosodnak. A legnagyobb bajom az volt a filmmel, hogy elég nehéz a metrosexális kis majomnak "szurkolni" a tancinénivel szemben.

valakién 2013.10.27. 18:12:11

5, 11-11-11 A pokol kapuja (2011)

Hangzatos cím ami egy korrekt kis mozit takar. A főhős egy író akinek felesége és kisfia meghalt egy tűzben (amit nem mellesleg egy rajongója okozott).
Így ő elveszti a hitét Istenben, egyházban...szinte mindenben. Ugye ismerős??! Igen a hit elvesztése gyakori téma az ilyen filmekben...nos ebben is. Emellett a szám misztikát is jól használják a filmben,gondoljunk a 23-ra. Bár több "forrás" is felismerhető, élvezhető kis horror, nem a véres, inkább a misztikus kategóriából.

6/10

Manic (2012)

Na ez viszont horror a javából, sőt talán attól kicsit több is. Nemcsak, hogy véres, de ami az "erejét" adja a filmnek az, hogy rendkívül nyomasztó. Nagyon jó a kamerahasználat, mert szinte végig a gyilkos "szemével" látjuk az eseményeket. Elijah Wood kiválóan hozza a figurát, hiába aki jó az jó.
Végigjárjuk vele a "pokol" minden fázisát, és azért érdemes elgondolkodni, hogy miért lesz valakiből az aki, mert ítélkezni a legkönnyebb (ez az emberek többségének nagyon megy), viszont rájönni az összefüggésekre, a dolgok mögé látni, megismerni a miérteket...na az már nehezebb.

10/10

Maya-- 2013.10.27. 19:25:23

26. Warm Bodies (2013)

szerelmes, de nem ragacsos. az ilyet imádom én. ebben a filmben az élő zombi a JÓ zombi! nagyon tetszett :) asszem még megnézem egyszer. olyan cuki..

lutánnia 2013.10.27. 19:37:42

24, Cápa 2
Gyorsan, gyorsan- kiáltottak a Cápa 1 producerei, amikor egy évvel később kijöttek a folytatással ,amiben minden hiba benne van ami egy folytatást sújthat.

Vagyis, a cápa jelenléte, már az első 1 percben látható, nincs semmi sejtetés, a gonosz állat úszókat öldös, majd egy vizisíző motorcsónak után eredve, félbe harapja a csónakot, majd a kiömlő benzin hatására megégeti a fél arcát.....
ÉS, csak utána 40 perccel később látjuk, félig leéget arccal, amikor Roy Sneider kölkei és haverjai hajóját felborogatja, majd tiszta genyóságból lehúzza a mentésükre érkező helikopter, és bökdösi a gyerekek hajóját, micsoda szörnyeteg!

De a film fennmaradó részében Roy Sneider cápa paranoiáját láthatjuk: szóval bármi, érted BÁRMI közeleg a strandolókhoz a vízben egy hatalmas CÁPA üvöltésbe kezd, majd belelő abba az ismeretlen úszó tárgyba. Ennek hatására persze, h kirúgják a rendőrfőnöki állásából, mígnem tényleg jön a cápa, és a fent említett jelenet lejátszódik, ő egy csigalassúságó rendőrségi csónakkal, megtámadja a gonosz szörnyeteget, majd egy vízbeli vezeték elharapására kényszeríti.

Hiába no, az egész film olyan mintha az első Cápa film első húsz perce lenne, egy amolyan Cápa 1 és fél.
10/4

25, The Raven/ A holló (1935)
Na, ez már jobban testszett!
Hiszen nem csak egy Lugosi Béla-Boris Karloff örök rangadó, egyik csatája, amelyben Lugosi a Poe buzi és szadista orvost alakít, míg Karloff egy hasonlóan gonosz gyilkost alakít aki Lugosit kéri meg, h plasztikázza át az arcát (persze Lugosi átveri és a fél arcát lebénítja).
Másrészről ez a Edgar Allan Poe Holló c versének első adaptációja, melynek a kb annyi köze a vershez, Lugosi Poe fanatizmusán kívül h idéznek a versből és szerepel a szintén Poe mű Kút és Ingából, az Inga.
A történet elég rövid, de 1 órás játék időhöz nem kevés. Lugosi beleszeret az egyik páciensébe, de az mást szeret, ekkor ráveszi Karloffot h kapja el a lányt , apját és pasiját, h megkínozza és megölje őket, de Karloff rájön h ez gonosz dolog és megöli Lugosit, majd Béla is Boriszt.
10/9

26, Scenners/Agyfürkészők (1981)
David Cronenberg filmje, melyben a telepatikus képességekkel megáldott embereket a kormány harcoltat egy szintén agyfürkész terroristával, akinek nem kissebb a szándéka mint, hogy a következő generációt mind agyfürkészővé alakítsa, egy kormány által feltalált szerrel, és film végi csavarral.
Érdekes alapötlet, nem fullad agyrobbanásba, vagyis hát igen. Michael Ironside nagyon gonosz, a jófiú Stephen Lack meg nem annyira erőteljes, de hát a jó filmeknek is van hibájuk.
10/8

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.28. 00:42:24

24. Il Gioko - 1989 (Lamberto Bava)

Történet: egy elit suliba csinos új tanárnő érkezik, akit a múltban komoly trauma ért. Az osztályában a gyerekek egy titokzatos "játék"-ot játszanak, amiről nem beszélnek a felnőtteknek. Kiderül, hogy az előző osztályfőnök élénken érdeklődött ezután a játék után, majd hirtelen elhatározásból kiugrott az ablakon, öngyilkos lett. Az osztályból az egyik lány eltűnik. Egy este a tanárnő tévéjén egy olyan adás jön be, ahol saját magát látja meghalni...

Vélemény: ez nem igazán horror, inkább krimi/thriller, a mélylélektani vonalból. Aki masszív gialliót vagy slashert vár, az jól pofára fog esni (én így jártam). Spoilerezés nélkül nem nagyon lehet kivesézni a filmet, szóval itt elég legyen annyi, hogy a hangulatos kezdés után borzasztóan leül a film, aztán a végére egész jól kirúgja magát. A történet vége csavaros, eléggé elgondolkodtatja az embert. Ez csak egy tévéfilm, de a színészek az olasz giallók viszonylatában nézve jók, a zene pedig szokásos "olaszos" jellegű, szóval a körítés okés.

Pöttyök: 7/10. (nem egy Profondo Rosso, de bőven meg lehet nézni)

RoFä 2013.10.28. 04:49:09

29. Les rivieres pourpres

Lyon, 2000/2001-es tanév. A Carrefour-ban vásárolt comté, pain au chocolat, chausson aux pommes és a többi létfenntartáshoz szükséges izét sikeresen átimádkozom a mozi nagyon buta kidobóemberén, aki valami oknál fogva azt hiszi hogy ezek a pattogatott kukorica alternatívái.

Felcsendül az UGC szignál, és én otthon vagyok.

A vásznon pedig megjelenik egy rothadó hulla, a főcím alatt élvezettel pásztáz végig rajta a kamera, makro képekben láthatjuk a bomló húson lakmározó kukacot.

A csaj akivel a moziba mentem ekkor majdnem kimegy a teremből, én meg meg vagyok véve kilóra.

Lapozzunk.

Szóval ez Kasso (Mathieu Kassowitz), magyar származású francia filmes nagy áttörése. Ideje volt újranézni.

Könyv előzménye volt, amit a főszereplő Vinz Cassel elmondása alapján megfosztottak mindentől, ami "unalmas" de segít megérteni a sztorit. A végeredmény: hangulat rendben, sőt nagyon rendben, viszont saját súlya allatt összeroppan a történet.

A hegyi város hangulatát csak az érzi át, aki huzamosabb időt eltöltött egy ilyenben (sívakáció is ér). A történet banális-nácis-gyerekelcserélős, és mint mondtam a film alapján megérteni 100%ban kihívás, na de a körítés! Kasso kétségtelenül ért az atmoszférához, ha egy szóval kell leírni a filmet: hideg, nagyon hideg.

"It's good but it could have been great".

RoFä 2013.10.28. 04:59:24

30. 28 héttel később

Fenébe a premisszákkal, mármint hogy ~1 hónap alatt a Rage vírussal fertőzött összes muthafucka éhen döglik, vegyük elő a vírusos filmek adu ászát: az immunist.

Az első részről azt írtam, adrenalinbomba és ámokfutás? Na ez még rátesz egy Lipóttal. Londont a járvány végén próbálják újra benépesíteni. Nato színekben ugyan, de a "kuzinok" (J. le Carré) biznisze, az amerikai hadsereg lelkesen pesztrálja a poszt apokaliptikus társadalmmi kíséretet.

De Begbie-vel ők sem számoltak :D (vicces hogy ezt már NEM Danny Boyle rendezte)

Szóval Begbie (Don) egy elég sötét titkot hordoz: zombiprédául hagyta az asszonyt és most a gyerekeknek hazudozik az esetről, akik spanyolországi vakációból tértek vissza (mint annyi más angol). Sajnos a gyerekek a kissé laza security gridet kihasználva (bakker, Uncle Sam, küldhettél volna még pár kilométer szögesdrótot) gyakorlatilag új útjára szabadítják a vírust (próbálok nem spoilerezni).

