Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Free Cinema, 2007. október 18.

2007.10.19. 13:25 Wostry Ferenc

A forgatókönyvírás Magyarországon.

http://uj.tilos.hu/archivum/listen.php?file=2007/10/18/1700.mp3
http://uj.tilos.hu/archivum/listen.php?file=2007/10/18/1730.mp3

Úgy néz ki, hogy a Tilos nem rögzítette a műsor első félóráját, íme a maradék egy óra. A vendégek Köbli Norbert és Lovas Balázs, a műsorvezetők Kubiszyn Viktor és én. 

9 komment

Címkék: rádió

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr13200879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.10.20. 10:15:53

Ha valakinek van egy perce, árulja már el hogy lehet ezeket elmenteni...

Beyonder 2007.10.20. 11:24:36

Pl: jetaudio nevű lejátszóval elindítod a streamet (a winamp helyett) és abban van record funkció. Vagy: telepíted a WM Recorder nevű progit, ami ha fut, akkor automatikusan elkezd rögzíteni MINDEN streamet (youtube video, online rádió: mindet felvesz és az is mindegy neki, hogy weblapon vagy külön lejátszóban fut a stream).

travis 2007.10.20. 15:21:37

Nem tudom miért hozzák fel egyesek folyton pozitív példaként a Csak szex és más semmi-t. Az egy gyenge film, és nem vagyok hajlandó tudomásul venni olyan érveket, hogy 'hát de az eddigi magyar filmekhez képest jó', mert ez hülyeség. Egyetlen mérce van, és az a nemzetközi. Ez a szinglivonal pedig már nemzetközi szinten kábé nyolc éve kifutott, és akkoriban sem álta volna meg a helyét külföldön, mert a film egyszerűen gyenge.
De nálunk ezután is jönnek még a randifilmek.
Sas Tamás bazmeg, aki képes volt leforgatni a zseniális Presszó-t, az hogyan süllyedhetett az SOS Szerelem, meg a Kilenc és fél faszom szintjére? Igen, ez súlyos előítélet, mert még be sem mutatták utóbbit. De nem hiszem, hogy csodálkozni kell ezen. A néző elpártolt a magyar filmtől, és ezt egyesek nem hajlandók tudomásul venni. Teljesen természetes ez a reakció. Mindig úgy kezdenek el filmötletet gyártani, hogy 'Nézzük meg mi megy most kint, na csináljuk meg a magyar olyat!' Vicc az egész! A másik fele meg még mindig azt hiszi, a nyolcvanas években járunk, és a szocialista szatírára vevő a YouTube-generáció.

Dobó Katát meg vissza kéne zavarni a fodrászüzletbe, ha majd kell egy hajvágás, megkeresem, de nem akarom a vásznon látni.

egy magyar néző

groundwalker 2007.10.20. 16:12:41

"SOS Szerelem": megvették az amcsik állítólag a jogokat hogy leforgassák! A csak szex...-et meg közönségfilm volt és amerikai minta mert goda (bocs ha rosszul emlékszem a nevére) az ottaniakat majmolja egész ügyesen mivel ott tanult fkönyv írást vagy mit. ezért mondhatják gondolom.

de tényleg nem nagy szám, de bizony a magyar filmgyártás egyik jobban sikerült darabja és kész.
lehet nem szeretni - szeretni. A magyar nézők meg tömegesen mennek be az egy bolond... meseautó... remakekre, és szerintem ez a gőzös is jól fog futni szóval hogy elpártoltak volna az hülyeség, talán kicsit (!) igénytelenebbek. ez kicsit sértő mert végülis a szar amcsi filmekre nemzetközi szinten is tódulnak nemcsak amcsiban szóval ja! attól még nem lesz egy film "erős", hogy nemzetközi szinten sztárolják és különben sem értem miért kéne annak lennie a célnak hogy globálisan kommersz filmet csináljanak.

dobókatát meg amíg fiatal(abb) addig kell futtatni hát nem értitek! ez az utca törvénye. :D

de a műsort meghallgatni lusta vagyok.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.10.20. 16:51:18

Csak szex...-et nem láttam, de az SOS Szerelmet, összes sebhelyével, a helyes irányba tett lépésnek tartom. Ez egy magyar-klasszikus stílusú szalonvígjáték, és működik - mindegy, hogy mondjuk az én vagy a te ízlésvilágodba nem illik bele, nagy siker volt, tehát a közönségnek tetszett, tehát működött, és csak ez számít egy pusztán, kegyetlenül kommerciális filmnél (azt a "libamáj-gigabájt" dalt még ennek ellenére sem tudom megbocsátani neki, az volt számomra az utóbbi évek legmeghökkentőbb jelenete.)

