Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

What don't you fuckin' understand?

2009.02.06. 09:57 Beyonder

A sztorit talán már mindenki ismeri: a Terminator: Salvation forgatásán az operatőr véletlenül besétált egy jelenetbe, amin Christian Bale (némileg érthető módon) kiakadt, és 3 percen át -  tökéletes artikulációval - szidta a jóembert mint a bokrot. A digitális népművészek persze azonnal kezelésbe vették az eseményről "kiszivárogtatott" felvételt. Az eddigi termésből az alábbi dance-mix tűnik a legjobbnak, de aki tud szellemesebbet, az linkelje nyugodtan.

Update: a tovább után megtekinthető egy remek mashup A sötét lovag kihallgató-szobás jelenetével.

15 komment

Címkék: vicces videó

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr17925911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.06. 18:05:47

Ha az operatőr belesétált egy jelenetbe, akkor az nem jelenet, hiszen ki áll akkor a kamera mögött? Ha a director of photography sétál be, akkor annak komoly oka van. Amúgy bármilyen kameraközeli ember sétált is akárhova, annak nyilván komoly oka volt.

Mindezekből következik: Bale csupán próbált valamit, hosszas kiakadása meg amúgy is csak egy műmájer műbalhé. Magára valamit is adó színész a szereppel foglalkozik, nem lát s nem hall és tele van alázattal. Észre sem veszi, hogy miközben próbál, mögötte -nyilván nem hangosan dalolva, indián fejdíszben és szteppcipőben- elsétál valaki, aki nyilván szintén a munkáját végzi, fényt mér, világítást állít stb., stb. Ergo, Christian Bale egy köcsög. Sőt, kocsog.

Köbli Norbert (törölt) 2009.02.06. 18:10:20

amerikában sokszor nem az operatőr ül a kamera mögött, hanem a kameramannok. ezért is az operatőr amerikai elnevezése: "director of photography."

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.06. 18:11:23

A Dark Knight mashup viszont kibaszott jó, nemhiába, az élet írja a legjobb filmeket... :D

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.06. 18:14:06

@Köbli Norbert: ha jártál forgatáson, akkor tudod, hogy általában mindenki össze-vissza rohangál, ha nincs eksön, de ha elhangzik az eksön, akkor kuss van. Írtam azt is, ha a director of photography sétálgat annak is oka van, az illető pedig egészen biztosan többet tud a filmezésről, mint ez a pöcs Bale. És mondom, nem lehetett jelenet, csak próba. De mindegy, Bale köcsög.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.06. 18:17:37

Olyan ez szvsz, mint ahogyan sok közepesen híres csajszi rendre, mintegy véletlenül, ki kell villantani a cickóját, minél kevésbé híres, annál többet. Bale mit villantson, se cicije, se puncija, hát hisztériázik egyet.

Beyonder 2009.02.06. 20:37:08

@efes: A Norbi szerintem már járt forgatáson. Csekkold az IMDB-t. :)

Egyébként meg nyilván nem véletlenül most került ki ez a felvétel, majd fél évvel az eset után: ideális gerillamarketingje ez a filmnek.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.02.06. 20:53:46

Tényleg furcsa egyébként, hogy Bale-nek ez feltűnt, hisz' a forgatásokon a kamera látószögén kívül (amit a színész többé-kevésbé érzékel, de inkább kevésbé) rengeteg ember futkározik, ami csak a végső felvétel/vágás nézőinek nem tűnik fel (pontosabban a szemfüles nézőknek /alias bakivadászok/ nagyonis feltűnik).

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.02.06. 20:57:48

A "feltűnik" szót módosítanám arra, hogy érzékel. Hisz a színésznek a látványfilmeknél gyakorta előforduló nyüzsgés (még mindig a kamera mögött) közepette éppenhogy az a feladata, hogy kizárja magát a kamera/díszletek mögött/körül rohangáló emberarzenál világából és száz százalékig a játékra koncentráljon. Pont ebben kéne különböznie a színházi színésztől, ahol élesben történik minden és semmi (a közönségen és a bakikon kívül) nem zavarja a színészeket. Nem?

Köbli Norbert (törölt) 2009.02.07. 12:18:18

a balhé attól robbant ki, hogy az operatőr - a lámpákat ellenőrizve - belépett a bale szemvonalába.

magyar filmeken az áll a színész nézésirányába, szemvonalába, aki csak akar: sminkes, operatőr, bámészkodó, rokon stb.

amerikában azonban - és főleg a nagy sztárok - kérhetik, hogy a nézésirányukba senki se álljon, még periférikusan sem, mert zavar a koncentrációban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.08. 12:14:02

@Beyonder: ezért mondom, hogy műbalhé. gerilla marketing. főleg, hogy jött a második rész is: ááá még rögtön utána kibékültünk, azóta is nagy haverok vagyunk. :) Na mindegy, az én szememben nem nőtt ez a Bale csávó, sőt.

Én az operatőrökkel vagyok...

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2009.02.08. 12:15:41

@Köbli Norbert: De most komolyan: ha valaki ennyire képtelen koncentrációra, hogy bármi, bárki bezavarhatja, akkor miért nem megy inkább húsbolti eladónak?

tomee · http://www.nba1.hu/ 2009.02.10. 21:50:35

@efes: Mert úgy látszik egész korrektül megél a színészkedésből...

waccamár 2009.02.24. 13:48:51

én csípem bale filmjeit, jó színész szerintem... lehet hogy műbalhé, de lehet hogy csak egyszerűen ideges volt, kiakadt, és szerencsétlen operatőrön vezette le a feszültségét... veletek nem fordult még elő ilyen? ő is csak ember, lehet rossz napja, hollywood-i színész ide vagy oda.

Chavez 2009.02.24. 13:52:58

@waccamár: Velem még nem fordult elő, hogy a feszültséget egy operatőrön vezessem le.
süti beállítások módosítása