Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Tévékritika: TŰZVONALBAN – 1. évad **

2008.01.06. 08:02 Beyonder

A Tűzvonalban nem jó sorozat. Mégis. Van benne valami különös, magyarosch báj, ami szórakoztatóvá teszi. Látszik, hogy az alkotók ismerik valahonnan a műfaji szabályokat, és az amerikai sorozatokon hizlalt nézői elvárásokkal is tisztában vannak, a végeredmény mégis olyan, mintha egyszerre forgattak volna le egy komoly bűnügyi szériát és annak a paródiáját. Az, hogy erre bőven van közönség (átlag 6-700 ezer néző és a rajongókat se feledjük), tökéletes illusztrációjává teszi a szériát a „magyar narancs” effektusnak.

Persze, ami látványosan szar, az még nem feltétlenül szórakoztató. Emlékezzünk kegyelettel ehelyütt azon szerencsétlenekre, akik az RTL Klub legendás Első generációja láttán szenvedtek soha nem múló mentális traumákat. Azzal a mutáns förmedvénnyel szemben a Tűzvonalban aránytévesztései és melléfogásai kifejezetten tolerálhatóak, főképp az életszagú(bb) karakterek és a szerencsésen megválogatott színészgárda miatt. Na jó: azt túlzás lenne állítani, hogy az angyalföldi 8-as körzet figuráit mind a magyar rögvalóból emelték át, de hogy több közük van hozzá, mint a Barátok közt vagy a Jóban-rosszban sohasemvolt műanyag Ikea-birodalmának, az is biztos. Külön kiemelendő a régi nagy öreg, Kálmán bá’ (Hollósi Frigyes alakítja, kiválóan), de a többi közrendőr személyiségét is egy műfaji sorozattól elvárható gondossággal rajzolták meg. A félreértések elkerülése végett: szó sincs valamiféle realizmusról, az anyjával élő rigolyás főhadnagy (Cserna Antal), az önértékelési zavarokkal küzdő, szolgálaton kívül underground színdarabokban játszó rendőrnő (Hábermann Lívia), vagy a nettó seggfej kerületi kapitány (Trokán Péter) pusztán érdekes, jól karikírozható figurák, akikből, ha nem tolnák el közös jeleneteiket állandóan a bohózat irányába, még többet is ki lehetne hozni. A körzeten kívülről érkező szereplők, a kommandósok, a fejesek vagy a rosszarcú bűnözők már sokkal klisé-ízűbbek, de a színészek itt is mentik a menthetőt. (Még szép: Balikótól Jordánig a fél Nemzeti Színház ott van a társulatban.)

A pozitívumokat illetően ne felejtsük el a random-mód felbukkanó, „most sírjak vagy nevessek” típusú beszólásokat, riposztokat és bonmot-kat, amelyek kecsesen ignorálják a 12-es karikát, az itt-ott felreppenő bazdmegekkel egyetemben. (Illusztráció, melyben az egyik szereplő a Kárpát-medence genetikai sokszínűségének okaira világít rá lakonikus tömörséggel: “Ezt az országot Mohács óta 40 évente végigbassza egy idegen hadsereg.”)

Magyar produkció lévén talán nem meglepő, de ezúttal is a történeten vérzik el a vállalkozás. Egy dolog, hogy irreálisan hosszú az expozíció, a negyedik-ötödik részig csak az alapozás folyik, de az eleinte háttérben zajló konspirációk is csak addig tűnnek izgalmasnak, amíg féltávnál hirtelen az összes rejtélyt fel nem fedik az írók. Ugyanígy a főgonosz figurája is érdektelenné válik miután elkezdenek monológokat adni a szájába. (A Tűzvonalban mellesleg megvalósította a régi szittya álmot: világnyelv lett a magyar, hiszen itt még az utolsó szerb bérgyilkos is perfektül keni Kazinczy nyelvét.) A fordulatok eloszlása egyenetlen, ahogy az utolsó hat résztől kezdve az egész évad színvonala is meredeken zuhan a finálé mélypontjáig. A készítőknek persze van mentségük, hiszen Stohl balesete miatt át kellett a hátralévő részeket írni, csak ha ennyire nem megy a gyors munka – márpedig nem megy, mert ettől a ponttól 50%-kal kevesebb a szellemes mondatok száma, és 100%-kal több a logikai következetlenségeké –, akkor miért nem lehetett elhalasztani a forgatást? Hova kellett annyira sietni, hogy megérte az addig – magyar viszonylatban – nézhető sorozatból egy összegányolt bugyutaságot csinálni?

