Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

TÚLÉLNI A KARÁCSONYT - 10 film, amely garantáltan tönkrevágja a karácsonyi hangulatot

2009.12.18. 15:30 Köbli Norbert (törölt)

Megvolt a vacsi, ajándékok felbontva, együtt a család? Nincs is szebb ilyenkor, mint egy lélekemelő családi moziest. Íme 10 hollywoodi karácsonyi celluloidszörnyeteg, amelyek garantáltan taccsra vágják az ünnepi hangulatot.

1.Túlélni a karácsonyt (Surviving Christmas, 2004)

Nézhetetlen, humortalan „családi komédia” egy öntelt menedzserről (Benjámin Géza Affleck), aki családot bérel magának, hogy ne töltse egyedül a karácsonyt. De tényleg. Mitchell (Tök alsó) rosszul fényképezett, ötlettelenül rendezett filmje, mely valahol az Apádra ütök és a Szellemes karácsony között képzeli el magát, tökéletesen hihetetlen alaphelyzetre épül, a figurák egytől egyig idióták, és még a legalapvetőbb poénok sem működnek. Affleck karrierje legpocsékabb alakítását nyújtja egy Adam Sandler után kiáltó szerepben, kiérdemelve a minden idők legrosszabb komikusa címet is, míg James "hova jutottam" Gandolfini és Catherine O’Hara játéktér nélkül asszisztál neki. Christina Applegate egyébként aranyos, szépséges barátnő.

2. Kelekótya karácsony (Christmas With the Kranks, 2004)

Bődületesen elhibázott, offenzív, humortalan „ünnepi családi komédia” egy kertvárosi házaspárról, akik elbúcsúztatják egyetemista lányukat, és életükben először megkísérlik megúszni a karácsonyt. Chris Columbus csapnivaló forgatókönyve, mely John Grisham önéletrajzi ihletésű bestsellerén (Skipping Christmas) alapul, minden sarkon a legócskább fordulatot veszi, és a hajszálvékony társadalomkritikát régi jó összamerikai cukormázzal önti nyakon. Joe Roth rendező annyira nem bízik a könyvben, hogy színészeit kegyetlenül túlpörgeti: Tim Allen és Jamie Lee Curtis karrierje legrosszabb alakítását nyújtja. Dan Aykroyd pokoli ellenszenves az erkölcscsősz szomszéd szerepében.

3. Égiposta (Dear God, 1996)

Fáradt, humortalan caprai tanmese egy svindlerről (Greg Kinnear), aki életében először munkába áll, és a posta leghátsó raktárában válaszolgatni kezd az Istennek címzett levelekre. Garry Marshall (Micsoda nő!) a törődés legkisebb jele nélkül vitte filmre az amúgy is harmatgyenge forgatókönyvet; az eredmény egy nézhetetlen fércmű, amely a tévében sitcomként sem állná meg a helyét. A színészekből hiányzik a meggyőződés, Kinnear (aki a Sabrina sikerét itt próbálta leading man státuszra váltani) legjobb esetben is csak közepes, Laurie Metcalf és a többiek irritálóan túljátsszák viccesnek gondolt szerepeiket. 112 perc ebből a filmből – és bárkiből ámokfutó válhat.

4.Hulla, hó, telizsák (Reindeer Games, 2000)

Szánalmasan rossz, nézhetetlen szajrémozi, egy legendás rendező utolsó filmje. Egy piti tolvaj (már megint Benjámin Géza) a börtönből szabadulva összejön cellatársa levelezőpartnerével (Charlize Theron), és ezzel akaratlanul is egy kaszinórablási ügy kellős közepébe csöppen. Ehren Kruger idióta, erőszakos forgatókönyve önmagában is kivégezne bármely hollywoodi megaprodukciót, de ha dilettáns operatőr és unatkozó rendező (John Frankenheimer) társul hozzá… nos, ez az eredmény. Az ellenszenves figurákhoz, a csapnivaló alakításokhoz és a „na ne már!” szintű fordulatokhoz béka segge alatti költségvetés társul, mely szavatolja, hogy az ún. akció kimerül egyetlen robbanásban. A kétezres évek egyik legrosszabb filmje, Gary Sinise karrierjének mélypontja.

