Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Halloween Horror Cselendzs 2010!!!

2010.10.06. 10:02 Wostry Ferenc

Negyedszerre rendezzük meg lassan nemzeti intézménnyé váló versenyünket, amelynek során a halál- és szociális kapcsolataikat megvető vállalkozó kedvűeknek október 31 éjfélig annyi horrorfilmet kell megnézniük, amennyit csak tudnak, és minden egyes filmről egy nyúlfarknyi kritikát kell ide, ennek a bejegyzésnek a kommentjei közé vetniük. Halloween éjszakáján aztán összeszámoljuk hogy ki hogy teljesített, és kihirdetjük a nyertest, AKI ELNYERI..... elismerésünket. A korábbi Horror Cselendzsekről emitt meg emitt  olvashatsz (a 2007-es elveszett).

275 komment

Címkék: horror szolgálati közlemény cselendzs

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr772350133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nik. 2010.10.22. 02:51:18

az első négy keddi, a második négy szerdai adag:

31, Sexual Parasite: Killer Pussy (2004)
Két csávó és egy-egy kis-, közepes- és monumentálismellű (de tényleg, ekkora csöcsöket japán nőn én még nem láttam) csaj, akik szerencsére szexi fehérneműben és tűsarkúban járnak túrázni is, az autójuk lerobbanása után logikusan cselekedve bepecózik az első elhagyott, "belépni tilos" és egyéb tiltótáblákkal teleaggatott épületbe, ahol egy olyan ritka hal tanyázik, ami meg női reproduktív szervekbe szeret becsövelni, és ott várni a prédára. Rengeteg szex és erőszak hipergagyi effektekkel, "annyira rossz, hogy már jó" kategória. (Vagina dentata rulz!)

32, Vedma (2006)
33, Viy (1967)
Ez a kettő azért mókás, mert ugyanabból a Gogol novellából (Viy, nem olvastam sajnos, mea culpa) készültek (hihetetlen, hogy mennyi horror készült Gogol írásaiból, bár jobban belegondolva annyira azért nem meglepő, a Holt lelkeket például kész terror végigolvasni (félreértés ne essék, attól még imádom)). A sztori dióhéjban annyi, hogy egy szerencsétlen véletlenül kiiktat egy boszorkányt, aztán úgy alakul, hogy pont neki kell három éjjel miséznie a csaj lelki üdvéért, aki persze próbál bosszút állni.
A Vedma napjainkban játszódik és ha nem oroszul beszélnének benne, meg sem lehetne állapítani, hogy ott készült. A kisvárossal kezdve a rendőrök egyenruháján át a kocsmáig (ahol a lakosság természetesem whiskyt vedel) minden amerikai filmekből lett másolva, még az utcatáblák, feliratok is angolul vannak. Annak ellenére, hogy ennek összetettebb a cselekménye és valami pluszt hozzáad ezáltal, hogy egy olyan helyzetbe helyezi a főhőst, amiben az még csak nem is hisz, de neki kellene megoldania, viszont egy idő után iszonyúan monotonná és zsibbasztóvá válik. Ami miatt mégis meg lehet nézni egyszer az a baljós, minden reménytől megfosztott, hátborzongató hangulata (amit tovább fokozott, hogy kb. minden harmadik mondathoz volt csak felirat).
A Vij már jóval hely- és korhűbb (és élvezetesebb), a helyszínéül szolgáló földbirtokon mindig el van helyezve különböző pózokban néhány ájult részeg díszlet gyanánt, valamint folyamatosan vodkáznak a fő- és mellékszereplők, valamint a statiszták. A Vedmával ellentétben nem veszi túl komolyan magát, néha már-már komédiába hajlik, viszont a fináléban előszabaduló pokoli kreatúrák annyira zseniálisan ijesztőek hogy bárkinek a rémálmait feldobnák.

34, All the Colors of the Dark (1972)
Egy langyos összeesküvés keretében sátánsiták terrorizálgatják Edwige Fenechet (remélem így kell ragozni). Ezt nagyon akartam élvezni, de szinte végig untam, ami számomra is meglepő, mivel Sergio Martino egy isten, és könnyen lehet, hogy ennek is csupán annyi a hibája, hogy annyira azért nem zseniális, frenetikus, <inzert sok random szuperlatívusz> mint a Signora Wardh vagy az Il tuo vizio è una stanza chiusa.., vagy csak én voltam nagyon fáradt..

35, Bloodstained Butterfly (1971)
Trükkös giallo még a szexnél és erőszaknál is izgalmasabb nyomozós és tárgyalótermi jelenetek tömkelegével. Imádtam, ahogyan az orromnál fogva vezetett, majd mikor már biztos voltam benne, hogy rájöttem a megfejtésre kiröhögött, és szétsokkolt egy olyan befejezéssel, ami persze eszembe sem jutott volna.

36, The Killer Must Kill Again (1975)
Mikor Giorgio Mainardi tanúja lesz egy hulla eltüntetésének, ahelyett hogy rendes polgárhoz méltóan értesítené a rendőrséget inkább megzsarolja a gyilkost, hogy tegye el a gazdag feleségét is láb alól, cserébe a hallgatásáért és némi pénzösszegért. Megy is minden mint a karikacsapás, míg a gyilkos autóját hullástól együtt el nem lopja egy párocska, melynek a hölgytagja többek közt azzal szeretné elodázni a pasija szerint igencsak időszerű deflorációját, hogy ragaszkodik hozzá, hogy az a fél napnyi kocsikázásra lévő tengerparton történjen meg. Az első harmada feszült és izgalmas, az utolsó véres és brutális, csak ne lenne a kettő között egy félórás, egyre ellaposodó autósüldözés (ill. inkább követés) jellegű képződmény.

37, The Cat o' Nine Tails (1971)
Ennek és a következőnek inkább csak a megtekintést bizonyítandó összefoglalom röviden a tartalmát, de nem bocsátkoznék bővebb véleményezésbe, mivel kevés vagyok én ahhoz, hogy A Mester munkásságát megfelelő módon laudáljam, neadjisten értelmezni próbáljam.
Egy gyógyszeripari kutatóintézetbe betörnek, de nem tűnik el semmi, úgyhogy a vezetőség a titkos eredmények kiszivárgását elkerülendő inkább annyiban is hagyná az esetet. Nem így a labor közelében lakó vak exújságíró, aki imádja a rejtvényeket, úgyhogy a nevelt lányával és egy riporterrel szövetkezve, az őket érő fenyegetések ellenére nekiállnak megfejteni az ügyet, ahol egyre fogyatkozik a gyanúsítottak száma, és persze nem (csak) azért, mert közben kiderül, hogy ártatlanok. Tökéletes.

38, The Bird with the Crystal Plumage (1970)
Egy alkotói válságban szenvedő író Olaszországba utazik ihletért (meg dolgozni, mert elfogy a pénze), ahol ottléte utolsó napján véletlenül végignéz egy sehogy sem stimmelő gyilkossági kísérletet, ami után végül maradni kénytelen, mivel kezdetben egyetlen tanúként a rendőrség nem engedi haza, később viszont már rögeszméjévé válik az elkövető kilétének felderítése, pedig a nőjével egyetemben többször megpróbálják kiiktatni, de ez is csak abban erősíti meg, hogy már közel jár a megoldáshoz, és mindenáron folytatnia kell.. Perfekt.

cseszlovák · http://cseszlovak.tumblr.com/ 2010.10.22. 09:26:32

sziasztok.

én is rendszeres olvasó, ámde ritka kommentelő vagyok itt. viszont a horror szeretete alap. és milyen szerencse az adott tárgy függvényében, hogy nemrég néztem meg (újra) néhány nagy(obb) kedvencemet.

1. A dög (Feast) -- szerintem az utóbbi idők egyik legkúlabb, legviccesebb horrorfilmje; a nyitójelenet nagy kedvenc; a feszültségteremtés, a kamaradrámaiság pedig kiválóan működik (ennél már csak a legelső Fűrész film kamaradrámája működött jobban, na meg a Kocka). kár, hogy készült hozzá hivatalos folytatás, ami viszont kritikán aluli lett. mert ez a film iszonyú szórakoztató. negyedszerre is! --- 10/10

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.22. 10:38:49

32. És hamarosan a sötétség (1970, And Soon the Darkness) r.: Robert Fuest

Két angol lány nyaralni megy Franciaországba, ahol biciklivel túrázgatnak. Ahogy lenni szokott a barátoknál, egy idő után mindkettő mást csinálna szívesebben, így összevesznek. Az egyik lány tovább teker, a másik inkább napozik az út mentén. Mire gőgjén felülkerekedve visszamegy társához, annak már csak hűlt helyét találja. Elkezdődik egy nyelvi nehézségekkel terhes rémálom. Remekül sikerült megteremteni a légkört, annak ellenére, hogy világosban, nappal játszódik, egy országút mentén, lakott területen végig fenyegető és feszült. Az elveszettség és kilátástalanság érzetét pazar módon érik el, hogy a francia párbeszédek semmi fordítást nem kaptak. Egyetlen hátránya, hogy egy jó félórával a vége előtt kiderül a gyilkos kiléte.

10/7

33. Szögek (2003, Gvozdi) r.: Andrey Iskanov

A nyitányban a főszereplő bérgyilkos egy szórakozóhelyen kinyír párembert, majd hazamenve szép lassan megörül. Szögeket ver a fejébe, megfúrja a homlokát és az agyából jókora darabokat tép ki. Kicsit utána olvastam, hogy tulajdonképp ez mi is akart lenni, egyik helyen ezt találtam: A megtörtént eset alapján forgatott film az orosz távol-keleti Habarovszk szürke, barátságtalan lakótelepein készült, ahol az egykor az orosz kormány lélektani kínzásainak alávetett gyilkos kopott lakásában a mind zavaróbb belső hangok, a realitás elől való menekülés miatt eldönti, hogy szögeket ver a koponyájába. Na, a filmben ebből úgy ahogy van semmi nem derül ki. Soha nem szerettem ezeket a kvázi kísérleti filmeket. Megértem hogy kezdő rendezőknek, pláne olyanoknak akik nem jártak filmes suliba ez jó tanuló pénz, sok esetben néma film jellegük miatt még a barátokból álló amatőr színészetet is jól lehet palástolni az ilyenekkel, de én a később Mesterekké váló direktrorok korai underground munkáit sem bírom(Cronenbergtől Lynchig). A hiba bennem van.

10/3

34. Csigák (1988, Slugs) r.: Juan Piquer Simón

Mutáns, húsevő meztelen csigák irtják a népet, pár főszereplőnek kikiáltott senki pedig megmenti az emberiséget. A vérrel nem spóroltak, itt-ott kimondottan szaftos, a párbeszédek viccesek, nekem bejött.

10/6

Tepes 2010.10.22. 12:09:42

tegnapiak:

34.

The Human Centipede (First Sequence)
2009
Tom Six

A hollandok is megmutatják, hogy milyen beteg dolgokat tudnak alkotni. A cím már eleve setjeti, hogy mekkora baromságról lesz szó.
Fiatal csajok autója pont rossz helyen kap defektet, térerő persze nincs. És persze rossz helyen kérnek segítséget. Majd szerez valahonnan egy japán hapsit is és belőlük szeretné kialakítani az emberi százlábú első próbaverzióját.
Furcsa ötlet eléggé béna megvalósítással. Amolyan időpocsékolás kategória.

2/10

35.

Az állatok napja (Day of the Animals )
1977
William Girdler

Egy horrorfilm, amiben Leslie Nielsen a "főgonosz".
Valamiféle környezetvédelemre felhívó propagandafilm lehetett ez annak idején...
Egy főleg nagyvárosiakból álló csoport túrázik a hegyekben, de egyszer csak megbolondulnak az állatok és elkezdik megtámadni az embereket. Az ok az ózonréteg elvékonyodása. 5000 méter felett az embereket kitelepítik. A csoport megpróbál időben lejutni, de Leslie Nielsen rávesz néhány embert, hogy másik úton menjenek.
A végére minden helyreáll, azaz az emberiség kap még egy esélyt.

4/10

valakién 2010.10.22. 12:30:45

17. Drakula (Dracula) (1992)

Mindig is imádtam a vámpíros filmeket, de ez a film nálam az egyik legjobb. A rendező
Francis Ford Coppola...kell ennél többet mondanom (írnom)!!?? Kitűnő a szereplőgárda, akik nagyon jól "hozzák" a rájuk kiszabott szerepeket. De az egyik legjobb a Drakulát játszó Gary Oldman, aki szerintem megérdemelt volna egy Oscar díjat. Mellette nagyon jó még Sir Anthony Hopkins is, aki amúgy is az egyik kedvenc színészem. A történetet remélem mindenki ismeri...nagyon remélem :-)) A film egyébként megegyezik Bram Stoker regényével szinte szóról szóra. Nagyon jó a hangulata a filmnek, szinte magával ragad és nem enged el. Ehhez hozzájárul a tökéletes képi világ, a maszkok, effektek, ezen a téren kapott 3 Oscar díjat is. Szóval ez a film nálam egy KULTMOZI, ami alapmű nemcsak ebben a műfajban hanem a filmvilágban is.
Aki nem látta azonnal pótolja!!!!!!!!!

10/10

valakién 2010.10.22. 13:06:04

18. Vámpírok (Vampires) (1998)

Itt egy másik nagyon jó vámpírfilm, bár ez már egy modern kori vámpírmozi. A rendező John Carpenter, akit azért is kell megemlítenem, mert ő már sok mindent letett az asztalra a horror műfajában.
Van egy csapat akik vámpírokra vadásznak, de a vezér vámpír Valek mindig kicsúszik a kezeik közül.
Az ő célja az, hogy megszerezzen egy olyan keresztet ami által a vámpírok nappal is tudnak "tevékenykedni".
A főszereplő James Woods aki a csapat vezetője és mellesleg nagyon jól hozza a szerepet. Izgalmas, látványos, van benne minden ami egy jó
vámpírfilmhez kell.

10/10

Több nap alatt nézett filmek.

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.22. 18:29:30

35. Hands of the Ripper (1971) r.: Peter Sasdy

Hasfelmetsző Jack meghal(?), viszont örökségét lányára hagyja, vagyis inkább annak tudatalattijába égeti, minek köszönhetően a lány ahányszor csillogó tárgyat lát, gyilkolhatnékja támad. Iszonyatosan hangulatos Hammer produkció, kellő vér mennyiséggel. Lehet, hogy rám van túl nagy hatással az ódon, macskaköves, kurvákkal teli környezet, de imádtam ezt a darabot is.

10/8

36. Alkonyattól pirkadatig 2. - Texasi vérdíj (1999, From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money) r.: Scott Spiegel

Scott Spiegel-nek annak idején volt egy Intruder című iszonyat jó horrorja (Istenem,az a durva hentelés? öröm rá visszagondolni), amiatt a geekeknek ismernie kell a nevét, emiatt fölösleges. Végig a tarantinoizmus jegyében pörög, kamerabeállítás,zenék, karakterek miegymás. Szerencsére a történetben itt nem próbálják meg újból lenyomni a vörös heringet a torkunkon, mindenki tudja, hogy úgyis vámpírvérengzésbe tör ki a buli, úgyhogy a felvezetéssel nem tökölnek. Ennek ellenére gyengécske.

10/3

37. Alkonyattól pirkadatig 3. - A hóhér lánya (1999, From Dusk Till Dawn 3: The Hangman's Daughter) r.: P.J. Pesce

A film ékes példája annak, hogy ha igazán akarják, akkor ezeket a csak DVD-re gyártott folytatásokat is meg lehet korrektül csinálni. A szerkezete az alapművet idézi, csak itt westernnel indítunk. Az akció jelenetek mind az elején lévő western mókánál, mind a filmvégi vámpír dzsemborinál profin vágott, szerkesztett, remek hangulatot áraszt magából. Szóval ritka kis kincs ez a maga nemében, bár minden mozifilm olcsó folytatása ilyen lenne. Michael Parks pedig az isten.

10/7

Tepes 2010.10.22. 19:01:47

36.

Cannibal Holocaust
1980
Ruggero Deodato

Doedato hírhedt filmje, ami a bemutatása idején nagy viharokat kavart. Ma már persze más a hatása, de attól még nem rossz film.
Egy 4 fiatalból álló eltűnt expedíció után kutat egy professzor 2 helyi vezetővel a dél-amerikai dzsungelben. Csak a maradványokat találják, meg illetve a vidiófelvételeket az expedícióról. A film második része ennek a bemutatásáról szól, illetve az egyéb szereplők azt kommentálják.
A 3 srác meg az egy csaj először az egyik törzset szadizzák, majd tovább mennek egy másik, vadabb törzs felé. Ott már kevésbé tolerálják őket.

7/10

37.

Az erdei fantom (The Burning)
1981
Tony Maylam

Táborlakók meg akarják szivatni a gonosz részeges gondnokot. Túl jól sikerül és meggyullad a ruhája meg persze ő is.

Pár év kórházi kezelés után kiszabadul a kórházból is visszatér a táborba, hogy bosszút álljon.
Oké, az ilyen filmek eléggé kiszámíthatóak, de ez már túlzás volt. Mintha a rendező elővette volna a "hogyan készítsünk táborozós horror filmet" könyve, és lépésről lépésre haladna benne. Így persze csak a retrofíling marad.

4/10

valakién 2010.10.22. 21:03:15

19. Kabinláz (Cabin Fever)

Ez Eli Roth első filmje. Nem rossz, de túl nagy hatással nem igazán volt rám.
Öt fiatal egy erdei kunyhóban akar lazítani, de közbeszól egy húsevő vírus, ami egyenként megtámadja őket. Itt is úgy mint a Motel filmeknél inkább a jellemábrázoláson van a hangsúly. Van benne egy-két jó poén, főleg a végén. Nézhető.

6/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.22. 23:21:02

Ha vége a hétnek, jönnek a zombik :D

9, Dod Sno (Náci Zombik - 2009)

A skandináv népek mostanában teljesen berobbantak a filmes köztudatba. Ugye ott volt az Engedj be, aztán a Millenium trilógia, ráadásul régebbi északi filmeket is mostanában adnak ki itthon dvd-n. És természetesen itt van írásom zseniális tárgya :D. Na , jó nyilván nem az, de a célját csont nélkül teljesíti. És mi is lenne az a cél? Hát nem más, mint megidézni és tiszteletet állítani az olyan klasszikusok előtt mint az Evil Dead vagy a Braindead és természetesen eközben agyatlanul szórakoztassa a nézőt.

