Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Halloween Horror Cselendzs 2009

2009.10.01. 08:31 Wostry Ferenc

Idén rendezzük meg harmadszor az olvasóink körében rendkívül népszerű Halloween Horror Cselendzsünket (a tavalyi hajtépésről itt olvashattok.) A dolog lényege rendkívül egyszerű: október 31, Halloween éjfélig annyi horrorfilmet kell megnézzetek, amennyi belétek fér, és mindegyikről egy minimum egy bekezdéses minikritikát kell írnotok. Aki a legtöbbet nézi meg, az lesz egy évig a Horror Szupergeek - mind leborulunk előtte, és csak nagybetűvel ejtjük a nevét, élőszóban is. Természetesen a verseny az un. honor system elvén működik - ellenőrizni nem tudjuk, hogy egyes résztvevők valóban megnézték azt a bizonyos filmet, de bízunk olvasóink becsületességében. Egyszóval: elő a láncfűrésszel!

287 komment

Címkék: horror cselendzs

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr291416294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phobic23 2009.10.19. 23:52:45

37) Sleepy Hollow (1999)
>20:00-21:45<

Burton-Depp-Walken kombó, rossz már nem is lehet. Alapból megadja a film hangulatát, hogy a 18. század végén játszódik, a kosztümök, a sminkek, erre még rátesz egy jónagy lapáttal az a tipikus Burton-ös hangulat, ami minden filmjét jellemzi, és ami alól ez sem kivétel. Depp halálpontosan játszik, mint mindig, Walken meg egy büdös szót nem szól a filmben (sőt, jórészt feje sincs) mégis az ember úgy érzi, keresve sem találhattak volna jobbat a szerepére. Imádom az egészet úgy, ahogy van.

38) Mezsgye (Pulse, 2006)
>21:50-23:15<

Ne buzeráld annyit a telefonod és ne lógj annyit a neten, mert jönnek és belőled is agyatlan zombi lesz. Bezony. Én megijedtem...

Ha nem tudnám, hogy ez egy távolkeleti film rimékje, akkor is egyből rávágnám, hogy az, egyszerűen lerí róla, maximum itt nem annyira egyformák a szereplők...

El kellett telnie a film háromnegyedének, mire rájöttem miről van szó, mindenesetre aki szereti a japánból importál szellem-horrorokat, annak be fog jönni.

Dr. No 2009.10.20. 10:03:44

15. A végső megoldás: Halál - Alien 3
(1992, r. David Fincher)

A rosszul fizetett melósok és a rosszul fizetett gyarmati katonaság után most a megalázottak és megszomorítottak újabb csoportjára jár rá a rúd: ezúttal a használaton kívüli fegyenc- és szeméttelep lakói között számol le egymással Ripley és a Szörny. (Reméljük, lesz majd egyszer olyan folytatás is, ami a vastüdő-osztályon játszódik, mongol idiótákkal.)

A magam részéről nagyon szeretem ezt a folytatást is, bár a kritikusok lehúzták. Szerintem visszahozott valamit az első rész pesszimista és fatalista hangulatából, mintha az első rész egzisztencialista változata lenne. Itt nyoma sincs a csillagos-sávos zászlólengetésnek, mint a második részben, és hál' Istennek a gonosz-gonosz-gonosz, háromszor is gonosz főosztályvezető helyett visszatért a személytelen igazgatótanácsi mechanizmus. Nem beszélve a nyílt komcsi lázításról ("Nekik mi aljanép vagyunk!"): újabb tökéletes film a szakszervezeti aktíva-ülésre.

Imdb 6,2, időpont: 10. 20. 00.15 - 02.00

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.10.20. 16:14:05

1. Leszbikus vámpírok gyilkosai (2009)

Egy angliai településen minden 18. életévét betöltő lány leszbikus vámpírrá változik. Ide érkezi egy kis muffvadászatra két jó barát, hogy feledjék a bajaikat. A gond csak az, hogy a környékbeli lányok is a muffra hajtanak.
Egyszer szórakoztató kis horror-vígjáték. Jó csajokkal és itt-ott jó poénokkal.

2. [REC](2007)

Nagyobb volt a füstje, mint a lángja. Kereskedelmi tévés feltörekvő csajszi a tűzoltók éjszakai életéről készíti aktuális műsorát. Az egyik bézházban azoban egy öregasszony rájuk támad, a hatóság pedig karantén alá helyezi az épületet. Hamarosan kiderül, hogy a lakók megzombulnak.
A film vége tetszett a legjobban. Addig nem nagyon kötött le, bár az is igaz, hogy egy cseppet elegem van már a zombis filmekből.

3. Stan Helsing (2009)

San Helsingre, Van Helsing leszármazottjára vár a feladat, hogy megszabadítson egy kisvárost az elszabadult horror ikonoktól. Felbukkannak itt a következő ikonok parodizált változatai: Jason, Bőrpofa, Myers stb.
A film annyira fos, hogy nincs rá szó. Messzire kerüljétek el!

phobic23 2009.10.21. 00:47:50

Ma képregényes-poklos-ördögös napom volt:

39) Constantine (2005)
>20:15-22:15<

John Constantine, a cinikus láncdohányos démonvadász, 'kinek lelkéért maga az Ördög teszi tiszteletét a fenti világban, melegebb éghajlatra (vagy ha úgy tetszik, egész' le Délre) küld egy szekérderéknyi anyaszomorító démonfattyat, megmenti az emberiséget a földi pokoltól, és nem mellesleg befakkol Lucifernek. Na ezt csinálja utána, aki tudja!

Keanu Reeves cáfolhatatlanul tökéletes erre a szerepre, de árulja már el nekem valaki, hogy kinek az ötlete volt, hogy a tejfelszőke, Stingről mintázott figurát így megváltoztassák? És hova lett a ballonkabát?

40) Spawn (1997)
>22:30-0:10<

SPOJLERES!!!
Az Ördög (itt név szerint Malebolgia) sereget toboroz az angyali hadak ellen (gondolom jobb dolga sincs, val'szeg már jó rég beleunt a kárhozott lelkek túráztatásába...), ehhez kell egy hadvezér a seregei élére. Jason Wynn, a CIA főnöke készséggel lepasszolja neki legjobb bérkillerét, némi hatalommagért cserébe, ha majdan beüt a ménkü'. Al Simmons (az alku tárgya) bosszút esküszik, majd Spawn-ná változva szembeszegül mindennel és mindenkivel. Közben egy alacsony, ámde annál dagadtabb bohóc próbál borsot törni az orra alá, szar szinkronnal...

Nem lenne annyira szar film, ha:
- Nem egy másfél órás matinéfilmet hoztak volna össze az egyik legzorkóbb poklos-angyalos-démonos képregénysorozatból.
- Nem lennének a kompjútereffektek olyan gyengék, ami már '97-ben is gázos volt.
- Normális színészek játszanák, nem csupa B alatti kategóriás pojáca ('zér a bohóc maradhat :)

DE! Mivel ezeddig ez az egyetlen Spawn filmadaptáció, kénytelen vagyok ezzel is beérni, a semminél azért ez is jobb. :)

RoFä 2009.10.21. 03:29:10

@Wostry Ferenc: Köszönöm, nagyon informatív. Le is kaptam az eredeti Last House-t.

Dr. No 2009.10.21. 12:09:57

16. Feltámad a Halál - Alien: Resurrection
(1997, r. Jean-Pierre Jeunet)

Ripleyt már klónozni kellett ahhoz, hogy a sorozat folytatódhasson, közben kicsit mutálódott. A napi penzum: a Jeunet-féle vásári komédiásokkal kijutni az óriási kutatóűrhajóról és visszatérni a Földre.

Kifejezetten szórakoztató, egyáltalán nem gyalázza meg a sorozat többi részét, sőt, végre a morbid humor is felbukkan, amit azért a franchise előző darabjaiból hiányolni voltunk kénytelenek.

Imdb 6,1, időpont: 10. 20. 23.00 - 10. 21. 00.45

phobic23 2009.10.21. 22:03:04

41) A falu (The Village, 2004)
>19:40-21:30<

M. Night Shyamalan-tól eddig még nem láttam rossz filmet. Sőt, amit láttam tőle, az kivétel nélkül izgalmas és csavaros történet volt, szép képekkel és különleges történettel. Nincs ez másképp 'A falu' cíművel sem.

A legenda szerint a falut körülvevő erdőt gonosz szörnyek lakják, 'kik nem fenyegetik a falu lakóit, míg ők nem lépnek be az erdejükbe. Most mégis ez történt és a szörnyek jelenléte egyre fenyegetőbbé válik, ám az igazságot csak kevesen tudják róluk...

phobic23 2009.10.22. 00:07:18

42) Stephen King: Children of the Corn (1984)
>22:15-23:45<

Láttam már jobb King adaptációt is, rosszabbat is. A folytatásokhoz még nem volt szerencsém, de ha azokba' is ilyen gagyi grafikai megoldással lett megjelenítve 'az, aki a kertek alatt jár', akkor nem is érdemes erőltetnem őket, azt hiszem... A magyar szinkron csapnivalóan tré, az hagyján még, hogy a szinkronírók rengeteget hozzáköltöttek, de a háttérhangok, zajok, (úgymint a kocsi motorzúgása pl.) lelettek redukálva nulla közelbe' ráadásul kbsztt szarul is szól... felénél át kellett váltanom feliratra, mert bántotta a fülem... Amúgy nem lenne ezzel gond, mert szeretem ezt az oldszkúl King-adaptáció hangulatot, ami a Kedvencek temetőjétől a Holtsávig mindenütt ott van, de azért nekem is van egy tűréshatárom...

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2009.10.22. 00:16:28

11. Company of wolves

Az általam imádott és minden formájában istenített könyvcsoda az Interjú a Vámpírral filmes feldolgozásának elkövetője, Neil Jordan filmje gyönyörű szép. A piroska és a farkas alaptémát boncolja egy mesebeli környezetben, vérfarkasok és egy álombéli falucska lakóinak segítségével. A képi világa zseniális szerintem, egyszerre színes és hangulatkeltően komor. Három különböző történet van összefűzve benne amiknek nem is mindig a farkas a gonosz vagy legalábbis nem egyértelmű. Ajánlom mindenkinek szerintem csodálatos mese.

RoFä 2009.10.22. 07:41:18

9. Nightmare on elm street 2 - Freddie's revenge

Mit is mondjak, mit is mondjak. Possession a téma, szegény balfasz tejfelképű főhősbe beleköltözik Freddy. Srác meg ölni kezd, mint az Ebola. De szerencsére a megannyi gay utalás ellenére a love interest a végén közbelép, és emlékei újraélésére kényszeríti a pulóverest (tüzes egy csaj, annyi biztos.)