5. Muszklimikulás (Santa With Muscles, 1996)

Kár minden szó.

6. Kiskarácsony mindenáron (Deck the Halls, 2006)

Úgy tűnik, nincs hollywoodi év nézhetetlen karácsonyi komédiák nélkül. A Kelekótya karácsony és a Túlélni a karácsonyt után egy fogorvos (Matthew Broderick) és egy autódíler (Danny DeVito) méri össze, hogy melyikük háza van csicsásabban kidekorálva. John Whitesell (Gagyi mami 2.) filmje vígjátékként sem működik, de amikor szentimentális ünnepi mesébe fordulna, akkor már gyomorforgató. Broderick a Bigyó felügyelő mellett karrierje legszörnyebb alakítását nyújtja; DeVito immár századszorra is megszívatott szívatót játszik.

 

7. Kőkemény család (The Family Stone, 2006)

Irritálóan közhelyes, arrogáns családi komédia / dráma egy nagyvárosi üzletasszonyról (Sarah Jessica Parker), aki megpróbál beilleszkedni vőlegénye harsány familíájába. Hiába használja fel a műfaj összes kliséjét, Tom Bezucha felületes, hamis forgatókönyve vígjátéknak elviselhetetlen, drámának pedig botrányosan szar. A politikai korrektség jegyében egy rakás ellenszenves karakter sirámait kell hallgatnunk, akik kioktatnak minket a tökéletes modern nagycsalád vezérlő elveire. Nem európai embernek való. Az ígéretes színészválogatott idegesítő, vagy – jobb esetben - semmitmondó játékkal jelentkezik. Diane Keaton fájdalmasan rossz a hippi családanya szerepében.

8. Telitalálat (Lucky Numbers, 2000)

Kellemetlen, nézhetetlen Tarantino-koppintás. Egy tévés meteorológus (John Travolta) Miss Fortuna segítségével megbundázza a lottószámokat, a nyertes szelvényre azonban egyre többen pályáznak. Nora Ephron (A szerelem hullámhosszán) ún. komédiájában egy poén nem sok, annyi sincs - csak ellenszenves karakterek, durva forgatókönyv, pocsék rendezés. Az ígéretes színészek egytől egyig kárba vesznek. Lisa Kudrow a tőle megszokott szőke butuskát hozza, de a szexbomba jelzőt nem rá találták ki.

9. Kinek a papné (The Preacher's Wife, 1996)

Igen-igen gyengécske, végtelenül unalmas karácsonyi tanmese egy kicsiny egyházközség tiszteleteséről (Courtney B. Vance), kinek meggyűlik a baja az élettel. Miközben templomát egy mindenható ingatlancápa (Gregory Hines) fenyegeti, elhidegül gyönyörű feleségétől (Whitney Houston). Az Úr azonban meghallgatja imáit, és egy angyalt (Denzel Washington) küld a megsegítésére. Penny Marshall (Micsoda csapat) filmje le sem tagadhatná, hogy egy 1947-es film feldolgozása: ártatlan hangulata, giccsbe hajló jóindulata, nehezen kivárható tanulsága, sőt még a földre szállt angyal kalapja is a letűnt korszakot idézi. Whitney énekel, méghozzá annyit és annyiszor, hogy minden rajongója elégedett lesz a 125 perces játékidővel, miközben a többiek mély álomba merülnek.

10. Hook (Hook, 1991)

Unalmas, erőltetett, végtelenített mesefilm, a Pán Péter-mítosz és a Karácsonyi ének nyomdokain. Egy munkamániás üzletember (Robin Williams) Londonba utazik családjával, s csak akkor döbben rá származására, mikor ősellensége, Hook kapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit. Spielberg filmje érdekes módon éppen addig a pontig működik, míg fel nem tárul a mesebirodalom: Sohaország ajtaja, és fel nem tűnnek a színen az Elveszett Fiúk. Érződik ezen az első, személyes húsz percen, hogy Spielberg szívből, családapai bűnbánattól vezérelve forgatta, a továbbiakban azonban minden ihlet elszáll belőle. Minden benne van, amit pénz megvehet: sztárok, kosztümök, díszletek, de hiányzik a kaland, a varázslat, az a gyermeki rácsodálkozás, amely a többi Spielberg-filmet naggyá tette. Nagy csalódás.

