Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Dash and Cash

2009.08.31. 08:10 Beyonder

A héten mutatják be nálunk Tony Scott új moziját (Hajsza a föld alatt), amelyről Saint-Clair kolléga már nyilatkozott is. A film japán forgalmazója úgy gondolta, ráférne némi plusz promóció Scott mester művére, és felkérte Sabu-t, hogy forgasson hozzá egy tematikájában hasonló rövidfilmet, ez található alább. Hiroyuki Tanaka neve mifelénk valószínűleg csak néhány tucatnyi embernek mond valamit (a fontosabb filmjeit néhány éve az Urániában levetítették a Japán Filmnapokon), nekik javasoljuk a Monday, a Postman Blues, a Drive vagy a Dangan Ranna beszerzését.

Filmjei többségében az történik, hogy egy szerencsétlen salaryman belekeveredik valami jakuzás ügyletbe, a néző pedig azt se tudja, sírjon-e vagy nevessen. Elég lassú tempójúak ezek a filmek, ezért is furcsa, hogy miért pont rá bízták ennek a rövidfilmnek az elkészítését. Hiába indul tonyscottos tempóban és vágásokkal, semmi köze a Hajsza a föld alatt hangulatához vagy stílusához. Az üldözéses jelenet akár a Dangan Rannából is lehetne, a finálé pedig egy tipikusan agyament Sabu-poén. Ha valaki utána bután néz maga elé, miközben a WTF hangsor magyar megfelelőjét mormolja, ne aggódjon: ez a természetes. Jobban belegondolva, mégicsak van hasonlóság Scott filmjével: az élmény végül ugyanaz - csak a Dash and Cash 5 perces. 

3 komment

Címkék: japán akció rövid

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr861349616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

besucher 2009.08.31. 22:05:25

Megnéztem, de semmilyen poént nem találtam benne. Semmi transzcendentális, vagy efféle, sajnálom.

virtualdog 2009.09.01. 12:42:11

Sabutól a Blessing Bell is kötelező! Nagyon jó film, és bár vannak benne vicces jelenetek, egyáltalán nem vígjáték. Gondolkozós, komoly zen-film (mármint tényleg a ZEN-ről szól).

Komavary · http://orokorom.freeblog.hu 2009.09.02. 10:20:03

Sabu mindenképpen kötelező. Már a Korosija Icsiben is jó volt :))

Az új filmje viszont egy baloldali regényből készült fél évszázados film remakeje. Kiváncsi vagyok rá, hogy szabusítja...

Szóval a Kanikószen, a Rákhalász-hajó:

www.youtube.com/watch?v=F88zkkNamyY
süti beállítások módosítása