Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

2013 legnagyobb és leglazább legjei!

2014.01.02. 12:10 Geekblog

Hogy kicsit feldobjuk a szokásos, urambocsá', unalmas listaformátumot a mindenféle toptenekkel meg besztofokkal, és a szintén rég bejáratott évértékelős szózuhatagot, csináltunk nektek egy teljesen szabálytalan, laza és esetleges szempontok szerint összehegesztett "leg"-cikket. Kiderül belőle pl.,  hogy ki volt a legkurvapecérebb nagypapa, mi volt a legfeleslegesebb film, a legnagyobb mindfuck, vagy a legkínosabb marketing. És persze, hogy melyik volt az év legjobb Riddick-filmje!

frank_army.jpg
A 2013-as év...

Borbíró Andris

…legjobb B-filmje: több kollégához hasonlóan én is bizalmatlan vagyok a found footage stílussal kapcsolatban, a gore-pornó filmeket meg kifejezetten utálom. A Frankeinstein's Army, habár a két említett vonulat eszközeit használja, mégis működik egyszerűsége, őszintesége és a szívmelengető, szakadék kelet-európai hangulata és humora miatt.

…legijesztőbb sick fuck karaktere: Paul Dano az amúgy felejthető Fogságban című filmben, illetve az a kép, amin csakis kimeredt szeme látszik a nagy sötétben. És mindez még úgy is ijesztő, hogy igaziból maga a karakter végig milyen töketlenül viselkedik... Én már a Vérző olajban is hátborzongást kaptam ettől a csávótól, de most rátett egy lapáttal. Kéne neki egy Hannibal Lecter jellegű szerep!

…legnagyobb régifilm-pótlása: Megáll az idő. Ugyan nem épp Geekz-profilba vágó mű, de muszáj megemlítenem, mert egyrészt a szocializmus átkos örökségét jelentő magyar szenvedős lelki mocsár filmektől való irtózásom ellenére állatira tetszett, másrészt ilyen varázslatos, művészfotókat és álmokat idéző képi világot eddig egyedül Christopher Doyle-tól láttam (a világ legszebben lőtt filmje a Vadító szép napok). Örök hála a cimborának, aki némi érzelmi zsarolás árán leültetett elé!

…legnagyobb kihagyott ziccerjei egy filmben: Gravitáció. Unom, hogy mennyire lazán elfogadja mindenki mentségként egy film mellett, hogy "de hát jól néz ki". Nem érdekel! Se csecses színésznőben, se legújabb gasztroőrületben, se söröscímkében, se semmi másban nem elég, hogy "jól néz ki", kell mögé a tartalom, különben pillanatok alatt megcsömörlik tőle az ember, megunja, eldobja! Ez a film sok gondolatot ígért, időt merengésre, filozófiai kérdéseket, lassú és bevonó hangulatot, ehelyett rángatott kamerát kaptunk, over-the-top akciót, kidolgozott ívű forgatókönyv helyett pedig sablonos vázat (rendszeres időközönként beígért és teljesülő akciójelenetek! fejkapkodás és hűha-élmény!), néhány, pontosan felmért piaci elvárások és anyagi megfontolások mentén megtervezett könnyfacsaró jelenettel. A másik kihagyott ziccer pedig Sandra Bullock lapos mellei: ha már mainstream, ha már látványorgia és wáó-háromdé, miért nem találtak egy olyan színésznőt, akivel el lehetett volna játszani, hogy a melleinek eleje másik 3D-síkba kerül, mint hátulja? (P.S.: Mindenkinek javaslom e film helyett a Planetes című anime sorozat bármely három epizódját - értelmesebben eltöltött másfél óra lesz.)

…legjobb Riddick-filmje: Riddick (2013)!

…szopása: Lakásfelújítás. (Tudom, szoros értelemben semmi köze a bloghoz, de egyrészt mások is tettek ilyet a listájukba, másrészt ez az oka, hogy idei filmekből gyakorlatilag alig láttam párat...) Utálom Tom Hankset, és a Pénznyelő mint film is ócska, mégis végigröhögtem, mert annyira igaz: egy idős (100+ év, 10+ éve lakatlan) budapesti belvárosi lakás felújítása közben elképesztő mennyiségű csontváz bukkan elő a szekrényből (képletes értelemben is, haha), minden rosszul sül el, ami el tud, minden tisztelt mester úr legalább egy korábban nagy nehezen befejezett munkafázist tönkretesz, és mindenki lop, csal és hazudik. Ja igen, és miért is várná el az ember, hogy felvegyék a telefonjukat vagy olvassák a leveleiket?

top13gravity.jpg

Dr. Sick Fuck

…jósága: érzéki örömöket okozott, hogy ebben a blockbuster szempontból mérhetetlenül köcsög évben a Gravity simán Box Office Top 10 lett. Egy intelligens high concept movie, ami 652 millió dollárt termelt világszerte. Mintát, modellt, utat mutatott, kereskedelmi és kreatív szempontból egyaránt. Tessék komolyan venni ezt a jelenséget.

…blockbustere: Tűzgyűrű

…drámája: Mud, Fruitvale Station

…krimije: Fogságban. Alakul ez a kanadai vonal, szépen alakul.

…legalulértékeltebb filmje: Byzantium. Rettentően kikapott a kritikától, kutya nem nézte meg, pedig dermesztően szép. Nem ezt érdemelte.

…legszeretetreméltóbb filmje: Mielőtt éjfélt üt az óra. Ezeregy módon okozhatott volna csalódást, és mégsem. Ez már önmagában is listára kívánkozó teljesítmény volna.

…sci-fije: Europa Report. Talán mégis van értelme ennek a found footage formátumnak, bár ebben még nem vagyok biztos.

…mindfuckja: Upstream Color. Nulla pénzből ekkorát forgatni, őrület, őrület.

…horrorja: mérhetetlenül fájdalmas leírni, de olyan most nem volt. Vagy nem figyeltem eléggé. Kommentben kérek ajánlatokat az olvasóktól.

…legkínosabb jelensége: a Neuromancer film még mindig áll. Szedjék már össze magukat!

…adaptációja: CBGB. Végre filmre vitték a zseniális Please kill me-t, még ha nem is lett olyan átütő, mint amilyennek lennie kellett volna.