152 komment

Címkék: 1csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr73254849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GORE Bachov 2007.12.09. 22:33:57

Nekem bejött a cikk, föleg mert egy geci vagyok es kifejezetten szeretem olvasni a fikazast. A Hook annak idejen tetszett, de par eve ujranezve mar idegesitönek es baromi unalmasnak talaltam. Azert a Muszklimikulast nem kellett volna bantani, az a \"film\" szetb*sz rendesen!
Amugy a legjobb karacsonyi filmek szerintem a Bad Santa, a Die Hard 1-2, es a Nightmare Before Christmas.
Meg a Nekromantik, vegülis a szeretetröl es az ajandekozasrol szol!

RoFä 2007.12.10. 13:17:57

Ne feledkezzünk meg az eredeti Batmanről sem. Az is nagyon rendben volt.

RoFä 2007.12.10. 13:19:27

Jó hogy szóltok, még korábban én kezdtem a diehardozást, nehogy elfelejtsem beszerezni az első két részt az ünnepekig. Forralt bor és yippiayee motherfucker, szerintem ideális.

Péter 2007.12.17. 14:01:05

Nos, nem tudom, hogy ki és mikor írta ezeket a kritikákat, de hogy nem ért a filmekhez, az 100%!

Köbli Norbert (törölt) 2007.12.19. 18:28:39

gyerekek, megnéztem a jövő heti tévéújságot, és nagy örömmel nyugtáztam, hogy a fenti filmek többségét leadja karácsonykor a tv2, az rtl klub, a viasat 3 és a többiek!

Chavez 2007.12.22. 14:18:03

Jönnek a kulturátlanok is a blogra, de nem baj, mert ez azt jelenti, hogy legalább sokan olvasnak minket!

keller 2007.12.24. 20:34:17

A Túlélni karácsony nem humortalan, hanem szórakoztató. Meg a Kőkemény család is. Sokkal inkább, mint az SOS szerelem haha

Dr. No 2007.12.28. 12:22:47

Remélem, legközelebb górcső alá kerülnek a karácsonykor szokásosan (idén idegesítő mennyiségben) sorra kerülő Jézus élete, Tízparancsolat, Mózes stb. "karácsonyi vallásos filmek".

Lena 2008.11.21. 14:43:33

Szerintem te szimplán utálod a karácsonyt...szánalmas...

etikone 2009.12.18. 15:09:15

És akkor már kihagytuk a Télapu 2-3-mat, a Karácsonyi Lázat, A Hull A Pelyhest, és a Csingilingi tündérke mindkét kalandját. Ja, majdnem elfeledtem a Reszkessetek Betörők 3-4-5-öt is ha van egyáltalán ennyi rész. És még nálam múltkor verte le az éxíjat a (nagy kedvenc "vakáció" sorozat legutolsó része) a Karácsonyi Vakáció 2.(!) Griswaldékról semmi, de Randy Quaid egy trópusi szigeten tölti a karácsonyt a pereputtyával, ami már télleg szánalmas. Mondjuk az Európai vakációval már be is lehetett volna fejezni egy jó szériát...

clive. 2009.12.18. 16:29:22

Szerintem a Hook baromi jó film, nem való ilyen listára...

mizrolist 2009.12.18. 18:01:44

@Ramiz: bizony, ellenőriznem is kéne, hogy adja-e (mondjuk a film+) idén a Die Hard 1-2-t, vagy kénytelen leszek előásni a DVD-t a karácsonyi hangulat érdekében :D

steflac 2009.12.18. 18:07:06

a kelekótya karácsony pont jó, sőt, kifejezetten jó, felesleges itt említeni! a többivel egyetértek...

Der Beste 2009.12.18. 18:13:51

A Hulla hó telizsák szerintem nem rossz film. De lehet, hogy picit elfogult vagyok Charlize Theron miatt.

Victoorius · http://www.konzolcenter.hu 2009.12.18. 18:25:56

Kinek a pap, kinek a neje. Ízlés kérdése. Egy-kettőt találtam benne, ami egyszer nézhető..

