Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Zero Focus - előzetes

2009.09.08. 08:38 Wostry Ferenc

Kedvenc japán rendezőm, Nomura Yoshitaro (Castle of Sand) 1961-es krimijének, a Zero Focusnak a japánok, íme, előálltak a remake-jével (ha évforduló, hát legyen évforduló: idén lenne száz éves az Edogava Rampo mellett leghíresebb japán krimiíró, Matsumoto Seicho - a film, a filmek az ő 1958-ban, a Hoseki Magazinban sorozatformában megjelent regényén alapulnak.)

A remake, attól a dícséretes tulajdonságától eltekintve, hogy Hirosue Ryoko a főszereplője, a japán blockbusterek rettenetes jellemzőjével, szürke-szürke tévésorozat-esztétikával rendelkezik. Komolyan, hogy az istenbe lehet minden egyes sikerfilmüknek efféle élettelen, színtelen képi világot adniuk? Még a végén igaza lesz Seijun Suzukinak, aki egy 1994-es, a német Splatting Image magazinnak adott interjújában a japán filmgyártás rákfenéjeként a vizuális fantáziátlanságot nevezte meg.

1 komment

Címkék: krimi japán filmbemutató dráma

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr41367493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.YEZy. · http://asianmovies.blog.hu 2011.02.13. 21:44:28

Most néztem meg. Az eredeti jobb, mint film, mert sokkal feszesebb és ügyesebben adagolja az információkat. Az új viszont sokkal szebb, látszik, hogy beleadtak apait-anyait, minden erővel igyekeztek visszaadni a kor hangulatát, még archívnak látszó felvételeket is bevetettek a cél érdekében. Ez persze a mostanában arrafelé dívó nagy retrómániának is lehet a hatása. Sajnos, mint film, elbukik az eredeti mögött, belenyúltak a sztoriba, mások a fordulatok, mások a karakterek és valahogy nem áll össze ugyanolyan kerek egésszé. Az eltelt 50 év legfőbb változása persze, hogy amíg a '61-es változatban nem mutattak semmi extrémet, addig itt mind a szex, mind a hullák, mind a gyilkosságok premier plánban vannak bemutatva.
Még annyit, hogy Kuga Yoshiko jobb Teiko volt, mint Hirosue Ryouko, viszont Nakatani Miki jobb Sachiko, mint Takachiho Hiduru.
süti beállítások módosítása