A forgatókönyv a legnagyobb közhellyel indul (fiatalok az isten háta mögé mennek nyaralni, ahol még térerő sincs) és annak ellenére, hogy teljesen kiszámítható nincs vele semmi baj, ugyanis a film már az elején bevallja, hogy maradunk a kitaposott ösvényen mint a nagy elődök. Innentől pedig a néző tisztában van azzal, hogy ez egy önironikus marhaság szigorúan tilos komolyan venni. Innentől pedig indul a móka, sajnos a film egy picit lassan indul be. Igaz, az elején is vannak feszültséggel teli jelenetek viszont a film második fele sokkal erősebb az ami remekül szórakoztat (gondolok az utolsó 20 percben lévő nagy összecsapásra, az minden pénzt megér). A kivitelezés igényes, a zombik jól vannak megcsinálva és goreból sincsen hiány, a humor is a helyén van. Ráadásul a sok jelenetbeli idézet is nagyszerű. A színészek nem rosszak, hozzák azt a szintet amit elvár az ember egy ilyen filmnél, de hiányzott egy igazán markáns főszereplő karakter mint pl. Ash.

Nem lesz klasszikus a film (pedig lehetett volna egy kicsivel gyorsabb kezdéssel, csipetnyi több humorral, emlékezetesebb főhőssel és pár fosatósan ijesztő jelenettel - hiába volt meg a feszültség és az izgalom, megijeszteni nem nagyon sikerült) de még így is kifejezetten szórakoztató film, Zombi rajongóknak megéri ráfordítani a 90 percet.

6,5/10

10, Dawn of the Dead (A Holtak hajnala - 2004)

Akárki akármit mondjon, szerintem ez egy nagyon jól sikerült zombi film (sőt az utóbbi idők egyik legjobbja). Lehet, hogy nem hangsúlyozódik benne annyira az a társadalom kritikai vetület ami Romero filmjét klasszikussá tette, de Snyder nem is akart mást mint átvenni az eredeti két legfontosabb motívumát (bevásárló központ és zombik) és egy mai szemmel pörgős, szórakoztató és minőségi akció-horrort alkosson.

Ez pedig sikerült neki. A forgatókönyv végig izgalmas és életszerű tele feszült és drámai helyzetekkel. A film gyorsan beindul és utána egyszer sem fullad unalomba. A karakterek kissé két dimenziósak, de a profi színészeknek sikerül élettel megtölteni őket. A trükkök és maszkok mind elsőosztályúak. Snyder rendezésén érezhető, hogy videoklipekkel foglalkozott, de ez nem baj mert filmje dinamikus és vannak kifejezetten emlékezetes jelenetek. A zenei klippes főcím pedig az utóbbi idők egyik legjobbja.

8/10

phobic23 2010.10.23. 00:20:21

12]
Tales from the Darkside - The Movie (aka. Creepshow 3.) ~ Történetek a sötét oldalról ~ 1990
r.: John Harrison

Három rövid történet Sir Arthur Conan Doyle, Stephen King és Michael McDowell tollából. Külön érdekesség, hogy King történetét Romero adoptálta vászonra. A történetek zavarkeltői egy megidézett múmia, egy fekete macska egyenesen a pokolból és egy vízköpő, aki egyetlen ígéretért cserébe megváltoztatja egy férfi életét (ez utóbbi történet lényegében megegyezik a Kobayashi '64-es ~Kwaidan~jának Hóasszony történetével). Nekem tetszett.

7/10

phobic23 2010.10.23. 02:02:04

13]
Quicksilver Highway ~ 1997
r.: Mick Garris

Szintén rövid történetek, de ezúttal csupán kettő, és egy különös mesélő, ki az utakat járva érdekes dolgokat és még érdekesebb történeteket gyűjt. Az első történet főszereplője egy felhúzható 'játék'fogsor, a másodikban pedig egy plasztikai sebész kezei lázadnak fel gazdájuk ellen és önnön szabadságuk érdekében. Christopher Lloyd pedig zseniális, mint mindig.

7/10

Dr. No 2010.10.23. 09:43:02

12. Az idegen és a vadász harca (AVH: Alien versus hunter 2007 Scott Harper)

Tűzgolyó szeli át az amerikai kisváros égboltját, majd utána két szörnyű lény bukkan fel a környező erdőben, és élethalálharcot vívnak.

Képzeljünk el egy három méteres pókot, aminek a feje helyén egy xenomorph van az Alien-ből, deréktól fölfelé, de néha lefelejtik róla a póktestet. Inkább ne képzeljük el: lehetetlen a valós WTF???!!!-hatást elérni. Annyira szar, hogy nekem az első negyedóra után esett csak le, hogy nem két különböző szörny van, hanem egy, aminek néha elfelejtik az egyik felét. Ellenfele egy fémből készült Girardi-kalapot viselő küklopsz, aki néha láthatatlanná válik és annyira kemény, hogy átlagban három lépést tesz óránként. A három házból álló kisváros alatt olyan csatornarendszer húzódik, amiben állva gyalogolnak és eltévednek (!) a szereplők, majd a "város" határain kívül jönnek a felszínre. Az erdei jelenetek körülbelül 50 négyzetméteren játszódnak. Nem részletezem. A színészek - röhejesen szarok, a dialógusok - röhejesen szarok, egyáltalán, minden röhejesen szar. Nem kell sokat gondolkozni azon, minek a szánalmas, röhejes, filléres ripoffja is ez a valami. Az Asylum produkciója.

mesko 2010.10.23. 18:31:23

22. Long Weekend(2008)

Érdemes volt rászánni az időt, rég láttam ilyen gyönyörű tájakat, mégegyszer sokadjára is meggyőződve, hogy mennyire szooper a természet!
Tömörítve a történet: egy házaspár, Peter és Carla, elhatározzák, hogy fresh-ebbé teszik lerobbant házasságukat, és ezt egy kempingezés leple alatt véghez is vinnék, ha minden zsír volna, de akkor hol lenne olyan izgalmas a film, mint amilyen lett:)
Csodás film, itt-ott csípetnyi horror-al füszerezve, úgy finoman, nehogy gond legyen bellölle:)
A film szinopsisa szerint ez egy, amolyan "ember vs. természet" akar lenni, de szerintem nem!
Peter és Carla tényleg azt kapják ami jár nekük, de nem azért mert, ha a természetet buzerálod akkor az fogja magát és boszút áll, hanem azért mert ők mindenhol majmok, otthon is és ha bárhová mennek ott is..hadd ne szépítsük a két nagyfejűnek a marhaságait.
Jim Caviezel játsza Peter-t, és gyakorlatilag ő viszi el a hátán az egész filmet, nagy "bolond" ő,..eltudja érni mindig nálam azt is hogy imádjam, de az ellenkezőjét is:), igazi színész aki mindig teljes erőbevetéssel dolgozik..
Nem szabad kihagyni, és máskülönben ki nem szereti a long weekendeket?

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.23. 19:04:53

38. Drakula fia (1943, Son of Dracula) r.: Robert Siodmak

Alucard gróf (micsoda kreativitás) érkezésére vár Kathrine, aki annak ellenére, hogy vőlegénye van simán hozzámegy Dracula fiához. Persze ez a vőlegénynek nem tetszik és rálő Alucard-ra aki testével védelmezi a lányt. Mivel a golyó áthatolt a vámpíron, így a mögötte kuporgó lány hal meg. Vagy mégsem? Őrület, hogy Hollywoodban már az ősidőkben is mennyire értettek a buta folytatások készítéséhez, a nézők hülyének nézéséhez. Manapság fennhangon szidja mindenki az álomgyárat, mert remakelnek, meg Fűrész 17-et készítenek, de hát ezek mindig ezt csinálták, baszameg.:)

10/4

39. Drakula háza (1945, House of Dracula) r.: Erle C. Kenton

Edelmann dokihoz ellátogat Drakula gróf, aki a szaktekintély segítségét kéri, ugyanis megakar szabadulni vámpírlététől. Ugyanezen okból kifolyólag megjelenik a Farkasember, sőt még Frankenstein szörnye is tiszteletét teszi. Persze Drakula blöfföl, hátsószándék vezérli. Ekkora ökörséget. Ha jól tudom ez az utolsó classic universal Drakula, farkasemeber, Frankenstein mozi, nem csoda, ilyenkorra már nagyon elfáradtak ezek a filmek. Nemcsak a történetek kitalálásánál, de minden téren befuccsolt a kreativitás. Szörnyű.

10/3

40. Equinox (1970) r.: Jack Woods

Srác a diliházban köt ki miután, Ő és három társa találkoztak az elképzelhetetlennel. Igazából a történet nem nagy szám, illetve full amatőr munkáról van szó, de pont ezért ez a stop-motion technika amit használ, ráadásul ’70-ben, engem meggyőzött. Nem kevés energiát fektethettek bele, ez nálam elismerésre méltó.

10/7

mesko 2010.10.23. 23:49:39

23. Zombieland(2009)

Csak, hogy vidáman zárjam a zombis filmek kategoriát.., hát nem egy Romeros zombis film, ez valami abszolút relaxáló, teli fekete humorral, egyszóval nekem bejött ez a film, annak ellenére, hogy már torkig vagyok a zombikkal.
Nem értem ezeket az amerikaiakat, rákapnak egy témára, oszt addig űtik azt a vasat, hogy már-már terrornak érzem:)
Ez a film egy lifestyle lecke, abban a világban ahol, ha szembe jön veled 100 ember, abból biztos, hogy 99 zombi..naa, most rátérek egy túlélőre, akit a paranojája és a saját felállított szabályai tartanak életben.
Először arra gondoltam, hogy nem foglalkozóm részletesen vele, de egyszerűen nem lehet egy ilyen geek-et kihagyni, pláne ha a blog címe is ilyen..
Columbus(Jesse Eisenberg), egy igazi antiszociális geek teli különböző fóbiákkal, aki félelmében mindentől fosik, több mint 30 szabályt állít fel, pl.:
The first rule of Zombieland: Cardio
-és itt futsz a zombik elől ahogy csak birsz..nem ajánlatos, a túlsúly:), ez csak az első..nem sorolom el az egésszet, de nagyon érdemes ezeket megtanulni, mert roppant szórakoztatóak, és megkell hagyni hogy egész okosak:)
Annyira természetesen játszik ez a Jesse Eisenberg, hogy teljesen elhiszem neki, hogy ezt csak így lehet túlélni, na de ott van Tallahasee(Woody Harrelson), aki egy zombi sorozatgyilkos, ki nagyon performáns fegyverekkel rendelkezik, és teljes élvezet látni az erejét amivel kiáll a zombik ellen.
Bill Murray is feltűnik, tehát egy komédiát kapunk(természetesem nem marad el a horror sem), amit nem bántam meg!

nik. 2010.10.24. 02:03:59

csütörtökön csak kettőig jutottam, aztán puhány módon kidőltem:

39, The Uninvited Guest (2004)
Ezt hetekig érleltem elsuvasztva, mivel képtelen voltam rávenni magamat a negyvenkettedik spanyol haunted house-os horrorra. Nos, tényleg úgy indul, bár első meglepetésként ezúttal nem egy kísértet, hanem egy hús-vér ember pecózik be egy rendmániás építész hatalmas házába, ahol újabb meglepetésként hamar letudják az iszonyatos feszültséggel teli kergetőzést, hogy aztán egy hirtelen fordulattal átcsapjon a film fekete komédiába, majd a meglepő befejezés idézőjelbe teszi, egyben allegórikus, többféleképpen értelmezhető, tökéletes egésszé formálja az addigikat. Ötletes kis hullámvasút, végig csak kapkodtam a fejemet..

40, Singapore Sling (1990)
Ez az első görög horror, amit láttam, és ez alapján valószínűleg a görögökről is azt fogom gondolni, hogy ott csak lélekszaggató remekművek készülnek ebben a műfajban (mindaddig, amíg bele nem futok az első gagyibb darabba, ofkorsz). Egyszerre végtelenül erotikus és hányingerig taszító, szürreális, fekete-fehér rémálom egy velejéig romlott, perverz anya-lánya duóról, akik foglyul ejtenek egy halott szerelme után nyomozó férfit, akit a zsebében talált koktélreceptről Singapore Slingnek neveznek el (mivel beszélni nem hajlandó/nem tud), majd mindenféle szexuális elhajlásra kényszerítik. A szó legpozitívabb értelmében véve sokkoló dagonyázás a lélek legaljában, olyan gonosz és sötét feketehumorral, ami már görbíti a teret.

gondoltam majd pénteken két filmmel többet nézek, hogy meglegyen a napi négy darabos átlag, amire beálltam mostanság, de ezt a csajom szabotálta a gép elrekvirálásával holmi sorozatnézés céljából, erre én trükkös módon kihagytam egy alvást, és ha nem állok neki hatfogásos vacsorát főzni (reggelire), meg is lett volna a hat (film), de végül eggyel kevesebb sikerült csak.. (viszont ha ma is sikerülne ötöt megnézni..) micsoda izgalmak..
egyszóval péntek estétől szombat hajnalig terjengő adag:

41, A Holy Place (1990)
Talán említettem már, hogy rákattantam a Gogol Vij c. novellájából készült, és a szerb horrorokra. Ez mindkettő egyben, úgyhogy el lehet képzelni a lelkesedésemet, amit ez aztán elég hamar leapasztott, pedig igyekeztek felturbózni a történetet lájtos szexjelenetekkel és némi incesztussal, valamint a boszorkány árnyaltabb jellemábrázolására is ebben került először sor, de annyira vontatott, hogy majdnem elaludtam rajta.. (Vicces, hogy mindhárom adaptációnak teljesen más a vége.)

42, H6: Diary of a Serial Killer (2005)
Minősíthetetlen spanyol Hostel-Martyrs-Hannibal korcsulat (meg még a franc tudja, pontosan hány filmből khmmm.. merítettek inspirációt a készítők), amiben sehogy sem sikerül úgy elrendezni az összelopott elemeket úgy, hogy valami értékelhetőt alkossanak. Semmi ritmusa nincsen, a röhejes motivációkkal rendelkező főhőst találomra tologatják egyik a jelenetről a másikra, akkora logikai bakugrásokkal, hogy a fal adja a másikat.

43, Detour (2009)
Keményen két potenciális áldozattal rendelkező norvég slasher, amiben nem hal meg senki, azonban az összes létező klisét és legalja hibát felvonultatja, négyzetre emelve.. Imbecillis párocska piát csempészik a norvég-svéd határon, ahol hazafelé menet egy rendőr, akiben első ránézésre sem lehet megbízni, balesetre hivatkozva eltereli őket egy másik útra, ahol többek közt kétszer defektet kapnak a gondosan elhelyezett kiszögelt deszkáktól, belefutnak egy retardált recskázóba, összeszednek egy csajt, aki pont onnan menekül, amerre tartanak, etc.., de mindezektől persze a gyanú szikrája sem merül fel bennük, ennek ellenére vérlázító módon még életben is marad a két gyökér. 77 perc még sosem tűnt ennyire pokolian hosszúnak.

44, The Horde (2009)
Rendőrök vs. gengszterek vs. zombik, bár sosem derül ki, hogy ezek miért mennek egymásnak, talán jobb is, így nem megy a non-stop kőkemény zombihentelés rovására. Más nagyon nem is található a filmben, viszont egy percnyi üresjárat sem, megállás nélkül hullanak a bespeedezett zombik baltától, gránáttól, golyószórótól, késtől, tökös csaj puszta kezeitől, etc.. Lényegében olyan, mint a Crank, zombikra adaptálva. Tökéletes, attól a gyakran előforduló, idegtépő hibától eltekintve, hogy a protagonisták egy antigravitációs térben szabadeső lajhár sebességével, úgy a negyvenkettedik hatástalan hasbalövés után ugyan rájönnek, hogy effektívebb az előhalottak fejére célozni, mégis mintha mi sem történt volna, továbbra is szívesebben lőnek mindenhova máshova..

45, Cannibal Holocaust (1980)
Nem tudom, miért éreztem úgy, hogy ~20 év után hirtelen újra át kell esnem ezen a traumán.. Kb. öt-hat éves voltam, mikor először és utoljára láttam (igen, tudom, ez sokmindent megmagyaráz), de a suna és a kőpénisz találkozására meg a filmescsaj megerőszakolására a mai napig kristálytisztán emlékeztem, a többi kiesett, a sztorit meg anno fel sem fogtam, mert akkoriban még se az angol se a felirat olvasása nem ment maradéktalanul. Nehéz a meghatározó, gyerekkori filmélményeket (főleg, hogy nekem sem sok ilyen volt) utólag objektíven megítélni, erre nem is vállalkoznék, mindenesetre a felvonultatott erőszakhegy így, immáron kontextusba helyezve sem lett kevésbé érthetetlen, felfoghatatlan és megdöbbentő mint anno (ismétlem, fogalmam sincs, hogy ez azért van-e, mert ennyire hatásos a film, vagy csak az emlékek teszik).

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.10.24. 08:35:58

3.

Péntek 13. - Véres kirándulás (Friday the 13th Part III

Ott folytatódik,a hol a 2. rész véger ért. Jason magához tér, majd az újabb táborozókat kezdi aprítani. Alényeg azonban az, hogy most kerül a helyére az a bizonyos hokimaszk.
6/10

phobic23 2010.10.24. 10:52:12

14]
The Island ~ Rémségek szigete ~ 1980
r.: Michael Ritchie

Blair Maynar (Michael Caine) riporter úgy dönt utánanéz a Karib tengeren eltűnő túristahajók rejtélyének, pechjére az egyik szigeten talál egy falut, ahol 'megállt az idő' - vérszomjas kalózok leszármazottai rabolják el a fiával együtt, és feltett szándékuk, hogy a gyerekből is 'becsületes kalózt' neveljenek...

Nem is annyira horror, mondjuk inkább úgy, hogy horror elemekkel megtűzdelt kalandfilm, viszont a hentelős részeknél nem szemérmeskedik :)

6/10

Dr. No 2010.10.24. 11:12:27

13. Warlock 3. - Az ártatlanság vége (Warlock III. The end of innocence 1999 Eric Freiser)

Egy kollégista lány megörököl egy régi, elhagyatott házat, és a hétvégén a barátaival elutazik, hogy fölfedezze. Azonban a címszereplő boszorkánymester közbelép. Célja, hogy feláldozza a főszereplőt, mivel az a leszármazottja annak a gyereknek, akit háromszáz évvel korábban már föl akart áldozni, hogy megidézze a Sátánt. Vagy mi.

Abszolút trash abból az időszakból, amikor az ilyesmit még nem tudták videokamerával fölvenni. Bruce Payne még az elviselhetőség határán innen alakítja a címszerepet. Technikailag viszonylag korrekt mű, van egy-két vicces halál, na de amikor a végső leszámolás során Payne óriáskecskévé alakul, onnantól már csak röhögni lehet az egészen.

