Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Panelprogram: Detective Comics #572

2012.07.07. 00:38 Rusznyák Csaba

Large Detective 572-52.JPGEgymástól független történetekben/fiktív világokban létező popkultúrális ikonok összeboronálása nem Alan Moore-nak jutott először az eszébe, sőt, többen is évtizedekkel megelőzték őt. Az egyikük Mike W. Barr volt, aki egy 1987-es Detective Comicsban megírta Batman és Sherlock Holmes találkozását. Persze nem véletlenül pont akkor: a Sötét Lovag 1937-ben, vagyis pontosan fél évszázaddal korábban bukkant fel először a sorozat lapjain, és a DC valami különlegessel akarta megünnepelni a jubileumot. A The Doomsday Books című sztoriban Moriarty egyik leszármazottja kever akkora galibát, hogy Batmannek, Robinnak, Elongated Mannek (nem kell szégyellned magad, ha nem tudod, ki az) és a mindig rosszkedvű Sam Bradley-nek (ha őt sem tudod, hogy ki, akkor viszont kell), vagyis a kiadó nagy „nyomozó” karaktereinek Gothamtől Londonig kell hajkurászniuk őt.

A brit királynő köreiben megbúvó áruló elfogásához pedig maga a fináléban pár oldal erejéig feltűnő mesterdetektív is hozzájárul (Hát nem cool, ahogy először csak pipás-sapkás árnyékát látjuk, ahogy rávetül az ámuló-bámuló Batmanre? Alan Davis tud.), mielőtt készségesen elmagyarázná kollégáinak, hogy lehet, hogy ennyi idő után még mindig életben van, és hogy ugye a Sötét Lovag nem gondolta komolyan, hogy olyasvalaki, mint ő, nem lát át azonnal az álcáján. Batman pedig jó kisfiúként már gyújtaná is az öreg pipáját… Legendák, ha találkoznak.

Large Detective 572-53.JPG

3 komment

Címkék: képregény panelprogram

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr254634093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghavin 2012.07.08. 09:40:52

"Sam Bradley-nek (ha őt sem tudod, hogy ki, akkor viszont kell)"

Azért ez így közvetlenül egymás után meglehetősen vicces :D

SLAM Bradley, nem Sam Bradley.

Ne utálj :D

prick 2012.07.10. 10:40:20

Lehet off, bár Batman-hez kapcsolódik, hogy kijött az Earth One.
Terveztek írni róla?

Case · http://streetartbp.hu/ 2012.07.11. 02:03:44

Miért van az, hogy az amerikai képregényiparban kb. minden angol vonatkozású dologban benne van Alan Davis keze? :D

(És miért van az, hogy ezt a hozzászólást egyszer már megírtam napokkal ezelőtt, de nyoma nincs sehol? :D Oh, blog.hu, én így szeretlek.)
süti beállítások módosítása