Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Warhammer Dark Vengeance kezdődoboz trailer

2012.08.25. 11:24 Wostry Ferenc

Egy évvel ezelőtt még azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák az asztali hadijátékokat, wargame-eket, mára azonban megszállottjuk lettem, és Geek Messiásként (nem nagyképű, ugye?) hidetem nagyszerűségüket. A legnépszerűbb ilyen játék, a Warhammer 40000 szabálykönyvének legújabb kiadása nemrégiben látott napvilágot, és az anyacég, a Games Workshop elhatározta, hogy a felturbózott szabályokhoz, a kezdő játékosok kedvében járandó, még egy un. kezdődobozt is kiad. Utóbbi dugig van fantasztikusan kidolgozott figurákkal (méghozzá több tucattal), illetve tartalmaz szabálykönyvet, mérőszalagot és kockákat is, így semmi akadálya, hogy a zöldfülű warhammerista lejátsszon otthon párezer partit.

A "tovább" után megtaláljátok a kezdődoboz, a Dark Vengeance vadiúj előzetesét, amelyben közelebbről is szemügyre vehetitek a figurákat, jófajta masírozós zenével aláfestve. (A figurák eredetileg nincsenek kifestve, a vásárlónak kell őket kipingálnia, de többek között ez az egyik szépsége ennek a hobbinak.) A Dark Vengeance már hazai wargame-boltokban is előrendelhető, megjelenése szeptember elsején esedékes.

113 komment

Címkék: játék warhammer játékajánló játékelőzetes wargame

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr834730940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lamond 2012.08.26. 21:31:35

OFF:

Game Of Thrones társasjátékot a DeltaVision árulta. Elapadtak a készleteik? Lesz újrakiadás? Bővített változat?

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.26. 21:48:06

@Chavez: egy szép nagy asztalon, amelyre a terepet szintén te fested meg. van bazi nagy szabálykönyv, és a különböző harci alakulatoknak külön története külön codex-szel, stb. általában 1vs1, de többen is mehetnek egymás ellen.

pl.

www.flickr.com/photos/stevegoeringer/tags/warhammerarmies/

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.26. 21:50:27

@Lamond: sajnos gőzöm sincs, emailben vagy a fórumukon esetleg tudnak felvilágosítást adni

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.08.27. 12:25:28

Mint mondták páran, ezzel az a baj, hogy baromi drága és időigényes, a burzsuj kapitalistáknak inkább belefér, nálunk maroknyi pénz- és és időmilliomos gyík hobbija, meg mi van akkor, ha valakit (pl. engem) a festegetés nem izgat, csak játszani akar?

Pár (10+) éve voltak a GW-nak ilyen kis csoportos taktikai "skirmish" játékai, mint a Necromunda vagy a Mordheim, ezekhez elég egy tucat figura minden oldalon, meg van fasza hazai fejlesztésű western taktikai játék is, a Dealing In Lead:

lfg.hu/42278/ismerteto/dealing-in-lead-a-mi-vadnyugatunk/

Geekblog 2012.08.27. 12:41:14

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: mivel a játékosok nagyrésze egyetemista meg korahuszas meg ilyesmi, ez a "pénzmilliomos" cucc enyhén szólva nem áll meg.

"mi van akkor, ha valakit (pl. engem) a festegetés nem izgat, csak játszani akar?"

Ott a jobb kezed...

Skirmish meg: én is skirmish-t nyomtam idáig (Chaos in Carpathia), ami horror, a Warhammerben mélyebben én is majd ezzel a kezdősettel szállok be. Morheimot is sokan játszanak, de nem ismerem.

tistedur 2012.08.27. 13:53:51

@Wostry Ferenc: tényleg nem volt hülye csávó, de amikor a figurákat is nekem kellett kifesteni, akkor csapkodtam egy kicsit az ajtót :)

tistedur 2012.08.27. 13:55:19

@chuck-d: még soha nem mert nekem pasi cipőt vagy parfümöt venni :)

JudgeFairlight 2012.08.27. 16:20:03

@Geekblog: szerintem, ha ez a kategórai veszi, akkor határozotabban igaz, mert ha ennyi zsebpénze van, vagy a diákmelóval megkeres annyit Mo-n és nem tudja jobbra költeni pl. lakás, kaja stb, akkor el lehet mondani. Lehet egyetérteni, egyet nem érteni.

