Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

The Scarlet Worm - előzetes

2010.09.19. 16:00 Varga Denes

Még legalább fél évnek el kell telnie, hogy láthassuk a Coen testvérek új westernfilmjét (True Grit), amelyben Jeff Bridges lép John Wayne nyomdokaiba. A műfaj szerelmesei azonban addig sem maradnak lőpárbaj nélkül. A Scarlett Worm egy minimális pénzből készült indie western. Már az előzetes első másodperceiben nyilvánvalóvá válnak a film korlátai, ezért inkább foglalkozzunk a pozitívumokkal. A zene sikeresen ad elégikus jelleget az öldöklésnek, a poros, düledező épületek és a napszítta arcok bármelyik (kisköltségvetésű, Róma határában forgatott) spagettiwesternbe beférnének. Sőt, a kapcsolat még ennél is direktebb a műfajjal: az egyik főszereplő (Dan Van Husen), több westernben is szerepelt (A Bullet for Sandoval, El Condor, Doc). "Ezt a hátsókertemben is leforgathattam volna" hangulat pedig remélhetőleg inspirálólag hat a hazai filmesekre. Már nagyon rég volt a Talpuk alatt fütyül a szél. Persze mindennek ára van: 2700 $-t kalapoztak össze a készítők a nyár elején.

2 komment

Címkék: western filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr272307648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beyonder 2010.09.19. 17:02:01

Ez inkább a Proposition-féle művésziesebb vonulathoz tartozhat, na nem mintha az baj lenne. Valamilyen szűrőt azért használhattak volna, hogy ne legyen ilyen tévéfilmszerű a kép. A CGI torkolattűz is büntet a végén.

Balakin · http://balakin.blog.hu/ 2010.09.20. 10:17:57

a sztori tetszik és mindig örülök egy új westernnek, de erről lehet megvárok majd kritikát, mert a kisköltségvetés egy picit zavaróan látszik ebben a trailerben.
süti beállítások módosítása