Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Transformers: A bukottak bosszúja

2009.06.24. 08:01 Beyonder

Michael Bay filmen meglepődni nem menő. Az explosion porn (most találtam ki) nagymestere sosem házalt zsákbamacskával, Roland Emmerich kollégához hasonlatosan csak nagyon nagyban bír gondolkodni, vagyishogy gondolkodásról végképp nincs szó, csak látványról és nagyon nagy robbanásokról, ütközésekről, üldözésekről, meg röhejes túlzásokról. Nevezhetnénk az ő művészetét akár exploitationnek, merthogy a legelemibb nézői ösztönök kielégítésére pályázik, és ezt tulajdonképpen mesterien műveli. Bevallom, a Bad Boys egyik-másik poénján egészen jól szórakoztam, de a Sziget is a guilty pleasure kategóriába tartozott nálam, a Transformers első részét viszont már sehogy se vette be a gyomrom, hiába mondták tanult Geekzes kollégáim, hogy ezt tulajdonképpen vérbeli camp, és mint ilyen, baromi szórakoztató. A Transformers második részében Bay és bűntársai a hollywoodi folytatások esetében megszokott módszert követték: megtripláztak mindent, kezdve a robotok számától az infantilis poénokon át a Megan Fox bájain legelésző beállításokig. Utóbbi fejleménynek ugyan felettébb örülünk, minden egyéb vonatkozásban viszont továbbra is igaz a South Park emlékezetes paródiája: Bay nem tudja, mi a különbség a speciális effektusok és az ötletek között, viszont nem is érdekli.

De mint mondottam, ezen meglepődni körülbelül olyan, mint sajnálkozni azon, hogy Woody Allen legújabb filmje már megint nem a Marsról érkezett leszbikus űrmongúzok inváziójáról szólt. Akinek tetszett az első rész, és a bevételi adatok alapján nem egy szűk baráti társaságról beszélünk, annak nincs joga panaszkodni A bukottak bosszúja alcímen futó projektre, ez ugyanis egy teljesen következetes folytatás. A történet váza ugyanaz, most is egy McGuffin után folyik a hajsza, a tét persze az egész univerzum sorsa, ami az immár egyetemista Sam kezében van, ismét. (Tekintve, hogy Shia LaBeouf nemrég még ifjú Indiana Jones-ként akciózott, az egyiptomi sivatagban játszódó, kincskeresős jelenetek alatt olyan érzésünk lehet, mintha az Indy 4 hi-tech változatát látnánk – a hasonlóság nyilván nem a véletlen műve.)

Bár ez az első részben fokozhatatlannak tűnt, a robotok még idétlenebbek, mintha csak gyerekeknek készült akciófigurákról mintázták volna őket – és tényleg. A hivatalos marketingszöveg szerint 40 új robot lép színre, de az akciójelenetek során Bay annyira rövidre veszi a snitteket, hogy felismerni se nagyon lehet, ki gyepál éppen kit. Némileg sajnálom a szerencsétlen CGI-szakmunkásokat, azért görnyedtek hónapokon át a monitorok előtt, hogy a millió részletből megtervezett robotok látványa csak villanásnyi időre jusson el a nézői agykérgekbe? Apropó CGI: mondhat bárki bármit, ez a film is arra bizonyíték, hogy a digitális effektek nem tudják igazán pótolni a valós robbanásokat, hiába amortizálódik le fél Párizs, hiába dőlnek le súlyos tornyok, repülnek levegőbe épületek, robotok, nem érezni a látvány valódiságát, anyagszerűségét azt, hogy a filmben is ugyanolyan gravitációs törvények hatnak, mint a vászon másik felén. És amikor hiányzik a valóság illúziója, könnyen elunja az egyszeri néző a grandiózus akciókat, legyenek azok bármilyen jól megkoreografálva. (A Transformátors-nak csúfolt Terminátor: Megváltás esetében kevésbé éreztem ezt a problémát.)

