Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Filmkritika: I.E. 10,000 (10,000 B.C., amerikai - új-zélandi, 2007) *

2008.03.13. 08:13 Parraghramma.

Az én küldetésem most nem csupán az, hogy mindenkit óva intsek egy ezer forintos kiadástól, egyenesen merevlemezeik 700-1400 megányi, felesleges leterhelésétől próbálok eltántorítani minden erre tévedőt. (Ezúttal nem csupán azért, mert ez jogilag illetlenség.) És hiába könnyű fikázni, mindez nehezemre esik. Nehéz, mer ugye hol fog meg az ember egy ilyen idomtalanul böszmenagy SZART? (A további szóismétlések elkerülése végett innen nyúlom a szinonimákat.) Melyik végén? Hogyan? Azért csak nekiesek, elvégre ezt kívánja a Haza. No meg a Feri…

Próbálkozzunk az elejénél. Ősemberek éheznek. Fáznak. Aztán jönnek a mamutok. Aztán… aztán… ja igen: elkapnak egy mamutot. Az ősemberek. Méghozzá egy semi-pro dalia. Hősként ünneplik. A többiek. Mert tökegyedül gyakta le. De a szőrös őselefánthoz képest fogpiszkányi lándzsával győzedelmeskedő XY elkezd moralizálni. Hogy azért félt egy kicsit, és talán Fortuna kacsója is benne volt a dologban. Szegény. Sajnáljuk őt. Mi, a nézők. De valahol jó is neki, mert szúrná XX-et, aki nemcsak ivarérett jóbőr (Camilla Belle még a fosadék kék kontaktlencséivel is olyan tündi, hogy kerek egy csillaggal toldja meg a számszerű értékelést), ugyanakkor érzelmileg is viszonzásképes. De mégse jó neki, mert másnap csúnyarossz idegenek elviszik XX-et, délre, meg még sokakat. És nem is kérdezik meg őket, akarnak-e velük megkötözve menni. Nem! XY tehetetlenül nézi, ahogy elhurcolják XX-t. Megint rossz neki. És mi megint sajnáljuk.

Ezen a ponton a mellettem ülő Santito szemében gyermeki lelkesedéssel ragyogott fel a remény: na, de most aztán minimum olyan jó lesz ez a… ez a végtermék, mint a Conan a barbár, ám Emmerich egy wécésnéni blazírt szigorával tunkolja egyre-másra a reminiszcenciákat. Ugye kapásból ott van a Jégkorszak élőszereplős fílingje (történet „időzítése”, humánus kardfogú, cickány gyanánt meg egy kiskorú lúzer), a mamut ledöfésének (talán a Mackótestvérből, de valahonnan kurvára rémlő) technikája sem írja újra a vadgazdálkodás doktrínáit, és az se véletlen, ha a történet ívében valaki Mad Gibson Apocalyptoját véli felfedezni. (Abban legalább a nagymacskák látványosan laktak jól.) Emmerich mindenkit hülyének néz: szerinte még Spielberg velociraptorainak is tollas a háta. Az „idézetek” és a gegek átható áradata olyan gyorsan kondicionálja a nézőt, hogy lassan az sem hat a meghökkentés erejével, hogy éppen honnan lop recenziónk mélyen tisztelt trágya.

A jellegtelen plánozás mögé pedig Soundtrack és Score címszóval elhúzzák a mainstream filmzene összes jellegtelenül pátoszos nótáját.

Jó, ettől még lehetne a történet szórakoztató, mondjuk: fordulatos. Nem az. XY konokmód nyakába kap egy hosszúsági kört, és messzihideg északról nyílegyenesen ledzsal az egyiptomi hangulatot idéző sivatagokig. XX után. Mert szereti őt. Addig meg jó sok, tipikusan prehisztorikus (a hiteles egzotikum szándékával becastolt) törzs verődik hozzá, mivel a bőrszínben, nyelvezetben erősen közel-keleti beütésű, lóháton portyázó csúnyarosszak (asszociáljon, akinek van kedve, meg mersze…) önkényes népességszabályozó hóbortjuknak köbö mindenütt hódolnak. Szóval ezeket a csúnyarosszakat köbö mindenki rühelli, mint… mint szart.

