Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Filmkritika: KIS VUK (magyar, 2008) * (bár legszívesebben valami mínuszt adnánk)

2008.04.18. 07:54 VilosCohaagen

Dupla kritika! Vilosét Ramizé követi! (A szerzők elnézést kérnek a cikkben előforduló erős kifejezések miatt, de nem volt alkalmuk kigyomlálni ezeket, mert lejárt a sétaidő és a kedves, megértő ápolók visszakísérték őket a doktor úrhoz.)

Több évtizedes pályafutásom alatt láttam már rossz filmet. Megnéztem csapnivaló filmet. Sőt, még kibírhatalan, ordas szar celluloidpocsékolást is. De nem voltam felkészülve a Kis Vukra.

De én vagyok a hibás: a trailerek után a grafikáról volt egy kialakult véleményem. Hátha jó lesz a sztori, lesz benne egy-két vicces karakter, jó beszólás, megtalálom a pozitív biszbaszt, mint részeg fizikatanárom mondta egy laposelemről, szólalt meg a bennem lévő jóindulatú Ranschburg Jenő.

Mit rontsam el prekoncepciókkal a műélvezetet? Tágra nyílt szívem, jó, nem értek a 3D animációhoz (csak egy kicsit), koncentráljunk magára a történetre. Meghalt a Vuk, éljen a Kis Vuk!

Film indul. Hét (7) másodperc múlva úgy éreztem magam, mint az esztergomi érsek egy spriccpartin. Miért? Bosszúból, pénzért, nőért? Bosszú a kritikusokkal szemben, akik leszólták a Macskafogó 2-t, hibákat találtak az Egon és Dönci-ben? Pénzért, amit ki lehet préselni az MMK-ból? Olyan nő meg még nem született erre a sárgolyóra, aki miatt megérte volna. (PC: Férfi sem). Kínos feszengés, lábcsuszatolás, óranézés. És még belül vagyunk az első tíz percen.

Ki tette ezt? Egy rosszindulatú kobold műve ez, aki látva a reakciókat most magában röhög egy szivárvány tövénél? Beerősített a New York-Tel-Aviv tengely, kiegészülve arab moszkovitákkal? (Nem emelnék ki senkit az alkotógárdából. Vétkesek közt cinkos, aki néma.)

Maga a sztori, aki tisztában akar lenni az alkotói szándékkal, sajtóanyagból idézve:

„Vadászok törnek az erdőre, egyedül a helyi vadőr tolókocsihoz kötött fia és az ő nagyothalló kutyája próbálja megállítani a vadorzókat. A környék azonban nemcsak puskaropogástól hangos, egy vándorcirkusz is a közeli réten ver sátrat. A Trilibusz cirkusszal különös, hóbortos állatsereglet is érkezik, akiket Balfék és Jobbfék gondoz – ám a társulat igazi feje a direktor félelmetes felesége, a titokzatos múltú Arcadonna. Amikor Kis Vuk, a bátor növendékróka körülszaglászik a lakókocsik körül, az egyik plakáton a saját, rég nem látott apját ismeri fel… Vuknak most egyszerre kell megmentenie a családját, kiszabadítania a cirkuszban raboskodó állatokat és elűznie az egyre bátrabban pufogtató vadászokat. Egy fiatal és tapasztalatlan róka számára már a küldetés harmada is lehetetlen: Vuk azonban nem gondolkodik sokat, belevág élete legnagyobb kalandjába. Néhány segítőkész gyerek, pár bolondos négylábú és sok bátorság segítségével bármi megtörténhet.”


Kár, hogy ez a történetet nem korrelál a valósággal- a kerekesszékes srác egy tudós fia, hóbortos állatseregről szó sincs, csak egy oroszlánról, két rókáról, meg egy szürke izéről, ami feltehetőleg farkas. Vadászok nincsenek, csak a cirkuszosok. Két, azaz 2 db gyerek van a műben, ők is kamaszok. Ez lenne az a sztori, amire sikerült (?) összeszedni 1,4 milliárd forintot. (A „növendékróka” szó értelme talányos. Mi a véres genyó az?)

A szinkronról: Csőre Gábor elvékonyított, nyávogó hangja egy bagzó macskánál elmenne, de itt borzalmas. Gálvölgyi János, mint öreg Vuk, totális félreértés. Minimum egy generációval fiatalabb hang kellett volna ide. A többi állathang is széngáz, talán egyedül Mikó István nyula stimmel, de neki meg olyan szövegeket kell mondania, hogy kiéghetett a mikrofon.

2008 április 17. Jegyezzük meg a dátumot. A magyar filmkészítés (nem szűkíteném az animációs filmekre) megállt egy pillanatra és önnön sírjába kell, hogy nézzen. Elmúlt egy hónapban ez volt a harmadik magyar film, amire beültem. Elegem van a dilettantizmusból, a megélhetési, haveri filmezésből. Vagy tanuljanak meg egy rendes filmet megcsinálni, vagy áruljanak hot-dogot. Harmadik út nincs.

Vége. Nem térek magamhoz. Inkább egy haldokló 12 éves maláj kurva bambuszketrecből lecsurgó nyálát kenje szét a mellkasomon három pucér skót a szöges bakancsával, miközben nyugdíjas nénik szottyadt mellükkel terítik be a fejem és félkarú szintisember adja elő a Fásy- mulató Összest.

A fizikusok végre fellélegezhetnek. Földi körülmények között megvan az abszolút nulla fok.
Végeztem. Átadom a szót Ramiznak.

--------------------------------------------------------------------------------------

Pokol. Sötét, feneketlen, gonosz, embertelen, feneketlen mély pokol volt, ami ma reggel ránk várt a Művész mozi gyomrában. De egy kritikusnak még a pokolba is kész kell legyen lemászni pusztán azért, hogy fel tudjon kiabálni a többieknek, amúgy Gandalf-módra: „Fussatok, bolondok!”… A Geekz magazint végül is csak én és Vilos kollega képviseltük, és vetítés után rögtön megegyeztünk: megosztjuk a beszámoló terhét. Higgyétek el, megnéztünk és élveztünk mi már temérdek rosszfilmet, ízlésünk pedig felveszi a versenyt ferdeségben akárkivel (eddig legalábbis azt hittük – eme „film” készítőihez képest sehol nem vagyunk). De a Kis Vuktól azonnal és tökéletesen kikészültünk.