Csak ugye láttuk már őket vagy ötször!

haruka 2009.12.18. 18:30:29

A Túlélni a karácsonyt és a Kiskarácsony mindenáron egy förtelem.
És igen, szenteste csak leadják a Reszkessetek betörőket. :)

Amúgy alap a Karácsonyi lidércnyomás! És meghoztátok a kedvem a Die hard 1-2-re! :))

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.12.18. 18:32:02

Hook és a Hulla hó telizsák szerintem jó.

lutria 2009.12.18. 18:49:31

A cool-on reklámozzák a végső állomás 3.-horror filmet,amelyik arról szól hogy néhányan megúsznak egy balesetet de mivel a halált nem lehet kijátszani egymás után szörnyű halált halnak.
Az utolsó mondat:Kellemes karácsonyt kíván az XY cég.
Köszi,nektek is csak ne olyat mint a filmben szerplőknek!

kutya_zzr · http://www.hegylakok.hu 2009.12.18. 18:59:02

Santa With Muscles, 1996)

Kár minden szó. :))

szcsongor 2009.12.18. 19:05:54

A Hook szerintem is jó, bár legutóbb akkor láttam amikor még új volt :)
Ha már a jó karácsonyi filmeknél tartunk, akkor Karácsonyi Vakáció :) bár aki nem szereti Chevy Chase-t, az ne nézze meg :)

scsaba1 2009.12.18. 19:09:00

@Ramiz:

Ja. Nekem meg a DH2 a kedvenc karácsonyi filmem. Reptér, havazás, terroristák... SZvsz. a legjobban megcsinált DH film.

scsaba1 2009.12.18. 19:14:48

A Hook meg Peter Pan kalandjai inkább az angolszáz kultúrkörben ütött nagyot. Ott számít ez "alapmesének". Ezért is a parádés szereposztás, a díszletek, a rendezés. Kelet-Európában kb. gyökértelen, nincsenek meg az alapjai, na...

Remélem érthető, most én is be vagyok lassulva.

Pivoblog · http://pivo.blog.hu/ 2009.12.18. 19:22:18

hát ezek télleg gyenguszok... de még a Jamaicai bobcsapatot is rendszeresen azért le szokták adni karácsony előtt, nem?:D

Eastbay1 2009.12.18. 19:26:27

@isotope: Ott a pont:D A Salonál már csak az b@szik oda jobban a családnak, ha végignézed a karácsonyi Premier League meccseket:D

cantor 2009.12.18. 19:27:01

Télapu ugyanez a szar színvonal és az is van állandóan...

Eastbay1 2009.12.18. 19:27:43

@Linkovic Csumoszky: Akkor ezek szerint van párhuzam a Reszkessetek betörők és az Alien sorozatok között:D

Eastbay1 2009.12.18. 19:31:35

Én asszem idén karácsonykor megnézem a Lost utolsó 3-4 évadját. Az utolsó emlékem amikor megtalálták azt a víz alatti bázist, ahol két csaj keménykedett egy darabig, csak aztán fordult a kocka. Hányadik évadban volt az?

Inimma 2009.12.18. 19:33:51

+1.

Utánunk a tűzözön (The Long Kiss Goodnight)

kritikustomeg.org/film.php?fid=2916

Akciófilmnek elmegy, de karácsonyi filmnek sajnos nem. Túlontúl sok benne a halott...

GreenDragon 2009.12.18. 19:35:24

Hook-ot én sem komálom, egyetértek a kritikussal, gyerekként is untam, álszent és hazug filmnek tartom (a későbbi Pán Péter-film sokkal jobban bejött).
Karácsonykor meg vagy Halálos fegyver vagy Die Hard, illetve A keresztapa megtekintése javallot. :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.12.18. 19:42:12

Karácsonykor azért kell szar film a tévébe, h ne azt bambulja az ostoba proli, hanem nézzen a neje, a gyereke szemébe, és beszélgessen velük.

Jogos, nem?

Szar filmet Karácsonyra for ever!