Hogy hasonló szintű amatőrség-e az első évad vége után azonnal (ma este) folytatni a sorozatot, majd elválik, mindenesetre a tény, hogy ezúttal nem kell az expozícióval vesződni és, hogy végig ugyanazok az írók jegyzik az epizódokat, na meg az új szereplők személye (László Zsolt, mint „főgonosz”: hmm) némi bizakodásra adhat okot arra nézve, hogy legalább rosszabb nem lesz a folytatás. Jó lenne most olyan optimista okosságokat írni, hogy hát a Tűzvonalban még nem az igazi, de akár előhírnöke lehet az első valóban színvonalas, irónia nélkül is fogyasztható magyar zsánersorozatnak, ahol nem lehet pénzhiánnyal takarózni, és a „sajátos magyar viszonyok” sem hátrányként, hanem a kreativitást serkentő, kihasználandó előnyként jelentkeznek, de ez csak önáltatás lenne. A Tűzvonalban nem előzmény, csak egy sajátos hungarikum.

Túl bizarr, hogy létezzen, túl ritka, hogy megszűnjön.

31 komment

Címkék: magyar krimi 2csillagos tévékritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr99286408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtualdog 2008.01.06. 09:27:26

A cikkzáró mondaton mekkorát nevettem! :D

frankchi 2008.01.06. 10:29:38

zuhant a színvonal? talán volt honnan?

ez a 'bonmot' az új intelektüell agyrém? két napon belül a második helyen látom. állítólag 'adoma' magyarul.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.01.06. 10:31:58

Ennél azért egy-két fokkal jobb a véleményem a sorozatról, bár van igazság abban, amit írsz...

cutman 2008.01.06. 11:09:46

Minden tisztelet a szándékért!
Csak nem tudom mi az?!
De tényleg, ezt amerikában azért néznék, mert azt hinnék valami paródi, meg ilyen helyszineket nem láttak még, vagy valami helyi önkéntes amatőr színészegylet műsora és dicséret illeti a próbálkozást, wow...
De mit nekünk amerika, persze könnyű ott, mert van pénz, ezernyi színész, rendező.
Csak hogy ott sincs mindig pénz, ha van is úgy törlik a sorozatot ahogy kell, ha nem hozza azt amit vártak tőle...de ez hozza a producernek és mr.30%nak megéri:-)
De legalább van némi fényelés a DV anyagokon, és gyakorolni is lehet az egész stábnak a következő sorozathoz, ami reméljük még jobb lesz.
A szakmai részeket kihagyom, mert hosszú lesz, és senkit sem érdekel, úgy tünik...

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2008.01.06. 11:48:24

Részemről rákattantam a sorozatra, minden következetlenségével és dramaturgiai bakugrásával együtt szeretem. Remélem, fejlődnek a második évadban, mert az első vége enyhén szólva is nyálasra és elvarratlanra sikeredett. Vagy ez szándékos volt?

virtualdog 2008.01.06. 11:48:44

Ne hagyd ki a szakmai részeket, érdekel minket!
A gyakorlás pedig fontos, ennél csak jobbak leszünk. :) Én mindenesetre örülök, hogy műfaji sorozattal próbálkoztak, ez jó irány. Sajnos még nem láttam egy epizódot sem, mert nem igazán nézek tévét, de majd valahonnan megszerzem, mert kíváncsi vagyok. :)

Beyonder 2008.01.06. 12:19:26

Ramiz: fenn van az MTV videótárában minden rész. És igen, a szakmai vélemények jöhetnek.