…legmenőbb popfilmje: Rurouni Kenshin, The Thieves. Dél-Korea továbbra is a színvonalas közönségfilmek királya.

…sorozata: Sons of Anarchy

…iparági jelensége: a kereskedelmi adatok szerint visszaszorulóban van a 3D mánia. Örömteli fejlemény.

…legérthetetlenebb jelensége: A hobbit és az Éhezők viadala faszomtudja hányadik részének sikere minden vitát kizáróan bizonyítja, hogy a nyugati civilizáció megérett a pusztulásra. Eszményi volna, ha a kijáratnál megjelenő jegyvásárlókat egyenesen egy észak-koreai munkatáborokba transzportálnák. Vagy már a pénztáraknál megtörténne az őrizetbe vétel, ki tudja.
 
…vesztesége: Lou Reed halála. New York királya eltávozott, hogy örökre itt maradjon. Bezzeg Steven Spielberg él és látványosan virul – ennyire mocskosul nagy kurva tud lenni az élet.

...várakozása: bukjon már meg egy Marvel-film, mert különben sohasem lesz vége ennek az egésznek.

…gusztustalansága: Coming out. Válságban volna a magyar film? A mocskos kritikusok gyilkolnák a hihetetlenül jelentőségteljes és nagy hagyományokkal bíró és szépreményű hazai filmipart? Dacára a lesújtó recenzióknak, valami 50 ezren nézték meg ezt a kidumálhatatlan audiovizuális félreértést. Hagyjuk már, de tényleg, a sok szöveget: a magyar film továbbra is sokkal, de tényleg sokkal nagyobb támogatottságot élvez, mint amit valóban megérdemelne.

…embere: Sandra Bullock. Sohasem hittem volna, hogy ezt így leírom. Aki green screenben ilyet játszik, azt nem lehet nem szeretni.

…magyarja: Rácz Miklós Tamás, és neki tényleg semmi köze nincs a filmekhez. Ő ugyanis borász; erről jut eszembe, ha a magyar filmgyártás az elmúlt tíz évben csak ötödannyit fejlődött volna, mint a borászatunk, akkor most konkrétan beszarás listát lehetne összerakni csupán hazai filmekből. Szakértelem, fegyelem, szenvedély, áldozatvállalás, kreativitás – olyan kvalitások, amiket jelenleg is nélkülöz ez a „szakma”, bármilyen forrásokat is bocsássanak a rendelkezésére.


top13raydon.jpg
Nagy Krisztián

...legkarakteresebb főgonosza: A Banshee első hangzásra egy újabb, kevesebb (a megtévesztő cím ellenére hamar kiderült, hogy zéró) mitológiával felhabart True Bloodnak tűnt Alan Balltól, ehhez képest egy tesztoszterontól és ösztrogéntől habzó, inverz hard boiled sztorit kaptunk az arcunkba egy magát kisvárosi seriffnek álcázó elítéltről. A legkiemelkedőbb az egyébként is véresen-zsigerien szórakoztató sorozatban viszont az amish közösségéből száműzött Kai Proctor (a dán Ulrich Thomsen nagyszerű alakításában), Banshee rezzenéstelen arcú, kegyetlen kiskirálya, aki a közeli indián rezervátum kaszinójára akarja rátenni kapzsi, ám elegánsra manikűrözött kezét. A városka többi lakójához és amish rokonaihoz fűződő viszonya és sajátos erkölcsi kódexe az év legjobb főgonoszává tette (egy hajszálnyival Arby előtt, aki azonban sajnos nem indulhatott az end boss kategóriában, de éppen ezért az Utopiára még vesztegetek pár keresetlen szót lentebb).

...legkurvapecérebb nagypapája: Természetesen a Jon Voight által játszott Mickey Donovan, aki húsz év börtön után tér vissza, miután a fia, Ray (Liv Schreiber) feldobja a hatóságoknak bosszúból és önvédelemből (pontosabban a családja védelmében). A korábban zsarnoki, számító és érzéketlen apa megjelenése természetesen újra felkavarja a teljesen szociálisan diszfunkcionálissá nevelt-vert Rayt, valamint Bunchyt, a lelkileg, és Eddie-t, a fizikailag rokkant testvéreit. Mickey mindent bevet, hogy újra közelebb férkőzzön nem csak a saját, de középső fia családjához is, már amennyire egy mocskos szájú, minden illúziójától és fiatalságától (de legalábbis két évtizedétől) megfosztott old-school csirkefogó képes rá. Voight jutalomjátéka a Ray Donovanben, 12 felvonásban.

...legelborultabb mindfuckja: A brit minisorozatok (bár nekik a hat rész per évad teljesen normális) mindig is a szívem csücskei voltak, elég ha a nem annyira frissek közül csak olyan címeket említek, mint a No Heroics, a The Fades, a Vexed, a Fresh Meat vagy a Misfits. Az Utopiára azonban még így sem voltam felkészülve. Ez a minden jelenetével paranoiát, kiszámíthatatlanságot és bizarr atmoszférát árasztó műremek olyan összeesküvés közepébe pottyantja a teljesen átlagember szereplőit, és olyan valószerűtlenül embertelen üldözők erednek a nyomukba, hogy elsőre köpni-nyelni nem tudunk. Rendkívül ügyesen egyensúlyozik a paródia és a kőkemény összeesküvéselmélet határán, éppen ezért a fekete humor sem áll távol tőle, ráadásul Arby, a Mazsolafiú képében sikerül felmutatnia az év legveszedelmesebb és kiszámíthatatlanabb gyilkosát is. Abszolút telitalálat a maga nemében (és egyelőre úgy tűnik, hogy egynemű a biológiai besorolását tekintve).

...legnagyobb meglepetése: Teljesen kizártnak tartottam, hogy a Z világháború emészthető alkotás lesz, nemhogy méltó a forrásműre, ami könyves fronton az utóbbi idők legjobban megírt zombiregénye volt: egy különböző dokumentumokból összerakott mozaik, az élőholtak ellen vívott globális és a témához képest realisztikus harc krónikája. A húzónévnek bedobott Brad Pitt, a többször újraírt forgatókönyv, az ide-oda tologatott premier és a CGI zombihegyek mind-mind egy irtózatos zakó előszelének tűntek. Ehhez képest, bár ugyan a könyvhöz vajmi kevés ponton kapcsolódott, sikerült egy épkézláb forgatókönyvet összehozni, de legfőképp némi eredeti ötletet csempészni a zombi zsánerbe: a zombik átalakulása és viselkedése (nem használják a kezüket, nem táplálkoznak, vírusként csak a szaporodásra koncentrálnak), az apró, de okos húzások (kézre ragasztószalagozott telefonkönyv, kerékpár használata) és a talán kissé kiszámítható, de frissnek ható megoldás az élőholtak ellen az év legnagyobb meglepetésévé avatták a szememben.

