Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Predators-teaser

2010.03.19. 06:02 Wostry Ferenc

Most nem azé', de ez ölég szarul néz ki...

37 komment

Címkék: scifi horror akció filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr751851406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

J_H_Mallory (törölt) 2010.03.19. 07:51:04

Nem értem ezeket a hatalmas elvárásokat a filmmel kapcsolatban, a Predator (film) széria egyetlen része sem volt erős közepesnél jobb, azt a szintet pedig ez is simán megugorja. Sok akció, sok vér, meg több tonna Predator. Nem hinném, hogy többet ki lehetne hozni belőle.

vilaghalo 2010.03.19. 08:17:58

ez eddig eleg keves valoban.

Gulandro 2010.03.19. 08:28:55

Hát...ezek a föld legveszedelmesebb gyilkosai nekem nem tűnnek többnek egy alulfizetett színész bagázsnál. A Zongorista fickó pedig nagyon nem illik egy ilyen filmbe mint főszereplő.

Mi olyan nehéz ebben? Tíz beszélni képes pankrátort eresszenek össze filmen Ragadozókkal nehézfegyverekkel aztán hadd szóljon. Egyedül Morpheusban bízok még.

_Henrik_ 2010.03.19. 09:30:04

@Gulandro: Bogarat tettél a fülembe. Összedobtam egy listát, hogy kiket kellett volna elviniük, ha jól láttam 8-an vannak, ezért a nyolcas lista.

Anthony Perkins
Kevin Spacey
Anthony Hopkins
Javier Bardem
Jack Nicolson
Steve Buscemi
Brian Thompson
Hókuszpók

doktor.dikhed 2010.03.19. 09:38:54

@Gulandro: "Mi olyan nehéz ebben? Tíz beszélni képes pankrátort eresszenek össze filmen Ragadozókkal nehézfegyverekkel aztán hadd szóljon."

Pár járni is alig tudó felfújt emberről nehéz lenne elhinni, hogy a Föld legveszélyesebb gyilkosai.

Nekem tetszik a szereposztás. Pont azt utálom, amikor egy szereplőt úgy vezetnek fel, hogy profi bérgyilkos/katona, közben meg arról felismerhető, hogy szét van gyúrva és borzasztóan gyenge hatékonysággal dolgozik, mert ahhoz hogy kivégezzen valakit általában harminc tonna töltényt kell kilőnie és legalább három épületet felrobbantania... :D

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2010.03.19. 10:46:43

sztem ez üt...vagy egyből agyoncsap. Ironman2 meg Expandables mellé betettem 3.nak a várólistán.

FunkTazmagora 2010.03.19. 10:58:15

Azért az első Predator jobb volt,mint közepes.Az utána következő rész már tényleg B film volt ( a 3.rész és a Alien & Predator,meg már inkább "ZS" filmek voltak).

Adrian Broki a kigyúrt kemény szerepében pedig vicc.Semmi jót nem várok tőle...

Gulandro 2010.03.19. 11:09:29

Azért az eredeti csapat szerintem igazán remek volt, még a gyengébbek is kitettek magukért (kornak megfelelően a gyengébb még szemüveget is viselt).
blogs.guardian.co.uk/lostinshowbiz/Predator2.jpg
Én unom, hogy a mai filmekben dúskálnak az antiférfiak. Mikor a Leonidas is elment romantikus vígjátékokba játszani kardomba dőltem volna.

doktor.dikhed 2010.03.19. 11:39:58

A Predator első része az akció sci-fi királya. Annak ellenére, hogy itt is szétgyúrt fickók a főszereplők, akik darabokra lövik a dzsungelt, túl tud lépni a zsáner megszokott sablonjain.

A katonai tábor szétlövése - tudatosan, vagy nem - szinte fricska a nézőnek. Mintha a készítők azt mondanák: Igen, átlagos akciófilm leszünk. Aztán megmutatják, hogy nem.

A legfontosabb, hogy kapunk egy eredeti zsörnyet, ami megfogható, humanoid, nem egy alaktalan csápos valami, mégis annyira más, mint az ember. Jól megtervezett, ügyesen kivitelezett, jól kinéző szörny intelligenciával és személyiséggel.