Egyébként nem olyan rossz, mint a híre. De nem is jó. A kertipartis zúzás nagyon rendben van, a pokol kutyái is... De a sztori béna, a finálé pedig a Tíz Legnagyobb Filmes Közhely választáson magas oddsokkal indulna.

10- Nightmare on Elm Street 3 - dream warriors

SPOILERES
Nancy, az első rész túlélője frissen végzett pszichiátria szakos sztárhallgatóként érkezik egy klinikára, ahol a Sors és a dramaturg jóvoltából pont a Freddy által újabban rémisztgetett kölkokkel van tele. Akik, mint kiderül, az Elm utca utolsó túlélői, mármint akiket Freddy nem gyakott le az előzmények és az első két rész során. Azt nem kötik az orrunkra, hogyan lehet Nancy végzett pszichiáter húsz évesen, mondjuk lehet hozott anyagból dolgozott (a második részben van rá utalás, hogy inkább ápoltként fordult meg ilyen helyeken)

Vegyes benyomásokat hagyott bennem a film. Ez már nagyon úgy néz ki, mint egy modern és drága film, a trükkök jók, hangulatosak. Csak a sztori... Miért van az, hogy mindig megmondom, ki hal meg? A nagypofájú rebell okos srácot intézzük el először, a PC okból betett csúnya lányt közvetlen utána, úgyse érdekel senkit. A szemüveges, béna (sic) geek is pusztuljon, mert bár szimpatikus, de kell a bodycount. Az exdrogos viszont szép, mint a veszett fene, de pusztulnia kell, mert különben a kölkök sosem tudják meg, hogy 'A DROG ROSSZ, MGEN???'.
A kedves feka mackó marad, mert akkor még ilyen volt a PC. New Heroine természetesen túlél. Old Heroine pedig átadja neki a stafétabotot egy csöpcsöpp haláljelenettel, sajna a kedves (???) papa is vele megy. Old Heroine bimbózó cerelme pedig marad, bánkódni utána, hogy egy irtó röhejes jelenetben hangosan kimondja, amit amúgy is mindenki tudott, és amit egyébként a képen látunk.

Szóval brutálsablon sztori, baró ötletek, szép kivitelezés, de ez az én véleményem.

Tepes 2009.10.22. 15:41:54

39. Néha visszajönnek újra (Sometimes They Come Back... Again) 1996

Az utóbbi pár napban egy kirándulás miatt csak ezt az egy filmet láttam, ezt is a film+-on. Tipikus Stephen King film, azaz nem túl erős szereplőgárdával csináltak egy amolyan B filmet, de mégis, ahogy a többi King adaptációnál is van benne valami plusz, amitől egész jó és nézhető lesz. Egyébként egy 3 tagú banda még a haláluk után is megkeseríti egy fiú, majd később felnőve apa életét.
A Sometimes They Come Back... széria középső része.

Tepes 2009.10.22. 22:20:32

40. Revamped (2007)

Vámpíros horrorfilm, kissé horror-vígjáték.
A főszereplő megharaptatja magát egy vámpírral, hogy ő is örökéletű legyen, de pechjére elhamvasztják. Mire 5 évvel később mégis feléled a vámpírokat már vadásszák.
Nem túl nagy film sok filmes utalással, gyenge poénokkal.

phobic23 2009.10.23. 00:29:39

43) Signs (2002)
kb>20:00-21:45<

Amint már fentebb említettem, M. Night Shyamalan-ban eddig még nem csalódtam (bár állítólag a'The Happening'-el nagyon melléfogott, nem tudom, azt még nem láttam)... A 'Jelek' egy olyan film, amitől még sokadjára is megijedek. Kis porbafingó koromban az UFÓ-k a paramércém legtetején helyezkedtek el és szerintem ez az egyetlen, amitől mai napig parázok, egy goddamn alien invasion... Meg ugye ott vannak még azok a gyönyörű képek, frappáns beállítások (mint mikor a tv üvegén tükröződik az idegen sziluettje pl.) Szóval egyszerűen tud ez a rendező! Nem trancsírozós horror, de arra jó, hogy utána összerezzenjen az ember, amikor csak felnéz az éjjeli égre... Ajánlom!

44) The Amityville Horror (2005)
kb>22:15-23:40<

No, így utánanézve esett le, hogy ez (is) remake. Amúgy nem rossz, bár eléggé emlékeztet a 'Ragyogás'ra, a gonosz ház, ahol apuci bekattan és likvidálja a familit, meg a többi... A bevillanó képek viszont igazán hatásosak, Ryan Reynolds is jól játszik, szóval okés a dolog...

Mivel holnap nincs meló így a'sszem, ma behajítok még pár filmet a lejátszóba, amíg bele nem alszok... :)

phobic23 2009.10.23. 03:05:58

45) Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)
>0:50-2:45<

SPOJLERES!!!
Ez a film nagyon súlyos, annyira le vagy foglalva a musicalbetétekkel, színészi játékokkal, az egész látványvilággal, (meg Ali-G- vel ;), egyszóval mindennel, hogy észre sem veszed, hogy a címszereplő pozitív hős egy kegyetlen sorozatgyilkos, és a pitesütő spinével kannibált csinálnak fél Londonból (a másik feléből meg pitét...) Tim Burton előtt ismét le a kalappal!

Dr. No 2009.10.23. 10:37:14

17. Démonok - Démoni
(1985, r. Lamberto Bava)

Az elátkozott mozi közönségét fölfalják / megfertőzik a démonok. Aztán már a kinti világot is.

A VHS-korszak klasszikusa, egy része még az eredeti hangalámondással megtalálható a Youtube-on. Kár, hogy a dvd-kiadáson nem szerepel választható opcióként, akkor tökéletes lenne az időutazás. Maga a film elég értelmetlen, de szuper a tempója és a kivitelezése. Többször nézős.

Imdb 6,4, időpont 10. 23. 01.00 - 02.30

phobic23 2009.10.23. 14:54:43

46) Creepshow (1982)
>12:05-14:00<

'Mesék a kriptából' stílusú rövid történetek Stephen King tollából, George A. Romero rendezésében. Mérföldekkel jobb, mint a 'Creepshow 2', a történetek érdekesebbek, ijesztőbbek/viccesebbek és jobban kidolgozottabbak. Egész pontosan öt rövid történetet látunk, plusz a szokásos keretsztorit.
A történetekről

SOJLERES!!!

Father's Day
A borzasztóan idegesítő pénzeszsák vénembert a lánya kínjában elteszi láb alól, majd évekkel később az öreg zombiként visszatér és sajátos módon megünnepli magának az apák napját.

The Lonesome Death of Jordy Verill
Az együgyü farmer talál egy meteort, hazaviszi, hogy aztán pénzzé tegye, ám reggelre jobba hasonlít egy két lábon járó páfrányra, mint önmagára... A kissé foggyos tanyalakót maga Stephen King alakítja.

Something to tide Your Over
Richard (Leslie Nielsen) megdudja, hogy Harry (Ted Danson) lenyúlta a nejét, ezért jól elbánik velük, hogy aztán ő is jól ráfaragjon...

The Crate
Az egyetem gondnoka talál egy majd' kétszáz éves ládát a lépcső alatt, amit ki is nyitnak az egyik ottani proffal... Bár ne tették volna...

They're Creeping Up On You!
A tisztaságmániás milliomosnak meggyűlik a baja néhány(száz...ezer...) csótánnyal...

phobic23 2009.10.23. 16:41:07

47) The Hills Run Red (2009)
>15:10-16:30<
SPOJLERES!!!

Egy horrorGEEK felpakolja a csaját meg a legjobb haverját, hogy felkutasson egy rég elveszettnek hitt horrorfilmet, vagy legalább minél többet megtudjon róla. Amit talál, az több, mint várta, ugyanis a film még mindig forog és bizony nekik is jut benne szerep....

Kőkemény slasher, vértől és belsőségektől mocskos és bűzlik az egész mint egy rothadó hulla... Asszem' most megnézek pár rész Pumulkit vagy Mátyás király meséit vagy valami hasonlót... hehe ;)

phobic23 2009.10.23. 21:41:01

48) Død snø / Dead Snow (2009)
>19:50:21:20<

Néhány fiatal kempingezni indul a hófödte hegyekbe, odafönn összefutnak egy öregemberrel, aki óvainti őket, persze már későn; a hajdan ott állomásozó náci alakulat, kissé oszladozva, de elég jó kondiban a nyomukba ered, és a fiataloknak eléggé fel kell kötni az síoverált, ha túl akarják élni a találkozást a zombihadsereggel...

Pörgős, izgalmas, könnyed szórakozás a belsőségek kedvelőinek. Ajánlom!

Tepes 2009.10.23. 22:35:23

41. Sziklák vére (The Hills Run Red) (2009)

Megnéztem én is ezt a filmet. Hát vér az tényleg van benne, nem olyan rossz történet, kár, hogy ebből is tinihorrort csináltak. Egyébként nincs bajom azokkal sem, de ez komolyabb történet is lehetett volna. Mondjuk a bögyös szőke mindenképp pozitívum a filmben.

phobic23 2009.10.24. 00:52:21

49) A tíz csapás (The Reaping, 2007)
kb>22:40-0:20<

Egy hithagyott lelkész arra tette fel az életét, hogy 'csodákra' keres racionális magyarázatokat, eddig sikeresen, de a mostani eset még számára is nehéz falat: a bibliai tíz csapás elevenedik meg egy poros kisvárosban, és úgy tűnik, ez esetben nincs ésszerű magyarázat...

Izgalmas, misztikus, nem a legjobb a műfajban, de laza szórakozásnak pont megfelel. :)

Zoo_Lee 2009.10.24. 08:33:02

2. Hellraiser
Nemrég került ki a netre egy videó, ahol alaposan kifikázták Clive Barker remekművét, de nekem teljesen más a véleményem. Ez egy örökéletű klasszikus.

3. Pumpkinhead - a bosszú démona
Ez nem tetszett annyira. Fogták a nyolcadik utas a halál stábját, módosították egy kicsit a szörnyet, és eladták horrorként. Egyáltalán nem ijesztő, az akció már már szinte nevetséges, a Sütőtökfejnél pedig én álmomban is jobb szörnyet tudtam volna kitalálni.

4. Midnight Movie
Egy tavalyi film, amiről eleinte azt hittem, hogy a Péntek 13 koppintása (a poszter alapján). De aztán rájöttem, hogy egy egész szórakoztató slasher, ahol a pszichopata horrorfilmes bácsi csontmaszkban kijön a vászonról, hogy megritkítsa a nézőket.