...legnagyobb csalódása: A hobbit házi pénzverdévé alakítása. A mesekönyv, mely a saját helyén kezelve a mai napig igazi klasszikus, nem csak az óceánon túl, hanem idehaza is, semmiképpen nem az a hőseposz, amivé koronázni akarják, a Gyűrűk ura után szabadon. Nagyon szabadon, körömszakadva: ami a könyvben három sor arról, hogy az égzengés a szóbeszéd szerint óriások küzdelme a hegyekben, az a trilógia első részében negyedórányi akciójelenet, amint hőseink egyik szédítő mélységbe zuhanó sziklától a másikig menekülnek és valódi viharóriások csatáznak felettük. Ez rendkívül jól példázza a filmeket átitató megalomániát, és bár megértem Jacksont, hogy ha már újra megkapta játékszernek Középföldét, akkor alaposan kiélvezi a helyzetet, ez számomra elég sovány vigasz. A legnagyobb csalódás címért sikeresen versenyzett az Elysium is szörnyen buta, faék egyszerűségű sztorijával, de erre A hobbit gond nélkül rátriplázott (bár még csak a duplázásnál tart) szimbolikus főgonoszával és sztárjával, a kapzsi sárkánnyal.

metallica-monster_2691539b.jpg

Nemes András

...legdöbbenetesebb színész-feltámadása: Mr. Hasizom, a "Minden idők legirritálóbb hollywoodi bájgúnárjai" listák örökös, szörfdeszkán parádézó napbarnított éllovasa, az ember, akinek puszta feltűnése egy film plakátján évekig garantálta, hogy jó ízlésű néző messzire kerülje az alkotást (feltéve, ha hímnemű: csajok, nektek érteni vélem, és elnézem esetleges szimpátiátokat), polgári nevén Matthew David McConaughey valamikor 2011-ben rádöbbenthetett, hogy tulajdonképpen egész tehetséges figura ő, ideje volna, hogy színészi kvalitásairól végre a nagyközönség is értesülhessen. Azóta látványosan, és rendkívül sikeres módon dolgozik karrierje újraértelmezésén, a nyálban tocsogó romantikus szépfiúszerepeket teljes mértékben hanyagolja, olyan filmekben tűnik fel és alakít egymástól gyökeresen különböző karaktereket, hogyaszongya': Gyilkos Joe, Dallas Buyers Club, A Wall Street farkasa, plusz jön még a True Detective Woody Harrelson oldalán, és Christopher Nolan Interstellarja. Ezek alapján nagyon úgy tűnik, hogy a csávó végleg letette voksát a minőségi filmek mellett, ráadásul könnyedén helytáll, kiemelkedően teljesít a közegben: nem tudom, mit szed, de remélem, többé nem áll le vele.

...legfeleslegesebb filmje: The Last days on Mars. Ez a film minek van? Nagy a kísértés, hogy csak ennyit írjak róla, de egye fene, megindokolom: teljesen érthetetlen, mi járhatott a készítők fejében, amikor nekiláttak a munkálatoknak, érthetetlen, miként nem jöttek rá forgatás közben, hogy amit csinálnak, tökéletesen céltalan, indokolatlan és ostoba, felfoghatatlan, kinek jutott eszébe egy harmatgyenge zombifilm helyszínéül pont a Marsot választani. A vörös bolygó egész egyszerűen funkció nélküli, ezt a "történetet" (elnézést kérek minden valódi történettől) változtatások nélkül el lehetne mesélni Hódmezővásárhelyen is, ugyanolyan céltalan, indokolatlan és ostoba maradna, leszámítva, hogy a szkafanderek és űrjárművek látványával nem ringatná nézőjét abba a hamis illúzióba, hogy amit lát, az sci-fi. A szereplők folyamatos, programszerűen illogikus döntései a legtürelmesebb nézőt is kihozhatják a sodrából, az akciók dinamikátlanok, a minimális cselekmény is vontatott, a rejtélyesnek beállított sztorielemek (Liev Schreiber karakterének pofátlanul semmitmondó látomásai) nevetségesek, az érthetetlenség csúcsa pedig, hogy ezt a rakás fost a forgalmazók hamarosan nálunk is nagy vászonra fröcskölik. A Riddick ehhez képest maga a grandiózus, monumentális űropera, pedig azt gondolnád, annál nehéz lejjebb menni.

...legbénább főgonosza: Jim Caviezel a Szupercellában. A film eleve több, igen súlyos sebből vérzik, kegyelemdöfését mégis hiteltelen, cseppet sem fenyegető, röhejes főgonoszának személye adja meg: bár Caviezel egyáltalán nem rossz színész, a forgatókönyv esetlensége, karakterének motiválatlansága lehetetlenné teszik számára, hogy bármit megvillantson képességeiből. Ráadásul ott töketlenkedik a filmben rajta kívül Sam Neill és Vinnie Jones is, az Arnie-Sly páros mellé minden épeszű castingos közülük választott volna rossz fiút. Caviezel sem igazán érti, miért alakult így a dolog, de azért becsülettel felmondja szövegét, összeszűkült szemekkel néz, dühöng, idegeskedik, csak éppen nem hisszük el neki egyetlen megmozdulását sem.