Innentől aztán: akciófilm / túlélő horror keverék, Jeremy Rennerrel ( big up) és rohadtul pesszimista, az egész premisszát pofán köpő befejezéssel.

Ami az egyszeri geeket nem hagyja aludni, az a következő: hasonló helyzetben a "code red" igenis logikus, nemcsak a hadsereg szemszögéből. Aki ebbe nem szeretne belegondolni, az élvezze a remekül vászonra vitt akcióhorrort.

Vannak akik szerint olyan második rész, mint az Aliens volt az Alien után - én ilyet nem mondok, de emlékezetes, az biztos.

Tepes 2013.10.28. 07:20:06

28. Wir sind die Nacht
2010
Dennis Gansel

Werewolfrulez leírása meghozta a kedvem ehhez a filmhez és nem is bántam meg, hogy megnéztem. Egészen jó darab, mind a történet, mind a szereplők és a technika terén. A mostani vámpíráradatban megállja a helyét :-)

Tiger Woods 2013.10.28. 07:31:35

4. The Others (2001)

bár sajnos a film végét ismertem (mert láttam már) azért így is...szellemesnek bizonyult (elnézést).
a sztori lényege, hogy a kissé zavarodott nicole kidman töltött puskával a kezében kergeti a vélt vagy valós betörőket egy feleslegesen kurva nagy házban, miközben a gyermekei rezignáltan írják a földrajz leckét a szobájukban. a hatodik érzékkel ellentétben ezt másodjára is élveztem.

5. I Spit on Your Grave 2 (2013)

no igen. aki látta az első részt vagy látott már életében rape & revenge filmet vagy olvasta a ludas matyit, az ismeri a film """forgatókönyvét""", kár is lenne rá több értékes betűt pazarolni. azonban míg az eredeti és (főleg) a remake itt-ott egész kreatívra sikerült, itt (és erre az antikrisztusból pofátlanul lenyúlt jelenet a legjobb példa) az ötleteléssel meg sem próbálkoztak az """alkotók""".

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.28. 10:20:43

24, 28 weeks later (r.:Juan Carlos Fresnadillo - 2007)

A Danny Boyle féle előzményt rég láttam, ezért most nem hasonlítanám vele össze a folytatást. Azért sem mert a 28 héttel később önállóan is teljesen megállja a helyét.

Igaz a történet nincs túlbonyolítva és vannak benne apróbb hibák (a vírus újra elterjedése szerintem ellégé le lett egyszerűsítve), de a film működik. Végig izgalmas, pörgős akció-horror film. A fényképezés és (tele van baromi emlékezetes snittel a film) a zene kiváló. Illetve a fertőzöttek ámokfutása mellé most is kapunk egy kis társadalom kritikát.

8/10

25, Dead Zone (r.: David Cronenberg - 1983)

Cronenberg visszafogottabb filmje, Stephen King klasszikusa nyomán. Remekül megírt történet egy tanárról aki miután egy autóbaleset során komába esik, felébredése után médium-i képességekre tesz szert.

A történet érdekes és a film végig fenntartja az izgalmat. Christopher Walken a főszerepben pedig élete egyik legjobb alakítását nyújtja. Élveztem a filmet azonban valami megfoghatatlan dolog hiányzott belőle számomra.

7/10

26, The Wolf Man (r.: George Waggner - 1941)

Az egyik legnagyobb Universal klasszikus (ennek a filmnek köszönhetünk mindent amit ma a vérfarkasokról tudunk :D). Mivel pedig eredeti forgatókönyvön és nem könyv adaptáción alakul ezért a film sokkal kevésbé hektikus, vázlatos mint a Drakula vagy a Frankenstein (azok ellenben egy kicsit hangulatosabbak voltak) . Annak ellenére, hogy ma már nyilván nem félelmetes, a film nem öregedett olyan rosszul és mint dráma szerintem ma is megállja a helyét.

27, Child's Play (r.:Tom Holland - 1988)

A 80-as évek egyik legszórakoztatóbb slasher filmje, azonban akármennyire is fantáziadús az alapfelvetés kell egy igen erős suspension of disbelief a néző részéről.

De meglepő módon még is működik a gyilkos baba történetet. A film amúgy koherens és izgalmas, amit egy slasherből ki lehet hozni, azt itt kihozták.

Chucky személyében pedig megteremtették a műfaj második legszórakoztatóbb (az első persze az öreg Krueger bácsi) gyilkosát.

7/10

Nerve 2013.10.28. 14:50:58

Az elmúlt 10-11 nap, 1. rész:

16. Devil's Playground (2010)

Zombik Londonban. Asszem már láttunk ilyet.
Kísérleti rákgyógyszer kis mellékhatására a páciens rohangáló emberhúszabálóvá válik, ráadásul
fertőz is.
Talán már ilyet is láttunk. Akárcsak nem éppen hős-típus karakterek felemelkedését,
majd bukását/átváltozását. Igen, nulla eredetiség, de viszonylag korrekt kivitelezés,
és ezúttal is működik a BritFaktor, hogyaszongya: sokszor még az is jó horror ami nem,
ha onnan jön. Valamit tudnak.

5/10

Kettő darab amit nem pontoznék:

17. Twins of Evil (1971)

Beálltam a sorba.
Boszorkányok és vámpírok. Nem fogom ecsetelni, megtettük már páran, helyette elmesélem
milyen jó kis vitaindító film lehet ez, ha lecsupaszítjuk.
Vizsgáljuk csak a Férfi-nő kontextust. Korántsem csak a középkorban volt jelen a hallhatatlan
örök csábító gonosz, a nő aki paráználkodásra "buzdít, elvarázsol, megront".
De ha már elég belőle, akkor azzal, hogy elégetjük, még mi teszünk neki szivességet, hisz
megtisztítjuk kárhozott lelkét. Ja, nem mellesleg senki sem tudja meg mit csináltunk vele míg élt...
Vagy ha igen, azt a gonosz mondatta vele, vagy legrosszabb esetben minket is ő irányított.
Túl jól nézett ki, tuti az ördög bújt belé...

18. Big Ass Spider (2013)

Trash az Asylum vonalról, bár a trükkök hi-he-tet-len szarok, mégis volt annyira esetlenül
vicces, hogy nem kapcsoltam ki. Tisztában van magával a film, mégsem megy rá a
"némá, most direktde szar vagyok, dekúl, mi?!" vonalra amit nagyon értékeltem, inkább
megpróbáltak tényleg vicces dialógusokat, helyzeteket teremteni, nullpénzből, lazán.
Nekem még egy-két szereplő is szimpatikus tudott lenni.
Sztori is van: jön a pók, nagyra nő, felmászik, tojik, lelövik, felkel, felrobban.
Főszerepben a Hősök Matt Parkman-ja,
Greg Grunberg mint kártékony álltkák értője/írtója.
Meg Laura Palmer apukája. Megint.

19. Creep (2004)

Lola most a londoni metróalagutakban fut. Kergeti valami ami csak majdnem ember, de különös
érdeklődést mutat a nőgyógyászat iránt.
Érdekes film lehetett volna (Christopher Smith azóta jegyzett egy-két jó kis darabot,
pl. Csapatleépítés, Triangle) ha eldönti mit akar: menekülős, túlélős horrort,
némi társadalomkritikával, vagy kínzáspornót. Bár a kettő persze működhet egyben,
de itt csak a vége felé köszön be az utóbbi, megtörve a hangulatot és nincs már idő ahhoz,
hogy "egy új film kezdődjön". De a szörny azért nem rossz és a hangulat is rendben van.
Naná, a már említett faktor...

6/10

20. Haunter (2013)

Ez olyan új, hogy nem is értem hogy jutottam hozzá, hehe.
Natali új filmje, akit valamiért birok, pedig a Kocka sosem volt a szivem csücske.

SPOILER ON

Abigail "a család azóta jócskán felnőtt kicsi kincse" Breslin furcsa mód nem túl meglepetten
reagál a klasszikus szellemház effektekre. Eltöltünk vele egy napot és megértjük miért:
a filmünk kb. ott kezdődött ahol a Másvilág végetért. A hölgy éber állapotban kénytelen
átvészelni a két világ közti megállót. Szerencsére, amint a felismerésen túlvagyunk,
feltűnik Stephen McHattie és jócskán elkomplikálódik a szitu.

SPOILER OFF

Nem volt rossz, csak mintha semmiből sem lett volna elég. De értékelendő a próbálkozás,
hogy végre egy egyénibb szemszögből láttunk ilyesmit. Nem unikum, de ritka madár az ilyen.