A film ráadásképpen 150 perces, ennyi időn át zúdul ránk az infantilis viccelődésekkel súlyosbított effektorgia. Ami a humort illeti, Bay és írói olyan mélységekig süllyedtek le, amit nehéz lesz a készülő harmadik részben alulmúlni (azért sikerülni fog, bízzunk bennük). A csúcspont, amikor Megan Fox lábát egy öleb méretű robot megerőszakolja, de emlékezetes az a pillanat is, ahol egy óriásrobot hereszerű (!) fémgolyói majdhogynem belelógnak szerencsétlen Turturro arcába. Bayéknek egyébiránt egészen sajátos – fogalmazzunk így: primitív – világképük van. Ahogy egy blogger kolléga
megállapította, itt minden nő szextárgy (még Sam anyja is), a katonaság csupa jószívű legényből áll, míg a kormány ügynöke a patás ördög, tobzódnak a sztereotípiák (Párizsban pantomimes zaklatja Sam szüleit), és az enyhén rasszista szubtextusok, kezdve a „fekete hangú”, aranyfogú (!) robotokkal, akik történetesen nem tudnak olvasni, folytatva a törpe egyiptomi határőrrel vagy a "vicces néger" kliséjére redukált fekete parancsnokhelyettessel. 

A világért se akarok senkit lebeszélni a filmről, akik szerették az első részt, úgyis megnézik a folytatást, a trailer és Bay eddig munkássága alapján mindenki tudhatja, mire számítson. A magam részéről viszont csak akkor leszek kíváncsi a Transformers 3-ra, ha Shinya Tsukamoto vagy Chris Cunningham rendezi, és Megan Fox végre nem csak playmate pózban pózolgat, de vetkőzik és szexszel is, mondjuk egy tökös robottal (a nyámnyila LaBeouf-karakterre hiába is várunk), olyat még úgysem látott az IMAX-mozik közönsége.

 

133 komment

Címkék: scifi robot akció filmkritika 2csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr501204730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika20 2009.06.24. 08:22:59

Ezt nemis hiszem el.Ez sztem nem kritika hanem ócsárlás.A film abszolút leócsárlása.Nekem pl nagyon tetszik,és ennyi hibát nem találtam benne.Sztem ennyi erővel egyetlen filmet sem kellene csinálnia senkinek mert van benne hiba.Am még annyit,hogy SEMMI sem lehet tökéletes...az túl szép lenne sztem.Ennyi az én véleményem.Most lehet fujjogni+egyebek de ez a film nekem akkoris nagyon tetszett...

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.06.24. 08:44:12

A kollégával egy sajtóvetítésen láttam a filmet.

Még két csillagot sem érdemel (és nekem tetszett az első rész).

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.24. 08:59:18

Az első részt nem tudtam végiznézni, a másodikkal meg se próbálkozok.

Hypofx 2009.06.24. 09:41:49

Hat a regi konyvek kepregenyek hangulatat se az elso se a amsodik nem hozta. Persze szep 3ds animaciok trukkok vannak a filmben DE AZ NEM ELEG csak arra epiteni egy filmet... a szineszek szarok a sztori egysiku....

lolz · http://lolz.blog.hu 2009.06.24. 09:51:40

Jól van fiam :) Én bevallom gyűlölöm a kritikusokat....
1.: Kutya f@szát nem érdekli a véleményed.
2.: Csináltál már jobbat?
3.: Transformers fan vagy?
4.: Ez aztán az pozitívum/negatívum struktúra váz... Nézzük csak...Mennyi pozitívumot is mutatsz be? Ja, egyet se :D

Inkább megyek és megnézem a filmet!

