Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Star Wars Episode VII, VIII és IX 2015-től! Avagy a Disney megvette a Lucasfilmet

2012.10.30. 21:59 Rusznyák Csaba

New_Lucasfilm_Logo.jpgUPDATE 1: A már elkészült Star Wars-filmek forgalmazási jogai maradnak a Foxnál, változatlan feltételekkel - pedig de jó is volt egy kicsit abban reménykedni, hogy eredeti, változatlan formájában kiadásra kerülhet az őstriliógia ... (Hasonlóképpen: az Indiana Jones-filmek forgalmazási jogai is maradnak a Paramountnál, csak ott ez nem csak a már elkészült, hanem az esetleges, jövőbeli Indy-kalandokra is vonatkozik.)

UPDATE 2: Egy lucasfilmes illetékes szerint az új részek teljesen eredeti történetet mesélnek majd el, vagyis nem már létező könyvekre/játékokra/képregényekre/stb. fognak támaszkodni.

Nem kacsa: a Pixar és a Marvel után a Disney a Lucasfilmet is megvette, holmi 4,05 milliárd dollárért. Ezzel természetesen az egész Star Wars franchise is a birtokukba került, és azonnal bejelentették, hogy 2015-ben mozikba küldik a következő Star Wars-filmet. A Lucasfilm elnöke Kathleen Kennedy lesz, az ő kezében van a sorozat sorsa - Lucas elvileg csak kreatív konzultánsként vesz részt a jövő Star Warsaiban - mert a VII. epizód persze csak a kezdet: egy új trilógiát rúg pályára, a további filmek a terv szerint kétévente jönnek.

Lucas: "35 éven át az volt az egyik legnagyobb örömöm, hogy láttam, ahogy a Star Wars egyik generációról száll a másikra. Most ideje, hogy a filmkészítők egy új generációjára szálljon. Mindig is hittem, hogy a Star Wars továbbél majd utánam, és fontosnak éreztem, hogy az átadására még az én életemben sor kerüljön."

Pár megjegyzés:
1. A Pixarnak nem tett jót, hogy a Disney megvette.
2. A Marvelnek jót tett, de legalábbis rosszat biztos nem.
3. A Star Warsnak BIZTOS jót tesz, hogy kikerül Lucas kezeiből.
4. És persze: ezzel megnyílhat az út azelőtt, hogy az eredeti, változatlan trilógia is megjelenjen DVD-n és Blu-rayen. Ha így lesz, részemről már csak ezért is megéri.

Bár hogy ez tényleg jó hír-e, még kérdéses, de addig is nem tudom nem úgy érezni magam, mint a hülyegyerek, aki vasútszettet talált a karácsonyfa alatt.

42 komment

Címkék: scifi hír

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr44880097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elmouse 2012.10.30. 22:24:23

Azta! Én szóhoz sem jutok. Vajon milyen sztori alapján folytatják? A Timothy Zahn féle könyvek jók voltak, de én szívesebben látnék egy olyan filmet amiben teljesen új karakterek vannak.

Maya-- 2012.10.30. 22:24:46

Lucas, hogy kiengedje a kezebol teljesen? :) megeszem, ha nem fog tovabbra is belekottazni :P

Rusznyák Csaba 2012.10.30. 22:30:35

@elmouse: azt kéne... hagyni az eddigi sztorit, és valami teljesen újat csinálni. mondjuk egy-két ezer évvel az eredeti trilógia előtt.

elmouse 2012.10.30. 22:35:34

@Rusznyák Csaba: Jaja! Én mondjuk pont előre felé gondolkodtam. De az eddigi Expanded Universe-t mindenképp meghagynám a könyveknek és képregények világának.

superben 2012.10.30. 22:44:51

Szóhoz se jutok. Épp befejeztük a Birodalom visszavágot a barátnőmmel, mire ez a hír fogad :) Kíváncsian várom a fejleményeket.

OriginalBateman 2012.10.30. 23:06:32

odabaszna, ha felszednék a régi szereplőket a 7-re:) mekkora lenne! és csinálnának egy retro stílusú sw folytatást.

Chavez 2012.10.30. 23:27:44

Fordítva izgibb lett volna, vagyis ha a Lucasfilm veszi meg a Diznit. Titkon még reménykedem, hogy csak elírás történt.

Rusznyák Csaba 2012.10.31. 00:08:07

@OriginalBateman: álmodj róla, és majd meséld el, milyen volt.

