Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Nemzetközi Törülköző Nap - 2010. május 25.

2010.05.23. 16:00 virtualdog

Amíg sok jobb sorsra érdemes szerző (írók, rendezők etc) megállás nélkül forognak a sírjukban műveik félreértelmezése, gyenge adaptációi vagy pusztán elfeledése miatt, addig Douglas Adams minden bizonnyal mosolyog: életműve, különös tekintettel a Galaxis Útikalauz-"trilógiára" (végül öt rész készült el kiadói nyomásra, de igazából az első három könyv alkot szoros egységet és a színvonalukat a két folytatás nem éri el), máig idézett, sőt bálványozott művek, viccei az internetes közösség nyelvi közkincsei közé léptek.

Őrá emlékezünk ezen a napon, és arra, hogy aki igazán klufi, sahár fickó, az mindig tudja, hogy hol van a törülközője - meg persze kicsit amolyan egymásra eszmélés is ez az egész, jééé, nem csak a neten lehet fanokkal találkozni Ugyan azon lehet vitatkozni, hogy szükséges volt-e a "Kocka Büszkeség Napjával" összevonni a Mester előtti tisztelgést (geek != kocka), és az is kérdéses, hogy mit fog csinálni együtt egy csapat vadidegen Douglas Adams-fan, amíg józanok (a felvonulás helyszínétől jópár megállónyira kijelölt kocsmában néhány Gégepukkasztó után biztos fellazulnak az emberek), az azonban biztos, hogy legyél hentes, taxis, vezérigazgató, csapos, asztalos vagy ordinary sararimen egy irodai kuckóban, ha igazi stoppos vagy, ezen a napon törülközővel a nyakadban flangálsz!

Flyer a programokkal
Facebook csoport

11 komment · 1 trackback

Címkék: rendezvény klasszikus

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr402012222

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ma van a törülköző nap 2010.05.25. 10:55:41

A Galaxis útikalauz stopposoknak c. könyv méltán elismert írója előtt tiszteleg a nagyvilág minden év május 25-én. Ezt a napot "Towel day"-ként ismerjük, amelyiken is a rajongók egész nap törülközőt hordva emlékeznek a kultuszkönyv szerz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flashy7 2010.05.23. 16:30:28

szerintem se kellett volna összevonni a két "ünnepet", bár tény, hogy a célközönség nagymértékű átfedést mutat

Hegyi 2010.05.23. 17:19:52

Én már 2001-ben is ünnepeltem a törülköző napot, vittem magammal a törcsit, még képet is küldtem akkori kojv féle oldal ami ki is került, de ezt inkább kihagyom a kétfarkú kutya miatt. Nem viccesek ellenben agresszívak.

adamm123 2010.05.23. 17:38:32

Hogy érted, ki vagy mi az agresszív?

ergerberger 2010.05.23. 17:55:29

Még a buziprájddal is össze kéne vonni. Úgy még viccesebb lenne.

Teru 2010.05.23. 18:15:47

Kockulásos felvonulásra kimennék, de a GÚ egyáltalán nem érdekel (sőt, lassan már idegesít, mert majdnem mindenki zseniálisnak tartja a baráti körömből). Szóval szerintem nem, nem kellett volna összevonni.

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2010.05.23. 18:28:01

Mivel ez Douglas Adams tiszteletére történik az ő szemszögéből kell nézni és ő szerintem nem bánja, hogy összevonták a kettőt sőt szerintem kifejezetten tetszene neki a Kétfarkú kutya párt is mint olyan.
Az bassza csak a csőröm h 4. éve ünneplem május 25-ét és minden évben törcsivel a nyakamban flangáltam és kb senkivel nem találkoztam aki szintén "stoppolt" volna idén meg amikor már felvonulás meg minden lókuki lesz itthon fogok a szobámban dolgozni :S természetesen törölközővel a nyakamban.

Thrasher 2010.05.23. 19:23:28

@Balakin:
"Az bassza csak a csőröm h 4. éve ünneplem május 25-ét és minden évben törcsivel a nyakamban flangáltam és kb senkivel nem találkoztam aki szintén "stoppolt" volna"

mondjuk én kisvárosban lakok, csak egy törölköző-napot nyomtam le bp-n, de én se láttam egész nap egy szem embert se...
bezzeg, ha szikrázó vámpírnak kéne öltözni...

Steve Turkish 2010.05.25. 21:01:58

A hozzászólásom inkább a "Kocka Büszkeség Napjához" kapcsolódik. Van egy régi de jó szám ami egyszerre parodizálja és állít emléket ennek a sajátos életformának. A link a klipjéhez:

www.youtube.com/watch?v=SpRuMDh-4O0&feature=related

Jó szórakozást hozzá!

Zsiros László Róbert · http://www.szertar.com 2010.05.26. 10:10:42

@Flashy7: Jövőre kettészedjük majd jobban a két eseményt. Mondjuk 25-én lenne egy esti Törülköző napos megmozdulás, hétvégén meg egy Geek Pride Festival. Vagy valami ilyesmi. De még egy picit korai ezt eldönteni. =)
@Hegyi: Azért kerestem meg az MKKP-t, mert neki volt már tapasztalata ilyen megmozdulás szervezésében, nekem meg semmi. A transzparensek készítésében meg a promóban segített, meg volt egy előzetes "konzultáció". Ezen felül nem igazán "kétfarkult el" a felvonulás.
@Balakin: jövőre gyere! =)

VulcanDeathGrip · http://cornmanfrommars.blog.hu/ 2010.06.01. 02:50:51

hm volt ilyen rendezvény? Király.
Tanultam aznap, de azért egy törölközőt a nyakamba tettem. Este pedig megnéztem a filmet.
A napokban olvastam ki körülbelül 18-adjára a A lélek hosszú sötét teadélutánját. Dirk Gently legalább akkora kultuszt érdemelne, mint Arthur Dent.
süti beállítások módosítása