Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Perzsia hercege – Az idő homokja

2010.05.19. 08:00 Rusznyák Csaba

Számítógépes játékokból hagyományosan pocsék filmek készülnek, és a Perzsia hercege roppant hagyománytisztelő mozi: pont olyan pocsék, mint elődei. Nem olyan meglepő ez. Sokaknak már Jake Gyllenhaal leszerződtetése is intő jel volt (valljuk be, színészi képességeitől függetlenül, igen nagy jóindulattal megy csak el perzsának, meg úgy általában, akcióhősnek is), amit a lelketlen, lapos előzetes csak megerősített. De arra a zagyva, ostoba, dögunalmas, sebtében vászonra kent pixelganéra, ami két órán keresztül, gépies könyörtelenséggel csak ömlik, és ömlik a szenvedő néző arcába, még így se nagyon számíthatott senki. 

Dastant (Gyllenhaal) gyerekkorában vette magához a perzsa király, amiért egyszerű utcagyerekként meglepően nagy bátorságról tett tanúbizonyságot. Felnőve testvérei oldalán harcol egy szent város ostromában, ám a nyertes csatának keserű következményei lesznek. A királyt meggyilkolják, a gyanúsított pedig Dastan, akinek a bevett város hercegnőjével, Taminával (Gemma Arterton) kell elmenekülnie, és végül megakadályoznia, hogy áruló nagybátyja (Ben Kingsley még sosem volt ilyen rossz ripacs) megkaparintsa az Idő Tőrét. Ha ugyanis ezt a tőrt, amivel vissza lehet utazni az időben, beledöfik valami akármibe, elszabadul valami izé, és elpusztul a világ, és ezt csak Tamina akadályozhatja meg, mert ő a mittudoménkicsoda. Vagy valami ilyesmi… Őszintén szólva, a filmnek még az a röhejesen vékonyka sztorija is annyira zagyva és érdektelen, hogy a kutyát nem érdeklik a két vagdalkozás közt, félmondatokban elhadart részletek.
 
A Perzsia hercege csak egy újabb nagy, jéghideg, szenvtelen hollywoodi erődemonstráció, ami két dologtól szaglik már messziről: a pénztől meg az inkompetenciától, ami a „szorgalom és hülyeség” párosának álomgyári megfelelője. Szíve persze nincs, márpedig az elengedhetetlen volna egy olyan kalandfilm esetében, amit többek közt egy elvileg sármos főhős és egy elvileg hihetetlenül gyönyörű főhősnő (elvileg, mert amúgy mindketten unalmasak és szárazak) ellenségeskedéssel induló, csipkelődős nemek harcával folytatódó, és tüzes szerelemben végződő kapcsolata, és egy nagy családi konfliktus határoz meg. Mivel az egész kontár iparosok rutinmunkája, kínosan kiszámítható menetrend szerint követik egymást a fordulatok, és a botrányosan klisés mellékkarakterek (nemes apa, forrófejű fiú, éles nyelvű hercegnő, nagydarab, hűséges néger harcos, pénzéhes, de aranyszívű bandavezér stb) elhalálozásai, miközben a cselekmény mindenféle dramaturgiai és dinamikai megfontolás, mindenféle humor, báj és stílus nélkül, mechanikusan csörtet egyik ostoba és ötlettelen akciójelenettől a másikig. És mivel a sok rohangálás, ugrabugrálás és kaszabolás középpontjában egy olyan tőr áll, ami képes visszafordítani az időt, már egészen korán nyilvánvaló, hogy az írók milyen irányba viszik majd a finálét – más kérdés, hogy addigra a néző már annak sem tud örülni, hogy jól tippelte meg a befejezést.