6,5/10

Maya-- 2013.10.28. 15:00:33

27. The Awakening (2011)

1921-ben egy Florence nevezetű nő leplezi le szerre a hamis spiritisztákat. mert szerinte nem léteznek mindenféle, összevissza parafenomén marhaságok. a csajt akár mondhatnánk amolyan detektívnek is. vagy mi. amúgy Rebecca Hall játssza. bírom.
egy napon meglátogatja Robert (őt a Wire-res Dominic West játssza. bírom.), hogy elhívja az iskolába, mert ott koszál egy kisfiú szelleme. bizonyíttékként hozza magával a minden évben készített csoportos fotókat, mert minden évben oda áll úgyanaz a kisrác a többiek mellé. ezt bizony alig lehet látni, mert nagyon halványan áll ott, de azé' látni, hogy ott áll. ez komoly.
én startból elhittem, hogy szellem, sőt örvendtem is neki. de Florence nem. s ezért elvállalja az ügyet. elmegy a suliba ahol megismerkedik egy Tom nevezetű nagyon szimpatikus kissráccal, akit Bran Stark alakít, s őt is nagyon bírom.
na ezek a színészek egy sokkal, de sokkal jobb filmet érdemeltek volna. bár nem rossz a film, viszont a vége egy fos. pont a vége bazmeg, pont a vége? de pont a vége? ilyen nincs! :P

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.28. 16:00:20

28, Christine (r.: John Carpenter - 1983)

Stephen King könyve elsősorban felnőtte válásról szóló coming-age történet. és igaz, hogy még nem olvastam a könyvet az egyértelmű, hogy a film ebben a témában sokkal kevésbé komplex.

Azonban nekem így is tetszett a film. Egyrészt ez a 70-es évekbeli, de 50-esnek (az American Grafitti és más hasonló filmek hangulatát idézi meg kissé a film) kinéző korszak egész jó hangulatot add a filmnek. Ha pedig nem is túl komplex, a film első órája azért működik mint coming-age sztori.

A film második fele pedig egy izgalmas, profin kivitelezett slasher. Christine (aki egy Plymouth 58-as) meglepően félelmetes gyilkos.

Szépen van felvéve, jók a zenék (a választott és a filmhez komponált is), Keith Gordon pedig nagyszerűen alakítja a kezdetben elég gyámoltalan tinédzsert aki ki akar törni szülei (és mindenki más) elnyomásából és szép lassan megörül a kocsija a iránt (ami a szabadságot jelenti neki).

7,5/10

lutánnia 2013.10.28. 16:07:22

27, The others/Másvilág (2001)

Sajnos a könyvet nem olvastam (Henry James A csavar fordul egyet), és már olyan 2003 környékén Anyukám aki látta tvben elmondta a sztorit, így nem meglepő h nem nagyon akartam rászánni magam erre a filmre, mert úgy voltam vele mint a Hatodik érzékkel.

Szóval a még Tom Cruisené Nicole Kidman egy baszott nagy üres házban, a gyerekeit oktatja az alapvető keresztény értékekre, de a kotnyeles és fényérzékeny kiskölkei kísérteteket látnak amit, az újonnan felvett házvezetőnő is alátámaszt.

Az atmoszféra nagyon ott van, és azért vannak benne ijesztgetős jelenetek, nem rossz film csak ne tudtam volna már vagy 10 éve a végét.
10/9

28, Saw/Fűrész (2004)

Hát már ez is ott porosodott vagy egy éve a gépemen, mindig valami mást csináltam soha nem ezt nézetem, pedig király film!

A történet röviden: két pasas egy leprazuhanyzóban vannak leláncolva és a gonosz "kirakós gyilkos", ad nekik pár órát h az egyik ölje meg a másikat. Danny Glover pedig még nem érzi öregnek magát egy gyilkos utáni hajszához.

Hát igen, még a 7 részt megélt sorozat első epizódja egy minimalista horror, tényleg csak pár szereplővel, 3-4 helyszínnel, valódi feszkóval.
10/10

Tepes 2013.10.28. 19:30:51

29. Slasher
2007
Frank W. Montag

Újabb német horror, ezúttal a tini-slasher vonalon. El is mondja az egyik szereplő benne a slasher-szabályt: aki drogozik, piál, vagy kefél, azt bizony kinyírják. Nem is történik másként. Nagyon amatőr darab, rémgyenge színészekkel. Nekem leginkább a láncfűrészes maszkos gyilkos szereplő volt a legzavaróbb, annyira volt félelmetes, mint egy fakarddal hadakozó óvodás, főleg, amikor üldözés közben leállt nyírni az ösvény melletti bokrokat.

valakién 2013.10.28. 22:52:53

7, A sötétség serege (Evil Dead 3) (1992)
Gondolom a gonosz halott sorozat mindenkinek ismerős :-) Ezt a harmadik részt azért kedvelem, mert nekem bejött az, hogy hősünk a középkorba pottyant (szó szerint) és segít harcolni a gonosz ellen.
Bruce Campbell ezekkel a filmekkel lett a geek társadalom kedvence. A csúcs az a végső harc a holtak serege ellen, az fenomenális!!! Bruce bevett mindent ellenük..harcművészetet, kocsira szerelt proppellert....
Egy nagyon jó humorú, horror(vígjáték), kötelező darab!!!

10/10

Részemről ennyi volt, holnap már nem leszek ördögi eszközök közelébe ( pl:számítógép,stb)
úgyhogy húzzatok bele!! :-)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.28. 23:54:57

@Tepes: mindig megörülök, ha kiderül, hogy valaki olvassa a kommentjeimet :) Annak meg pláne, ha egyezik is az ízlésünk ;)

25. Let Sleeping Corpses Lie (1974)

Történet: egy hippifejű motoros fickó és egy kissé zavart vörös csajszi egymásba botlik a benzinkúton. A csajszi sikeresen rátolat a fickó motorjára, így kénytelen-kelletlen egy kocsival, a nő kocsijával haladnak tovább, hogy a vidékies angolhonban elérjék az úticéljukat. A csaj a testvéréhez megy látogatóba, míg a fickó a nyaralójában találkozna néhány haverjával. Egy forradalmian új rovarirtó berendezés, egy bezombult öngyilkos férfi, valamint exponenciálisan növekvő számú, Fulci-féle paranormális zombi állja az útjukat. Ja, meg egy seggfej rendőr.

Vélemény: a geekz-es kritika nagyon igazakat szólt, ez tényleg egy korát meghazudtolóan modern és forradalmi zombifilm! Vastagon aláhúzott társadalomkritika, tekergő belekkel átitatott gore, tabudöntögetően kemény csavarok a történetben, ügyes rendezés és jó színészek... a film minden szempontból minőségi. A zene talán kicsit gyengébb, mint az olasz vonal (Fulci), de így is hatásos.

Pöttyök: 9,25/10 (erősen ajánlott)

Tiger Woods 2013.10.29. 13:00:47

6. Hannibal (2001)

a frissen szökött hannibált nagy erőkkel keresi a rendőrség, az fbi és a mesék a kriptából kriptaőrzőjére fazonírozott gary oldman, ám ők sem tudják megakadályozni, hogy elmenjen az operába.
több, mint tíz éve láttam utoljára moziban, akkor untam. újranézve is untam (kivéve az ínycsiklandó agyvacsorát. az még mindig vicces).

7. Hellraiser: Bloodline (1996)

annyi sok hellraiser-film készült, hogy a faszom se tudja követni és mindegyik megtekintése után rájövök, hogy az első résszel abbahagyhatták volna az egészet. a bloodline egy nagyon komplex, évszázadokon át ívelő történet, ami elmeséli a kocka készítőjének és leszármazottainak izgalmakkal teli történetét. a film szar, de az összenőtt ikrek mókásak benne és a sün csávó is jó sok hülye monológot tol le, amik feldobják a lapos jeleneteket is.

8. The Green Slime (1968)

régi vágású sci-fi remek makett díszletekkel, zseniális gumiszörnnyel és a világ két legvisszataszítóbb fejű főhősével. a soundtrack is odacsap, forgatókönyv sincs benne, a film valahogy mégsem az igazi...bár a fentieknél határozottan jobban tetszett.

Maya-- 2013.10.29. 13:13:31

vártam valaki már írjon, hogy tudjak bejönni a kommenteknél. miért is nincs kitéve a cselenzs a főoldalra ? :)

28. Carrie (2013)

sovány film. inkább dráma mint horror. minden reményünk egy harmadik adaptáció :) ámen.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.29. 14:38:16

29, Maniac (r.: William Lustig - 1980)

Felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban, hiszen sokan az egyik legjobb 80-as évekbeli Slashernek tartják, ami sokkal komolyabb mint kortársai és ez részben igaz is.

Az hogy a szokásos túlélő/rendőr karakterek helyett a gyilkost rakja meg főszereplőnek, egyrészt bátor és egyedibb húzás másrészt pedig mélyebb betekintést nyerhettünk a gyilkos elméjébe is. Joe Spinnel pedig kiváló alakítást nyújt a címszereplő mániákusként, egyszerűen félelmetes amit leművel.

A vér és a feszültség is kellő mennyiségben szerepel a filmben. Különösen az utóbbi, lévén hogy a rendező többször használja a

Egyszerűen a filmnek nincs története, megismerjük Franket az anyakomplexumos (ráadásul szerintem nem ismerjük meg kellő mélységben anyjával való kapcsolatát sem sorozatgyilkost, látunk epizódokat (=gyilkosságok és a halott anyjához intézet monológok, amiket amúgy Spinnel zseniálisan add elő) az életéből. Ez kb úgy néz ki, hogy a film első felében Frank elkövet 4-5 egymástól független gyilkosságot majd elkezd randizni (3-4 jelenet max) egy fotós lánnyal. Ez a száll viszont elég hiteltelen, valószerűtlen. Majd miután őt is megpróbálta megölni végül örült víziók (amiket Tom Savini emlékezetes türkökkel kelt életre) között öngyilkos lesz.