De ebbe ne menjünk bele. nekem ez erősen luxus kategórai.

De nem is ezt látom az egész w40k legnagyobb bajának, mégcsak nem is a festést (bár elismerésem a cégnek, hogy lenyomja az ember torkán, hogy nesze fesd ki a méregdrága figuráidat(ezeknek a kis "szutykoknak" :-) amúgy mennyivel lehet több az előállítási költsége, mint egy kindertojásnak, vagy egy normál nem agyonbrandezett hasonméretű ólomnak?), így nekünk csak ki kell öntenünk, dobozolnunk :-/ Hanem 1. jókora asztal kell hozzá? ez már alapból tizedeli az elterjedését, legalábbis a magyar körökben, mert erre még a geekbaralangokban sincs hely, lehetőség, amit láttam. 2. Hogy nyerészkedési célzattal komoly gyűjtésfaktort kapcsolnak hozzá, mert gyanítom hogy az ilyen "kezdődobozok" ide-vagy oda, a pusztán így felállított sereg elég messze van egy épképkézlábtól. Remélem kinő a világ(vagy inkább a cégek) a a figurák W40k, mage knight, és gyűjtögetőskártyák által hosszú idő óta diktált költs-gyűjts-mert csak így lesz erős paklid, sereged, amivel jóízűt játszhass vonalból.
Trend már van erre lásd Trónok Harca kártyajáték, kész paklikkal, megfizethető áron.

2012.08.27. 16:37:04

Harminc fölött jön el a második gyerekkor. Mostanra összegyűjtöttem azokat a képregényeket, amikre gyerekként annyira vágytam, illetve 22 év után Legót is vettem magamnak, a 9474-es készletet, megfogott a vár és a figurák kidolgozottsága. Játszani nem fogok vele, legalábbis egyedül nem :-) Viszont gyerekkel igen, csak nem az eredeti figurákat fogjuk használni, hanem rendeltem hozzá lovagokat. Trónok harca társasjátékot, Legót is szívesen vennék, sőt, azt hiszem gyűjteném is.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.27. 16:58:02

@Fairlightprime: @Fairlightprime: na igen, ezek a gyönyörű, magyar-szopós viszonyok. Többé-kevésbé együtt érzek, ugyanakkor valamennyire az ilyen vélemény a savanyú a szőlő kategóriája, és feleslegesen negatívnak tartom. Nem "nyomnak le semmit" az ember torkán, senki nem kényszerít senkit, hogy ilyesmit vegyen, főleg ha eleve nem tudja magának megengedni. Ezt a "jobban is használhatná a pénzét" érvet pedig (apu, te vagy az??) már a társasjátékoknál kitárgyaltuk, lásd pl.

geekz.blog.hu/2011/11/28/isla_dorada

de volt durvább is, amit persze most nem találok. Mindig ugyanarra lyukadtunk ki: hátracsavarja BÁRKI a kezedet hogy ilyet vegyél? Nem. Aki pedig vesz, valamilyen úton-módon meg tudja őket engedni magának - ismeretlenül pedig ítéletet mondani valaki anyagi helyzete felett a legnagyobb hülyeség.

Az meg, hogy nyerészkedés vezeti a céget - ez egész egyszerűen nem érv. HÁT PERSZE, hogy nyerészkedés vezeti a céget a döntéseiben, kapitalizmus van, az egyetlen, bár fájdalmasan működő társadalmi daráló! :)

ui.: Trónok harca kártyajáték nekem iggggen unalmas volt.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.27. 17:15:18

@Fairlightprime: ja igen: ha a Warhammer neked drága, játssz a korábban említett "skirmish"-t, több tucat ilyen szabályrendszer van már, ezekhez nem kell, csak jó, ha 20 figura.

Pl. itt a Chaos in Carpathia, majdnem az egész blog erről szól itt

geektactica.blogspot.hu/

ez egy Erdélyben játszódó horror skirmish, klasszikus szörnyekkel és hősökkel.