14. Plane Dead (Flight of the living dead: Outbreak on a plane 2007 Scott Thomas)

A totál zsé: zombik a repülőn. Dr. Bennett a CIA elől egy Boeing 747-es rakterében menekíti kolléganőjét, akit bedugott egy füstölgő ládába. A doktornőt a dr. Bennett által megalkotott retrovírus fertőzte meg, amitől TERMÉSZETESEN zombi lesz mindenki (hogy mi a fenének van ilyesmire szükség, arra a szokásos blabla az élet meghosszabbításáról, az elpusztíthatatlan katonákról és a t.). A némber persze kiszabadul, a többit el lehet képzelni.

Nekem kb. olyan szórakoztató volt ez a kis darab, mint a Kígyók a fedélzeten. Nagyjából ugyanakkor is készült. Az alkotók bár nyíltan nem röhögik ki saját művüket, de a zsé-kategória közhelygyűjteményét olyan aprólékos teljességgel hozzák össze, hogy azt lehetetlen komolyan venni. A repülőgép utasai közt megtaláljuk a csinos, de lélekjelenlétét el nem vesztő légiutaskísérőt, a nyugdíj előtt álló kapitányt, aki utolsó útjára indult a géppel (még nem is sejti, mennyire igaz), a jakuza-kinézetű japánt, az agyatlan kosaras srácokat barátnőikkel, a zseniális bűnözőt a rá felügyelő derék nyomozóval (a nyomozó persze a végére összejön a csini, de stb. utaskísérővel), a magát korosodó hippinek álcázó légimarsallt, aki persze csak a film közepén fedi föl magát, az őrült tudóst, a szimpatikus színesbőrű házaspárt, sőt, a film készítői arról az alapszabályról sem feledkeztek meg, hogy repülős katasztrófafilmben MINDIG kell papnak vagy apácának lennie a fedélzeten. Rajongóknak egyszer mindenképpen érdemes megnézni.

Dr. No 2010.10.24. 11:15:03

@Dr. No: Még annyit a 14. film érdekességeként, hogy a film főcímében Plane Dead-ként jelöli meg magát, ám az imdb katalógusában a Flight of the Living Dead: Outbreak on a Plane-ként szerepel, ha valaki meg akarja keresni.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.10.24. 13:39:00

8. The Ruins - A Romok

Pár nyaraló egyetemista összetalálkozik a napfényes tengerparton egy német diákkal akinek a bátyja épp lelépett egy régészlánnyal valahová az őserdőbe kiásni egy ősi romot. Uzsgyi a kaland kedvéért már mennek is utánuk. De nem találják őket, csak egy bizarr maja templom romjait, fegyveres és ideges helyieket akik felkergetik őket erre a piramisszerűségre, és annak a tetején egy elhagyott tábort. Le nem jöhetnek, agyonlőnék őket, de odafent sem maradhatnak nézve a fogyó élelmüket és vizüket. És ki tudja lehet, hogy nincsenek is egyedül, a piramis belsejéből furcsa hangok hallatszódnak.

Véleményem szerint egyszer simán nézhető horror. Én egyszer kétszer egészen beparáztam rajta, főleg a piramisban játszódó jeleneteken, meg az amatőr lobotómián. O_o

8/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.24. 17:20:38

11, The Mist (A köd - 2007)

Frank Darabont filmje az utóbbi évek legjobb Stephen King adaptációja (az 1408 mellett). Igaz sokkal inkább a társadalom kritikára és a drámára van kihegyezve mint, sem a horrora. Véleményem szerint többnyire hitelesen mutatja be az emberi viselkedést, ilyen katasztrófa helyzetben. Persze azért kapunk rendesen feszültségben bővelkedő jeleneteket, amik igazán jól sikerültek. A színészi játék, ha nem is kiemelkedő, de abszolút korrekt nem lehet rá panaszunk. Sajnos nem tökéletes a film, van néhány apró hiba amit megemlítenék. A legszembetűnőbb a gyengécske cg(nem vagyok efekt buzi, de 2007-ben ennél jobbat is lehetett volna készíteni - nyilván a költségvetés lehet a ludas -, és sajnos enyhén vissza vesz a félelem faktorból, de nem vészesen, azért élvezhető határon belül marad). A másik a film vallási vonulata. Ezzel csupán annyi volt a bajom, hogy az egyértelműen elvakult fanatikus (semmi bajom a vallással vagy a hivőkkel, de ez a nő elmebeteg, erőszakos és egoista) Mrs Carmody (Marcia Gay Harden - a film legjobb alakítása, ilyen ellenszenvet filmes karakter Mrs. Fletcher óta nem váltott ki belőlem)a végén, szinte mártír halált hal. Illetve, hogy a film alatt igazából senki sem próbálja felvenni vele a komolyan vitát és hatni az emberekre, a főhősök inkább egymás között sugdolóznak.

Ezek ellenére is izgalmas, érdekes film. A lezárás pedig zseniálisan depresszív és drámai.

7,5/10

mesko 2010.10.24. 20:38:26

24. Devil's Playground(2010) - Mark McQueen

Cole(Craig Fairbrass), egy szörnyű gyilkos épp megtér, bevalja nagy pirulásan, hogy ő mennyi-de mennyi gonoszságot művelt el életében, de most itt az alkalom, hogy jóvá tegye, mert soha nem fog bocsánatért esedezni..arra ne számítsunk!
Pár szó, hogy mit is tesz jóvá:
Londonban egy arrogáns, "föld okosa" barom, tesztel egy szérumot, az önként jelentkező 30,000 emberen. Mindenki szépen megkapja a maga porcióját, és elkezdenek átalakulni valami szörny féleséggé,.. olyan erezet alakul ki a bőrükön mint mikor a folyókat ábrázolják a térképen,..nagyon rusnyák lesznek, de szuper gyorsak és embert esznek, s akit megmarnak azok olyanná változnak mint ők.(lehet, hogy ezek is egy fajta zombik:))
DE, van köztük egy csaj, Angela aki egyedül immúnis volt valamiért a szérumra, ezért ő meglóg...
Cole, megelégelve a mega kegyetlenségeket, elhatározza, hogy megkeresi a csajt, és ha megtalálná át is adna neki abban a percben 3 fecskendőnyi ellen-oltást, amivel majd megmentik az emberiséget..
Csak mivel Cole-t is megkostólják a szörnyek, ő elkezdi útközben beszúrogatni magának az oltásokat, azt hazudja az egyik sasszemmel rendelkező társának, hogy azért oltógatja magát, mert cukorbeteg:)
Közben egyre szaporodnak a szörnyek..oda az egész londoni glamour, de Cole rátalál a csajra, sőt az is kiderül, hogy miért is nem hatott rá a szérum..(nem mondom meg!)

Lábbal írt forgatókönyv, kíszámíthatóság, stb., letudnék róla húzni isten tudja, hány rend bőrt..de nem teszem, mert ma nagyon kedves vagyok:)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.24. 21:57:19

12 The Texas Chainsaw Massacre

Messze nem olyan rossz, mint, a híre. Nagyon röstellem, de az eredetit még nem volt alkalmam megtekinteni, így nem tudom megmondani, hogy remakeként, hogy állja meg a helyét. Viszont önálló slasherként koránt sem rossz. Marcus Nispel rendezésén érződik, hogy videoklippekkel foglalkozott, de ez nem baj. Sőt éppen ez emeli ki napjaink tini horrorjai és remakjei közül. Ugyanis a hangulat teremtés szinte tökéletes. A fényképezés első rangú. A kép és zene hibátlanul passzol egymáshoz.A dokumentum filmes betétek plusz hozzáadnak a nyomasztó hangulathoz. A forgató könyv a jól bevált sémákat követi, egy két minimális bakival. Nincs sok meglepetés, de a tempó remekül el van találva. Gyorsan beindul és onnan végig feszes. Lehetne egy kicsit brutálisabb, de így sem panaszkodhatunk. A színészek helytállnak, rossz alakítás nincs is igazán. Sőt a műfajhoz képest egész jók (különösen R. Lee Ermey a seriff szerepében). Nem lesz egy klasszikus darab, de kiemelkedik a hasonló tematikájú filmek közül (pl.: a 94-es 4. résznél kifejezetten jobb). Simán a 2000-es évek legjobb slasherje.

6,5/10

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.25. 00:10:09

41. Kísértés (2004, Adam & Evil) r.: Andrew Van Slee

Pár fiatal, sikeres érettségijüket megünneplendő elmennek egy tó melletti táborba bulizgatni. Viszont két srác múltjában sötét titok lappang, amit valaki rajtuk kívül is tud, és most bosszút áll néhai hibájukon. Unalmas, ezerszer látott amatőrség, amit a hozzáillő, gagyi és erőltetett szinkronnal sikerült megnéznem.

10/1

42. A sikító nő átka (1963, La maldición de la Llorona) r.: Rafael Baledón

Amelia-t meghívja kastélyába rég nem látott nénikéje. Hívását elfogadva férjével meg is érkezik. Még csak nem is sejtik, hogy a néni már rég nem az, kinek ismerték, és hogy Amelia-nak kell életre keltenie illetve beteljesítenie a sikító nő átkát. Kellemes hangulatú mozi, faja maszkokkal, kicsit kezdetleges effektekkel (hiába azért a boszorkány berepülésénél túlságosan is látszik a drót, lehetett volna valami finomabb damil megoldást is választani)

10/6

43. A láthatatlan ember (1933, The Invisible Man) r.: James Whale

Feje búbjáig beburkolt idegen érkezik a vidéki kis kocsma portájára, hol szálást és főképp teljes nyugalmat kér. Persze nem kap. Így viszont a fizetés is elmarad, cserébe a tulajdonosok olyat látnak amit még soha nem láttak. Vagyis most sem, hiszen az idegen láthatatlan. Elkezdődik a hajsza a kézzelfoghatatlan után, a téli tájat hullák borítják. Kissé zavarba ejtett ez a remek, mert a trükkök, a hangulat és a láthatatlan ember orgánuma erőteljesen magával ragadó, viszont nagyon sok a komikus elem(ha jól emlékszem az író H.G.Wellsnek sem tetszett pont emiatt). És sajnos mára a nem viccesnek szánt részek sem hatnak horrorisztikusnak, hanem inkább sutának, így nehéz komolyan venni (főleg az elején felbukkanó nagy bamba konstáblerre gondolok). Összességében nekem bejött, bírom a régi filmeket, de ma már csak inkább a tisztelet az, ami motivál, hogy szívből dicsérjem.

10/7

44. The Necro Files (1997) r.: Matt Jaissle

Egy aberrált sorozatgyilkost köröz a rendőrség, aki mielőtt megölné női áldozatait általában meg is erőszakolja őket. Vagy fordítva. Egyik ténykedésénél két nyomozó érkezik a helyszínre, akik megölik a killert. Ezek után egy sátánista szekta feltámasztja, ki most már másfél méteresre megnőtt faszával szedi áldozatait, nyakában pedig nem csak a két nyomozó, hanem pár hetes gyermeke lohol, vagyis inkább repül. Amatőr trash mocsok, értelme semmi, de legalább szórakoztató. A filmet D’Amato-nak ajánlják. Szerencsétlen dottore, ezek után már csak Andreas Shnass ajánlott neki filmet. Forog a sírjában :)

10/1

Dr. No 2010.10.25. 08:48:37

15. A gonosz halott 2. - Halott vagy hajnalra (Evil dead 2 Dead by dawn 1987 Sam Raimi)

Ash barátnőjével, Lindával kirándul a hegyekben álló kis házhoz. Nem is sejtik, hogy korábban egy tudós démonokat idézett meg ott, akik még mindig a környéken tanyáznak.

Az első rész újrája/újragondolása. Raimi itt láthatóan nem vette komolyan magát még annyira sem, mint az első részben. Amikor például a gonosz banya szeme kipattan, és egyenesen az egyik sikító női szereplő szájába repül, az mindig visszatekerős. Bruce Campbell az isten és Sam Raimi az ő prófétája. A must have.

Tepes 2010.10.25. 11:11:57

Szombat-vasárnap:

38.

The Worst Horror Movie Ever Made: The Re-Make
2008
Bill Zebub

A srácok nem túloztak a címadásnál. Elég nagy szart (néha szó szerint is) hoztak össze. Persze színészekről nem beszélhetünk, meg történetről sem. Mindezeket csöcsökkel és poénokkal próbálják ellensúlyozni. Az előbbivel sikerül valamelyest, utóbbival nem nagyon.

3/10

39.

A Mocsár Átka (Swamp Devil)
2008
David Winning

Az első pár percben kiderül, hogy valami fantasy szörnyről szólhat a film, amikor az elején kinyírt szőke csajt valami nagy kéz kapja el.
Melanie egyetemista, de mivel az apja haldoklik nagyduzzogva hazamegy a szülőfalujába. Hamar kiderül, hogy az él, mint hal a vízben, csak éppen gyilkosságért körözik, amit nem ő követett el. Egy helyi csávó segít neki csakhogy őt senki sem ismeri...

4/10

40.

Christina háza (Christina's House)
1999
Gavin Wilding

Christina a családjával új házba költözik szigorú apjával és hülye öccsével. Egyre több furcsa dolgot fedez fel. Egyre inkább úgy tűnik, hogy senki sem normális a családban, az anyjuknak még papírja is van róla...
Na meg el is kezdenek tünedezni fiatal csajok, csak a hullájuk kerül elő.
Összességében nagyon gyenge lett, mind a színészek, zene, történet.

3/10

41.

Mesék a kriptából: Vérbordély (Bordello of Blood)
1996
Gilbert Adler

Mint a címből is kiderül, egy nem szokványos kupiról van szó, hanem olyanról, amiben a csajok vámpírok is egyben. Erika Eleniak öccse is meglátogatja a halottasház-kupit és ezután persze nem megy haza. Erika "felfogad" egy magánnyomozót aki megpróbálja kideríteni az összefüggéseket,
Horror-vígjáték és ebben a kategóriában nem is olyan rossz, bár a magánnyomozó inkább fárasztó, mint poénos.

7/10

42.

Őrült vadászat (Naked Fear)
2007
Thom Eberhardt

Egy kiscsaj jófajta munka reményébe egy poros amerikai kisvárosba érkezik, de kiderül, hogy sztriptíztáncosnőként számítanak rá. Hazamenni nem tud, mert az addigi költségeket is ki kellene fizetni. Ugyanebben a városban van egy vadász furcsa hóborttal, csupasz csajokat enged el a területén ad 15 perc előnyt nekik, azután számszeríjjal levadássza őket. Természetesen a 2 ember találkozik és megkezdődik a vadászat.

7/10

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.25. 22:32:23

45. Ház (1986, House) r.: Steve Miner 10/7
46. Ház II (1987, House II: The Second Story) r.: Ethan Wiley 10/4
47. Ház III (1989, House III: The Horror Show) r.: James Isaac 10/6
48. Ház IV (1992, House IV: The Repossession) r.: Lewis Abernathy 10/5

Mivel ma csak a Ház filmekkel foglalkoztam így megpróbálom egyben letudni.
Roger Cobb író és vietnámi veterán, beköltözik nagynénje házába, aki nem rég lett öngyilkos. Ez egyben az a ház is ahol a kisfia eltűnt. Cobb mindent megtesz a fia megmentésért. A titok a házban és Cobb vietnámi múltjában keresendő. Horror-vígjáték, bár mindkét műfajt komolyan vették az alkotók, így a horror rész eléggé sötétre sikerült, szerencsére. Ennek tulajdonképp egyenes ági folytatása csak a negyedik (egyenlőre)záró epizód, ahol újból Roger Cobb tűnik fel kb. 10 perc erejéig, vagyis haláláig. A bibi csak az, hogy itt most Roger-nek lánya van és felesége. Hogy a francba lett lánya?! Lehet, hogy én siklottam el valami fontos információ fölött, ami így a Cselendzs vége felé közelítve nem lenne meglepő. De végül is nem rossz darab, van benne váladékodzó liliputi maffiózó is, ráadásul Manfredini komponálta a zenét, aki ha most nem is alkotott halhatatlant, azért a pizzafutár szólóját odatette.
A nyitó és záró akkord közé eső taktusban két olyan film született aminek viszont abszolút semmi köze egymáshoz. A második részben most nem egy veterán bajtárs, hanem a híres kristálykoponya kelti a zűrzavart. A cowboyok, őslények, ősemberek, egyiptomiak, idióta poénok miatt, mintha az éjszaka a múzeumban olcsó B horroros verzióját láttam volna. Abszolút a sorozat leggyengébbje. A harmadik rész viszont egész komoly alkotás lett. Nyomozó (Lance Henriksen) végre elfogja a 110(WTF?!) embert meggyilkoló sorozatgyilkost, aki a villamosszékből felállva megígéri a zsarunak pokollá teszi az életét. Az ígéretét beváltja. A többi részre jellemző humornak nyoma sincs, van viszont vér, és elegendő szárazjég is. Epedve várom, hogy valakinek eszébe jusson remake-t vagy reboot-ot készíteni belőle.:)

Dr. No 2010.10.26. 09:48:10

16. Killers from space (1954 L. Lee Wilder)

Dr. Doug Martin atomtudóst atomrobbantás megfigyelése közben halálos baleset éri. Ám néhány nappal a temetést követően megjelenik a légitámaszponton. Mivel furcsán viselkedik, hipnotizálják, és kiderül: az Astron Deltáról érkezett pinponglabda-szemű lények támasztották fel halottaiból, és részletesen elmondták neki, miként fogják óriásrovarok segítségével elfoglalni a földet. Dr. Martin cserébe jól hozzájuk bassza az atomot.

Tipikus '50-es évekbeli amerikai inváziós gagyi névtelen színészekkel, minimáldíszlettel, szirupos kísérőzenével. Mai szemmel a film egyetlen horrorisztikus gondolata, hogy az űrlények mindenkiből Brezsnyev-szemöldökű, pingponglabdaszemű komcsit csinálnak, vááááá!

nik. 2010.10.26. 14:20:50

46-50: egyik nap, 50-54: másik nap (nem tudom milyen nap van, összefolynak, mert nem alszom)

46, Aunt Rose (2005)
Az innentől 52-ig terjedő filmeket dvd-n kaptam kölcsön, azzal a megjegyzéssel, hogy ez fog a legdurvábban fájni, mégis jobban élveztem, mint pl. a 3 japán csodát együttvéve..
Kezdetben egy rokkercsapat (vagy gotter, vagy darker, vagy valami ilyesmi) életébe nyerhetünk bepillantást, amint éppen egy helyi rokksztárt készülnek megszivatni, mert az felcsinálta majd elhagyta valami barátnőjüket, de a beparáztatás végül túl jól sikerül, mivel a banda erőszakosságban a hiperagresszív pasiját is felülmúló nőtagja végül kinyírja a csávót (a csapathoz tartozik még egy hímnemű punci is). Innen átváltunk egy szokásos elkényeztetett tinédzser királykisasszonyra, aki a folyamatos hisztizése és lustasága mellett éppen azzal készül kiakasztani a szüleit, hogy meghívja magukhoz bemutatni a csaját. A végigveszekedett családi vacsorát végül a rokkerek szakítják félbe, mivel pont azt a házat pécézték ki maguknak rejtekhelyül a hatóságok elől, a családot meg túszul ejtik, és terrorizálgatni kezdik, míg közbe nem szól az emeleten fekvő, cselekvésképtelen pokoli nagynéni, akit nyugodtan kihagyhattak volna, a végére tartogatott, a költségek nagyrészét kitevő gagyi maszkkal egyetemben, ugyanis innentől röhejessé és élvezhetetlenné válik. Viszont hosszú idő óta ez volt az első film, ami képes volt bennem némi rokonszenvet és együttérzést kiváltani az áldozatok iránt, a zenéje fantasztikus, a rózsaszínhajú, rasztás gotter kocát meg addig sunáznám, amíg mozog (aztán amíg ki nem hűl.. aztán amíg nem kezd el bomlani.. aztán csak még egy kicsikééét)..

