Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Ha egyetlen fillért is kiadsz mostantól bármilyen Star Wars cuccra...

2011.08.31. 09:21 Geekblog

...nem vagy normális. Ma kiszivárgott, hogy Lucas további változtatásokat eszközölt a régi trilógián, a nemsokára forgalmazásba kerülő bluray-lemezeken, pontosabban a Jedi visszatéren. Mikor Darth Vader beledobja a császárt az aknába, mostantól azt ordítja majd: "NEEEEEEEEEE!!!!!" Plusz az evokok mostantól pislognak. Plusz Obi Van olyan ordítással ijeszti el a buckalakókat, mintha egy kislánynak a lábára léptek volna. Plusz, plusz...

UPDATE: a Lucasfilm piárosa megerősítette a New York Times-nak a vaderes jelenet megváltoztatását.

Képes bizonyíték emitt (a vaderordítás a beidézett linken rajongók által utángyártott cucc, de megbízható forrás megerősítette a Badassdigestnek, hogy Vader a császár ledobásának pillanatában tényleg ordítani fog).

Ha Lucas nem utáltatta volna meg velem ezeket a filmeket az elmúlt 15 évben, most kimondottan dühös lennék.

74 komment

Címkék: star wars hír

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr103192370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rusznyák Csaba 2011.08.31. 09:55:47

Még nem cserélte le CGI-ra az ewokokat? Hiába, Lucas is öregszik már...

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.08.31. 10:53:07

Most mi értelme lesz az ordításnak? Drámaibb lesz a jelenet? nem.

A pusztán technikai jellegű fejlesztésekkel még semmi bajom (effektek, Bajlós árnyakos Yoda kicserélése ...). De magába a filmbe minek belenyúlni, teljesen jó volt az 30 éve is. Ráadásul ezek a változtatások (pl.: Hogy Christensen van szellemként a Jedi végén) semmit nem adnak hozzá a filmekhez, csak dühítik a rajongókat.

Amúgy a 3D változatot gondolom véletlenül sem az eredeti kópiákból csináljak majd hanem ebből a legújabb BlueRayből, ugye?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.08.31. 10:57:29

mi az, hogy mostantól??
már évek óta csak pénzlenyúlás az egész SW.
Sajnos.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.08.31. 11:02:17

@doggfather: igaz, de ez már a tetejének a teteje.

Mukka · http://pozor.hu 2011.08.31. 11:29:12

valamiert nem lepodtem meg :S

mindamellett, ha mindent megvesznek a rajongok(es eddig is megvettek sulyos penzekert), azzal tulajdonkeppen megerositik benne azt, hogy a saga szemetkupacca transzformalasa helyes es alatamasztott valami. meg egy kis erofeszites, es tiszta remake-erzesem lesz.

vajon a haromdes verzioban mi fog megvaltozni?
kerem tegyek meg tetjeiket!

TheBerzerker 2011.08.31. 12:31:34

Most őszintén ki a k. anyját érdekelte az, hogy az ewokok pislognak-e?

szoni_ 2011.08.31. 12:36:23

a lényeg, h Lucasnak ilyen nagy fokon tetszik a saját műve...
nincsenek ötleteik, ez a baj

Chavez 2011.08.31. 13:14:47

Christensen "szelleme" volt nálam a teteje. Obi és Yoda is idősen jelent meg, ahogy meghaltak, akarom mondani eggyé váltak az Erővel. Anakinnak/Vadernek miért járt a megfiatalodás? Sőt, neki még a páncélt is viselnie kellett volna, úgy lett volna korrekt.

Konya Sándor 2011.08.31. 14:09:35

Basszus, én meg azt hittem hogy ez csak valami poén. Aztán rá kellett döbbennem, hogy ez bizony komoly. Lucas, elmehetsz most már a francba. Komolyan. Nem én vagyok a legnagyobb SW-fan, de azért ez kicsit idegesítő. Vagyis kicsit nagyon.