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.01.06. 12:28:23

"A Tűzvonalban nem jó sorozat."

De igen, ez egy jó sorozat. Ön egy kötözködő, lehetetlen alak!

"itt még az utolsó szerb bérgyilkos is perfektül keni Kazinczy nyelvét."

Pont mint a szinkronizált amerikai filmekben. Ott is magyarul beszél a brúszvillisz, nahát!

"100%-kal több a logikai következetlenség"

Vagy csak értetlen a kedves néző (Ön).

Szerintem ez van: kicsit bénácskán színészkednek a kisebb szerepekben a fijjatalok (főleg ugye beszélni nem tudnak, Vas utcai színpadi éneklős dialektus), meg a legelső rész legelején elég fárasztóan beszélt valaki németül, ettől eltekintve ez egy egészen kiváló sorozat, egészen nagyszerű színészekkel, élen a Stohllal persze.

tanárÚr 2008.01.06. 12:40:57

Jordán ..vagy nem tud beszélni vagy részeg volt az összes felvételnél....

mizrolist 2008.01.06. 12:53:44

Abban egyetértek a cikkíróval, hogy az első évad vége kicsit hirtelenül zárult le, és nem kevés baki volt benne (legalábbis a 10-12. rész környékén levő pörgéshez képest...), de ettől függetlenül én a Tűzvonalbant tartom a kereskedelmi tévézés megjelenése óta készült legjobb magyar sorozatnak.

Ramiznak meg itt egy link: www.mtv.hu/videotar/?tag=4405

óðinn 2008.01.06. 12:55:56

a bonmot inkább jó beszólást, aranyköpést jelent. és nem új, meg talán nem is annyira "intelektüell".

Beyonder 2008.01.06. 13:10:53

Bunny: szerinted az nem logikátlanság, hogy Malekről elmondják, mindig saját kezűleg áll bosszút, majd mégis a kommandósokkal akarja lelövetni Buci Bauert? Vagy az, hogy az elrejtett poloskák "hallóterében" mondja Bordásnak és Móricnak, hogy öltözzenek át, amit érdekes mód odakinn nem hall meg senki. Ez most csak kettő baromság ami eszembe jutott, de vannak nagyobbak is. Érdeklődj a rajongóktól a cikkben linkelt fórumon. Ők maguk is elismerik, hogy az utolsó részek egyszerűen össze lettek csapva.

Királyokkirálya_:) 2008.01.06. 13:34:17

Jó napot. Sajna nem láttam a sorozatot, mert "továbbképzésen" vagyok külföldön, de a cikkből és a hozzászólásokból nagyjából kiderül, hogy milyen lehet. Azt nem értem miért nem csinálnak egy játékfilm-sorozatot a 90-es évek olajos bűncselekményeiről. Lehetne akár 10 részes mint az Elit alakulat, bár ez kis hazánknak nem annyira dicsőséges történelmi időszaka volt. :) Ilyen nyers, életszerű valamit kéne csinálni, kerülve a magyar sorozatokra jellemző operettes elemeket. Ki lehetne válogatni egy olyan szereplőgárdát az ország színházi színészei közül amelyik nem annyira ismert, tehát nem "sztárok". Szerintem k**va jól meg lehetne csinálni, olyasmire mint az olasz maffia filmek, hogy nincs happy end. (meg "end" sincs) Ja és természetesen a "Köztévé" csinálná, nem kerTV. Persze, ez csak idealista képzelgés

frankchi 2008.01.06. 13:39:34

odinn: hát persze, hogy nem az...