47, Long Weekend (2008)
Adott két kőbunkó, akik a természetnél jobban csak egymást gyűlölik, ezért logikusan sátrazni indulnak közösen, ahol aztán minden egyes mozdulatuk minimum erdőtüzet vagy cuki állatok halálát okozza. Mikor nem drámaian környezetszennyeznek akkor összevesznek mindenen, ami csak létezik, meg néhány megmagyarázhatatlan esemény is random bekövetkezik. Filmnek nulla; környezetvédelmi propagandának már negatív tartományba esik, mivel annak ellenére, hogy az indokolatlan, pusztán tahóságból elkövetett környezetpusztítást gyűlölöm és megvetem, 10 perc után már egy egész tájvédelmi körzetet is boldogan rágyújtottam volna a hisztériás párocskára, ha ettől elkussolnak; ha meg az ausztrál tájban támad kedvem gyönyörködni, akkor természetfilmet nézek, nem ezt a gyalázatot.

48, The Bunker (2001)
A második világháború idején egy támadás után megmaradó maroknyi német katona kiköt egy bunkerben, ami alatt egy befejezetlen, monumentális alagútrendszer is húzódik, ahol egyre érdekesebb dolgok történnek.. Eltekintve attól, hogy egy fia nácizombi sincsen benne, egész zsír pszichohorror szerencsésen nyitva hagyott befejezéssel, aminek élvezetét tovább fokozhatta volna, ha nincs teljesen félrepozicionálva a náci csontvázas borítóval, mert akkor nem a fentebb említettek felbukkanását vártam volna egész végig..

49, Ju-on (2002)
50, Ju-on 2 (2003)
Ha már hozzámvágták, letoltam ezeket is, pedig amúgy direkt kerültem, annyi ilyet láttam már, hogy amiről elsőre lerí, hogy egy hosszú, fekete hajú csaj (továbbiakban hfhcs) lesz benne az egyetlen ijesztgetésforrás-vanabí, azt inkább szkippelem. Ezúttal a hfhcs-t még egy kiskölökkel is megtoldották, ezek együtt kísértenek egy házban, és kinyírnak mindenkit, aki beteszi a lábát. Úgy öt perc után összerakható fejben előre az egész sztori (mindkettő, ofkorsz), "csavarostól", mindenestől, így normális körülmények között semmi nem indokolná a továbbiak végigszenvedését, de én megcsináltam, mert kemény vagyok, pedig a tyúkszaros életemet is komolyan veszélyeztette az unalom általi halál.. A végtelenül sekélyes cselekmény közepette még az sem jelent felüdülést, mikor feltűnik a fehérre vakolt, viccesen kattogó hfhcs és felfordul valaki, mert még a hentelés is végtelenül elnyújtott és érdektelen. Most őszintén, tényleg létezik olyan ember, aki képes megijedni egy cuki ázsiai csajtól meg egy kölöktől?

51, Cursed (2004)
Hihetetlen, de ez még az előző kettőt is alulmúlja bőséggel.. Gonosz bolt gyilkolássza a vásárlóit, hol hűtőszekrényből előbújó hfhcs, hol baltás múmia, és egyéb csodák formájában, majd a végére odabaszták még egyszer az elejét, kötelező csavar gyanánt. A kép annyira ocsmány, hogy ennél az akciós teszkókamera is szebbet csinál, logikának nyomát se keressük, forráshiány okán néha úgy oldották meg a szereplők halálát, hogy szimplán eltűnnek, etc.. Az már pont nem a film hibája, de az élvezeteket tovább fokozza, hogy a dvd-n található feliratot egy baromira kezdetleges biorobot fordította, tartalmilag gyakran semmi értelme nincsen, de olyan is előfordult, hogy még az alanyt is cseszték összeegyeztetni az állítmánnyal. Miután az elalvást elkerülendő átváltottam szinkronra 5 percre, már konkrétan nyöszörögtem a fájdalomtól.

52, Ravenous (1999)
Az 1800-as években, egy totálisan diszfunkcionális erődben játszódó szatirikus társadalomkritika egy rohadtvéres, emeberevős horrorba bújtatva. Mikor először láttam úgy ezer éve, még kapartam magamat tőle, aztán úgy berúgtam, hogy el is felejtettem, most meg minden egyes elemét agyondícsérném, a teljesen rendhagyó zenéjétől kezdve a néhol már-már cinikus, koromfekete humoráig.. Könnyen lehet, hogy újranézős lesz (pedig nem szoktam olyat), mert van egy olyan érzésem, hogy így elsőre (másfeledszerre) túlságosan lesokkolt pusztán az eredetiségével ahhoz, hogy minden egyes kis zseniális részlete feltűnjön azonnal..

53, Outpost (2008)
Valahol Kelet-Európában, egy háború dúlta övezetben egy rejtélyes alak felbérel egy csapat zsoldost, hogy keressenek fel vele egy második világháborúból ottfelejtett, német bunkert, ahol anno a nácik szokás szerint valami féltudományos, okkult cuccal kísérletezgettek, aminek meg is lett az eredménye, nácizombik formájában. Szerintem ennyi elég is egy filmbe, de ebben még használható színészek és tökös akciójelenetek is akadnak, kánaán..

54, Pontypool (2008)
Iszonyúan ötletes "zombifilm", ahol ezúttal nem vírustól, harapástól, etc.. zombulnak be az emberek, hanem adott szavaktól, aminek köszönhetően ezerféleképpen lehet értelmezni és továbbgondolni. Végig egyetlen helyszínen, egy rádió stúdiójában játszódik, ahol a műsorvezető és két technikus elbarikádozza magát, és a különböző forrásokból bejutó információk alapján próbálják rekonstruálni a kint zajló eseményeket. Hatalmas felüdülés volt a töménytelen sablonkollekció után..

Tepes 2010.10.26. 14:34:46

Tegnapi:

43.

Zombi Holocaust (Zombi 3)
1980
Marino Girolami

Igazi zombi klasszikus. Egy kórházban valakik elkezdik eszegetni a hullákat, és a nyomozás kideríti, hogy mindegyik elkövető egy délkelet-ázsiai szigetről származik. El is utazik oda egy csapat, hogy kiderítse mi lehet a kannibál törzs hátterében. Egy több éve arrafelé lakó orvos segít nekik a szigetre jutásban, de mégiscsak egy véletlennek köszönhetően jutnak el oda. Innen már jönnek a gore-részek.
Eléggé esetlen az egész, valahogy inkább mosolyogtató, mint izgalmas lenne, de valahogy van egyfajta hangulata a filmnek.

8/10

44.

Buio Omega
1979
Joe D'Amato

Az anyakomplexusos srácnak meghal az anyja és a csaja is. Utóbbit viszont már annyira megszokta, hogy temetés után kiássa és kipreparálja. Na meg az "egyem meg a szívedet" kifejezést is kicsit túl komolyan veszi.
Van még benne harapófogós körömletépés, perverz házvezetőnő, aki a főhős segítségére van, hulladarabolás, kannibalizmus, szemkitépés, béna zene és történet, na meg pár pórul járt fiatal csaj, akiket a sors összehoz a főszereplővel.

2/10

phobic23 2010.10.26. 17:51:27

15]
Dark Reel ~ Rendezte: a Halál ~ 2008

Végigszenvedtem ezt a bő másfél órás klisékupacot... annyira harsányan bugyuta a forgatókönyv és az alakítások, hogy végig azt vártam, a filmen belül mikor kajabál a rendezőszékből egy illetékes, hogy "Állj, ennyi! Szar volt, újravesszük!" Ennyi fölösleges jelenetet, semmitmondó párbeszédet és értelmetlen picsogást egy filmben ritkán lát az ember... pedig hát... Edward Furlong szánalmas, még Lance Henriksen se javít a szinten, egyedül talán Tony Todd képez üde színfoltot az egész szürke kupacban. Én el nem hiszem, hogy ezt Josh Eisenstadt író/rendező komolyan gondolta... még viccnek is rossz, pláne 2008-ban...

3/10

mesko 2010.10.26. 21:03:54

1408(2007)- Mikael Halfstrom

Van egy híres szoba, a Dolphin hotelben, ez az 1408-as, hát nem a bárszekrényéről, vagy az ágyáról híres(mi mindig ezt csekkoljuk először, ha hotelben vagyunk:)).., hanem, hogy pont 54 ember lelte halálát ebben a szobában az elmúlt években, vagy másképp szólva a vérrel átitatótt vintage szőnyegéről..
Igaz, nem mostanság, mert Olin, a hotel menedzsere, nem szállásol ott el már senkit félelmében, hogy istenem .."that room is evil"!
De emberére akad, mert megjelenik Mike Eslin, egy okultizmussal foglalkozó író, akinek pont, egy ilyen szoba kelti fel az érdeklődését, mint az 1408-as(a számok összege 13).
Végre, nagy nehezen megkapja a kulcsot(olyan későre, hogy már kezdtem körbe kérdezni, hogy egyáltalán be jutunk-e a szobába, mielött vége a filmnek..), és hála a jó égnek, megkezdődik a film...
Minden van ott, ezt most komolyan mondom, annyira izgalmas volt, hogy még rövidnek is találtam...klasszikus horror elemek kombinálódtak a újakkal,..szellemek, vér, megzavarodótt óra,..kislány, omlik a fal, hó s hideg, laptop..feleség, akasztás...ohhh, nem tudom, mind elsorolni:)
Egyszóval nekem nagyon tetszett,.. olvastam, a The Man Who Laughs kritikájában, hogy ez nem egy Ragyogás..és itt felkeltette figyelmem a The Shining-ra, amit most ezekután okvetlenül megnézek:)

Ja, nagy buzgóságomban, még megnéztem egy szellemkről szoló filmet, a Haunting of Winchester House-t, nem tetszett...annyira nem, hogy nem is engedem be a versenybe:(

A srácok viszont rég elhagytak engem a horror nézézben, le vagyok maradva a következőkkel:
The Raven, Freacasa, Street Trash, Dead And Buried, When A Stranger Calls, C.H.U.D., Return Of The Fly...jaj, azt hittem betudom írni, hogy még miket kell megnézzek, de még írni is sok, nemhogy megnézzem..nem baj, majd jövőben..:D

mesko 2010.10.26. 21:09:47

hogy milyen ügyes ez a Mesko, már 1408 filmet nézett meg..azta, azt hiszem nem fér kétség hozzá, hogy ki nyeri ezt a versenyt:D

na nem..ez csak:

25. 1408(2007)

bocs!

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.26. 23:13:23

13, Piranha (2010)

Szórakoztató megidézése a b kategoriás szörny filmeknek. (Minden mozzanatában veri a Snakes on the Plane-t aminek szintén valahogy így kellett volna kinézni). Az első dolog ami mindenképpen üdvözölendő, az a valóságos erőszakorgia. Végre egy tini-horror ami bemeri vállalni az eszetlen vérengzést. A sok formás női kebel látványáról, nem is beszélve.Az effektek és a látvány is jól meg lett csinálva. Sajnos azonban még is csalódtam egy kicsit. Sokkal több humort/ironiát vártam volna. Hiába van nekünk egy zseniális Christopher Lyod-unk mint zakant tudós és emelett még pár humoros jelenetünk és kiakcsintás (Richard Dreyfuss -A Cápa haltudósa - horgászik az elején) mesze nem válik olyan müfajparodiává, mint az elözetes alapján. Emelett pedig a forgatóköny durván sablonos, persze egy ilyen filmtől nem vár az ember túl nagy eredetiséget és engem is csak a film legelején zavart ennek a hiánya. Ellenben Aja jó munkát végzet rendezőként, ügyesen teremtett hangulatot és feszültséget.

Összeségében nem bántam meg, hogy megtekintettem. Jó kikapcsolodásként szolgált ez a kb.: 1,5 óra, de továbbra is a Tremors a legjobb szörnyfilm (kivéve: a műfajteremtő Cápát) és műfaj paródia számomra.

6,5/10

Dr. No 2010.10.27. 08:34:53

17. A sötétség serege (Army of darkness 1992 Sam Raimi)

Ott folytatjuk, ahol az Evil Dead 2. véget ért. Ash távozott az 1300-as évekbe, és most középkorias fantasy-környezetben száll szembe a holtak seregeivel. Kicsit megnehezíti a dolgát, hogy most egy gonosz is van belőle.

A filmben a főcím Bruce Campbell vs The Army of Darkness-ként megy le, ez mindent elárul. Bruce helyesen fogta föl az életet: mivel az Evil Dead-trilógiával a maga részéről mindent letett az asztalra, ami élő embertől e földi létben elvárható, hátradőlt és azóta csak élvezi a létezést. Fergeteges horror-vígjáték a legnagyobbak közül, mint a Hullajó vagy a Shaun of the Dead. Amikor Bruce Campbell a temetőben a földből éppen kibújó csontvázak kezeivel küzd... Újabb must have.

Tepes 2010.10.27. 09:03:18

Tegnapiak:

45.

A fegyver neve: halál (Deep Evil)
2004
Pat Williams

A hadsereg titkos laborjában ami a mélyen a föld alatt van baleset történik és oda küldik a legf@szább csávókat, hogy oldják meg. Közben kiderül, hogy miért is olyan titkos a dolog.

SPOILER ALERT!
A leggázabb a filmeben az volt, hogy kb a film közepén kiderült a végeredmény és onnantól már végképp nem volt izgalmas az amúgy is elég gyenge film.
SPOILER OFF

3/10

46.

Dread
2009
Anthony DiBlasi

Főiskolások interjút készítenek fiatalokkal, amiben azok elmondják a félelmeiket. Amikor ezt megunják, ők is a kamera elé ülnek. Az egyikük kitalálja, hogy éljék is át ezeket az élményeket, hogy túlléphessenek rajta. Azután ha nem akarnák, akkor is kényszeríti őket.

3/10

Tepes 2010.10.27. 10:47:27

mai:

47.

Devil's Den
2006
Jeff Burr

Két piti drogdíler egy sztriptízbárba téved, ahol a csajok hamarosan szörnyekké válnak. Hogy ne legyen teljesen nyúlás az ötlet itt nem vámpírok lesznek, bár kinézetre hasonlóak. A különbség, hogy meg is eszik az áldozatokat, cserébe viszont nem fertőznek... A bár vendégei közül hamarosan csak négyen maradnak és ők próbálják felvenni a harcot a sztriptíztáncosokkal.
Bár nem sok újat hozott, azért nem volt rossz, akció meg csajok is voltak, meg persze hentelés, szóval mi kellhet még...

7/10

nik. 2010.10.27. 13:24:11

tegnapiak:

55, Nightmare Detective 2 (2008)
Az első rész szerintem Shinya Tsukamoto messze leggyengébb filmje volt, a folytatásoktól meg alapból félek, de ez minden szempontból felülmúlta az előzőt. A főhős, aki ezúttal még kivertebb és nyomorultabb, most egy iskoláslány rémálmaiban turkál, akinek kezd megfogyatkozni azon ismerősei száma, akikkel közösen khmm.. megviccelték az egyik osztálytársukat, közben a saját rémálmaival, gyerekkorával és öngyilkos hajlamaival is próbál valamit kezdeni.. Lassú, melankólikus hangulatú film, gyönyörű szimbolikával.

56, Adventures of Electric Rod Boy (1987)
Az általa eszkábált időgéppel 25 évet előreutazó, villanyoszlophátú (ezt most nem képletesen kell érteni) nördre marad a nemes feladat, hogy megmentse a világot egy csapat punk-rocker vámpírtól, akik egy félig ember-félig gép szerkezet segítségével megpróbálják elsötétíteni a Napot, ezáltal világuralomra törni.. Shinya Tsukamoto határtalan kreativitásának a nemlétező költségevtés is csak előnyére válik.

57, Zombie Self-Defense Force (2006)
Japán erdeiben lezuhan egy ufo, amitől bezombulnak a környéken elásott hullák, majd fokozatosan mindenki más is. Tíz perc alatt letudja a végtelenül eltúlzott, teljes kliséalbumot felvonultató szereplőgárda (kőkemény katonák, gengszterek, egysejtű modell/énekesnő és stábja, az erdő közepén fekvő panzió tulajdonosa és szeretője) bemutatását, aztán mehet a zombiirtás.. Közben a supermario gombaszerű izéire kísértetiesen hasonlító, cuki zöld földönkívülivel; hipergagyi, anyjából kirobbanó zombicsecsemővel; a II. világháború óta az erdőben aszalódó zombiezredessel és egyéb finomságokkal színesítik a történetet. Pont az az élvezet benne, hogy annyira fáj..

58, The Golden Nazi Vampire of Absam: Part II - The Secret of Kottlitz Castle (2008)
A protagonista, William "B.J." Blazkowicz a Wolfenstein 3D főszereplőjével osztozik ezen a néven, ami nem lehet véletlen, mivel a film is nagyjából annyi, mint a játék: az amerikai katona egy náci erődben, titkos termeken keresztül mászkál, meg irtja a nácikat. Kár, hogy nézni rendszerint nem olyan izgalmas, mint csinálni, ráadásul ez még vicces is próbál lenni, ami a cucc legkínosabb jeleneteit eredményezi. Sajnos a címe a legjobb dolog benne.

Tepes 2010.10.27. 14:14:01

48.

Zombinővér - Az élőhalottak éjszakása (Graveyard Alive)
2003
Elza Kephart

A csúnyácska nővért megharapja a kórházban az egyik furcsa betegségben szenvedő beteg. Ezek után kivirul és egyre népszerűbb lesz a férfikollégái körében, de hogy ezt az állapotot fenntarthassa friss húsra van szüksége.
Az öreg gondnok rájön, hogy hősünk zombi lett, de nem sokra megy vele.