Snipp 2009.12.18. 19:43:17

HÁt személy szerint mindegyiket szeretem és tipikus karácsomnyi filmek. Szerintem a cikk írójának nem volt gyerekkora vagy szüleinek nem volt pénze fenyőfára:S Sajnálom őt! Biztos most 24. én este az Alien vs. Predatort nézi neki szerintem az a tipikus karácsonyi film:D

[c] 2009.12.18. 19:47:08

@gibson: "Jó film" vs. "gyerekfejjel tetszett". Hm. Végül is egy gyerekeknek készült film a gyerekeknek kell, hogy tetsszen. Nem?

[c] 2009.12.18. 19:56:00

@travis: No de az, hogy tönkreteszi a karácsonyi hangulatot, Burton munkáin kívül még sok filmről elmondható :)
A felsorolásban szereplő filmeknek van még egy közös ismérve a fentin kívül: hogy rosszak.

Kopi3.14 2009.12.18. 19:57:54

Ha már felvetődött a Tapló télapó: a magyar verziója is egész jó lett, legalábbis nekem tetszett, s meglepő, leadta a retekklubb, bár napközben, így kevesen látták.

FeroxX 2009.12.18. 19:58:49

a Hook egy kurvajó film, a posztolo egy faszfej

FeroxX voltam

Douwe 2009.12.18. 20:00:13

A listából csak a Kiskarácsony mindenáront láttam, borzalmasan szär volt.
Idén karácsonykor én ezeket vannak betárazva: Négy karácsony, Polar Expressz, és mivel fent többen dicsérték a Muszklimikulást is bepróbálom.
Szerintem a legjobb karácsonyi film a Grincs de csak Jim Carrey miatt.

Karácsonyi hangulat felvételéhez meg ez a legtökéletesebb:
www.youtube.com/watch?v=mGvXS1NbN6Y

A nép fia 2009.12.18. 20:14:40

Karácsonykor: Igazából szerelem, Reszkessetek betörők!, legfeljebb a Télapu.

Egyébként a Schwarzenegger-féle Hull a pelyhes is vicces, nézhető, de ultragagyi, szóval itt lenne a helye a felsorolásban. Csak nekem hiányzott a listáról?

Lesi_the_Globetrotter 2009.12.18. 20:24:34

A Hookot nem bántjuk és a "Túlélni a karácsonyt" se vészes, sőt tapasztalataim alapján sok nő kedvenc karácsonyi filmje lett. Valószerűtlen szituációk? És a rettenet Télapu-val mi van, he?

xido 2009.12.18. 20:29:20

Oké...érdekes lista,de nekem legalább a fele ezek közül tetszett,a Hook meg kifejezetten alapmű számomra,kövezzetek meg érte...Na de hogy maradhatott ki karácsony-ölő listából a Tapló Télapó,gyerekek??..A legnagyobb antikarácsony mozi:))

Bedina74 · http://anyaapagyerekek.blog.hu 2009.12.18. 20:37:20

Ezek nagy részét nem is láttam. De a karácsony nem is a tv nézésről szól.

LittleBear 2009.12.18. 20:57:47

@Douwe: hát, a Polár expresszt egy belőtt mozdony- és vonat-mániás álmodta össze, gyerek szereti, de nekem nagyon zakkant

viszont karácsonyi film for ever: Süsü a sárkány - amikor iskolás voltam, minden karácsonykor leadták (persze napközben)

a Hooktól én is világgá mentem, de van Robin Williamsnek sokkal rosszabb filmje is (Jumanji)

mizrolist 2009.12.18. 21:05:24

@xido: a Tapló Télapó jó film, ezért nincs a listán ;) (címlapra került a Geekz, vagy mi ez az áradat?)

freddyD 2009.12.18. 21:08:59

Reindeer Games szerintem kifejezetten jó film. Nem tudom, miért fikázza ennyi ember :(

S. Annyi 2009.12.18. 21:14:16

Csak az a mekulki kulkin, vagy mi a szar a neve ne legyen, mert baltával zúzom szét a tévét...

Köbli Norbert (törölt) 2009.12.18. 21:34:26

Néhány jó karácsonyi film:

Mi a manó? (Elf) - zseniális!
Reszkessetek, betörők 1-2.
Szellemes karácsony (Bill Murray)
Az élet csodaszép (1946)
A sors kegyeltje (Steve Martinnal)
Igazából szerelem
stb.