Secnir 2011.08.31. 14:16:42

szerintem Lucas is CGI. legalábbis élőben még nem láttam.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2011.08.31. 14:25:23

@Chavez: Ha úgy vesszük, Anakin a lávabolygón halt meg, így akár logikus is lehet, hogy amikor a csúnya, gonosz Vader-énjével leszámolva visszatér az Erő útjára, akkor Christensen-arccal jelenik meg Luke-nak, nem rozzant vénemberként.
Minden más változtatásért viszont vascső, faszkorbács és farfekvéses süncsalád Lukácsnak!

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.31. 14:29:36

A Noooo! ordításnak az a szerepe, hogy Vader a "születésénél" is így ordít fel, és most már akkor is, amikor megváltja bűnös önmagát az uralkodó megölésével.

Lucas azt hiszi, hogy ha ilyen dramatikai kapcsot, keretet helyez a történetbe utólag, akkor nagy rendezőnek fogják mondani, akinek a ilyen "jól kigondolt" drámai fejlődéstörténettel tudott előállni...

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.31. 14:30:31

@spontan: "akinek a ilyen" helyett "aki ilyen"

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.08.31. 14:32:59

"...Obi Van olyan ordítással ijeszti el a javákat..."

javákat? mikor? nem a buckalakókra gondolsz?

Festőkkel is előfordult, hogy át, meg átfestették a képeiket, írók is át szokták írni a későbbi kiadásokat, miért ne tehetné meg valaki ezt a filmjével. Szerencsére a régi kiadásokat eltörölni nem tudja, így az utókor majd jól kielemezheti a filmek evolúcióját.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.08.31. 14:41:14

@Hammer: javítom - mint Lucas a filmjeit!!!

2011.08.31. 14:58:23

Zenészek is átírják műveiket...
...csak ott az utolsó változat megegyezik az elsővel! :D

bőrmók 2011.08.31. 15:14:59

@spontan: úristen.. ennek fényében még szánalmasabb az egész

dukeekud 2011.08.31. 15:16:25

@doggfather: "már évek óta csak pénzlenyúlás az egész SW.Sajnos. "

Ha volna egy kis uzleti erzeke Lucasnak, akkor az uj verzioba beletenne Justin Bibert, amint IPhonrol faszbukkol a csajaval vagy fiujaval. Valamelyik mellek jelenetben siman elmenne. :)

Robis 2011.08.31. 15:52:50

Gondolom azért rakta Christensen-t szellemként az új verzióba, mert úgy gondolta, hogy akkor volt még Jedi, utána Sith nagyúr lett. Persze vicces, hogy így olyan mintha Luke nem az apját nézné, hanem a haverját.

Foray Nándor · http://foraynandor.blog.hu 2011.08.31. 16:00:42

Lucas "emberi minősége" az új trilógia óta nem vita tárgya, így már bármit csinál, azt közmegvetés fogadja, pedig én például jobban szeretem az új részeket, mint a régieket, az újak látványosabbak, dinamikusabbak, összetettebbek.

Viszont akadnak afféle diszharmóniák a hat rész egységében, amelyeket nem fog már javítani. Nem a klasszikus "Leia hogy emlékezhet az anyjára?" kötözködésre gondolok, mert arra rá lehet fogni, hogy Erő.

Engem jobban nyugtalanítanak ezek a körbeverések. Dooku kétszer megalázza Kenobit, majd Anakin szétvágja Dookut, végül Kenobi beleordítja Anakin pofájába, hogy "gyenge vagy". Akkor végülis ki erősebb kinél? Nincs papírforma, ez is olyan, mint a fociban, hogy minden meccs más? Vagy: a Sidious-szal körülbelül ugyanolyan erős Yoda lihegve tartja vissza Dookut, akit Anakin lefejez. Ezekszerint Anakin erősebb Yodánál, nem? De ennek tükrében Yoda hogyan mondhatja az Anakint legyőző Kenobinak, hogy "neked nincs esélyed Sidious ellen"? Tele ilyen ellentmondásokkal a fénykardtörténelem.

Valamint Yoda sír, hogy az ovis Anakin túl öreg, ehhez képest Luke rövid idő leforgása alatt akkora harcos lesz, hogy Darth Vader életéről dönthet. A dzsediség is olyan, mint a művészet, hogy nem tanulható, tehetség kell hozzá? De mihaszna évtizedekig képezni a kisdzsediket, ha egy igazi arcból két hét alatt Vader-verő válik?