Nemtom, legutóbbi - amúgy egészen izgi - fassága után ki mit várt Emmerichtől, ezúttal mindenesetre száz millió (igen, 100 000 000 darab) dollárból sikerült elénk ürítenie egy elvetemülten túlírt Stargate mozit, amiben – tán egy(-két) stroke-ot követően – tájfutásra cserélte a féreglikas csúszkálásokat. A száztíz perces fekália műfaji pozicionálását illetően gyorsan szögezzük le: hősdebil fantasyról van szó, a fémfegyverek, lovak, szeksztáns és egyebek használata, a klimatikus ugrándozások seperc alatt teszik nevetségessé a cím által sejtetett történelmiséget. De legalább nem fogunk meglepődni, amikor kiderül: a piramisokat mamutok segítségével építették.

Most komolyan, létezhet olyan CGI, aminek ezt te elhiszed??? (Persze: réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban.)

A kereskedelmi eufemizmussal I.e. 10.000-re keresztelt, celluloid bélsár olyan ormótlan dicsszomjjal evickél kliséiben, esztelenségeiben és anakronizmusaiban, mint anno tette azt Eric Moussambani a sydneyi olimpia egyik száz gyors selejtezőjén. A néző érzi, hogy alkalma adódott olyasvalamit szemrevételezni, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. És várja, nagyon várja a végét.
 

55 komment

Címkék: fantasy filmkritika kaland 1csillagos katasztrófafilm

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr37377202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Henrik_ 2008.03.13. 09:11:36

Möhehe, ezek után tuti megnézem.

:-D

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.03.13. 09:25:21

Az ominózus jelenet egy az egyben a Conan, a barbárból lett nyúlva, már szinte láttam, ahogy az elrabolt kislány tolja az óriási kereket, muszklikat növeszt és visszatérvén vérlucskosan szétüt mindenkit...

nem így történt, de bárcsak így lett volna...

Haha, Para, jó a katasztrófafilm tag a cikk alatt...

weapon x 2008.03.13. 09:46:51

Én már a főszereplő clogétherbálvájt mosolyából sejtettem, hogy nivós lehet a produkció. Szerintem még a hónalját is borotválja mamutvadászat előtt. És tuti, hogy XX is olajozott, fazonírozott, epilált vágytárgya. Bocs, trágya...

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.03.13. 09:56:24

muhaha, teljesen egyetértek. ennél a stargate is történelmileg hitelesebb, ha meg emmerich azt majmolja, hogy "hát de ez csak fantázia", akkor ne legyen a film címe ie 10000, bazmeg!

a szar szinonímaversenyhez hozzátenném, hogy az egyik "afrikai" törzses kuulának hívták...

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.03.13. 10:01:03

a film a történelem egyik legnagyobb talányát is, tudniillik hogy a búbánatban építették meg azokat a böszme nagy piramisokat, megoldja egy huszárvágással:
hát mammutokkal, baszki!

hogy erre a történészek miért nem gondoltak?

groundwalker 2008.03.13. 10:23:39

Hát nekem pont a Holnapután nem jött be Emmerich filmjei közül.

Godzilla, Függetlenség napja, Stargate, Hazafi jók voltak, de a Tökéletes katona meg különösen. Csodálkoztam is hogy imdb-n csak 5 körül van.

Én is megnézzem, bár még nem tudom miként. Nem érdekel a történelmi hűség, és a nyúlások sem.

Egyébként meg a tollas hát nem hülyeség, ezt nem is igazán értem (a T-rex legközelebbi ma élő rokona a csirke!).

moRtiZ 2008.03.13. 10:36:17

LOL Santito :D Annó valamikor láttam ennek a filmnek a trailerjét, és abban volt egy rövid képsor, amit mintha egy az egyben a Conan a barbár-ból (ami szerintem minden idők legjobb baszós-kardozós filmje /LOTR included/). Na amikor azt a képsort láttam, akkor döntöttem el, hogy meg fogom nézni ezt a filmet.