JudgeFairlight 2012.08.27. 17:43:31

marhára nem akartam kihegyezni erre a drága -nem drága kérdésre -peace-mert nem ez a vetülete zavar ebben a játékban (de amúgy igaz, savannyú a szőlő, de mint magyar vállalom a bennem dolgozó magas írigység értéket ;-)),

a W40k univerzumát "ismerem" azért tetszik valamennyire a dolog, de mint csak polcra kitevős, nem mint játszós, mert a játékhoz -társ- nem lenne felénk. Szóval végülis annyira nem is érint :-)

A lenyomják a torkodon nem a megvételre-meg nem vételre gondoltam, hanem a színezésre. Nincs más, vagy szinezel, vagy játszol- szürke-barna figurával- vagy nem játszol. Ez nem igazi alternatíva, holott biztos lenne igény profin gyárilag festett szettekre is.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.27. 17:57:00

@Fairlightprime: jól van, örülök hogy ezt sikerült civilizáltan átdumálnunk :) (nem irónia)

egyébként ezt a festéssel kapcsolatos ellenérzést totál nem vágom - nem csak részedről, valaki más is említette. Mert festeni kurrrrva jó! :D

DrCsernus 2012.08.27. 18:53:29

@Fairlightprime: Igen, a Warhammer 40k magyar viszonylatban drága, de nem muszáj boltban dobozonként drágán beszerezni, vannak alternatív források is, elég nagy a használt figura-piac.

A festés részéhez annyit, hogy ezek elsősorban makettek, amikkel játszani is lehet. A modellboltokban kapható makettek sincsenek kifestve, sőt összerakni is neked kell. Játékoknál általában nem elvárás a festett sereg, de ha nekiállsz gyűjteni, egy idő után a festéshez is kedvet kapsz.

A Warhammeren kívül rengeteg játék létezik még, amiket akár egy doboz modellboltos gyalogsággal is lehet játszani (1500-2500 Ft)

A gyárilag festett szettek általában gagyik, normális festést vállalnak emberek, de az az egekig viheti a költségeket. Viszont pár alaptechnikát megtanul az ember, és nem versenyszinten, de TTQ (tabletop quality)-ban simán kifesti őket.

@Geekblog: Ez a Chaos in Carpathia már egy ideje érdekel, nem lenne véletlenül a szabálykönyvről egy biztonsági másolatod részemre?

tistedur 2012.08.27. 20:10:13

@Wostry Ferenc: fessen az, akinek két anyukája van :) mondjuk le tudja vinni az embert alfába, az is biztos :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.28. 09:43:08

@tistedur: legjobb dolog! :) na jó, második legjobb :)

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.08.28. 09:48:58

Engem egész egyszerűen nem érdekel, hogy egy ork pajzsán a középlibazöld pötty vajon egybevág-e a Beles Bozgár 2689-ben kudarcot vallott bretonniai hadjáratában használt libazölddel vagy nem, mely kérdést pedig a White Dwarf magazin összefoglaló cikksorozatában végre megnyugtatóan tisztázta 80 oldalon.

Pár (6-8) éve a Wizards kiadott gyűjtögetős D&D hadijátékot random figurákkal (a fantáziadús D&D Miniatures Game néven), amiben csak úgy kivette a paraszt a dobozból a gyárilag festett, ráadásul műanyag figurákat, oszt lehetett játszani 6000 óra tökölődés nélkül, ez nekem pont megfelelt.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.28. 09:56:38

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: na de mintha ugyanezt már egyszer fent kifejtetted volna... engem például pont annyira érdekel ez a negatív toporzékolás, mint téged az ork pajzsán a pötty.

DrCsernus 2012.08.28. 11:41:49

@Wostry Ferenc: sz.t.csaba[kukac]gmail[pont]com Előre is köszi

Desrix 2012.08.28. 12:29:28

Hűha, jól felgyűltek itt a kommentek, nem is gondoltam volna, hogy így megmozgatja az embereket ez a téma. ;)

Drága-nemdrága: Nos, a Warhammer (Fantasy és 40k) valóban nem az a kategória, amit bárki megengedhet magának. Egy normál sereg legyűjtése több havi minimáljövedelem értékével vetekszik, és persze azt is bele érdemes kalkulálni, hogy mire összegyűjti az ember a seregét, jön az új kiadás, új szabályokkal, új seregkönyvvel, lehet hozzányúlni megint. Plusz a festékek, plusz az elcsábulás ("hú, ezek EZT tudják, kell ilyen is, meg ilyen is, meg ilyen is..."). ;)
Ehhez a hobbihoz (mert ez valóban az, nem csak egy társas, amit lekap az ember a polcról, bár itt is van pár kivétel) elkötelezettség kell, de inkább megfordítom a dolgot: általában a hobbik maguk váltják ki ezt az emberekből. A horgászos példa nagyon jó, de akár a bélyeggyűjtést is fel lehetne hozni, másoknak értéktelen papírdarabokért ezreket adnak ki egyesek. Ez van, ilyenek a hobbik, tényleg senki nem tart pisztolyt a fejünkhöz, hogy "te márpedig ezzel fogsz játszani!". ;)