...legmeglepőbb moziélménye: Metallica: Through the Never. Mint kritikámból is kitűnhetett, távolról sem vagyok rajongója a metál legendáknak, koncertfilmet soha nem néztem még végig megszakítás nélkül, egyedül Antal Nimród személye vonzott a filmhez, ami kétségkívül hatásosra sikeredett trailere ellenére a hollywoodi fejesek által hazánk fia elé vetett csontnak tűnhetett: nem valódi nagy film, de "hadd rendezzen már valamit ez a lelkes magyar gyerek". Én döbbentem meg a legjobban, mikor a hozzám hasonló, az együttes munkásságát csak felületesen ismerő "kívülállók" számára is élvezhetően, gondosan összeválogatott, hibátlanul elővezetett slágerek úthengerként gyalulták le az agyamat, csákányozták a dobhártyámat, miközben magasról leszartam, hogy a kerettörténet bámulatosan bárgyú, az egész show pedig körülbelül annyira spontán, mint a random celebek megdöbbenése a Kész Átverésben. Gyermeki örömmel vetettem magam a porondra, kikerekedett szemekkel bámultam a lángoló, szikrázó forgatagot, és mérhetetlenül büszke voltam Nimród munkájára, mivel felelősségem teljes tudatában ki merem jelenteni, hogy jelen pillanatban nincs még egy ember az Álomgyárban, aki ezt a projektet ilyen hitelesen, tökösen, dögösen és vérkomolyan képes lett volna végigvinni.

...legnosztalgikusabb pillanata: Robert Downey Jr. és Don Cheadle a Vasember 3 fináléjában kuporognak a fedezékük mögött. Downey Jr. felugrik, kikémlel, visszaguggol. "- Mit láttál?" "- Gyors voltam. Semmit." Bár maga a film maximum korrektként értékelhető, ebben a pár másodpercben ott van minden, amiért Shane Black klasszikus munkáit olyan végtelenül lehet szeretni. Nem véletlen, hogy a rajongók egy része párosukat látva azonnal Halálos fegyver remake-et követelt a főszereplésükkel. A pillanat egyrészt felemelő, amiért eszünkbe juttatja Black nagy pillanatait, másrészt elszomorító, mikor rájövünk, ennek a filmnek valójában milyennek is kéne lennie. 

top13manofsteel.jpg
Rusznyák Csaba

…WTF-ja: az Orci-Kurtzman páros mit keres még mindig a filmiparban? És David S. Goyer, ha már itt tartunk? Ezek mindenkit szopnak arrafelé?

…csalódása: Mob City, Gengszterosztag – már tényleg nem tudja senki odaát, milyen egy fasza noir? Ráadásul ezeknek az elkészítése csak arra volt jó, hogy a bukásuk miatt egy ideig senki ne akarjon pénzt adni hasonlóra.

…faszomkivanja
: Elég volt az ilyen csinos, kimért trendhorrorkból, mint a Démonok között. Nem azért, mert annyira rosszak, hanem mert csak hideg profizmus van bennük, semmi zsigeri élmény, a horror lényege hiányzik belőlük.

…(és minden idők) sorozata: Breaking Bad. Nem mintha indokolni kéne.

…kínos marketingje: Benedict Cumberbatch karaktere nem Kahn. De tényleg nem.  Komolyan, viccen kívül, abszolút nem. Ígérjük. Esküszünk. Hányszor mondjuk még el??? Cumberbatch. Nem. Khan.

…képregényfilmje: Batman: A sötét lovag visszatér, 2. rész – a képregény meglepően merész és kompromisszummentes adaptációja, simán ráver Nolan Felemelkedésére.

…kellemes meglepetése: Frankenstein’s Army: Mert unom már az ilyen erőltetetten posztmodernes geekbaromságokat, de ez kivételesen jó lett.

…leg(legleglegdemesszeleg)szarabb jelenete: Costnert viszi a tornádó.

…akciófilmje: Erőnek erejével. Először éreztem, hogy Arnold talán nem teljesen feleslegesen tért vissza.

…csatája: kaijuk és jaegerek Hong Kongban.

…nyissátok már ki a szemeteket, és vegyétek észre, hogy ez kurvajó-ja: A jogász (szoros második: Csak Isten bocsáthat meg).

…máris három órával hosszabb a kelleténél-je: A hobbit: Smaug pusztasága

…facepalmja: a realizáció, hogy még három óra hátravan.

…sci-fije: Europa Report (sci-fi éve a lófütyit)

…leggyorsabban kiosztott „ez egy rakás szar” ítélete: Az elnök végveszélyben (cirka 3 perc után)

…legviccesebb jelenete: a drogoktól szanaszét csúszott DiCaprio heroikus küzdelme, hogy beszálljon a Lamborghinijébe (klasszikus lesz)

...legnagyobb bulija: a geekz karácsonyi sörözése. Nem voltatok? Így jártatok!

102 komment · 1 trackback

Címkék: top 2013

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr215718319

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.02. 13:13:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 14:50:21

"simán ráver Nolan Felemelkedésére. "

Az azért még nem biztos, hogy nagyon jót jelent (mert a felemelkedés nem sikerült), de ebben az esetben tényleg jól sikerült animációról beszélünk.

Happy Zoidberg 2014.01.02. 15:14:04

...az év horrorja?

Egyértelműen Matthew McConaughey a Killer Joe-ban.

Ez.az.ember.nem.normális!

Amúgy, a Cloud Atlas technikai érdemeinek méltatása, az valahogy kimaradt. Ilyen jó vágást, ilyen jó történetépítést, ilyen jó színészi játékokat, zenét, jelmezeket, sminket (jó, néhol azért kilógott) és biztos kezű rendezést, nagyon ritkán lehet látni. Ha már a szögegyszerű mondanivaló, meg a konyhafilozófia nem jött be, azért ezeket illett volna kiemelni. Nekem, a történet gyengeségeit, bőven elfeledtették a fentebb felsoroltak.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.02. 15:19:00

Most már megkérdezem Csabától,mert tényleg érdekel:)
Eleve úgy állt hozzá A hobbit folytatáshoz (ami tényleg elnyújtott), hogy rossz lesz, tudta, hogy nem fog neki tetszeni, de mégis elment a sajtóvetítésre, aztán szépen le is húzta. Érdekelne, hogy mégis miért mentél el rá, miért volt muszáj?

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.02. 15:20:31

McConaughey a Ha ölni kell!-ben is jól játszott, aztán állt rá a "kemény vagyok, mutogatom a hasfalam" stílusra. Talán ki akarta próbálni ezt az irányt is, mielőtt abszolút meglep mindenkit. :)

Happy Zoidberg 2014.01.02. 15:21:12

...és az év balekja!

ÉN.

A Cloud Atlas 2012-es volt.

EPIC SORRY GUYS

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 15:23:19

@koimbra: és én az ölni kell óta mondom, hogy nagyon jó színész, csak mindenki a limonádékkal azonosította mostanáig.