De az összes remény hiú. Conant megismételni nem lehetséges.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.03.13. 10:52:41

aki a Conan párhuzam miatt rohanna a moziba.

ez a film PG-13.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.13. 11:01:50

Eddig Emmerichtől megszokhattuk, hogy veszélybe sodorja bolygót vagy letarol egy nagy várost. Eddig nekem nem volt nagy bajom a filmjeivel. A Holnapután kifejezetten tetszett. Engem nem tántorít el a cikk/kritika este megyek moziba...pont ezért, mert nem csalódtam még (nagyot) a rendezőben.

Ez is olyan, hogy szidják Michael Bayt is.

Mondjuk a tegnapi Hipervándor után remélem látok valami jobbat is.

VVega · https://debugme.eu/ 2008.03.13. 11:02:06

Pedig én ezt vártam nagyon, sebaj. Ezek után már csak azért is megnézem, hogy kiröhögjem. Vagy még azt sem lehet?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.13. 11:06:46

Egyébként meg szvsz az ember azért néz fantasy-t, sci-fi, meg egyéb ilyen dolgot, hogy szórakozzon. Aki azért nézi, hogy hibákat keressen benne, meg hogy nem is a mamutok építették a piramisokat...hát nézzen inkább drámákat, Woody Allen filmet vagy nem tudom.
Szerintem az ilyen fantasy filmek soha nem a valóságos dolgokat mutatták be, felőlem építhetnek piramisokat a mamutok, jöhet Godzilla aztán hogy letarolja azoka...
Ez is mondjuk olyan dolog, hogy nem tetszik a film és akkor már mindent beleírunk a kritikába, hogy erősítse a "rossz" fogalmát ezzel kapcsolatban.

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.03.13. 11:09:57

groundwalker: Para arra utalt, hogy egy copypaste Jurassic Park jelenetet látunk, az egyetlen különbség, hogy óriási tollas dodó-izék támadnak...
már vártam, hogy a következő jelenetben gyilkos koalákat vetnek be, mint a Nextwave-ben...

koimbra: oké, holnap csekkolj ide vissza és oszd meg az élményeidet... kíváncsi leszek a véleményedre...

VVega: szerintem sírni fogsz...

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.03.13. 11:17:40

de koimbra, ha egyszer konkrétan arra utal a film címe, hogy tizenkétezer évvel ezelőtt mi volt, akkor ne kábítsanak ilyen hülyeségekkel.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2008.03.13. 11:24:14

12 ezer évvel a mamutok még éltek , de már kihalóban voltak, szóval már nemigen suhantak csapatostúl.
Ez nem történelmi film, hanem kalandfilm vagy akció, reális dolgokat szerintem ne keressen benne senki.

Egyébként tuti megírom az élményeimet, de én nem fogalmazok így, mint a blog népes szerkesztői gárdája:)

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.03.13. 11:38:46

az i.e. 10.000 cím nem azt implikálja (sem pedig a plakát), hogy ez egy egészestés Stargate rész lesz, népmesei elemekkel megtűzdelve
(spoiler példa: főhős kimenti a kardfogút /a filmben "lándzsafogú"/ egy veremből, az nem eszi meg, hanem inkább amikor legközelebb veszélybe kerül megmenti)

Passenger 2008.03.13. 12:35:27

"Emmerich mindenkit hülyének néz: szerinte még Spielberg velociraptorainak is tollas a háta. "

hu.wikipedia.org/wiki/Velociraptor

"A filmben látható Velociraptort pikkelyek borítják, arra azonban nincs bizonyíték, hogy bármely maniraptora dinoszauruszt is pikkely borított volna, ennél sokkal valószínűbb, hogy tollazattal rendelkeztek, azonban erre sincs közvetlen bizonyíték. A Jurassic Park III című filmben már részben tollas Velociraptorok szerepelnek, melyek hátát, fejét és nyakát tollszárszerű képződmények borítják, ezek azonban nem hasonlítanak a dromaeosauridáknál ismertté vált pehelyszerű tollakra."