Dr. No 2009.10.24. 09:24:18

18. Démonok 2. - Démoni 2: L' incubo ritorna
(1986, r. Lamberto Bava)

Ezúttal a tévékészüléken keresztül térnek vissza a zöldet hányó csúfságok, démonizálva a nézőket. (Remélem, a cselendzs teljesítése nem fog ugyanezzel a következménnyel járni.) A helyszín mozi helyett most egy toronyház. A várandós anyuka szerencsére túléli.

Röhejes maszkok, pörgős tempó, méltó folytatása az elődnek. A démonok támadása a gyúróterem ellen egyszerűen felülmúlhatatlan. Felhőtlen szórakozás másfél órára, minden újranézéskor ugyanúgy tudok röhögni rajta. Egyetlen negatívuma, hogy az alapötletben és a sztoriban tulajdonképpen csak másolták az elődöt, ahelyett, hogy tényleg folytatták volna.

Imdb 5,2, időpont 10. 23. 22.10 - 23.40

19. Szörnyszülöttek - Freaks
(1932, r. Tod Browning)

Régimódi cirkuszi társulat a helyszín, amelyik még frankón szörnyszülöttek látványával is "szórakoztatta" a nagyérdeműt. Akik azonban jóval humánusabbnak bizonyulnak "normális" társaiknál. Az erőművész és a légtornásznő összeesküsznek, hogy a légtornásznő házassága révén megszerezzék az egyik törpe gazdag örökségét (nem, nem a génjeire gondolok). A szörnyszülöttek bosszúja a megaláztatásért nem marad el.

Sajnos, ilyen cirkuszi társulatok nincsenek, a filmben valódi cirkuszi torzszülöttek szerepelnek. A sztori kissé bugyuta és szájbarágós, de a látvány annyira különleges, hogy a film minden percében lefoglalja az embert. A kéz és láb nélküli féregember egy-az-egyben fölvett mutatványa a szivarral egyszerűen döbbenetes és hihetetlen. Klasszikus film.

Imdb 7,9, időpont 10. 24. 00.00 - 01.30

phobic23 2009.10.24. 19:41:38

50) The Breed (2006)
kb>15:30-1700<

Na mi? Néhány fiatal elindul nyaralni egy elhagyatott helyre? El. Tényleg? Tényleg. Hmm, szokatlan kezdés... De hát mondom, hogy tényleg! És mily' meglepő, hogy térerő meg nincs. Vagy van? Jah persze, hogy nincs. Viszont tópart meg bikinis csajok meg kötelező jópofa afrosrác az van. Szóval gond egy szál se'. Akkor mér' horror? Jaaah, hogy az falka veszett köhömm... SPOJLER>génkezelt<SPOJLER_END kóborkutttya a para tárgya. Na, az szar. Mármint tényleg szar. Persze, a menekülés elvágva, a kötelező feka meg a kötelező szőke meg megy a levesbe... jah, bocs ez is SPOJLER volt?... na jó, a többit szerintem kitaláltátok.

Kövi:

51) The Company of Wolves (1984)
>17:30-19:00<

Oidipus Prime ajánlója meghozta a kedvem, és lám, nem csalódtam. Mintha egy mesébe csöppenne a néző, egy felnőtt mesébe. Hangulatos, borongós, álomszerű. Többszörnézős.

phobic23 2009.10.24. 22:55:48

52) A Nightmare on Elm Street (1984)
>20:50-22:20<

Come to Freddy. Igen, az örök klasszikus, ezt sose lehet megunni, minden hiányosságaival együtt ez az egyik kedvenc horrorom, és kétségkívül nem vagyok vele egyedül. Már tűkön ülve várom a riméket, remélem nem tosszák el nagyon. Bár mondjuk, nem tudom, mi szükség volt rá, de az már úgyis tökmindegy, jön és kész...

Nna, feldobok egy kávét, utána folytatom... Barátnőm már nagyon várja a cselendzs végét ;)

Kis műsorajánló mára:
23:10 | viasat3 | 'Fekete víz' (2005)
23:35 | RTL Klub 'Cerberus - A végzet kardja' (2005)

Én szerintem a viaszatot választom.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2009.10.25. 01:15:28

12. Salem'a lot

Újfent visszatérek egyik kedvenc szerzőmhöz, Stephen King hez. Mondhat aki akar, hogy az arc ma már miket ír meg régen miket írt az más tészta. Elvileg ez a legjobb regénye, azt mondják. Tévednek mert az ezüst pisztolygolyók a legjobb műve. Kár hogy az abból készült film annyira tré, hogy még a csellendzs kedvéért sem nézném meg újra. Na de visszatérve erre a három órás filmművészeti alkotásra, ez bizony halvány ma már. A nagyanyám valószínűleg nagyon megijedt volna ezeken a gagyi vámpírsminekken. Amúgy nem mert a nagyi kemény. Vele néztem először az Alien-t ami ugye meghatározó volt szellemi fejlődésemben.^^ Ja és az ő kazettája volt. bocs. Szóval lassú is a film mert azért három órába azt is belerakták ami a könyvben sem volt lényeges szerintem. Jó kis retro cuccok meg frizurák azok vannak ezerrel, meg gagyi ijesztegetés. A színészek tűrhetők, sőt visszagondolva kimerem jelenteni, hogy jók. A történet a Kingtől megszokott. Két részletben néztem, tényleg hosszú és nyújtják mint a rétest.

Riszpekt minden résztvevőnek egyébként, akik a B filmek ocsmány ám imádott mocsarába merülve ilyen kincseket hoznak fel nekünk. BTW örülök, hogy valaki az én ajánlásom alapján kapott kedvet egy filmhez. ^^

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2009.10.25. 01:18:12

Természetesen Salem's Lot a film címe csak retardált vagyok sajnos. 1979 es a drága.

phobic23 2009.10.25. 02:25:22

53) Dark Water (2005)
>viasat3 | 23:10-1:10<

Hát lehet, hogy jobban jártam volna a másikon a Cerberus-sal, az legalább tuti, hogy valami B-C-D kategóriás agyfingató horrorállatság lett volna, ehelyett kapok egy lassú dráma/thriller-szerű filmet, némi tipikus japán szellem-horror beütéssel, de azt is csak az iziér', igazából lájtos az egész. Nem rossz ez, csak nem erre számítottam. Viszont Tim Roth-ot csípem.

54) Pitch Black (2000)
kb>1:15-3:00<

Legutoljára, mikor ezt a filmet láttam, még egy retkes 14"-os monitoron néztem, ami olyan sötét volt, hogy Vin Diesel szemén kívül lfszt se lehetett látni... Most azért jobb volt a helyzet, még a félbetépett spiné is jól kivehető volt. :) Láttam már sokkal jobb sci-fi/horror-t is, de mindenesetre ez még azért a többször nézhető kategória.

phobic23 2009.10.25. 02:26:47

Ja igen, az idő ugye azért nem stimmel, mert közbe visszakanyarintottuk az időt egy karikával. Így legalább marad isőm aludni is. :)

Dr. No 2009.10.25. 08:33:34

20. A barlang - The Descent
(2005, r. Neil Marshall)

Gondolom, ezt mindenki ismeri: a csinicsajok vagánykodásból feltérképezetlen barlangba másznak le. Aztán találkoznak Patkány Öcsivel és népes rokonságával, amit jól megszívnak.

Jó kis klausztrofóbiás-beszaratós film. Ebben kivételesen helyén van a sok sötét kép. Újranézős.

Imdb 7,4, időpont ööö... 10. 24. 00.30 - 02.00

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2009.10.25. 10:45:11

12. Doghouse (2009)

Jake West (Evil Aliens) filmje visz némi új színt a zombifilmek világába azzal, hogy az élőhalottkór itt csak a nőket támadja meg. Az ihlet egyébként a Dogwithc című képregényből jött:
www.danielschaffer.com/dogwitch/index.htm
A sztori nem bonyolult. Néhány faszi, akik nem mellesleg jóbarátok, és mindnyájuknak problémáik vannak a párkapcsolataik ápolásával, elmennek egy jót mulatni valami kis faluba, ahol aztán rögtön be is indul a hirig. A kórság meg valami katonai, vagy kormánykonspiráció... szóval a szokásos miatt van jelen, viszont mókás és kézenfekvő módon terjesztik. A zombik amúgy pofásak, kedvencem a fodrász, aki végig két ollót csattogtat, de van menyasszony is egy tekintélyes kétélű fejszével.
Ami pozitívum még (számomra legalábbis) az a kőkemény angolság, mely a filmből árad. Jó film, baráti társaságban kiváltképp szórakoztató megtekinteni.

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.10.25. 13:26:23

4. Wrong Turn 3 (2009)

Mindenki ismeri a Halálos kitérőt, amelyben kannibál mutánsok elől menekül a vacsora. A 3. részben egy csapat szökött bűnöző próbál keresztülvergődni a mutánsok területén. A végeredmény könnyen kitalálható. A film nem túl jó szórakozás. látszik rajta, hogy csak DVD-re készült.

phobic23 2009.10.25. 17:35:32

55) The Terror (aka The Castle of Terror, 1963)
>12:50-14:25<

SPOJLERES!!!
Jack Nicholson ebben a korai szerepében egy francia katonát alakít, aki a napóleoni seregtől leszakadva kóborol a tengerparton, miközben megpillant egy nőt, akibe rögvest bele is szeret. A faluban érdeklődik felőle, ott a közeli kastélyhoz irányítják, ahol egy báró (Boris Karloff) él inasával kettesben és a hívatlan vendégnek cseppet sem örülnek. Mint később kiderül, a nő, akit a katona látni vélt, a báró húsz éve halott felesége, akit a báró saját kezűleg gyilkolt meg hűtlenségéért... és ott van még a bosszúszomjas, gonosz szellemekkel lepaktáló öregasszony is, hogy a dolog ne legyen olyan egyszerű

Nem nevezném kifejezetten jó filmek, akkoriban talán az ilyenek képezték a B-C-D kategóriás horrorfilmeket, azoknak is az alsóbb kategóriáját. Igazából úgy néz ki a film, mintha egy húsz évvel korábbi film lenne technicolorban, viszont Nicholsonnak is kezdenie kellett valahol. :)

56) Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)
>14:40-16:40<

Az vámpíros filmek egyik leglegleg-je. Rossz szó nem érheti. A sztori, a szereplőgárda, a rendezés, mind hibátlan. Egyebet nem tudok mondani. kérem, kapcsolja ki. :)

Bajtai András · http://bajtaiandras.hu 2009.10.25. 18:28:42

# TRICK 'R TREAT: Kellemes meglepetés, és szórakozás, 4 rémtörténet fonódik egybe korántsem erőltetett módon, hangulatos és gyengéden ijesztő másfél órás szórakozás, amin nagyon sokat dob a beteg és bizarr humor, Brian Cox filmvégi felbukkanásáért pedig amúgy is pluszpont jár.

phobic23 2009.10.25. 23:23:35

57) Stay Alive (2006)
>19:30-20:55<

SPOJLERES!!!
Néhány fiatal játszani kezd egy új videojátékkal, mit sem sejtve arról, hogy ezzel a hírhedt Báthory Erzsébet grófnő vérszomjas szellemét szabadítják magukra. (Ezt most nem részletezném...) Egyetlen esélyük, hogy túléljék a játékot, különben úgy halnak, ahogy a karakterük...