Beyonder 2008.01.06. 13:59:45

Királyokkirálya_:) 2008.01.06. 13:34:17

Az ötlet nem rossz, de ennek a köztévén esélye sem lenne. Túl sok érdeket sértene. Nézd meg a Tűzvonalbant: az egyik kézenfekvő csavar lett volna, hogy valamelyik rendőri fejes az igazi hunyó, de nálunk, ahol egy ababotondot is bele kellett venni a Kontrollba, hogy "ne tűnjön fel rossz fényben a BKV", ez elképzelhetetlen. Mellesleg a Tűzvonalbant (legalábbis az alapötletet) maga Garamvölgyi találta ki...

BlueBunny · http://bluebunny.freeblog.hu 2008.01.06. 14:08:47

Beyonder: én félek, ha sok rosszat mondasz (vagy mondunk) erre a sorozatra, akkor egybül átváltozik egyetlen-állványon-hagyott-bétakamerával-forgatott-utószinkronos-Honfoglalássá, és a Stohlt meg hirtelen lecserélik a Frankó Néróra!

Különben az lehet, hogy nekem azért tetszik nagyon ez a sorozat, mert magyar, tehát a putriszínvonalhoz viszonyítom. Főleg akkor rettegtem nagyon, mikor eleinte szálltak fölfelé a hírek, hogy az Űrgammák, al[i/j]as Xénia-láz (EMLÉKEZTEK?! EMLÉKEZTEK?!) készítői csinálják nekünk ezt a nagyívű produkciót, meg korábban hasonló alkotásokban jeleskedő ügyes szakemberek. Akkor már biztos voltam benne, hogy a minősíthetetlen híg fos fröcskölődése fog bekövetkezni a képernyőn.
Na, ezekkel az elvárásokkal ültem le megnézni önkínzás jelleggel, és akkor dobtam egy hasast, hogy milyen jó, orgazmus.

Lumpy 2008.01.06. 14:20:27

> Ramiz 2008.01.06. 09:27:26
> A cikkzáró mondaton mekkorát nevettem! :D

- Én is, merthát ez a mondat a Félelem és reszketés Las Vegasban című filmben hangzik el (bár pontatlanul idézett a cikkíró), amikor Dr. Gonzo felszáll a film vége felé a repülőgépre. Őt jellemzi így Raoul Duke:
,,Íme ott megy. Isten egyik prototípusa. Egy nagyhatalmú mutánsa valaminek, amit sosem akartak tömeggyártásban kipróbálni. Túl bizarr, hogy éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

szakmabeli 2008.01.06. 14:22:50

Ki a fasz írta ezt a "kritikát"?
Ki az, aki azt gondolja, hogy ő aztán tudja a' okosságot?

Ez annyira magyar volt, hogy csak na.
EZ a hungarikum.
Ez a mindent lekutyapicsázó, nagyképű, magasról ugató taplóság, ami az egész magyar médiavilágban és környékén létezik.
Az a hungarikum, hogy ha valaki csinál valamit, azt ebben a szar országban azonnal leokádják.

Ebben a sorozatban kiváló volt az operatőri munka, a rendezés pedig messze felülmúlta a magyar szintet. Sőt.
A színészek szinte mind jók voltak, még Stohl úr is tudott villantani, ami ráfért már a ripacskodások után. Egyszerűen jó színész.
A vágók is megérdemelnének egy kiadós dícséretet.
A forgatókönyvírók még gyakorolhatnának kicsit, az igaz. Lehetne még külföldön kicsit okulni. De azt is meg kell állapítani, hogy forgatókönyvírást oktató opció nemigen létezik Magyarországon.

Sok erénye van ennek a sorozatnak, rengeteg.
És mellesleg van elenyészően kevés hibája is.
Általában ez pont fordítva van Magyarországon.
Lehet, hogy nem kéne ismét reflexből lefikázni valamit.

Szóval.
Örüljünk, hogy van egy komoly, szakmailag rendben lévő munka, mert ritka az ilyesmi itt.
Vagy szívesebben nézitek Horváth Ádám szarait?
Vagy BK? Netán Jóban, rosszban?

