Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Intim fejlövés - előzetes

2009.05.23. 13:30 Wostry Ferenc

Június 4-étől játszák a magyar mozik Szajki Péter filmjét, amely az idei Szemlén elhozta a legjobb elsőfilm díját. Igazság szerint simán odaadhatták volna neki a nagydíjat, ugyanis szerény véleményem szerint az Intim fejlövés messze a Szemle legjobb filmje volt (Mátyássy Áron Utolsó idők című drámája, amely a fődíjat kapta végül, kizárólag a fényképezése terén volt igazán kimagasló.) Szajki munkája low budget, ötletes és vicces, egy perc üresjárat sincs benne. Ez véletlenül tényleg egy olyan magyar film, amire érdemes jegyet váltani. Az előzetes megtekinthető a "tovább"-ra kattintva.

6 komment

Címkék: magyar filmbemutató dramedy

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr911139109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2009.05.23. 13:58:46

Ügyes elsőfilm, de a fődíj erős túlzás lett volna.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.05.23. 14:05:27

He? Miért, a Mátyássié nem elsőfilm? Csak rövidfilmjei voltak eddig. Annak kb. ötvenszer ekkora a budgete, mégis feleennyire sem hatásos. Nem összekerni a film "jobb kinézetét" a hatásosságával. És mindig nézni a mezőnyt, mint kontextust: ezek között a filmek között messze a Szajkié volt a legjobb.

Beyonder 2009.05.23. 16:13:01

@Wostry Ferenc: Nem azért lett volna túlzás, mert elsőfilm, hanem mert kiforratlan a stílusa, és a forgatókönyv is egyenetlen. Igazából az Utolsó idők se érdemelt volna fődíjat, jobb lett volna ha idén nem osztják ki. (Szívem szerint én a Hetedik körnek adtam volna, ha a gyerekszereplők nem olyan gyalázatosan rosszak benne.)
Az Intim fejlövés egyébként inkább 4 rövidfilm egybefűzve, mint "igazi nagyjátékfilm", ami semmit nem von le az érdemeiből, de a magam részéről majd akkor kezdem csak ünnepelni Szajki tehetségét, ha megcsinálja az első nem epizodikus felépítésű filmjét. Remélem kap rá pénzt.

Santito · http://geekz.blog.hu 2009.05.23. 16:53:30

Én is láttam még a Filmszemlén és nagyon jól szórakoztam rajta, okos forgatókönyv, gördülékeny párbeszédek, nem véletlenül kapott vastapsot a végén a közönségtől...

azt hogy érdemelt-e díjat és vajon melyiket, nem tudnám megítélni, de piszok jó film, különösen a magyar filmgyártás bénázásai közepette...

Köbli Norbert (törölt) 2009.05.23. 17:39:20

nagyon jó film, érdemes megnézni.

kár, hogy az előzetes ilyen exploitatív lett. nem tükrözi hűen a filmet.

virtualdog 2009.05.23. 18:50:43

Várom a filmet, de ez a trailer... nem éppen bizalomgerjesztő.
süti beállítások módosítása