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.08.31. 16:28:58

Ha ezeket az energiákat film készítésére használta volna, már a Fekete kard trilógia is készen lenne.

NeoExDeath 2011.08.31. 16:45:07

@Foray "Fox" Nándor: Sok ilyen furcsaság van a SW sagában :) Mondok én is egyet. Nem tudom hogy a filmeken kívül mit tekinthetünk a kánon részének, de ott van a The Force Unleashed című videójáték, amit a két trilógia közé lőttek be. Namost a főszereplő csávó állítólag olyan erő használó hogy csak ihaj. A játék egyik pályáján csak színtiszta erőhasználattal a földhözcsap egy komplett csillagrombolót jelentős távolságból (keressetek rá youtube on, CGI videó is van belőle). Namost ez különösen vicces, amikor még Yoda is elszöszmötölt egy ideig az X-Wing mocsárból való kiemelésével... :)

Darkcomet 2011.08.31. 17:30:40

Ráadásul az eredeti mozi verziókat a klasszikus trilógiából már alig lehet a neten is levadászni. Lassan eljutunk oda, hogy nem lesz viszonyítási alap, hogy mi lett kijavítja az eredeti változatokhoz képest. Csak szóbeszéd útján fog terjedni a hozzám hasonló őskövületektől, akik még moziban látták az eredeti filmeket. Szánalmas.

insert random 2011.08.31. 17:31:33

Lucas nem szenilis. Mindig is pocsék rendező volt (a Star Wars-trilógia még istenes, de nézzétek meg az egyéb filmjeit, amikben nem segített neki Spielberg!)

Sajnálom, de a Star Wars nem azért lett ekkora siker, mert jól megírt-megrendezett film volt. Részben a hatalmas áttörést jelentő effektek, részben a kidolgozott fantáziavilág miatt lett ilyen népszerű (amit részben szintén az effektek tettek lehetővé).

insert random 2011.08.31. 17:33:27

Szóval nincs mit csodálkozni ezeken a dolgokon, a fickó egyszerűen tehetségtelen és semmi tisztelet nincs benne a filmművészet iránt, még a saját alkotásait sem becsüli meg.

Joey Lawrence 2011.08.31. 17:59:53

@NeoExDeath: Az épp szerintem az Extended Universe szerkesztőinek és hitelesítőinek a hibája. Lucas azért mégse tudja az egész franchise-ot egyedül figyelni, és azért az EU-ban rengeteg minden van: százezer videojáték, táblás játékok, zsebjátékok, könyvek, stb... Amúgy meg az a játék eléggé arcade jellegű az univerzumot tekintve, ugyanis <SPOILER>meg lehet benne változtatni az egész SW történelmet</SPOILER>. Emiatt én nem tekinteném "hitelesnek" :)

@Foray "Fox" Nándor: Azért a valóságban sem úgy működik, hogy ha papíron valaki jobb, akkor tuti csak ő fog nyerni. Persze vannak furcsaságok az egész kettős trilógiában, de az említett csatározós-körbeverős balhékban simán el tudom képzelni, hogy az aznapi fáradtság, morális jelenlét, mentális erő is szerepet játszhat. Úgyhogy én ezt a valóságban még el is fogadnám, igazából az a zavaró, hogy valahogy mindig a várt pontokon mindig mindenki elbukja a saját tudását. Vagy adott esetben felüljátssza. Kiszámítható, na. :)

mesko 2011.08.31. 18:00:48

hát az enyém már megvan rendelve, szeptember 19-én kapom kézhez, a 6 MOVIES-THE COMPLETE SAGA-t, végülis nem az a hülye aki ennyit pénzel egy franchize-ből:)..nem?
azt mondták, jobb kép, jobb hang, jobb laser, jobban szélesedő kép, látni fogjuk azt is amit nem láttunk kétoldalt, de nem fogjuk látni az eddigi hibákat, mert Lucas azt korrektálta, viszont ahol nem volt, ott csinált, hogy majd később fog ott javítani, meg lesz paródia, meg "hogyan készült" is lesz(ez engem nem érdekel, nem a szakmám:)), meg interjú, meg egy csomó minden..mmint akinek lesz ideje, meg az a másik ideje is, hogy elhülyéskedjen kb.40 órát, ha jól értettem..