Legyetek már eszeteknél!

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2008.01.06. 14:26:15

Ez az intoleráns kirohanás is tiszta hungarikum, amit most lerendeztél.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2008.01.06. 14:31:59

Persze a Macskafogó 2-t is vagy 3 évig csinálta egy csomó hozzáértő, megbecsülendő rajzfilmes zseni, a honi animációipar ként felkent apostolának vigyázó tekintete mellett - oszt' mégis "egy aprócska kalapocska, benne csacska macska mocska" lett az eredmény.

Miért is kéne az egekbe dícsérni egy magyar alkotást, hogy ha minősíthetetlen hígfos helyett egyszer végre közepes iparosmunkát produkál? Majd ha jó lesz a cucc, kap dícséretet, ennyi a történet.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2008.01.06. 14:42:59

Majdnem minden részét láttam a Tűzvonalban-nak, de már az elejétől fogva idegesített, hogy egy-két mellékszereplő csaj egyszerűen nem bír beszélni. Mesterkélt versmondós a hangjuk, amivel szép könyveket lehet nyerni negyedikben az iskolai szvalóversenyen, de egy profi(nak szánt) tévésorozatban, ahol az élőbeszédet kéne leképzeni, ez bizony kevés. Kurva kevés.

virtualdog 2008.01.06. 14:44:32

> Én is, mert hát ez a mondat a Félelem és reszketés
> Las Vegasban című filmben hangzik el (bár
> pontatlanul idézett a cikkíró), amikor Dr. Gonzo
> felszáll a film vége felé a repülőgépre. Őt
> jellemzi így Raoul Duke:
> "Íme ott megy. Isten egyik prototípusa. Egy
> nagyhatalmú mutánsa valaminek, amit sosem akartak
> tömeggyártásban kipróbálni. Túl bizarr, hogy
> éljen, túl ritka, hogy meghaljon."

Az az igazság, hogy itt a geekznél sokan akut Hunter S. Thompson-mániában szenvedünk (de ezzel amúgy rengeteg újságíró és nem-újságíró is így van :D), ergo biztosra veheted, hogy valamennyien felismertük az idézetet, a cikkíró pedig nem pontatlanul idézett, hanem csupán az alanyhoz - a sorozathoz - igazította az igéket. ;)

proci 2008.01.06. 14:49:46

szakmabeli: az írás korántsem volt fikázó, legalábbis én nem azt vettem ki belőle. azt vettem ki, hogy pár dolgot elbarmoltak, de az ötödik-hatodik részt esetleg meg lehetne néznem, csak úgy érdeklődésből (tvm az nincs, és most hallottam először erről a sorozatról).

viszont ez egy eléggé jó és megbízható blog, ahol ésszel szoktak pontozni. miért kéne több pontot kapnia, miért kéne dícsőíteni az alkotást, ha nyugati művekkel összehasonlítva ezer sebből vérzik. és nem, azért mert magyar, ne essen már más kategóriába.

történetesen nekem már az összes elsődleges nemi jellegzetességem telivan azzal, hogy magyar rögvalóság/jellegzetességek/hungarikum/kontextusban-nézendő-mert-reflektál-a-nagy-2789es-gulyásevésre, meg ebben a filmben már pár dolog összejött, meg örüljünk és támogassuk mert végre valami beindult. mert nem.

a történet hiányossága meg a legnagyobb baj, ami előjöhet. ezért még a Tekkonkinkreet is megkapta a magáét, pedig az minden más tekintetben rendben volt (meg mellesleg a legszebb és legkidolgozottabb animációjú).

azt, hogy ezt nem nézed, még nem kell a BKt se nézni. sőt, egyáltalán, lehet hanyagolni is a tvt (címszavakban: fosminőségű adás, P/S, logók, mono/stereo, reklám), hd tvken úgyis nézhetetlenül kockásodik a kép.