Kergetőzős tinihorror tucatnyi klisével. Szódával elmegy.

58) Drag Me To Hell (2009)
>21:20-22:55<

SPOJLERES!!!
A szőke hitelügyintéző csúnya átkot szabadít magára, mikor nem hosszabbítja meg a cigány öregasszony törlesztőidejét, így annak házát elárverezik. A nőnek három napja van, míg beteljesedik az átok, de addig is történik még egy s más...

A 'cigányátkos' rész emlékeztet Stephen King 'Sorvadj el!'-jére, de csak ez. A film legnagyobb erőssége, hogy nem veszi magát túl komolyan, így néhol gonosz mosolyt csal a néző arcára (pl. mikor a nyannyer fogsorát hátrahagyva próbálja elnyammogni a csaj arccsontját... ;)
Ajánlom!

Dr. No 2009.10.26. 02:03:27

21. Démoni harcosok - Dog Soldiers
(2002, r. Neil Marshall)

Egy katona túlzott emberiessége miatt nem kerül be a különleges erőkhöz. Néhány héttel később katonai gyakorlaton vesz részt Skóciában az eredeti egységével. A gyakorlaton újra összetalálkozik a századossal, aki nem engedte fölvenni őt, de ekkor a gyakorlat már nem gyakorlat.

Jól sikerült kis film, ami hosszú idő után friss vért ömlesztett (ha-ha) a vérfarkasos műfajba. Az ultragagyi magyar cím ne tévesszen meg senkit: ez a darab nem a film+ ékessége Steven Seagallal és Don "The Dragon" Wilsonnal.

Imdb 6,8, időpont 10. 25. 23.45 - 10. 26. 01.30

Tepes 2009.10.26. 06:46:19

42. A sötétség őrei (Guardians) 2006

Nem tudom, hogy az alapötlet honnan van, valami videójáték, képregény? ha valaki tudja felvilágosíthatna, mert próbáltam utánanézni (na azért nem szakítottam meg magam) de nem találtam semmit. Azért gondolom, mert olyasmi történet, ami feltételezi a nézőtől, hogy van valami előinformációja a történetről. Egyébként arról szól, hogy 5 zsoldos feladata, az, hogy valami szörnyeket kinyírjon, ahol azok felbukkannak.

SPOILER ALERT

Na ez az 5 fő gyorsan lecsökken 4-re, hogy látszódjon, hogy nekik is vannak veszteségeik ami később már nem lesz. Maradnak négyen: a főhős kinézetű főhős, a kínai jócsaj a géppuskákkal, a nagydarab maori kinézető izomember, meg a hülyegyerek aki úgy néz ki, mint Fester nagybácsi az Addams Familyből. Neki csak annyi dolga van, hogy lógatja a fejét és amikor jönnek a szörnyek, akkor epilepsziás rohamot kap. Van benne pár nagyon szórakoztató rész, pl. amikor a csaj vállról indítható rakétával lövi a szörnyet, de az egy csapással félrelöki, majd több ezer szer belelő géppuskával, de ez nem hat rá. Erre izomagyú barátunk elkezdi dobókéssel hajigálni. Később megy ehy bárddal aprítja őket. Most akkor mivan?? A rendező pár résznél nagyon feszültséget akart kelteni, de nagyon nem sikerült (főgonosz kinyírása kisbicskával, hülyegyerek megtámadása csigatempóban)... A film vége meg arra utal, hogy nagyon szeretnének 2. részt is csinálni. De MIÉRT???

Bajtai András · http://bajtaiandras.hu 2009.10.26. 10:27:57

#4 THE HILLS RUN RED: Az alapötlet izgalmas, miszerint egy eltűnt brutális horrorfilm felkutatására indul egy csapat fiatal valami erdőbe, ám a megvalósítás gyengécske, az atmoszféra sablonos, a film utolsó félórája pedig kínosan erőltetetté válik köszönhetően a zavaros csavaroknak.

Tepes 2009.10.26. 11:02:01

43. Dr Caligari (Das Cabinet des Dr. Caligari.) 1920

phobic23 leírása meghozta a kedvemet erre a történetre, de mivel még nem láttam az eredetit, azt néztem meg. Na persze azt, amiben angolul vannak a szövegek, igaz olyan betűkkel, hogy csak harmadjára vettem észre, hogy amikor azt látom, hogy 90, az go lenne. Így mondjuk lett értelme a mondatoknak is :-) Egész jó kis sztori és legalább nincs az embernek olyan elvárása, mint egy mostani filmmel kapcsolatban. Nem bántam meg, hogy megnéztem :-)

Dr. No 2009.10.26. 17:29:59

Kérdésem a szervezőkhöz - a két Toldi mozis vetítés beleszámít?

Chavez 2009.10.26. 17:45:29

@Dr. No: Ha láttad, akkor persze.

phobic23 2009.10.26. 18:46:48

Az én kérdésem kicsit butácska, na de mégis, nehogy ezen múljon bármi is... ;)
Szóval, ha 31-én még éjfél előtt kezdek el nézni egy filmet, de átlóg éjfél utánra, az beleszámít-e, vagy csak amit éjfélig be is fejezek?

Chavez 2009.10.26. 19:06:40

@phobic23: Ha ezen múlik majd, hogy nyersz-e, akkor igen, a megkezdett film beleszámít. :)

Dr. No 2009.10.26. 20:38:21

@Chavez: A kezelt mozijegyet be kell szkennelni?

Chavez 2009.10.26. 21:11:48

@Dr. No: Nem. A rendezővel és a főszereplővel alá kell iratni, legalább két hiteles tanú jelenlétében, majd filmenként 10000 forintot mellékelve elküldeni a szerkesztőség címére. Mi először ellenőriztetjük az aláírások hitelességét (a költségeket természetesen a versenyző maga állja, kb. 3 hónap, míg meglesz a Hawaii-i kutatólaboratórium eredménye, amit nekünk a helyszínen meg kell várnunk, ennek költségei szintén a versenyzőt terhelik), majd miután hazaértünk, akkor összeülünk egy előkelő étteremben (a vacsoráról, illetve a luxusprostikról a számlát küldjük!), ahol végül pofára döntünk, valószínűle nemleges választ adva. Ilyen egyszerű.

phobic23 2009.10.26. 21:55:22

Chavez: Köszi, akkor megnyugodtam. ;)

59) Underworld (2003)
kb>19:30-21:20<

VIGYÁZZÁ' MER SPOJLÉRES!!!

Feszes bőrszerkók, lengő bőrjackék, spéci stukkerek, amikből másodpercenként hatszáz töltény ered szélnek: Mátrix. Ja nem, de majdnem. Budapest utcái és aluljárói, angolosított metróállomás nevekkel, de a 'Lakatos József ut.' szigorúan marad ;) A rendőrautóba tuszkolós jelenet kissé úgy hat, mintha spontán a csencselő indiánokat filmezték volna le a nyóckerben, amint összekottyannak a felpaprikázott hekákkal... na mindegy.
Szóval, a vérfarkasok régóta keresik Corvin Mátyást, nem AZT a Corvin Mátyást, egy másikat, de majdnem az. Ez a Corvin Mátyás (jól van többször nem írom le, de tudvalevő, három a magyar igazság... ehe ;) ugyan nem király, viszont egyenesági leszármazottja az első halhatatlannak, akitől ered a két háborúban álló faj: a denyevérharapta vempájör-klán és a farkasszőrmentén vicsorgó vervolf-klán. Na, ennek a mukinak a vériből akarnak szuper-vempájör-farkas-embert faragni, aztán majd kiderül, mi sül ki belőle...

Maradok annál az állásomnál, hogy két filmet iszonyat elkellett baXniuk, hogy a 'Vérfarkasok lázadására' formába gyöjjön a stáb.

phobic23 2009.10.26. 21:57:37

Chavez: Köszi, akkor megnyugodtam. ;)

59) Underworld (2003)
kb>19:30-21:20<

VIGYÁZZÁ' MER SPOJLÉRES!!!

Feszes bőrszerkók, lengő bőrjackék, spéci stukkerek, amikből másodpercenként hatszáz töltény ered szélnek: Mátrix. Ja nem, de majdnem. Budapest utcái és aluljárói, angolosított metróállomás nevekkel, de a 'Lakatos József ut.' szigorúan marad ;) A rendőrautóba tuszkolós jelenet kissé úgy hat, mintha spontán a csencselő indiánokat filmezték volna le a nyóckerben, amint összekottyannak a felpaprikázott hekákkal... na mindegy.
Szóval, a vérfarkasok régóta keresik Corvin Mátyást, nem AZT a Corvin Mátyást, egy másikat, de majdnem az. Ez a Corvin Mátyás (jól van többször nem írom le, de tudvalevő, három a magyar igazság... ehe ;) ugyan nem király, viszont egyenesági leszármazottja az első halhatatlannak, akitől ered a két háborúban álló faj: a denyevérharapta vempájör-klán és a farkasszőrmentén vicsorgó vervolf-klán. Na, ennek a mukinak a vériből akarnak szuper-vempájör-farkas-embert faragni, aztán majd kiderül, mi sül ki belőle...

Maradok annál az állásomnál, hogy két filmet iszonyat elkellett baXniuk, hogy a 'Vérfarkasok lázadására' formába gyöjjön a stáb.

phobic23 2009.10.27. 01:01:15

60) Underworld: Evolution (2006)
kb>22:45-0:30<

SPOJLERES!!!