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2011.08.31. 18:02:46

azztakkurva... már elnézést. minden változtatással csak szarabb és szabarr lesz ez az eredetileg klassz trilógia.
1. tényleg nincs senki pucájában annyi vér azok között az emberek között akire zsorzs hallgat, hogy megmondja: kedves G. ez elb@szottnagy moslék lenne így, inkább ne csináldköszipáá.
2.vagy olyan mint sjámálán? alkotói géniusznak képzeli magát és nem hallgat a világon senkire?
3 olyan kapzsendáré, hogy bármi áron megpróbál kipréselni még néhány extra dollárt ebből a sagából?

szerintem 3.
szívjon taun-taunt

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.08.31. 18:36:36

Lucas úgy járt mint Anakin. A tehetséges újítóból egy monomániás fasz lett aki nagyívben szarik a rajongók véleményére.

Darkcomet 2011.08.31. 18:37:21

@insert random: Ez így nem igaz. Nézd meg az első filmjét, a THX 1138-at (amiből szintúgy nem lehet elérni az eteti verziót, csak a digitálisan feljavítottat), abba még van spiritusz, mondhatni, zseniális sci-fi. Utána kurvult el valamiért.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.08.31. 19:10:48

Jó. American Graffitit meg eredeti SW-t akarok HD-ben, lepucolva. Mmmmmkay?

nyílméregbéka 2011.08.31. 19:13:56

Jaj, jaj. Olyan lesz már lassan a régi trilógia, mint Gábor Zsazsa arca. Szerencse, hogy nekem az eredeti van meg.
Lucas pedig visszavonulhatna egy kolostorba meditálni, vagy nem is tudom, üsse el egy teherautó, hogy egy ideig legalább békén hagyja a saját művét.

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.08.31. 19:13:58

Egyébként vicces, hogy még Spielberg is exkuzálta magát az ET felújítás miatt, meg hogy a filmek legyenek olyanok, amilyennek megszülettek. Még audiokommentárt sem hajlandó felmondani a DVD-re, merthogy nem akarja elvonni a figyelmet a filmről.

Ilyenkor ölre mennek Lucas-szal, vagy hogy?

KenSentMe 2011.08.31. 19:48:37

Ne pislogjatok itt, mint az ewokok, kicsirigók!

KenSentMe 2011.08.31. 19:48:37

Ne pislogjatok itt, mint az ewokok, kicsirigók!

DoRiS20 2011.08.31. 20:06:17

@Darkcomet:
- több példányban őrzöm őket!!!

Igaz, ne HD felbontás, meg mono szikronos is van közte, de én erre verem a mai napig....

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.08.31. 20:14:43

Ömmm... miért kellett plusz egy szikla R2D2 elé? :D A többi idióta variálást sem értem, de ez...? Teljesen megőrült ez a szerencsétlen.

Peter T. Sinclare 2011.08.31. 20:33:38

@Joey Lawrence: És az megvan, hogy a csatacirkálók ötven méterről, egymás mellé lebegve lövik egymást, mint a kalózhajók? Meg visszarúgó energiaágyúk, megalol.

Darkcomet 2011.08.31. 20:37:10

@Martian: Ez nagyon jó. Nekem ez a kedvencem, ez se kutya:

www.asciimation.co.nz/

attila1 (törölt) 2011.08.31. 20:41:39

@Foray "Fox" Nándor: "Engem jobban nyugtalanítanak ezek a körbeverések. Dooku kétszer megalázza Kenobit, majd Anakin szétvágja Dookut, végül Kenobi beleordítja Anakin pofájába, hogy "gyenge vagy". Akkor végülis ki erősebb kinél? Nincs papírforma, ez is olyan, mint a fociban,"

nem, ez profi boksz.
"Styles make fights"
Fraizer megverte Alit, Foreman megverte Fraizert, Ali megverte Foremant.
Vagy valami ilyesmi

K.Leslee 2011.08.31. 20:47:37

Engem is feldühítene, ha valaha is szerettem volna a Star Wars-ot.