Nehéz szavakba önteni, miért vonakodik az ember egyáltalán kritikai megnyilvánulásokat tenni egy olyan mozgóképről, ami még jószerint a digitális téntát sem érdemli meg, és még nehezebb kerek egésszé rendezni a nálam mostanra masszív fejfájássá tömörödő benyomásokat. Mintha egy tál hányást kéne végigtúrnom, hogy a tegnapi ebéd alkotóelemeit kutassam – elnézést a hasonlatért, de higgyétek el, egyáltalán nem túl erős.

 A történet… nos, forgatókönyv NEM VOLT, ebben meglehetősen biztos vagyok, de ha esetleg nem is így volna (a stáblista alatti werkfilmes jelenetek egyike egy forgatókönyv-szerkesztő szoftvert mutogat, mintha csak győzködni akarná a nézőt, igenis használták), az tuti, hogy senki nem olvasta el. A történet gyakorlatilag összefüggéstelenné kócolt töredékek egymásutánjából áll, nem amúgy Egon és Döncisen, klippszerűen, amit egy kis fantáziával öntudatlanul is összeköt magában a néző, hanem ellentmondásosan és szilánkosan, mintha valami gyárilag elcseszett kirakós darabkáit próbálná kirakni az ember, amik nem illenek össze. De elvégre csak az a fontos, hogy a kissrác összejön a kiscsajjal (a nyomorék fiú hirtelen megtanul járni és felhúzza az artistalányt a szakadék széléről, comprende?), a kisróka meg a kisrókalánnyal, az erdő mélyén élő Einstein-klón kinyomoz mindent, a maci leüti a gonosz cirkuszosnét, a két debil faszi pedig jól megáramozza magát és ezért kéken világítanak a börtönbe menet, úgyhogy minden oké. WTF?

A cselekmény többször is felhasználja a cirkuszi állatok rabságának és megszöktetésük tervének motívumát, de az nyilvánvalóan senkit sem érdekelt, hogy ettől függetlenül mindenki (emberek, erdei állatok) nyugodtan ki-be mászkálhatnak a lezárt területre… Ugyanígy tökéletesen értelmetlen és zavaróan ellentmondásos az is, hogy a vadon élő állatok ugyan nem függnek a simabőrűtől kapott tápláléktól, de sohasem esznek semmit (csak utalás van rá, de az még jobban kiemeli a természetes táplálékkeresés hiányát), mert úgy nyilván kevésbé tűnnének jó fejnek… És van még száz ilyen hülyeség. Teljesen felesleges lyukakat keresni a történet logikai szövetén, mert olyan gyakorlatilag nincsen! Hihetetlen, de igaz, minden snitt ellentmond az előzőnek, minden mondat megcáfolja a következőt.

Ami pedig különösen fájó: még azt is sikerült következetesen és kegyetlen érzéketlenséggel totálisan elcseszni, amit a régi Vukban – az igazi Vukban – szerettünk. A vadászatra tanítás kihívása, a természet szigorú törvényei, a simabőrű ravaszsága és félelmetessége és így tovább: minden szisztematikusan ki lett belezve, meg lett baszva és le lett szarva. (Elnézést a trágárságért, de ritkán olyan őszinte, mint most. Muszáj volt, na.)

A pocsék, vállalhatatlan látványvilágon (torz formák, aránytalan, dróton rángatott zombiként mozgó élőlények, igénytelenül megrajzolt, a perspektíva ürügyén homályosra kent 2D-s háttérképek, beszaggató animációk - de most komolyan, ennyire nem volt hardver hozzá, vagy ez csak egy lustán meganimált slow motion akart lenni?), a beleerőszakolt, gusztustalanul giccses és ízléstelen betétdalokon (átok rád, Ganxta Zolee! volt, amikor korrekt, hallgatható zenét csináltál, emlékszel?) és siralmasan béna dialógusokon kívül külön öröm volt a már tíz éve is kurva cikinek számító, még retrónak is túl gagyi motívumok és beszólások használata. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy a Turbó 3000 nevű GPS-es, fedélzeti számítógéppel, elektronikával, mindent átvágó kézi lángvágóval és katapultüléssel felszerelt kerekes széket (tényleg, milyen praktikus kilőni a levegőbe egy nyomorék gyereket…) bárki is komolyan gondolhatta. És ne jöjjön senki azzal, hogy ez gyerekeknek készült és azért ilyen ostoba, mert én már gyerekként is felháborodva utasítottam vissza, amikor hülyének néztek.

A magyar hangokkal kapcsolatban pedig lenne egy érdekes kérdésem: miért vállalták olyan színészek, mint Kulka János, Reviczky Gábor, Bodrogi Gyula? A pénz beszél, na de ennyire? (Mert azt, hogy a Ganxtának vagy a Gálvölgyinek nincs ízlése, azt azért mindenki tudta.) Mindegy. Az angol nyelvű szinkronnal kapcsolatban állítólag Donald Sutherlanddel tárgyalnak. Remélem, ez csak kamu. Azért valamennyi ízlés és erkölcsi tartás csak maradt a Földön…

Az imdb-n jelenleg 1.9 ponton áll a film, és remélem, ennél csak alacsonyabban fog - az országimázsnak mindenesetre nagyon jót tenne, ha a lakosság azon internethasználó része, aki mégis megnézi a filmet, mereven elhatárolódna tőle ezen nemzetközi filmes felületen. De ha lehet, inkább ne nézzétek meg, még kíváncsiságból sem. A Kis Vukot el kell ásni, le kell tagadni, el kell felejteni mihamarabb.

189 komment · 1 trackback

Címkék: horror magyar animáció filmkritika 1csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr66430884

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Download site 2019.04.16. 01:38:50

avapro twice a day - Stamp effect indesign

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

--tionion-- 2008.04.18. 13:06:07

most nem azért koimbra, de ha már filmekről írsz, legalább tiszteld meg az alkotókat azzal, hogy nem egy kurva mozijegy árát kifizeted, vagy legalább ne büszkélkedj ezzel, bazmeg.
nem kell fikázni, én nem töltök le semmit, én megveszem.

