Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Utolsó esély: Game On!

2013.01.08. 08:00 virtualdog

Ritkán van olyan program Budapesten, amiről aztán teljesen egyértelmű, hogy tisztavérű geek-ek hatalmas tömegét fogja vonzani - ha úgy tetszik, kötelező esemény. (A Ghost In The Shell premier ugrik be példaként, vagy a témájában is kapcsolódó Pixelhősök bemutatós beszélgetés, ahol is megható volt korombeliekkel és 20 évvel idősebbekkel együtt ovációval köszönteni CoVboy-t, ki CoV-ért, ki az 576-ért.)

A Game On kiállítás sokunk számára ilyen volt, és ha esetleg kihagytad volna annak ellenére, hogy szeretsz játszani és nem a CoD 4-gyel kezdted, ma van az utolsó alkalom, hogy bepótold. (Ha ügyes vagy, még egy kupont is megcsíphetsz, amivel fele áron is megnézheted a kiállítást.) De továbbmegyek: ezt akkor is élvezni fogod, ha igenis ma kezdted, vagy esetleg eddig csak szenvedője voltál valaki más játékfüggőségének - mint a csajom annak, mikor másfél órára a vécén ragadtam egy PSP-vel meg egy különösen csúnya bossfight-tal...

Na, az ilyen őrülteknek kötelező (volt) a Game On, a többieknek csak melegen ajánlott.

Az eszméletlen mennyiségű játékot, amelyet a kiállítás felsorakoztat, kipróbálható formában, spéci mecha-kontrollerekkel, húszéves, vektoros 3D szemüvegekkel és tucatnyi másik nyalánksággal egyetemben, meg sem próbálom felsorolni, olvasni is fárasztó lenne, nem is jegyzeteltem... Elég legyen annyi, hogy öt óra ottlét után engem úgy kellett kidobni a szekusoknak, pedig istenuccse, arra számítottam, hogy két-három óra alatt a végére érek a kínálatnak. Nem tagadom: rettentően élveztem a játékok eme féktelen, határok nélküli habzsolását, kor és nem szerint meglepően sokszínű társaságban (igen, a fiatal, csinos gamer csajok relatíve magas száma meglepett, és itt még csak nem is a visongós 12-14 éves anime con-os közönségre kell gondolni).

Szeretnék ugyanakkor néhány kritikus észrevételt is megfogalmazni a Game On-nal kapcsolatban. A kiállítás főleg a konzolos játékokra, illetve magukra a konzolgenerációk sorára koncentrál, némi kultúrtörténeti visszatekintéssel a kezdetekre. Ez után azonban senki nem fogja kezünket, követhető időrend nincsen, tematikus csak hellyel-közzel, sok tábla nem is volt kirakva a falra, csak letámasztva valahová, de a maradék ismeretterjesztő szöveget is nehéz volt elolvasni a sötétben, nem voltak informálódásra alkalmas kivilágított sarkok. Az, hogy néhány öregebb konzol megadja magát ilyenkor, ennyi konzol esetén meg lehet érteni, de a lefagyott gépeket újra lehetett volna indítani. Műszakilag hozzáértő kezelőszemélyzetből azonban egyet sem láttam, kizárólag biztonsági embereket (akik viszont zárás előtt 15 perccel meglehetősen erőszakosan hajtották ki a jónépet), még a lemerült Wii távirányítókban sem cserélte senki az elemet. Ehhez képest már csak apróság, hogy a férfivécé nem működött, nőiből is csak az egyik.

Nem tudom, hogy csak a kiállítás végére fáradt el ennyire a dolog vagy nem, mindenesetre nem fizettem kevesebbet én sem a jegyért, mint aki az elején jött. Nagy kár, hogy ilyen dolgokra nem figyeltek, de még ezek sem voltak képesek elrontani az összességében pozitív élményt. Amolyan Yodás zárásként: "Game on, I will!"

3 komment

Címkék: konzol videojáték kiállítás

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr95004396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Is 2013.01.08. 09:36:11

Voltam. Zseniális. Néhol szinte könnyeket csalt a szemembe a kínálat, mélyre eltemetett játéktermi élmények ugrottak be.
Az atlétikai játékon a távolugrásban sikerült egy 9,46-os ugrást produkálnom, így a 2. helyre kerültem a ranglistán, és csupán négy centivel maradtam le az első helyről. :)

Hihetetlen élmény volt, nem is tudtam, hova kapjak, és - talán koromból is kifolyólag - jobban élveztem a klasszikus régi - játéktermi és egyéb - gépeket, mint a vadiújakat. Persze, azokkal sem volt gondom ;)

A Bomberman parti a 8 kontrollerrel pedig fenomenális. Mi ugyan csak hárman toltuk egyszerre, de már úgy is nagyon vicces volt.

Kár lett volna kihagyni.

scorsesefan 2013.01.08. 10:19:34

A franc, ezt buktam... :(

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2013.01.08. 15:31:42

Ááá baromi jó volt. Mondjuk nagyon sajnáltam, hogy nem volt Contra se ninja Gaiden 3 Nes re. DE hatalmas DeathMatch-t toltunk random arcokkal a Halo3 mal visítozás röhögés közepette, meg egy élmény volt figyelni mit bénáznak a portal 2 coopban az emberek. Nekem is úgy szaladt el 6 óra odalent, hogy észre sem vettem. Én is hiányoltam a tárlatvezetést/hozzáértő arcokat. Igazán nem lett volna nehéz, a cuccok feléről még én is eltudtam volna mondani pár háttérinfót, vagy kicserélni egy elemet, megnyomni a resetet... mindenesetre zsírvolt, aki kihagyta legközelebb ha lesz mindenképp pótolja.
süti beállítások módosítása