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.03.13. 12:58:06

Aszittem, szájbarágósan redundáns lett a cikk. Úgy láccik: nem eléggé.

www.youtube.com/watch?v=gy90CfN58gw

Ez a tréler. Benne a gömbszerű valami: az a Főd. Amin lekapcsolják a villanyokat...
De ha túl bír az ember lépni azon, hogy eredetileg minek látszó tárgyat akarnak a látóidegein belétuszkolni (pénzért), elfogaggya, hogy átbaszták, akkor is menthetetlen szarfos a cucc, mert az egyetlen figura, aki relatíve elhihető humán vonásokkal (kvázi: dimenziócskákkal) rendelkezik, az egy csúnyarossz araboid geci. Ő vele szimpatizáltam egy jó darabig, de amikor világossá vált, hogy az archaikus gönceiben konfekcionálisan a mellékelt képnél is jóval bugyoláltabb XX-t csakazér se bassza meg premierplánba, már nem volt miért szurkolni. (hehe, szur-kolni, naon jó!)

Nem szívesen írok ilyesmit, de ennél a történelmileg sokkal sunyibban hazug, ám a panteisztikus misztikummal kevésbé esetlenül hancúrozó Apocalypto is jobb volt. Pedig már az is deszar volt.

Májkölbéj: sugárba okádom a rókákat a pátoszától, de a Transformers szerepel a 2007es listámon...
geekz.blog.hu/2008/01/01/a_2007_es_geeklista
Nemcsak azért, mert tematikailag legitim a debilitása, hanem mert ezt be is vállalja. (Ja, sokan sírtak, hogy nem lehet tunni, épp mejik robot lő kit... HÁ' NEM KURVA MIND1, HA ECCER OLYAN SZÉPEN CSINÁJJÁK???)


A hirtelenjében feltűnt paleontológusoknak:

A velociraptoros utalás - mint azt már Santito is mondotta volt (nem bazmeg, manapság képtelenés TÚL redundásnak lenni... :-) - a CTRL C, CTRL V technikával átnyúlt képsorokra vonatkozik. (JP, 2. rész, magas fű -> vaskos nádasizé, raptorok -> vérszomjas megadodók) Nem arról van szó, hogy mindez mennyire reális, abba bele sem merek kötni. Hanem csak a pofátlanság, amivel lekezel a historizáló trélertől kezdve az ad-hoc zárlatig mindenkit emerihh. Csakcsupán az bassza a csőröm.

Amúgy, tegyük fel: kiderül, hogy a raptoroknak tollas volt a hátuk...

...

hatásszünet

...

Ez most vagy semmit nem igazol, vagy azt, hogy cirka 70 millió évet tévedett a múvi...


ILUM!

groundwalker 2008.03.13. 14:31:46

Meg tudom magyarázni! :D A mondat félreérthető. Főleg úgy hogy lehet tényleg tollas volt a hátuk. Meg én úgy emlékeztem hogy valamelyik JP-ben ezt a tudományos feltételezést berakták (2-ig láttam a "sorozatot" úgy hogy nem tudom, lehet csak pletyka volt). És a kritizált filmet se láttam, így nem eshetett le. Benéztem, elnézést.

Viszont nem tudom hogy hol írták hogy történelem hű lesz a film, és valójában ez egy tudományos illusztráció komoly tudósokkal és történészekkel a háttérben... :D Én azt hittem hogy ez egy popcorn. Szóval ha a történelemhűséges dolgot nem vesszük akkor is egy csillag?

Csak mert ennyi erővel az amerikai gengszter is mekkora egy kamu film (mert az), pedig annak még az elején is kiírják hogy igaz történet alapján. Közbe meg a fele se úgy volt...
A nyúlások meg kb. ugyanez, egyébként meg jó helyről lopni nem szégyen. Tarantino.