Aztán adott egy csapat karizmatikus akciószínész akiktől azt szoktuk meg, hogy szétkapják az ellenfelet, de ezúttal őket kapják szét egy feszült hangulatú, remek zene által kísért filmben. Ráadásul a végén újra beintenek az akciófilmeknek. Itt is van hatalmas robbanás, vetődő főhős, de aztán nincsen ünneplés, összeölelkezés, csak könnyek.

Remek film. Nehéz megismételni, talán nem is kell. Hiányzik már a predator szörnyből az újdonság.Nem elég csupán a jelenléte, össze kell dobni egy jó történetet, ami kiaknázza az idegen lényben rejlő lehetőségeket.

Szerintem, el kellene szakadni az első Predator filmtől, mert lehetetlen lemásolni és megismételni a sikerét. Unom már, hogy ha egy filmben alienek tűnnek fel, akkor el kell viselni egy Ripley másolatot is. Arnold másolat sem kell. Jó forgatókönyv sem kell, meg egy normális rendező, aki nem videoklipeken nevelkedett.

Antal Nimród lehet a jó rendező. Kérdés milyen lesz a forgatókönyv, mert Antal megérdemelne végre egy jó forgatókönyvet, hogy bizonyíthasson. Eddig hollywoodban csak arra volt lehetősége, hogy megmutassa, közepesen gyenge alapanyagból képes közepes filmet készíteni...

henteshindu · http://henteshindu.blog.hu/ 2010.03.19. 11:43:08

Azért én nagyon várom, imádtam az első két részt, sőt könyveben is olvastam. Az elsőben mekkora jelenetek voltak már, mikor az indián faszi megvárta a Predátort a farönkön, vagy mikor Swarciék szétlőtték az egész tetves dzsungelt!A kettőben is voltak jó kis beszólások, mikor a Predátor megkérdezte:
"-Kérsz cukrot?"
Vagy mikor a rendőrnek mondta, hogy:
"-Szar az élet, ember."

Meg különben is lesz benne Danny Trejo!!!!

Chavez 2010.03.19. 12:13:20

A fene tudja. Nekem nem tűnik olyannak, mint amilyennek egy mai akció/sci-finek lennie kellene, viszont az a bizonyos 80-as évekbeli hangulata láthatóan megvan. A karaktereket és színészeket érzem én is itt a szűk keresztmetszetnek, de legtöbbjük úgy is csak Predátor eledel lesz. De azért továbbra is bízom a filmben.

Ezt a karddal hadonászó jakuzát nem tudom megemészteni. Az vajon hogy került oda? Csak nem azért, mert menő?

Köbli Norbert (törölt) 2010.03.19. 12:23:44

szerintem a film csak jobb lehet, mint ez az előzetes. rosszul van vágva, szerkesztve, és le van butítva (betűtípusában is) a resident evil nézőinek. olcsó benyomást kelt, na.

doktor.dikhed 2010.03.19. 12:48:02

Amúgy meg nem értem mi a baj Brody-val. A filmre úgy néz ki kicsit megizmosodott. Úgy méz ki, mint egy katona. Egy testépítő pillanatok alatt leadná az izomzatának nagy részét egy hosszabb bevetés alkalmával, ahol nem lehet folyamatosan proteint zabálni :)

FunkTazmagora 2010.03.19. 15:55:46

Az a baj,h. Brody egyáltalán nem oda való:egyszerűen nem tudom elképzelni,ahogy félmeztelen kigyúrt felsőtesttel áll,egyik kezében egy qrva nagy géppuska vagy páncélököl amivel szarrá lő mindenkit a környezetében,utána meg elégedett mosollyal a szája szélén rágyújt egy szivarra,miközben elmormol valami szar szóviccet.
Schwarzeneggerre (és Van Damme-ra és Stallonéra is) egyszerűen ráöntötték ezt a figurát: ő kigyúrt bicepsszel és puskával a kezében született.Csak az akciófilmekhez értett ( azokat a filmeket,amiket DeVito-val csinált,ne hívjuk vígjátéknak..).
Brody eddig milyen szeletelős-lövöldözős-"fejet letépős" filmet csinált ?
Azt a csávót,aki a Skorpió királyban szerepelt (mi is a neve, The Rock vagy vmi ilyesmi) még jobban el tudtam volna képzelni ide.Igaz,szar színész ,de ilyen filmekhez nem kell nagy alakítás,elég az izom,és jónéhány véres hulla,és egyébként is,egy jó B filmbe ennél több nem igazán kell (az első is ezért volt jó).
Brody drámai színész,nem értem mit keres itt és miért főszerepben,neki inkább a Predator első áldozatának kéne lennie,akit a film első 20 percében kinyírnak.
Szerintem ezen a filmen inkább nevetni fognak,mint izgulni (majd meglátjuk,lehet h. nem lesz igazam).

