Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

The Good Guys

2010.06.20. 20:10 Magócs Dávid

Először egy rövid bemutatkozással szeretném kezdeni. Artemis vagyok, geek-ké válásomról nagyrészt nagybátyám tehet, aki tízéves koromban a kezembe nyomta Asimov mester Alapítvány trilógiáját. Azóta könyvek, filmek és sorozatok százait fogyasztottam el, hasonló és kevésbe hasonló kategóriában, ennek köszönhetően vagyok most itt, hogy átadjam egy részét ennek az időközben felhalmozódott információnak. Nagyrészt sorozatos, filmes hírekkel fogok jönni, illetve tervezek jónéhány könyvkritikát is, nem lesz hiány semmiből sem, ígérem.

Csapjunk is a lovak közé, egy igazán aktuális sorozat a mostani kiszemeltem, nevezetesen a FOX legújabb üdvöskéje a Good Guys, ami azonnal kedvencemmé vált és remélem hasonlóan fog másoknak is, akik velem együtt odavannak az oldschool megoldásokért. Egy kicsit Guy Ritchie filmjeit idézi a sorozat, a beállítások és a képernyőn megjelenő feliratok miatt, amelyekre mindig fel van építve valami poén. Igen ez egy kőkemény akcióvígjáték, ami főként a karakterekre épít és teszi ezt brilliánsan.

Adott egy kiöregedő, antigeek rendőr, aki a billentyűzet verésén kívül nem nagyon ért a számítógépekhez, ráadásul egy Skynet féle összeesküvéssel gyanúsítja őket, meg persze ott van a tökéletes ellentéte, a fiatal, számítógépekhez értő, karrierista pali, aki büntetésként került a részleghez. Részlegüket talán túlzás is annak nevezni, hiszen pitiáner bűntények megoldásával foglalkoznak (pl. ellopott párologtató, feltört cukorkaautomata), amelyek aztán elvezetnek egy sokkal nagyobb bűntényhez. Az egészben az a legjobb, hogy a történet és a karakterek nem erőltetettek, általában ez szokott lenni a legnagyobb problémája a hasonló típusú koncepcióknak.

A másik dolog amire még kiválóan építkeznek az alkotók, az az idővel való játszadozás. Mondok egy példát: megmutatják nekünk, hogy mi lesz 5 perc vagy fél óra múlva, ami általában egy nagyon vicces jelenet, majd szépen visszatekerik az egészet és láthatjuk hogyan jutottak hőseink abba a kínos szituációba. Tudom nem új dolog, de mégis egy apró gyöngyszem, amit remekül kihasználnak.

Aztán itt vannak a mellékszereplők, akikről egyre többet tudunk meg, ahogyan bajszos főhősünk életébe is egyre mélyebb betekintést nyerhetünk minden egyes résszel. Ő ugyebár több évtizeddel ezelőtt megmentette a kormányzó fiát és azóta is felemlegeti mindezt, mint a rendőrszakma fénykorát, nameg a híres neves partnerét is Frank-et, akiről később kiderül, hogy pont hősünk miatt kapott idegösszeroppanást. A sorozatban van persze akció is, ha az eszement, vadul ide oda lövöldözést annak lehet nevezni, vagy a pisztolyát nevetségesen forgatni tudó fószert lehetne még felhozni, aki rögtön az első részben felbukkan, mint a világ második legjobb bérgyilkosa.

Az akció, a félnótás rosszfiúk és a kimaradhatatlan helyzetkomikumok elengedhetetlen kellékei az ilyesfajta humornak, akinek mindez bejön nem fog csalódni ezt megígérem. Eddig 3 részt élt meg a sorozat, az első évad 12 részes lesz, ami viszont aggasztó lehet az a pocsék nézettség, így nem feltétlenül számíthatunk 2. évadra. Ez a minőségen semmit sem változtat, az eddigi 3 rész hozta a pilot-tal megalapozott színvonalat, én csak reménykedni tudok egy második évados folytatásban, mivel kezd a szívemhez nőni és ki nem kapható mindig, egy sírva röhögős 40 percre.


 
 

12 komment

Címkék: akció vígjáték 4csillagos tévékritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr662096335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A. B. Normal 2010.06.20. 22:49:41

[szerkesztő után sikolt]

Magócs Dávid · http://geekz.blog.hu 2010.06.20. 23:54:43

@A. B. Normal: Értékelem a hozzáértésed, kifejtenéd bővebben?

Edgar 2010.06.21. 02:39:23

@Artemis: Azt hiszem, a vesszők helyére céloz abban a bekezdésben, ami úgy kezdődik, hogy "Adott egy kiöregedő..."

Kíváncsivá tett ez a szöveg, meg is néztem az első részt. 100% parti, sekély de igen szórakoztató. Ha a többi részben is tartják a szintet, akkor ez nyári, kikapcsolódós sorozatnak ideális.

Klunks · http://aperegrinus.tumblr.com 2010.06.21. 10:40:42

Valóban nagyon szórakoztató sorozat, a pocsék nézettség ellenére pedig mégis bizakodhatunk egy kicsit a második évadban, hiszen külföldi co-produkcióban készül a sorozat miáltal jóval kevesebbe kerül a FOXnak.

Rekkashinen 2010.06.21. 15:13:42

Egy lektor nem ártana:D ha szeretnéd ajánlhatok egyet:P

winghealer 2010.06.21. 15:45:23

@Artemis: Olyan a Sorozatjunkien időnként megjelenő lelkes amatőr vendégblogger feelingje volt az írásnak már a bemutatkozó résznél is.
Ez önmagában nem gáz csak az állandó és időnként idetévedők nem ezt szokták.

Ne lombozódj le (a kritikáktól), lesz ez jobb is!
Minél többet írsz annál jobb.

Annyira azért volt jó a kis szösszeneted, hogy ma este Good Guys megy a tévémben.

Magócs Dávid · http://geekz.blog.hu 2010.06.21. 16:12:45

@winghealer: A cél ez volt, távolról sem akartam túlzottam kritikus szemszögből megfogni a sorozatot, inkább egy jó hangulató ajánlónak szántam.
Az építő kritikának mindenképp örülök, köszönöm is, ígérem megpróbálom jobban összeszedni magam.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2010.06.21. 18:04:39

Artemis szard le a grammar-trollokat, fasza cikk lett, csak így tovább!

A. B. Normal 2010.06.21. 19:32:29

@Artemis: Hátrább az agarakkal. Vagy agyarakkal? Mégsem vagyok hozzáértő, na mindegy. Szerintem kár grammar-trollt kiáltani, épphogy nagyon óvatosan szólaltunk meg. Magas a geekz színvonala, nincs mit tenni, és ehhez fel kell nőni az újaknak is. Ezért javasoljuk az őstagoknak, hogy támogassák Artemist. És csakazértsem említek meg egyetlen gondot sem, tessék keresgélni.
Amúgy gratula, hajrá, meg minden, de várjuk a további oroszlánkörmöket is :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2010.06.21. 19:58:18

Támogatjuk, meg nem árt ha kicsit edződik, komment-pofonok által. :)

civil68 2010.06.26. 19:37:35

Nekem tetszett!! Lényegre törő volt és nekem szórakoztató. Csak így tovább...
süti beállítások módosítása