Szóval ezekbe belekötni egy amerikai, hollywoodi terméknél (!) naiv dolog. :D

De mivel nem vagy naiv (ha mégis, bocs), akkor csak ennyi fogás volt a "szaron"? :)

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.03.13. 15:06:27

Kedves groundwalker.


Távol áll tőlem bárkinek sértegetése, ám engedtessék meg nekem, hogy saját firkálmányom védelmébe keljek.

"De mivel nem vagy naiv (ha mégis, bocs), akkor csak ennyi fogás volt a "szaron"? :)"

Természetesen: naiv vagyok. Ennek azonban semmi köze a jelen polémiához. A kritikában (megmégutánna a kommentekbe is) szerintem a történelmietlenségen kívül pedzegetődik még egyéb hánytorgatható áspektusa is a filmnek.

A történészes, tudósos vakerra meg ott van ellenpélda gyanánt a trenszfórmersz. Például.

Hangsúlyozom: ez egy szabad ország, nem kell figyelmesen olvasni, de valahol ez azért szükséges feltétele a reflektálásnak.

Amennyiben túlontúl misztikusan, stilizáltan és áttételesen vetettem papírra érveimet a film ellenében, van egy kellemetlen hírem: én többet ilyen szájbacsócsálósan nem fogok fogalmazni.


ILUM!


A filmhez pedig mindenkinek jó szórakozást kívánok. Kiváltképpen moziban érdemes megnézni, merhogy látványos. Ráadásul, mivel rafináltan rétegelt, üzeneteit elsőre alig felfedő klasszikusról van szó, a második és harmadik kört is megérdemli.

Csak szólok, mi Santitoval elővételbe kivettük a haveroknak a mammut pálász első két sorát az esti vetítésekre péntekre és vasárnapra. (Azér a kétnapos szünet, hogy legyen elég idő elemezni-fejtegetni a látottakat.)

xyzdg1981 2008.03.13. 16:00:12

Na akkor békítősó Raptor-ügybe':

ad1: A JP1-ben nyomja azt a dumát egy pocos kiscsávó a Raptor-csontvázra, hogy "nem is olyan íjesztő; olyan mint egy nagyra nőtt csirke"; valszeg ezt kombináltad azon (tényként ismert és elfogadott) elmélettel, miszerint a madarak a dinók családfájából ágadzanak, de:
ad2: ez nem halványítja azon (szintén tényként ismert és elfogadott) elmélet érvényét miszerint az ominózus ősgyíkok már 60-65 millió évvel ezelőtt "mágdöglötták" (hogy itt-ott találtak több millió éves /tehát nem i.e. 10000ből való/ dinó- és EMBERlábnyomokat egymás közvetlen közeláben, azt hagyjuk Erich von Danikának meg Nemerének)
ad3: amennyire én az előzetesből ki tudtam venni, nem Raptor lett volna az illető dög hanem egy moa vagy hasonló óriás futómadár, ami élt i.e. 10000 körül
Hááát kb. ennyi, bocs a túlzott didaxisért...

groundwalker 2008.03.13. 16:32:55

Ja, az utolsó mondat hibásan lett fogalmazva. Írtál másról is, tudom én. De ezeket érzem erőteljesebben kiemelve az írásban. És a naiv nem személyeskedésnek volt szánva.

Az írásmódodba nem kötöttem bele.

Mazs 2008.03.13. 16:34:00

:D LoL!

Ez mekkora már?!

Para: megint hasonló köszönettel tartozom, mint Ramiz-nak a Jumper cikke után!