Közben rájöttem, hogy val'szeg azért jobb a harmadik rész, mert addigra Len Wiseman feladta és végre átengedte a helyet a rendezői székben, amúgy a film látványvilága továbbra is iszonyú jó, minden király, csak az a fránya sztori ne sántítana annyira fájdalmasan... pölö az összes hallhatatlan ősatyja simán elvérzik meee' leszúrták egy karddal meg kicsit hörpöltek a véribül... na ne. Amúgy a sztorit ugyanonnan folytatja, ahol 'z első részben abbamaradt, már csak kicsit csűri-csavarja; van itt repülő denevérember, kamionos száguldozás, robbangatás, meg a végire napbanézés. Közben rájövünk, hogy az amcsiknak a magyar nyelv akár orosz vagy francia is lehetne, nem tudnak különbséget tenni közöttük és még az akcentusuk is szar. Itt jegyezném meg, hogy amíg az első részben a várost ugye Budapest alakította, ott minden magyar nyelvű feliratot átfotosoppoltak angolra, ám mikor egy világvégi kis prosztó falucskába érkezünk, egyből 'Police' helyett 'Rendőrség' egyből 'Életveszély' meg a többi... hát gyerekek, én aszondom, b@ssza meg hálivúd...

RoFä 2009.10.27. 05:40:56

@phobic23: "Lattama Zöerdöghöet" :))

Dr. No 2009.10.27. 08:24:54

22. A bunker - The Bunker
(2001, r. Rob Green)

Nem, ez nem AZ a bunker, de majdnem. Német katonák egy csoportja a 2. világháború végén az ellenséges támadás elől a közeli bunkerbe menekül, ahol az egyetlen őr a sánta, púpos, félszemű, félkegyelmű Quasim... bocs, de ez is csak majdnem. Szóval Schütze Marx és Schütze Engels bemennek a bunkerbe, végül csak az egyikük jön elő.

Ha az ember megszokja, hogy a krautok angolul beszélnek, egész tűrhető. Azért körülbelül a felénél már lehet sejteni, hogy valójában nem horrort, hanem thrillert látunk a pszichiátriáról, háborús pszichózis témakörben, csak néhány jelenetet horrorosítottak, gondolom, hogy jobban el lehessen adni. A film vége, amikor a történtek indoklást nyernek, hihető. A színészek jók, csak a témakörből adódóan nő nincs a filmben.

Imdb 5,5, időpont 10. 26. 22.45 - 10. 27. 00.15

23. R-pont - A halálzóna - R-Point
(2004, r. Su-chang Kong)

A vietnami háború vége felé egy dél-koreai egységet kiküldenek az R-pontra, hogy mentsék ki a korábban odaküldött szakaszt, akik eltűntek, de most rádióüzenet jött tőlük. A katonák között terjedő pletykák szerint az R-pontról senki sem tér vissza. Minő meglepetés: főhőseink sem.

Ugyanaz pepitában, mint a föntebb említett Bunker, csak itt a feloldás nem orvosi, hanem ázsiai kísértetes. Ebből következően pszichológiailag nincs annyira jól kidolgozva, mint A bunker. Viszont szebb a fényképezése. A színészek itt is jók, csak az egyenruhába bújtatott ázsiaiakat nehéz megkülönböztetni. Kedvencem egyébként Oh őrmester, főleg ilyen párbeszédekben: "Tarts ki, Oh, kiviszünk innen!"

Imdb 6,2, időpont 10. 27. 00.15 - 02.00

Tepes 2009.10.27. 08:46:41

44. Stephen King: A kárhozottak visszatérnek (Sometimes They Come Back... for More) 1998

Tegnap néztem a film+-on. Szerintem ebben Stephen Kingnek már csak annyi szerepe van, hogy a korábbi történetet ő találta ki és lehet vele reklámozni ezt is, de más nem. Az Antarktiszon valami legyilkolja az embereket és ezért pár katonát küldenek ki. Akkorra már csak ketten maradnak a bázison. A végére még jobban fogynak. Az előző részhez képest is gyengült a sztori, szerintem a kivitelezés is. Nem volt egy nagy élmény :-)

Tepes 2009.10.27. 08:48:36

45.

Na mivel ilyet még nem láttam a cselendzsen (tavalyról sem emlékszem), gondoltam próbálkozom egy új dologgal.

Megnéztem egy rakat ősrégi horrort, aminek nagy részét egy a Horror történetét leíró honlapon láttam. Az imdb

-n nem mindegyiknél volt horror jelölés, ezért a szervezők kérésére kivehetem ezt a listából, bár már akkor se

lennék első, ha phobic23 beleunna a horrorok nézésbe :-)
Szóval a lista:

George Melies: Az Ördög kastélya (Le Manoir du Diable)
1896. 1:28 perc
Vámpíros-boszorkányos film
-------------------------
George Melies: Egy rémisztő éjszaka (Une Nuit Terrible)
1896 1:11 perc
küzdelem egy óriási méhecskével :-)
-------------------------
George Melies: Ezeregyéjszaka meséi (Le Palais des Mille et Une Nuits)
1905 17:30 perc
Sárkányok, szellemek, küzdelem "élő" csontvázakkal. Na ebben már egész jó trükkök vannak :-)
-------------------------
George Melies: A Szörnyeteg (Le Monstre)
1903 2:07 perc
Egyiptomban a Szfinx előtt játszódik, egy csontvázat életre keltenek benne.
-------------------------
George Melies: Pokolkatlan (Le Chauldron Infernal)
1903 1:13 perc
2 ördög 3 nőt megfőz egy üstben, majd szellemekké változtatják őket.
-------------------------
George Melies: Diable au convent
1899 3:10 perc
Az ördög bejut a templomba és szívatja az apácákat meg sokasodik, óriásbékán lovagol, meg hasonló kedves

dolgokat művel. A végén a papok elűzik és köddé válik.
-------------------------
George Melies: Evocation Spirite
1899 1:03 perc
Egy ember egy koszorúban megidézi az ördögöt, egy nőt és saját magát.
-------------------------
George Melies: Les Trésors de Satan
1902 2:39 perc
Ismét egy ördögös-trökkös történet dárdával szúrkáló csajokkal.
-------------------------
D.W. Griffith: The Sealed Room
1909 11:39 perc
Edgar Allan Poe középkori kosztümös története. A trubadúr lenyúlja a király csaját, de miközben enyelegnek, a

király befalaztatja a szoba ajtaját :-)
-------------------------
George Melies: Kísértetkastély (Le château hanté)
1897 0:50 perc
A cím mindent elmond...
-------------------------
George Melies: Pokoli Cake-walk (Le Cake-Walk Infernal)
1903 5:31
Démonok meg csajok ugrabugrálnak és tüzeskednek.
-------------------------
Walter R. Booth: A kísértetjárta régiségbolt (The Haunted Curiosity Shop)
1901 1:56 perc
Szellem jelenik meg a régiségboltban és átváltozik mindenfélévé: nővé, törpékké...
-------------------------
Edwin S. Porter: Faust and Marguerite
1900 1:00 perc
Faust-os történet
-------------------------
J. Searle Dawley: Frankenstein
1910 12:40 perc
Frankenstein történet mindenféle trükkel Edison stúdiójából.
-------------------------
Lucius Henderson: Dr. Jekyll & Mr. Hyde
1912 8:21 perc
Mr. Hyde nagyon gonosz ebben a filmben, ajtókat csapkod, papírlapokat tép szét (pedig biztos kellene még valakinek) és fellök egy kislányt. A végén azután megkapja.
-------------------------
Összesen: 1:12:18 óra

phobic23 2009.10.28. 01:12:37

@RoFä: Jaja, pont ugyanaz a szitu :))
@Tepes: Mi a honlap címe és hol vannak fenn ezek így egyben?

És akkora mai adagom:

61) The Gathering (2002)
kb>21:00-22:30<

SPOJLERES!!!

Angliában egy rég eltemetett templomra bukkannak, ahol az oltáron faragott emberalakok figyelik, ahogy Jézus szenved a kereszten. Ezzel egy a városban elütnek egy idegen lányt, akinek a baleset után furcsa látomásai támadnak; szörnyű eseményekről hallucinál, és folyton őt figyelő embereket lát, akik kísértetiesen hasonlítanak a majd' kétezer éves templom oltárába faragott szobrokra...

Csak tudnám, ki volt az a vadbarom, aki ezt a filmet magyarul 'Gonosz falu' néven anyakönyvezte...

62) Candyman (1992)
kb>23:10-0:45<

Nézz a tükörbe és mondd ki ötször a nevét: Kampókéz. Aztán próbálj meg elaludni, barátom. Clive Barker eredeti történetét nem ismerem és a folytatásokhoz se volt még szerencsém, de ez a film egész jól sikerült, és Tony Todd-nak is nagyon jól áll a kampó. ;)

Chavez 2009.10.28. 01:36:15

@phobic23: "@Tepes: Mi a honlap címe és hol vannak fenn ezek így egyben?"

Ez engem is felettébb érdekelne!

RoFä 2009.10.28. 02:11:30

11. Last hoouse on the left (2009)

KICSIT SPOILERES

Ez a remake, az eredeti még hátravan. Jó film, de gondolom a sztorit megcukrozták egy kicsit: aki számít, túléli a sztorit. És nincs leharapás.

A színészek viszont nagyon jók... Imádnivaló mami, a gyilkos pszichológus a Dexterből, hányós kiscsaj a Superbadből...geeknek lenni jó!

RoFä 2009.10.28. 02:20:20

12. Veled is megtörténhet (Ca est arrivé pres de chez vous, 1992)

KICSIT SPOILERES
Na, ez nem tudom, mennyire horror, IMDB szerint az... de mindenki nézze meg, örök kedvenc.

Fiatal filmesekből álló stáb követ dolgos mindennapjai során egy teljesen kattant rabló-sorozatgyilkost. Az ilyen projektek többnyire rosszul sülnek el, például megeshet, hogy nem marad a végére, aki megvágja a kész anyagot...

Hisztérikusan sírvaröhögős szatíra mindenkinek, aki bír elvonatkoztatni és nem fordul el néhány keményebb jelenettől. Benoit Poelvoorde zseniális, egy világon kívüli, teljesen amorális őrültet, illetve annak paródiáját nyomja, a monológjai közé iktatot gyilkolások adják a staccato ritmust. Néhány jelenetre mindenki emlékezni fog, azt garantálom, csak annyit mondok, öreg néni és szívgyógyszer...

Sajnos a rendező ezután elment reklámfilmeket csinálni, aztán meg meghalt, alig negyven évesen. Nagy kár érte.

Tepes 2009.10.28. 07:37:39

46. Majd meghalnak Mandy Lane-ért (All the Boys Love Mandy Lane) 2006

Egyszerű kis tinihorror a közepesen véres fajtából. A középpontjában Mandy Lane áll, akit minden srác a középiskolából meg akar dugni. Azt sejtik, hogy ha elhívják az egyik srác távoli farmjára akkor ott sikerül is. Hát, nem minden alakul a számításuk szerint...