Darth Krande 2008.04.18. 13:06:14

Az érsekes hasonlat meg a körülötte levő műcirkusz túlzás. Ennyi erővel a 12 éves maláj kurvák nevében is lehetne tiltakozni..... na mindegy.

Ezt a filmet legkésőbb a trailer fogadtatásakor be kellett volna tiltani.

zsolt 2008.04.18. 13:08:18

nekem van a legszebb péniszem

klára 2008.04.18. 13:09:45

Nekem meg a legszebb picsám

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.04.18. 13:12:12

Figyelitek a kritika alatt a "horror" címkét? :)

tata86 2008.04.18. 13:25:44

Ez annyira tipikus, majmolás minden áron. Qrva életbe, van amiben jók vagyunk, és az nem a jenki sablonok rosszminőségű másolása, erre ezt a szart kell csinálnunk(nia). Ez hazaárulás, ennek a szarnak nem börtön jár hanem nyilvános kivégzés kötél által.
Fekete István és Dargay Attila műve mindannyiunké, nincs joga kisajátítania ennek az utolsó féregnek.
Erre Vukból kurvát csinál és van pofája kivinni Európába 5euróért megbaszatni.
Mindenképpen el akarja baszni a saját és az állam pénzét találjon ki valami újat.
Pénzt mosásra meg ott vannak a kaszinók, éttermek tessék azt használni, mint minden rendes maffiózó!
Az érsekes hasonlat szerintem nagyon találó.

Várom a kurucon a készítők elérhetőségeit xDD

tmt 2008.04.18. 13:29:28

Ez a Pixar-os összehasonlítás egy nagy marhaság. A Pixar nem azért a legjobb, mert a technológia, meg a pénz, meg mittomén. Azért a legjobb, mert zseniális forgatókönyvhöz zseniális látványt teremtenek. Halkan megjegyezném, hogy eleve sok olyan animátort alkalmaznak, akiknek komoly 2D-s tapasztalata van, ergo rajzfilmeket animált már a CG korszak előtt is. Ezen kívül pedig most már ott tartanak, hogy realtime számolnak rajzfilmszerű dologkat, aki nem hiszi, nézze meg az új Naruto game trailert (PS3-ra jön ki), és még egyéb nyalánkságok. Ehhez képest ez a kisvukk2-s látvány fokozottan fos. A kommmentekben említett, összes anmációt (Warhammer, Exigo, T3 effektezés) egyaránt a Digic csinálta, itt Magyarországon, de rajtuk kívül is vannak nálunk igényes CG-vel foglalkozó stúdiók. Szal ez valami csúnya nagy pénzmosásnak tűnik.

Köbli Norbert (törölt) 2008.04.18. 13:31:42

a cgi filmek tudomásom szerint 3-4-5 évig készülnek (a shreket még 1997-ben kezdték chris farley hangjával), és ez emészti fel azt a rengeteg, 80-100 millió dollárt. ezért olyan drága ez a műfaj.

szerintem a vuknál azzal szembesült, az egyébként az rtl klub hajdani "naná!" szpotjait gyártó cég, hogy kurvára nem elég a gyártásra szánt idő. (ez a probléma kicsiben a macskafogó 2-ben is jelenetkezett).

a cgi így tehát hosszútávú befektetés, csak biztos anyagi háttérrel rendelkező, türelmes producereknek ajánlott.

mirko vosátka · http://vosatka.blog.hu 2008.04.18. 13:42:16

Köbli Norbert · 2008.04.18. 13:31:42

na igen, de gát gy nem befektetni akart, hanem minél gyorsabban kivenni.

mármint pénzt.

és ez most nem játék a szavakkal, hanem csak arra célzok, hogy ő nem azért baszta el, mert nem volt elég ideje/pénze, hanem azért, mert elsősorban pénzt akart lenyúlni és ehhez készített "gyorsan" egy kamurajzfilmet.

persze, oké, lehet h reménykedett egy kicsit abban, hátha át tudja baszni a közvéleményt, és sokan megnézik.

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.18. 13:44:49

Már egy éve dolgoztak a Disney/Pixarnál az "Egy bogár életé"-n, mikor '97- ben a Dreamworks-ös Katzenberg lenyúlta a szakemberek egy részét(vinyókkal együtt)- és '98-ra kész lett a "Z, a hangya". Igaz, hótt szöglet, mimika nincs, mozgás kezdetleges, de hát az erősebb, pénzesebb kutya szeretkezik.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.04.18. 13:50:49

Biztos leírták már sokan, de ilyen szart én még nem láttam. Tegnap a 18:45-ös vetítésen ketten (2) voltunk a Pécs Pláza egyik nagyobbik termében. 10 percig röhögtünk, utána fejünket fogva már-már sírtunk. És tényleg nem az ótvar grafika miatt lett ekkora fos.

dan 2008.04.18. 13:56:52

Most nem azér, de lyen animációt... Még nem tudom mikor MAGYAR csapat csinált az Armies of Exigo című játékhoz egy intro videót...
Ismétlem, MAGYAROK csinálták, nah ez valahogy PICIT másként fest...
www.youtube.com/watch?v=Nlv_ipbjfvw

vargatom 2008.04.18. 14:00:24

Vilos, ez azért nem hiszem hogy így volt; Katzenberg tényleg ismerte a Disney terveket, lévén ő volt a második ember hosszú évekig, de szakemberekről és vinyókról eddig sehol sem hallottam. És tegyük hozzá hogy Eisner ritka szemét módon viselkedett vele, nem véletlenül perelt ki sok millió dollárt Mikiegérből a távozása után.
Na meg a Disneyt sem kell félteni, a Madagaszkárral egy időben ők is csináltak egy majdnem tök ugyanolyan CG filmet, csak az szép csendben megbukott.

A Pixar egyébként általában 2 évig csak a forgatókönyvön + storyboardon dolgozik, és utána újabb 2 évet szán a kivitelezésre, ekkor már a teljes stábbal.

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.18. 14:09:06

Vmilyen német filmmagazinban volt anno egy Dreamworks- sztori, abban mesélte egy ex-Disney-s animátor.
Mondjuk, mióta lejárt a Pixar- szerződés, a Disney kiemelkedően faszát nem csinált.Vagy rosszul emlékeznék?

