Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Max Payne - előzetes

2008.07.10. 22:30 Chavez

Csak idő kérdése volt, hogy a noir-os hangulatú, remek számítógépesjáték mikor kerül át a monitorokról a filmvásznakra. Most végre megtörtént és itt az igencsak kellemes előzetes is. Payne szerepében Mark Wahlberg, bemutató pedig ősszel.
 

12 komment

Címkék: filmbemutató játék adaptáció

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr44562941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Chavez 2008.07.10. 23:16:43

Szerintem jól el lett kapva a fíling!

Lamond 2008.07.11. 09:25:53

yo ho ho a pirate's life for me.

Lamond 2008.07.11. 09:27:01

war. war never changes

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.07.11. 11:02:18

a lassított/vetődés közbeni keypad szétlövés azért ott van.

Köbli Norbert (törölt) 2008.07.11. 11:08:39

kellemesen szarul néz ki, mint egy 1993-as zsarusorozat 11. epizódja.

remélem, csak azért, mert még nincs kész az utómunka, és nem volt elég képanyaguk az előzeteshez (május 9-én fejeződött be a forgatás).

a fox mindenesetre a hitman bemutatójának hétvégéjére (október 19.) időzíti, szóval kábé ugyanazt a közönséget szeretné megszólítani.

virtualdog 2008.07.11. 19:42:16

Nem rossz se a látványvilág, se a zene (utóbbiból én is a játék zseniális zenéjére vártam - különösen a MP2 vonós témái fogtak meg -, de ez is remek). Kár, hogy mostanában annyi lassított felvételes, látványos lövöldözést láthatunk a mozikban, hogy abszolút nem lesz benne az a meglepetés és vagányság, amit a játék akció és látvány téren anno nyújtani tudott - az igazi, tökös, kesernyés noir hangulatra pedig még kevesebb esély van. És a legrosszabb, hogy ez még csak nem is a jó öreg kifejezéstelenül buta arcú Mark Wahlberg sara...

Chavez 2008.07.11. 20:06:27

Ugyanmár! Mindent elsütöttek már jópárszor, jó pár filmben, mégis születnek még tökös filmek.
Különben is nekem a bullet time-ról még mindig a Max Payne játék ugrik be elsőre, nem pedig a hülye Mátrix! (Na jó, a Thriller is beugrik :) )

Thom Yerk 2008.07.13. 19:50:42

remélem ezek a repkedő lények csak mutatóba vannak, legalább ezt a filmet ne basszák tele szörnyekkel, mivel közük nincs az egészhez...

Chavez 2008.07.13. 20:12:13

Az csak valami álomkép.

Szeretném látni azt a 1993-as zsarusorozatot, ami ilyen kellemesen szarul néz ki.

doktor.dikhed 2008.07.15. 00:08:58

- Eleve lúzerség nem felhasználni a játék zenéjét.

- bármelyik hosszabb Max Payne monológ a játékból jobb, mint ami a trailer alatt megy.

- a játékot Max karaktere határozta meg, mint főszereplő és narrátor. Ha a játék szövegeinek színvonalát és hangulatát nem közelítik meg a filmben, akkor szart sem ér a bullet time, mert láttunk már ilyet ezerszer.

- tényleg át kell menni a trailerben noirból gótikus horrorba és átejteni néhány nézőt?

Sorolhatnám még, de így is jobb a trailer annál, amit vártam.

Reménykedek, de valószínűleg ott siklott ki az egész, hogy nem Sam Lake írta meg a forgatókönyvet...

Yodz 2008.12.04. 15:24:41

Nos. Megnéztem.
- nem használták a játék zenéjét
- nem volt hosszabb monológ a játékból, a film elejét leszámítva (az ugyanaz mint a trailerben és az sem a játékból van ugye) egyetlen monológ sem volt
- nem volt se noir, se gótikus horror

A készítők nem játszottak a játékkal, vagy nem tetszett nekik. Max egy akkora nulla, hogy Uwe Boll karakterei is sírva kiröhögik mennyire semmilyen. Wahlberg még ezen is ront. Legalább találtak volna egy jó kis borostás leharcolt fejű színészt. Elvégre Max Payne nem bonyolult figura. A sztorija hangulata, a kiégettsége és a körítés hangulata teszi naggyá, mint mondjuk Mad Maxet. Na itt egyik sem volt meg. A forgatókönyvnek elkészültekor a lomtárban kellett volna landolnia.
Mona Saxx egy teljesen érdektelen, sztoriba belecsöppenő hatalmas nulla-hulladék. Se nem titokzatos, se nem érdekes.
A sztori szar, egyszerű. Valami felsejlik a játékból, de azért is kár.
Az összes többi karakter Wahlberg alatt teljesít, ami nem kis erőfeszítésükbe kerülhetett.
Akció kevés van és az is rossz meg logikátlan. A bullet-timeot fölösleges helyeken sütik el, semmit nem ad hozzá, csak idegesítő.

SPOILER Majdnem kezdetem örülni, hogy legalább egy nosztalgikus élményem lesz amikor a geci elindul Max elől a tetőre és helikoptert kér. Reméltem, hogy legalább a vége az lesz mint a játáknak. Nem az lett.SPOILER vége

A klisékből várat lehet építeni, a szar párbeszédektől meg kiütéses leszel.

Összesítve: VACAK, rossz. aki nem látta a játékot annak is vacak. Egy Steven Segal film is odaveri könnyedén, röhögve. Istenem de kár a filmes jogokért...

Ami pozitívum: néha szépen esik a hó, meg jól néznek ki a szárnyas, ámbátor teljesen szereptelen és logikátlan démonok (ami egyébként dobhatott volna az egészen, ha a játékot követő forgatókönyvbe kerülnek plusz elemként)

Szóval: én nem ajánlom senkinek, nehéz volt végignézni.

Közben rá is jöttem, hogy én jó játék adaptációt még nem láttam. (Talán a Silent Hill tetszett leginkább a zenéje meg a látvány miatt.)Nem is kéne ezeket erőltetni.
süti beállítások módosítása