Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Plan 9-előzetes

2009.09.10. 08:01 Beyonder

Ismert filmes körökben az az általános nézet, hogy a jenkik annyira pénzéhes, gátlástalan férgek, hogy képesek még a legnagyobb filmklasszikusokat is feldolgozni hazavágni, pedig sok esetben tényleg nem árt egy-egy régebbi filmet a fiatalabb közönséghez közelebb álló stílusban elkészíteni. De, hogy a Kilences terv az űrből című kultfilmet miért kell rimékelni, az rejtély. Ed Wood mester főművének épp az a bája, hogy elmondhatatlanul dilettáns munka, emiatt szórakoztató még ma is. Az alábbi tréler alapján mondjuk inkább hommage-ról lehet szó, mert ebben űrlények mellett / helyett zombik rohangálnak. A rendező (John Johnson) egyébként eddig főleg straight to dvd opuszokat fogatott, a következő munkája viszont a Stephen King-féle Sötét torony feldolgozása lesz.

Plan 9 Teaser Trailer from Darkstone Entertainment on Vimeo.

30 komment

Címkék: scifi akció filmbemutató zombie

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr991372300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korompél 2009.09.10. 09:24:44

A legnagyobb hülyeségre vállalkozott. Pedig nem olyan nehéz összerakni egy jó kis zombis filmet, olcsón ki lehet jönni belőle, nincs túl sok igénye a horror szerető közönségnek, de valahogy sosem sikerül mostanában igazán teljesítenie ezt senkinek. Bezzeg a régi szép időkben havonta jelentek meg újabbak, korrekten művégtagos, zöldzombis darabolós premier plános kivitelben. Most ez miért nem megy???? Miért kell kapkodni a kamerát extra sötétben, csúnya számítógépes 3Ds grafikával, a kreativitás leghalványabb jele nélkül???

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.09.10. 09:27:20

Emlékeim szerint az alapfilmben is voltak már zombik, ezért is volt elve unikum a koncepció :)

Powerpill 2009.09.10. 09:34:39

A sötét torony feldolgozása??? mivan?? naneee képesek azt is hazabaxszni?

mojo 2009.09.10. 09:48:20

A 9-es terv a holtak feltámasztása. Rá se gugliztál?

Case · http://streetartbp.hu/ 2009.09.10. 09:52:46

Ha nem tudtam volna, hogy ez az Plan 9 remake trailer az életben nem jöttem volna rá, de így sem fedeztem fel benne semmit, aminek bármi köze lett volna az eredetihez. Egy nagyon rossz, nagyon olcsó zombifilm, amihez gondoom egyszerüen csak megvették a nevet, mert azzal jobban el lehet adni, de szerintem egy pillanatig nem jutott eszükbe, hogy ténylegesen feldolgozást csináljanak. Gusztustalan...

Stephen Kingröl meg meg van a véleményem, hogy egy ilyen kutyaütö társaságnak passzolta le azt a sztorit is, ami elvileg élete fömüve, mondjuk a régi, a korszak nagyjai által összehozott King féle filmklasszikusok óta a kevés vállalható feldolgozást csináltak a könyveiböl.

KentaurBen · http://olomuveg.blog.hu 2009.09.10. 10:05:14

én bármilyen (akár gagyi) zombisfilmtől is összecsinálom magam.
béna-e vagyok?

elefes 2009.09.10. 10:06:16

Johnston úrnak a pokolban majd ananászokat dughatnak a seggébe, sorstársa Gus Van Sant lesz a Psycho-remake(?!?!?!???) miatti bűnéért. A többieknek csak karfiol jár, ők csak bohócok. Na jó, Rob Zombie-nak is jár, de ő különleges kezelésben részesül, csak mert egyáltalán elkezdett filmezni.

Yodz 2009.09.10. 10:23:54

@elefes: Zombi Róbert célja sajnos pont az, hogy karfiollal és ananásszal az ánuszában lángoljon röhögve a pokolban....mást kell kitalálni büntetésnek.