Beyonder 2008.04.18. 14:10:26

Itt azért többről van szó, mint "az állam megfejése". A másfél milliáros költségvetés nagyobb részét (80-85%-ot) magánbefektetők (külföldiek is) dobták össze. Az igazi rejtély, hogy őket hogy lehetett átbaszni? Mivel vettek rá PIACI befektetőket a producerek, hogy csak úgy kidobják a pénzüket az ablakon? Én erre lennék igazán kíváncsi.

vargatom 2008.04.18. 14:16:21

Eisnert pár éve kirúgták a tulajdonosok a hanyatlás miatt. A Pixar szerződést újratárgyalták, és végül a Disney megvette a céget.
Most a Pixaros vezetők - Lasseter, Catmull - egyben a Disney vezetői is, Steve Jobs a legnagyobb egyedi részvényes, és elkezdték helyretenni a stúdiót. Leállították a low-budget folytatásokat, átdolgozták a folyamatban lévő filmeket, visszahozták a 2D animációt. Az aintitcool.com a napokban közölt részletes beszámolót a várható kb. tucatnyi filmről, érdemes átolvasni.
Linket is adok... Disney:
www.aintitcool.com/node/36393
Pixar:
www.aintitcool.com/node/36333

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.04.18. 14:16:29

biztos ők is megtalálták az uwe boll-féle kislyukat a rendszerben

zsolt 2008.04.18. 14:22:58

kislyukamba teszem a péniszt

klári 2008.04.18. 14:24:50

Rajzfilmet hülyegyerekek nénem, neeem?

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.18. 14:27:13

Köszi!
Valami rémlett az ügyről, de így már minden világos!

virtualdog 2008.04.18. 15:40:20

"Figyelitek a kritika alatt a "horror" címkét? :)"

Reméltem, hogy feltűnik. :D

tmt 2008.04.18. 15:53:10

Mostanra a renderidő nem olyan rettenetes tényező, mint régen, egy CG film elkészítése kb. ugyanannyi manapság, mint egy normál filmé. Belegondoltok, a Sin City, a Gyűrűk Ura, a legtöbb mai fantasy már-már több CG-t tartalmaz, mint valós, élő szereplőt ill. hátteret.

vargatom 2008.04.18. 16:07:28

A renderidő és film/effekt készítési idő két nagyon különböző dolog.
A renderidő az elmúlt évtizedekben többé-kevésbé állandó maradt - a növekvő számítási kapacitást arra használják, hogy összetettebb jelenetekkel, bonyolultabb algoritmusokkal dolgozhassanak.
Ugyanígy a szereplők, hátterek létrehozásánál is egyre bonyolultabb eljárásokat használnak, egyre nehezebb feladatokat vállalnak be, és mindenből egyre többet csinálnak; ma már mindennaposak a mozifilmekben a 100% CG jelenetek, amikor komplett élő felvételeket cserélnek le az effektek miatt.

Szóval a színvonalas CG továbbra is pénz- és időigényes.

Ami a Vukot illeti, bár 1,4 milliárd egy egész estésre valóban nem túl sok (kevesebb mint tizede az átlag Dreamworks/Pixar filmnek), de ennél azért jóval többet lehetett volna összehozni ennyi pénzből.

konyha 2008.04.18. 16:09:59

TETSZETT A FILM
CSAK AZÉR SZIDGYÁTOK
MER
NEM TUDTOK CSINÁLNI!!!

qyg2ppm

konyha 2008.04.18. 16:11:24

IJENT CSINÁLNI SE!!!

RoFä 2008.04.18. 16:13:39

Csodálkozom, hogy senki nem hozza fel a legjobb ellenpéldát a magyar fejlesztésű számítógépes játékok mellett. A Nyóckert Gauderék (tudtommal) 80-100 millióból csinálták. Kibéreltek egy lakást, beraktak huszonvalahány izmosabb PC-t, és azon rendereltek, vágtak.

Az eredmény egy szándékosan kompromisszumos, de eredeti, húzós látványvilág, tele invencióval. A totál elborult (de attól még létező és jó) sztoriról, a karakterekről, az apró ötletekről nem szólva.

Az Egon és Döncit nem láttam, de úgy hírlik, az technikailag nagyon is megállja a helyét, bár mint film sokaknak nem jött be (ízlés dolga).

RoFä 2008.04.18. 16:16:57

Most akkor egy másik aspektus.

Ha jól tudom, Gátlástalan György 200 milliót kapott az államtól erre, ami pont 200 millióval több, mint amit érdemelt. Eddig rendben. De a maradék 1.2 milliárdot ki a picsa adta össze? Ki szerint fog ez megtérülni?

Remélem akkorát bukik, mint Rottenbiller. Terjesszétek az igét, mert sok kisgyermekes nem olvas internetet. Gondolom a Blikkben és a Storyban majd lejön róla valami komolyabb PR kritika :)

RoFä 2008.04.18. 16:18:10

RoFä(pinafej) 2008.04.18. 16:16:15

Ismerjük egymást? Szerintem nem. Ha tévedek, mesélj...

Ja, semmi közöm a Nyóckerhez. Néző volnék.

korpusz 2008.04.18. 16:18:39

Nem az a lényeg...

Abba vajon belegondolt valaki, hogy ezek a szerencsétlenek - na nem a producer-rendező maffiózókra gondolok - életük legjobbját követték el? Valószínűleg 1-2 évig tisztára lázban égtek, hogy ők az első ungarise dráj-dé mozi megalkotói, és majd ha ezt megcsinálják mekkora májerek lesznek? (És amúgy is, hiszen benne dolgoznak!)
Mert gondolom azon nem gondolkoztak, hogy a tudásuk esetleg még nem elég ehhez... Benyelték a lóvét amit kaptak (ha kaptak), oszt hadd menjen.
Amit sikerült kiizzadni annak meg örültek, mert valószínűleg ezelőtt soha nem sikerült még ilyen sem.

Nos, lehet nem az animációs szakasz előtt kellett volna annak a csúnya XSI-nek megnézegetni a menüpontjait... :/ Persze nem baj, van vaj! Még mindig jó, ÖNMAGUKHOZ KÉPEST. Az, hogy az ország igényszintje nem ott van, arról ők nem tehetnek, szóval senki nem szólhat egy szót sem! Tessék kérem bólogatni!!!

De legalább nem kell referenciaként mutogatniuk... Dr. Gát már készül is a következő hányás-fosásra, talán Frankenstein lesz a főhős.