Grüss Gott

Ralphus 2009.06.24. 09:59:53

@lolz:
1.: Ha nem érdekel akkor minek olvasod, hovatovább miért írsz kommentet?
2.: Ha az orvos elrontaná a vakbélműtéted, szóvá tennéd és ezt válaszolná mit szólnál?
3.: A filmet csak fanok nézhetik meg vagy mi?
4.: Van benne pozitívum is, olvasd el még egyszer a cikket.

burnsie 2009.06.24. 10:01:53

rohadjak meg hogy minden látványfilmet lefosoznak, de tényleg.
én imádom az ilyen dolgokat, terminator, transformer, alien vs predator, tökmindegy, csak az effektektől az öldökléstől, robbantástól essen le az állam, ennyi a lényeg.

ha lelki mondanivalóra vagyok kíváncsi, akkor leülök és elolvasom könyvben, de sohasem nézném meg filmben, mert a film ne a lelki világomat változtassa meg, ne formáljon, hanem nyűgözzön le.
a Bűn és bűnhődést viszont olvasni fogom, még ha valami szupersztár filmrendező is rendezné meg...

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.24. 10:03:05

@lolz: komolyan mondom, míg nem blogoltam, abban a hitben éltem, hogy kis hazánkban a trollok száma elenyésző, erre tessék. tényleg jogosítványhoz, vagy egy egyszerűbb iq-teszthez kellene kötni az internetezés lehetőségét. vagy a böngésző indítását, mittudomén.

VVega · https://debugme.eu/ 2009.06.24. 10:09:55

Jó az írás, bár a legfontosabb infó, hogy a Wostry leegycsilagozta. Pedig én is kedveltem az elsőt.

@lolz: nem tudok finom székelykáposztát csinálni, de a máséról meg tudom állapítani, hogy szar e. Ennyi.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2009.06.24. 10:10:28

2.: Csináltál már jobbat?

miért te írtál már jobbat?

lolz · http://lolz.blog.hu 2009.06.24. 10:11:27

@sixx: :D Ennek örömére megyek én WoW-ozok is egyet ;)

@Ralphus:
1.: Abban reménykedtem egy érdemi vélemény lesz.
2.: Nem tenném szóvá, szimplán orvosi mulasztás miatt beperelném.
3.: Én Transformers fan vagyok, így más szemmel nézi az ember és veszi észre az utalásokat.
4.: Elolvastam, írd le kérlek melyik mondad szted pozitívum ;)

pixoflight 2009.06.24. 10:14:28

Mégis kinek egyszerű a világképe, ha azzal vezeted fel a zárórészt idézve egy bloggerkollégát, hogy "minden nő szextárgy", majd azzal fejezed be, hogy akkor nézed meg a harmadik részt, ha Megan Fox egy robottal szexszel?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2009.06.24. 10:17:18

Igazából nem tudok meglepődni azon, hogy gyenge a színészi játék, az első részben is csak a nagydarab fekete hekkersrác tudott maradandót alkotni. Valahol olvastam, hogy Megan Fox nem akarja, hogy azért kapjon szerepeket, mert jól néz ki. Hát pedig másért nem fog, mert nem jó színész :)

Flashzee · http://www.flashzene.com 2009.06.24. 10:24:00

Az 1-nek állítólag nagyon jó volt a hangja!

Agrael 2009.06.24. 10:24:34

Nagyon tudok lelkesedni a rendkívül élethű és székbedöngölő effektek láttán (nálam azt hiszem a T2 folyékony robotja volt az egyik dobogós), de bevallom férfiasan az első rész végére annyira kifárasztott az a tömény és pörgő robotáradat, hogy a moziban elaludtam rajta. Ugyanakkor én sem a lelki mélységekért és a színészi játék árnyaltságáért megyek be egy ilyen mozira, azt kaptam, amire jegyet váltottam.

hátezgáz 2009.06.24. 10:25:26

Ne, ne, ne, ne, ne... Legalább ez nem volt benne. Helyette, menj, mnej, menj, menj...
A látvány nem pótolja a hiányosságokat.

erocraps 2009.06.24. 10:25:42

Nem baj ha egy film látványos, de azért nem árt ha társul hozzá egy olyan cselekmény amit nem csak a kisiskolások élveznek. Itt ez nem jött össze...

