Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Geekz Podcast 2 - A dolog a szekrényből!

2011.02.09. 08:22 Wostry Ferenc

Vajon valóban túllihegett film volt-e a Hibrid? Ki a frász rendezte a Frequency-t? Lehet-e olyan névvel, hogy Isaac Florentine, élvezhető b-akciófilmet csinálni? Melyik Shane Black legjobb filmje? Melyik a legélvezhetőbb Legenda vagyok-adaptáció? Rá tudom-e bírni beszélgetőtársaimat a Stieg Larsson-féle könyvek aggresszív-feminista olvasatának elfogadására? (Nem.)

Ilyen és ehhez hasonló horzsolós témákat vitatunk meg a Geekblog podcast-sorozatának új részének első felében, a második felét pedig John Carpenter munkásságának kivesézésével töltjük - pontosabban csak belekezdünk (és eljutunk a Ködig), hiszen a téma olyannyira sűrű, hogy kénytelenek leszünk majd a következő alkalommal folytatni.

Beszélgetőtársaim ezúttal Lehota Árpád és Rusznyák Csaba. Az új epizódot innen lehet letölteni, a korábbit pedig eminnen. Az új epizód minősége mérföldekkel jobb, ugyanis hozzánk vágtak egy diktafont.

18 komment

Címkék: horror podcast

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr742648310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.02.09. 11:13:33

Érezhetően jobban sikerült mint az előző. Informácó dús és szorakoztató volt. Pont jókor raktáttok fel, volt mivel kitöltennem a lukas órám :D.

Blacktől szerintem is Kiss, Kiss, Bang Bang a legjobb.

A Legenda vagyok szerintem annyira nem rossz (A CG tényleg gyenge), engem moziban lekötött. :/

Kihagytátok a feldolgozások közül az I'am Omega-t :D. 2007-es Assylium produkció.

Amúgy a Frequency rendezője: Gregory Hoblit.

Az Enter the Dargon nagyon jó, de nálam egy szinten van Way of the Dragonnal.

Nekem a az első két regény marhára bejött (a filmeket most nézzem majd meg a hetekben). Végig izgalmas, csavaros, élvezetes. Mondjuk a figura egy kissé néha tulzás, de a könyvben ez annyira nem feltünnő.

A Black Swan egyre jobban érdekel (hála a sok jó véleménynek). A True Git is nagzon érdekel és nem érdekel, ha nem annyira Coen film elég, ha egy marha jó western.

Carpenter egy zseni, sajnos sok filmjét nem láttam (igy az újakat sem) még. De amit láttam azok kifejezetten jó (bár a Haloween az nem öregedett olyan jól - a 12 perccel hosszabb TV változat szerintem kicsivel teljesebb - , a Black Christmas jobb szerintem). Nekem a They Live és a The Thing a kedvencem, de a Big Trouble is remek szorakozás.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.09. 13:17:56

Természetesen azokról is lesz szó, csak legközelebb :)

clive. 2011.02.09. 14:32:29

Imádom ezeket a beszélgetéseket hallgatni. Nagyon jó volt.
A Halloween szerintem is tökéletes horrorfilm. Minden porcikája a helyén van. Megemlíteném, hogy nekem az a jelenet a kedvencem, amikor a kigúnyolt kis srác kirohan a suliból és épp Myersbe ütközik és abban a pillanatban megszólal a zene. Attól a jelenettől mindig kiráz a hideg. Olyan méltóság, tökéletesség és erő van ebben a rendezésben (ami az egész filmet is belengi), hogy eszméletlen.

clive. 2011.02.09. 14:35:11

De például azokat a momentumait is imádom, amikor a háttérben becsukódik egy üvegajtó és visszatükröződik benne Myers (maszkos) arca, meg amikor Myers csak elmegy a háttérben stb. Ezek olyan mindent átható fenyegetettséggel töltik meg a filmet, amit csak nagyon kevesen tudtak megismételni.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2011.02.09. 14:45:04

@clive.: Az tényleg remek jelenet, és valóban érezhető egy fajta feszültség az egész film alatt pont az ilyen apró feltünések miatt.

manuva 2011.02.09. 15:24:28

És még mindig Pelham! Megunhatatlan ez a zene!

manuva 2011.02.09. 15:26:49

Jó nagy szekrény lehet! Kényelmesen ki lehet benne nyújtózni?

7thArT 2011.02.09. 16:13:31

érezni, hogy inkább a Carpenter részre összpontosít a podcast, sok más filmről hallgattam volna többet is...
Lisbeth Salander és története totál félre van itt értve, de minek ismételjem magam...úgyis szarul venné ki magát...
De igazatok lehet, Lisbethnek csöndben, egy mindenki által kihasznált ribiként kellett volna tűrnie sorsát...