Tisztelt művészek pedig: nyomás fürödni, mert legközelebb vért is izzadtok majd, kókler banda!

tmt 2008.04.18. 16:28:24

vargatom: Részben van igazad. Tény, hogy durvább minőséget nyomnak, de mégis lejjebb ment a renderidő, mivel nem csak a hardver fejlődött, hanem a szoftver is. Tudok erről akár órák hosszat is értekezni, benne vagyok a kilencvenes évek eleje óta, többek között játékfejlesztettem 7 évet :)

Kisvuk helyett meg ajánlom a Peach movie-t, ami egy ún. Open-Movie kezdeményezés, az Open Source mintájára:

peach.blender.org/index.php/media-gallery/

vargatom 2008.04.18. 16:35:14

tmt, én meg az egyik ide belinkelt múvin is dolgoztam, tapasztalatból is beszélek...

tmt 2008.04.18. 16:46:06

Tök jó, értem én. Attól még szerintem igaz az, hogy pl. a Toy Story renderidejénél a maiak rövidebbek. Persze sok múlik az okos tervezésen is, ami úgy tűnik, ezen kisvuk esetében csúnyán szar :(

vargatom 2008.04.18. 16:51:04

ILM a Transformersnél tavaly elért 38 órás render időket is per képkocka, nem mondanám hogy ez rövidebbnek számít.

Az átlag mindig is kábé az a szint volt, hogy az este elindított rendereket reggel már meg lehessen nézni. Ez ugye a rendelkezésre álló kapacitástól (renderfarm) és a számításigénytől függően változhat, de minden stúdió igyekszik így belőni az időket. Így tudnak a legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló erőforrásokból.

tmt 2008.04.18. 17:05:26

Hát ja, mindig van feljebb :)

Szerintem kb. egyetértünk, úgyhogy hagyjuk a renderidőket :) Emlékszem, a Paradox lightmapjeit a Digic-nél számoltattuk ki (ha jól tévedek ott dolgozol/dolgoztál), mert a mi pc-ink már ahhoz kevesen voltak :)

Action 2008.04.18. 17:51:58

Elképesztően botrányosnak tartom ezt az ügyet, hogy egy ilyen moslékra ennyi pénzt kaptak. És ami még felháborító, hogy valószínüleg sikeres is lesz ez a szar (bocsánat, fos), és akkor majd Gát úr azzal fog érvelni, hogy a közönség szereti, csak azok a geci kritikusok nem.
Itt már tényleg mindent meg lehet csinálni :(

aFx 2008.04.18. 17:55:40

szerintem itt nem beszélhetünk renderfarmról. mmint a Kis Vuk kapcsán. pár pillanatban (trailer) nekem olyan érzésem volt, mintha a karakterek egyrészénél textúrába integrált árnyékokat használtak volna, illetve egyéb trükkökkel próbálták volna lefaragni a renderidőt (fény-árnyék hatások néha eszméletlen inkonzisztensek). fű? részletesség? sírok. trailert elnézve ennél a Stalker vagy a CryEngine valós időben szebbet számol (jó, a sharper textures és a weather overhauled modot érdemes előtte rádobni).

béta verzió: szar volt a hardver (minek szépíteni), rövid volt az idő, grafikusok ezt tudták, mit lehet tenni alapon próbálták kihozni a maximumot, amit ennyi idő alatt még ki lehet hozni. az eredményt pedig látjuk.

kritka meg nagyon jó. a kritika mindig is egy szubjektív műfaj volt, a gonzoságban pedig bennevan, hogy nemcsak a művet, hanem a mű kritikusra gyakorolt hatását is elemezze. és ha a kritikus közben skótokat és halott maláj kurvákat vizionál, akkor innentől az is a kritika része.

bátor (vagy botor) ember vagyok, és lassan készenállok minden filmrajongó ultimate bátorságpróbájára: a Kis Vuk megtekintésére.

aFx 2008.04.18. 17:56:52

szóismétlés rullz, sry. másnaposan inkább aludjatok:)

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.18. 21:54:13

Wow! A kommentek alapján már jobb animációt lehetne csinálni, mint a filmben.

Xzone 2008.04.18. 22:53:25

Akkor ezek szerint a film pont olyan, amilyennek vártuk :)

Köbli Norbert (törölt) 2008.04.18. 23:58:44

Vilos Cohaagen: Kuato wants what's in Quaid's head, and he might be able to get it 'cause they say he's psychic; and I have a plan to keep this from happening. Do you think you could play along?

Richter: Yes, Sir.

Vilos Cohaagen: Great, 'cause otherwise, I'll erase your ass.

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.19. 00:10:34

Vilos Cohaagen: Richter, do you know why I'm such a happy person?

Richter: No, Sir.

Vilos Cohaagen: Because I've got the greatest job in the solar system. As long as the Terbinium keeps flowing, I can do anything I want. *Anything*. In fact, the only thing I ever worry about is, that one day - if the rebels win, it all might end. And you're fucking making it happen!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.04.19. 00:58:04

ez a malájos kép..khm, "teccet"
:D
és, ismerve a hazai filmeket, és amire utalsz, én látatlanban elhiszem a kritikát...

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.04.19. 19:43:20

Már a képek és az előzetes alapján is sejthető volt. A Nyócker vagy éppen az Egon és Dönci is messze jobb, mint ez, így ezek alapján.

lala 2008.04.21. 10:37:19

Ez a régi aranyos mese megcsúfolása!!!!!!!!! Olyan felháborodottan jöttem ki a moziból.... Ezt kis gyerekknek nem szabad megmutatni, egy poén sem volt benne, nem értem kinek készítették a filmet???? Gagyi ratyi szellemtelen...... Törtek zúztak megspékelve rap zenével, hol van ez az aranyos mesétől??? Olyan volt mint délelőtt a mesecsatornán a Transformerek, meg a csihi puhi. Szégyellheti magát aki a nevét adta ehhez a csúfsághoz

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.04.21. 11:23:14

Nem mint ha most olvastam volna el először, de a kritika malájkurvás lezárása odabasz. :)

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.21. 12:00:45

Hát, össze kellett szedni magam, hogy olyan komplex érzésről számoljak be, ami a mű nézése közben elfogott :)

xyzdg1981 2008.04.21. 17:31:17

Zoli 2008.04.18. 11:40:59
Kötve hiszem hogy Andy Vajna adta volna azt a pontot :) - az ő akkori cége (a Cinergi) adta ki az Exigo-t, ő szervezte be a T3 effektbrigádjába a Digic Picturest (akik a WHOnline intróját is csináták); ezek után kötve hiszem, hogy egy ilyen drága fosadékot bármilyem módon támogasson...