Iron 2011.08.31. 20:53:34

@Darkcomet:
@Gee Halen:
@DoRiS20:

Van egy originaltrilogy.com nevű oldal, ahol az igazán fanatikusok gyártanak mindenféle eredeti ill visszaállított verziókat. Ezek között van egy dark_jedi nevű gyerek, aki a 2006?-os DVD-re kiadott pre-special originál letterbox szörnyűséget nagyon durván följavította és telepakolta kismillió hangsávval. Ez a V3-as verzió DVD-re letölthető a myspleen.org torrentoldalról. Ide bekerülni úgy lehet, hogy beregisztrálsz az originaltrilogyre és írsz egy private message-t neki, vagy beírod a fórumba és küld meghívót.
Készített egy 720p blue-ray verziót is, amit még nem töltött fel sehova, de remélhetőleg ami késik, nem múlik. :)
A fórum:
originaltrilogy.com/forum/topic.cfm/Star-Wars-Original-Trilogy-Theatrical-Editions-Info-ALL-versions-SEE-FIRST-POST-FOR-INFO-AND-AVAILABILITY/topic/10550/

Darkcomet 2011.09.01. 06:59:05

@Iron: Ő az a srác, aki jó alaposan át is vágta a filmet? Mert valami ilyesmi vigyorog a merevlemezemen.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2011.09.01. 08:03:33

Engem ez nem idegesít. Elszomorít, sajnálom Georgeot. Alkotott valamit, annak idején, nulla pénzből hatalmas kreativitással és látható szeretettel megcsinált egy filmet. Sokak számára A FILMET. Olyan örökséget hagyhatott volna hátra, amit a legtöbben egy élet alatt sem tudnának felépíteni, ő pedig vénségére nevetségessé teszi és aprópénzért adja el az álmát. Remélem öngyilkos lesz, ha rájön mit tett. (:

clive. 2011.09.01. 10:26:54

Lucas egy kontár. Rendezőként mindig is szar volt (az Új remény az egyetlen korrekt rendezése szerintem, de a trilógia két legjobb filmjét nem ő rendezte), producerként meg egy őrült pénzéhes pióca. Star Warsért én a Haydenes betoldásai után se adnék pénzt. Szerencsére a netről le lehet szedni a régebbi verziókat. Speciel a 97-es felújítással nekem még nem volt semmi bajom, de ami utána jött...

Én megkérdezném a Birodalom visszavág vagy a Jedi visszatér rendezőjét, hogy mennyire örülnek ennek, hogy oda nem illő dolgokkal basszák tönkre a filmjeiket mert hogy azok jó filmek lettek az ő érdemük nem Lucasé!). És az hogy Lucas producerként azt tehet amit akar, ismét bizonyítja, hogy amikor egy filmbe a producerek nyúlnak bele, és nem a rendezőé a végső szó, abból jó nem sül ki.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.09.01. 10:43:46

@clive.:

Maximum annyit tehetnek már, hogy forognak a sírjukban. Ugyanis sajnos mind a kettőjük elhunyt már.

clive. 2011.09.01. 11:08:14

@The Man Who Laughs: Na akkor most beégtem :) De nem tudtam, hogy már meghaltak.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2011.09.01. 11:20:26

@NeoExDeath: Ráadásul majd befosott a Yoda, amikor a Dooku által feldöntött acéloszlopot kellett visszatartania...
Ugyanakkor az eredeti trilógiában, még arról beszél Luke-nak, hogy a nagyság nem számít, mindegy, hogy egy kis kavics, vagy egy X-szárnyú...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2011.09.01. 12:53:53

@Rorschach: addigra már sok mocsárgázt szívott, és vénségére meghülyült :)

NickelADeón 2011.09.01. 13:21:10

Nekem Yoda egyáltalán nem szimpatikus. Szerintem ő teremtette Darth Vadert. Mindig fikázta szerencsétlen Anakint, ígynemjó, úgynemjó, soseleszel senki, nemtevagyakiválaszott. Ahelyett, hogy terelgette volna a jó felé, kihozta belőle a dacot, dühöt. Nem csoda, hogy ilyen lett szerencsétlen.

Chavez 2011.09.01. 13:40:18

@NickelADeón: Utána Lukenak meg folyton csak dícsérte, hogy "Remek jedi volt. Pompás jedi."
Kis kétszínű geci. (Előbb zöld, aztán szürke.)

ali? 2011.09.01. 15:04:38

ha építek egy homokvárat csak jogom van hogy leromboljam és odaszarjak a közepére nem?