Gondolom a lényeg a történet helyett, Frank pszihéjének a fokozatos megbomlása lenne. De egyrészt már a film elején is elégé elmebeteg, másrészt mint mondtam szerintem keveset tudunk meg a karakter hátteréről (mondjuk lehet h ebben szerepe van a botrányos magyar feliratnak amivel néztem) hogy teljességgel átérezhessük.

Az utolsó hatásvadász jelenet (az elvileg halott frank kinyitja a szemét) meg szerintem abszolút nem illet a filmbe.

Összességében emlékezetes, egyedi film, de számomra nem váltotta be a benne lévő potenciált

RoFä 2013.10.29. 17:48:02

31. The hunger

Álomszerű hangulatú vámpíros-szerelmeses horrordráma. Elég ratyi szereposztással, ilyenek hogy David Bowie, Catherine Deneuve, Susan Sarandon. Ja és köztük van egy szerelmi háromszög, és nem arról van szó hogy Bowie-nak kellene mindkét csaj ám.

A stilizáltsága kicsit néha idegesített, bevallom. Fene se tudja hova tenni. Szomorkodós művészhorror. Valaki azt írta hogy olyan, mint egy 80-as évek beli videoklip másfél órásra hizlalva, és van benne valami - csak mondjuk nem egy A-HA klip vagy egy thriller, hanem mondjuk...Meatlof...Vagy Alphaville... Na mindegy.

Erősen hangulatfüggő, engem meg is fogott meg kicsit néha untam is. LEhet hogy sok volt már a filmből. :)

RoFä 2013.10.29. 17:52:21

32. Piranha (2010)

Alexandre Aja ámokfutása a tó alatti tóból előavászkodó, geci harapós és nagyjából kiirthatatlan őshalakkal.

Ja és ipari mennyiségű trash horror kellékkel, miszerint vér, belek, és csöcsök.

Humora szerintem nem sok. Bár van aki szerint van. Derrick a kissé szociopata szoftpornó rendező szolgáltatná a fő humorforrást, de inkább kiborulsz tőle, akkora fasz. (Itt persze jár egy :DDDD smiley, aki látta a filmet tudja miért).

A közepén van egy jelenet amikor a kis köcsögök (tényleg rohadt ijesztőek falkában) megtámadják a Grind módra a parti sekély vízben bulizó rengeteg fiatalt - na az elég durva lett.

Összességében szórakoztató marhaság, gyomor viszont kell hozzá. Dante eredetije még mindig a várólistán, remélem annak humora is van (a Szörnyecskék alapján kéne).

RoFä 2013.10.29. 17:57:50

33. Final Destination (2000)

Az első a ki tudja milyen hosszú franchise-ból.

Zseniális (bár ősrégi) alapötlet: játsszuk ki a halált. (Ősrégi, és többnyire nem működik - itt most a lezuhanásra-felrobbanásra ítélt repülőgépet a főszereplő látomása miatt elhagyó hat főszereplőt vadássza le a Kaszás, kreatívan megtervezett szuperbiztos balesetekkel (biztos? Mint a halál). De azért van ellenszer - vagy mégsem?

Meglepően szellemes és kreatív forgatókönyv, kicsit jobban kerüli a kliséket mint az átlagos tinihorror. A szereplők is max húsznak néznek ki, nem harmincnak. Lehet szurkolni nekik, furamód még annak is aki egyébként veretes pöcs.

Izgalmas is, székbe szögező, mivel viszonylag kiszámíthatatlan. És ez egy másik szinten is működik: a haláljelenetekben az a fasza, hogy rengeteg killing device-ként elképzelhető, ártalmatlan (?) háztartási eszközön pásztáz végig a kamera, mire a végén kiderül, hogy a delikvenst pont nem az, nem úgy, vagy nem csak úgy öli meg a végzet, ahogy a svenkből sejtetted.

Még a végére annyit hogy a főszereplő csajért megérte a sok szívás a srácnak, még ha csak pár hónapra is :D

Maya-- 2013.10.29. 18:22:55

29. Kiss of the Damned (2012)

ez is egy vámpíros romantikus film. nagyon tetszett. ezután csak ilyeneket nézek :)
egy író, Paolo(Milo Ventimiglia..hát ki más? :)), beleszeret Djuna-ba, aki vámpír. majd az író is vámpír lesz, hogy jobban tudjon írni.(not) jóféle film. izgi és ennek tetszett a vége is. na így kell végződjön egy ilyen film.

nincs szám!-TWD 4x03 "Isolation" bírtam :)

Maya-- 2013.10.29. 18:26:36

@RoFä: "sok volt már a filmből." szerintem is :)

lutánnia 2013.10.29. 20:05:22

29, A félelem három arca/Black Sabbath (1963)

Márió Bava megcsinálta szerintem a világ legeslegszupibb gótikus horrorfilmjét, ami nem kis szó a 60as évek termését megfigyelve. De nem is akárkivel alkotta meg ezt a filmet mivel Boris Karloff a felkonferáló és egyben a második történet gonosz nagypapija. A film 3 történetből, az első egy korai giallo, egy gyilkos telefonon zaklat egy nőt, sztem a Sikoly innen nyúlta az ötletet. A második Boris Karloff-os már végre az igazi gótikát megadja, de olyan kemény atmoszférával, amivel egy csak egy stúdió film rendelkezhet. A wurdalak, vagyis vámpírokról szól, melyben egy fiatal pasas szláv területen megáll egy családnál, de nem tudja hogy Boris Karoff vámpír. A harmadik a legtutibb, egy ápoló csaj kirabolja a szeánsz közben meghalt banyát, de az megbosszulja.
Isten király az egész Bava leglobbja, külön fun fact h a Black Sabbath zenekar erről a filmről kapta a nevét.
10/10

30,Evil Dead/Gonosz halott (2013)

Hát ez a film olyan mintha a megboldogult Fulci rendezte volna, ezzel nem szitkozom a mozit, de a történet rovásra hihetetlenül rámegy az öncélú gore-ság, ami nagyon baró. Ám nem dob nagyon sok plusszot a amúgy is faék egyszerűséggel elmesélt történethez, ami az eredeti filmnél sem volt akkora durranás, ma már meg akkora klisé (meg parodizált elme, lásd Cabin of the woods) hogy a bécsi kapun se tudna bejönni (fiatalokat az erdei házban gyilkolásszák). Szóval marad a gore, amit annyira eltúlozta, h az már komolyan vehetetlen, így szinte kélyes vigyorral ültem végig azt a másfél órát, az undorítóbbnál undorítóbb számtógép nélkül elkészült effektek láttán (meg már az eredeti filmnél is röhögő görcsöt okozó: Kiszívom a lelked! mondat itt is jelen van)
10/6
,de gore faktor miatt 10/9

lutánnia 2013.10.29. 20:09:23

@Maya--:
a harmadik adaptációban nem bíz mert ez volt az

mert volt egy TV film 2002-ben, de az elvileg még ratyibb mint a mostani

www.imdb.com/title/tt0319970/

RoFä 2013.10.29. 20:13:27

34. Final destination 2

Második instálment. instállom.

Kezd a dolog bonyolódni. Repülőkatasztrófa helyett egy nagyon ronda közúti balesetet úsz meg a főszereplő csaj (az a baJ hogy ez angolul pileup, és nem bírtam nem a Gettómilliomosra gondolni mikor a Taj Mahalnál a kis Jamal az építő rádzsa feleségének halálát autóbalesetként magyarázza el a megkövült turistáknak: "MASSIVE PILEUP" off off.)

Bőven vállalható, bár a folytatások szabályai szerint mindenből kicsit több van benne: több szabály, több rejtett összefüggés az első résszel, több "mégsem úgy volt" csavar. Több "megmentettem ezért nem én leszek a következő".
Ja és még mindig bőven vidáman kreatív halálok. (Az autóbaleset egész fasza, a lottónyertes balfaszkodása, a légzsák...remek, felépített, meglepő. Ja és a barbecue. Az betett. :D)
Megtekintésre simán ajánlott.

Ps: már az előző résztnél akartam írni, de erősen a Halállistára emlékeztet az egész concept (a japó manga / anime / bénafilm sztorira gondolok).

Maya-- 2013.10.29. 20:21:57

@lutánnia: igazad van. ezt el is felejtettem.

RoFä 2013.10.30. 06:08:24

35. Final destination 3

Repülő és közút után vidámpark. (Ami eleve egy ijesztő hely). Vízió. Megmenekülés. Levadászás.

Már megint egy pici újítás, ezúttal a Jeleket (nem Shyamalan) a vidámparkabn készült fotókon kell keresni. Pld. ha valaki túlexponáltan lett lefényképezve, akkor tuti biztos, hogy gázrobbanásban hal meg. Vagy nem is, tűzijáték égeti szét a fejét. Vagy dehogy, belevilágít az arcába egy tompított fényszóró! Vagy... Szóval a lehetőségek végtelenek. És nagyon úgy néz ki hogy a Halál kezd egyre kreatívabb lenni és felteszi a lécet jó magasra.