Fekete-fehér film, és egészen jó hangulata van. Láttam már korábban is, de szakítva szokásommal újra megnéztem, mert mindig jól szórakozok rajta még ha kicsit lassú is időnként.

8/10

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.10.27. 18:46:07

9. Alien3 - A végső megoldás halál

A brutálisan tökéletes 2. rész után, a hangulatosan lehangoló(^^) harmadik rész. Nagyon jó díszletek, magába húzó atmoszféra, karakteres színészek. Imádom az ilyen ocsmány színészeket egyébként, élvezet nézni őket. Egy két logikai baki nekem volt a storyban, de ez annak a hibája, hogy nem a rendezői változatot néztem. Az teljesen másképp van megvágva, rövidebb kicsit, mégis sokkal jobb lesz tőle a film. Azt ajánlom mindenkinek. Az alien széria méltó darabja, picikét megkopott CGI részekkel, de minden máshol toppon van.

10. Alien Rescurrection - Feltámad a halál

Az első rész horror volt a javából, a második inkább egy akció sci-fi (De milyen! Istenem ha azt valaki remakelni meri valaha, akkor fegyvert fogok, az biztos.), a harmadik pedig egy karakterekre és helyszínre építő horror, hasonló az elsőhöz. Mi jöhet ez után? egy jó kis sci-fi akció megint, megspékelve egy csipetnyi humorral, és egy szerepében lubickoló Ron Pearlmannal, aki szerintem a világ egyik legjobb élő színésze. Az alien rideg, embertelen, "idegen" világa valahogy nem érvényesül annyira a filmben, a feszültségoldó poénok viszont nagyon ott vannak, mindegyiken lehet röhögni. A kedvencem, amikor az elárasztott folyosórészből felfelé másznak egy létrán, mögöttük az idegenek, és Pearlman orra ellőtt felbukkan egy pókháló, ő ijedtében felkiált, majd gonosz pofával szétlövi a pókot. Az epic. Must see mind a 4 film. Again and again.

nik. 2010.10.28. 10:27:25

59, Daybreakers (2009)
Egy vírus hatására az emberiség nagyobb része vámpírrá változott, 10 évvel a járvány kitörése után már alig maradt ember, így egyre sürgetőbbé válik, hogy a vámpírok feltaláljanak valami vérpótlószert, különben éhenhalás vár rájuk. A kiindulópont zseniális, a megváltozott tásadalom mindennapjainak apró részleteit bemutató részek jók, kár, hogy ezt a hatalmas potenciállal rendelkező ötletet szokás szerint sikerült elpazarolni egy unalmas sablonhegy puszta hátteréül, a nyalás befejezéstől meg már én éreztem magam kínosan.

60, Someone Behind You (2007)
Apró-cseprő dolgok miatt kiirtja egymást egy nagyobb kiterjedésű família.. A családi drámázások körülbelül annyira érdekfeszítőek, mint mikor az ember sorbanállás közben kénytelen végighallgatni, ahogyan valaki lebassza a kölkét és még az is csak sovány vigasz, hogy itt legalább mindig valamelyik fél halálával ér véget a műsor. A fennmaradó helyet összefüggéstelen jelenetekkel töltötték ki, orbitális méretű ellentmondásokkal biztosítva, hogy még a kivételes fantáziával megáldottak se tudjanak semmi értelmeset összerakni ebből a hulladékhalomból.

valakién 2010.10.28. 20:59:53

20. Cápa (Jaws)

Íme itt van.... megint egy olyan film ami világklasszis és alapmű. Ez a film volt ami igazán a nagyok közé emelte Spielberg mestert,pedig sokan bukást jósoltak neki. Egy könyv alapján készült, (A fehér cápa) de sok új van a filmben. Érdekesség még, hogy a regény megtörtént eseményen alapul.
Remek színészek, a szerepeket mintha csak direkt nekik írták volna.
Roy Scheider, Robert Shaw, Richard Dreyfuss a három hős akik hajóra szállva szembeszállnak a rusnya döggel... A film zenéje hátborzongató, megérdemelten kapott John Williams Oscart érte.
Ami nekem nagyon tetszik, hogy tudunk azonosulni a szereplőkkel, hiszen hétköznapi emberek akiknek magánéleti problémáik vannak, a múltjuk kíséri és kísérti őket, mégis elhatározzák, hogy "megmentik" a várost, az embereket. Persze a filmben is a hüjjjjje, kapzsi politikusok azok akik kavarnak és nem akarnak hinni a tényeknek (mint az életben..ugye!!?) és ha rajtuk múlna.....Végig izgalom, jó történetvezetés, ez egy műfajteremtő alkotás volt szerintem, hiszen utána egyre több lett a "víz alatti" horror.
Amikor újra néztem a filmet teljesen retro hangulatom volt, ugyanis 7 éves voltam amikor megnéztük anyámmal, egy olyan politikai rendszer vége fele amikor még igen komolyan vették a korhatárt. Egy 20 órai előadásra vettünk jegyet (a jegyárusnő félrenézett :-)) és mozi után amikor mentünk haza az osztályfőnöknőm meglátott. Másnap felháborodottan közölte, hogy ilyen későn, ilyen korban, még szülői felügyelettel sem szabad az utcán lofrálni. Én pedig magamban mosolyogtam... ugyan mit tud ez!!??
Ő engem látott, én pedig egy remekművet!!

10/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.28. 23:48:59

14,Re-Animátor (1985)

H.P Lovecraft írása alapján készült Stuart Gordon film a 80-as évek egyik legszórakoztatóbb horrorfilmje. Egyik személyes kedvencem, de ha objektíven próbálom nézni akkor is csak minimális és teljesen jelentéktelen hibákat találok benne (Enyhe SPOILER: Dr. Hillnek miért van az irodájában gumi szoba is?, illetve hogy jutott be Herberték lakásába? vagy hogy tudta irányítani az agy nélküli testét és annak a belei miért robbantak ki a film végén, mint az Alien, de most őszintén ki nem szarja le ezeket magasról?)

Jeffrey Combs Herbert West szerepében zseniális, minden idők legjobb zakant tudósa Christopher Lyod után. A mellékszereplők eltörpülnek mellette (kivéve talán: David Gale-t. Ő szintén remekel) A film kellöen véres-"hurkás", hamisítatlan gore-parádé. Ráadásul pont megfelelő menyiségű humor/irónia is van benne, ami nem megy a feszültség rovására, de roppant szórakoztatóvá teszi a filmet. Nagyszerű zombifilm (Frankenstein parafrázis is egy kicsit)

8/10

15, The Exorcist (Az ördögűző, rendezte: William Friedkin - 1973)

Határozottan jó film és kiváló pszicho-thriller. Minden idők legfélelmetesebb filmjének tartják sokan, ezzel mondjuk nem feltétlenül értek egyet (már csak azért sem mert a félelem is szubjektív, illetve, ha valaki kizárólag ez alapján nézi meg az a túl nagy elvárások miatt legtöbbször csalódik), de értem, hogy miért tartják annak. A rendezés (különösen az ördögi megszállástól kezdve - ugyanis a film elejét, egy kissé vázlatosnak éreztem)remek. Innentől ugyanis kezdve végig jellemző a filmre a fojtogató feszültség és a nyomasztó hangulat. A zene zseniálisan hátborzongató (Mike Oldfield - Tubular Bells). A színészek mind kitesznek magukért, egyedül az anyját játszó Ellen Burstyn alakítását tartottam egy kissé gyengécskének. A forgatókönyv jól van megírva, csupán egy dolgot nem értettem SPOILER: Lehet, hogy benne volt, csak elkerülte a figyelmem, de hogy került az ördögi amulett Karass atyához?

Ősszegésében kihagyhatatlan horror fim (az a pár minimális apróság ami meg zavart benne, az maximum pedig kákán is a csomót szindróma)

7,75/10

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.29. 00:58:41

Hűűűű, gondoltam megnyomom a finist - film nézés szempontjából-, de közben írni nem akaródzott, viszont most már muszáj megírni a penzumot is, bár már vért könnyezem :)
Tehát, kedd:
49. Sleepaway camp (1983) r.: Robert Hiltzik 10/5
50. Sleepaway Camp II: Unhappy Campers (1988) r.: Michael A. Simpson 10/4
51. Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (1990) r.: Michael A. Simpson 10/3
52. Return to Sleepaway Camp (2008) r.: Robert Hiltzik 10/5

Szörnyű baleset éri Angelát kisgyerekkorában, végig nézi öccse és édesapja halálát. Kissé fura nagynénje neveli fel. 8 évvel később unokatestvérével nyári táborba mennek, ahol a félénk magának való Angela a többi gyerek céltáblájává válik. A bosszú nem marad el. Péntek 13 koppintás, ügyetlen átlag munka. A vége az átlagfölé emelné, csak sajnos elszúrják a katarzist azzal, hogy az elején tisztán mutatják, hogy a fiú marad életben. A második részben ugrunk pár évet, ahol a készítők nem szórakoznak végig nyílt lapokkal játszanak. Angela visszatér, és a 20 emberből aki rajta kívűl a táborba tartózkodik 19et kinyír. Az az egy is csak azért ússza meg, mert hazamegy a szüleivel. A happy endnek még csak nyoma sincs, persze a légkör miatt gyanítom úgyis mindenki Angelának drukkol, szóval végülis boldog az a vég. Az alcím pedig zseniális. Bazdmeg, én is boldogtalan lennék ha körülöttem mindenkit kinyírnak és tudom én leszek a következő :) A harmadik részben gettó kölykök érkeznek a táborba, és persze ANgela. Mondanom sem kell, megint mindenkit kinyír akit csak tud, de a végén könyörületes lesz ez okozza vesztét. Buta film, ötlettelen gyilkolások. Negyedik részt nem sikerült beszereznem, de úgyis „csak” rövid film, szóval nem lényeges. Az ötödödik epizód egy fajta remake is, hiszen az események ugyanúgy zajlanak, mint az elsőben, és mikor már azt hinné az ember, hogy itt most nem lesz Angela, az utolsó másfél percben feltűnik és újból beleordít a kamerába mint ahogy az első rész végén tette. A rendező személye ugyanaz, mint az eredetiben, gyanítom ezért ugyanazok a szereplők, csak természetesen 20 évvel öregebben. Nem rossz mozi, a pénisz letépéses jelenet kimondottan muris.

Szerda:
53. Night of the Demons (1988) r.: Kevin Tenney 10/6
54. Night of the Demons 2 (1994) r.: Brian Trenchard-Smith 10/7
55. Night of the Demons III (1997) r.: Jim Kaufman 10/4
56. Night of the Demons (2009) r.: Adam Gierasch 10/4

Pár fiatal úgy dönt, hogy a halloween partit egy isten háta mögötti temető ravatalozójában, a Hull házban töltik, az egészet megspékelve egy kis szellemidézéssel. Nagy hibát követnek el. Az egészben a fura, hogy teljesen más klikkbe tartozó egyének verődnek össze, tehát az összhang nem nagyon működik, szóval a démonoknak nincs nehéz dolga elkapni őket. A maszkok mára nem ütnek nagyot, de a hangulat abszolút 80-as évek fíling, a pengés-alma kimondottan poén, és a sleepaway camp-hez hasonlóan itt is Angela a főmufti. Vagyis inkább főmuffti:) Második részben megismerjük Angela húgát, aki egy bentlakásos, katolikus iskola növendéke. Persze a szexre, rockandrollra éhes lányok-fiúk nem elégszenek meg az apáca bulival, így kimennek a Hull rezidenciára, ahol egy démoni parti veszi kezdetét. Jobban tetszett mint az első rész, némi humort is csempésztek bele, az effektek pazarak. Legalábbis sokkal faszább, mint némelyik mai CGI moslék. A harmadik részben újból halloween, újból Hull ház, újból Angela, újból fiatalok, újból démonok, újból mészárlás, és újból menekülést hozó napfény. Pár tini azt hiszi kinyírt egy rendőrt - mondjuk a kiscsávó közelről mellbe döngeti a jardot shotgunnal, szóval én is azt hittem volna hogy meghalt -, ezért bemenekülnek egy elhagyott házba. Csak hát az nem teljesen üres. Gyengécske, fölösleges. A remake, pedig...remake. Szóval kicsit felturbózták, több szereplő, látávnyosabb, vagyis inkább látványosabbnak hitt. Nem rossz, de akkor már inkább az eredeti, meg különben is ha már van eszünk, használjuk és találjunk ki valami újat. Shannon Elizabeth és Edward Furlong jutalomjátéka hihihi

Rákellet jönnöm, hogy kurva fárasztó ugyanazokat a filmeket nézni, így visszatértem a különböző filmek nézéséhez. Mai napi adag:
57. The Thing from Another World (1951) r.: Christian Nyby

Az északi sarkon szolgálatot teljesítő tudósok és katonák egy csapata észleli egy ismeretlen repülő tárgy lezuhanását, a helyszínre érve konstatálják, hogy egy űrhajóval van dolguk. Az űrhajót nem, de a benne lévő idegen lényt sikerül megmenti, és ezzel nagy hibát követnek el. Carpenter halhatatlanának eredetije mára megkopott, a kreatúra nem ijesztő viszont a sajátos bájának köszönhetően, a régi filmek szerelmeseinek szerethető mozi. Én elvoltam vele, még a suta szerelmi szál sem zavart.

10/6

58. Hullazsákok (1993, Body Bags) r.: John Carpenter, Tobe Hooper

Horror antológia, ami az illusztris készítők (Hooper, Craven, Raimi, Carpenter) ellenére, eléggé közepes, semmitmondó munka lett. AZ első fejezetben egy lány kálváriájának vagyunk tanúi, aki éjszakai szolgálatot teljesít egy benzinkútnál eladóként, de meglátogatja egy örült gyilkos. A másodikban Stacy Keach hajbeültetésen vesz részt, ami balul sül el, hiszen nem csak kint, hanem bent is nő a szőr, ráadásul még életre is kelnek a hajszálak. A harmadikban egy baseball sztár elveszti a fél szemét egy autóbalesetben, mire egy kivégzett elítélt szemét kapja meg. De nem csak a látását, hanem gondolatait is megörökli. A három részt Carpenter monológjai kötik össze. Néhol vicces, néholl véres de összességében unalmas mindhárom történet. Kicsit többet vártam.

10/5

59. Fobos. Klub strakha (2010) r.: Oleg Assadulin

Fiatalok egy csapata verődik össze egy raktárban, ahol diszkót szeretnének nyitni. Igen ám de a helység annó óvóhely volt és az egészet lezáró gombot sikerül megnyomni, illetve tönkre tenni. Nincs más út mint egyre mélyebbre menni a hajdani KGB mocskában. Orosz horror, aminél már az rossz ómen volt, hogy azon gondolkoztam, ezt magyarok is megcsinálhatták volna. Pedig ezen nem szoktam gondolkodni. Suta színészek, Fűrész látványvilág, gagyi párbeszédek, idegesítő befejezés. Erre a magyarok is képesek lennének:)

10/4

60. Monsturd (2003) r.: Rick Popko, Dan West

Retardált film egy szökött fegyencről, aki átalakul kula bává. Hülye poénok, szar effektek, de azért egyszer mindenképp szórakoztató. Eat shit.

10/4

61. A fészek (1988, The Nest) r.: Terence H. Winkless

Sziget, húsevő csótányok, örült tudósnő, hullák, morbid átalakulások. Azaz igazság,hogy lezsibbadt az agyam, szóval csak annyit, hogy nekem tetszett.:)

10/6

Ha hülyeségeket írtam, bocs, ha valami lemaradt, holnap pótolom, és most már megpróbálok majd egyből a film megnézése után írni, mert így kurva szar.:)

Dr. No 2010.10.29. 11:49:21

18. Az utolsó ember a Földön (The last man on earth 1964 Ubaldo Ragona)

Különös járvány következtében a Földön mindenki vámpírrá vált, csak a címszereplő nem. Öldösi is a vámpírokat napközben, de hasztalan, mígnem felbukkan egy nő, aki hozzá hasonlóan elviseli a napfényt...

Melankolikus klasszikus, korai posztapokalipzikus mozi, aminek elfelejtettsége ellenére nagy a hatása. Több remake készült belőle (The Omega man, I am legend, I am Omega), és a járvány lefolyását idéző flashbackek meg az élőhalottak egyértelmű előképei Az élőhalottak éjszakájának. A címszerepben Vincent Price.

19. Pitch Black - 22 évente a sötétség (Pitch black 2000 David Twohy)

A Hunter Gratzner szállítóhajó negyven utasával lezuhan egy három naptól állandóan megvilágított sivatagbolygóra. Mindössze tízen élik túl, köztük Riddick, a gyilkos fegyenc, aki végül a csapat megmentőjévé válik, amikor beáll a huszonkét évente esedékes napfogyatkozás.

Mára már elmondhatjuk, hogy klasszikussá nőtte ki magát ez az alacsony költségvetésű sci-fi-horror, amit noir-elemekkel tűzdeltek meg (nem, nem a sötétség miatt). Riddick szerepében Vin Diesel máig legjobb alakítását nyújtja, karizmatikus és annyira kemény, hogy eltörik a képcső, ha felbukkan a képernyőn. Akárhányszor meg lehet nézni. Készült hozzá egy középszerű, túldimenzionált folytatás is. Ja, és NEM Alien-klón!

20. A gazdatest (Host 2006 Joon-ho Bong)

Az amerikaiak mérgező trutyit öntenek a Han folyóba. Hat év múlva egy óriási, hal, gyík és polip bizarr kerverékének tűnő szörny bukkan elő a folyóból, és a parton nézelődő, sétáló, dolgozó embereket támadja meg. Elkövet azonban egy hibát: elrabolja az idióta Park család Hyun-seo nevű kislányát.

Első pillantásra amerikai mintákat követő szörnyfilmről van szó, klasszikus modorban, vagyis nem rántott kamerás áldokus manírkodás. Most újranézve azonban egyértelmű, hogy korántsem ilyen egyszerű a képlet: ez egy szörnyfilmként elmesélt családi vígjáték és dráma. Valami hihetetlenül bizarr egyveleg, nyakonöntve beteg, majdnem érthetetlen távol-keleti humorral. A végeredmény azonban Kelet-Európában is érthető és átélhető groteszk (szemben pl. a japán pályatársakkal). Ami az első szörnytámadás áldozatainak tömeges búcsúztatásakor történik, elsőre csak fura, de többedszerre... Mást ne mondjak, a gyászoló apa szokásához híven bealszik a lánya gyásszertartásán...

valakién 2010.10.29. 15:29:34

21. Cápa 2 (Jaws 2)

A második részt már nem Spielberg rendezte és ez azért látszik is rajta. De nincs okunk panaszkodni, mert egy jól sikerült folytatásról van szó. Nagy pozitívum, hogy Roy Scheider újra elvállalta a főszerepet, így a filmben Martin Brody rendőrfőnök karaktere újra megtalálható.
A történet lényegében ugyanaz mint az elsőben, titokzatos halálesetek, egy partra kisodródott gyilkos bálna teteme hatalmas harapásnyomokkal, megint gyökér politikusok...Brody figyelmeztet a veszélyre de nem veszik komolyan. A film fináléjában ő veszi fel a harcot a cápával, hogy megmentse a gyerekei és barátaik életét. A másik nagy pozitívum még, hogy megmaradt Williams zenéje, amit már más filmhez el sem tudnék képzelni. Sirály!!