Beyonder 2009.06.24. 10:26:14

@BearCub: Hol állítottam azt, hogy én nem vagyok szexista? :) Elárulom: az utolsó mondat tréfa akart lenni. Megant egyébként a jóisten is arra teremtette, hogy vágóképnek használják két robbanás között, arra pedig több mint tökéletes.

Fleshmeat 2009.06.24. 10:26:32

Nyilván az volt a cikk írójának a célja, hogy valamiféle felháborodást keltsen, mint a Hal a tortán-ban amikor fizettek a vendégeknek hogy veszekedjenek. Mert akkor ez hírérték, és olvassák a blogot (még Indexen is kiemelték).
A cikk önmagában egy taliga vakmajmot se ér. A kritikusok hajlanak elfeledni, hogy a legtöbb ilyen film a szórakoztatásért készült, nem pedig az élet értelmét hivatott megoldani. Fogadjunk például, hogy a New Rose Hotelt a kritikusok valami fantasztikus műalkotásnak látják :D:D:D

kompi · http://filmtrailer.hu 2009.06.24. 10:39:07

Tipikus nyári film, a jövő évi MTV múvi awards tuti befutója.
2,5 óra bután bambulást még én is be fogok érte vállalni:D

egy hozzászóló 2009.06.24. 10:40:39

Ahogy Vern írta:

"And I know I made this point in talkbacks, and so have others, but it bears repeating. DIE HARD was a blockbuster/popcorn/summer/event movie. So was ALIENS. And TERMINATOR 2. RAIDERS OF THE LOST ARK. STAR WARS. JAWS. ROAD WARRIOR. PREDATOR. ROBOCOP. TOTAL RECALL. THE MATRIX. LORD OF THE RINGS. You people who like your BATMAN and SPIDER-MAN and X-MEN and SUPERMAN and James Bond and LETHAL WEAPON... these are all big event movies, many of them timeless, many of them clever, well-crafted, some of them masterpieces. I am not being pretentious, I am not expecting too much, these are mainstream, crowd pleasing movies and they are what you used to hope for when you went to a summer movie. You can't realistically expect a movie as good as ALIENS every time, but that's better than resigning to the idea that "summer movie" equals "horribly made infantile disposable pap" and being excited about it anyway. If a summer movie is meant to be like TRANSFORMERS, then why the fuck aren't you people embarrassed to be going to see summer movies? At least have the decency to admit that it's a strange, possibly deviant hobby."

Raиdoм_ · http://miemva.blogspot.com/ 2009.06.24. 10:43:51

Nekem már az első részből se tetszettek a robotok a második se segít ezen. A képregények és rajzfilmek után ez teljesen idegen és nehezen emészthető. Megnézem mert mért ne tenném, de nem fogom isteníteni.
Sokkal jobban tetszene egy klasszikus Transformers.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.06.24. 10:43:59

Mindenki jön itt a "szórakoztató" meg mozi a "szórakoztatásért" faszságokkal. Mindegyik nézze az RTLklub-ot hajnaltól késő estig, a metron pedig Story-t olvassatok. Sőt IMAX-ozzatok, de előtte dobjatok be egy 800 forintos kávét a caffeshop-ban, de el ne felejtsetek kajálni előtte a Nordsee-ben. Mozi után fizessétek a parkolójegyet a földalatt, aztán haza Ikea bútoraitok közé.
Fogyasszatok basszátok meg! Fogyasszatok!
Élmény !! Szórakoztatás!!
Persze... Azért a lófasznak is van vége ám !!!