Karácsonyt nagyon szeretem, a rossz filmeket viszont nem. Sajna vannak rossz karácsonyi filmek, nagyon rosszak is - lásd a posztban...

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.12.18. 22:02:19

Télapu és Grincs :) Kötelező leadni minden karácsonykor, esetleg még Dr. Dolittle és Reszkessetek betörők. Tipikus.

SakiCitizen 2009.12.18. 22:25:13

Ezek közül csak két filmet láttam, és én is úgy vélem, hogy mind az "egy-kalap-szar" kategóriában igen fajsúlyos versenyző lenne...

Vaandor 2009.12.18. 22:27:09

Most néztem a tévét, gyors egymásutánban lement két előzetes. Egyik a "Hull a pelyhes..." volt, Swarzenegger, az igyekvő apuka.
A másik? Naná, hogy a Reszkessetek betörők 2.!

min 2009.12.18. 23:06:53

Kihagytátok(vagy nem) a reszkessetek betörőket!! Minden karácsonykor lejátszák mint ahogy most is. Az eszem megáll, hogy nem unják még

Mr. Mojo 2009.12.18. 23:22:21

A legszarabb: Babe, Télapu 1-2-3-4-5-6-7-8-9, tapló télapó, és egyéb köpetek, amelyek nagyrésze arról szól, hogy ugyan köpjük már le ezt a gyerekeknek oly' kedves legendát...
Viszont kell: reszkesetek betörők, aludj csak.. és volt egy film tavaly a film+-on, amelyben egy táncosnőt visz haza a jogász faszi vidékre és jól szerelmesek lesznek, mert a család elfogadja a muffot, aki a maffia ellen tanúskodna... Kérem segítsetek melyik film ez?: Ha még egyszer meg kell nézni Mickey mouse karácsonyát eret vágok.

Mr. Mojo 2009.12.18. 23:23:40

És gyermekkorom legszebb emléke: Karácsonykor: Mostohaapa 1-2-3, és Véres karmok. igazi fasza Karácsony horrorfilmekkel...

Villy 2009.12.18. 23:29:45

Télapu + Reszkessetek betörők... minden évben. Már nagyon gáz.

tamas99 2009.12.18. 23:55:15

Hát, kilenc a tíz filmből lehet, hogy tényleg béna, de az, aki azt mondja a Hookra, hogy szar film, az valóban egy gyökér. Az lehet, hogy valakinek személyesen nem tetszik, ez tök rendben van, de azt ne írja már le, hogy szar film, mert ezzel csak azt bizonyítja, hogy mennyire nem ért a dologhoz.

Mrs.E 2009.12.18. 23:58:34

@travis: Tim Burton egy zseni, imádom...nincsen karácsony Karácsonyi lidércnyomás nélkül.

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.12.19. 00:00:50

@scsaba1: Holnapután is jó karácsonyi film, család, hideg, hó, hó és még több hó, végén pedig happy end :)

ac3^BB 2009.12.19. 00:03:02

Tapló télapó = ALAPMŰ :)

Kaland-Játék-Kockázat · http://kjkk.blog.hu 2009.12.19. 00:03:06

@tamas99: Ezzel teljesen egyetértek, akinek nem tetszett a Hook, annak gyerekszobája sem volt és eléggé sivár lehet a mai élete is...csak sajnálni tudom ezeket az embereket.

breQ 2009.12.19. 00:04:03

Nemtom. #4 nekem speciel tetszett (hulla, ho, telizsak).

Gandalf Garaboncias 2009.12.19. 00:29:52

Remek dolog minden év karácsonyán újraolvasni ezt a cikket, de nem ciki kissé minden évben újrapostolni?

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2009.12.19. 00:31:21

Kedves Kommentelők!

Bizony, micsoda blődségek! Én a tévéadók helyében karácsonykor Öveges professzor úr kísérleteit vetíteném a katódsugárcsöveken: az lenne ám az igazi karácsonyi ajándék!

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula
a BME mérnök-fizikus szakának V. éves hallgatója kondenzált anyagok fizikája szakirányon (ANÁ)

Gandalf Garaboncias 2009.12.19. 00:31:24

Hozzáteszem, az még kínosabb, hogy idén is Index-címoldal...