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.09. 16:46:08

@szoni_: messze nem állítottam még csak hasonlót sem, de ettől ne zavartasd magad, bár ahogy látom, nem zavartatod :) Nem, Lisbeth Salandernek, ennek a fikciós figurának nem kell tűrnie a sorsát - én mindössze azt kívánom, hogy Stieg LArsson, aki valós személy (volt), nem egy ilyenfajta dögunalmas pellengér-figurába és/illetve sematikus példabeszédbe csomagolta volna a mondandóját.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.09. 16:47:42

@manuva: nem, és felvétel után olyan szag van, mintha az elkeseredettséget sütötték volna meg rezsón.

mesko 2011.02.09. 19:53:18

szekrény???..na most küldöm rátok Michael Myers-t:D
nem láttam az összes Haloweent, de majd Haloween elött pótolom:)
szóval a Köd az jó?..nem láttam azt sem

a nő meg maradjon nő!, veleszületett manipulatív képességeit csak így tudja felhasználni, sajnálom de másképp nem működik:)
jó nagy bolond kéne legyek, hogy úgy viselkedjek, vagy arra törekedjek, hogy hasonlítsak a pasikra, na ne már..a múlthéten is elengettek a rendőrök egy figyelmeztetéssel:)), pedig ahogy én vezetek..az nem semmi!

ja, a filmet amelyik kiváltotta azt a feminizmusról szóló dolgogat, nem láttam.

annyit hozzátennék mint csaj a horror filmekről, hogy amikor elkezdtem nézni komolyabb mennyiségben őket, a srácok figyelmeztettek, hogy az normális reakció, ha netalán úgy reagálnék rá, mint a pornóra:D
tehát a csajokat hidegen hagyja a pornó, mig a srácok azok elmen... tőle, nem írtam ki, hisz nem nőies:))

ugyamúgy a podcast egyre javul

7thArT 2011.02.10. 10:18:32

@mesko:

A film nem arról szól, hogy egy nő férfi akar lenni.

A podcast sztem hibásan a feminista jellegre és a bosszúvágyra rakja a hangsúlyt. Én miután megnéztem moziban - előtte nem hallottam róla - egyáltalán nem a feminista jelző jutott eszembe rögtön. Egyébként is a feminista szó már annyi plusz jelentéssel bír...ki tudja, kinek mit jelent. Nekem azt biztos nem, hogy a nők férfiak szeretnének lenni, vagy hasonlítani szeretnének rájuk.
Lehet, h vannak nők, akik némileg bosszúvágyukat élik ki a filmben, ám ha csak ennyit látnak, ők ugyanúgy rosszul állnak hozzá, mert a szerzőnek sztem nem ez volt a célja.

Ami a manipulatív képességeket illeti, képzelj el egy olyan szitut, vagy személyt, aki vagy már elvesztette valami miatt ezt a képességét/lehetőségét, vagy ki sem tudott alakulni nála, mert egyszerűen olyan körülmények közé került, ahol nem hogy ezek szóba sem jöttek, de lehetőségeinek száma egyenlő volt majdhogynem a nullával. Ezzel nem azt mondom, hogy Lisbeth választott feltétlen jól, ez egy érdekes variációja annak, hogy milyen az, ha egy nő megpróbál a sarkára állni ilyen helyzetben, és milyen az, amikor nincs nagyon más választásod a túléléshez.
Persze, lehet még várni a megmentő személyre, elhagyni a környezetet - ha van rá lehetőséged és pénzed, ahogy a másik lány tette -, bízni a törvényben - ami itt sem jön szóba -, stb.

mesko 2011.02.10. 17:36:05

@szoni_: köszi:), én nem bánnám, ha valaki ide írná a könyv és a film címét is, mert őszintén fogalmam sincs róla..
máskülönben, ha jól értettem, a geegzesek sem voltak egy hullámhosszon, Wostry ütte ezt a feminista vasat, de a többi nem..én meg csak arra reagáltam, hogy ne legyen már egy nő pasi.
de sem a könyvről, sem a filmről nem tudok semmit..
az a helyzet, hogy abszolút sorsszerűen olvasok, vagy nézek filmet, s úgy látszik, ez most nálam valahogy kimaradt.

Konya Sándor 2011.02.10. 19:03:20

Remek podcast lett, nagyon szórakoztató volt! Ami Carpenter-t illeti, én nagy rajongója vagyok, a Halloween valóban egy b*szottul jó film, a 13-as rendőrörs ostroma pedig régi kedvencem. És tudom, ezzel lehet egyedül vagyok, de az az igazság hogy a későbbi filmjeit is nagyon szeretem. Például a Mars szelleme - akármilyen buta - rohadtul szórakoztató számomra, és egy remek B-filmnek tartom, ahogyan a Vámpírokat is (bár ezt jobbnak mondanám a Marsosnál), és a Menekülés Los Angelesből is kedvenceim közé tartozik, mert pocsék CGI ide vagy oda, mégis egy iszonyat hangulatos és vagány kis film az is.

Ja és Isaac Florentine tényleg jó! A Ninját kifejezetten bírom.

7thArT 2011.02.11. 11:29:38

@mesko:

Film és könyvcím: A tetovált lány.
Ha jól tudom, lassan a 3. rész fog menni a mozikban, mert egyébként egy trilógiáról van szó...
A könyvet én nem olvastam, és habár többrészes a sztori, sztem az első, A tetovált lány címen futó film önállóan is teljesen megállja a helyét.

Ebeneeeezer Goode 2011.02.17. 13:43:22

Nagyon jó lett a podcast. Ideális egy agyrohasztó munkanap után a kocsiban hallgatni.
süti beállítások módosítása