9/10

_renton 2010.10.29. 15:59:39

7. Éjféli etetés (Midnight Meat Train, 2008)

Nevetségesen ötlettelen horror, melynek keleti rendezője azt gondolhatta, hogy a metró neonfényben úszó steril-sivár hangulata némi (nem is oly kevés) vérrel átitatva sztori nélkül is lemegy az emberek torkán. Hát tévedett. Vinnie Jones önmaga paródiája, Bradley Cooper pedig színtelen. Plusz pont egyedül azért a néhány humoros leszámolásért járhat.

8. Piranha 3D, 2010

Alex Aja legújabb remake-jében jókora fityiszeket mutat a slasher műfajnak, és úgy általában a kor ifjúságának. Ringatózó emlőből többet látunk, mint női arcból, dehát éppen ez itt a lényeg: szexcentrikus, undorítóan léha, idétlen majmokat egészen szórakoztató dolog szörnyű kínhalált halva látni. Még akkor is, ha számtalanszor láttunk már hasonlót. Akinek mindez nem elég, annak ott van Richard Dreyfuss és Christopher Lloyd mellékszereplése. Egyik mókásabb, mint a másik.

9. Ördögűző (The Exorcist, 1973)

Lényegtelen, hogy az anya-lánya kapcsolat és a freudi pszichológia, a precízen árnyalt karakterek, vagy a mesterien fölépített történet felől közelítjük meg William Friedkin filmjét, mindenhonnan az "örökérvényű mestermű" következtetéshez lyukadunk ki. Karras atya most megint a kedvenc hős karakterem lesz egy darabig... :)

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.29. 18:17:26

62. A mocsárlény visszatér (1989, The Return of Swamp Thing) r.: Jim Wynorski

Nem volt kedvem újra nézni az első részt, bár nagy kedvencem. Tulajdonképp a Last House ont he left mellett az egyetlen Craven mű, amit minden fenntartás nélkül szeretek. Egyszerűen baromi szórakoztató a Swamp Thing, és az embervadkan vs. mocsárlény mindenidők legnagyobb flash-e. Annak ellenére, hogy az első rész végén átalakult az említett vaddisznóvá és meghalt, Arcane professzor visszatér, emberként és a fiatalság kulcsát keresi, minek következtében embert házasítanak csótánnyal, elefánttal, piócával stb. Mostohalánya nem várt látogatást tesz nála, és a profnak rá kell jönnie, hogy a megoldás a lányban rejlik. De ez Mocsárlénynek nem tetszik, és megakadályozza. Sokkal gyengébb eresztés, mint az elődje, valahogy a poénok is erőltetnek hatnak. Sajnálom pedig olyan jó szórakozásnak indult, mikor az elején a megmentett okostojás kérdezi Mocsárlényt: Maga honnan került ide? - A sárból! - Oh, csak nem magának van itt szeszfőzdéje :)))

10/3

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.29. 20:12:07

63. A nagymama háza (1989, Grandma's House) r.: Peter Rader

Davidnek és nővérének meghal az édesapjuk és mivel anyukájuk már régebben távozott az élők sorából, így a nagyszülőkhöz kerülnek, akikről hamarosan kiderül, hogy a nagyothalló készülék és a műfogsor gyilkosokat rejt. Vérfertőzés, őrület, gyerekcsínyek. Nem rossz kis thriller-horror ez, bár a játékidő nagy része azért igencsak unalmas. A vége eléggé frappáns.

10/6

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.29. 21:42:32

64. Nekro Files 2 (2003) r.: Ron Carlo

Az első részben megismert sorozatgyilkosnak, Logan-nek az öccsét láthatjuk akció közben, ahogy a bátyó nyomdokain lépked. Mivel a két zsaru visszatért, ezért megijedtem, hogy egy az egyben leforgatták ugyanazt a filmet. De szerencsére nem! Több pina, több gyilok, és szerencsére zombi Logan is visszatér hét rőfős faszával. A két zsaru továbbra is lúzer, de egyedül miattuk lehet végignézni ezt a moslékot, sőt még szórakozni is lehet rajta. Egy fokkal jobb, mint az első rész.

10/2

mesko 2010.10.29. 22:47:19

26. The Shining(1980)- Stanley Kubrick

Jól látom? -fix 30 év telt el...vajon ez a film megállja most is a helyét?..nem tudom, nem értek hozzá, de az biztos, hogy én egyszuszra néztem végig:)
Érzödőtt az idő rajta..szó mi szó, de Jack Nicholson démoni tekintete az most is ütőtt, meg az a vicsorgás: "Heeeeeere's Johnny!" brrr
A történetet mindenki ismeri:
Jack Torrace, meg a családja felülnek valahová, egy sziklás, istentelenül messze helyen levő hotelbe, s ők fognak vigyázni a hotelre egész télen..(fűttenek, esznek, alusznak..ja, s a legfontosabb az, hogy Jack író, aki már rég nem írt egy sort sem, mert nem jutott eszébe semmi.., s gondolta, most jót tesz neki ez az izoláltság és végre ír valamit)
Danny, a család kisfia, egy ragyogó képességgel "ragyog", ami segítségével látja a hotelben történt gyilkosságok áldozatainak az "ikrek" szellemeit, akik gyakran megjelennek, és lelkesen hívják játszani "come to play with us forever".., majd mint a lavina, zobog a vér..(szegény kicsi, francba, egy ilyen ragyogó képességekkel:))
Jack a fasza író, ex alkoholista, halucinálni kezd, egyre jobban becsavaródik, ő is találkozik egy-egy szellemmel, de nem játszani hívják, hanem arra hívja fel a figyelmét az egyik, hogy korekciót igényel a családja..
Fogja magát Jack, komolyra véve a dolgot átváltozik, egy diabolikus Jack-é, és elkezdi körbe-kereken hajtani a családját, általában fejszével...
Nekem nagyon tetszett a kissrác, Danny, de ki nem állhattam a feleséget, sőt azt hiszem, Nicholson, ha nem jött volna rá a bolondóra, akkor is elkergette volna a baltával:)
Na, de olyan amilyen, azért megmentette Dannyt, és ez a fontos..
Nekem nagyon tetszett a film, kár lett volna ki hagyni!

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.29. 23:15:45

65. The Tortured (2010) r.: Robert Lieberman

Fiatal házaspár egy szem gyermekét elrabolja egy elmebeteg, aki hosszú napokig tartó kínzás után, megöli a kisfiút. A szülök értelemszerűen nehezen viselik a traumát, pláne úgy, hogy az apa az elrablás momentumát végig nézte. Amikor az ítélethozatalnál kiderül, hogy csak 25 évet kap a többszörös gyilkos, elhatározzák, megbosszulják fiúkat. Talán Carl Jung mondta, hogy az egészséges emberek nem kínoznak másokat, hanem a megkínzottakból lesznek a kínzók. A házaspár talán a légynek sem tudna ártani, a férj ráadásul orvos, tehát mások megmentésére esküdött fel. De a degenerált Kozlowsky megkínozza gyereküket, ami jobban fáj, mintha őket bántotta volna. Az igazságszolgáltatás pedig nem ró ki megfelelő ítéletet. Ha megakarnak nyugodni, kínzóvá kell lenniük. Míg mondjuk Ketchum Szomszéd lány című regényénél, ellehet azon filozofálgatni, hogy egyszerű érzésű embereket mi visz rá arra, és mi gyönyörűséget lelnek egy kiszolgáltatott ember vagy akár élőlény sanyargatásában, itt erről nincs szó. Talán az elején érzékeltetik csak, hogy ők is kezdenek állatias viselkedést ölteni, de a végére egyszerűen csak megakarnak fizetni, mint ahogy a középkorban kövezéssel vettek elégtételt a bűnösön. A halál megtisztulást hoz életükbe, és tudni lehet, többet nem fognak bántani senkit. Az elején egyértelműen kiugrott, hogy a színészek nem tudnak mit kezdeni a dráma bemutatásával. Sokkal több fájdalmat, teatralitást vártam volna. A kínzás jeleneteknél nem volt probléma. Annak megjelenítése valahogy mindenkinek megy.:) Maga a tortúra kemény és néha hihetetlen, de hát a Fűrészeken, Hosteleken edződött filmesektől ez a minimum. Maga az elrablás suta és valótlan. Összességében tetszett, de vagy több filozofálgatást, vagy keményebb(?) jeleneteket be lehetett volna applikálni.

10/6

valakién 2010.10.30. 18:03:59

Cápa 3 (Jaws 3)

Ez a harmadik rész már nem kellet volna. Roy Scheider el sem vállalta. Helyette van Dennis Quaid aki a fiát játssza, és egy vízi paradicsom biztonsági főnöke. Itt gyűlik meg a bajuk a nagy fehér cápával. 1983-ban készült a film, a trükkök mégis nagyon gagyik. Nem élethű a cápa, nem tudják végig fenntartani a feszültséget úgy mint például az első részben. Egyszer meglehet nézni.

5/10

valakién 2010.10.30. 18:21:30

Cápa 4: A cápa bosszúja (Jaws: The revenge)

Ha harmadik rész nem kellet volna, erre a negyedikre kár volt pénzt költeni. A filmre fordított pénzt inkább jótékonysági célokra kellett volna oda adni.
Már maga a cím. A legnagyobb baj az, hogy a készítők komolyan is veszik, vették ezt filmet.
Lényege a sztorinak, egy cápa bosszút akar állni Brody családon. Basszus...ha legalább egy szociopata gyilkosról lenne szó, akit börtönbe juttattak, akkor talán még hihető is lenne.
Azt furcsállom, hogy Michael Caine szerepet vállalt benne...biztos pénzszűkében volt.
Ötlettelen forgatókönyv, rossz színészi alakítások...izzadságszagú az egész.

2/10

valakién 2010.10.30. 18:23:30

22. Cápa 3

23. Cápa 4

nik. 2010.10.30. 19:16:43

off
@Bankó: szeretlek, akkora volt a csend, hogy már megijedtem hogy mindenki kidőlt a végére, egyben megértelek, tavaly azért adtam fel, mert már az elején feltornyosodott vagy 15 "megírandó" film, ráadásul a harmadik után már én is untam olvasni magamat, így inkább kihullottam és a matematika táján kezdtem keresgélni a hőn áhított sikerélményeket.. sok sikert, kitartás, meg minden!
/off

ezután már én is igyekszem max. kettesével nyomatni a filmeket, hogy követhetőbb legyen, hogy ki mennyinél tart..

61, Black Blooded Brides of Satan (2009)
Blackmetálos körökben a legnagyobb vesztes is tizenéves csajok tömkelegét dughatja meg, amennyiben több szar, és ezért ismeretlen banda hanganyagait birtokolja, ezáltal trúbb, mint a többi gyökér, ha pluszban még egy sátánista szektát is alapít, teljes a siker. Eme történet főhőse ezt azzal toldja meg, hogy a megunt/nem elég trú szektatagokat, akik természetesen mind tizenéves lányok (természetesen harmincéves nők által alakítva) snuff filmek forgatásához reciklálja. Az első és az utolsó 10 percben ezen forgatásokra nyerhetünk betekintést, ahol kiderül, hogy a blekkerek mind ostoba, agresszív, dagadt állatok, akik imádnak nőket erőszakolni/ölni és ugyan korai magömléstől szenved mind, de dugás közben is kőkeményen headbangelnek; a fennmaradó időt pedig a blekker leánykák mindennapjainak bemutatására szentelik, lásd ivás, drogozás, kefélés, zenehallgatás, szülők idegesítése és egyéb érdekfeszító tevékenységek.
Mikor bármilyen szubkultúra képviselői véresen és végtelenül komolyan veszik magukat, az többnyire mérsékelten röhejes, de inkább szánalmas dolgokat eredményez (lásd. pl. Immortal klippek), amiken öt percig még kínosan elröhögcsél az ember, két órában viszont pokolian fájfalmas. Legalább annyira rossz, mint osztott képernyőn végtelenítve nézni a Club Satan: The Witches Sabbath c. pornót és a Dimmu Borgir The Sacrilegious Scorn c. számához készült klippet, miközben kínoznak a sátánisták. Ja, nem, rosszabb..

62, Sixteen Tongues (1999)
"Gyűlölök és szeretek. Hogy mért teszem ezt, ugye kérded." (Catullus, haha, mintha valaki nem tudná..) Adott három végtelenül izgalmas, szexi karakter: egy harci android, akinek később csiklókat építettek a szemhéjába, hogy a pislogás által előidézett folyamatos orgazmusoktól lenyugodva képes legyen elnyomni a gyilkolási vágyat, amire eredetileg tervezték, és körülményeihez képest normális életet élni; egy rendőr, aki egyedül élt túl egy bevetést, ami után 16 halott társa nyelvével pótolták a megégett bőrfelületeit, és aki emiatt kissé idegroncs, mert a teste legkülönbözőbb pontjain található nyelvekkel továbbra is érzékeli az ízeket, ráadásul fejben még beszélnek is hozzá; valamint a biorobot hacker csaja, aki epilepsziás rohamok közepette kommandózik a virtuális térben, és próbálja felhajtani a nője készítőjét (na jó, ő annyira nem is érdekes). Ezeket egy lepukkant szado-mazo hotelben eresztik egymásnak, hogy ott légből kapott motivációkkal szappanoperázzanak egy kicsit, mielőtt látványosan kiontják egymás belsőségeit a pinás/faszos poszterekre. Igazán felesleges volt a karaktereket így kiagyalni, a lagymatag történet három plüsskutyával előadva is pontosan ugyanezt adná, már csak azért is, mert a szereplők is pont annyi színészi képességgel rendelkeznek.

63, Revenge Of Billy The Kid (1992)
Vidéki tahó família (a fél családot Ronald McDonaldnek hívják, hahaha) éli idilli, disznószaros mindennapjait, mígnem a papának az az ötlete támad, hogy felpróbálja a kecskét, aminek eredménye nem sokkal később egy félig ember-félig kecske korcsulat lesz, aki elkezdi tizedelgetni a családot..
Szégyen, nem szégyen, én alapvetően rohadtul viccesnek találom a kecskebaszást, felboruló pottyantós budit és hasonlókat (még dalszöveget is írtam a vidéki élet ilyesfajta buktatóiról, saját élmények alapján, ofkorsz, az még eme filmnél is rosszabb lett), de ez még nekem is kissé sok volt. A rengeteg fingásra épített poénért (ill. inkább poén helyetti fingásért) bőven kárpótol, hogy megtekinthetjük a gyesznyózsír síkosítóként való használatát..

64, Monsturd (2003)
Őrült tudós csatornába borított löttyétől eggyé válik egy közveszélyes bűnőző és egy rakás szar dns-e, hogy aztán a budin keresztül tartsa rettegésben a lakosságot, akik többé nem mernek nyugodtan szarni.. Ez után új értelmet nyert az a beszólás, hogy én minden SZART megnézek, hahaha..

65, Attack of the Cockfaced Killer (?)
Debil horrorrajongók kívülről nézik magukat, és meghalnak a röhögéstől (énis énis, mivel magam is valami olyasmi lennék). Szexuálisan frusztrált, műbránerrel kombinált papírmasé hokimaszkot viselő gyilkos irtja egy óriási néger műfasszal a kefélő/masztizó fiatalokat.. Sikítva, térdcsapkodva fetrengős cucc, teletömve annyi filmes és egyéb popkultúrális utalással és önreflexióval, hogy a fal adja a másikat, nem is kezdeném el belőle kiemelgetni a csúcspontokat, mert akkor elmesélhetném az egész filmet..

66, Arang (2006)
Óigen, még egy ház, ahol borzalmas dolgok történtek, ezért akinek köze van hozzá, az megdöglik.. Mikor elkezdtett körvonalazódni a történet, majdnem elföldeltem magamat inkább, de szerencsére ez az áldozatok nyomorult élete és halála helyett a lényegesen érdekfeszítőbb, gyilkosságok körül zajló nyomozásra koncentrál, úgyhogy egyszer ki lehet bírni elalvás nélkül..

67, La residencia (1969)
Eme isten háta mögötti, bentlakásos leányiskolában játszódó történetben nem is az az igazán vérfagyasztó és felháborító, hogy néha rejtélyesen nyoma vész egy-egy lakónak, ami a rengeteg szökés miatt már nem is érdekel senkit, hanem az a testi és lelki terror és megalázás, amit az unatkozó csajok művelnek egymással pusztán unalomból. A slasher-jellegű mellékszál szinte elsikkad, míg végül minden összefonódik és a befejezés eltapos, agyonver..

68, Who Can Kill a Child? (1976)
Egy kölkök által birtokba vett szigeten taglalódik az a vicces ellentmondás, hogy bár az emberek nagyrésze magasról leszarja, hogy minden egyes nap gyerekek tömkelege pusztul ki embertelen körülmények között, háborúk, éhínség, etc.. következtében, amikor arra kerül a sor, hogy meg kellene ölni egy gyereket, akkor hirtelen megjön a lelkiismeretük, és egyszerűen képtelenek rá, még a saját és családjuk élete védelmében sem, inkább felfordulnak, mint hogy kiiktassanak egy megvadult, szórakozásból gyilkolászó, embernek már nemigen nevezhető kiskorút..

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.30. 22:01:45

Universal

OMG, ez a gyerek 19 évesen 70 éves filmeket néz és még élvezi is, na ez sem egy trendi srác.

16, Drakula (Tod Browning -1931) / 17, Frankeinstein (James Whale - 1931) / 18, The Invisible Man (James Whale - 1933)

Nagyon nehéz ezeket ennyi év után értékelni és most nem arról van szó, hogy a vonatbaleseten látszik, hogy makett vagy, hogy a denevért dróton rángatják, hanem egyszerűen azóta többszörösen át alakult az egész film ipar. Na, de azért pár szót még is:

Az első kettő a világ talán legklasszikusabb horrorjai. Látványilag abszolút meghatározóak voltak. A gótikus omladozó kastélyok, az örült tudós és laborja, Drakula kinézete stb. mind mind hosszú évtizedekig határozták meg a film ipart. Ha, már Drakula: Lugosi valami szenzációs forma, a teátrális játékával és az akcentusával meg úgy az egész fizimiskájával én összeszarnám magam, ha este összefutnék vele. A magyarul beszélő jelenet "szívet melengető".