Skirmish: merem ajánlani az érdeklődőknek a Warmachine vagy a Hordes (testvér-)játékokat, kevesebb figurával, kisebb asztalon, taktikázásra, kombinációs gondolkodásra építő figurás wargame az is, sőt! Nyilván nem makulátlan, de a Warhammer 100+ figurás 30 dobókockát hajigáló rendszeréhez képest üdítő változatosság. Vagy ha már itt tartunk, a Mailfaux is ugyanez a skirmish kategória, még inkább taktikai mélységű, és dobókockák helyett francia kártyát használ, amivel még nagyobb a szerencsét redukáló hatás. Jótól lopni nem szégyen, a fentebb említett Dealing in lead a hazai wargamer mag tapasztalatán alapuló játék, ingyenes és jó a rendszere, nem mellékes pedig, hogy nem feltétlenül kerül 10 rugóba egy osztag figura hozzá. ;) Ja, érdemes megemlíteni még az Infinity-t, sci-fi témájú wargame, elérhető árú kezdődobozokkal, és eszméletlen figurákkal (csak éppen rohadt sok terep kell hozzá).
Aki pedig nem szeret festeni, az vegyen Dust Tactics-et vagy Dust Warfare-t a Fantasy Flight Games-től, ki vannak benne festve a figurák és még szépek is (alternatív világháborús).

Trónok harca játékok: a kártyajáték valóban másfajta megközelítést igényel, engem sem fogott meg annyira, bár unalmasnak azért nem mondanám. Ellenben a szintén Fantasy Flight-os társasjáték változattal, aminek a második kiadása nem is olyan rég jött ki és stratégia fanoknak szerintem mindenképp megér egy próbát, iszonyat jó és elképesztően igényes a játék. Ha gondoljátok kedves Geekz-esek, írok róla szívesen egy bemutató cikket, vagy akár valamelyik fentebbi wargame-ről, bár a geistwald blogon nagyon jó és egyedi hangulattal rendelkező írások születtek a skirmish játékokról, akit érdekel, látogasson el nyugodtan oda. ;)

NickelADeón 2012.08.28. 15:12:52

OFF: Parra él még? Majd' egy éve nem cikkezett...

_Rorschach_ 2012.08.28. 23:29:03

A post-hoz: maga a világ egyik nagy kedvencem, Ian Watson 40K univerzuma szvsz verhetetlen, a maga nyomasztó mivoltában, de a játék nem fogott meg (a festés miatt sem -kézügyesség zéró). Persze nem zárkózom el semmi jó elől... :D

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.29. 07:59:41

@Desrix: abszolút jöhet egy ilyen cikk, sőt, mindenféle társasjátékos és tabletop cikk is jöhet

_Nagy Krisztián_ 2012.08.29. 08:55:16

@NickelADeón:
Még életben van, nem is olyan rég feltámolygott hozzám Detention-t nézni... ami nem utolsósorban kibaszott zseniális film.

Maya-- 2012.08.29. 17:18:19

szeretem Parra-t!..bele is szoktam kotni. de csak ezert :) amugy kar, hogy nem ir...

Chavez 2012.08.30. 11:39:47

@NickelADeón: Kint van a Parraolimpián.

Maya-- 2012.08.30. 18:49:45

@Chavez: nekem jol all a kerdezoskodes. gyere vissza a forumra!

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.08.30. 21:10:01

Chavez, te miért nem írogatsz már ide?! Meg úgy ámblokk mi van a régóta nem publikáló szerzőkkel?

Chavez 2012.08.30. 21:21:21

@Gevin: Na jó, azt hiszem itt az ideje, hogy kiderüljön. Rusznyák Csaba valójában nem más, mint egy közös nicknév, amit a geekz egész stábja használ. Így egyszerűbb volt.
:)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.30. 22:01:41

@Gevin: nem beszélhetek mindenki nevében, de nehéz éveken át tartó lelkesedést fenntartani úgy, hogy tök ingyen dolgoznak. És ők tök ingyen dolgoztak-dolgoznak. Hirdetési pénz ebből nincs - a "hirdetésre kiajánlott blogoknál" sincs lószar sem - és lelkesedni olyasmiért, amiből max annyi van, hogy elmehetsz ingyen sajtóvetítésekre, nehéz.

