Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Filmbemutató: ZOMBI HOLOCAUST (Olaszország, 1980)

2007.11.14. 18:38 Wostry Ferenc

Marino Girolami rendező (Enzo G. Castellari és a szinész Ennio Girolami apja) sosem az eredetiségéről volt híres: ez a Fabrizio DeAngelis produceri felügyelete alatt készült film sem találja fel a spagettis vérbe mártott spanyolviaszt. A Zombi Holocaust a hetvenes évek végének gore-hullámát lovagolja meg, pofátlanul koppintva olyan, anyagilag kimondottan jövedelmező produkciókat, mint Deodato nagyszerű Cannibal Holocaust-ja vagy Fulci Zombie 2-je (és még sorolhatnám - nagy idők!). Ám szégyenkeznie sem kell, a konkurenciával kegyetlenség dolgában simán felveszi a versenyt, sőt, néha még le is körözi őket! (Arra, hogy az öreg Girolami kiváló filmeket is képes volt összehozni, példa az egyik legjobb policsieszkó, a Roma Violenta - tessék utánajárni!)

7 komment

Címkék: horror filmbemutató eurocult

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr75229167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

travis 2007.11.15. 20:58:09

Neme tudom, mit esztek a Cannibal Holocauston.
Annál nagyobb moslékot még nem vettek szalagra.

"Ám szégyenkeznie sem kell, a konkurenciával kegyetlenség dolgában simán felveszi a versenyt"
Ezt sajnos nem tudom egy film erényeként elfogadni. A filmes erőszak eszköz legyen, ne cél.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2007.11.16. 06:23:02

Hallgasd meg a Cannibal Holocaust dvd audiokommentárját, amelyen rekedtre beszélem magam a film erényeit elősorolva... :)

xfantomasx 2007.11.16. 15:38:57

Hát megmondom őszintén,engem sem tusott még senki meggyőzni arról hogy a Cannibal Holocaust jó film lenne:)
mondjuk szerintem az összes kannibálos film úgy szar ahogy van.

Chavez 2007.11.16. 16:08:23

Semmivel sem szarabbak, mint pl. az "egyedül megmentem a világot a terroristáktól", vagy a "10 percig repülök a levegőben, egy karddal a kezemben" típusú filmek. Kinek mi tetszik. Én szeretem a CH-ot, de messze nem a kedvencem. Sőt, még csak nem is a legjobb kannibálos film!

travis 2007.11.16. 17:00:52

Chavez, ez olyan, mintha azt rónád fel a Tigris és sárkánynak, hogy "há' de az ember nem is tud repülni"!
Vannak bizonyos zsánerelemek, amik attól még rendben vannak, hogy a valóságtól elrugaszkodnak, sőt, ettől művészet a film.
A CH-val az a bajom, hogy a tömény erőszakon kívül semmi mást nem akar közölni. Kissé belemagyarázásnak érezném, ha ezt a fércmunkát is elkezdenénk mindenféle társadalomkritikai éllel felruházni, vagy mittudomén.
Mert Romerónál ez egyértelműen megvolt, és Tobe Hoopernél is.
Ez a szalagra vett okádék (szándékosan nem hívom filmnek) viszont semmiről nem szól, csak a néző érzelmi kizsákmányolásról.

Chavez 2007.11.16. 17:48:33

A néző érzelmi kizsákmányolása szintén nevezhető egyfajta művészeti elemnek. Az, hogy ezt ki hogyan látja, az már izlés kérdése.
süti beállítások módosítása