Brody pedig inkább maradjon a zongoránál,a kislánnyal és Koós Jánossal együtt.

K.Leslee 2010.03.19. 19:53:16

Adrien Brody már szerepelt egyszer dzsungeles lövöldözős filmben(Solo a tökéletes fegyver - bűnrossz egyébként). Tényleg nem testhezálló a szerep, de én sem értem, miért kéne mindenkinek kigyúrtnak lennie egy ilyen filmhez, elvégre már nem a nyolcvanas években vagyunk. Lawrence Fishburne tényleg jó választás volt, nagyon illik hozzá a film. Az alapsztori viszont gyengének tűnik, rögtön az jön le belőle, hogy az a film lényege, hogy összeeresszék a szereplőket a Predatorokkal; agyatlan lövöldözés, Brody megmenekül(ebben majdnem biztos vagyok) és ennyi. Nem lesz meg ezt a lényt övező titokzatosság és valószínű, hogy hullani fognak a Predatorok, mint a legyek, nem úgy, mint az első részben, hogy Schwarzi bújkált előle, bekente magát sárral(tök jó ötlet) és végül csak véletlenül tudta megölni.

Remélem, megőrzik a Predator eredeti külsejét, mert nincs annál rosszabb, mikor változtatnak a kultlények kinézetén, vagy viselkedésükön(ld. Alien 4, AVP 1-2 = ótvar szar)
Azért bízom Nimród atmoszférateremtő képességében, mert az van neki és ez vitathatatlan. Amúgy nem is olyan szar ez a trailer.

K.Leslee 2010.03.19. 19:58:26

Eddig nálam ez az év legjobban várt filmje, meg az Inception. (Csak ne hadonásszon túl sokat az a jakuza, mert már az alapötlet is szar, hogy katanával támadni a Predatorra:-)

elp 2010.03.19. 20:52:43

mond meg nekik Lezli

K.Leslee 2010.03.19. 21:11:07

@elp: félek, már késő :-)
Bízzunk 'mi kutyánk kölykében' mert eddig nem okozott(túl nagy) csalódást.

A. B. Normal 2010.03.19. 21:52:18

@K.Leslee: Meg a King Kongban is. Ott is de szar volt szegény. Átok Polanskira! (Keanu Reevest akarok!)

FunkTazmagora 2010.03.19. 22:18:21

Ha egy akcióhősnek nem kell kigyúrtnak lennie,akkor eljátszhatná Sebeők János vagy Paudits Béla is :)

Még Vin Diesel is jobb lenne,mint Broki.

elefes 2010.03.19. 23:06:36

Szerintem direkt jó húzás egy olyan figurát egy akciófilm kellős közepébe hajítani, akitől marhára nem várná az ember.
A High school-ból leközölt képeken is vigyorogtam, hogy milyen jól áll neki a szénné tetovált, idegbeteg díler szerepe.
filmdroid.blog.hu/2009/11/25/ha_egy_nappal_a_drogteszt_elott_fuveznel

Végre nem egy kutyatekintetű, búvalbaszott alakot játszik, akinek láttán azonnal sírvafakadsz.

A trailer meg valóban érdektelen, de azért tényleg érezni a frankó 80as évek-hangulatot. De ez a predator-kutya valami ótvar rossz, az Avatar böszme nagy bozótban rohangáló dögje ugrott be róla azonnal.

Chavez 2010.03.19. 23:44:46

@elefes: Bakker, ha így szakállban nyomná itt is, még el is hinném neki, hogy kemény csávó.