Rusznyák Csaba 2014.01.02. 15:28:57

@koimbra: Alapvetően nem teljesen értem a kérdést, de amúgy a cikkem első bekezdése kb. erről szólt anno.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.02. 15:37:49

@Rusznyák Csaba: Azt hittem kapok egy bővebb magyarázatot az önkínzásra. :)

Rusznyák Csaba 2014.01.02. 16:36:39

@koimbra: Szeretem Tolkient. Meg Jacksont. Sőt, a filmeket úgy általában. Még a Transformers folytatásokat is megnéztem, pedig bármelyik ezerszer rosszabb, mint a Hobbitok összesen. Nincs értelme a kérdésednek - főleg ebben a közegben (i.e.: mind filmőrültek vagyunk:))

K.Leslee 2014.01.02. 16:57:11

A Byzantium tenyleg alulertekelt, pedig az volt az ev horrorja.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.02. 17:00:14

@Rusznyák Csaba: A filmőrültség nem jelenti azt, hogy kötelező azt is megnézni, ami biztos, hogy nem fog tetszeni. Én úgy látom, hogy szerencsére mindig van mit nézni vagy pótolni. Jobban jártál volna, ha inkább leülsz mondjuk egy újabb film noir elé. :) És erre tuti visszatérünk majd a földbe döngölős Expendables 3 kritikád után. :)

Rusznyák Csaba 2014.01.02. 17:05:40

@koimbra: És honnan tudjam, hogy nem fog tetszeni? A Halálos iramban széria három szar rész után kezdett tetszeni. Na?

lutánnia 2014.01.02. 17:10:03

"...várakozása: bukjon már meg egy Marvel-film, mert különben sohasem lesz vége ennek az egésznek."
-ezen nagyot röhögtem

winterrain 2014.01.02. 17:46:54

khm...
Pontosan mi a különbség a sick fuck és a mindfuck között?

ghavin 2014.01.02. 18:09:30

Dr. Sick Fuck élőben is olyan kiállhatatlan seggfej, mint amilyennek az írásai alapján tűnik?

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2014.01.02. 19:06:40

@Ghavin: Remélem! :) különben meghazudtolná ezt a remek profilt, amit kialakított magáról az írásai alapján.

Álsakál · http://www.teamtuning.hu 2014.01.02. 19:09:39

És mégegyszer: ez KUUUUUUUUUUUURVA JÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ volt, Srácok!

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2014.01.02. 20:00:58

Komolyan, de komolyan rég volt ilyen.
Mindenben ugyan így!!
Jó, be kell ismernem a Kevin Costneres búcsúzás nekem tetszett, annál jobb nincs is filmben.

superben 2014.01.02. 21:29:18

Az egyetlen kifogásom az "(és minden idők)" jelző. Az a The Wire! A Breaking Bad talán lehet a második :) (ja meg szívesen olvastam volna pár képregényes leget, de ez csak az én telhetetlenségem) Ezen kívül Boldogat és csak így tovább!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.01.02. 21:54:11

@superben: képregényes lista állítólag lesz, legalábbis @Rusznyák Csaba: mintha ígérte volna.

Rusznyák Csaba 2014.01.02. 23:30:37

@superben: @doggfather: Lesz.
Drót azért "csak" második, mert a második évadjának a kikötői szála egyszerűen kilóg. A BB ezzel szemben végig perfecto.

superben 2014.01.02. 23:59:51

@Rusznyák Csaba: A BB parkolós jelenetéig (s02e10 asszem) nekem elég nyögvenyelős az egész. Az első évad után konkrétan egy évig nem folytattam, egyszerűen nem vitt rá a lélek. Utólag értem az egész folyamatot, és a korai részek balfaszkodásainak szükségességét, de ezzel együtt nem nyűgöz le annyira, mint a Drót konstans zsenialitása. Én a kikötői szálat is nagyon szeretem, sőt, az talán a kedvenc évadom.
A képregényes listát meg kíváncsian várom. Uff

agika88 2014.01.03. 01:36:12

"…leg(legleglegdemesszeleg)szarabb jelenete: Costnert viszi a tornádó." :D és tényleg...

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.03. 09:11:12

@Gevin: Doktor Szik kartársat kenyérre lehet kenni. Az igazi seggfej én vagyok.
Csak hogy on: az év legfeleslegesebb legsemmilyenebb mocska: Fast6

Maya-- 2014.01.03. 10:27:04

amúgy a FF6-nek van a legtöbb rajongója 2013-ban. tudjuk miért, de akkoris neki van..

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.03. 10:37:45

@Maya--: Ez nem változtat a tényen hogy a FF6 egy rakat trágya. Hazafelé a gépen néztem meg és vinnyogtam - többek között azért mert nem tudtam beletekerni.

szkristof92 2014.01.03. 10:54:31

Hogy én is on legyek az itteni témához: Az év legértetlenebbül körülrajongottabb lilaködös álművészi blöffje: Spring Breakers

TommyFCIM 2014.01.03. 11:08:30

@superben: és akkor ne feledkezzünk meg a Sopranos-ról sem. Nálam a BB-vel együtt ülnek a trónon, és utána jön csak a Wire és az OZ. Érdekes amúgy, hogy a kikötős évad ahogy olvasom sok mindenkinek nem jött be, nekem meg pont az tetszett talán legjobban.:)

_Nagy Krisztián_ 2014.01.03. 11:53:39

@TommyFCIM:
Dettó, nekem is az a kedvenc évadom a Drótból...

Dr. Sick Fuck 2014.01.03. 12:42:12

@szkristof92: a kutya mindenségit, ezt nekem kellett volna mondanom.

Dr. Sick Fuck 2014.01.03. 12:45:18

@Ghavin: Természetesen. Igazából egy görény vagyok, és egy speciális interface segítségével kommunikálok. Bizakodhatsz, mert fogy belőle az elem. Ugyanakkor előszeretettel dúlom fel a kiszemelt kommentelők tyúkólait.

Maya-- 2014.01.03. 12:57:12

@Forgács W. András: tudom. csak beírtam, ha már szóba hoztad :)

mit jelent, hogy Cumberbatch nem Khan?