És ha már finálé: kusza, élvezhetetlen, sőt, egyenesen irritáló pixelhalmaz. Az írók olyannyira képtelenek bevonni a nézőket az eseményekbe, olyannyira képtelenek definiálni, hogy mit látunk a vásznon, hogy amikor a főhős és a főgonosz valami örvénylő homokban repked és pörög, elveszítjük az igen kevés maradék kapcsolódási pontunkat is az egészhez. „Legyen benne homok, legyen nagy, és kerüljön sokba”, nagyjából ennyi lehetett az effekteseknek adott instrukció. Játékadaptációk esetében (sajnos) klasszikus, vagy ha úgy tetszik, sablonos észrevétel, de hiába, most is meg kell jegyezni: többet kellett volna foglalkozni a sztorival, a dialógusokkal és a karakterekkel, és kevesebbet azzal, hogy a kamera úgy közelítsen rá egy lerombolandó objektumra, a karakter pedig úgy ugráljon és fusson a falon, ahogy a játékban volt látható.

59 komment

Címkék: fantasy filmkritika kaland 1csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr922012026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prick 2010.05.19. 09:22:59

Bázzd! Pedig reméltem, hogy ez jól fog sikerülni... vagy legalább közepesre.

szintén senki 2010.05.19. 11:12:37

Én mentem ki elsőként a sajtóvetítésről. Vér döbbenet, egy 80-es évekből való csehszlovák mesefilm kenterbe veri életem legszarabb filmje. Pedig szerelmes vagyok Guillenhallbe, még akkor is, ha a Túl a barátságonból volt a szinkron hangja, azaz egy meleg vinnyogó hangú perzsa herceggel állunk szemben. Szerencse hogy ingyen volt a premier előtti vetítés

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.05.19. 11:28:16

Ajjaj - pedig vártam a filmet. Persze megnézzük, mert kritikusnak teljesen ugye akkor higgyen az ember, ha ló legel a...izé... szóval ritkán.
Mindenesetre rossz előjel - és az, hogy egy hét alatt két szar film jöjjön (az a Ridleyscott féle valami volt a kezdet) - csak nem lehet...
Remény, és jó film, merre vagy?

Csucsi, az albínó mopsz (törölt) 2010.05.19. 11:43:07

Azért a Silent Hill film szerintem kiváló játék feldolgozás lett. A színészi játék és a hangulat bámulatos.

cworm (törölt) 2010.05.19. 11:49:31

Mégis miért várták egyesek ezt a filmet? Mit lehet várni egy olyan filmtől, ami egy olyan játékon alapul, amiben oldalnézetben kellett labirintusban mászkálni, néha kardozni, ugrálni...? Én ezeket az embereket nem értem (a játék tetszett).

Zsoca87 · http://kilencesterv.blog.hu/ 2010.05.19. 11:54:30

@cworm: Van benne ráció. :D Egyébként a válasz talán: egy legalább közepes kalandfilmet mondjuk.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2010.05.19. 12:04:58

@cworm: tévedésben élsz, ez a film már a mátrixosan falakra felfutós Prince of Persia: Sands of Time-játékból készült, nem az oldalnézetesből! És az új Prince-szériának nagyon jól visszaadta a hangulatát zenében és látványban is!

És szerencsére a két főszereplő között is jobb párbeszédek születtek, mint Gemma Arterton legutóbbi szandálos filmjében, a Titánok harcában. Na AZ "dögunalmas pixelgané" volt, ez viszont egy teljesen vállalható, szórakoztató popcornmozi, ami 3D-s parasztvakítás nélkül is működik. IMAX-vásznon legalábbis ilyen volt, Olórin szerintem valami kamerás verziót nézhetett otthon. :)

Rusznyák Csaba 2010.05.19. 12:18:24

@Hamlet: Megható a belém vetett bizalmad:) De persze hülyeségeket beszélsz:)
A Titánok harca is rossz volt, de még mindig élvezetesebb, mint ez az undormány. Nem volt egyetlen pillanata sem, ami akár egy kicsit szórakoztatott volna.