Ezek a raptoros emberek nemtom mit akarnak: nézzék meg a filmet azt jóccakát. Egyébként a raptor nem madár, mert nem tud repülni. Mondjuk 100 millió évvel ezelőtt élt ugyhogy még a tudódok sem tudnak róla az égvilágon szinte semmit, de mindegy...

groundwalker 2008.03.13. 18:55:27

Nem mintha bárki is azt írta volna hogy a raptor madár, de csak a logikád miatt pl. a pingvin az micsoda? Vagy mondjuk a denevér?

gerike kis g-vel · http://oidipus.deviantart.com/ 2008.03.13. 19:44:05

Az ősemberek idejéban valóban léteztek hatalmas ragadozó futómadarak. lásd. Titanis: www.dinosaursociety.com/images/titanis.jpg
A filmet nem láttam de nemis fogom mert Emmerich összes filmje trágya. Igen a Tökéletes katona is.
A cikk viszont csillagos 5ös.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.03.13. 20:17:17

Mi annó gyerekfejjel odavoltunk a Tökéletes katonáért, minden blődsége ellenére tökös film volt (bár a korhatárkarikát az ilyen filmekre úgy kéne rábiggyeszteni, hogy TÓL - IG).

A Függetlenség napja meg a szűk költségvetéséhez képest nagyon látványos, pergős film, szokásos Emmerich féle logikai buktákkal, de a célnak pont megfelelt: ilyen egy igazi popcornfilm.

A StarGate megkockáztatom, még érdekes is volt, bár a sztorira jellemző volt ugyanaz a felületesség, mint Emmerich többi filmjére...

...de a Godzilla óta valami elszakadt Emmerich-nél, már nem képes szórakoztatni, most már csak pusztán idegesítően buták a filmjei.

virtualdog 2008.03.13. 20:18:22

Hozzászólok:
a madaraknak tényleg volt tolla!
viszont a dinoszauruszok meg megették a nádvécét a Jurassic Parkban.

daesu · http://aeonflux.freeblog.hu 2008.03.13. 20:39:17

Nem hittem volna, hogy ez a film kellemes pillanatokat fog okozni, de jelen cikk formájában megtette. Parra, jót tesz a mások által kifogásolt idegenszavas pátoszodnak az egyszerűsített fikázással való keveredés :)

Anonymous 2008.03.15. 11:45:21

"(A további szóismétlések elkerülése végett innen (hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cr%C3%BCl%C3%A9k#Elnevez.C3.A9sei) nyúlom a szinonimákat.)"

Ezen nagyot röhögtem.

A következő kérdést viszont csak félig szánom trollkodásnak:

Emmerich.
Mégis, mit vártatok?

_Henrik_ 2008.03.16. 03:11:32

Megnéztem.
Annyi idő alatt, ki is takaríthattam volna a garázst. Jobban jártam volna.
Nem tartozik szorosan ide, de megnéztem a Jumpert is. Na az annyira nem tetszet , hogy kétszer akartam letörölni a gépemről. Megyek gyógyítom maga egy kicsit az Outlaw Josey Wales- el.
Gyóccakát.

virtualdog 2008.03.16. 10:07:48

Direkt az egycsillagos kritikák alapján nézel filmeket? :D

_Henrik_ 2008.03.16. 11:09:43

Igazándiból nem.
De Kiss Laci barátom azt mondta volt, hogy szar filmeket is kell néznünk, hogy az igazán jókat is tudjuk értékelni. De azt hiszem mostantól majd, mégiscsak inkább garázst takarítok vagy mosogatok.
Tényleg nem lehetne a csillagozás mellé bevezetni egy szöveges értékelést is??
Pl : *---> Fűnyírás, túlóra
**---> Mosogatás , takarítás
***---> Délutáni szunyókálás
****---> Foci a haverokkal
*****---> Kufirc
Persze ez nem jelenti, hogy a 4,5 * hasonul a kufirc a haverokkal értékeléshez :-D

Ma Chérie · http://therightbullets.freeblog.hu 2008.03.16. 19:42:45

Micsoda?! Camilla Belle, a kontaklencsés termékenységistennő? Na ne, ezt csak nem gondoltad komolyan. A szétfeszítős jeleneten túl (ősemberek és ugyebár a push-up, mindig tudtam én, hogy 12 000 év néz fel rám mellkas tájról), hol lehet belőle bármi is látni? Meg egyébként. Határozott nem is.
(A film tényleg ritka szar. Tegnapelőtt láttam, és egy darabolós játék járt végig a fejemben. Kár, hogy az EXP-et nem oszthatták a nézők.)

