Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

A Good Day to Die Hard teaser trailer

2012.10.04. 18:26 Rusznyák Csaba

BUMM! BAMM! KABOOM! BUMM-BAMM! Nemhogy kő kövön, egyáltalán kő sem marad - avagy láttatok valamit ebben az egy percben, ami nem robbant fel? (Bruce-on és a bőrruhás csaj seggén kívül?)

20 komment

Címkék: akció filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr774820331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Sumner 2012.10.04. 20:18:03

Az Örömóda baljóslatúvá hangszerelése kiváló a trailerben. És a motoros csaj segge is izgató. Ezzel minden pozitívumot el is mondtam.

David Sumner 2012.10.05. 08:11:47

@doggfather: Arra biztos, hogy franchise kiszenvedjen. :) Thank you, Jim Cunningham! Akarom mondani: John Moore! (És a "köszönet" helyére képzelj egy magyarul "b"-vel, angolul "f"-fel kezdődő szitkozódást. :D)

David Sumner 2012.10.05. 09:20:55

@doggfather: Az undorító Ómen-remake és a még pocsékabb Max Payne, vagy akár a pofátlanul propagandisztikus Ellenséges terület után? (Owen Wilson, a lelőtt amerikai vadászpilóta felszáll egy teherautóra, vizet kér egy sráctól, mire az Cola Colát ad neki, de az operatőr azt úgy mutatja, mintha káeurópai hadmezein mindennapos lenne a divatfotózás - egy röhejes szar az egész, már bocsánat) Lehetetlent kérsz tőlem. Ahogy minden anti-John Moore-ostól. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.10.05. 10:10:58

@David Sumner: azért én még remélek, lehet, túl fiatal vagyok. :D

K.Leslee 2012.10.05. 17:09:14

Már eleve BW miatt érdemes megnézni.
Yippi ki yay mo##erfucker!

David Sumner 2012.10.06. 23:48:19

@K.Leslee: Ha Bruce képes lenne arra, amire régen, azt mondanám, hogy egyetértek. De ez a film sosem lesz Looper (pláne nem Unbreakable), számomra csak egy random akciómozinak tűnik, amiben minden keménykedés ott van, de a DH érzés már rég eltűnt belőle. John Moore... na jó. Inkább elintézem annyival, hogy több kell egy emlékezetes filmhez hatszáz robbanásnál, valamennyire nekem is bele kell élnem meg a tömegmoziba is, mert a tömegmozi nem egyenlő azzal, hogy diliseknek való, még ha pár rendező ebben a tévhitben is él. Ez lehetne egy akármilyen Deadly kezdetű cím is, de sajnos Die Hard is van benne, így kicsit többet várnék.

AldoWinnfield 2012.10.07. 01:55:30

@David Sumner: Az előjelek nem biztatóak, de végül a negyedik részből is kikerekedett egy jó film. Persze semmi sem olyan már, mint régen, változott a világ, a filmek, még McClane is, de szerintem a maga idejében a DH4 teljesen vállalható, jó film volt. Én egyelőre bizakodok most is...

David Sumner 2012.10.07. 08:17:40

@AldoWinnfield: Hm, eltérő véleményünk van, mert szerintem a negyedik rész már csak szőrmentén őrzött meg valamit az előző filmek hamisítatlan hangulatából. Pár hónapja újranéztem, és még így csak egy közepes akciófilmnek tartom, ami hasonló elven működik, mint a beékelt ízelítő: "blow shit up" és McClane nem iszik, nem dohányzik, és a PG-13 (!) kedvéért a "Jippiákájé, te faszkalap!" obszcénabb részét elnyomta a pisztolydörrenés. Ez nem Die Hard, és nem is John McClane. Őt egy kőfejű new jersey-i suttyónak ismertem meg, aki egyszerű, mint a csapágygolyó, leszarja, hová fejlődik a világ etc.

K.Leslee 2012.10.07. 18:55:40

@David Sumner: részben igaz, de azt szögezzük le, hogy a DH érzés a 80-as 90-es évekből fakad. Nem várhatod el ugyanazt a hangulatot 20 évvel később. BW kétségkívül öregszik és nem hozza ugyanazt a formát mint akkor. Ettől még szeretem és szívesen megnézem ezt a filmet is. Az Unbreakable nekem nem tetszett amúgy. A Looperben viszont tényleg nagyon meggyőző volt. Nem is várok Loopert egy Die Hardtól. Egyszerűen tetszik a karakter(még most is).
Viszont az eröltetett akciójelenetek helyett szerintem feldobhatnák az új Die Hardot hihetőbb történettel és jó párbeszédekkel(DH With a vengeance). Erre viszont Én is kevés esélyt látok.