Ez teljesen érthető.

De mint hobbi, például bennem lassan, a kritikaíró-kedv újragerjed..............

Chavez 2012.08.30. 22:10:14

Én mondjuk fizetés mellett is lusta lennék.

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.08.31. 00:56:25

@Chavez: Annyira sejtettem :)

De akkor Feri, a Rusznyákban mitől él még a csillapíthatatlan lelkesedés, ha egy forint nem jár érte?:)

Amúgy értem én, teljesen, csak valahol úgy tört meg ez az egész, hogy paff - és egyszer már csak Rusznyák frissítette a blogot.

Egyébként meg nem azér' kell lelkesedni, mer lóvé meg ingyen sajtóvetítés van belőle, hanem magáért a filmért, könyvért, sorozatért, képregényért..ami meg mindenkibe pislákol még takaréklángon, különben nem kommentelne néha be valaki valami témába vágót.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.31. 04:01:43

@Gevin: Rusznyák eredettörténetét senki nem ismeri. Állítólag denevérek nevelték fel, és képes minden nyílászárón áthatolni.

Utolsó bekezdés pedig nagyon szép, úgyhogy csak annyit mondok rá, hogy igen, mindenkinél "pislákol". Mert évek elteltével, lóvé nélkül *max* pislákol. De még ez is rendes részükről.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.31. 04:02:34

@Gevin: persze, állami pénz után kuncsoroghatnánk, de egyrészt nem kapnánk, másrészt ahhoz, több publikációtól eltérően, nekem nincs pofám.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.31. 04:03:32

@Gevin: nem én vagyok a publikáció. Reggel 4 óra van.

Rusznyák Csaba 2012.08.31. 07:23:37

A lelkesedés, akarás stb megvan, a dolog idő kérdése. (Amiből lassan nekem is egyre kevesebb van...)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 08:49:15

nagyon sajnálom, egyik első, és máig egyik kedvenc blogom a geekz, sajnálom, hogy "haldoklik", de legalábbis agonizál/kómában van.

NickelADeón 2012.08.31. 09:29:28

Fel kell nevelni az utánpótlást :) Akik még suli mellett írnak lelkesen, a csajokért (van ilyen? csajozott már be poszt miatt geekzes?) meg magáért a geekeskedésért. Így is a legjobb blogok egyike! Csak menjen így tovább, meg legyenek európai képregényajánlók (hallod, Krisztián?) meg mindenféle kontent meg Parra meg a többiek néha.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 09:39:31

@NickelADeón: csajozni ezzel??
nem tartom túl valószínűnek, de cáfoljatok meg. :D

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.31. 09:46:15

@doggfather: ja, én is ezen döbbentem le :))) mindennel lehet - ezzel nem :D :D pl. jártál te már az ELTE filmelmélet szakán? azok a srácok születésükkor láttak puncit utoljára :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 09:50:27

@Wostry Ferenc: :D van egy két ilyen szak/egyetem még. :D

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.31. 09:51:57

jóvan, írok egy kritikát, basszátok meg... :)

Rusznyák Csaba 2012.08.31. 09:52:07

Hát maradjunk annyiban, hogy ha csajozás terén a cikkírásra volnánk kénytelenek hagyatkozni, igen nagy szarban lennénk:)

szoni_ 2012.08.31. 10:03:45

akik suli mellett írnak, azoknak a szüleik adják a hamit a szájukba...erről ennyit.

én a főnökkel értek egyet. fizetés nélkül csinálni valamit hosszútávon nem lehet, nem hogy nem lelkesítő, de egyenesen demotiváló.

Megoldást persze nehez találni, az állami pénz pedig egy gusztustalan téma...és hosszútávon megint csak a saját lábonállásra kell koncentrálni...

ráadásul elég sok problémás velejárója van ezeknek a filmes oldalaknak...pl. hogy nem elég nagy a vevőköre...szóval vagy a vevőkör szélesítésére menne el az idő - és itt jönnének a kompromisszumok - vagy egy meglévő, széles közönséget vonzó szolgáltatással fenntartani ezt az eredeti céllal működő cuccot... azt hiszem kicsit félresikerül a fogalmazásom...mindegy.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.08.31. 13:49:08

Fene tudja, csajoztam már közösségi oldalról, hogy az ott megjelent, jobbnál jobb cikkeimnek ebben mekkora szerepe volt, azt nemtom.