CosmoBacsika 2010.05.19. 12:23:39

Nem igazán értek egyet a bejegyzés szerzőjével. Bár a filmnek kétségtelenül megvannak a maga betegségei, ekkora mértékű lehúzást semmiképpen sem érdemel.

Egyrészt, nemtudom elkerülte-e a figyelmét, de a kezdéskor ott virított egy baszott nagy Disney logó, ami már önmagában is előrevetít bizonyos várható, és kötelező fordulatokat, karaktereket, kvázi stílust.

Mindezek ellenére a PoP teljesen vállalható mozi lett, azt mondanám, hogy becsületes iparosmunka. Semmi extra, de egy kellemes moziélménynek, vagy egy délutáni filmezésnek tökéletes. Persze megjósolható, sok a klisékarakter, és a történet is szétesik néhol, sőt a szereplők mozgatórugói is érdekes logikai gellert kapnak helyenként, de ahogy az előttem szóló is mondta, egy vállalható popcorn mozi lett. Kalandfilm, és mese, amely a játék ismerete nélkül is abszolút megállja a helyét (ebből a szempontból sokkal könnyebb helyzetben volt mint a többi adaptáció, mert itt senkinek sem kell vállalhatatlan gúnyákba öltözni, és a történetet könnyű volt relatíve történelmi helyszínre helyezni). Én nem riasztanék el tőle senkit.

Rusznyák Csaba 2010.05.19. 12:26:52

@CosmoBacsika: A Karib tenger filmek is dizni. Mégis jó. És milyen nagy a különbség...

@s3m: Nekünk itt ez a hobbink. Igazából ez egy baromi jó film, csak nem trendi dicsérő kritikát írni, úgyhogy inkább jól lehúztam. <gonosz kacaj>

Maurice74 · http://www.personaltraining.hu 2010.05.19. 12:35:22

Én sem értem, hogy ezt bárki miért akarja megnézni?
10 éveseknek való játék, nekik készült film..

www.demonbonnie.hu

A nép fia 2010.05.19. 12:42:07

Az utolsó bekezdésben lévő megjegyzésre szeretnék reagálni:

Igenis legyenek olyan dolgok a filmben, amiért a játékot szerettük, vagy ami a játékra jellemző. Talán a Doom belső nézetes része kissé sok volt, de egyszerűen ezt várjuk tőle, mert az a Doom. Ez pedig a PoP, amin egy generáció nőtt fel (kb. 8 évesen kezdtem játszani az ősrégi, első verzióval a '90-es évek elején, és "ugrabugra-fiúcskának" hívtuk), ez egy klasszikus játék, és a Sands of Time címet viselő újragondolás nagyon jó lett.

Nyilván nem a platform-nézet az, amit a filmben meg kell jeleníteni, hanem a SoT falmászásai, ugrálásai, a kameramozgás. Én elvárom, hogy legyen benne! Különben csak egy filmet néznék, ami ugyan azt a címet viseli, mint a játék, de köze nincs hozzá. Én azt akarom látni, mint amit a játékban - csak ezúttal nem interaktívan, hanem passziv nézőként.

Biztos vagyok benne, hogy ez egy rossz kritika, túl szubjektív. Biztos a cikk szerzőjének rossz tapasztalata volt a játékkal, talán nem jutott tovább az egyik pályán, és most egy gonosz bejegyzéssel vesz revansot. Én azért arra buzdítok minden PoP-rajongót, hogy ne hagyja ki a filmet, mert Jordan Mechner ennyit megérdemel, ha már gyerekkorunk legjobb játékát készítette el. Annyira nem ronthatták el, mint a Dragonball: Evolúciót. Annyira nem.