Rusznyák Csaba 2010.03.20. 09:50:04

Nem azért, de vagy húsz évvel túl vagyunk azon a sztereotípián, hogy akcióhősök csak kigyúrt izompacnik lehetnek. Ébresztő:)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.03.20. 11:08:56

@Olorin: és pontosan ezért tart itt az amerikai akciófilm, ahol tart. ezért lett vicc belőle.

karc77 2010.03.20. 12:20:59

Azt mondja meg nekem valaki hogy amikor rácéloznak a sok lézerkeresővel, mi a szarnak céloz némelyik predator a válla tetejére.

K.Leslee 2010.03.20. 14:30:00

@A. B. Normal: Azért Ardien Brody nem egy rossz színész, a Zongoristában nagyon jó volt, maga a film is az meg az Egy sorozatgyilkos nyarában is teljesen més figurát játszik. Keanu Reeves azért nem valami tehetséges szvsz. Mindig ugyanúgy néz, nincs egy kimagasló alkotása, amire azt mondanád, hogy itt azért odatette magát. Szerintem jó így, hogy nem a Mátrixból válogatták össze a szereplőket. Danny Trejo meg aztán nagyon jó választás volt.
Akiket még szívesen látnék a filmben:
Michelle Rodriguez, Christian Bale, Timothy Oliphant, Benicio Del Toro

Chavez 2010.03.20. 15:06:16

Az Expendables stábját át kellett volna ebbe a filmbe pakolni, és akkor legalább egy erős filmünk lenne, a két bizonytalan helyett.

Rusznyák Csaba 2010.03.20. 15:40:47

@Wostry Ferenc:
Nekem a hihető, emberi akcióhősöknél sokkal viccesebbek a megállíthatatlan, übermensch, izomagy akcióistenek. Akik ráadásul amúgyis inkább a '80-as évek termékei, korábban sem ez volt jellemző a zsánerre. Legalábbis nem rémlik, hogy pl. Connery, Eastwood vagy McQueen lényege az lett volna, hogy nagyobb volt a bicepszük mint a fejük.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.03.20. 15:42:54

@Olorin: azok *férfiasak* voltak, tudod? ezek nem.

Rusznyák Csaba 2010.03.20. 15:53:41

@Wostry Ferenc: Ja, most akkor két külön dologról beszélünk...

FunkTazmagora 2010.03.20. 17:43:00

Harrison Ford,Bruce Willis,Mel Gibson se izompacsirta,mégis kivágják magukat a tökösségükkel,és a dumájukkal (pl:Bruce Willis meg a "hú de szar az élet" borostás,másnapos,aszpirines feelingje).Az ő filmjeiket,karaktereiket külön kell választani a Stallone-Schwarzenegger-Van Damme triótól.Ők felpumpált izmok nélkül lettek akcióhősök,viszont megvolt hozzá a sármjuk,a tökösségük és a dumájuk.
Brodynál viszont kétséges,hogy ez meg lenne: ő inkább drámai színész,ráfokuszál karaktere emocionalitására.Az,hogy vicces lenne,pedig eléggé nehezen elképzelhető.Tökösségről vagy sármról pedig az esetében inkább ne beszéljünk.

Steve Turkish 2010.03.20. 20:22:29

Azért ne feledjük szerintem ,hogy ez csak egy előzetes. Sok kitűnő filmnek van ócska vagy semmitmondó előzetese... Ne fikázzuk a filmet idő előtt!

Brody kiválasztása a szerepre nem biztos ,hogy rossz választás. Én speciel anno Heath Ledgert tartottam teljesen alkalmatlannak Joker szerepére egész addig míg meg nem néztem a Sötét lovagot. Egyszerűen zseniális volt.
Lehet Brody is tud majd valami maradandót alkotni a Predator 3-ban.

K.Leslee 2010.03.21. 05:04:16

Amúgy itt mit kell alkotni? Riadtan kell nézni meg futni.
Talán Schwarzenegger akkora nagy színész??

K.Leslee 2010.03.21. 05:05:21

Vagy Predator filmben csak tökös amerikai hős lehet, aki folyton viccelődik?

doktor.dikhed 2010.03.22. 19:46:30

Nem biztos, hogy annyira gáz a katanás rész. A predatorok is páncélt viselnek, nem lehetetlen, hogy páncél nélkül egyes helyeken meg lehet sebezni. Az egyik predator könyvben, ha jól emlékszem, egy megélezett gyalogsági ásóval a teljes testsúlyát beleadva meg tudta sebezni a főhős a lényt.
süti beállítások módosítása