Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

OSCAR 2008: A karakterszínészek

2008.02.21. 13:32 ringsider

 

Ígéretünkhöz híven ma újabb kategóriákkal folytatódik a Geek Oscar-visszaszámlálása.

Túl vagyunk az egyéb díjakon és a forgatökönyv jelöléseken, és ma az évről-évre talán legizgalmasabb versenyt hozó kategóriákkal, a mellékszereplőkkel folytatjuk a sort...






 

a legjobb férfi epizódszínész:

A férfiaknál úgy tűnik egyértelmű a helyzet, "országos" favoritok vannak mind a mellék-, mind a főszereplő kategóriában (ez utóbbiról majd holnap). 
Hiába a gyáva Robert Ford, az ismét brillírozó Philip Seymour Hoffman vagy a rangidős Hal Holbrook, ez a díj nem mehet máshova, mint Javier Bardem nappalijába.
Chigurgh az idei szezonban megnyert minden létező díjat, és a mellékszereplő éppen az a kategória ahol az akadémia is zabálni szokta az ilyen lelketlen istenveréseket.

a tippünk:
Javier Bardem
Nem vénnek való vidék


a legjobb női epizódszínész:

Amennyire egyszerű volt a döntés a férfi mellékszereplők esetén, olyan nehéz a nőknél. Nem túlzás azt állítani, hogy ez a legkevésbé megjósolható díj az idei sorban.
Ott van mindjárt Cate Blanchett, aki a legjobb színésznők között is jelölve van, és ez az álmoskönyv szerint igen jó előjelnek tekinthető.
Vagy a BAFTA-t már behúzó Tilda Swinton a Michael Claytonból, ami, nem győzöm hangsúlyozni, az egyetlen klasszikus stúdiófilm az idén a nagyok között, és ez bizonyos esetekben sokat nyomhat a latba.
És nem feledkezhetünk meg Amy Ryanről sem, az év talán legjobb "nagy amerikai filmjéből", a Hideg nyomonból, vagy személyes kedvencemről, Saoirse Ronan kisasszonyról a Vágy és vezeklésből, aki ha ugye nem is kutya, de gyerek.

Ilyen erős sorban képtelenség ész érvekkel dönteni, maradnak hát az érzelmek, amik leginkább egy nagy amerikai legenda mellett szólnak.

a tippünk:
Ruby Dee
Amerikai gengszter

 

Holnap következnek a főszereplők!

 

3 komment

Címkék: oscar 2008

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr55348435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.02.21. 15:35:11

A néni elmehetne egy olyan filmbe szereplni, ahova voodoo varázslóra lenne szükség:)

virtualdog 2008.02.21. 16:59:41

Mindkét választás korrekt. Chigurgh-gal kapcsolatban az a poén, hogy az imdb-s fotóin alapján nem ismertem volna rá. Hiába, az a frizura és az az őrült tekintetű, kifejezéstelen arc, ami a No Country-ban van neki...

winnie 2008.02.23. 07:18:47

ne már, most komolyan. ruby dee?
süti beállítások módosítása