Trejo 2009.12.19. 00:41:25

Szerintem a legjobb Karácsonyi film a Már megint péntek. Ajánlom mindenkinek!

Chavez 2009.12.19. 00:58:07

@Pisti, az aragorn: Ezt nem kínosnak nevezném, hanem teljesítménynek. Még dolgoznunk sem kellett a címlapra kikerüléshez. :)

Amúgy én nagyon nem szeretem a Hook-ot, de nem emiatt vagyok rossz ember.

dr66 2009.12.19. 01:08:37

Majdnem tökéletes lista. A Hook viszont mellélövés volt kedves cikkíró,az kilóg a sorból mert jó kis film

Bérgyilkos Bohóc 2009.12.19. 01:12:59

@scsaba1: Ez ma már közhely. Több olyan év is volt amikor NEM adták le karácsonykor a Reszkessetek betörőket.

bazs 2009.12.19. 01:43:50

Kimaradt a lények: Bud Spencer: Bunyó Karácsonyig!!!
Hogydeutáltaménazt.
A kedvencem, kb. 20 éve lehetett, amikor mtv1, dec24, 8:00: Star Wars: A New Hope
Hook meg jó film, csak szegény kiscsákót leszúrják benne, szóval magyarázhatod a lurkóknak, hogy akkor most mi is van...

pokerman 2009.12.19. 02:08:01

Szerintem jó a lista,de a Hook-ot én lecserélném a köcsög Télapura. Ritka rossz film szerintem,de a Hook az egyik kedvencem volt kiskoromban . A filmek többségét láttam (sajnos), de ez a Muszklimikulás kimaradt. Ennyire szörnyű volt?

Bivalyrobi 2009.12.19. 04:16:45

Hulla, hó, telizsák (Reindeer Games, 2000)

Szerintem pedig ez qrva jo film, meg ha a tortenet kisse meses is.....

Es a szilveszteri szokasos filmekkel mi van? (Bud Spencer, meg az a baromsag, amikor az ausztral faszi konyharuhafejueknek nevezi az arabokat valami diktator meg fertozo wc ulokeket gyart? -azt allandoan le szokatk adni....)

hasznavehetetlen régensherceg · http://avegkezdete.tumblr.com/ 2009.12.19. 08:11:22

a best karácsonyi film nekem a Segítség, karácsony! steve martinnal és juliette lewissal

ezt többször is képes voltam megnézni

thinker_ 2009.12.19. 08:20:20

Kökemény család igazán jó film.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.12.19. 08:26:55

a kultúrkarácsony már csak ilyen.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.12.19. 08:32:27

egyébként hollywood eléxánalmas filmeket készít vígjáték címen. olyan gegek kerülnek elő sorozatban, amit már általános iskola harmadik osztályában is legyintéssel fogadnak: "régi" -- a háttérröhögésből derül ki, hogy ez volt a poén...

chatte 2009.12.19. 08:34:57

tim allentől hányok. hála a jó égnek idén nincs tv, így a gyerek csak azt nézi max. amit letöltünk neki. tim burton egy zseni, a batmant sem álmodta meg senki olyan varázslatosra, mint ő

cucumber 2009.12.19. 08:46:37

Hull a pelyhes ,a legjobb

p.i.g 2009.12.19. 08:51:57

Mi ilyenkor évek óta legalább kétszer megnézzük az Igazából szerelem című filmet a feleségemmel. Ég a pofám de szeretem (34 éves vagyok), pedíg nem ilyen filmeken nőttem fel (legényanya, Csapd le csacsi stb). Lehet, hogy látens buzi lennék?

Matiz Papa (törölt) 2009.12.19. 08:59:44

Hát a Santa's Slay c. remekművet nem látta senki? Igazi karácsonyi horrorparódia.

RobDN 2009.12.19. 09:09:05

A Hook mióta karácsonyi film? Egy darab karácsonyfát sem látni benne, ráadásul nem is karácsonyra volt időzítve a bemutatója.
Btw gyerekfejjel imádtam, most is szívesen nézem és a zenéje eszméletlen jó!

dzsedi 2009.12.19. 09:16:06

a hullahós az jó film mert vannak benne csöcsök.

zsoltix 2009.12.19. 10:25:00

Kutyasmacskas filmekbol is domping szokott lenni karacsonykor, Beethoven x+1edik resze, es hasonlok.