Ide meg mindenki nyugodtan küldhet be anyagot, nem?

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.08.31. 14:36:12

Mármint beküldeni lehet, legfeljebb nem jelenik meg. Tévedek?

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.08.31. 14:37:29

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: a delikvens megkérdi, hogy érdekel-e minket a téma, amiben cikket gyártani szándékozik. Ha érdekel minket, küld egy próbacikket, és ha az jó, lehozzuk.

Maya-- 2012.08.31. 17:30:35

1. nem lehet ezzel csajozni, megcsak egy balfasz kepet sem kaptak :)..nem irom le, hogy mirol.

2. reg tudom, hogy haldoklik, de mivel a magyar filmesblogok kozul ez nekem tetszik, ezert tamogatom, kommentekkel..nem tudtam, hogy penz kell. komolyan. mivel en megtudom kulonboztetni azt a cikket mit hobbibol irtak attol mint amelyiket penzert, ezert azt hittem, hogy ugyamugy mindenki jol all anyagilag, s ezt csak kikapcsolodasbol/pihenesbol csinalja. mint pl. en a kommentelest. ezert ezt most fura volt hallanom. itt.
es konkretan ki is irom, hogy ezek a cikkek jobbak mint a penzes cikkek. en raerzek az ilyesmire.
na meg azt is hiszem, hogy ebbol, meg ha fizetnenek erte, sem lehetne megelni. mmint filmes blogra ertem. de ha mas orszagban lenne a blog es masegyebbel is foglalkozna mint a mostani temak, nagyon jol keresnenek vele. nem csak jol, hanem nagyon jol. ezt mar biztos, hogy mindenki tudja.

3. miutan van egy eleg szar tapasztalatom a blog forumjarol, meg ugy altalaban a "regen lelkesen dolgoztunk rajta, de mara mar nincs motivacio" blogokkal kapcsolatosan, en azt mondom, hogy ennek nem lesz jo vege, kar huzni-nyuzni.

4. tudok olyan blogrol, melyik bezart 3 eve, es megis mindennap mindenki benez, es irogat kommentet. ez igy ment egy par honapon keresztul, es akkor visszajott a blogger, es o is kommentel mindennap :)..rohogjuk, de van egy varazsa. nem vicceltem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 19:18:04

@Maya--: örülök, hogy nem én hoztam fel a kép témakört. ;)

Maya-- 2012.08.31. 20:40:14

@doggfather: elavult tema..s rosszul sult el. mondjuk en is mit hulyeskedek ilyennel egy geek blogon :)..hat, ha mar ugyis meghal a blog, akkor emlegessuk fel az elmenyeinket :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.08.31. 20:45:38

@Maya--: esetleg lehetne egy utcsó poszt. :D

(na nehogy temessük feleslegesen) de ha neaggyisten mégis eljönne, akkor csak kell egy JÓ utcsó poszt. ;)

Maya-- 2012.08.31. 21:04:06

@doggfather: igen, legyen egy JO utcso poszt, minden szerzotol, es en folajanlok 100 eurot dijkent a legjobb cikkert..na, mit szolsz, hozza?

(igaz, tavaly a baratom segitett penzel egy nagyon tehetseges sracot, hogy boldoguljon a nagy kreativitasaban. errefel a fiu, ugy elokoskodta a muvet, hogy kritikan aluli. ott voltam a kiallitason. ugy tullott a muvesz a celon, hogy kimentem rohogni. nem viccelek. a baratom megkerdezte tole, "hat en ezert szponzorizaltalak, hogy ekkora kretenseget csinalj?" a fiatal muvesz azt valaszolta, hogy o mindig is ezt akarta megcsinalni, csak nem volt ra anyagi lehetosege :/..most is rohogok, ha eszembe jut. :D )

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.09.01. 10:10:51

Kicsit még korai a károgás, nem? Én örülök, ha bármi megjelenik itt.

Maya-- 2012.09.01. 11:09:49

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: komolyan itt nem karogott senki ! mindenki ertette, hogy mirol beszelgettunk. szerinted en nem orulok, ha megjelenik itt valami? mit gondolsz miert biztatom oket, hogy jo amit csinalnak.