GGG77 2008.04.21. 18:15:39

A Macskafogó 2 volt asszem az UTOLSÓ magyar film, amit megnéztem. Ez már kimarad, a traileren felháborodtam.

clive 2008.04.21. 20:34:38

Csoda hogy ezzel kapcsolatban nem botránytól hangos a sajtó csak a neten írja ki midnneki magából a bánatát.
Ez egy sikkasztás volt az tuti. Azt ideháynták nekünk ezt a fost, hogy mutassák valamit "csináltak".

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.21. 20:43:34

Ennyit a magyar nyomtatott sajtóról.

G. György 2008.04.22. 20:54:13

Ilyen jó filmet még életemben nem láttam!!
Nézzétek meg Ti is!!

G. György

korpusz 2008.04.22. 21:16:02

XD XD
Ez jó duma volt!!! :D

Te Gyuri, fel kéne tölteni HD minőségben - hogy minden pixelt jól láthassunk - a weboldalra ingyé', mert úgysem fogja már nagyon senki megnézni moziban!
Én meg már szivesen látnám, röhögni akarok!

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.04.22. 21:56:28

Ja meg Gyuri, ha már egymást közt vagyunk, ki kéne valahogy okoskodni, hogy milyen formában fogod visszafizetni azt a 300 milkát, amit tőlünk lop... szóval az államtól kértél. ;)

scout 2008.04.23. 14:13:16

Pff...
Én támogatom a magyar filmipart (zenét is), de ha árthatnék az alkotóknak azzal, hogy letöltöm, akkor napi 24 órában ezt tenném. De nem éri meg. Lehet ez lesz az első film ami nem jön ki warezban.

Szervesen kapcsolódik a témához. Nem tudom ki van képben vele.
www.dragonlance-movie.com/

Én is személyszerint kb 10 éve vártam.
Aki nem ismerné, ez egy Gyűrűk ura színvonalú könyvtrilógia (1984-ből) megrajzfilmesítése.
Az elképzelt világhoz azóta már rengeteg gyönyörű festény és kiadványok tömegei tartoznak.
És sikerült belőle egy 0 - azaz nulla - színvonalú rajzfilmet készíteni. 20 évvel ezelőtti gi-joe technikával. De persze "világsztárok" hangjaival.

Az oldalon fanok ezrei sírnak és teszik fel a kérdésüket a szerzőknek, hogy miért???

Nem teljes a párhuzam persze a mi vukunkkal, de azért ideposztoltam.

virtualdog 2008.04.23. 17:09:14

Nem baj, ez a cikk úgyis egy amolyan "Szégyenfa". :D

clive: DE MI MEGMONGYUK AZ IGAZAT!!! :D (Éljen!)

korpusz 2008.04.23. 18:04:41

Teljesen igazad van, szó szerint katasztrófa a Dragonlance „film".
Én személy szerint kedvenc AD&D könyvemnek tekintettem, megelőzve a Gyűrűk Urát, valószínűleg a benne lévő - minden fejezet elején egy - illusztrációk, és Larry Elmore festményei azért befolyásoltak.
Érdekes, hogy valaki youtube-on beírt Margaret Weis néven valaki (vagy Tracy Hickman már nem emlékszem), és annyit mondott, hogy mindketten meg voltak elégedve az eredménnyel. Érdekes...
Na most ehhez képest az imdb-n 4.9-en áll a film, bár ezt sem értem. Ilyen hanyag kamerarángatásokkal, kavarni a 2D/3D-t, dramaturgia lufi, mindenki össze-vissza megy, a rajzok nevetségesek...
Szóval szerintem a könyvre kapott csak ennyit, mármint az eredeti történetre. Hát zsírály.
Szerencsétlen Raistlin meg hogyan néz már ki :S :S

mizrolist 2008.04.24. 01:15:23

xyzdg1981 2008.04.21. 17:31:17

A Digic nem a WHOnline intróját csinálta, hanem a Warhammer: Mark of Chaos című RTS-ét :)

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.24. 02:39:06

Mi a túró folyik itt?
A tisztelt alkotógárda elkezdte hekkelni az imdb-t?
29 db 10-es nem lesz tán sok? No de fiúk- lányok...

www.imdb.com/title/tt0830861/ratings

kár-kár 2008.04.24. 04:31:54

nem tudom miért jó így megszégyeníteni. ellenkampányt folytatni, hogy szavazzák le. úgy tűnik, a gyűlölködők kis híján meglincselnék az alkotókat. tombol az irigység, mert elpazarolták a milliókat. de meg kell-e égetni a boszorkányokat, mert a szent vukot bemocskolták?
ha szar is lett a filmjük, attól miért nem lehet 2-3 csillagot adni rá? már csak a próbálkozás miatt.
a magyar film úgy látszik nem nagyon tud lépcsőfokokat átugrani. nem hiszem, hogy jót tesz a magyar filmnek, ha előkelősködően, dühödten pellengérre állít egy terméket, legyen az bármilyen silány. látatlanba 2 csillagra értékeltem.

korpusz 2008.04.24. 10:10:01

Ejh, Istenem...

Elkezdtem személygépjárműveket gyártani az itthoni kis garázsomban. Szép összeg állami támogatást vettem fel rá. Légyszi dicsérjetek, mert megpróbálom. Fogalmam sincs az autókról, még szerelni sem tudom őket, de szeretném ha fizetnétek nekem az autóért, amit "gyártogatok".
Belül nincs semmi, de kívülről egész jól meg van kalapálva, szinte már majdnem jobb, mint anno a reklámban.

Ugyanannyiért vehetitek meg, mint a többi autót, csak ebben nincs motor meg ülések, szóval az egésznek semmi értelme, a megjelenése pedig olyan "miénk" típusú.

Remélem sokan fognak támogatni, hiszen magyar vagyok. Próbálkozom... Ha nem viszed hírét a tehetségemnek a világban, nem is vagy igazi magyar...