CosmoBacsika 2010.05.19. 12:48:02

@Maurice74: kellemes kalandfilm, mondhatni családi film.

a játék meg nem igazán 10 éveseknek készült, főleg nem a sands of time, vagy a warrior within...

onlyzerosandones 2010.05.19. 12:48:18

@A nép fia: Hogy lehet felnőni egy játékon?

prick 2010.05.19. 13:01:29

Hogy lehet a kákán is csomót keresni?

kangep 2010.05.19. 13:03:01

ha van benne jó nő (és van), akkor már rossz film nem lehet :DDD

SciNu 2010.05.19. 13:04:03

@onlyzerosandones: az van a cipőtalpadban betétnek

elefes 2010.05.19. 13:05:27

Én csak arra lennék kíváncsi, hogy ki volt az a barom, aki kitalálta, hogy Mike Newell széteffektezett akciófilmet rendezzen? Már a Harry Potter és a Tűz Serlege is szar volt, észbe kaphattak volna.

load error 2010.05.19. 13:06:18

@kangep:
"Hogy lehet a kákán is csomót keresni? "

Olcsón veszed, drágán eladod.

Egyáltalán van olyan játék adaptáció, ami jól sikerült. Én már csak a Bioshock-ban reménykedem, de az húzódik a hírek szerint, rendezőcsere, pedig a Karib tenger kalózait jegyző Gore Verbinski lett volna.

Hix__ · http://hix--.blog.hu 2010.05.19. 13:26:21

@load error: Igen, volt, már említették is. a Silent Hill teljesen hozta a játék "feeling"-jét, és még csak gagyi sem lett. Érdemes megnézni.

Na viszont: Szerintem van egy alapvető kommunikációs probléma. Vannak akik szerint ez egy szar film, mert klisédömping, meg a sztori sem az igazi. Vannak akik meg simán megeszik az ilyen filmeket. Nem minősítem őket, de tuti nem vagyunk egyformák ;) Az előbbieknek minden ilyen jellegű film szar (Csillagközi Invázió, Múmia 1-2, Végső Állomás 1-4), az utóbbiaknak meg minden ilyen jellegű film (Csillagközi Invázió, Múmia 1-2, Végső Állomás 1-4) tetszik.

Én nem értem mi tetszik nekik egy kapitális baromságon, ők meg nem értik, hogy miért akadnak fenn egyesek a "kisebb" hibákon.

Szóval nem a fika lett a divat, hanem vannak akik fennakadnak azon, hogy valami hülyeség, meg vannak akik nem (ők nem értik, miért a fikázás).

Olvassátok el én mit kaptam akkor, amikor a Végső Állomást lehúztam. A Chubakka védelem az kutya fasza ahhoz képest.

larry 2010.05.19. 13:26:21

Ez a film azoknak készült, akiknek tetszik a falon futás, az ide-oda kapaszkodás, a kombós kardozás, meg minden olyan dolog, ami az új PoP trilógiában játékelem. Én sem várok tőle többet, ezért a fikacunami ellenére megnézem.
De ugye a Half-Life-ból soha, senki nem fog filmet csinálni?...

prick 2010.05.19. 13:26:47

load error: "Olcsón veszed, drágán eladod." ez jó! :D viszontnem kangep-nek kellett volna címezned.
Én azért megnézem, bár ólorin kritikái korrektek szoktak lenni, remélem, hogy azért ennyire nem para.

zeneigéniusz 2010.05.19. 13:31:53

@Hix__: Ha lehúzod a Csillagközi Inváziót, akkor tőlem is kapsz! Az az egyik legjobb sci-fi film!

skaven 2010.05.19. 13:49:09

sztem pl. a GI Joe-nal lenyegesen jobb. :)
egyszeru nyari beulos-egyszer nezos-elfelejtos mozi. aki ennel tobbet var, az nem is tudom miert nezi meg. az teny hogy ebben a kategoriaban vannak jobb filmek, de szamos rosszabb is.

moli 2010.05.19. 14:00:42

en elveztem. persze ugy ultem be, hogy popcorn-mozi, es valoszinuleg olyan HANGULATBAN is voltam, egy faraszto munkanap utan.

moli 2010.05.19. 14:06:29

@CosmoBacsika: igen, kifejezettem csaladi kalandfilm, mesefilm. latni is fogjuk a kereskedelmi csatornakon minden evben.

negativum: az akcio-reszeken tul gyors a vagas, hogy ne lasd a gagyi mozdulatokat. az arena moziban kep remegett es hordotorzitasa volt, otthon jobb minosegben nezem a dvdripeket a crt tevemen, sot a hangminoseg is jobb. hat ezert haldoklik a mozi, meg arra se veszik a faradtsagot, hogy kalibraljak a kepet.