virtualdog 2008.03.16. 21:14:59

"Tényleg nem lehetne a csillagozás mellé bevezetni egy szöveges értékelést is??
Pl : *---> Fűnyírás, túlóra
**---> Mosogatás , takarítás
***---> Délutáni szunyókálás
****---> Foci a haverokkal
*****---> Kufirc"

Ez mekkora ötlet!!! :D

Köbli Norbert (törölt) 2008.03.16. 22:36:16

Henrik, te zseni vagy!
Javaslom ötleted a főszerkesztőnknek!

_Henrik_ 2008.03.16. 23:15:45

Érdemtelen a dicséret. Parraghramma cikke (és a film) hozta ki belőlem az állatot. :-D

Beyonder 2008.03.17. 00:06:29

Tényleg nem lenne hülyeség átvenni/átalakítani egy ilyesmit:
quart.hu/quart.hu/ertekeles.php

_Henrik_ 2008.03.17. 00:11:51

Nos, ez "egy" fokkal árnyaltabb megfogalmazású. :-D

Ma Chérie · http://therightbullets.freeblog.hu 2008.03.17. 01:16:48

IlyM: Mármint a menő állatbőr ruhájára, vagy úgy zusammen? Vannak eszméletlenül szép színésznők, de én valamiért ezt a lányt nem tartom annak. Viszont nagyon érdekel, hogy ki mit lát és miért lát szépnek, így az előző hozzászólásom tulajdonképpen egy kérdés szeretett volna lenni, hogy te őt miért, amit ha időd engedi, és kedved is van, elmondhatnál. Cserébe kapnál két nagyon nagyra meresztett, érdeklődően csillogó szemet.

Ma Chérie · http://therightbullets.freeblog.hu 2008.03.17. 01:20:51

Ja, és a "kérdés szeretett volna lenni"-t értsd: távolról, hóesésben, bandzsítva. (Utólag visszaolvasva láttam, hogy sok mindent mondtam, csak kérdést nem tettem fel. Női hivatkozások, vle.)

Ramiz 2008.03.17. 08:14:34

Henrikére szavazok, sokkal geekebb. :D

kerekgyarto yvonne 2008.03.24. 17:15:12

:D ha a film nem is, ez az iromány nagyon lol!

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.04.01. 13:46:38

Köszi.

De tudod, mi az, ami még nálam is LOLabb?

Az, hogy a hipervándor, meg ez a fosrakéta a nézeccségi kimutatások élén terpeszkedik.

index.hu/kultur/cinematrix/cinematop/

geem5 2008.04.28. 19:14:53

begyakoroltan sz*r kritika, arctalanságba burkolódzó fogatlan szerzőtől, aki az internet mögé bújva próbál orgazmusközeli állapotba kerülni, mivel az utolsó örömét a jobb marok ütemes mozgatása okozta számára vesszején, szerencsétlen barom...

turbóZ 2008.04.28. 19:50:45

Gém, neked tetszik ez a film? Még a legutolsó idióta is egyetért abban, hogy ez a film mindennek az alja. Ha neked az I.e. 10000 bejött, akkor neked külön fejezet kell minden fajmeghatározóban...

ridid 2008.04.28. 20:54:32

egy hülye tahó vagy miért kell minden sorban káromkodi? Legalább írhatnál egy normális krtitikát

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.04.28. 22:39:53

geem5, ridid


Namármost tök jó, hogy a 450 g-os Minna tejföl (naná, hogy a 20%-os, nem kérdés) műanyag deklije pont passzol a Jogobella 500 g-os meggyes joghurtra - eredetileg szamócásat akartam, de már nem volt a CBA-ba -, mert kicsit megkívántam a vacsi után, de az egészet nem akarom megenni. Így ugye nincs gond, mert majdnem légmentesen vissza tudom zárni, és holnapra is friss marad!

Észlelési küszöböm eltökélt karistolásáért cserébe ma ezzel a tanulságos történettel kedveskedek nektek, gyerekek.