És figyelem!
Nem kell kipróbálnod az autót, hogy legalább 2 pontra értékeld a 10-ből. Hiszen magyar vagyok, egy magyarnak minimum ennyi jár. Mert magyar.

Hajrá magyarok! Tovább előre a rögös utakon, egyenest bele a szaros katlanba.
Gratulálok!

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.24. 10:10:55

1. ha már egyszer az én pénzemből (is) készül egy termék, teljes joggal várom el, h.nekem (is) tetszen. Nem kell nagyon, csak kicsit.De itt maga a filmkészítés lett megcsúfolva, annyira semmi nincs benne. Se forgatókönyv, se animációs tudás, se zene, se stílus -SEMMI.És mivel ma nem kérhető számon a kiosztott támogatás, az alkotók nyugodtan takarózhatnak azzal, h. "de ez jó film, megnézte százezer ember"- és benyújtanak egy újabb pályázatot. Na, ezt akartuk elkerülni.

2. nem az irigység tombol, hanem a tehetetlen düh a fentiek miatt.

3.I., azaz Szent Vuk kultuszában egyrészt a nosztalgia játszik szerepet, másrészt ott többévnyi munka után olyan rajzfilm készült, ami élvezetes volt és mondott vmit.

4.próbálkozásra ott van mindenkinek a lakás egy félreeső helyisége- moziban készterméket akarok látni.A Maggi- levest se értékelem por formájában.

5. a szart nem elkenni kell vagy besöpörni a szőnyeg alá, mert attól még ugyanolyan büdös lesz, csak nem látszik. Hanem meg kell mutatni mindenkinek, meg kell szégyeníteni, h. még egyszer senki ne szarjon a szoba közepére.

6. sajnos kollégáim és én nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust,h. látatlanban értékeljünk bármit is.

kár-kár 2008.04.24. 16:38:38

Miután kidobtuk a kukába, még csapkodjuk is meg, és azután nehogy elvigyék a kukások, tegyük kirakatba? (Lásd IMDb animáció legalja.)
Forgalmazása során úgyis nagyjából méltó helyére fog kerülni, további kardoskodás nélkül is szétesik menet közben magától.
Az újabb magyar filmgyártás azért - sajnos kevés kivételtől eltekintve - eléggé gyerekcipőben jár. A próbálkozások általában nem túl jók/sikeresek. Pl. a Tűzvonalban esetében miért nem volt lepontozás?
A másik meg, hogy csak a hype miatt a Kis Vukot feltehetően rengetegen látatlanban (kb. utána olvasás + trailer) pontozták 1 pontra, és mintha éppen a látatlanban történő pontozásra lenne itt (is) felhívás. Beálltam a sorba, és 2 pontot adtam, ez belefér a mérési hibába. (Egyébként is 1/5 = 2/10)

"Remélem sokan fognak támogatni, hiszen magyar vagyok. Próbálkozom... Ha nem viszed hírét a tehetségemnek a világban, nem is vagy igazi magyar..."
Kicsit másképp: sírok, mert magyar vagyok. Ha nem kürtölöm világgá bánatom, károm, sérelmem, amit nekem okoztak, nem is vagyok igazi magyar.

VilosCohaagen érvelése jó, csak egy megjegyzés: nemzetközi szinten kell megszégyeníteni? Így építünk országimázst, vagy mi?
Amúgy világos, hogy nem kell adni a magyar Ed Woodoknak egy fityinget sem, de azt hiszem éppen most kezdik átalakítani a támogatási rendszert.

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.04.24. 17:24:01

A pontozásról a címben a vélemény.

Mi épp hogy védjük az országimázst(bár a geekz-nek ez nem célja): a külföldi forgalmazó valószínűleg látott már az elmúlt 10 évben pár 3D animációs filmet. De mivel nem ismeri a hazai viszonyokat, be lehet neki adni, hogy Mo-on ez a menő, erre bukik a nép. Aztán megnézi az imdb-t és látja, hogy lófaszt, erről itthon is rossz vélemény van.

Én ennek a verziónak drukkolok- hogy ezt a bandát hajtsák el külföldön mindenhonnan- és hogy a magyar animáció respektjét ne rombolja ez a fostalicska.

korpusz 2008.04.24. 18:27:06

"Remélem sokan fognak támogatni, hiszen magyar vagyok. Próbálkozom... Ha nem viszed hírét a tehetségemnek a világban, nem is vagy igazi magyar..." Lefordítom akkor: Toljuk az IMDb-n, mindenki higgye azt, hogy nekünk ez tetszik, oszt minden hülye menjen rá, szopják be hogy végignézik pénzért, a rendező meg röhög a markába, és nekilát a következő szarjának. Mert hát csak azért mert magyar mindenképp becsülni kell. Mint ahogy Te is adtál rá 2 pontot látatlanban.

Akik ide írnak nem azt akarják, hogy aki nem látta pontozzon. Azt akarják, hogy NE nézd meg a filmet, vagy pontosabban NE áldozz rá pénzösszeget, mert az senkinek sem jó. És ezt akkor fordítom kapásból: szeretnék felhívni a figyelmedet arra jószándékúan, hogy nem éri meg.
Aztán majd ha mégis megnézed, akkor pontozz ugyanúgy, mint akik eddig látták és az alapján pontoztak.

Egyébként pedig... nem bánnám ha a magyarokat mint egy öntudatos népet emlegetnének akik felemelik a szavukat ha kell, nem pedig mint holmi birkákat...

xyzdg1981 2008.04.24. 19:58:14

mizrolist 2008.04.24. 01:15:23

Bocs, a youtube-on WHOnlinenak volt írva... meakulpameakulpa

kár-kár 2008.04.24. 19:59:42

Köszi korpusz a magyarítást. Mellesleg megvan ám értve, hogy szerintetek nem film, és nem mérhető a filmes skálán.

korpusz 2008.04.24. 21:18:42

kár-kár: Ok, nem akarok én itt hömbölögni, csupán felmegy a pumpa ha a magyarságért kell piros pontot adni valakinek. Nem kell.
Ez az ország igenis tehetséges emberek otthona, és egyszer talán kikopnak azok, akik miatt mi hevesen szót váltunk, majd mindenki örül.
Amúgy a Warhammer/Exigo videók meg valóban magas színvonalúak, el is ismerjük, és büszkék lehetünk ezekre a srácokra (is). Az sem érdekel, hogy mennyit kaszálnak rajta, vagyis de. Remélem jó sokat.