Rebegő ajkak 2010.05.19. 14:10:43

@onlyzerosandones: Úgy drágám, hogy akkoriban kb 2-3 játék volt és kész. Ráadásul a PoP szinte elment minden gépen...sosem kellett hozzá erőmű.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2010.05.19. 14:19:58

a postból egyértelműen kisüt, hogy Neked nem szabadna filmet nézned... vagy ha már igen, mert kirtikát akarsz írni róla, akkor próbáld már meg összeszedni Magad, és legalább vedd a fáradtságot, hogy végignézd (ne végigszenvedd!) a filmet, és próbáld megérteni legalább halvány szikrában, hogy miről szól, nem pedig az első 1 mp után leírni a egészet, mert mennél már haza, mert a kínból és kötelességből bent ülés a moziban nagyon fárasztó, és végigkínlódd az előadást érdektelenül, aztán kanyaríts róla egy olyan posztot, amiből az süt ki, hogy "na, ezen is túl vagy".

elhiszem, hogy fárasztó melózni, és nem a negatív kirtika ellen szólok most, hanem az ellen, hogy ebből a kritikából látszik, hogy egyáltalán nem is érdekelt a film, a legminimálisabb figyelmet se fordítottál rá, és összehánytál egy ilyen instant szemétbe dobható, minőséget nélkülőző ocsmány kritikát.

legközelebb majd ügyesebben.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2010.05.19. 14:54:17

Valahogy sejtettem, hogy ez lesz. Azért lehet, hogy megnézzem, de nincs túl sok reményem (Rotten Tomateoson is csak 40%).

Mondtam már a fórumban is, hogy a az igazán jó fantasyk ( aktuálisan Solomon Kane-re gondolok) mostanában el kerülik a mozi vásznakat sajnos, helyette meg az ilyen Titánok Harca (hú ez de rossz volt) és Prince of Persia szintű látványos, de sekélyes filmeket vetítik.

onlyzerosandones 2010.05.19. 16:01:20

@Rebegő ajkak: emlékszem, nekem is volt. Az a kis pixeles izé, meg később azt hiszem a Sand of Time-ot is kipróbáltam. Csak azt nem értettem, hogy mit jelent az, hogy valaki ezeken a szarokon nőtt fel. Komolyan kérdeztem, de hagyjuk - látom, ez többeknek kényes téma.

Chavez 2010.05.19. 16:22:00

@onlyzerosandones: Tök egyszerű. Mint te, és még sokan mások a képregényeken. Mindenki geekként kezdte, csak voltak, akik azok is maradtak. :)

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2010.05.19. 16:50:05

@Chavez: ezt a mondás szabadon felhasználható? :)
Pólóra való szöveg, komolyan.

onlyzerosandones: most vagy a szövegértéssel akad gondod, vagy kötözködsz... Hm?

prick 2010.05.19. 16:56:35

onlyzerosandones: Én bocsánatot kérek, mert én voltam az aki feltette a kákás csomós kérdést, most viszont a többiek találtak meg téged, de nagyon. Szerintem hagyjuk és inkább vissza a filmhez: Gemma van olyan szép itt mint a Titánokban?

gothmog 2010.05.19. 17:27:55

Na! Ebből se lett az új Sztalker? Borzasztó.