Van benne Mary Elizabeth Winstead akit csípek. Teljesen nézhető, csak három rész után már keverem a szereplőket és kezd sok lenni a jóból.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.30. 08:39:23

30, Let Sleepin Corpses Lie (1974

Igazából a vonatkozó geekz kritika remekül leírta a filmet. Tényleg fasza. Személyes kiegészítésként csak annyit tennék hozzá, hogy nekem minden szempontból (társadalmi üzenet, izgalom, színészek, gore) jobban tetszett mint Romero klasszikusa.

8,5/10

31, Trick or Treat (1986 r.: Charles Martin Smith)

Azt hittem, hogy elfeledett gyöngyszemre fogok bukkanni. De sajnos nem így lett, ez egy teljesen szokványos 80-as évekbeli slasher de ahhoz túl kevés benne a gore, a feszültség vagy éppen a humor, hogy kult filmé váljon.

Nézhető darab, de az egyetlen ami kiemeli a sok hasonszőrű film közül az a Metál énekes gonosztevő, a Fastway metál zenéje illetve Ozzy (ön-ironikus) és hazánk fia Gene Simmons cameo-ja (a filmet is az ő párosukkal akarják eladni)

5/10

Tepes 2013.10.30. 10:57:21

30. Kedvencek Temetője 2 / Pet Sematary II
1992
Mary Lambert

Valamikor nagyon régen láttam és mivel már csak kevés dologra emlékeztem belőle, ideje volt újranézni. Én valahogy nagyon bírom a S. King adaptációkat, akkor is, ha sokszor nagyon amatőr módon csinálják meg őket. Ez a film sem kivétel, bár persze ez már nem is annyira King adaptáció. A történet hasonló az első részhez: ha megfelelő helyen ássuk el valaki holttestét, akkor az visszatér, de abban már nem lesz sok köszönet. Szerintem méltó folytatása az első résznek, egész jó színészgárda, jó történet és megvalósítás.

31. Sexcula
1974
John Holbrook

Hát, megnéztem indb-n és annyi volt, hogy 'horror'. Ehhez képest azért rendesen végigkefélték az egészet, vér helyett meg valami egészen mást szívtak...

32. Látogatási idő / Visiting Hours
1982
Jean-Claude Lord

Michael Ironside egy nőgyűlölő sorozatgyilkost alakít, aki miután az egyik "paciense" megmenekül és kórházba kerül utánamegy és mindent megpróbál, hogy ott nyírja ki. Lehet ezek után rossz a film? Lehet bizony: dögunalmas érdektelen történések, kiszámítható lépések, az ember csak a végét várja, amit persze előre tud.

lutánnia 2013.10.30. 19:40:08

31, Az ördögűző/The Exorcist (1973)

Klasszikus meg minden. Mindenki vágja a történetet, ami annyira a popkult része lett, hogy csak na!
Hiába az a eltelt 30 év a film még mindig frissnek hat, nem úgy mint a idei hasonló tematikájú Démonok közt (ami hát természetes, mivel ott valmi akasztott banya kísértette száll meg embereket, itt meg ugyebár maga az ördög). A szinkron is jó, de sztem nem Linda Blair smiknje a legjobb hanem, Max von Sydow aki egy kb annyi ídős embert játszik mint amennyi idős most.
10/10

32, Holtak hajnala/Dawn of the dead (1978)

Annyira nem gagyi mint aminek tűnik, ez az első benyomásom a filmmel kapcsolatban, bár Tom Savini (aki a gonosz motorosbanda egyik tagját alakítja) maszkjai már egy kicsit idejétmúltak, és egy évvel később Fulci Zombijának is jobbak a zombijai (ott kukacosak).

Ami tetszett, hogy pozitív a film üzenete, most lehetne hőbörögni h lehet egy zombi apokalipszis pozitív. Na azért mert ha belegondolunk, és ami nem tetszik a mostani zombifilmekben, hogy az emberiség nem fél délután omlik össze, itt egy hónapig még van tv adás, az első pár hétben a hadsereg és a nemzeti gárda közösen gyilkolja az embereket/zombikat kiket mikor (az emberek szemszögéből az egész zombiinvázió egy nagy buli, sörözgetnek, lövöldöznek a haverokkal vagy a zombivá vált haverokra). És sok-sok idő múlva is vannak Mad Max szerű motorosbandák akik fosztogatva tartják fel magukat.Í(persze ilyen bamba csigazombikat nem nehéz legyőzni) Hát igen, csak a legerősebbek maradhatnak legutoljára. Meg a terhes nők és négerek helikopterrel.
10/8

Maya-- 2013.10.30. 21:08:44

30. The Birds (1963)

ezzel zárom az idei cselendzset.

ezt a filmet mindenki ismeri. fasza film. aki nem, az ne merjen a szemembe nézni :) na nem is írok róla többet. de asszem ilyen filmeket csak az tud csinálni akinek olyan nagy hülye feje van mint Hitchock-nak...

RoFä 2013.10.30. 21:51:09

36. Insidious

Minden igaz, amit itt helyben kritikailag leírtak róla.

Pisszkos jól, már már mesterien indul - valahogy semmi nincs a helyén. Ötven+ percig várod hogy WTF.

Creepy as hell. Elegáns rémfilm, mond ez még valalinek bármit? Arányérzék, egyensúly, elegancia???

Aztán mindent elmagyaráznak, szétmagyaráznak, megmutatják amit nem kéne, és megy a levesbe a bélszín.

A szomorú hogy még így is jobb mint a Conjuring, sajnálom...

Tepes 2013.10.31. 12:18:06

Nekem is itt a vége:

33. Rettegés a London hídnál / Bridge Across Time
1985
E.W. Swackhamer

Hasfelmetsző Jack meghal a London hídnál, de majdnem 100 évvel később Arizonában újraépítik a hidat. Amikor az utolsó kő is a helyére kerül, Jack is feléled. Logikus, nem?? Persze Amerikában sem tér át a törvénytisztelő életmódra, hiszen már az első hídon áthaladónak elvágja a torkát. De mielőtt bárki aggódna megnyugodhat, hiszen éppen előtte abba városba helyezték át a korábban Chicagói rendőrt akit David Hasselhoff alakít. Ekkor már meg is pecsételődött Jack sorsa, amit persze nem kerülhet el.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 12:36:11

32, Pontypool (Bruce McDonald -2008)

Annyira rendhagyó zombi film, hogy csak az esetlen magyar címnek van valami köze a zsánerhez. Amúgy karakterdráma, de kiváló. Végig baromi feszült és izgalmas illetve a végén elég elgondolkodtató is. pedig zseniálisat alakít.

8/10

33, Fido (Andrew Currie - 2006)

A legeredetibb zimbi komédia amit valaha láttam. Igaz vér és belsőségek alig vannak benne, de a többi erénye bőven lárportól ezért

A film egyszerre kritikája, az 50-es évek túlságosan is idilli (családi problémák eltitkolása, a folyamatos paranoia) Amerikájának és a boy-and-his-dog jellegű filmek paródiája (ahol a kutya szerepe a címszereplő zombira hárul). Illetve néhány remek utalással idézi meg a műfaj klasszikusait (pl.: A műfajteremtő Night of the Living Dead-ből használ fel képeket a zombiháború ábrázolására, a tanulásra képes zombik pedig a Day of the Dead-ből származtathatóak).

8/10

kukilopezromero 2013.10.31. 13:08:56

45. Satani Mortis Debilis te Salutatum

csalni fogok, hogy legyen esélyem, mert igaziból nem a 45. filmem jön, hanem az 5. kb, mindegy, hátha így nyerek...

szóval ez egy olasz ritkaság, Mario Fulcitól , a mester korai korszakából, 666 évre betiltották a megjelenésekor miután többen szívrohamot kaptak a moziban, és futótűzként terjedt az őrület az országban

akik látták a filmet megmagyarázhatatlan okból rátámadtak másokra és többen meghaltak

egy teljes olasz kisváros lakossága eltűnt az Appeninek elhagyatott sziklái közt, csupán a lengedező citromfák maradtak és a Vespa motorok járó motorral a benne hagyott slusszkulccsal, több lakásban találtak otthagyott pizzákat a megterített asztalon, vagy szétszórt pastát

egy kávéház teraszán a kiömlött piccoló a 666-os számot formázta, a helyszínre kiérkező tűzoltók közül később többen rejtélyes módon meghaltak

a rendező Mario Fulci csak annyit mondott, hogy eladta a lelkét az Ördögnek, Fellini a film megtekintése után azt nyilatkozta, visszavonul a rendezéstől szégyenében

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 13:40:56

* Stephen McHattie az aki zseniálísat alakít

RoFä 2013.10.31. 14:44:44

37. Audition

A vége felé a királykategóriából, hogy ne csak tucatfilmekkel tömjem a blogmotort :)

Szóval azt szinte mindenki tudja, hogy kiri kiri kiri, és igen, Asami Yamazaki valóban egy ijesztő perszóna, és igen, amikor először látod a zsákot meg a telefont, akkor össze fogod szarni magad azt garantálom.