Tepes 2009.10.28. 07:45:19

@Chavez, @phobic23

Sajnos nem találtam ilyen honlapot, a keresés, kb több volt, mint maguk a filmek. Nagyobb része youtube. A végén már elég nehéz volt találni újat, hogy kijöjjön az idő.
Sajnos kicsit félreérthetően írtam, mert nem a honlapon voltak maguk a filmek, csak a leírásuk és az alapján kerestem meg a filmeket, már amit megtaláltam közülük.
Amúgy a honlap jó, forrásként ezt a blogot is megjelölte: mrger.freeweb.hu/Filmes/HorrorStory/2Hb.htm

phobic23 2009.10.28. 08:55:57

@Tepes: Köszi a linket, tényleg jó kis összefoglaló. :)

Még így meló előtt belefért az időmbe:

63) Split Second (1992)
>Szép magyar fordításban: 'Őrült Stone, avagy 2008 a patkány éve'<

SP0JLERES!!!

Rutger Hauer csokit zabál, kávét vedel, és lő mindenre, ami mozog. Jól indul a film, egy sorozatgyilkos Stone-nak hagy üzeneteket a gyilkosságok helyszínén, közben egy mutáns-patkány-vírusról beszélnek, az ember végig azt várja, hogy egyszer csak felbukkan Stone régi társa egy b@$zomnagy patkányember képében (minimum olyanban, mint anno a Bolygó Kapitányában volt az egyik genya ;), hogy megfingassa emberünk, amiért az anno nem tudta megmenteni a seggét a csatornában... Ehelyett a film végére a kőbunkó Stone testvéreként félti új társát, szinte már érzelgősködni kezd, a szörny meg hát... egy huszadrangú Alien-klón, akinek Stone játszi könnyedséggel tépi ki a szívét, aztán fél perc alatt likvidálják... Valami nagyon azt súgja, a film végére elkeverték az eredeti forgatókönyvet így idő szűkében jobb híján ezt tudták kisütni belőle... Vagy az én DVD kiadásom van nagyon elcseszve :)

Tepes 2009.10.28. 11:21:43

47. A láp titka/Rejtélyek Mocsara (The Marsh) 2006

Sikeres gyermekkönyv-írónő vidékre utazik, ahol megjelennek a rémálmaiban is szereplő dolgok. Esténként meg szellemek jelennek meg a házban. Forest Whitaker segít neki a titok felderítésében.
Egész jó atmoszférájú kis film, jó színészekkel, a történet se rossz.

Dr. No 2009.10.28. 11:30:30

24. Az élőhalottak éjszakája - Night of the Living Dead
(1968, r. George A. Romero)

Az őseredeti. Nyilván mindenki látta, de hát a versenyfeltételek... Barbra és Johnny apjuk sírjára visznek virágot a vidéki temetőbe, amikor megtámadja őket egy elég rosszul öltözött és sminkelt alak. Johnny beveri a fejét, Barbra meg elmenekül és bezárkózik a közelben álló magányos házba. Csakhamar megérkezik Ben, az energikus fekete főhős, nyomában sok-sok élőhalottal.

Klasszikus mérföldkő a horrorfilmek történetében, nem hiszem, hogy szükséges külön értékelni.

Imdb 8,0, időpont 10. 27. 23.00 - 10. 28. 00.40

desmond wallace · http://desmondwallace.freeblog.hu/ 2009.10.28. 17:00:17

5. Transz-szibéria /Transsiberian/ (2008)

Egy házaspár Pekingből Moszkvába szeretne eljutni, így a kaland kedvéért vonattal szelik át Szibériát. A vonaton sok érdekes emberrel megismerkednek, többek között egy fiatal párral. Ez a találkozás azonban nem várt fordulatokat vesz.
Elég jó kis szórakozás, ami felvet bizonyos kérdéseket.

6. Majd meghalnak Mandy Lane-ért /All the Boys Love Mandy Lane/ (2006)

Mandy Lane a suli legjobb csaja, akit minden fiú akar, de ő nem kapható könnyen. Végül sikerül elhívniuk egy vidéki, hétvégi bulira a csajt a nagy dugás reményében, de nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy a srácok remélték.
Szerintem ez a film elég gyenge horror.

7. Pandorum (2009)

A Föld lakossága már annyira megnőtt, hogy nem képes tovább eltartani ennyi embert, így új bolygót kell gyarmatosítani. Az új lakóhelyet meg is találják és elindul egy úrhajó tele telepesekkel az új otthon felé. Az út közben azonban valami meghibásodott, így néhány embernek az életéért kell küzdenie.
Ez egy olyan film, amit szerintem már sokan vártak az Alien óta. Kellően feszült, érdekes és hatásos. Nagyon tetszett.

phobic23 2009.10.28. 23:51:02

64) The Ruins (2008)
>19:30-21:00<

KICSIT SPOJLERES!

Néhány fiatal épp nyaralását tölti (csak nem...), melynek utolsó napján úgy döntenek ellátogatnak egy rejtélyes romhoz a dzsungel mélyén, melyet a térkép sem jelöl. Megérkezésüket a helyiek nem nézik jó szemmel, és miután jártak a romon, nem is akarják őket elengedni élve, ám mégsem a bennszülöttek jelentik a legnagyobb problémát...

A bevezetőhöz képest kevés az akcijó, de ami van az legalább értékelhető, legalábbis egyedi > gyilkos növények rulezz :D <. Nem lesz egy klasszikus de a tinikategóriában megjárja.

65) The Omen (1976)
kb>21:10-23:00<

KICSIT EZ IS!

Egy házaspár gyermeke halva születik, ám a férj septiben adoptál egy újszülöttet, így az asszonynak fel sem tűnik, hogy nem a saját gyermekét neveli. Ám a fiú ötödik születésnapja után furcsa, halálos események követik egymást és egyesek szerint a poronty keze van a dologban...

A gyerek ha a sátán kölke, ha nem, már a jelenléte is idegesítő... szívesen levertem volna a sapkát a fejiről, mikor a végén belevigyorog a kamerába... a kis rohadék :) Szerencsétlen a 2006-os remake-ben csak egy szirr
-szar riporter-szerepet kapott...

RoFä 2009.10.29. 00:40:28

13. Tokyo Gore Police

Én szerelmes vagyok Eihi Shiinaba, de ez azért egy picit még nekem is sok volt...

A sztori: elmegyógyintézetből szökött ZS-filmrendezők összeállnak, hogy megcsinálják A Filmet. Társuk is akad egy kiábrándult, de szikrázó tehetségű trükkmester személyében, aki -hogy felejtsen - óránként benyal egy fél Hoffmannt.

Na oké, ez nem a sztori, hanem valahogy így készülhetett a film. Ha nem érted teljesen a történetet, nem a te hibád... a beiktatott Verhoeven-imitáló álreklámok ütemezését tanítani kellene (hogy hogyan ne)...a főhősnő néha belenéz a távolba, a lenyugvó napba vagy bármibe, ami jó fényt vet rá (hehe), és úgy marad két percig a művészi hatás kedvéért... A zene idegesítően, nem is tudom, tolakodó.

Ezt leszámítva egész szórakoztató belezőfesztivál. Annyira nem sokkoló, mert egyáltalán nem lehet komolyan venni.

Tepes 2009.10.29. 07:48:49

48. Kutyaház (Doghouse) 2009

Egy barátjuk válása miatt 7 barát egy vidéki városba megy Londonból, hogy ott jobb kedvre derítsék. Állítólag ott minden férfira 4 nő jut. Később ennek az aránynak már nem örülnek, amikor kiderül, hogy egy biológiai kísérletben kifejlesztett vírus miatt az összes nő zombiszerű lénnyé válik.
Szórakoztató horror-vígjáték, a jobbik fajtából jó szövegekkel

Dr. No 2009.10.29. 09:51:14

25. Holtak hajnala - Dawn of the Dead
(1978, r. George A. Romero)

Egyre nagyobb méreteket ölt a zombi-járvány. A tévéstúdióban dolgozó csaj és a közlekedési híreket közvetítő helikopterpilóta, valamint a SWAT két tagja kötelességük teljesítése és a biztos halál elől helikopteren menekülnek. Beveszik magukat egy üresen álló bevásárlóközpontba, ahol csak a zombik konkurálnak velük. Legalábbis kezdetben.

Ultra-mega-hiper-szuper-klasszikus. Az élőhalottak éjszakájához hasonlóan fölösleges értékelni.

Imdb 8,0, időpont 10. 29. 00.00 - 02.15

Tepes 2009.10.29. 12:45:57

49. Kannibál infernó avagy mészárlás a dinoszurusz volgyben (Nudo e selvaggio) 1985

Először is gratuláció annak, aki a magyar címét kitalálta a filmnek... Egy csapat a brazil dzsungel felett repül, de letérnek az útról, hogy meglátogassák a dinoszaurusz völgyét, ami tiltott terület. A gépük lezuhan útközben, a professzor, aki miatt odamentek volna meg a pilóta nem is éli túl. Egy Vietnamot megjárt veterán próbálja kivezetni őket a kannibálok területén keresztül.
Érdekes volt, hogy a film nagy részében a szereplőkön nem nagyon érződött, hogy valamilyen veszélyben lennének, amikor bármikor felbukkanhatnak a kannibálok, pl. elkezdenek enyelegni... Ja és nagy részben olyasmi zene ment a film alatt, amit inkább szexfilmben lehetne elképzelni.
Hát, nagyon összecsapott történet, logikátlan megoldásokkal, de egyszer azért el lehet rajta szórakozni, sokszor még a gagyi megoldásokon is.

phobic23 2009.10.29. 23:01:32

66) Masters of Horror - The Screwfly Solution (2006)

SPOJLERES!

Furcsa járvány kezd terjedni; egy nap alatt 1100 nő esik gyilkosság áldozatául a floridai Jacksonville-ben; a férfiak szokatlanul agresszívvá válnak a gyengébbik nem jelenlétében és 'kór' egyre inkább globális méreteket ölt... egy professzor szerint valakinek szándékában áll kiirtani az emberiséget...