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.03. 12:59:19

@Maya--: Mert nem Khan hanem John Harrison. De egyébként meg Khan.

superben 2014.01.03. 13:16:27

@TommyFCIM: A Sopranos-t is szeretem, de nekem 2. helyen (a BB mellett) még mindig a Rescue Me első 3-4 évada áll.

Borbíró Úrral meg igencsak azonosulni tudok, mi is ezen a nyáron csináltunk teljes lakásfelújítás, és a konklúzió az, hogy mindenki fasz, senki nem ért ahhoz amit csinál, és soha többet. :)

DeadlyGr 2014.01.03. 13:22:41

"…leggyorsabban kiosztott „ez egy rakás szar” ítélete: Támadás a Fehér Ház ellen (cirka 3 perc után)"

nem Az elnök végveszélyben? elég könnyű összekeverni a kettőt, csak az egyik jó, a másik szörnyű. :)

de most komolyan, abból, hogy az Aaron Eckhart és Gerald Butler bokszol? ennyi? :)

Tiger Woods 2014.01.03. 13:27:17

...az év legfontosabb full moon-filmje: Killjoy Goes to Hell

Rusznyák Csaba 2014.01.03. 13:40:53

@DeadlyGr: Hát, ezt elbasztam, amatőr hiba. Tényleg a másikra gondoltam. Javítottam.
Sorry, guys.

DeadlyGr 2014.01.03. 14:15:16

@Rusznyák Csaba: de annak legalább örülök, hogy jó az értékítélet. :)

mojoking77 2014.01.03. 15:04:53

@koimbra: Vigyazz, veszelyes kornyekre tevedtel... :)
Multkor az egyik konkurens "filmes blog" zord szerzoje orokre kitiltott, mert szoval mertem erinteni azt a fikahegyet, amit a Natural Born Killers "kritikajakent" odahanyt. Ehez kepest a sracok szimplan leirtak a velemenyuket a Hobbitrol. Mas kerdes, hogy valakik, akik kepesek voltak a Pacific Rim-et elvezni, hogy kepesek akar csak egy rossz zot is irni a Hobbitrol, de hat ettol szep a filmkritika mint mufaj, gyakorlatilag full szubjektiv.
@szkristof92: A spring breakers pedig egy zsenialis mu. Egy okbol, kepes annyira megosztani a nezoket, mint nagyon keves egyeb film. A legszebb, hogy egy idore meg sajat magamat is sikerult megosztania.. :))) Az egyik felem gyulolte, mikozben folyamatosan azon gondolkoztam, hogy megis csak kurva jo valahol... Rohadt skizofrenia.. :))

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.03. 15:34:30

@mojoking77: Tavasztörők: Förszt vörld problemz. Azabaj.

mojoking77 2014.01.03. 15:36:39

@Forgács W. András: Neked tetszett amugy? Bocs, ha mar irtal kritikat is rola esetleg.. :)

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.03. 15:36:59

@koimbra: A szart is meg kell nézni, különben honnan lenne viszonyítási alapod? Hicskokot is igazán akkor lehet értékelni ha láttad az összes borzalmas rip-offot - ugye milyen nehéz szászpenz trillert csinálni?

Forgács W. András · http://geekz.444.hu 2014.01.03. 15:40:46

@mojoking77: Nem írtam kritikát főleg mert nem a szakterületem Selena Gomez vagy bárki a hasonszőrűek közül - pubertásfilm, és még a fejlett ipari társadalmakban is úgy vélik elég sokan hogy ezek itten jódógukba' már nem tudják hogyan fetrengjenek, ergó megérdemlik az összes bajt. Nehéz empátiával lenni az ilyen lánykák (srácok) iránt, talán a Sofia Coppola féle Bling Ring volt a legközelebb ahhoz hogy már majdnem sajnáljam őket. A Szpringbréker sajnos megmarad egy szoftpornó sztoriszínvonalán, talán a nyolcvanas évek tévés erotikus thrillerei ugranának be ha azok nem lettek volna ezerszer bájosabbak.

mojoking77 2014.01.03. 15:43:36

@Forgács W. András: Hmmm..... Lasd 4-el fentebb..
Kilmkritika=98% szubjektivitas. Es ez igy helyes...

mr.roper 2014.01.03. 17:01:39

@Forgács W. András: nem teszt, de legalább egyet írj a nyolcvanas évek erotikus tévés thrillerei közül. Mert érdekelne. A kilencvenes évekből emlékszem néhányra,persze. :D

pozso 2014.01.03. 17:05:49

A legpofátlanabb reklám is a zombiháború tartozéka(a Família kft óta nem észleltem ilyet)

mr.roper 2014.01.03. 17:19:44

@Forgács W. András: okés, de a Szerelem tengere, Kicsorbúlt tör és a Végzetes vonzerő nem ér. Azon kívül bármi jöhet. :D amúgy a Springbreakers vagy mi a pöcs, csakhogy hozzászoljak a témához, annyira hidegen hagyott, mint Batman-t és Robin-t Schwarzie a szemkápráztatóan gagyi Sumákher filmben. :D

Maya-- 2014.01.03. 17:51:37

@Forgács W. András: ó csak ennyi.. azt hittem valami izgi titkoknak vagytok a birtokában a karakterrel kapcsolatosan. mert szerintem nem írhatják: J.Harrison/Khan ..gondolom ez valahol spoilerként is értelmezhető.

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.04. 10:53:06

@Forgács W. András: Olykor elkerülhetetlen, hogy megnézzük a szart is. Én azt próbáltam leírni, hogy nem kellene olyasmiről írni, amiről a szerző már jó előre eldöntötte magában, hogy gáz lesz és aztán jól le is húzza. Lehet akármilyen stílusos a kritikája, azáltal, hogy gyakorlatilag jó előre kijelenti, hogy ez nem az ő műfaja/története/stb és földbe is döngöli az írása már nem annyira (hogy úgy mondjam) hiteles. A véleménye leírására szánt időt szentelheti arra is, hogy megnézzen egy másik filmet vagy elolvasson egy könyvet, amiről érdemesebb értekezni.
Anno olvastam egy kritikát az Alien egyik részéről (nem itt), ami úgy kezdődött, hogy az illető először elmondta, hogy utoljára a horrort, az űrfilmeket, a szörnyeket és egyébként is szerinte az Alien gagyi, majd két oldalon keresztül fröcsögött a filmről. Szóval abszolút felesleges volt időt szánnia arra, hogy megnyissa szövegszerkesztőjét és lepötyögje utálatát és azáltal, hogy az elején megjegyezte, hogy miképp áll hozzá ehhez a produkcióhoz abszolút nem érte el, hogy valaki egyáltalán elgondolkozzon rajta, hogy beüljön-e a filmre.