K.Leslee 2010.05.19. 18:33:37

Olorin-nek valoszinuleg sokban igaza van, de valaki nem az o meglatasai alapjan ertekel egy filmet. Ha valaki filmet csinal, akkor szivet lelket tegye bele. Manapsag a tortenet hibait CGI-vel fedik el, meg kotelezoen raktak a filmbe egy jonot. Ez szerintem parasztvakitas es ugyanannyit kaszalnak vele, mint egy olyan stab, aki 20x annyi idot toltott az adott film elkeszitesevel es vitt bele gondolatot, cselekmenyt es latvanyt megfelelo aranyban. Ezert hat az indulat Olorin-ban, ami reszben jogos es ezert kerulom el messzirol az ilyesfajta filmeket.

Esely sincs soj ;Ki ismer vallalhato pc-jatekbol keszult filmeket? A Silent Hill filmvaltozata tenyleg nem lett rossz, de nekem tobb nem jut eszembe.

skaven 2010.05.19. 21:32:14

@gothmog:

legjobb komment so far. :)
tokeletesen le is fedi a lenyeget. kb. lehet copy-paste-ezni az osszes blockbusterhez miutan beindul a fikaaradat.

Edgar 2010.05.19. 21:42:43

@CosmoBacsika: A Warrior Within a legjobb az új herceg-játékok közül. Darkos, skizó és kemény a zenéje.

Edgar 2010.05.19. 21:59:58

@K.Leslee: Szerintem tűrhető kategóriában nincs több.
A Max Payne-ből lehetett volna jót csinálni.

Edgar 2010.05.19. 22:00:59

Találtam egy érdekességet Assassin's Creed rajongóknak. A II-es játékhoz csináltak egy filmes prequelt: www.youtube.com/watch?v=vcE8xJkK6t4

Rebegő ajkak 2010.05.19. 22:42:25

@onlyzerosandones: komolyan mondom, nem volt más. Most szarnak tűnik, akkor királyság. A játékélmény pedig nem a grafikától függ.

7thArT 2010.05.20. 08:57:52

Szerintem a Hitman jó lett még!!

Ezt még nem láttam, de a sok lehordó duma ellenére alig várom...

Fontos szerintem azért, hogy tisztában legyünk vele, hogy egy játék adaptációról szól...persze ez nem azt jelenti, hogy 0 történettel is jó lesz.

7thArT 2010.05.20. 09:16:21

Ja és én is egyetértek gothmog-gal...

"Manapsag a tortenet hibait CGI-vel fedik el, meg kotelezoen raktak a filmbe egy jonot" - Ja, akár csak a gyengus Bádogember 2-be, ott is van látvány meg Scarlett...de az persze nem annyira zavaró, hiszen az egy cool film.

scorsesefan 2010.05.20. 11:21:32

Hahaa! A főszerkesztő bá' is megmondja a tutit a film.hu-n. És ha nála egynek elment... :)

idiotapocs 2010.05.20. 11:38:27

@Hix__: Öö, Csillagközi invázió minden csak nem popcorn gyagyi. Nézz, ne csak láss :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.05.20. 12:05:56

@scorsesefan: ó, hurrá, mer épp egy princeofperzsiás anyázásba akartam belebonyolódni... :)

7thArT 2010.05.20. 12:16:53

Na a film.hu-s kritika már kézzelfoghatóbb...
És egyébként nekem is a Tűz serlege a kedvenc Potter részem...
Hamarosan csekkolom, és jövök vissza:)

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.05.20. 12:23:27

Utálom ha beszabadul ide az index. bah.
Nem sokat vártam tőle, már a játékok sem igazán fogtak meg, a régiek talán de ez a 3D-s falon futás... Ezek szerint ezt se nézem meg egy jó darabig, majd ha érkezik megfelelő assassins creed film meg egy kis csoki hozzá, akkor nézek játékból készült filmet. Persze azt is elbasszák majd.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.05.20. 12:39:16

@Oidipus Prime: Tudomásom szerint ez a cikk nem volt főoldalon...

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2010.05.20. 17:02:22

@Oidipus Prime: márpedig a Sands of Time faszányos kis gamma volt. nem véletlenül zsebelt be jó pár "év játéka" címet.