Szerintem ez egy jól sikerült epizód, a végén meglepő befejezéssel.

phobic23 2009.10.30. 02:09:48

67) Mesék a kriptából / Tales from the Crypt – 4 EPIZÓD

Mivel átlag 20-25 percesek az epizódok, így négyet számoltam egynek, ha mindenkinek megfelel =)

Télapó itt van / And All Through the House (1989) / r.: Robert Zemeckis

Anyuka épp szenteste dönt úgy, hogy jégre teszi apukát, közben mindenki örömére betoppan a mikulás(ruhás pszichopata =) is, aki telizsák helyett baltát szorongat a kezében és senki nem teszi az ablakba, amit hozott…
-----

A kártyapárbaj / Cutting Cards (1990) / r.: Walter Hill

Két megrögzött hazárdjátékos egy évtizedes nézeteltérést próbál elrendezni előbb kockával, majd rulettel (az oroszabbik fajtával…) végül egy eléggé darabo(ló)sra sikerült pókerpartival…
-----

A szörnygyáros / Korman's Kalamity (1990) / r.: Rowdy Herrington

Jim Korman illusztrációkat készít a ’Mesék a kriptából’ című képregénybe, ám egy szép napon azt veszi észre, hogy minden szörny, amit papírra vet, valahol valóságos alakot ölt…
-----

Gyerekjáték / The Ventriloquist's Dummy (1990) / r.: Richard Donner

Billy Goldman tizenöt éve arról álmodik, hogy híres hasbeszélő lesz, mint példaképe Mr. Ingles, akihez el is látogat első fellépése előtt, hogy tanácsot kérjen, ám olyan titkot tud meg az öregről és bábujáról, amiről aligha szeretett volna tudni…
----

Ezt sorozatot egyszerűen nem tudom megunni, kár, hogy csak két évad van meg belőle...

Tepes 2009.10.30. 07:57:21

50. A New York-i hasfelmetsző (Lo squartatore di New York/The New York Rippe) 1982

Lucio Fulci gialloja. New yorkban kacsahangú sorozatgyilkos gyilkolássza a csajokat. A rendőrség egy pszichológus segítségével próbálja megoldani az ügyet, de a legnagyobb segítségükre az van, amikor a 4. kiszemelt áldozat megússza. Giallohoz képest elég véresre sikerült főleg, ha az adott kor alapján nézzük. Egyébként egy egészen jól sikerült film, bár a hápogás egy kicsit sok benne :-)

Tepes 2009.10.30. 09:31:28

51. Könnyek anyja (The Mother of Tears/La terza madre) 2007

Argento anya-trilógiájának 3. része. Nem a legjobban sikerült darab, de egyszer azért nézhető, szórakoztató. Szerencsére nekem nem voltak túl nagy elvárásaim előre, így nem is kellett csalódnom. Argento lánya próbálja kideríteni az igazságot a könnyek anyjáról, miközben kiderülnek különleges képességei és hullanak körülötte az emberek. Időnként egész jól kitalált módon :-)

Dr. No 2009.10.30. 10:22:51

26. Holtak napja - Day of the Dead
(1985, r. George A. Romero)

A főhősnő helikopteren utazik, mintha csak a Holtak hajnala végéről folytatódna a helikopteres menekülés. De nem: ez a helikopter egy föld alatti katonai bázisról jött, hogy élő emberek után kutasson. Senkit sem találnak. Lehet, hogy rajtuk kívül már nincs is más túlélő...

Két elődjénél kicsit gyengébb, de azért még bőven többször megnézhető darab. A jelenlegi zombi-áradatból még mindig toronymagasan emelkedik ki, bár az intellektualizmus és a hentelés egyensúlya billenőben van.

Imdb 7,0, időpont 10. 30. 00.00 - 01.40

Chavez 2009.10.30. 11:18:49

KÖZELEG A VÉGE, HÚZZATOK BELE SRÁCOK!!!!!! :)

Tepes 2009.10.30. 12:08:23

52. Pókinvázió (Arachnia) 2003

Arizónai ásatásra tartó csoport lezuhan a repülővel egy helyre, ahol óriási pókok vannak. Hihetetlenül gagyi történet hasonló színvonalú megvalósítással (főleg a pókok, mert a film azért mégiscsak 2003-ban készült...). Ráadásul még poén is kevés van benne, amivel azért ellensúlyozni lehetne a hiányosságokat.

Tepes 2009.10.30. 15:41:31

53. Holtak Naplója (Diary of the Dead) 2007

Romero "of the dead" filmjeinek az egyike. igazól nem sokat láttam belőlük, csak az elsőt és a dawn...-t. A Dawn nem igazán tetszett, és ez sem igazán jött be, persze valószínűleg azért, mert más fajta horrorokat szeretek. Ezt is csak azért néztem, meg, mert itt volt a gépemen. Ráadásul ez is kézikamerás stílusban készült, ami még inkább nem jön be nekem. kamerarángások, állandó beszólogatások a kameramannak, hogy ne forgasson, az operatőr béna narrációi, lemerülő akkuk... számomra egy FILM nem ilyen. na meg a csaj narrátor béna okoskodása... Egyébként a többi hasonló filmjéhez képest elég ócsón csinálta.
A történetben egyébként egy pár egyetemista horror filmet akar készíteni, amikor egyszerre csak mindenütt megjelennek a zombik. Erre mindenki haza akar menni, az egyik viszi a kameráját is. El is indulnak, dá máshol is zombik vannak.legalább a szinkron tett bele egy poént. Amikor az öreg süketnéma amish felmutataja a táblácskáját, hogy "can't hear" azt lefordítják így: "Kik maguk". Egyébként az öreg volt a legjobb szereplő főleg a kaszás mutatványa :-)

phobic23 2009.10.30. 21:37:25

68) Bride of Frankenstein (1935)
kb >19:45-21:00<

Délután béztem a helyi teszkóba és hogy-hogynem, erre a remek klasszikusra bukkantam, potom 399 Ft-ért. Na jó, mondjuk átdúrtam három mázsa szart (mármint filmet :) mire találtam valami használhatót, de megérte.

A film elején egy viharos éjszakán két férfi beszélget Miss Shelley-vel, aki mesélni kezd...

A történet ott folytatódik, ahol a '31-es első rész abba maradt. A szörny ebben a részben barátra talál egy vak öregemberben, megtanul beszélni, piál, szivarozik és végül mindennél jobban szeretne egy társat, amit Dr.Pretorius és Frankenstein meg is adnak neki...

Az első részhez képest itt jóval több szerep jut a szörnynek, már beszél is, nem csak hörög, a jelleme fejlődik és jóval több embert gyepál el, mint előzőleg. Karloff pedig zseniális.

phobic23 2009.10.31. 00:54:30

69) The Cell (2000)
kb>22:50-0:35<

SPOJLERES!

Egy pszichopata sorozatgyilkos (Vincent D'Onofrio) fiatal lányokat rabol el, majd hosszas fogva tartás után vízbe folytja őket ezután elvégzi rajtuk beteges rituáléját. Mikor az FBI rajtaüt a lakásán, kómában találják a férfit, és csak egyedül ő tudja utolsó áldozatának hollétét. Ekkor jön a képbe Catherine Deane (Jennifer Lopez) és egy forradalmian új módszer, amivel a kómás betegek állapotán próbálnak javítani. Hogy megtudhassák a lány hollétét, Catherine-nek olyan helyre kell mennie, ahova senki nem vágyik: a gyilkos elméjébe...

Az alkotók rettentő jó látványt hoztak össze, amit tökéletesek kiegészít a film zenéje. Izgalmas, hangulatos, többször nézős.

phobic23 2009.10.31. 05:12:16

70) Kwaidan (1964)

Most fejeztem be ezt a három órás filmeposzt (illetve hazudok, mert kábé félórája, csak mire begépeltem a kommentem, a laptop meghülyült és becsukott minden ablakot, így kezdhettem elölről begépelni…eh), és bár hosszú és nem egy habkönnyű matinéfilm, bátran ajánlom mindenkinek, főként a japán szellemhorrorok kedvelőinek, mert valószínűnek tartom, hogy ez a film a kategóriája egyik alapköve. Négy történetet kapunk mintegy 183 percben elmesélve, így van idő bőven a látványban is gyönyörködni. Sok helyen festett háttér és műtermi díszletek között zajlik a cselekmény, de így csak még meseszerűbb az egész. A történetek szereplői főként szamurájok, de szerzetesek és egyszerű emberek is egyaránt szerephez jutnak, természetesen a főszerep mégis csak a szellemeké :)

A történetekbe nem megyek bele, mert felhúztam magam ezen a retkes laptopon, mindjárt ki is ba.... najó nem :) inkább keresek még valami néznivalót ;)

phobic23 2009.10.31. 07:29:32

71) Day of the Dead (2008)
>5:50-7:15<

Bár a '85-ös Romero-féle 'Day of the Dead'-hez még nem volt szerencsém, ez egészen jól esett így szombat kora reggel (egyébként ahogy néztem, nem remake, csak feldolgozás). Szokatlan volt de végül is bejött a lomha zombik helyett hiperaktív faltól-falig zombikat belerakni, ami egyedül zavart egy kicsit az a rengeteg számítógépes megoldás, hol vannak már a régi szép idők, a maszkok-bábok-makettek meg a stopmotion-megoldások? Hát mindegy, haladni kell a korral :) Néha próbálták a fekagyerekkel jópofára venni a figurát, de eléggé erőltetettre sikerült, viszont a gore-faktorral nem volt gond. :)

Kövi!

phobic23 2009.10.31. 09:31:02

72) The Island of Dr. Moreau (1996)
kb>7:35-9:10<

H.G. Wells klasszikus történetének sokadik feldolgozása, ám John Frankenheimer rendezésében ez a film feleslegessé teszi a további verziókat, minden benne van, aminek benne kell lennie, kb. mint a 2002-es 'The Time Machine', az ez utáni próbálkozások már csak erőlködések lennének, bár, kitudja... Szóval tessék megnézni!

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2009.10.31. 14:44:40

Tegnap tartottunk egy elő halloweent, ennek eredménye:

13. The Wolf Man (1941)

A klasszikus Universal szörnyfilm Lon Chaney Jr.-al. Hangulatos és mai szemmel nézve is szórakoztató darab. A film legnagyobb pozitívuma Lugosi Béla, mint Béla, a jós.

14. Shaun of the Dead (2004)

Nagy kedvenc ez a film és baráti összejövetelekn gyakorta előkerül. Én úgy vagyok vele, hogy minden egyes megtekintéssel egyre jobban tetszik. Annyira eltalált és szerethető karakterek vannak a filmben, hogy egy idő után az ember már kvázi barátjaiként tekint rájuk, így mikor a vége felé kissé komolyabb lesz a film hangvétele, tényleg együtt lehet érezni velük. A film többi része meg rendkívül vidám, ugyanakkor kellőképpen véres és horrorisztikus is, és ami a legjobb, hogy ezek a dolgok tökéletesen megférnek egymás mellett. Nagyszerű film.