(amugy, hogy jol elore tudok latni a jovoben, kb. kepes vagyok 5-6 lepes elonyre szert tenni, barkivel szemben, az nem az en hibam :))

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.01. 13:10:05

@Maya--: Ó, 100 euróért én meg talán újra blogolnék:D

Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy nem hal be a Geekz. Előfordul néha, hogy egyik másik oldal kissé leül, de aztán feltámad.

Maya-- 2012.09.01. 17:31:12

@koimbra: jo :)..de azert itt most Wostrytol nem szebben nezett volna ki egy Ex.2-es kritika? semmi guny nincs bennem, mikor ezt kerdezem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.01. 17:36:57

@koimbra: remélem/jük magadra is gondoltál most. ;)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.01. 17:57:22

@Maya--: Ó, dehogynam, nagy örömmel olvasnám Wostry Úrtól az Ex 2 kritikáját. Főleg, ha pozitív végkicsengésű lenne:)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.09.01. 18:24:01

Gyerekek, nyugiiiiiiiiiiiiiiii :))))))))) Ferike visszahozza a Geekzet, nem kell beszarni :) Rusznyák meg minden dicséretet megérdemel.

neozed 2012.09.01. 18:35:14

Alig várom, hogy elkezdhessem festeni a figurákat:)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.09.01. 18:39:30

@neozed: most hoztam el a te dobozodat is, holnap átadom! :)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2012.09.01. 21:05:13

két pillanatra nem nézek ide, és máris punettik repkednek az éterben?!
én naiv meg azt hittem, itten a csendesen festegető, terepasztal-rendezgető hobbisták közt izgalmat maximum egy "eredeti" karkasoni harcipáncél felbukkanása tudna okozni!

szoni_ 2012.09.02. 11:03:08

Na most akkor hol az a poszt? :P

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.09.02. 11:13:08

@szoni_: nem vagyok otthon, a hazai gép biztonsága kell a megszüléséhez. hamarost lesz! méghozzá egy olyan film kritikája, ami réges-rég meg lett ígérve.

@LadyCarambole: közeljövőben igyekszem majd több tabletop meg ilyesmi bejegyzéssel felizgatni a rajongótábort.

Rusznyák Csaba 2012.09.02. 11:32:12

@Maya--: @koimbra: Expendables 2 szar. Ha Wostry erre is öt csillagot ad(na), kilépek:)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.02. 12:28:54

@Rusznyák Csaba: Úgy rémlik, hogy neked már az első sem jött be igazán és mintha a 80-as évek akcióiért sem rajonganál.

Rusznyák Csaba 2012.09.02. 12:59:00

@koimbra: Az első még megütött egy közepes szintet, ez már gagyi. Nem szimpatikusan/nosztalgikusan gagyi, hanem csak gagyi. És nem, "rajongója" nem vagyok a '80-as évek akciófilmjeinek, de van egy jó pár, amit szeretek.

Maya-- 2012.09.02. 13:21:29

@Rusznyák Csaba: @koimbra: lattam az ejjel. Stalone kikerekitett szemoldoketol osszeesel :)..valoban, elismerem, hogy a forgatokonyv Tom es Jerry, nem Asterix, mert az melette kemeny. :)

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2012.09.02. 13:24:43

@Rusznyák Csaba: Na látod, "közepes szint" és nem vagy rajongója a 80-as éveknek. Én viszont totál odavoltam az elsőért is. Ebből érzem, hogy én kellemesen fogok szórakozni rajta. :)
Egyébként örömmel olvasnék róla kritikát itt, még akkor is, ha lehúznád a filmet. Hisz ide mindig jó betérni olvasgatni.

Maya-- 2012.09.02. 13:32:53

@koimbra: szorakozni fogsz rajta. nekem jobban bejott mint az elso :)..igaz, sok fugg a hozaallasodon, de foltetlen nezd meg! nekem tetszik. talal ezekhez a szineszekhez. jo.

NickelADeón 2012.09.03. 09:59:49

@Maya--: Olyan fotót ossz meg, amin a háttérben a geekz felülete van, hogy elhiggyük, hogy nem úgy nézel ki, mint Kevin Smith.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.09.03. 10:08:29

@NickelADeón: ha a munkásságából nem derült volna ki, Ő a magyar Kevin Smith.

szoni_ 2012.09.03. 13:31:56

nekem is 2-es tetszik jobban.

