Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Játékelőzetes: TIBERIUM

2008.01.20. 19:00 Linkovic Csumoszky

Most már biztos, hogy az EA külön bejáratú futószalagot állított fel az egykor szebb napokat látott C&C univerzumnak. A tavaly debütált Tiberium Wars ugyan az old-school elemeket korrektül felvonultató játék lett, de semmit nem adott hozzá a Tiberian Sun óta megújulni képtelen szériához. Az EA most újra próbálkozik, s megpróbálja megcsinálni azt, ami a Westwood-nak nem sikerült. A sorozatot megalkotó, egyúttal az RTS műfaj alapjait lefektető cég irónikus módon épp egy ilyen próbálkozásba bukott bele, de a kiadót ez nem tántorítja el attól, hogy egy újabb - ezúttal a Tiberium Wars látványvilágára épülő - C&C alapú FPS-el próbálkozzon. Némi bizokadosára adhat okot (a rossz emlékű Renegade puritán grafikáját felidézve), hogy a játék a Crysis-t megtámogató motorra épül. Megjelenési dátum egyelőre nincsen, azonban itt az első trailer (mely meg nem erősített források szerint a játék motorjával készült, bár a kész játékot nyilván nem reprezentálja).

11 komment

Címkék: pc ps3 xbox360 játékelőzetes

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr92304178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.01.20. 19:43:46

Ez a prodzsekt tisztán jelképezi a játékfejlesztés mai irányvonalát: lélektelen, újrahasznosított ötletek nullszaldós eredetiséggel...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2008.01.21. 00:50:09

Miért, én pl. már nagyon várom a Starcraft II-t!
Na meg a Monkey Island 5-öt! És a Sam n Max folytatást...
És az új Prince of Persiák is hozták simán a régi feelinget. Sőt, ez a falra felfutós, Mátrixosan ugrálós, időmegállítós akciózás még tán jobb is volt, mint anno bolyongani az oldalnézetes labirintusban.
Return to Castle Wolfeinsteint is többször végigtoltam, picsajó - pedig az is "újrahasznosított ötletek nullszaldós eredetiséggel". Sőt, tőlem akár a Spear of Destinynek is megcsinálhatnák a remake-jét, azt is végigtolnám párszor!!!

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.01.21. 01:00:35

A Monkey 4 több sebből vérzett, bár az még valamennyire megőrizte a sorozat hangulatát. Az új, epizód rendszerű Sam & Max okos fogás korrekt kivitelezéssel, de a 3D a kézzel rajzolt grafikához képest visszalépés (oké, hogy a kamera tud ide-oda mozogni, de a környezet akkor is túl steril).

Elvétve akadnak persze még jó játékok és eredeti ötletek, de sajnos a játékipar egészére nem ez a jellemző (gondoljunk csak a vég nélkül ömlő 2. világháborús játékokra). A PoP Sands of Time mondjuk az egyik kedvenc játékom (ilyen az, amikor Jordan Mechner mögé egy lelkes és tehetséges fiatal csapat áll), de a folytatásai már meg sem közelítettek a színvonalát. És a tavalyi dömping sem hozta az elvárásokat. A Blizzard meg most ahelyett, hogy jó játékokat csinálna, rákattant az online szerepjátékok ütlegelésére, ami kétségkívül jövedelmező, csak fantáziadúsnak nem nevezném...

taphegyseg 2008.01.21. 04:23:00

Mondjuk én semmit nem várok egy olyan játéktól, aminek a neve nem úgy kezdődik, hogy Sid Meier's Civilization.

◄ViZion 2008.01.21. 08:11:30

(HAlO3+Crysis):100=Tiberium?
valami iesmi a képlet...
Kár érte

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.21. 08:36:48

nekem most a kedvencem a Secret Files Tunguska,
de cheat nélkük nem jutok vele előre, annyira nehéz (legalábbis nekem)

a lövöldözős játékok nem annyira jönnek be nekem

Sulla 2008.01.21. 09:21:10

Tuti megveszem, bírom ezt a sorozatot. Egyébként MINDEN jéték megunható egy idő után; ez a gém viszont kétévente felkerül a gépemre.

Big-B 2008.01.21. 09:36:00

A Crysis egy pocsék játék. Ha ez is csak egy sima lövöldözős lesz, akkor ez is pocsék. Kell egy story, különben a cselekménynek sincs értelme.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.01.21. 10:33:08

Halkan megsúgom: napokon belül lesz rendes gameplay videó is.
süti beállítások módosítása