Rusznyák Csaba 2014.01.04. 11:18:22

@koimbra: Ne haragudj, de ez a "jó előre eldöntötte" egy bullshit szöveg, ami csak arra "jó", hogy a kritikákat, vagy bármilyen más, az illetőével ellenkező véleményt diszkreditáljon (illetve megpróbálja). Nincs olyan, hogy "eldöntötte" - lehetnek az embernek prekoncepciói (vannak is - mindig), de mégis mire célzol? Hogy eldöntöm előre, hogy adott film szar, és amikor beülök a moziba, akkor is tartom magam ehhez az állásponthoz, még ha tetszik is? "De fasza ez a jelenet, és ez a színészi ját- ja, nem, NEM, miket beszélek, hiszen ez egy SZAR film!" UGYAN MÁR!

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2014.01.04. 11:27:33

@Rusznyák Csaba: Igen, van úgy, hogy az elején eldönti valaki, hogy ez rossz lesz vagy rohadtjó. És van aki képes meggyőzni magát egy rossz film esetén is, hogy az neki tetszett, pláne, hogy már az elején eldöntötte.
Felesleges ezt tovább ragozni szerintem.

Én kedvelem a Geekzt és megjegyzem nem beszóltam, csak véleményt formáltam:)

Rusznyák Csaba 2014.01.04. 11:38:10

@koimbra: Ha van ilyen ember, hát egészségére, csak azt nem értem, ő minek jár moziba.
(De továbbra is: szerintem ez bullshit.)

K.Leslee 2014.01.04. 12:29:51

'Costnert viszi a tornádó'

Harom napja ezen rohogok folyamatosan.

Dr. Sick Fuck 2014.01.04. 13:08:26

@Rusznyák Csaba: Ki kell állnom Csaba mellett, nincs borítékolt meccs. Ezeregy példát tudnék mondani rá, hogy egy lelkesen várt filmről menet közben kiderült, hogy, khmm, nem nőtt fel a várakozásokhoz, nagynevű rendező közepes vackot készít, máskor pedig totál névtelen senkik, véletlenül szembejött filmek okoznak rohadtul nagy élményt. Ahogy arra is rengeteg példa van, hogy egy gyenge forgatókönyvből forgatott mozit csak a jó rendezés miatt nézel meg, vagy kifejezetten egy színész miatt, vagy az operatőri munka miatt ülöd végig, és nem bánod meg.
A befogadói élményt nem az előzetesen rendelkezésre álló információ alapján felállított prognózis határozza meg, a legkevésbé sem. Pont ettől kurvára jó dolog a mozizás.

Maya-- 2014.01.04. 13:42:25

@koimbra: ez valóban nagy kreténség..viszont, ha valaki akkora seggfej, hogy már eldöntötte látatlanban, hogy valami A vagy B. és bárhogy történjen, ő csak ragaszkodik hozzá, az egy marha! de úgy érzem, hogy akkor is joga van hozzá. az ilyen emberek blogjait nem látogatjuk, s pláne nem írunk kommentet. mert az is hülyeség. na igazam van, vagy igazam van? :)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.04. 13:45:33

Év horrorja kategóriában benyögném versenyzőnek az Open Grave-et (2013), és az imdb szerint Franciaországban 2013 január 2-án debütált Maniacot (2012) is Elijah Woodddal. Meg majd még gondolkodom a dolgon.

Maya-- 2014.01.04. 13:53:28

@Werewolfrulez: ó igen! a Maniac..az tetszett nekem :) amúgy az Open sem volt rossz.

Dr. Sick Fuck 2014.01.04. 15:05:33

@Werewolfrulez: köszönöm a tippeket. Mindkettő megvolt, tényleg korrekt filmek, de nem tartom őket igazán relevánsnak.

superben 2014.01.04. 17:25:31

@Werewolfrulez: Én meg az American Mary-t (ha már a Maniac is befért).

Dr. Sick Fuck 2014.01.04. 18:46:25

@superben: Az American Mary valóban remek volt, de az 2012. Amúgy találsz interjút az alkotókkal (Soska Sisters) az archívumban.

superben 2014.01.04. 21:57:20

@Dr. Sick Fuck: Tudom, hogy 2012-es, de Európában csak '13 januárjában mutatták be. Az interjút olvastam, meg az itteni kritikát is, így szereztem tudomást magáról a filmről :)

Maya-- 2014.01.04. 22:07:39

jaja. engem is a Parra cikk vett rá, hogy megnézzem. s 2013-ban volt.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 02:23:48

@superben: @Dr. Sick Fuck: Nekem meg nem tetszett az American Mary. A geekzes cikk ellenére sem.

Viszont a You're Next esetleg? Még nem láttam, de elég jó értékelésket kap.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 02:26:23

Ja, és itt is szeretném elmondani, hogy:

Mééééééér' nem írtok már egy cikket a Pontypoolról?
Szívügyem a movie :)

Maya-- 2014.01.05. 19:59:46

@Werewolfrulez: a You're Next-ről Wostry írt cikket, és nem mondhatnám, hogy dicsérte..

Maya-- 2014.01.05. 20:14:38

@Werewolfrulez: persze, hogy nem. a szomszédba keresd: kombat.blog.hu (nem link, be kell írnod)

ne kérdezz semmit, mert nem tudom miért ír máshol.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 21:44:00

@Maya--: oké, meglett az írás, Worsty Feri ezt se szerette... mondjuk még ettől azért megnézem :D

Év horrorja: Evil Dead (2013) Na jó, csak vicc volt. Ez inkább csak az év trailere :D

Na mindjárt visszanézek a Csellendzshez, hátha ott találok valami 10/10-est :)

Nemes András 2014.01.05. 21:50:13

@Werewolfrulez: Nézd meg nyugodtan, bőven nem korszakalkotó, vagy emlékezetes, de egynek teljesen rendben van, néhol kifejezetten vicces (de direkt, nem azért, mert annyira szar). Egyébként ha nagyon kell év horrorját mondani, nyilván az Open Grave.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 21:54:11

@Nemes András: igen, egyelőre az Open Grave volt a legeredetibb, mondjik picit nekem csalódás volt a sok szép és jó után, amit olvastam róla. Too much expectation kills the movie... :/

Maya-- 2014.01.05. 21:58:22

én sem tartom az év horrorjának. de @Werewolfrulez: nekünk a Csellendzs az év horrorja. ugye? :D

Maya-- 2014.01.05. 22:01:38

döntöttem! számomra az év horrorja a Maniac.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 22:02:24

@Maya--: Azám, főként küklopszremero kamu horror remekeivel :D

Rusznyák Csaba 2014.01.05. 22:05:39

Év horrorja? Safe Haven, mi más?
Minden más (Open Grave, Maniac) max korrekt (You're Nextet még nem láttam).