Stohl Buci Akció Figura! 2008.01.06. 14:55:11

A puszta Tűzvonalban jelenség kapcsán nekem az volt a benyomásom, hogy a 2006-os zavargásokra, meg a - szerintem - teljesen elképesztő "rendőrterror!" féle szuperdemagógiára született meg a sorozat, afféle csitító szándékú feloldási kísérletként a fortyogó közéleti szembenállásra.

Notice, hogy: egyszerre villanthatott pozitívat magáról egy fullra traumált MTV és a Magyar Rendőrség, akikről a szittya lovas emberek ma is minden további nélkül tudományosan levezetik, hogy a Magyar Rendőrség állományának tagjai kivétel nélkül nemzettipró bérgyilkosok.

Szóval szerintem egyértelmű. hogy eredettörténeti szempontbúl' egy pozitív irányultságú, következetes médiahack csalhatatlan jellegzetességeit felmutató kultúrtételezésről beszélhetnők.

Kedves, optimista gyógyírkísérlet, ami 1. megmutatja, hogy a rendőr is csak ember, kérnéééém, és 2. az MTV is csak MTV, kérnééém.

Én láttam kb. három részt, addigra már hótt tutira mertem adni, hogy aztán itt semmi olyasmi nem történhet a továbbiakban, ami zavarba tud ejteni, ez van, simán kultúrsznob vagyok háromszázhatvannal, de sajnos kapásból kiszúrom, ha egy sorozat nem fog más nyelven és más csatornákon is beszélni, mint amelyeket az első öt percben elad magából.

Bőven megadható, hogy a Tűzvonal főcíme után kb. az egész szezont láttad. Nem érhet EGYETLEN kurva meglepetés sem a főcím után, notice azért ezt is, emberek.

Ettől függetlenül azt kell mondanom, remekül szórakoztam, hiszen olyan aranyosan, nyilvánvalóan "nyilvánvalódik" - hát sorryka - ebből a soriból, hogy magyar. Benyomásom szerint az előre kifundált s így folytonosságában felkínált dramaturgiai sínfektetések és karaktervezetési leleményességek nyilvánvaló hiánya okozza az ordító bizonytalanság képzetét a sorozat szövetében, ami persze elkerülhetetlenül stigmát éget az egész cucc arcába, persze akkor már homloktájékon. Megmutatjuk, hogy tudjuk, hogy nem megy, de legalább képesek vagyunk rajta nevetni. Magyarok vagyunk, vagy mi. Ezt az attitűdöt kéne kurva sürgősen lealtatni, vélelmem szerint.

Hangsúlyozom a kezemmel, hogy ettől még bőven tele van a sori védhető elemekkel, Stohl Buci pl. szerintem meglepően okés volt, van ő olyan fasza gyerek ebben a felépítményben bőven, mint a Rex kutyának a felügyelője, a Moretti Faszomtudjaki. Különben okés ő is, de a lényeg, hogy Buci egy decens narratív háttérrel a háta mögött bőven el tudna vinni egy zsánersorozatot, azt gyanítom.

Még egy instant-klasszikus Tűzvonalban-onelinerre is emlékszem Jordán Tamástól.

"MILYEN fentről jött a parancs??"

"Onnan már az ISTENT is látni!"

Ez a duma egyértelműen 111%, de sajnos azt kell mondjam, kénytelen vagyok egyetérteni a cikkíró ember szigorú, de következetes pontozásával. Itt csak a felelőtlen néző állna meg lelkesen tapsolni, ez a helyzet. Aki ezt teszi, az egyelőre még a Magyar Narancsot hámozza. Szigorúan szerintem, persze. Akinek kell, tolja befele.