Ja, a tejföl persze megromlott: hiába, a kis kiszerelés sosem elég, a nagyból meg mindig marad :(


ILUM!

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.04.28. 22:48:03

Ááá, ez a Jogobella olyan, mint a Becherovka. Amíg van, nem lehet abbahagyni. Hatalmasok ezek a gyümölcsdarabok, valóban!

égenjáró lukács 2008.06.07. 14:28:31

Naaa, azért nem kell mindenbe belekötni. Elég gyenge lett ez anélkül is, hogy igazságtalanul kritizálnád.

A tollas "velociraptorok" igenis léteztek. (min. 20 millió évvel korábban és Argentínában, de ettől most tekintsünk el, hiszen így már mindjárt mennyivel reálisabbnak tűnik ez a remek mozi, hát de nem?)

A szextáns-, távcső- és műszálszövet-használó hipercivilizációval kapcsolatban meg elpukkan vhol egy röpke utalás Atlantiszra, amit elnyelt a Nagy Kékség. Beleköthetsz, de akkor esetleg nem fogok többé hinni a jedikben és az Erőben sem.

Nem lett jó film, de az első negyed órát nagyon hiánypótlónak éreztem.

mmm 2008.07.19. 16:22:14

A felvilágosultak kedvéért azok nem raptorok hanem terrormadarak voltak. Igaz dél-amerikában éltek és nem afrikában.

Julianus Borat 2008.08.20. 20:35:32

A Velociraptorok kedvenc étele a sjtos sonkás spagetti volt ecetes tormával...................! Erre éppúgy nincsen bizonyíték,mint ahogyan arra sem, hogy mikor pusztultak ki az utolsó szálig. Vagy éppen a mammutok.........az összes 'állítás', amit tudományos cikkekben és szaklapokban olvastam egytől-egyig a következőképpen kezdődnek - "feltehetően", "valószínűleg" !!!! Ez közérthetőbb nyelvre fordítva annyit jelent, hogy "abban biztosak vagyunk, hogy tippelgetünk.........."
Különben a film beharangozójában és kategorizálásában sem láttam olyat,ami dokumentumfilmre engedne következtetni! Maxumium a narrátor engedne erre következtetni, de Norbi Update fogyási programjai is narrálva vannak általa - mégis hazudik!
Ha pedig senki nem emelte fel a hangját , azért mert a Gyűrűk Urában - Szauron barátunk egy izzó szemgolyó volt jó magasan egy torony tetején és a többi fikció láttán,amivel dugig volt a trilógia, akkor néhány tucat a téridőkontinumban elcsatangolt mamut sem elegendő szerintem a felháborodáshoz.
A film ettől függetlenül szar! De nem a történelemhűség hiánya miatt........

Bye

Gunny · http://gamesandmovies.blog.hu/ 2009.09.10. 18:48:11

Tudom hogy vannak benne böszme nagy hülyeségek de szerintem sokan alulértékelik mert nézhető film...és én úgy elvoltam vele

vitako 2010.02.03. 23:10:35

Ebben a filmben az idegesít, hogy 1. Hol játszódik? (havasok, aztán trópusi esőerdő és sivatag? na ne már!) 2. Mikor? (mert hogy nem i. e. 10000-ben, az tuti) 3. Miért ilyen nagyok benne az állatok? (Egyszerűen óriások! Egy akkora mamutba bpersze beleáll a falándzsa, sztem inkább kettétört volna)) 4. Egyszerűen nagyon sablonos a történet (annyiszor láttam már ilyesmit, most inkább nem részletezem) 5. Piramisépítő mamutok XD (XD LOL LŐLÓ ROFLMAO) 6. Eezek az óriásmadarak (vagy gyilokmadarak) kb. 1,8 millió évvel ezelőtt kihaltak, szóval semmiképpen sem találkozhattak emberekkel........(stb.)

Am maga a film sztem nézhető, de elsősorban a látvány miatt
süti beállítások módosítása