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 22:09:56

Hmmm... valszeg nálam is a Maniac lesz a nyerő, mert a Csellendzsen sem láttam 10/10-es 2013-as horrort... inkább csak 7-8/10-eseket, az meg kicsit kevés az üdvösséghez. Mondjuk még pár filmet pótolnom kell a végső véleményhez.

K.Leslee 2014.01.05. 22:12:09

@Werewolfrulez: @Maya--: nekem is keves volt, de nem rossz. Helyenkent amatornek hatott.
Byzantium megvolt? Ahogy a cikkben is irjak nagyon alulertekelt. Pedig remekul mutatja be a ket vampircsaj eletet, ugy hogy szimpatizalni tudsz veluk. Ja es elkepesztoen jo darkos, klasszikus hangulata van. Megha nem is nyujt ujat a temaban.

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 22:13:49

@Rusznyák Csaba: nem vicces a tudatlant szivatni, jól beszoptam... Épp most olvastam ki a Rémkoppantókat Stephen Kingtől, az egy Haven nevű városban játszódik, azt hittem ahhoz van köze, és mekkorát hasaltam vele :)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 22:14:42

@K.Leslee: a Byzantiumot is pótolnom kell még. Le vagyok maradva.

Maya-- 2014.01.05. 22:15:32

@Rusznyák Csaba: s mi erről hogy nem tudunk? cikk? :)

Maya-- 2014.01.05. 22:18:35

@K.Leslee: nem láttam. pótolnom kell nekem is.

K.Leslee 2014.01.05. 22:19:10

@Werewolfrulez: az semmi, van az a romantikus film, annak is Safe Haven a cime es azt hittem arrol beszelnek :-)

Werewolfrulez · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2014.01.05. 22:24:20

@K.Leslee: @Nemes András: @Rusznyák Csaba:
MOSTMIVAN?! Nem csak a romantikus film van? Van más Safe Haven is?

KOPP.

OK, lassan leesik. A Safe Haven alatt a VHS 2-es rövidfilmet értitek, amit a cikkben is említettetek már vhol. Fáradt vagyok, na...Nekem az nem annyira tetszett, idegesített a szektavezér, és a végén gagyinak tartottam a szörnyet.

Szóval nálam az tuti nem az év horrorja.

K.Leslee 2014.01.05. 22:29:01

A dramakhoz en meg beszurnam a Dallas Buyers Clubot, raadasul sokkal jobb film mint a Mud. Jared Leto meg talan
elete alakitasat nyujtja. McConaughey meg tenyleg feltamadt. Orom latni.

Maya-- 2014.01.05. 22:32:22

@Nemes András: köszi. azt tényleg nem olvastam, mert emlékeznék rá..na jó a filmet sem láttam. azért jó, hogy most legalább sikerült fölkapni rá a fejem :)

Maya-- 2014.01.05. 22:36:33

@K.Leslee: Jared Leto-val, a gitáros színésszel? megyek filmet nézni!

K.Leslee 2014.01.05. 23:36:22

@Maya--: meg enekes is, igen O az

kukilopezromero 2014.01.06. 10:14:05

@K.Leslee: fú bakker, most néztem meg én is, ez nagyon jó film, ez a dallas buyers club, iszonyat nagy dráma

gondolom a listákra azért nem kerülhetett fel, mert nagyon év végén jött ki, és nálunk nem lehetett megnézni

de ez tényleg zseniális, Matthew Mcconaughey meg Jared Leto alakítása, meg ahogy kinéznek, oscar díjas esküszöm

kezd visszatérni a filmekbe vetett hitem

viszont az Odd Thomas nem került fel a listákra, és bár nem vagyok homokos semmilyen tekintetben a Behind the Candelabra is egy hatalmas alkotás behunytam a szemem mikor Matt Damon meg Michael Douglas smárolt ( miiiiiii ????? :)) de ezt leszámítva egy vérprofi film, szerintem 2013 legjobbjai között a helye

nagyon sok jó drámát kaptunk 2013-ban, nem panaszkodhatunk

K.Leslee 2014.01.06. 17:06:42

@kukilopezromero: en sem vagyok az de a Behind the Candelabra nekem is tetszett :-)

virtualdog 2014.01.06. 18:32:34

@superben: Mindenben egyetértünk, abbahagytam a Breaking Bad-et a vontatott-nyálas első évad után (egyedül a fürdőkádas jelenet miatt érte meg), és így a sokadik évadra pontosan úgy zárul le, ahogy várható volt. A Drót viszont pont az állandó hangsúly-áttolódásai miatt tökéletes, szerintem nem lóg ki a kikötő, nagyon fontos része Baltimore-nak.

Geekblog 2014.01.06. 18:57:08

@Borbíró Andris:
A Breaking Bad szakaszosan, de koncentráltan üt, ráadásul ilyen gyönyörű királydrámába torkolló sorozatlezárást még nem láttam. A Heisenberg nálam bekúszott a szinonimaszótárba a hübrisz bejegyzés alá.

A The Wire valóban sokkal egyenletesebb, de éppen ezért kevesebb csúcspont is van benne. Még mindig borzasztó jó, de nálam a Breaking Bad letaszította a trónjáról.

Tadt 2014.01.07. 10:13:33

Cöhh, Karácsonyi geekz sörözés? oda biztos csak a leglúzerebbek mentek el :)

kukilopezromero 2014.01.07. 10:16:48

@Tadt: de hisz te ott se voltál :) pedig a kommented alapján te vagy a leglúzerebb csávó az országban
süti beállítások módosítása