Szívesen olvasom a felháborodott Tűzvonalban fanatikusokat, sőt abszolút örülök, ha nekik már most teljesen okés a sorozat, mert akkor csak még jobb lehet, nyilván.

virtualdog 2008.01.06. 15:20:52

SBAF jól összefoglalta a nem-részrehajlás elemi szükségességét. A Cobra 11 is milyen sikeres már, pedig nem tud olyan sok mindent: az akciójelenetek látványosak, de ezen kívül egy szikár, a jól becélzott műfaji jellegzetességekhez ragaszkodó iparosmunka. Ilyen mi is tudnánk/fogunk tudni, remélem.

bunk0 2008.01.06. 15:25:20

Szvsz ez a sorozat világviszonylatban ritkaszar, önmagához/önmagunkhoz képest viszont már nem is annyira. Talán az adja a létezésének az igazi értelmét, a rajta dolgozó színészek, rendező, producer, forgatókönyvíró, stb tanulnak belőle valamit és legközelebb egy jobban sikerült (persze azért még mindig elég ótvaros) alkotással lepnek meg minket. Nem várható, hogy egyik napról a másikra lenyomjuk hollywoodot, a tanulópénzt meg kell fizetni. Az irány nem rossz, de tessék magasabb sebességbe kapcsolni ...

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2008.01.06. 18:25:00

Mint tűvonalban fan, csak annyit szeretnék hozzátenni, h. aki túlélte az első részek bénázásait, kellemesen csalódott, majd joggal háborog az utolsó epizódok kuszaságán. A magyar sorozatok közül talán csak a Kern féle Privát Kopó-val lehetne összevetni, de az meg nem mai gyerek. Mindenesetre nem egy újabb Kisváros/Szomszédok/Életképek, már ennek is örülhetünk.

Királyokkirálya_:) 2008.01.06. 19:01:54

Beyonder:
Azt tudom (teszem hozzá, hogy sajnos) , azért is írtam a végére az idealista képzelgést. :)
Pedig jó kis sorozat lenne, a technikai trükkök, látványelemek nem önmagugért lennének hanem csak és kizárólag a valóság minél tökéletesebb imitálására. Úgy ahogy az Elit alakulatban volt és ahogy a valóságban. Na mindegy, szép lenne.
MINDENKINEK. Emberek, az egyik "intoleránsan kirohan", a másik meg ezt szóvá teszi. Nem akarok okoskodni, de ez így van jól. Véleményeket vetünk össze, elemzünk és levonjuk a következtetésket, aztán meg döntünk. Így működik egy normális ország, társadalom, demokrácia, gittegylet etc... Bár nálunk az egyik csak demo-krácia 1.0 :) (Sorry csak kicsit tele van a nemi jellegem, mert csak REDUCE kajákat tudok venni az ASDA-ban, most arra futi) :)

Beyonder 2008.01.06. 22:11:41

Közben lement a második évad első része is, és kellemes meglepetést okozott. Mintha komolyodott volna a hangvétel. László Zsolt, ahogy sejtettem, nagyon jó főgeci lesz, a történetben ugyan semmi új nincs (droghálózatba való beépülés), de ha tartják ezt a színvonalat, már bőven elégedett leszek. A poénok is kifejezetten ültek. Az nem tudom szándékos volt-e, hogy a "Manapság sikk kokózni" mondat után (és közben) Stohl fejét mutatták, de tetszett. Az utolsó jelenet pedig, ahol a rosszalkodó drogfutár orrát a főnöke beszorítja egy satuba miközben egy fúróval lukat akar fúrni a homlokába ("nincs 12-es fúró!)":) egy 16-karikás thrillerben is elment volna.

Santito 2008.01.07. 10:04:27

Sajnos (?) nem láttam egy részét sem a sorozatnak (hasonló okok miatt, mint Ramiz), de már az a tudat boldoggá tesz, hogy a magyar televíziózás képes volt elszakadni a Jóban-rosszban/Barátok közt vonaltól...

és (legalábbis a kommentek és a második évad beindulása alapján) még sikeresnek is mondható...

Beyonder 2008.01.07. 22:52:18

Aki belenézne a sorozatba, az kezdje el nyugodtan a 2. évaddal, nem szükséges hozzá az első ismerete.
süti beállítások módosítása