TheBerzerker 2009.09.10. 10:29:02

Na most már elég! Mindennek van határa! Istenem de utálom az amerikaiakat. Bármikor képesek aprópénzre váltani még a saját anyjukat is. Ezentúl nem nézek 90-es évek után készült amerikai filmeket!

elefes 2009.09.10. 10:33:58

@Yodz: Karfiol helyett My little pony-figurák, miközben angyalok és zsiráfok hozsannáznak a vokálban?

clive. 2009.09.10. 10:42:43

Ezt a baromságot. Ez a remaknek hívott járvány újabb fejezete. Amikor az annyira szar, hogy már jó filmeket is fel kell dolgozniuk...

A setét torony csak King szerint a főműve, szerintem max csak terjedelemben. Az első 4 kötet tényleg remek főleg a negyedik az zseniális, de ami utána jön 5-6-7 az valami elképesztően rossz.
Spoiler: beleírja magát mint a világ egyik tartóoszlopa, akit meg kell menteni így a 6ik és a 7ik feléig az megy (több száz oldalon keresztül) hogy mentik meg Kinget a balesete alkalmával... Szóval egy jónak induló fantasy-sci-fi-western egyveleget butít le Utolsó akcióhős szintre. Ami a toronyban játszódik és a hetedik kötet legvége meg valami elképesztően idegesítő. Legszívesebben falhoz vágtam volna a könyvet.

Csurár apuka 2009.09.10. 11:51:51

Mick Garris-t a Dark Tower direktorának!!!!!

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.09.10. 12:55:39

Mókás, hogy a világ egyik legszarabb filmjének remake-elésekor hirtelen kultklasszikus lesz, és jajjazokaszemetekhogymernekhozzányúlnizik mindenki. Ha viszont nem lenne szó remake-ről, és le kéne ülni, végignézni az eredetit, a végefőcím után mindenki öngyilkos akarna lenni.
Előre várom, milyen lesz a visszhangja 40 év múlva annak, amikor a Bloodrayne-t dolgozzák fel az amcsik.:)

Agent Ricsko 2009.09.10. 13:58:51

A Plan 9 nagyon régóta kult klasszikus. Én is az egyik legszórakoztatóbb, bármikor újranézhető filmnek tartom. A Bloodrayne-hez hasonlítani butaság, az egy abszolút hangulat és bájmentes szar. Ezért is idegesít, ha Boll-t Wood-hoz hasonlítják, közük nincs egymáshoz. Az (eredeti) Plan 9-nak lesz még 40 év múlva is visszhangja, a Bloodrayne-re a kutya nem fog emlékezni 5 év múlva.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.09.10. 14:15:36

@Agent Ricsko: Ja, dehát Wood nem korabeli rendező, a saját korszakában nem bírt nagyobb hírnévvel, mint Boll. Csak évtizedekkel munkássága után karolta fel a kultimádó réteg.

korompél 2009.09.10. 14:24:42

@_Venom_: azért ez így ebben a formában nem igaz. Halála után lett ismert és elismert, az igaz (közvetlen a halála után pár évvel, nem évtizedekkel!), de azt hiszem ez nem olyan egyedi dolog, hogy valakit halála után fedezzenek fel. Ed Wood elég sok mindent megalapozott akkor, ha így nézzük szart csinált, ha úgy nézzük utánozhatatlant, amiből most rengetegen merítenek ötletet. Előtte még nem volt annyi példa, ő igyekezett beletenni mindent, amit kitalált. Bollnak ehhez semmi köze, és az egész mostani filmgyártásra igaz, az elődöket viszik át modern technikákkal filmvászonra, még akkor is, ha nem konkrétan egy filmet adaptálnak. Elveszik belőle minden hangulat, egyéniség, amit Ed Wood és társainak sikerült megteremteni.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.09.10. 15:55:30

@korompél: A Plan 9 és Wood halála között azért eltelt bő húsz év.

korompél 2009.09.10. 16:17:03

@_Venom_: ez min változtat? Az 50-es években megírták, hogy már nem fog tovább fejlődni a filmipar (sokszor gondolták így). Sok mindent gondolnak egy adott korban. Nem akarok ilyenekbe belemenni, de ott van Melies, aki tönkrement, mert nem tekintették a munkáját fontosnak, vagy egyáltalában művészetnek, nem nézték, nem vették munkáit, pedig évekkel utána sikerült rájönni, hogy dehogyisnem... Ez semmit sem változtat a jelentőségén.