TheBerzerker 2009.12.19. 10:28:21

Nem értek egyet, sőt mi több tiltakozom! A Muszklimikulás (Santa With Muscles, 1996) minden kétséget kizáróan a legkirályabb karácsonyi film a Santa Claus Conquer the Martians mellett.

Rebelde 2009.12.19. 10:46:05

ezeket én is kihagynám, szóval jó a lista:)

a reszkessetek betörők pedig szerintem szuper:)

Rebelde 2009.12.19. 10:48:21

griswoldék karácsonyi vakációja azért ott van a szeren:)

TheBerzerker 2009.12.19. 13:08:46

@Linkovic Csumoszky: A magát mikulásnak képzelő Hulk Hogan vállról indítható páncéltörő rakétával lő egy jeep-re. Ilyet nem sűrűn látsz karácsonyi filmben lásd be!:D

clay 2009.12.19. 17:53:07

@dzsedi: Ott a pont! :D

Egyébként a gyilkos hóemberes Jack Frostot látta valaki? Egész jónak néz ki, persze a Santa's Slay szintjén kezelve.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.12.19. 18:54:42

És, az a nagy baj, hogy lenne rengeteg jó karácsonyi film még is ezeket adják + Reszkessetek betörőket - sose szerettem, meg a Télapút - amiből az első nem rossz, de túl sokszor láttam már, esetleg Hullapelyhest - nagyon gagyi film, de én szerettem, ez valami per verzió.

Én inkább betáraztam pár DVD-t meg letöltést idén-re:

-Tapló Télapó, Karácsonyi vakáció, Terry Pratchet's Hogfather, Karácsonyi lidércnyomás, Batman Visszatér, A Fekete vipera karácsonyi éneke, Felhőtlen Philadelphia karácsonyi DVD-re készült különkiadása, már csak a Santa's Slayt kell a napokban letöltenem és megvennem a Die Hard 1-2-t.

Férfiasan bevallom nekem az Igazából Szerelem is tettszett, de azt azért mégsem veszem meg.

kissbe88 2009.12.20. 15:18:00

SEGÍTSÉG, KARÁCSONY! Igen, legjobb karácsonyi vígjáték. Kár hogy már egy ideje nem adják le, nem tom miért, mert régen többször is láttam, tvben.
Nem vagyok egy romkom-fan de valjuk be, az Igazából szerelem (ugye nem hollywood) és a Holiday is nagyon jó karácsonyi filmek.

martinriggs 2009.12.24. 10:49:50

@etikone: A Hull A Pelyhest ne fikázd, hiszen már annak idején a trailer-ben elhangzott hogy ez lesz Big Arnie eddigi legkeményebb kalandja...

martinriggs 2009.12.24. 10:51:07

@TheBerzerker: csak itt Hulk Hogan játszotta a marslakót

martinriggs 2009.12.26. 07:23:47

egyébként tegnap láttam a már említett Ben Affleckes "vígjátékot" és feltűnt, hogy főhősünk magyarhangja Kőszeghi Ákos aki amúgy Gandolfini hangja a Maffiózókban és már ez a furcsaság megrökönyödésre késztetett, hát még a többi....

martinriggs 2009.12.26. 07:33:42

a Hulla, hó, telizsák nem kifejezetten a karácsonyi idillikus közérzetett szerette volna generálni, véleményem szerint kakukktojás a többi, teljesen jogosan górcső alá vett filmek között.A kőkemény család kritikájával teljesen egyettértek, maximálisan.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.03.23. 09:21:23

Hál' Istennek ezeknek a nagy részét nem láttam. Ami szerintem még felférne a listára az a Négy karácsony című borzalom. Kellemes, karácsonyi, vidám hangulatban ültem le megnézni és csak arra emlékszem, hogy a karácsonyi feelinget romokká zúzva sokszor az ideg összeroppanás kerülgetett. Hihetetlenül idegesítő film.
süti beállítások módosítása