Dantesan 2010.05.21. 19:37:12

Emberek ezt bárhogy is alázátok... Ez egy jó film lett. Mostanság nem láttam ennyire jó filmet ami ebben a stilusban készült volna. Mert hát a Titánok harcac volt az utolsó csep. Összintén szolva az a film szar és élvezhetetlen. De ez nem. Ez igen is jó film lett mivel bára történet sejthető mégis elég sok fordulatott tartalaz. Olyan személyek számára is élvezhető akik nem ismerik a játékot, és hozzám hasonló régi játékosoknak is okozhat meglepetéseket. Mert bár jó néhány eltért a megszokott részektöl még így is folytatható. MErt a film végén a herceg ugyan ugy vissza ment az időbe és így van esély a Dahka elleni harcra. Én rendkivül élveztem minden percét, mert ha valahol már tul unalams lett volna a romantikus részektöl a film mindig hozzot egy vicces szakaszt vagy ép egy újab akció dus részt.
Maga atörténet egy új melék szálla ami a sivatagi üzlet ember személyében nyelenik meg... hát az valami fenomenális, egyszerűen emberinek hangzik hogy valaki ilyen modon és ilyen okokbol teszi azt amit tesz.
Én csak ajánlani tudom mert felejthetettlen élmény volt számomra.
Dante

yippyupp 2010.05.23. 16:13:05

tarantinoval kellene már leülni valakinek, hogy mégis drága barátom, mi volt a kedvenc számítógépes játékod? szerintem még a pac-manből is összerakna valamit

Fehér Szemöldök · http://taiwandor.wordpress.com/ 2010.05.23. 18:24:46

nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem irdatlan nyúlások vannak as Assassins Creed-ből, pedig az a játék megérdemelne egy jó filmváltozatot, az biztos.

Teru 2010.05.24. 15:46:26

Emberek, valakinek tetszett a film, másvalakinek meg nem (pl. a postírónak). Tudod, más a véleménye. Előfordul, szóval nem kell háborogni. Geez.

Amúgy gondoltam, hogy nem lesz nagy szám, de reménykedtem... Mindenesetre megnézem.

7thArT 2010.05.25. 11:10:15

Eddig a legjobb game-adaptáció és mint kalandfilm is működik! Nekem nagyon tetszett, pont jó arányban volt a látvány és a történet, a játékból vett mutatványok és az érzelmes részek...
Az 1 csillagot nagyon lealacsonyítónak találom (figyelembe véve a szubjektív izlést is) Én se egy csillagot adnék a Vasember 2-nek, pedig nagy csalódás volt nekem, igaz a 3-at már nem biztos hogy megadnám, valahol a kettő között lenne...

Ez egy igazi régivágású film, ami látványos és szórakoztató egyszerre, kellemesen lassú történetvezetéssel.
Egyébként, mint mese, jobb mint az Avatar, habár ez már tényleg szubjektív, a Titánok harcánál meg jóval kimunkáltabb...
Idáig az idei év legjobb blockbustere (persze még messze az év vége), amit moziban igazán élvezetes nézni. Könnyen bele lehet feledkezni Perzsia mesés ókori világába, a zenébe, a mutatványokba, a karakterekbe és a sivatagi kalandba. Hát nem erről kell hogy szóljon egy kalandfilm?

Neolith 2010.05.26. 19:20:35

Hát, picit reméltem, sikerül egy objektív kritikát összerittyenteni, de nem. Sajnos ez a poszt olyan mint az értékelés :( A legnagyobb baj, hogy iszonyatosan következetlen, és rosszindulatú. No a lényeg, aki Prince of Persia fan, és nem csak úgy kicsit, annak egészen biztos tetszeni fog. Nekem tetszett :)

Köbli Norbert (törölt) 2010.05.27. 17:34:34

botrányosan rossz film. nulla csillag.
süti beállítások módosítása