Rusznyák Csaba 2011.09.01. 15:12:30

@ali?: Igen, de ha ezt egy nyilvános strandon teszed, teszem azt, gyerekek előtt, akkor számíts rá, hogy párszor fejberúgnak.

mesko 2011.09.01. 17:25:08

én arra vagyok kíváncsi, hogy mi lesz a megjelenés után..alig várom:)
mert azért van rajta paródia is..ezért én megvárom, és megnézem.

Joey Lawrence 2011.09.01. 19:17:09

@Peter T. Sinclare: Na igen, nem azt mondtam, hogy teljesen valóságos az egész. Mondhatjuk azt, hogy nem a Star Wars fogja a valós űrkorszak technológiai alapját jelenteni. :)
Az emberi tényezőre még könnyebb ráfogni, hogy valóságos, de az általad felsorolt példák tényleg gagyik valahol.

Iron 2011.09.01. 19:23:09

@Darkcomet:
nem, minden full eredeti, ahhogy annó azt a moziban láttad

A rajongók addig könyörögtek, amíg Luca$ kiadott egy special edition pakkot (Christensennel a Jedi végén stb), amiben minden részhez van egy bónusz lemez az eredeti klasszikus, nembelenyúlt nem-special moziváltozattal. Így minden epizód 2 verzióban van rajta. Persze a régit a 90-es laserdisc masterről csinálták mindenféle képtisztítás és följavítás nélkül, ráadásul letterboxban, így elég lehangoló a minősége. (azért jobb, mint előtte bármilyen hivatalosan kiadottnak).
Itt van e:
www.amazon.com/Star-Wars-Trilogy-Harrison-Ford/dp/B001EN71DG/ref=pd_cp_mov_pw_4

na ezt a verziót javította fel a srác szoftveres eszközökkel és a végeredmény nagyon klassz lett :)

walter white 2011.09.01. 20:25:10

en star wars-ert csak moziban adtam penzt (a 80as evekben kisvarosi butikokban arult maszek dzsedisképek nem szamitanak, mert azokbol lukacs ur nem kapott egy fillert sem)

ha hardcore rajongo lennek biztos elvezkednek a 40 oranyi extrara.

teljesen biztos vagyok abban, hogy lucas marketingesei mar reges reg kiszamoltak, hogy a huszadjara felujitott verziokbol sokkal tobbet lehet eladni, igy ez a sok fanyalgas is csak az o malmukra hajtja a vizet, mivel a negativ hangvetelu informacio sokkal gyorsabban terjed a neten.

Firvingi 2011.09.01. 22:13:24

Nagyon Off
Ezt elnézve én csak annak örülök, szegény Dűne könyvsorozat nem lett annyira népszerű, mint a star wars. Amennyiben így lenne, Frank Herbert könyveinek az örökösei talán még jobban meggyaláznák az író hagyatékát, mint amennyire eddig tették...

sas1234 2011.09.07. 13:24:49

A sok HC negatívum ellenére sokan lennének, akik megvennék, de ahogy látom 40.000 Ft.-os magyarországi ár elég sok mindenkit el fog riasztani. Ez s csak nálunk van. Eu szerte 30.000 Ft körül hirdetik a neten.
Így nem érdekel a dolog... Pedig egy 25 e Ft-ot adnék érte, de 40 eFt ? Mindennek van határa...

Rusznyák Csaba 2011.09.07. 13:29:24

@sas1234: Aki teheti (vagyis tud angolul, és nem nőtt hozzá a szíve túlságosan a szinkronhoz), az egyszerűen nem itthonról vásárol. Az amazonról hozzá lehet jutni kevesebb mint 20 ezerért.

sas1234 2011.09.07. 13:31:12

Na igen. Úgy látszik ilyen drága a szinkron...:)

Geekblog 2011.09.07. 13:34:16

@sas1234: 40 rongy?? Háháháháháháhá!!!!!

walter white 2011.09.07. 20:47:57

@sas1234: jaaa, ez ennyibe kerul???

:)
süti beállítások módosítása