Maya-- 2012.09.03. 19:16:16

@NickelADeón: nem a pofamrol volt szo..de mondjuk azt csak az igazi pasik ertettek :)

Maya-- 2012.09.03. 19:19:09

@Wostry Ferenc: menj mar valahova...legalabb cikket irni. mert az igergetesben, te nagyobb kiraly vagy mint en !..ugyhogy tudod a dolgod :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.04. 08:21:54

@Maya--: ígérgetésben nálad nagyobb király(nő) nincs a földön, csak jelzem!

Maya-- 2012.09.04. 18:20:06

@doggfather: nemisigaz! egyszer majd bekuldom :)

LadyCarambole · http://kigondoltam.blog.hu 2012.09.04. 21:47:24

@Maya--:
remélem tudod, hogy a képedre fognak távrejszolást rendezni, és a végén pontozzák majd, hogy kinek sikerült egyenletesebb bajuszt rajzolni!

walter white 2012.09.05. 11:14:08

@Rusznyák Csaba: az Expendables elso resze is szar volt.
abbol az otletbol, hogy osszecsoditik az osszes 80s akciohost egy olyan filmet kellett volna osszeehozni, amiben Arnold a Terminatort, Sly a Rambot, Jet Li egy shaolin szerzetest, Van Damme egy ketrecharcost, Chuck Norris pedig Braddock hadnagyot jatsza.

szoval mindenki azt a szerepet amiben anno unnepelt sztarok volt, ha a jogdijak miatt ezt nem lehet kivitelezni, akkor el lehet hagyni a brandeket, neveket, de Arnoldnak mindenkeppen egy robotnak kellett volna lennie :)

walter white 2012.09.05. 11:18:35

@Maya--: biztos kommenteltel mar a Geekz FB oldalan, megtalaljuk azt a fotot.

Maya-- 2012.09.05. 15:51:43

@LadyCarambole: igen? :)..na kapnak ok fotot!! :P

Maya-- 2012.09.05. 15:56:54

@walter white: a teljes realis nevem: K. Cornelia Maya, nem viccelek, itt vannak akik tudjak ;)..de a pofas pofa konyvrol levagyok iratkozva :)) , egyszer rajta voltam reges-regen..egy messzi-messzi galaxisban..

Maya-- 2012.09.05. 22:26:28

@walter white: nem :))..az enyem a teljes nevemmel volt. amugy nem hiszem el, hogy rakerestel. nagy figura vagy! :)

Gevin · http://mediaviagra.blog.hu/ 2012.09.06. 13:40:04

@Wostry Ferenc: hol a fenében van a beígért kritika?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.09.06. 14:09:10

@Gevin: elsikkadt a nagy moziban csönd legyen komment áradatban. :D

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2012.09.06. 16:02:36

@Gevin: amint lesz annyi időm hogy megnézzek 1 filmet

Maya-- 2012.09.06. 17:51:24

@Rusznyák Csaba: miert nem irsz? ..nem hiszek egy kortyot sem Ferikenek, olyan mint en. :(

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2012.09.25. 13:36:47

Visszakanyarodva a drága-nem drága kérdéshez, valahol olvastam egy interjút az egyik GW-s fejessel, aki elmondta, hogy nagyon jól tudják, hogy túlárazottak a termékeik, de szándékoltan így pozícionálják a márkát (egyébként Steve Jackson és Ian Livingstone, a Kaland-Játék-Kockázat könyvek írói alapították a GW-t).
Én is ráköltöttem már a dologra egy rakás lóvét, de ha belegondolok, hogy mondjuk 25.000-ért megveszek egy regimentet, amit utána fél évig rakok össze és festek ki, akkor már megéri, mert elég hosszan leköt. Meg hát aki beleszerelmesedik, az úgyis megoldja, hogy legyen rá pénze.
Sok mindenki amiatt értetlenkedik, hogy drága, és még nekem is kell összerakni/kifesteni?! Ember, pont az a lényeg, hogy hosszú munkaórák után büszkén ki tudd tenni a vitrinbe, hogy ez az én kezem munkája. Én élvezem, leköt, és soha nem gondoltam róla, hogy nulla kézügyességgel 3-4 centis figurákat fogok festeni.
süti beállítások módosítása