Azért hangsúlyozom, Plan 9 és Ed Wood legtöbb munkájának kultsága nem színvonalában és minőségében merül ki, ez annál kicsit összetettebb.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.09.10. 16:31:38

@korompél: De ugyanezt mondom, hogy Woodot nem a kora értékelte, hanem csak jóval később "ismerték fel nagyságát". Miért ne történhetne meg ez Bollal is ugyanilyen esettel, hiszen nincs jobb megítélése a filmiparban, mint Woodnak, aki mellesleg "annyira szar, hogy már kult"-filmeket készített.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.09.10. 16:33:40

Én is úgy emlékszek, hogy az eredeti filmben zombikat (=halottakat) támasztottak fel (erre utal a 9-es terv).

korompél 2009.09.10. 16:43:28

@_Venom_: Boll azért más tészta, mert ő a meglevő filmes klisékből dolgozott, az is lehet, hogy indirekt módon még Ed Woodtól is vett át ötleteket sok sok filmen keresztül :). Vagy szerinted mennyi újdonsággal járult ezzel a filmmel a fejlődéshez, látványban, sztoriban? Még vámpíros filmekben sem mond újat, látványban meg szokásos mostani színvonal.

Chavez 2009.09.10. 18:07:24

Boollnál ezerszer bénább filmrendezők vannak manapság, akiknek a nevét természetesen nem ismerik ennyien, Bollnak valamiért csak jobb a PR-ja. Vagyis neki van bőven "konkurenciája", hiszen manapság már tényleg az csinál filmet, aki csak akar. Wood idejében azért ez nem volt ilyen egyszerű. Wood az általam látott filmjeiben egyszerű, olcsó és éppen ezért röhejes, de szórakoztató megoldásokkal igyekezett a tehetséget és a pénz pótolni, míg Boll tulajdonképpen a trükköket illetőleg különösebben nincs korlátozva, hiszen ilyesmihez manapság egyetlen otthoni számítógép is elég. Ráadásul Oscar-díjas színészek is szóba állnak vele, szóval Boll csak simán tehetségtelen és ostoba, és még csak nem is próbálkozik javítani a filmjei minőségén. A neve egy darabig még fent marad, mint a "filmszemét" szinonímája, de aztán örökre elfelejtődik. Kultikus rendező biztosan nem lesz belőle. Hacsak ki nem derül, hogy ő valójában valami globális átverés része, és mindannyian meg lettünk vezetve.

0motig0 2009.09.10. 21:30:12

nagy baj ha az egésznek nem értem a lényegét? mert ez a trailer csak azt erősitete benem hogy én semit sem értek...

Alvwen Wintwex · http://www.myspace.com/alvwenwintwex 2009.09.11. 07:36:41

mi az hogy "Ed Wood mester"?
miafasznak volt ő a mestere?
pénztelen és tehetségtelen fantaszta volt, semmi több.
mindég ez az állandó mesterezés...kész...kurvaélet.

TheBerzerker 2009.09.11. 09:55:07

Én leszarom mindenkinek a véleményét! A kurva anyját annak, aki Ed Wood-ot remake-el! Ennyi.

Alvwen Wintwex · http://www.myspace.com/alvwenwintwex 2009.09.12. 09:14:53

hu, köszi.
kicsi vagyok és buta, taníts kérlek.
idézőjelek közé pakolva még az olyan hülye tanulatlan faszok is értenék, mint én.

K.Leslee 2009.09.14. 15:59:36

A filmgyártás történetének legsivárabb szakaszába léptünk(kb.8 éve), amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy még egy ilyen, már a maga korában is gagyinak számított filmből is remake-et kell csinálni.
Mi lesz ennek a vége? Lassan elkezdhetnék gyártani a rosszul sikerült remake-ek remakejeit, legalább lenne alapanyag az elkövetkezendő évtizedre. Már várom egyébként a Tom és Jerry egészestés, élőszereplős horrorfeldolgozását.
süti beállítások módosítása