És igen, Miike egy nagyon, nagyon beteg víziót tár elénk, de az akupunktúrás tűvel és zongorahúrral kínzó, emberalatti formává korcsult áldozatait saját hányásával etető pszichopatánál is vannak félelmetesebb dolgok.

Például az emberi (pár)kapcsolatok.

Nem vagyok művészettörténész, esztéta, filmszakos, csak egy nyamvadt filmszerető közgazdász. A többrétegű szimbólumrendszerrel operáló, szürrealista (értsd, leginkább álmokkal foglalkozó) filmeket nem értem meg elsőre, teljesen még sokadjára sem. Nincs türelmem egy ilyet tízszer végignézni, jegyzetelni, elsőre meg hülye vagyok hozzá.

Ezért elemzéseket olvasok, és hiszem hogy ez még mindig jobb mint ülni hogy WTF és ezmekkoraszarvolt.

Az alábbi viviszekció (höhö) végigolvasása csak azoknak ajánlott, akik látták a filmet, de nekik szerintem nagyon érdemes.

mubi.com/reviews/26849

(Az eredeti azt hiszem az IMDB fórumán született, csak nem találom).

Jó szórakozást...

mubi.com/reviews/26849

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 14:45:45

34, Texas Chainsaw massacre (r.:Tobe Hooper - 1974)

Még mai szemmel is az egyik legfeszültebb és nyomasztóbb horror film. Sok kortársához képest (Dawn of the Dead, Halloween) sokkal szebben öregedett. A 70-es évek Amerikájában tomboló erőszak hullám egyik legfontosabb mementója.

Egyetlen negatívumot tudok a filmmel szemben felhozni, még pedig a gyenge színészi játékot (a főszereplő tinik nem valami acélos alakítást nyújtanak, ellenben az elmebeteg család tagjaival).

Nerve 2013.10.31. 14:48:11

Na, mostmár kurvára bosszantó, hogy nem tudok otthonról irni, hiába nézem mázsaszámra. Persze, csak félig komoly, nagyon élvezem, nyerni úgysem fogok. :)
Az elmúlt (mostmár) 14 napból:

21. The Conspiracy (2013)

Ez megint egy jobban sikerült ál-doku/megtalált cucc. Persze lehet, nekem van alacsony ingerküszöböm. Kis összeesküvés-elmélet kollázs után pár a témát csak szórakozásból követő arccal belevágunk a lecsóba. Megismerkedünk egy klasszikus "esettel", vagyis valakivel aki az utcán járókelők arcába hangosbeszéli a szellemhatalom
csúfságait, ébredésre szólitva a köz emberét.
Majd nyoma vész. A film alkotói (egen, a stáblistán is az állitólagos saját neveiket használják...) közül egyvalaki pedig kicsit egészségtelenül mélyre megy a kutakodásban.
SPOILER ON: a szerzők látták a Kill List-et és tetszett nekik) SPOILER OFF
Az utolsó percek miatt:

6/10

22. Wolf Creek (2005)

Ausztráliában fogynak a kenguruk, meg a turisták.
Kliséhalmaz, a láncfűrészek vágásnyomán, de egyedi erszényes hangulattal, kráterrel, meg egy meglehetősen reális gonosszal. Ezeket a pofákat nevezem én JÓMUNKÁSEMBER hentesnek. Teszik a dolgukat "tissztességgel", oszt így beza nincsen hová futni. Egyszeri megtekintésre ajánlott, de annyit tényleg megér.

5/10

23. Wrong Turn (2003)
Nem, nem az Abc sorrend miatt, egyszerüen, be sem ugrott volna ha az előbbit nem említem...Ugyanis kb. ugyanazt tudom elmondani róla amit arról, csak a helyszín nem annyira egzotikus ( bár szeretem az erdőt meg a magas fákat, hehe) de a bujkáló mutánsfamiliakft. szintén hatékonyan végzi a dolgát. Szóval a domboknak megint szeme van, hullanak az érett fiatalok a fáról, hús a frigóban, anyu meg pont úgy néz ki mint apu. Hogy lehetett ennek folytatásokat csinálni?

3-4/10

24. Razorback (1984)

Sokmindent nem tudok hozzátenni a blogon leírtakhoz, én is élek a gyanúval, hogy az egész 80-as évekbeli videóesztétika alapkövével állunk szemben, ami azért is bosszantó merthogy igencsak alábecsült és elfeledett alkotásról van szó.
Pedig kegyetlenül a helyén van minden itt, ami meg nincs, az szándékos és merész (főszereplő le-váltás, nem túl rejtélyes szörny). Ezúton is hatalmas köszönet és hála, hogy írtatok róla, jó 20 évig kerülgettem, azt hittem valami korai gyengezsenge.

10/10

Maya-- 2013.10.31. 15:07:40

@Nerve: relax. jól nyomtad :)

kukilopezromero 2013.10.31. 15:38:02

46. Menstruation of the Gipsy Dwarf Women

olyan mintha sok bloody maryt innál, és egybe visszajönne az egész

Tarantino a 80 -as évek akciósztárjai törött orrának paradicsompüréjének nevezte,Románia coca colája,
a világ legnagyobb vulkánjába öntött málnás broáf, New York utcái alatt futó ektoplazma

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.10.31. 15:58:04

Hát én így a végére nem tudok semmit sem írni.
Tegnap se néztem horrort, valszeg ma se fogok...

Majd jövőre jobban belehúzok, idén nagyon félvállról vettem a "horrorgeekséget".

@kukilopezromero:
jók ezek a kamufilmek, lehet hogy nyersz velük valami különdíjat :)

Maya-- 2013.10.31. 16:40:16

@Werewolfrulez: erre is számítottam tőled. az idén én kellett volna nyerjek..de kukilopezromero viszi el a pálmát. nagyon nyomul. hajrá! :)

JeszKar 2013.10.31. 16:40:20

24. A testrablók támadása (1956)
Ez a film nagyon jól idézi meg az 50-es évek hidegháborús hangulatát, és a témája is elég tipikus abból az időszakból, cserébe az egyik legjobb a korszakból. Nem véletlen, hogy a sok földönkívülis horror közül pont erre emlékezünk vissza. Nem mondanám félelmetesnek, ellenben nyomasztó. Mind a rendező, mind az operatőr kiváló munkát végzett az atmoszféra megteremtésében. Az egyetlen igazán komoly hibája a filmnek, hogy a végére becsúszik egy igen komoly logikai bukfenc. Ott esik el a lehetőségtől, hogy nagyon jó film legyen. Így is érdemes megnézni, még úgyis, hogy nem tartom kiemelkedően jó darabnak.

25. A pokol hét kapuja (1981)
Tavaly megemlékeztem az első részről (pontosabban megemlékeztem volna, ha nem hagytam volna ki véletlenül), az a film nem kimondottan tetszett, sőt kifejezetten rossz filmnek tartottam. Nem volt se ijesztő, se hangulatos, de még a zene is csak a Zombi 2 koppintása volt. A Pokol hét kapuja egy jobb film, de nem sokkal. Nincs koherens történet, csak némileg állomszerűen egymásra dobált jelenetek, amelyből csak egy-két hatásos (például a tarantulás). Ráadásul az amúgy is széteső történetet random hülyeségekkel még tovább fokozzák. Az egyetlen, ami igazán jó az a zene. Sőt megkockáztatom, hogy a legjobb horror filmzene, amit ebben a hónapban hallottam. Viszont szinte semmi mást nem éreztem kiemelkedőnek, és összegségében A pokol hét kapuja egy kínos film. A zombi kedvelőknek talán érdemes megnézni, de ebben sem vagyok biztos.

26. Szörnyszülöttek (1932)
Nem igazán tudom eldönteni, hogy mennyire hatásos-e ez az alkotás napjainkban. A filmre nehezen tudok horrorként tekinteni, inkább éreztem egy bizarr noir kezdeménynek, annak viszont jó, ami elsősorban a film realitásának köszönhető. A rendező ebből a szempontból odafigyelt a részletekre. Ellenben a film nagyon széteső, mintha sok szállat futatna párhuzamosan, de egyik sincs rendesen kidolgozva. Ez nem is csoda, hiszen egy csomó ki lett vágva anno a filmből. Az utolsó leszámolás azért kárpótol minket, már csak azért is mert az a film egyetlen igazán horroros része (és egyébként tényleg ijesztő). Azonban azt is elrontják a végére. Ettől függetlenül a Freaks egy jó film, csak nem annyira jó, mint am menyire lehetett volna.

27. Frászkarika (1985)
Elsőnek azt gondolod, hogy csak egy jó kis 80-as horror vígjátékot fogsz látni, de a Frászkarika több ennél. Igazi homage film, ami szépen építkezik a korábbi vámpírfilmekből. Elsősorban a hammer horroros utalások azok, amelyek megfigyelhetők. A Roddy Mcdowall által játszott karakter egyértelműen Peter Cushing jellegű, de ezenkívül is található benne jócskán utalás. Ami szintén tetszett, hogy nagyon sok mindent használ fel a klasszikus vámpír folklore-ból. A speciális effektek is meglepően jók. Ellenben a színészi játékkal, ami gyengus (kivéve Roddy Mcdowall). Nem mondanám mindenidők legjobb horrorjának, de azért érdemes megnézni.