15.
Drag me to Hell (2009)

Túl sokat nem vártam tőle, abban viszont biztos voltam, hogy rossz nem lehet, hiszen mégis csak egy Sam Raimi horrorfilm. Azt kell, hogy mondjam, hogy az elvárásoknak tökéletesen megfelelt, nem váltja meg a világot, de szórakoztató és megvannak benne a Raimire jellemző stílusjegyek.

Kedden pedig megnéztem egy Rémálom filmet, csak lusta voltam ideírni. : ) Tehát:

16. Freddy's Dead: The Final Nightmare (1991)

Nekem ez a kedvenc részem a sorozatból. Talán a hangulata miatt. Ennyi.

Megnéztük még tegnap a Doghouse-t és a Trick 'r Treat-et, de ezeket már korábban felírtam.
Ma este meg újra összeül majd a bagázs és megnézünk még néhány jóságot.

phobic23 2009.10.31. 15:48:56

Közben lement idehaza még két film:

73) The Happening (2008)
>11:15-12:45<

Nem tudom, miért húzták le annyira, nekem tetszett. Shyamalan filmjeiben azt szeretem, hogy vagy a történet szokatlan, vagy a megközelítés egyedi. Jelen esetben inkább az előbbi:
>SPOJLER!!!<
Ismeretlen események követik egymást: az emberek egyik pillanatról a másikra elveszítik mozgás- és beszédkoordinációjukat, és tömeges mértékű öngyilkossághullám indul meg… Egyesek vegyi fegyverekre gyanakszanak, mások titokzatos vírusra, ám egy botanikus szerint a növények elégelték meg az emberek pusztító életmódját…
Az egész filmen érezni azt a tipikus Shyamalan-féle hangulatot/feszültséget, viszont némileg véresebb, mint az tőle megszokott.

74) The X Files: I Want to Believe (2008)
>12:50-14:33<

Azért bátorkodtam sorra venni ezt a filmet is, mert az imdb jelzése szerint benne van a horror kategóriába, én egy erősebb thrillernek nevezném, de lehet, hogy csak mert az elmúlt egy hónapban ennyit magasodott az ingerküszöböm…
Szóval, a film nagy része egy közepes sorozatepizódnak menne el, ám a végére olyat próbálnak lenyomni a torkunkon, hogy azon filózom még most is, hogy ez vajon viccnek szánták-e…
>SPOJLER!!!< hogyamacskarúgjameg….
Mulderék kezdetnek egy eltűnt efbíájügynök eltűnése ügyében nyomoznak, amiben egy anno pedofíliáért lesittelt pap segít nekik kétséges látnoki képességeivel… Aztán egy rakás fölös lelkizés meg némi kis akció és egy-két elhagyott-megtalált kósza végtag után kiderül, na ezt figyuzzad: a pap egyik áldozatának buznyák házastársa azon igyekszik, hogy rákban haldokló kedvese fejét egy-az-egyben átültesse egy fiatal női (!) testre, ami persze nem sikerül elsőre, így több áldozat darabjai kerülnek elő a hómezőről…
Okulásképp nézze meg mindenki…

Dr. No 2009.10.31. 21:10:23

27. Holtak földje - Land of the Dead
(2005, r. George A. Romero)

A zombi-helyzet beállt: a Föld nagy részén ők az urak, a túlélő emberek pedig védett városokba húzódtak vissza. Aki teheti, megpróbál úgy élni, mint a régi szép időkben. Ez természetesen csak a felső tízezernek sikerül. Emiatt nemcsak lakótársaik, de a zombik is marha pipák lesznek rájuk.

Sosem értettem, mi a baj ezzel a filmmel. Az egész Dead-sorozatból eddig ez a leginkább filmszerű - abban az értelemben, hogy a hagyományos módszerekkel készített filmekre a leginkább hasonlít. Látszik, hogy volt költségvetése, volt forgatókönyve, sok zombi szerepel benne, akik egész jól (értsd: szarul) néznek ki, sztárok, vagy legalábbis kultarcok lépnek fel, akiket már más filmekben is láthattunk, de legalább a tévében (Dennis Hopper, John Leguizamo, Asia Argento). Többedszerre néztem meg, de mindig elszórakoztat, semmiképp sem gyalázza meg a sorozatot.

Imdb 6,5, időpont 10. 30. 22.00 - 23.30

28. Holtak naplója - Diary of the Dead
(2007, r. George A. Romero)

A horrorfilmes főiskolai stáb a horror-valóság kellős közepébe kerül.

Na, ez egész egyszerűen szar. Persze nem annyira, mint a Zombie Bloodbath, de nagyon. Ordító, bombasztikus, szellemtelen közhelyek, egyenesen a pofánkba, mintha a Szomszédokat néznénk zombikkal. Csak az viccesebb lenne. A professzor figurája pedig, aki egyértelműen valamiféle auteur-alterego, na az olyan mélypont, mint az aljzatbeton: ütvefúróval is alig lehetne mélyebbre hatolni.

Imdb 6,1, időpont 10. 30. 23.30 - 10. 31. 01.00

29. Phenomena
(1985, r. Dario Argento)

Exkluzív svájci leánynevelő intézetet terrorizál egy elmebeteg sorozatgyilkos.

Túlvilági horror Dario Argento fénykorából. Jennifer Connelly szuper a főszerepben. Artisztikus beállítások, folyamatos feszültség. Az Edgar Allan Poe által inspirált leszámolás a torzsszülött, őrült gyilkos nem kevésbé őrült anyukájával, egyszerűen priceless.

Imdb 6,8, időpont 10. 30. 01.00 - 02.45

phobic23 2009.10.31. 23:37:07

Na, az utolsó adagom:

75) Blade (1998)
kb>16:40-18:20<

Kedvenc vámpírom és vámpírkillerem is egyszemélyben: nem más, mint a mindig kúl Wesley Snipes aka Blade. Mellesleg az egész Marvel univerzumból az egyik kedvenc karakterem szintén Ő, ezért kissé elfogult vagyok ezzel a filmmel kapcsolatban, szeretem minden hibájával együtt, egyedül még a számítógépanimált vérrel nem vagyok kibékülve de valahogy megbirkózom vele : )

76) Blade II. (2002)
kb>18:25-20:18<

Guillermo del Toro-nak általában szerettem a filmjeit, a Blade folytatását is korrektül megoldotta, sőt, talán még akciódúsabb is lett az előzőnél. Ron Perlman feltűnésének meg mindig örülök és ha ez a film kellett ahhoz, hogy del Toro Perlman-t válassza a Hellboy-hoz (igazából fingom nincs, hogy ezelőtt dolgoztak-e együtt vagy ismerték-e egymást) akkor már megérte : )

77) Orphan (2009)
kb>20:40-22:40<

Ez a film méltó lezárása számomra ennek a cselendzsnek. Izgalmas az utolsó percig, a színészek hibátlanul játszanak, és a csavar a végén akkorát üt, hogy csak pislogtam… A kiscsaj meg jócskán büszke lehet erre a szerepére, egy 12 éves gyerektől nem semmi alakítás. Kötelező.

Azt hiszem, nekem ennyi volt idénre, a jövő évire majd jó előre felkészülök :): ))

Még annyit, hogy barátnőm köszöni minden szervezőnek, hogy nem tart tovább a cselendzs, mert kissé már kezd besokallni a gyilokfilmektől :D

Chavez 2009.10.31. 23:45:10

Még van negyed órád, gyorsan egy rövidfilmet! :)

phobic23 2009.10.31. 23:54:53

Nem-, mert abból már háború lesz :)

Chavez 2009.11.01. 00:21:50

Hadd gratuláljak elsőként a 2009-es év Szuper-Über-Mega-Giga-Tera-Hiper Horror Geekjének, Phobic23-nak! És szintén gratula a második helyezett Tepesnek, és a harmadik helyen befutó Dr. No-nak. Nem vagytok normálisak srácok! :D
Hivatalos ceremónia, főszerkesztői kézrázás, közös pajzsraemelés gondolom majd holnap! Addig nézzetek valami ártatlan kis mesét bolyhos nyuszikról meg cukimuki kutyulikról.

Pikszi · http://afeketezongora.blogspot.com/ 2009.11.01. 00:36:36

Jómagam is gratulálok a vérmes horrorhajhászat bajnokának!

Szeretnék Phobic23 barátnőjének a kezébe méltó fegyvert adni, tehát kérdezem, Valentin-napkor várható-e Valentine's Romkom Csémpionsíp?

Chavez 2009.11.01. 01:12:16

@Pikszi: Persze! Csak nem ezen a blogon. :)

phobic23 2009.11.01. 14:40:29

Hát köszi, nem volt könnyű tartani a napi ütemtervet, de végül is sikerült ;D

@Pikszi: ilyeneket viccből se mondj, mert az asszony meglátja és még a végén él is az ötlettel... :D

Tepes 2009.11.01. 14:55:21

Gratulálok Phobic23!

phobic23 2009.11.01. 15:24:47

Köszi! Én is neked! Jövőre visszavágó? :)

Tepes 2009.11.01. 21:13:04

Gratulálok én is phobic23nak, nem semmi ez a 77... :-)

Tepes 2009.11.01. 21:14:43

Ha el nem felejtem, akkor itt leszek, megint ;-)

(az előbb frissítettem, és nem láttan a kora délutáni kommentemet, ezért írtam le megint...)

Dr. No 2009.11.01. 23:37:02

Tudom, már megvolt az eredményhirdetés, de a 31-i éjszaka termését még ideírom okulásul:

30. Sóhajok - Suspiria
(1977, r. Dario Argento)

Világhírű balettintézet Freistadtban, az Escher Strassén (hallott már róla valaki?). Akik itt tanulnak, egyszerűen boszorkányos tudásra tesznek szert.

Arthorror Dario Argento fénykorából. A látvány elmebeteg és lenyűgöző. Nincs sok haláleset, de azok mindegyike emlékezetes. Na és a leginkább szuggesztív horrorfilm-zene, amit csak hallhat az ember.

Imdb 7,4, időpont 10. 31. 22.00 - 23.45

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.10.05. 20:35:35

dehogy marad, holnap megy ki a poszt!

Magócs Dávid · http://geekz.blog.hu 2010.10.05. 20:38:58

Igen, ilyet mindenképp kell most is.

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2010.10.05. 20:39:06

Az király, és kösz a gyors választ! (Életbevágó volt :) )

phobic23 2010.10.05. 21:13:23

Nekem is épp most jutott eszembe, hogy milyen hónap van... :) Sajna most tévé, hangkártya és idő híján csak finoman ártom magam bele a cselendzsbe, de mindenkinek jó szórakozást az idei horrormaratonon! :)
süti beállítások módosítása