Igaz, hogy ma már cseppet sem félelmetesek (de, nem is unatkoztam rajtuk) főleg aki most látja először, de érthető, hogy annak idején miért rettegtek az emberek.

A mai szemnek túl teátrális színészi játék, az ósdi trükkök és a régimódi kamera használat ellenére is csupán egy, dolog zavart igazán. Mind a két film túl vázlatos volt (nem voltak elégé mélyen kidolgozva a cselekmény részletek) , ami érthető hisz egy könyv adaptálásához 70 perc vajmi kevés.

A Láthatatlan ember a három közül a legösszeszedettebb, de egyben a legkevésbé horror szerű is. Ez leginkább, annak tudható be, hogy a láthatatlan embert valóságos örültként ábrázolják, akinek gyilkosságai félelem helyet nevetésre ingerlik az embert (és nem azért mert régi a film, hanem mert szándékosan (?) viccesek).

Ősszegésében élveztem őket és nem azért mert ósdi gagyiságok.

19, The Thing (A Dolog r.: John Carpenter)

A horror mesterének legjobb filmje ez véleményem szerint és egyben az all-time kedvenc horror filmem. Egyszerűen nincs rá rossz szavam. Kezdve Kurt Russel játékától (és macsóságától) Moriconne hátborzongató zenei aláfestéséig. A remekül megteremtett klausztrofób hangulaton át Dean Cundey kiváló fényképezésig. Egyedül talán a szörnyet sikerült kicsit gyengébben megvalósítani, de az érdekel a legkevésbé mert így is gyomorforgató és félelmetes. A film végig feszült és nyomasztó. Tökéletes bizalom-thriller és szörny film.

10/10

valakién 2010.10.30. 22:30:22

24. Ház a park szélén (La casa sperduta nel parco)

Utoljára pedig jöjjön a sok USA film után egy Olasz classico. A rendező Rugero Deodató, gondolom a horror rajongók számára nem kell őt bemutatnom.
A filmben van társadalmi egyenlőtlenség, egy szadista hajlamú negatív hős, bosszú...de ami engem megfogott, hogy keveredik benne a szex és a horror, a meztelen női testek vagy a kielégülés vagy a kínzás tárgyát képezik. Az emberi gonoszságról, és a felemás emberi kapcsolatokról érdekes képet fest alkotás. Jó a zene amit első hallásra egy kedves gyermekded musicnak hinnénk, de teljesen más. Érdekes karakterek, és társadalom kritika, ami szerintem gyakran kell egy horrorban. Nézzétek meg.

8/10

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.30. 23:45:39

Ma Paul Naschy napot tartottam:

66. A púpos a hullaházban (1973, El jorobado de la Morgue) r.: Javier Aguirre

A púpos és kissé együgyű Gotho a patológián dolgozik, és közben végzetesen szerelmes Ilsébe, aki viszont halálos beteg. Miután a lány meghal és Gotho látja, hogy a korboncnokok meglopják szerelme holttestét, bepipul és megöli őket. Egyiknek levágja a fejét, másikat kibelezi.:) Ilse holttestét magával viszi rejtekhelyére, és egy professzortól segítséget kér, hogy támassza fel a nőt. A profnak kapóra jön az eset, főképp Gotho rejtekhelye, ezért ki és felhasználja szegény retardáltat a kísérleteihez. Gotho-ból akaratlanul is gyilkos lesz, a doki pedig egy Lovecrafti szörnyet teremt. Baromi jó film, az angolszász stílus nagyon jót tesz neki, mintha Hammer filmet néznék. Naschyről mindenféle smink nélkül is elhittem, hogy bődületesen randa és miért ijed meg tőle mindenki. Kivetni való nem sok van benne, talán a végén a szörny lehetett volna kicsit kidolgozottabb.

10/8

67. Drakula grófnő vérorgiája (2004, Countess Dracula’s Orgy of Blood) r.: Donald F. Glut

Tulajdonképp nem tudom miről szólt a film.:) Hülyeség az egész. Van benne leszbikus jelenet, majd egy kis vér, újból leszbik, majd Naschy sziluettje ijesztget, megint leszbik és így tovább. Értelmetlen kacat, a nők sem kimondottan szépek, és még soft pornónak is túl lájtos.

10/1

68. Rojo Sangre (2004) r.: Christian Molina

Pablo Thevenet kiöregedett színész, mint Hofi vadászkutyája már nem kell senkinek. Belerúgnak, megalázzák, munkát már nem kap, sem színházban, sem filmen. Ráadásul felesége elhagyta, lányát megölték. Elkeseredésében aláír egy szerződést egy Reficul nevezetű embernek, aki alkalmazza őt portásszínészként. Szép lassan viszont elveszti a kontrollt, és Hasfelmetsző Jacknek, Rettegett Ivánnak beöltőzve elkezd celebeket, megcsinált sztárocskákat gyilkolni, sorsa snuff filmek forgatására is elvezeti. Nem csak a főszerepet játssza, de a forgatókönyvet is Paul Naschy írta, amibe a modern kor valóságshow szereplőiről, tehetségtelen, de mégis futatott sztárocskáiról mond kritikát. A történetbe beleszőtte véleményét a mai filmkészítésről, kiokádta dühét az őt és pályatársait sújtó semmibevételről. És ha már az életben soha, itt megkapja nem csak a jelölést, de magát a Goya-díjat is. Erősen önéletrajzú ihletésű mozi, megspékelve némi Fausti alapvetéssel, ennek megfelelően színészként is brillírozik Naschy. Nekem nagyon tetszett, az effekteken mondjuk a pénzhiány kicsit meglátszott.

10/8

69. Inquisición (1976) r.: Paul Naschy

Bernard de Fossey inkvizítor Franciaországban, aki nem csak kötelességből, hanem élvezetből is csinálja munkáját. Ám beleszeret egy lányba, akit később boszorkánysággal vádolnak meg. Boszorkányüldözés, kínzás, pestis és minden mi e kor sajátja. Naschy rendezői debütálása, ahol megállja helyét, bár a költségvetés nem lehetett túl magas. Igaz nem egy Witchfinder General, de működik, bár lehetett volna picit exploitatívabb.

10/6

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.30. 23:51:44

@nik.: Köszi, kitartok:))) Most már csak egy nap, ezt már félszemmel is....
Legjobbakat:)

nik. 2010.10.30. 23:55:07

69, Samurai Princess: Devil Princess (2009)
Egy kattant, testmódosításfüggő, android párocska és csicskásaik megerőszakolnak és lemészárolnak 11 csajt, de a 12. túléli, maga is androiddá válik, egy buddhista apáca (ilyen van egyáltalán?) segítségével egyesíti magában a többi csaj lelkét és bosszúhadjáratra indul.. A Tokyo Gore Police és a Machine Girl nyomdokain haladó abszurd vértenger láncfűrészlábú lánnyal, faszlasszóval, csöcsbombával meg a többi ilyenkor szokásos cuccal. A maga módján szórakoztató, bár olyan részei zsibbadtak le az agyamnak, amelyek létezéséről eddig nem is tudtam.. (Sajnos csak irgalmatlan angol szinkronnal volt éppen kéznél, attól viszont jobb óvakodni, mint mindig..)

70, Bane (2008)
Négy tehetségtelen, színésznőnek kinéző tárgyat, akik még sikoltozni sem tudnak hitelesen bezárnak egy lefóliázott állványzatnak kinéző helyre, hogy ott kőkemény, embertpróbáló 110 percen keresztül sikoltozzanak, nyöszörögjenek, sírjanak, etc.., a változatosság kedvéért néha kísérleteznek rajtuk, vagy legyakja őket sarlóval egy maszkos gyilkos, majd odacsesznek csavar gyanánt egy ötperces magyarázatot, ami csak úgy 42 helyről vérzik, végül még egy kis rinyálás.. Azt hiszem ez volt az eddigi mélypont, kínomban végig a körmömet rágtam, vakaróztam, rángatóztam, és még így is csak azért nem ájultam el az unalomtól, mert folyamatosan tekergetni kellett a volumét, mivel a film 95%-át kitevő nyávogás olyan hangos, hogy leüvölti a hajat az ember fejéről, amikor pofáznak, azt meg teljes hangerőn is alig lehet érteni. Ráadásul hosszabbnak tűnik mint a Sátántangó..

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.31. 01:07:38

20, Tortúra (Misery r.: Rob Reiner)

A könyvet nem olvastam, viszont a Tortúra önmagában a legjobb Stephen Kingen alapuló film amit valaha láttam, sőt az egyik (ha nem a)legizgalmasabb thriller
amihez eddig szerencsém volt.

Lehetne sorolni a pozitívumokat, hogy miért érzem így: Talán William Goldman egyszerű történetű, de hatásos és nagy odafigyeléssel meg írt forgatókönyve? Esetleg talán Rob Reiner profi rendezése, aminek hatására a baleset utántól gyakorlatilag az ember nem engedi el a karfát. Netán Marc Shaiman dallamainak köszönhetjük ezt a feszültség dús film élményt. Valójában mind annyiuknak, de a legjelentősebb szerepe még is csak Kathy Bates játékának van, egyszerűen zseniális amit művel. Van sok remek színésznő, sokan játszottak kiválóan negatív karaktereket, de, hogy egy egyszerű, hétköznapi nő félelmet gerjesszen bennem, na ilyennel még nem találkoztam. Persze James Caan érdemei sem elhanyagolhatóak, ő is nagyszerű alakítást nyújt, hibátlanul adja vissza a csapdába esett, meggyötört, rettegő embert.

Kihagyhatatlan.

9/10

nik. 2010.10.31. 02:11:55

71, The Killing Room (2009)
Müháháhá, micsoda véletlen, ebben is egy szobába zárt négy emberen kísérletezgetnek, de ebben nem csak hisztériáznak az áldozatok, úgyhogy egyszer meg el lehet vele ütni az időt, bár nem túl izgalmas, mivel a kísérlet céljára, amit gondolom meglepő csattanónak szántak, úgy 15 perc után könnyedén rá lehet jönni, így a továbbiak már nem nagyon tudják lekötni az embert..

72, Invitation Only (2009)
Öt csóró fiatalt valami különös okból kifolyólag (vajh mi lehet az, micsoda feszültség) meginvitálnak egy nagyon durván vip, hipergazdag embereknek szóló buliba, ahol látszólag minden vágyuk teljesül, ám később persze kiderül, hogy valójában csak a Hostelt akarják passzív közreműködésükkel újraforgatni a burzsujok, azon mókás elgondolástól és félelemtől vezérelve, hogy akinek kevesebb pénze van mint nekik, az kétségkívül az övéket akarja elvenni.. Középszerű taiwani slasher, közepesen hülye áldozatokkal, iszonyúan elnyújtott befejezéssel..

nik. 2010.10.31. 05:54:11

73, Street Trash (1987)
Egy piaboltos talál a pincéjében egy rakat ezeréves, romlott bort (vagy lehet, hogy whisky volt, nem bírom megállapítani), amit kiváló kereskedelmi érzékkel elkezd olcsón árulni a helyi hajléktalanoknak, akik úgymond elolvadnak tőle (szó szerint), közben egy hülye rendőr megpróbál rájönni a titokzatos halálok okára.. Iszonyúan fárasztó, nonszensz csöves-szappanopera amit végül csak azért nem nyomtam ki 10 perc után, mert meglepően jól néz ki és mókások a halálok (meg mert kemény vagyok), cserébe elpusztult a maradék maréknyi agysejtem is, és gazdagabb lettem még egy letépett pöcs látványval (kevés dolog van, amit nehezen bírok filmen végignézni, ez az egyik), amivel aztán jót labdázott a többi csöveske. Számomra is meglepő, de ez (és a többi ilyen jellegű jelenet) szerintem nem vicces.

74, Dead in 3 Days 2 (2008)
Az első részt nem láttam, ez sem tudom hogy került hozzám, de lényegében kiderül belőle, hogy a főhősnőnek az előző részben, egy-két évvel ezelőtt valami pszichopata tömeggyilkos kinyírta az összes ismerősét, most meg egy régi barátnője hívogatja, hogy mentse meg, úgyhogy fel is kerekedik megkeresni a csajt, akinek a nyomai egy isten háta mögötti, retardált család birtokához vezetnek. Tipikus példája annak, mikor úgy gondolják, hogy ha egy órán keresztül nem történik semmi, attól hatalmas lesz a feszültség a film végére, olyannyira, hogy bármilyen elcsépelt fordulatot oda lehet gányolni befejezésként.

mesko 2010.10.31. 08:42:49

27, The Batman vs. Dracula: The Animated Movie(2005)

Igen, ezt néztem meg, s akkor mi van?..semmi:)
Batman a kedvencem, minden szuperhős közül..lényegtelen, hogy mennyi pénze van, mert ugyis olyan boldogtalan..szegény.
És mivel most Dracula pajtással lesz dolga, ezért úgy gondoltam, hogy simán belefér a versenybe, amit ígysem-úgysem én nyerek meg, de nem azért mert kidöltem volna:)!
A történet pofon egyszerű:
Penguin barátunk kincset keres a temetőben(mi mást?), és nagy bátran feltőr egy sírt, de buzgalmában elvágja a kezét, ami vérezni kezd, majd egy csepp vér lepottyan a koporsó résein át, ahol egy csontváz beszippantja, és láss csodát.. feléled:
DRACULA
Nagy lelküen nem marja meg Penguint, mert nem pazarol értékes életeket..pláne mivelhogy szolgáló is kell, na ez lesz Penguin, jaj nem önként..de ez nem érdekli Draculát, tőle idegen a demokrácia fogalma.
Dracula ügyesen csapatot szervez, mindegy neki, hogy Gothamba van-e, vagy Erdélyben, a képességei mindenhol működnek..és egyre jobban próbál mindent dominálni.
Közben bemutatkozik Batman-nek is mint Alucard gróf, és ugye Batman körül mindig lézeng ilyen-olyan csaj, ebben az esetben Vicky Vale.
Ezt látván Dracula vámpírnak is újra megdobban a szíve, és eszébe jut régi jegyese..hát akárki akármit mond, ez így szép na..ennek így van értelme, hogy minden valamire való férfi egy nőért csinál valamit:))
Dracula/Alucard tervet sző, és bele is lendül a végre hajtásába, de azért valahogy a film végére ő is felfogja, hogy Gotham-ben Batman a goré, és senki más!, nem szólóm meg, mert Joker annyiszor megjárja, de még mostanra sem tanulta meg...
Jó kis szórakozás a film, és azt hiszem úgy is nézhetnénk mint: Namtab vs. Alucard

nik. 2010.10.31. 10:27:50

75, Psychotica (2006)
Ez konkrétan egy halál-klisé gyűjtemény: nem éppen épelméjű doki beszerez egy nőt, akin aztán tesztelgeti találmányát: egy olyan szérumot, amitől a paciens különböző módokon elhallucinálja a saját halálát. Szerencsétlen csaj vízbefullad, leszúrják, elgázosítják, lekaszálják, illetve az egyetlen értékelhető jelenetben megeszik, szóval csupa kreatív, sosem látott módokon távozik az élők sorából. A befejezést rommá csavargatják, de ettől nem lesz jobb, csak hosszabb.

76, Soft for Digging (2001)
A háza körüli erdőben a szökött macskáját kereső öregúr tanúja lesz egy kislány meggyilkolásának, de mire a rendőrökkel visszaér a helyszínre, a holttestnek már hűlt helyét sem lelni. Ezután rögeszméjévé válik a dolog, és mivel a hatóság már csak egy vénember képzelődéseinek tartja a bejelentéseit, maga kezd el nyomozni az ügyben. Próbálkozásnak érdekes, a nyomorult, elmagányosodott hangulata és a fantasztikus zenéje egyedül elviszi a filmet, viszont a dialógusok teljes hiánya (najó, van benne vagy két mondatot) néha kissé erőltetettnek hat, illetve kifejezetten mókás és oda nem illő, mikor beszéd helyett hevesen gesztikulálnak a szereplők.

azt hittem kifogytam, de szerencsére találtam egy lemezt vagy hat filmmel, ami kb. négy éve rohad itt elsuvasztva, mert nem mertem megnézni (és ezt milyen jól tettem).. ez is arról van:
77, Ice Queen (2005)
Megtámadnak egy katonai konvojt, ami egy jégkorszakból ittragadt, aggresszív, randa nyanyát szállít lefagyasztva, majd repülőre rakják az öreglányt, ahol összevesznek rajta, ezért lezuhannak és egy szállodában kötnek ki, ahol a kiolvadt vénasszony bántalmazgatja a jelenlévőket, de csak finoman, mert ez ilyen romantikus családi vígjáték inkább, mint horror, a nyanyánál még azok az elszabott szilikoncsöcsök is ijesztőbbek, amikkel megpróbálták feldobni ezt a pusztulatot, egyben a teljes szereplőgárda színészi képességeit is pótolni velük.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2010.10.31. 11:22:29

4. Sikoly 2 (1997)

A nagy sikerű első rész után jött a folytatás. A helszín ezúttal egy főiskola, ahol ismét Sidney életére törnek. Vajon most ki az álarcos gyilkos? Rengeteg sorozatos arc is felbukkan a filmben, aminek az elején a folytatások kétes minőségéről is vitatkoznak.
Részemről ez a folytatás gyengébb az első résznél, így "csak" 75%-ra értékelem.

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.31. 11:26:46

70. Veszett rókák (1982, Los violadores )

Náci gúnyába bújt motoros banda megbosszulja társa halálát egy újgazdag ficsúron, Hal-on. A srácot megverik, nőjét megerőszakolják. A fogat fogért alapon, másnap Hal és karate-s barátai leckéztetik meg a bandát, verés péniszlevágással vegyítve. Erre most a nácikon a sor, bosszú viszont. A karate-s kölyköket szitává lövik, de Hal elmenekül a szüleihez, útközben azért fölvesz egy stoppos lányt, így a kötelező szex jelenetek megalapozottak. A motorosok ezután lemészárolják a srác családját, így az újból bosszút áll, most már véglegesen. A végére marad egy slusszpoén is. Nem tököltek a sztorival, viszont eléggé intenzív lett, üresjárat nincs. Minden egyes szereplő megérdemli a halált, és meg is kapja.