ERgabi 2012.10.31. 00:59:56

Engem nagyon felbasz, most sírni tudnék,úgy érzem belekontárkodnak kb. 40 év munkájába, ami tökéletes azon nem kell változtatni meg folytatni se mert csak elrontják... oké folytassák a Clone Wars-t meg csináljanak még meséket leszarom, de ne filmeket már... nem arról van szó a Disney filmek nagyon jók csak most hirtelen össze sem tudom pároztatni a Star Warssal..

ghavin 2012.10.31. 02:02:48

@Chavez: www.anonib.com/c4/src/133488674455.jpg

Magánvéleményem: a Lucasfilm több mint 20 éve egy-két kivételtől eltekintve csak szart ontott magából, miközben minden forrása megvolt arra, hogy korunk egyik legjobb produkciós cége legyen. A Marvel felvásárlása óta utólag bebizonyosodott, hogy nem volt ördögtől való az Disney-vel történő összeolvadás, ennek ellenére a Disney név hallatán még mindig a kizsákmányolás ugrik be szinonimaként... Pont úgy mint Lucas neve hallatán. Sok beszédnek sok az alja: ugyanakkora esélyt látok arra, hogy az eredmények tekintetében nem várható érdemi változás, mint hogy tovább mélyítik a Lucasarts franchise-ainak sírgödrét vagy hogy felrepítik őket a csillagokba. Ugyanezen oknál fogva nem tudom eldönteni, hogy közömbös, kellemesen izgatott vagy öngyilkos legyek.

Más: el sem bírom képzelni, hogy mekkora kavarás lehet most a külső licenszekkel. Mi fog történni a Dark Horse-féle SW képregényekkel, nem LucasArts által fejlesztett videójátékokkal, könyvsorozatokkal?

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2012.10.31. 02:20:18

Ha ez is olyan tempóban készül mint az évek óta ígérgetett sorozat, akkor talán majd az unokáink a 4-es metrón megnézhetik az új Ipad Xtra Minin. Amúgy meg Lucas üzletember, nem igazán jó rendező (Az American Graffitin és a SW IV-en kívüli filmjei szerintem mind gyengék, a THX is), láttuk mi lett az eredménye annak amikor totális uralmat gyakorolt a filmek felett (előzmények). Egy jó forgatókönyv író kell ide aki érdekes karaktereket jó párbeszédeket tud írni, meg egy "vizionárius" rendező. Amúgy meg az Avengers is Disney film volt már -> Joss Whedon rendezze az új Star Warst is.

Összességében én izzok benne, hogy ebből jó sülhet kis.

Chavez 2012.10.31. 03:59:22

Nem kell ezt nagyon túlgondolkodni. (Ahogy az előző, nyilván nem komoly hozzászólásomat se.) Új SW filmek valószínűleg akkor is lettek volna előbb-utóbb, ha nem kerül a Disneyhez. Most igazából annyi történik, hogy más szedi le a rókabőröket, és be a sok zsét. De mégis mindenképpen jó hír, mert Lucas visszavonulásával és a még erősebb anyagi, és mondjuk kreatív háttérrel most jó eséllyel vissza lehet terelni a franchiset a helyes irányba. Túl jelentős újraértelmezés vagy eltérés az eddigi kánontól úgysem lesz (szerintem ezt le is papírozták), meg Miki egér és Plutó kutya sem fog táncolni benne. Az ortodoxok meg így is csak a klasszikus, fel nem újított, eredeti szinkronos, piszkos kópiás eredeti verziót fogják csak elismerni.
Elbaszni csak akkor fogják, ha keverni kezdenek, és mondjuk Pókember Vs Darth Vader képregényeket nyomnak majd ki.

Rusznyák Csaba 2012.10.31. 07:04:24

@Chavez: Szerintem hülye képregényes crossoverekre simán lehet számítani (bár ha a Dark Horse-nál maradnak a comicok, akkor talán nem, ők nem olyanok), de hát istenem, ez legyen a legnagyobb negatívuma ennek...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.31. 08:08:27

még nem tudom,hogy örüljek-e a hírnek, majd valami "kézbevehető" termék után nyilatkozom.

Dr. Sick Fuck 2012.10.31. 10:29:18

Ez a nyilatkozat is igazolja, hogy GL a nyugati földteke leggusztustalanabb férge.

Rusznyák Csaba 2012.10.31. 13:42:38

@Dr. Sick Fuck: Miért pont ez? Emiatt pont nem tudok haragudni rá.

Efti · http://geekbarlang.blog.hu/ 2012.10.31. 15:58:22

@Dr. Sick Fuck: Pont ez az eddigi legpozitívabb megszólalása életében. Mit látsz bele ugyan amit mi nem???