David Sumner 2012.10.07. 19:00:54

@K.Leslee: A '80-as évek hangulatát nem várom el. Én McClane éthoszát várom el: azt a fickót, aki tojik a szabályokra, és aki szinte már mellékesnek tekinti egy-egy gazfickó kicsinálását a belügyei mellett. Tehát, hogy világosabb legyen ez az egész, nem akarom, hogy az ötödik rész egy újabb '80s hommage legyen, csak azt akarom, hogy tökös legyen, nem pedig hígagyú. Kommersz lesz, persze, de ez nem jogosítja fel Wiseman-t meg Moore-t arra, hogy csak robbanások sorozatát bámuljam. Az Unbreakable kapcsán pedig: az ízléskérdés, nem veszünk össze rajta.

David Sumner 2012.10.07. 19:02:33

@K.Leslee: Ja, amit a With a Vengeance-ről írtál, azzal teljesen egyetértek. Abban is, hogy ez szerintem is csak álom marad.

clive. 2012.10.07. 19:29:55

A Die Hardot a harmadikkal be kellett volna fejezni (vagy a McTiernan-Willis párossal pár évvel korábban folytatni). A negyediknek meg ennek (a trailer alapján) inkább egy új franchise részének kellett volna lennie és akkor a nézőknek (köztük nekem) kevesebb gondom lenne velük. Mert a trailer alapján egy izgalmas akciófilm is lehet belőle, de hogy ebben semmi Die Hard hangulat nincs az is biztos. A negyedik is közelebb áll a mai Bourne, Bond, Mission Impossible filmekhez, mint a régi részekhez. Nincs meg bennük az a véres, verejtékezős, olajos, másnapos, utolsó töltényekig tartó macsó hangulat. A 4-5 látványos, pörgős, modern akciófilmnek készültek az aktuális divatnak megfelelően, és így veszik el a karakter sava borsa.

David Sumner 2012.10.07. 19:39:49

A Bourne-okat imádom, de az Aaron Cross nevű f...om tudja, kire kihegyezett, orbitálisan gyenge negyedik részt ki lehet vágni a szeméttelepre. Azt meg "alig várom", hogy az 5. részben az alkotók összehozzák Bourne-t és az új főhőst. Belegondolni is rossz. A Casino Royale szorosan A Bourne-csapda (John Powell: Atonement - Istenkirály!) mellett a 2000-es évek legjobb angolszász akciófilmje/ drámája, a Quantum meg egy vödör szar. A Skyfall viszont egyre biztatóbbnak tűnik. A DH újabb részei, vagyis azok, amik McTiernan után készültek, még talán az utolsó kettő M:I-re hasonlítanak: minden csillog, a hős egy igazi faszagyerek, közel az ötvenhez meg még azon túl is, jobbnál jobb csajkoszorú, effektek, bunyók, robbanások, kaszkadőrmutatványok ezerrel - bár a Fantom Protokoll épp kellemes csalódás volt nekem. Voltak életnagyságon túli jelenetei, de Bird rohadtul megtalálta az egyensúlyt a tökös, szórakoztató és hihető jelenetek meg a "faszagyerekvagyokén" típusú villongások között. Nem ez lesz Bird dicsőségfalán, de az M:I mozisorozatban marha jól mutat.

K.Leslee 2012.10.07. 19:42:14

@David Sumner: a trailerben sok robbantás volt, de a DH4 trailerébe is berakták a vadászgépes jelenetet, meg a többit, mégsem volt annyira sok, csak kissé erőltetettek a jelenetek, meg gyenge a vége. Nekem a DH-okkal mindig csak az volt a bajom, hogy a gonosz mindig nagyon gonosz és ostoba. Jót tenne a DH nak egy érdekes sztori, nem mindig ez a világuralomra tőrő terrorista. Ezt viszont úgy érzem, nem ettől a résztől fogom megkapni.

K.Leslee 2012.10.07. 19:43:51

@clive.: pontosan, ez az ami hiányzott a DH4-ből.

David Sumner 2012.10.07. 19:55:58

@K.Leslee: A Die Hard-ok mindig is moduláris felépítésűek lesznek, csak legyenek érdekesek a gonoszok és McClane ne legyen egy nem korhatáros filmre lebutított figura. A 4. meg rohadt mű, pont azért nem bírom, mert a jelenetek ROHADT erőltetettek, a vége is szar. McClane pedig kurvára nem olyan, hogy nem adja az ótvar parasztot, de ezt én már clive előtt legalább kétszer is írtam. És bizony rohadtul örülnék, ha ezt az alkotók ezt nem felejtenék el, de mivel ez a rész már 125 millióba kerül, majd jól betuszkolják a PG-13-be, Jai Courtney-val elszédítik a csajokat, és nem lesz benne igazi mocskos erőszak. Lásd a Dredd szomorú példáját: az hírből sem ismeri a kompromisszumot, de a sok metroszexuális buzzancs rosszul aludt, amiért Józsi bácsi megérdemelten kinyírta Peach Trees férgeit. Amúgy meg rohadtul utálom ezt a Michael Bay-féle retorikát (ezt nem ti hoztátok szóba, épp most hallottam egy barátomtól), hogy "Riporterke, majd akkor baszogasd a Transformers-eimet, ha neked is akkora lóvé lesz a bankszámládon, mint nekem." Szóval Bay-nek a nénikéjét, és akkor még finom voltam. Ugyanez lesz a DH5-tel: a gonosz indítékai maradjanak, de McClane majd megint valami tini-bábú lesz, és semmi nem marad abból, aki ő valójában, a Die Hard feeling-nek meg lehet adni a búcsúpuszit. Hadd emeljem ki: nem a nyolcvanas éveknek, hanem a Die Hard-feelingnek, ne legyen belőle félreértés. És mindezt miért? Mert kell a PG-13 money. Ez a nagy büdös helyzet. John Moore pedig igenis egy dagadt, rőtszakállú, modortalan (meg lehet hallgatni, mennyire volt szófogadó az Ómen gyártásakor vagy a Max Payne korhatárbalhéjakor) tehetségtelen barom, aki válasszon más foglalkozást, mert rendezni nem tud.