10/6

71. Rémálmok (1983, Nightmares) r.: Joseph Sargent

Joseph Sargent antológiájában négy kis rémtörténet elevenedik meg, bár garantáltan nem lesz tőle senkinek rémálma. A filmek közös pontja, hogy városi legendák.
Az elsőben egy elmebeteg szedi áldozatait, miközben egy fiatal feleségnek elfogy a cigije. Ő nem bírja ki, és az éjszaka közepén, a tiltás ellenére elmegy a boltba. Naná, hogy még a benzinje is kifogy!! Rövid, tömör történet mindenféle sallang nélkül.
Tanulság: Ne szokj rá a cigire, mert jön egy sorozatgyilkos, aki felkoncol.
A második történetben, megismerhetünk egy fiatal srácot (Emilio Estevez), aki minden idejét a játékteremben tölti. A tanulmányi eredményei romlanak, a szüleivel is megromlik a viszonya. Őt azonban ez nem érdekli. Csak egy cél lebeg a szeme előtt, elérni egy bizonyos játékban a 13-as szintet. Egyik éjszaka sikerül neki, de az utolsó pálya már a valóságban zajlik.
Tanulság: Ne legyél játékfüggő, mert jön egy pixelszörny és vektorokkal, képpontokkal jól ellátja a bajodat.
A harmadik sztori egy hite hagyott papról szól (Lance Henriksen) aki, a történet végére mégiscsak megvilágosodik.
Tanulság: Ha már egyszer elkezdtél Istenben hinni, azt ne add fel, mert különben eljön az ördög kocsisa, egy éjfekete Mitshubishi Pajeroval és halálra gázol.
Az utolsó sztori, egy kis családról szól, akinél megjelenik egy óriás méretű patkány. A családfő konokságának köszönhetően nem a szakember végzi el a piszkos munkát.
Tanulság: Ha már úgy élsz mint egy apáca, nem cigizel, nem játszol és még a hited is a helyén van, akkor ne kövesd el azt a hibát, hogy hozzá mész egy bunkó menedzserhez, mert eljön egy bazi nagy patkány és felzabálja a macskát.

10/6

Ma már sajnos csak este tudok filmet nézni:(

nik. 2010.10.31. 16:22:58

78, Catacombs (2007)
Úgy 10 percig egész hangulatos slashernek tetteti magát, a Párizs alatti katakombákban partizó töménytelen mennyiségű potenciális áldozattal, de végül csak a Pink nevezetű tehetségtelen tinibálvány riszálja magát mesterkélten fél órán keresztül (rozsdás manikűrollóval csontoznám ki, aki kamera elé engedte), aztán Shannyn Sossamon rohangál fel-alá ész nélkül a folyosókon, aki akár a film egyetlen pozitív eleme is lehetne, ha látszana belőle valami az epilepsziás rohamot előidéző, idegbeteg vágások közepette. Több mint két óra volt leküzdeni, annyiszor kellett közben kimennem kávét főzni, kutyázni, etc.., elkerülendő az agyvérzést, vagy jobb esetben az elalvást.

79, Live Feed (2006)
Öt tahó elutazik Ázsiába, ahol mást sem csinálnak, csak a helyi szokásokat fikázzák, míg be nem kerülnek egy helyi szexhotelbe, ahol a kínzásukra és halálukra recskázik, aki meg tudja fizetni. Anno nagyon rühelltem a Hostelt, de így a sokadik költséghatékony klónja után már-már remekműnek tűnik.

off
@Bankó: ez bizony búbánattá gyűri kicsiny szívemet.. de tényleg.
ráadásul a csajom is leoltott, hogy aljas csíter vagyok, mert nem alszom, ezért diszkvalifikálni kellene, sok ez már nekem.. );
/off

mesko 2010.10.31. 16:37:10

a verseny fix éjfélkor ér véget?

mesko 2010.10.31. 16:48:03

de kár, mert most jöttem volna bele:)

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.31. 16:56:36

@nik.: Végre hazaértem, úgyhogy már el is kezdem nézni, a Tales from darkside-ot. Mellesleg én is megtehettem volna, hogy nem alszok, csak én túlságosan szeretek:)

nik. 2010.10.31. 18:43:56

btw mi az a hossz, amitől már nem rövidfilmnek számít valami? (mert azok gondolom nem játszanak, kissé vicces lenne) és éjfélig befejezni kell az utolsó filmet, vagy elég "megkezdeni"? (:

80, Naked Blood: Megyaku (1995)
Egy fiatal srác feltalál egy olyan anyagot, ami befecskendezve gyönyörré változtatja a fájdalmat, majd titokban bejuttatja a szert három lány szervezetébe, akik aztán különféle módokon kezdik el megcsonkítani magukat, határtalan élvezettel (az egyik lány imád enni, ő finom kis falatkákat nyes le magából és befalja; amelyik rajongva imádja a saját külsejét, az az összes fellelhető ékszerét a testébe implantálgatja, etc). Szívettépően gyönyörű, már önmagukban szimbolikus öncsonkítások a felszínen, és minél inkább belemélyed az ember, annál durvább lesz..

81, The Darker Side of Romance (2002)
Egy csávó agresszív kismalackémt járja az utcákat és leveri az útjába kerülők veséjét, míg nem találkozik egy csajjal, akibe fülig beleszeret, bár a csajnak van pasija, de az meg a csaj legjobb baránőjével kavar... és a végén megdöglenek, de aztán mégse. Teljesen értelmetlen szappanopera, meglocsolva egy kis pohárka művérrel, mert többre nem tellett a 150 dollárból, amiből állítólag készült, bár az sem látszik meg rajta. Legalább rövid, bár lehetett volna sokkal jobb is, ha még rövidebb, ezen már máshogy nem is lehet javítani.

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.31. 19:46:15

72. Történetek a sötét oldalról (1990, Tales from the Darkside) r.: John Harrison

Szintén antológia, Doyle és King novellája alapján. A három történetet összekötő szál, egy kisfiúról Jancsikáról szól, akit a gonosz boszorkány szomszéd néni ejt rabul, hogy megsüsse vacsorára. A kisfiú utolsó mentsvárként elkezd mesélni Seherezádé módjára, csak hogy életét minél tovább megmentse. Az első mese egy múmiáról szól aki életre kelve kinyír pár embert. A második sztori főszereplője egy ördögi macska, aki több ezer sorstársán áll bosszút, kik kísérleti állatként végezték. A harmadik egy megelevenedett vízköpőről szól, ki megkíméli egy szobrász életét, akinek cserébe csak annyit kell tennie, hogy soha nem mondja el senkinek mit látott azon az éjjelen. Egy évtizedig magában is tudja tartani...aztán kikotyogja. Végül is nem rossz történetek, az effektek, maszkok elég jók.

10/7

73. Paroxismus (1969) r.: Jesus Franco

Hű, ezt nem volt túl jó nézni, sajnos nem volt hozzá angol felirat, maga a film pedig olasz szinkronos vhstvrip. Így maga a történet kicsit zavaros, bár csípem Franco filmjeit, úgyhogy majd beszerzem egy érthetőbb formában. A lényeg, hogy végig jazz zene szól, ami eléggé fülbemászó lett, de sajnos pont emiatt a filmet folyamatosan megtörik videóklip szerűségekkel. Nekem hiányzott belőle az izgalom, illetve Kinski-ből is kaphattam volna többet. Most nem is osztályozom.

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.31. 21:09:01

74. Trick or Treat (1986) r.: Charles Martin Smith

Ragman egy igazi rockkatona, akit emiatt a suliban senki nem szeret, és mindenki baszogat. Egyetlen barátja egy már befutott rocksztár, aki ugyanabba a középsuliba járt, Sammi Curr. Hozzá intézi minden szavát, neki írja naplóját. Ám az idol meghal, Ragman az őt zaklató iskolatársaknak bosszút esküszik. Az egyik barátjától kap egy demolemezt, ami Curr utolsó felvételeit tartalmazza. A fiú rájön, a lemez visszafelé lejátszva üzenet hordoz, méghozzá Curr-től, és kizárólag neki. A pokolból irányítva a bosszú beteljesedik, még akkor is ha Ragman ezt már nem akarja. Feltűnik Gene Simmons és Ozzy Osbourne is, nagyon minimális a szerep, de ezzel is sikerült elérniük, hogy minden plakáton ott mosolyogjanak és velük reklámozzák a filmet. 10-12 évvel ezelőtt imádtam volna.

10/5

Na, még két gyors mozi belefér.

nik. 2010.10.31. 22:13:53

82, Sick Nurses (2007)
Anno akkora sokkot okozott a voodoo-s (vagy valami hasonló), értelmezhetetlen thaiföldi horrorokkal való megismerkedésem, hogy azóta hálát adok sátánnak minden egyes thaiföldi cuccért, amiben nincsen varázslás. Ebben nem csupán nincsen vudu, de van benne tökös szellem (félve írom le: hfhcs), aki döglötthal-jellegű japán és koreai társaival ellentétben, akikről többnyire az a benyomása támad az embernek, hogy csak "muszájból" ölnek, vagy valami sorsszerű, elkerülhetetlen átkot teljesítenek be egykedvűen, szóval ezekkel ellentétben szadista, perverz állat, aki imád gyilkolni, kiélvezi minden egyes pillanatát, ráadásul a kivégzést még hozzá is igazítja a delikvensek legfőbb attribútumaihoz, melyek a főszereplő szexi kis ázsiai nővérkék esetében ilyesmikben merülnek ki, hogy bulémia, nárcizmus, materializmus, meg a többi szokásos női dolog, és ezek végtelenül szórakoztató vérfürdőket eredményeznek.

83, Baxter (1989)
A történet főhőse és egyben narrátora Baxter, egy pittbullszerű (nem tudom milyen fajta, nem értek hozzá, mea culpa) kutya, aki először egy kissé demens öreg hölgyhöz kerül, akivel nem jönnek ki különösebben, ezért a nő kiiktatásával tesz róla, hogy a szomszéd párhoz kerüljön, akikkel egészen addig tökéletes az összhang, amíg nem szül meg az asszony, végül egy nácimániás kamaszfiúnál köt ki, akiben látszólag mgetalálja azt, amit egészen addig keresett. Nem antropomorfizálja a kutyát, hanem megpróbálja az ő szemszögéből nézni a világot, amennyire emberi agyammal meg tudom ítélni, ez eléggé hitelesen sikerült, és így helyezi egymás mellé az ösztönből cselekvő kutya és a magát felsőbbrendűnek tartó ember érzéseit és gondolatvilágát. Zseniálisan nyomasztó és lehangoló.

nik. 2010.10.31. 23:40:00

ezt csak úgy megnéztem, mert van még idő, de már nem számolom bele, mert csupán 30 perc..
83.5, Aftermath (1994)
Egy tetem útját követjük végig, a halál beálltától kezdve, átadják az ékszereit a folyosón sírdogáló szülőknek, aztán megy a hűtőbe, míg késő éjjel az egyik boncmester meg nem kívánja a fagyott kis testét, amit először felszabdal és kicsit összetrancsíroz, majd brutálmód szenvedélyesen megkefél, közben fényképeket készít kettejükről. A hullabaszásnál alapból kevés romantikusabb dolog létezik, ezt még tovább fokozzák a gyönyörű beállításokkal és a szívszaggató zenével. Tökéletes, szinte megkívántam, hogy felforduljak, ha utána ilyen szeretetettel bánnak a hullámmal.

Ezzel a pompás darabbal be is fejezem az idei cselendzsezést, mivel mind egy szálig elfogytak a horrorok a kávédarálómról (viszont lett rajta 50 giga szabad hely), úgyhogy most a fürdéssel kezdve elkezdek pótolni mindent, ami az elmúlt hetekben kimaradt..

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.10.31. 23:52:11

Két echte halloween-i filmet hagytam a végére:

75. Adsz vagy kapsz (2007, Trick 'r Treat) r.: Michael Dougherty

Tavaly pont ilyenkor 31.-én láttam először és imádtam. Most másodszori megnézésre is hatásos,ha nem is újító, mindenképp pazar és üde színfolt.

10/9

76. Halloween (1978) r.: John Carpenter

És a végére, minden halloween-i filmek legjobbja. Hogy milyen szinten zseniális még mindig, azt csak azzal tudom kifejezni, hogy a cselendzs alatt megnéztem 76 filmet, és egyik sem tudott megborzongatni, de ez 32 év távlatából, ezredszeri megnézésre is képes elérni, hogy felkapcsoljam a villanyt.......miközben ezeket a sorokat pötyögöm :))

10/10

Minden egyes versenytársamnak gratulálok, de nik.-nek különösen mély tiszteletem, egyszerűen verhetetlen voltál;)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.10.31. 23:56:46

21, Halloween (r.: John Carpenter

Vitathatatlanul stílus teremtő alkotás, a horror filmek egyik alapműve. Sajnos azonban nem öregedett annyira jól. A film legnagyobb erénye a félelem és a feszültség keltés...volt. Sajnos azonban ma már nem működik olyan jól, azért koránt sem dögunalom az egész film (pl.: a végső leszámolás igen jó). Az izgalom nagy részét Carpenter zseniális zenéjének (és az ezzel összhangban lévő rendezésének) köszönheti. A színészek sem rosszak, különösen Plesaence. Mike Myers számomra kicsit túl volt már misztifikálva (mondjuk érdekes volt kicsit, hogy nem kapunk rá semmi igazi magyarázatot, de szerintem enyhén túlzásba estek e téren a készítők). Azért a stílus rajongóinak egyszer így is kötelező megnézni. Szerintem a 12 percel hosszabb változat egy kicsivel jobb lett.

6/10

22, Rec (r.: Jaume Balagueró , Paco Plaza)

Nem rossz, de nem is kiemelkedő kézi kamerás horror (ebbe a műfajban nálam a Cloverfield az etalon). A színészi játék természetes, nincsen idegesítő ripacskodás. Sajnos azonban nem annyira ijesztő, mint a híre (kivéve a végét az tobzódik a feszültségben). Azért a film nagy része izgalmas. A trükkök is minőségiek, a rángatózó kamera enyhén volt számomra zavaró az elején.

7/10

23, Trick or Treat (r.: Michael Dougherty)

A kedvenc kortárs horror filmem. Tökéletes halloween esti kikapcsolódás. A film egyaránt szolgáltat hamisítatlan régimódi (emiatt enyhén kiszámítható) borzongatással és eszement morbid humorral. A kivitelezés roppant igényes és stílusos. A Tarantínót idéző rendezés kiváló, a 4 rövid történet roppant dinamikusan van összekapcsolva. A színészek is tisztességes munkát végeznek. Őröm látni manapság egy ilyen eredeti (már amennyire egy ilyen horror homage-szkecs film lehet eredeti) nem belezéses undor keltésre építő horrort.

8/10

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.11.01. 00:22:29

Na sajna az Evil Dead már nem fért bele, kár, hogy handicappel indultam (első 7végén nem volt lehetőségem filmet nézni, utána lévő héten meg tök szarul voltam ami miatt kedvem alig volt), de azért így is majdnem sikerült az átlagot felhozni egy nap=egy filmre.

Jó móka volt, grat mindenkinek (különösen nik-nek és Bankónak a 70< teljesítményért).

RoFä 2010.11.01. 09:34:12

1. Dawn of the dead (G.A. Romero)

Érdekes volt megnézni végre az ultimate klasszikust, ha már itt volt a polcomon. A remake depresszív befejezése valahogy jobban tetszett, de ez sem rossz, nagyon hangulatos film.
Nem tudom, kinek mi a véleménye, de a csaj karaktere, hm...legalábbis érdekes.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.11.01. 09:35:51

@RoFä: szóval ezzel már a 2011-esre gyúrsz? :)

nik. 2010.11.01. 11:58:57

Kösz mindenkinek, egy élmény volt.
Kár, hogy idén csak egy hónapos, akkora hiányérzetem van, hogy a fal adja a másikat..

@Bankó: Köszönöm, te is kőkemény voltál, ráadásul mikor tegnap öt körül írtad hogy, elkezded a Tales from the Darksideot akkor azt hittem, hogy a sorozatra gondolsz, aminek emlékeim szerint fél óra körül van egy része, és elkönyveltem, hogy akkor ezt a cselendzset bebuktam.. (:

RoFä 2010.11.01. 12:18:39

@Wostry Ferenc: Tegnap néztem meg... A kétezerkilencesen még úgy ahogy részt tudtam venni, de most egyszerűen nem volt internetes forrás, sem haverok DVD hegyekkel, sem semmi. Főleg idő.

Új ország, új kihívások. Jövőre megpróbálok rákészülni :)

nik. 2010.11.01. 13:13:51

Na mivan, idén elmarad az ünnepélyes eredményhirdetés? (:

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.11.01. 13:16:14

@nik.: nem marad el, csak cikktorlódás van. Este.

Tepes 2010.11.01. 13:54:12

Gratula nik. és neked is Bankó!

A végére én már sajnos kidőltem, keményen nyomtátok!

mesko 2010.11.01. 15:20:36

Grat Nik.-nek, Bankó-nak, Tepes-nek és a nagy kedvenceimnek(akiknek stikiben drukkóltam:)): The Man Who Laughs és valakién-nek, akik a legjobb horror filmeket nézték...ja,- The Man Who Laughs, te istenien írsz:), úgy írtál, hogy én már nyultam is a filmek után, pedig nekem igazán jó tanácsadóim voltak, akiket persze nem mindig hallgattam meg:D
Majdnem soha.., de a srácok amiket néztek, arról nekem írtak mini kritikát, ha netalántán az lenne a vágyam, hogy nyerjek akkor azt nyugodtan használhattam volna,- nagyon rendes tőlük, s pláne, hogy azt hitték, hogy nem érződne a különbség, az ők írásuk, és az én írásom között:))...úgy kell röhögjek, hogy alig bírom!
Sőt így elárulom a végére, hogy a horrornak a gyöngyszemei voltak nekem speciel kiválasztva, de én ezt sehogysem tudtam komolyra venni, pedig akartam,(jó na, nem nagyon törtem össze magam:))..végül mégiscsak jól szórakoztunk!

És egy hatalmas GRAT magamtól, NEKEM, mesko-nak, mert életében össz-vissz nem nézett ennyi horrort, ezért MEGÉRDEMLI!!!!!!!!

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.11.01. 15:25:18

Gratula MINDENKINEK. És az összes versenyző kap majd egy ingyensört, ha eljönnek a szerkülésre.

Bankó · http://cinegoredottk.wordpress.com/ 2010.11.01. 16:57:15

@Wostry Ferenc: Ez jól hangzik, bár ha cserébe mindenkit visszahívok, akkor jól rábasztam :))))

phobic23 2011.10.03. 00:50:49

Hell'! Az idei cselendzs mikor lészen meghírdetve?

phobic23 2011.10.03. 00:55:55

Höhöjj! Süti!! XĐ
süti beállítások módosítása