Dr. Sick Fuck 2012.10.31. 16:11:26

Készséggel megfelelek a felmerült kérdésekre.
Ha ezt a vezérmajmot valóban érdekelné a franchise színvonala, meg SW a jövője, akkor az elmúlt 15 évben tulajdonosként élt volna azokkal a nyilvánvaló lehetőségekkel, amelyek a franchise színvonalát erősítették volna, ezzel együtt a jövőjét szolgálják. Na ehhez képest mindenki tudja, mit tett valójában.

Maya-- 2012.10.31. 16:23:25

roviden, mert nincs idom, csak annyit, hogy: Igaza van!

Rusznyák Csaba 2012.10.31. 16:48:58

@Dr. Sick Fuck: Nem, te összekevered azt, hogy "nem érdekli a franchise színvonala" azzal, hogy "balfasz".

Dr. Sick Fuck 2012.10.31. 18:00:18

Csaba úr:
régi jellemhibám, hogy alkati okokból nem tudom indokolt mértékben alábecsülni embertársaim ízlését.

walter white 2012.10.31. 18:25:53

meg egy utcasepro fejebe sem latunk bele, plane nem egy akkora hatalommal es vagyonnal biro arceba mint lucas.
mar a jedi visszater utan is nyugdijba mehetett volna, privat sziget (az egyik sarkaban harom film osszes diszletevel, lehet, hogy meg mukodo lezerkardot is fejlesztetett maganak) brazil oromlanyok f*ngjak az orraba a kokaint, mikozben a gagyi babuk meg kartyak meg regenyek jogdijabol a filmeket tobbszorosen lekorozo profit omlik a zsebebe.
aztan eltelt 15 ev es megunta.
egyre gyakrabban tertek vissza a kreativ munkaval eltoltott fiatal evek emlekei es nem birta tovabb es egyik reggel racsapott az asztalra: na, csinaljunk meg harom reszt! mar 40 eve bizsergett a gondolat a fejeben, hogy megiscsak meg kellene osztania a vilaggal, hogy hogyan is volt az anakin sztorija.
es szepen megcsinaltak, es lett amilyen lett.
es megint eltelt par ev, mikozben belatta azt, amit a regi rajongok egy bizonyos hanyada, hogy a legutobbi harom resz bizony mar nem az a szinvonal. es most az egeszet eldobta magatol.

erezzetek benne a dramai ivet!

elkepzelni mindenkinek lehet (en pl. igy kepzelem) de mint kezdtem, nem latunk a fejebe. es ha meg is probaljuk, ne feledjuk, hogy itt egy vilagot formalo, igen jelentos ember eleterol van szo, egy elet munkajarol, nekunk ilyesmink meg nincsen, nem tudhatjuk milyen az.

Maya-- 2012.10.31. 18:32:59

@walter white: ez a beszed !..amugy en hatalmas csodaloja vagyok, igaz, hogy en kozgazdasz leszek es nem filmes :))

Dr. Sick Fuck 2012.11.01. 03:24:09

WW:
a bölcsességed, illetve az élettapasztalatod teljesen készre tett.

walter white 2012.11.01. 15:23:18

@Dr. Sick Fuck:

ha jo fele kapisgalok akkor a "keszre tenni" itt azt jelenti, hogy a tanitvany ugy erzi, hogy keszen all a mester elfogadasara :)

jo hir, hogy az ut keszen all, az mindig is keszen allt, a kerdes itt az, hogy vajon te keszen allsz-e.
tehat mielott ralepsz ki kell tarnod magad elott a szivedet es feltenned a kerdest: vajon miert mergez a gyulolet?

mert ez bizony gyulolet: "Ez a nyilatkozat is igazolja, hogy GL a nyugati földteke leggusztustalanabb férge."

a megfejteshez kozelebb visz, ha a tobbi harom egtaj leggusztustalanabbnak velt fergeit is megnevezed. az eszakit, a delit es a keletit.

ha megvannak, akkor egy ujabb kerdes: ki all kozepen?

walter white 2012.11.01. 15:44:13

"Ha ezt a vezérmajmot valóban érdekelné a franchise színvonala, meg SW a jövője, akkor az elmúlt 15 évben tulajdonosként élt volna azokkal a nyilvánvaló lehetőségekkel, amelyek a franchise színvonalát erősítették volna, ezzel együtt a jövőjét szolgálják. Na ehhez képest mindenki tudja, mit tett valójában."

ellentetben veled, en nem feltetelezem rola, hogy megvoltak a kepessegei arra, hogy "erositse a szinvonalat". biztos ez bant teged. hogy apu milyen szepen varazsolt regen, most meg mar nem tud ugy varazsolni. k*rva nagy ziccert hagyott ki az uj trilogiaval, viszont en meg tudok neki bocsajtani, o is csak ember, nem pedig (fel)isten.