K.Leslee 2012.10.07. 20:15:29

@David Sumner: sajnos sok igazság van ebben, de a filmipar már rég elkurvult, ez ellen nincs mit tenni.
Azt a hangulatot sosem fogjuk megkapni. Ahhoz az kellene, hogy a film lassú és mégis tartalmas legyen, az akciók mindig a megfelelő helyen, indokoltan legyenek jelen. Ez pedig ESÉLYTELEN manapság egy ilyen blockbuster esetében. Én csak ezt mondtam, hogy ennek ellenére megnézem majd. Szerintem is egy olyan rendezőnek kellett volna adni a filmet, aki többet ért a történetmeséléshez, hangulatteremtéshez, mint a robbanóanyagokhoz. Szomorú, hogy az ilyen nagymultú filmeket ilyen töketlen Michael Bay klónoknak adják(Lásd még Terminator 3, de főleg a 4, )

David Sumner 2012.10.07. 20:32:36

@K.Leslee: Ilyenkor jövök rá arra, hogy mennyire jó, hogy én az életben nem fogom rendezni az egyelőre Inner Prefix címre hallgató és csak a fejemben, szkeccs-szinten létező Bond-hattyúdalt, aminek a végén hősünk meghalna, olyan lenne a hangulata, mint a Seconds-nek és A halál csendjének, Daniel Craig olyan lenne, mint Bruce Wayne a TDK Returns-ben, a főgonoszt egy sokak számára tök ismeretlen, amúgy kiváló osztrák színész, Arno Frisch alakítaná (ő volt a Furcsa játék eredetijében a sovány gyilkos), aki egy kiábrándult, szervkereskedelemben érdekelt, nekrofil őrültet játszana a Bármi áronban olvasható Severan Hydt mintájára. Egy magyar származású, egyetemet végzett intelligens ember lenne, aki tudatná velünk, hogy itthon kalap szart se érsz, ha diplomád van, hát, belemerül abba, hogy felbérel egy dél-koreai orvost, hogy belezze ki az összes magyart, ami végül sikerül is neki, adjon nekik egy szuperchip által vezérelt új agyat, szívet, csontot, hogy pontosan úgy gondolkodjanak, mint ő. Aztán, mivel belejön, hát már az egész világot ki akarná gyilkolni. A Bond-girlt Ivana Baquero, A Faun... lánya alakítaná, akit szeretője, a főgonosz folyton verne, Bonddal egy forró medencében kefélne, és közben Bond az elején szenvedjen egy súlyos lelki traumát, amitől egy pszichopata lenne, és válogatás nélkül lelövi azokat, akik tönkretették egy küldetését és az egész Angliába, a Királynőbe, az MI-6-be vetett hitét. Igen, mert az MI-6 az elején úgy Bond-dal zuhan a mélybe az elrontott küldetés miatt, hogy már alig van hatalma, de Bond akkor is megy előre, nem érdekli. Lesz küldetése, de annak már kb. olyan háttere lesz, mint a GoldenEye-ban a Bond-Alec viszonynak, triplán. Ez pedig az egyszer már szétvert, de azóta újjáalakult Quantum lenne köszönhető, aminek teljhatalmú ura az a főgonosz, akit írtam. Sőt, mikor Bond-ot elkapják a vége felé, és Skeere, a svéd gyilkos a testébe rak egy minibombát, ami szétrobbantaná őt belülről, leveri a svédet, majd a késfetisiszta svédtől elvenné a pengét, beledöfné a mellébe, szétfeszítené a csontjait, belerakná a bombát, és hagyná, hogy benne robbanjon fel. Képen kívül hallanánk, ahogy eszelősen gurgulázza fel az összes liter vérét.
Na, és ezt hogy adnám el? Sehogy. Az R-besorolás ma már csak durva humorú vígjátékoknál nyerő, ez meg egy szürkés, kékes képvilágú, depresszív siratódal lenne James Bond-ról, ami a kutyát se érdekelné a mai nagy brand-mániában. (Bocs, de ez az ötlet kiválóan szemlélteti, hogy ma mire van igény Hollywoodban.)
süti beállítások módosítása