28. A vesszőből font ember (1973)
Klasszikus horror, ami talán nem is igazából horror. Legalábbis én inkább éreztem kriminek, semmint egy tiszta horrorfilmnek. Sem a tematikája, sem a hatáskeltő módszerei nem horrorosak. Ellenben a filmnek van bizarr hipnotikus jellege, ami mégis fenntartja az érdeklődést. Az operatőri munka néha érdekes, és a sajátos zenei betétek és tovább fokozzák a film egyediségét. A színészek közül mindenképpen Christopher Leet érdemes kiemelni, aki remekül játszik a gonosz szerepében (ezt egyébként meglep bárkit is? :) )Ellenben a főszereplővel, aki durván túl van játszva a szerepét. Ami viszont tényleg nem tetszett, az a vége. Megvan a véleményem a passzivitásba süllyedő főhősökről, emiatt nem tudok feltétlenül pozitívan nyilatkozni a filmről.

29. Mártírok (2008)
Értem én a francia horrorok sikerét, van olyan amelyik még nekem is tetszett (A betolakodó), de komolyan mondom, kezd abból elegem lenni, hogy ezek a horrorok mind jól indulnak, de aztán egy idióta fordulattal tönkre vágják a filmet (még A betolakodó is elszúrta az utolsó 2-3 jelenetet). A mártírok keményen és relatíve érdekesen indul, és van benne egy-két olyan momentum, ami sajátossá teszi (tehette volna) a történetet. Az utolsó 30-40 percre azonban minden borul. Ott gyakorlatilag nincs semmi csak a kínzás, amelyet egy hülye fordulat vezet fel, és amelynek az indoklása még inkább hülye. Bár az utolsó 2-3 másodpercet ötletesnek éreztem, de ez édes kevés. A Mártírok egy rossz film, és talán a legrosszabb azok közül, amiket ebben a hónapban láttam. (egyébként csak én éreztem úgy, hogy az egyik zenei téma a 28 nappal/héttel később nyúlása?)

JeszKar 2013.10.31. 16:41:31

30. A vámpír árnyéka (2000)
Ha röviden kéne összefoglalnom a filmet, akkor azt mondanám: érdekes ötlet, közepes megvalósítás. Ritka az, amikor egy horrorfilm egy klasszikus urbán legendáját használja fel alapkoncepciónak. A probléma csak az, hogy tessék-lássék alapon használta fel az alaptémát. A vámpír árnyéka nem félelmetes vagy hangulatos, és igazából még a sztorija se kimondottan érdekes. Az egyetlen, ami igazán jó a filmben az a színészi játék. Elsősorban Willem Dafoe-ról érdemes megemlékezni Max Schreck szerepében. Malkovich is jó, csak nála erőltetettnek éreztem a német akcentust. (mert, ha német nyelvterületen játszódik a film, akkor angolul kell beszélni német akcentussal.) Viszont akárhonnan is nézem ez inkább egy közepes film, semmint jó, alapötlet ide vagy oda.

31. A démonok éjszakája (1988)
A végére legyen itt egy kis Gonosz Halott klón. Ennél klisésebb filmet nem is lehetne találni. A története, a karakterek mind-mind mintha a "Hogyan készítünk sablon horrort" című könyvből léptek volna ki. Persze ettől függetlenül a film lehetne egy véres és vicces alkotás, de nem az. Nincs benne se elég gore, se elég humor. Igazából az első igazi killig kell vagy egy órát várni. De legalább a színészi játék elégé vicces, és minden hölgy vetkőzik (hogy valami pozitívumot is mondjak.) Nem mondanám egy rossz horrorfilmnek, de leginkább az egyszer nézhető kategória. Ma éjszakára biztos nem ezt ajánlanám.

Nerve 2013.10.31. 17:18:13

Csukafejes a 80-as évekbe, valszeg a Razorback hatására. (ez még míndíg a múlt heti termés...)

25. The Toxic Avenger (1984)

Lúzer srácnak fogszabályzó helyett csak radioaktív trutyi jut, de sebaj, így legalább bosszút állhat elnyomóin, az edzőtermi pszichó/perverz/sorozatgyilkos/drogos/szolis yuppie-kon. Többek között. Ugyanis a baleset hatására megszületett toxikus hősnek kifejlődik egy speciális képessége a rendkívüli fizikai adottságain kívül: érzékeli a bűnt. És ha már érzékeli, meg is torolja azt.
Ez így leírva csak merész, de meg merem kockáztatni, hogy ez az általam látott egyik legfékevesztettebb film ever. Totális anarchia. Iszonyat vicces, tiszteletlen, abszurd, undorító, szószerint ürít mindenre ami konvencionális (egy filmtől aminek az első 5 percében szétfröccsenő kiskölökfej van, ne is várjunk kompromisszumot), elfogadott, vagy akár értékelhető. Mert ezzel az alkotással bizony újfajta érték született. És, hogy még furcsább legyen az összkép, a burleszk-erőszak szinte természetes velejárója egy, már-már perverz naívság, amivel főhőseit, ezen belül azok igazságérzetét kezeli. Paródia, de nemcsak horrorfilmparódia, itt bizony karóba van húzva az egész akkori (tini)életérzés, az államok politikája, a szépségkultusz, sajtó, éshát kb. minden ami közben az eszükbe jutott. Üres szavak, ezt látni kell!

nopont

26. Society (1989)

30 éves gimis tinifiú arra gyanakszik hogy nem ő hülye, hanem a tükör görbe. Lehetséges, hogy az egész családja egy titkos társaság tagja akik nem is rendes igazi (gazdag) emberek. És vajon az véletlen, hogy ő az egyetlen sötéthajú a családban?
Oké, ez is vagány volt, rengeteg hibája ellenére is.
Talán Cronenberg, főleg az akkori tudta volna tökéletessé varázsolni. Pl. a néhol esetlen szinészi játék úgy akár a javára is válhatott volna a filmnek.
A vége azért így is egy kellemes sohavisszanemtérő gumibőrnyúzásos horrornosztalgia. El is érzékenyültem. Hüpp.

8/10

Jajjdejó, beléphetek az eheti megnézettekbe, remélem még lesz időm ma leírni a maradékot...

kukilopezromero 2013.10.31. 18:31:12

47. Revenge of the Star Wars Fans

ez a film 2015-ben jön ki, arról szól, hogy az új star wars résszel elégedetlen rajongók megostromolják a Lucasartsot és halomra hánynak ott mindenkit, visszaveszik ami az övék

George Lucas az otthonába menekül, de a Luke Skywalkernek öltözött őrültek oda is utána mennek és kitűzik a fejét valahova

elég jó kis film,jobb mint a 2015-ös star wars, a második része a Geekz take back Hollywood, amiben szintén sok rendezőt lekaszabolnak

Maya-- 2013.10.31. 20:12:02

@kukilopezromero: apu lécci fejezd már be..:D

Nerve 2013.10.31. 21:44:02

Csukafejes után úszni kezdtem a régijókban. :)

27. Basket Case (1982)

Ez egy romantikus dramedy Duane-ről aki a falusi élet egyhanguságából testvérével a nagyvárosba költözik. Hamarosan eléri a szerelem is, de sajnos a tesó is vonzódni kezd ugyanahhoz a lányhoz, hiába próbálja meg el(bele)fojtani vágyait egy könnyedebb kapcsolatba(nőbe). Hogy mindeketten tovább tudjanak lépni végleg el kell szakadjanak egymástól, ami nehezen megy hisz egész életükben csak egymásra számíthattak az őket nem megértő világgal szemben. De tényleg.
Érti aki látta, a többiek meg nézzék meg, ha nem is föltétlenül a fennt leírtak miatt. :)
Régi lemaradás volt, nem csalódtam. Már le sem írom, hogy jó Cronenberg-es ez is. Ja, leírtam.

9/10 (mondjuk lehet ezeknél semmi értelme nincs pontozni, csak a kultklasszikok közti összehasonlítás végett lehet indokolt, önmagukban köröket vernek a mai mezőny nagyrészére)

28. Monkey Shines (1988)

Okossá tett kismajom siet mozgássérült hősünk segítségére, hogy visszatérjen az életkedve egy baleset utánamely kegyetlenül derékbatörte karrierjét és lelki/érzelmi világát is. Be is válik, egy ideig.
Romero egyik nem élőholtas, szerintem kisebb remekműve. Bár a minőség nem egyenletes, de hatásos darab, már az elejébe belefeledkeztem, remek a felvezetés, személy szerint rendkívül megindított a főhős kálváriája. Pedig az csak a kezdet volt...
Mellesleg nagy kár, hogy sokan csak ofdödedezőként ismerik Romerót. Én nagyon szerettem a Martint (kötelező vámpírfilm) a Crazies-t, a Halálos árnyékkal meg azt is bizonyította, hogy még (mánmeginezelsehiszem) Cronenberg-nél is jobban tud King-et adaptálni.