Maya-- 2012.11.01. 16:13:06

@walter white: szerintem se direkt baszta el...s meg apu szerint se, pedig nala nagyobb/orultebb SW rajongo nincsen a Foldon, s igy nevelt engem is, azert vagyok ilyen dilis. tehat en tok artatlan vagyok, GL a hibas :)

TetraB 2012.11.02. 12:00:33

azt lehetett olvasni, hogy ennek az egész tranzakciónak feltétele volt, hogy az ő embere marad az SW élén, és ő is tanácsokat fog adni kreatív konzultánsként, tehát nem távozik teljesen.
aztán már sokan elmondták, hogy a Disney egy nagy cégbirodalom és egyáltalán nem csak Miki egerei vannak, szóval ez még nem ok az aggodalomra.
különben sem volt az SW soha túl komoly, mindig megmaradt egy családbarát határon belül, kicsit kivéve talán az EP III.
beszélgettünk erről máshol, valami olyasmi lenne a legjobb, ha a kiöregedett színészeket egy átvezető epizódban még visszacsalogatnák, hogy legyen némi kontinuitás. legalábbis nekem belecsapni a lecsóba tök új színészekkel (persze a robotokat kivéve) elég fura lenne, illetve gondolom az összes régi rajongónak.
meglátjuk mi lesz, 2015 nincs olyan sokára, sőt megdöbbentően közel van, ami azt sugallja, hogy azért bizonyos dolgok már kialakulhattak, hogy mi lesz az új trilógiában.

K.Leslee 2012.11.02. 14:50:40

Ma olvastam egy amerikai oldalon, hogy GL tobb billio dollart fog adomanyozni a jogokbol, ugy tunik hogy az oktatasba.
Meglepo fordulat. Mi tortent ezzel az emberrel?

walter white 2012.11.02. 16:45:17

@K.Leslee: meglepo, mint ahogy Vader kinyirta a Csaszart :)

K.Leslee 2012.11.02. 17:53:37

@walter white: @Maya--: :-)

Vagy szentimentalis lett, mint Steven Spielberg.

walter white 2012.11.03. 15:52:51

@K.Leslee: Spielberg A capa ota szentimentalis, a regenyben csak a foszereplo eli tul a vadaszatot, a filmben az utolso jelenetben elokerul a halottnak hitt buvar :)

Maya-- 2012.11.04. 20:25:40

nagyon helyes, hogy ott s meg a konyvesen is irkalnak, csak az a baj, hogy hagyjak lemenni a lejton a geekz-et...

l_andras 2012.11.04. 22:32:47

Khmmm... ne feledjük, hogy ez az az ember, aki függetlenítette magát a nagy stúdiók kontrolljától (jobbára pénzügyi), és mire észbekapott Ő maga is egy nagy entitás tetején csücsült, ami ugyanaz lett amit kicselezett elsőre. Hopsz. Döntése a Disney mellett érthető, minden filmjével a széles tömeget célozta, hogy szórakoztasson. Akkor meg bíza kompromisszumokat kell kötni, ha Jar-jar kell a filmbe, akkor az lesz, oszt kész.
Kicsit olyan ez mint az almás cég, nem egy terméket kapsz, hanem egy álmot: azt éreztetik veled, hogy ez a tied, részese lehetsz és birtokolhatod és lehetsz egy csoport tagja, pedig semmi beleszólásod nincs a dolgok menetébe, azt kapsz amit adnak, aztán vagy kell, vagy nem. De azért kell, mert a mifijjunk kölyke, csakhát randa szegény, mint az ördög.
Lucas ugyanazt a hullámot ülte meg mint Jobs, a marketing nagy cunamiját.
Mondom úgy, hogy oda és vissza vagyok azért az univerzumért amit Lucas irányításával egy csomó ember felépített.

l_andras 2012.11.04. 22:33:53

@l_andras: ......és érdeklődve várom, mit sütnek ki belőle 2015-re.

Parallax 2012.11.05. 10:50:41

Miért kell még mindig az eredeti kiadás után rimánykodni? :) Túl kellene már lépni ezen.

Maya-- 2012.11.05. 17:30:13

@Parallax: nem, nem lepunk tul rajta, kerjuk DVD-en es BD-en! :)

Maya-- 2012.11.05. 17:35:28

tenyleg na ideje volna, hogy megjelenjen, mert sohasem tudunk ajandekot venni az oregnek karacsonyra, mert mindene van. de ez nincs neki :P..sirna. nem viccelek.

Kotachan 2012.12.28. 02:08:17

Én személy szerint a Darth Bane Trilofiának örülnék film változatban mert könnyvben eszméletlen jó volt:D
süti beállítások módosítása