És ne általánosítsunk, hogy "egyre szarabbak a magyar filmek" meg hasonló, mikor szerintem egyre jobbak, éppen a forgatókönyvírók erőlködéssének köszönhetően. Meg hogy lehetnének egyre szarabbak, mikor itt van pl. a Taxidermia, ami egész egyszerűen zseniális, és remélem megkapja az Oscart! (Azt például éppen az ELTE filmszaka utálja egy emberként, legalább is azok, számosan, akikkel beszéltem róla :)

travis 2007.10.20. 17:06:13

""SOS Szerelem": megvették az amcsik állítólag a jogokat hogy leforgassák!"
Nem értékmérő. Attól függ, kik az 'amcsik'. Kik vették meg? Harvey Weinstein vagy Menahem Golan? Nem mindegy.

Taxidermiát még nem láttam, de majd most már...
A szalonvígjáték létjogosultsága alapból megvan nálam is, szeretem én is, de az igényeset. A mieink egyelőre másolnak, nem láttam még egy épkézláb Budapest-filmet a mai generációtól, ami erről a városról szólt volna. A New York-filmek ebben verhetetlenek pölö. Mindig odateszik a várost a figurák mögé. Én ezt hiányolom főleg, az önálló arculatot.
Én attól dobtam egy hátast, amikor Török Feri az [origo]-nak lenyilatkozta, hogy ha a közönség nem érti, akkor tudja, hogy eredeti filmet csinált:
www.origo.hu/filmklub/20071009-torok-ferenc-nem-szeretnek-formakoveto-filmet-csinalni-chatinterju-az.html
És ő van elkönyvelve itthon kommerszfilmesnek.
"egyre szarabbak a magyar filmek"
Ezt nem mondtam. Gyengék, és nem látok javuló tendenciát. Még a Zuhanórepülés sem bírt meghatni, mert ott sem voltak figurák, csak skiccek. Nem éltem velük. Pedig vártam ezt a filmet nagyon.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.10.20. 17:25:31

Nyilván, amit a Török mondott, az úgy hülyeség ahogy van, bár engem különösebben nem zavar, nem szeretem amúgy sem a filmjeit.

Egyetlen magyar rendező van, akit valóban tehetségesnek tartok (kilencven százalékuk még egy rohadt jelenetet sem tud rendesen megrendezni), az a Pálfi. Ha tényleg megcsinálja a Csontbrigádot, mint arról szó volt, az embertelen lesz.

groundwalker 2007.10.20. 18:36:09

De azt nem értem hogy ha miért mérvadó ha nemzetközi szinten is elismerik? Nem az a lényeg hogy neked jó legyen a film?

Egyébként azért elismertek pár filmet nemzetközi szinten is (van egy pár sok díjas magyar filmesünk: pl. Kontroll, Nyócker, Fliegauf filmje és még hosszasan sorolhatnám az újabbakat is és nem egy díjat kaptak). Persze ha a közönség filmekre gondolsz akkor nem sok, és lehet tényleg nem jó. Ilyen talán a Szabadság, szerelem (majd 23-án megnézzem), de végülis az nem 100% magyar. Arra gondolsz?

Arányait nézve csak egy kicsit (ráadásul mihez képest?) van lemaradva a magyar filmgyártás. Ne felejtsük el, kis ország, kis pénz, stb... (persze tudom vannak az ellenpéldák).

Szerintem mindegy kik vették meg, a lényeg hogy valahogy valamiért kiemelkedett a többi magyar "meg nem vett licenszes" filmes posványból. Attól még lehet szar, de ez már ízlés dolga is. (Nem láttam, spec nem is érdekel. :))
süti beállítások módosítása