Mihez mérjem? Ha a Martinhoz akkor:
9/10

Pihenésképpen a sok jó közt:

29. Splinter (2008)

Az élethez nagyon ragaszkodó élősködővel veszi fel a harcot néhány fiatal, ezúttal viszont a klisékben gazdag szituációkat remekül fűszerezi a Kalifornia (a Brad Pitt-es, Duchovny-s) szerű felállás. Túszok, túszejtők, eggyütt egy szószerint kihalt bezinkút fedezékében próbálják megőrizni a hidegvérüket. Ezt is szó szerint kell érteni, ugyanis
tüskés "dolgunk" kifejeyetten testhőmérsékletre gerjed. Egy nagy pozitívum még: Shea Whigham kutyajól adja a titkon szentimentális rosszfiút.

6/10 (ha nem ekkor nézem, lehet még kap fél pontyot, az unalom nem legyintett meg közben egyszer sem)

Az utolsó, ezt már ma néztem:

30. Night Of The Creeps (1986)

Basszus, nincs már időm ma írni róla, holnap kifejteném ha lehet, mert ez nyerte a személyes cselendzsemet. :)

lutánnia 2013.10.31. 22:44:10

33, Ómen (1976)
Szval Gergory Peck örökbe fogadja az Antikrisztus, és e hamar fel is tűnik neki.
Hangulatos kis Antikrisztus történet, bár azt hittem a történet közben jövünk rá arra h a kis Damien az ördög porontya, de ez már az eső stáblistánál nyilvánvaló. A kiskölök jó hozza a gonosz figurát,aki nem is tud saját gonoszságáról, és a zene simán megérdemelte az Oscart.
10/8

34, Vámpírok bolygója/Planet of the Vampires (1965)

Márió Bava film, nem a legjobb de a 60as évek olasz scifi terméséből azért előkelő helyet foglal el, szinészek gyengék, de a Bavás hangulat megvan. Persze Alienhez hasonló a sztori de erről már írtak a blogon:
geekz.blog.hu/2013/10/10/planet_of_the_vampires_558
Vámpírok hogy hogyan kerülnek a képbe azt soha nem értem meg (talán ez valmi szuper metafora, de ahhoz túl ponyva a film). Az ncore meg jól átvert, azt hittem van szinkronja erre meg kiderül h csak hangalámondásos de felirat van rajta szóval némán néztem végig.
10/6

35, Halloween
Hát mivel is zárjam a csenedzsemet, ha nem a legkirályabb helovini filmmel (még a címe is Halloween)
A történet kb mindenkinek meg van,mivel millió számra koppintották:
Gonosz maszkos gyilkos tini lányokat gyilkol.

Perzse ehhez hozzá megy a remek zene, az atmoszféra, és minden hülyeség simán magyarázható a Michael pszihopata és hallahatatlan! felkiáltással. De ez maradjon a folytatásokra.
10/10

Hát nekem ennyi volt a játék gratula a nyertesnek( ,mivel az nem én vagyok) és minden más játékosnak!
Sztem azért nem teljesítettem olyan rosszul az első cseledzset.

Éljen a blog!

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2013.10.31. 23:34:02

Na akkor a mai nap (és a verseny) utolsó filmjei:

35, Pumpkinhead (r.: Stan Winston - 1988)

Egyszer nézhető, közepes késő 80-as évekbeli slasher egy apáról (Lance Henriksen takaréklángon játszik sok jelenetben) aki megidéz egy Alien utánzat szörnyet, hogy álljon bosszút a fia haláláért (a vidékre utazó fasza gyerekek véletlenül elütik egy cross motorral). A hangulat kissé dob rajta, de ha nincs a cselendzs valószínűleg nem nézem meg. Nem unalmas, de felejthető

5,5/10

36, Return of the Living Dead (r.: Dan O'Bannon - 1985)

Az első zombi komédia (A Hullajó-tól, a Halláli hullákig mind ebből nőt ki gondolom). Amúgy elég fasza film. Van benne kellő gore és pár remek poén (annyira nem komolytalan mint más hasonló filmek) és a zenéje is király (ez a 80-as évekbeli punk hangulat kurva nagyot dob az egészen). Néha kicsit zavaró, hogy a szereplők szinte csak kiabálnak egymással, de ennél nagyobb hibája nincs.

8,5/10

37, Sinister (r.: Scott Derricksen - 2012)

Ez meglepően tetszett, bár nem érdeklődöm annyira a kortárs szellemes/paranormális horrorok iránt. Ez azonban végig fel tudta tartani a feszültséget (persze azért használt jump-scare-t is többször, de inkább a feszült hangulatra ment rá). Persze nem egy túl eredeti darab, (de manapság mi az?) viszont hangulatos (és logikusabb hihetőbb is mint sok hasonló film). ENYHE SPOILER: A végével azonban felemás érzéseim vannak, mert egyrészt bátrabb (de nem olyan meglepő és a közelmúltban is volt ilyenre példa - fekete Ruhás nő), de kissé antikatartikus és emiatt jelentőségmentessé válik a film, úgy érzed a végén mint, ha nem is számított volna az első 90 perc.

7,5/10 - Egyszeri nézésre tökéletes volt, de nem hiszem, hogy megismétlem.

38, Dellamorte Dellamore (r.: Michele Soavi - 1994)

Zseniális feketekomédia. A hangulata is nagyon jó (igaz sokszor elég elvont, de remek). A 90-es évek egyik legemlékezetesebb és legjobb horrorfilmje. Mindenképpen ott a helye a horror komédiák élvonalában. Ráadásul több filmet is előre vetít (Warm Bodies - Ember/zombi szerelem és a Halott menyasszony - az egyik zombi dizájnja ugrott be mindenképp).

8,5/10

Jó volt ezzel zárni a "megméretetést", de azért pár nap még nem ártott volna mert annak ellenére, hogy a végére már kicsit erőltetett tempót mentem volt pár klasszikus amit már az elején megnéztem volna (Suspiria, Wicker Man, Péntek 13 sorozat) de nem maradt rá idő. Na mindegy majd jövőre is lesz legalább újdonság. De így is jó, mert megannyi klasszikust és saját lemaradásomat sikerült pótolnom (illetve örülök, hogy egy film kivételével sikerült csak olyanokat néznem amiket korábban nem láttam).

RoFä 2013.11.01. 05:01:34

38. Evil Dead 2

Ésss...a vége. Ugyan azt mondták, hogy "halott vagy hajnalig" de ezek szerint túléltem, felébredtem, és meg is írom :)
Ladies and gentlemen, welcome to the Bruce Campbell Show!

Az nem kifejezés hogy a hátán viszi el a filmet. Az kérem szépen understatement.

Mondjuk ezt is már huszanleírták: nem olyan félelmetes mint az első rész, és nem annyira komolytalan mint a harmadik. Pont jó. Visszatérünk az eredi házba, ahol a Necronomicont kutató tudósok is megjelennek majd...meg azok családja...ki-ki a démonizálódás különféle fázisaiban.

Veszettül szórakoztató. Raimi at his best. A kameramozgást tanítani kellene (szerintem tanítják is). A maszkok és az effektek a stop motion kivételével teljesen ok-k ma is. Igazából HD változatban nézve simán elhinném hogy egy alacsonyabb költségvetésű 2004-es B film.

Üdítő volt újranézni így a végén.

Tiger Woods 2013.11.01. 14:05:10

9. Braindead (1992)

peter jackson legjobb (egyes negatív ítészek szerint az egyetlen jó) filmjével fejezem abba ezt a remek hónapot. a sztorit már mindenki ismeri, de azért tömören összefoglalva: tejsodó.

bár ezúttal is csak egy paraszthajszál választott el a Győzelemtől, azért ezúton szeretnék gratulálni a valódi győztesnek.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2013.11.01. 21:15:35

Gratula a két nyertesnek (Rofa meg The Man Who Laughs), meg persze Küklopszromeronak meg Mayának meg Tepesnek meg Lutánniának, meg mindenkinek, akit kihagytam, öröm volt veletek csellendzselni.

Worstynak meg szindni fog titeket ezerrel, mert KÉT helyre is postáznia kell a nyereményt :) :) :)
Már ha lesz. A kiírásban most mintha nem lett volna.

Tepes 2013.11.02. 21:15:32

Gratula a nyerteseknek!
És mindenkinek, aki résztvett.

Nem tudom, hogy mi a szabály holtverseny esetére, de javasolnám, hogy Rofa meg The Man Who Laughs kapjon még egy hónapot arra, hogy eldöntsék, ki a végső győztes :-D :-D

Na jó, igazából erre a cselendzsre pont illik is a HOLTverseny...

Maya-- 2013.11.05. 01:31:39

Grat a nyerteseknek! és mindenkinek.

@Werewolfrulez: külön köszönöm :)

rettentó 2013.11.06. 08:06:06

@kukilopezromero: Napok óta a fiktív filmcímeiden röhögök. Te egy igazi elmeháborodott vagy! :-D

Rusznyák Csaba 2013.11.06. 16:03:32

A nyertesek nincsenek elfelejtve, hamarosan összeszedünk nekik valami ajándékot.
(Illetve ha úgy döntünk, hogy macerás két embert jutalmazni, akkor kikiáltjuk nyertesnek kukit, aztán csókolom. )
süti beállítások módosítása