feribá 2008.04.26. 03:55:03

most nézem, hogy ez a csoda az imdb bottom 100 előkelő harmadik helyén trónol éppen, lol..

pulber 2008.04.28. 19:00:07

Ha ötvenmillióból csinálta volna egy noname stúdió valami tékatöltelék kamufilmként, amit 400-ért megtalálunk a Tescóban egy nagy dobozban, egybeömlesztve olyan darabokkal, mint a Rómeó és Júlia fókák főszereplésével készült animációs feldolgozása, a Légörvény 3. vagy a Zombik Tava; akkor azt mondom, ez van, lett egy szar film, de nem nagy ügy. De ezt a fosfolyamot egy blockbusternek tervezték; a magyar mozik a premierekkel is úgy készültek, hogy a Kis Vuk valószínűleg mindent le fog söpörni, és még külföldre is szánták... Így már azt mondom: atyaúristen, ez egy kibebaszott nagy égés!

Craig 2008.04.30. 02:01:18

Hát, mit mondjak. Tele van 3D-s hibákkal. A gépemen van egy szoftver, amivel 3D-s filmeket lehet készíteni. Akár a Star Wars legújabb részét is megcsinálhatod, benne van az összes űrhajó model is. Azzal jobb filmet lehetne készíteni, és nem kerül 1,2 milliárdba.

Kis vuk hangja mint egy kis buzeráns ratyimatyi. Én nagy anime-manga rajongó vagyok, de ezen az anime-manga szemeken Én is kiakadtam, de még ha csak a szemek lennének, de az egész movie emlékeztet egy űbergagyi "animera", pedig olyan nincs, de ha ez anime lenne, akkor valami írdatlan szar kategóriába kerülne. Mondjuk így is ott van.

piezo 2008.05.01. 01:20:39

Donald Sutherlandnek már nem árthat a Kis Vuk. Ő már a Joe Wright rendezte 2005-ös Büszkeség és Balítélet-ben is benne volt.

virtualdog 2008.05.05. 23:22:24

Megállíthatatlan sikersorozat!!! :D

www.sg.hu/cikkek/59883

Jason 2008.05.15. 20:02:50

Craig: Mi a teljes neve a programnak?

Mindenhol csak ilyen lehúzó kritikákat olvasok és nem is csodálkozom. Én egyszer nem ültem be még magyar produkcióra mivel haldoklom a hazai filmektől. Néhányat kifejezetten utálok!! Pedig a Kis Vukra kiváncsi lettem volna, de ezek után.

1,4millióból pedig milyen jó kis slasher horrort lehetne forgatni.:)ÁÁÁÁÁáááá sirok, sirok!:)

virtualdog 2008.05.16. 00:07:01

Én is megnéznék már egy magyar belezős horrort...

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.05.16. 00:11:28

Megnézném az MMK fejeseit, amint elolvassák az első lefejezésig a forgatókönyvet...maximum, ha az aradi vértanúkról szól.

virtualdog 2008.05.16. 08:16:55

Hát akkor nem az MMK-hoz kell menni. Vagy az a szomorú kék szemű disznóképű hentes, akivel a magyar baromfit reklámozzák, na őhozzá kell elmenni, ha a gyűjtő kampány mellé áll, már lesz elég pénz. :D

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.05.26. 01:53:23

A T. Alkotók figyelmébe ajánlanám!

Egy minőségi animáció Jim Henson emlékére:

www.youtube.com/watch?v=dWeU9DzBAdE

Ezelimanó 2008.07.14. 16:25:41

A fimet megnézni nem fogom (I.ten ments!), de a kritikán és a kommenteken nagyon jól szórakoztam. :) zseniális.

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2008.07.20. 14:05:50

Kis Vuk az előkelő 2. helyen az imdb "bottom 100" listáján!:) Az alkotók igazán büszkék lehetnek.
www.imdb.com/chart/bottom

Bezzeg az eredeti...
www.imdb.com/title/tt0131636/

VVega · https://debugme.eu/ 2008.07.20. 18:30:22

Pár napja még első volt :)))

ricardo montelban 2008.07.20. 22:41:54

nemarakodj.blog.hu/2008/05/10/elmondom_hat_mindenkinek
egy érdekes adalék, nemtom, ki olvasta, mikor az origo chatszobájában a Gátlástalant faggatták - innen el lehet érni.

Lakat Barnabás · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2008.07.22. 17:38:57

Elolvastam, elég vicces.
És ilyet szól, lesz folytatás! Jujjj...

VilosCohaagen · http://geekz.blog.hu 2008.07.25. 12:43:39

Gát próbálja védeni a mundér becsületét- neki ez megérte, de remélem a külföldi partnereknek lesz annyi eszük, h. még egyszer ne lépjenek bele ugyanabba a mocsárba.

_Henrik_ · http://hh.kepregeny.net 2008.09.28. 16:21:29

Én még nem mertem megnézni. Már a birtokomba került, de nem mertem még. Attól félek visszaszokok a piálásra vagy valami...

Beyonder 2008.09.28. 17:03:04

Én szívesen megnézném, de fizetni nyilván nem akarok érte.

K.Leslee 2009.06.25. 09:19:29

Ez a cikk a kedvencem!!!!!!

ComLo 2014.08.10. 07:44:51

"Inkább egy haldokló 12 éves maláj kurva bambuszketrecből lecsurgó nyálát kenje szét a mellkasomon három pucér skót a szöges bakancsával, miközben nyugdíjas nénik szottyadt mellükkel terítik be a fejem és félkarú szintisember adja elő a Fásy- mulató Összest."

Onnan tudhatod, hogy valami tényleg ütős hasonlatot sikerült összehozni, hogy van olyan ember, aki 6 év, és egy másik földrész távlatából, még mindig emlékszik rá ... :-)

Porco Rosso 2017.11.13. 01:58:14

Bocsánatot kell kérjek mindenkitől.Anno a gyárral szerződött futárként rengeteget cipeltem a film anyagait,ha idejében látok belőle 10 azaz: tíz másodpercet... Beleugrattam volna vele Dunába.
süti beállítások módosítása