Fleshmeat 2009.06.24. 10:49:33

Nostro, te meg legyél egyedi ember! Egyedi ruhában, hobbikkal, bútorokkal és munkával. Csinálj egyedi frizurát magadnak és vészesen óvakodj attól, hogy bármiben is hasonlíts másokra. Ettől te különleges leszel.
Milliónyi társaddal együtt.

ellenszenvesfigura 2009.06.24. 10:51:02

jézusom, azt hittem, ez a "csinálj jobbat" érv csak a zenéknél menő:D
amúgy ha valaki készít egy kivonatot azokból a jelenetekből, amikben szerepel megan fox, azt szívesen megnézem, a többit kihagynám...
mondom ezt úgy, hogy gyerekkoromban az egyik kedvenc képregényem volt a transformers.

Fleshmeat 2009.06.24. 10:51:43

És Nostro, ha ez mind sikerült, attól még nem fogsz értelmesebb és színvonalasabb dolgokat kicsikarni magadból mint a kommented.

Milkykee 2009.06.24. 10:52:39

Elnézést, de ez nem kritika, hanem fikázás, ebben egyetértek az egyik előttem szólóval.
Tegnap este néztem meg másodszor, és még jobban tetszett, mint elsőre, pedig elsőre is élveztem mind a 150 percét a filmnek.
Amiben igazat adok, az az, hogy valóban nem lehet mindig felismerni hogy most akkor ki kivel van és először tényleg töménynek hat az egész. Éppen ezért hagytam kicsit pihenni a látottakat, és péntek este után ezért mentem el tegnap is megnézni. Egy viszont bizonyos: megnéztem a magyar előzetest, és iszonyatosan idegesítő a szinkron, eredeti nyelven üt a legjobban.
Bárki bármit is mondd, azoktól a hangoktól a hideg ráz, és vannak benne izgalmas jelenetek, izgalmas robotok, és nagyon tetszik, hogy motorokkal is kiegészítették az autobotok csapatát, még ha nem is kapnak túl nagy jelentőséget a filmben.

igaz_ember 2009.06.24. 10:55:14

Hmmm.... egy: a filmet nem láttam még, de kölyökkorom kedvenc képregénye és rajzfilmje a Transformers volt...szal megnézem ezt a részét is. Kettő: azt vettem észre, az Internetes kritikákban, hogy az írók kisebbrendűségi komplexusban szenvednek, talán mert nem jelenek meg az írásaik komolyabb lapokban, vagy csak a világra haragszanak nem tudom. Így akinek nem tetszik a kritikája az egy senki, és minek olvassa:) Sőt felháborító ha más véleménye van:) (megnyugtatásképpen mielőtt megkérdeznéd kedves blogger nekem mi jelent meg...a válasz több tanulmányom kiadták ha nem is filmkritika kategóriában) Három: A véleményed a tiéd, a Te szempontodból lehet igazad...de hidd el másnak is igaza van ha nemcsak a Brokeback Mountain-t vagy komoly elgondolkodtatásra sarkaló mozikat választ. És vágyaik a Terminator sokadik részére fókuszálnak, valamint a többi trash filmre... ez olyan, mint az irodalom, ha nem lenne lektűr és mindenki csak komolyat olvasna...akkor jaj lenne neked világ! Csupa depressziós életunt ember rohangálna, és halálra piálnánk magunkat. Én ezért nem nézzek abban a műfajban filmet, amihez nagyon értek, mert akkor az első öt perc után kimennék a teremből és be kellene vennem a nyugtatómat. Tehát, ami egy ilyen filmnél érdekel minket földi halandókat: szórakoztató a film vagy nem? El lehet közben csámcsogni egy kis kukoricát, miközben a barátnőnk hozzánk simul vagy nem? A látvány, hanghatások, szinkron? Nem az hogy a robotnak olyan van, mintha meg a lábat izélő robot. Ezek azok a jelenetek ahol mindeki nevetni fog...ez egy ilyen prüd hely, amikor az megy és szokatlan kitör a nevetés:) A többi nem érdekli azt, aki ilyen filmre megy el hidd el... nem érdekli a nők szexuális tárgyá alacsonyítása sem.
Sok szerencsét és elismerést és a kritikák jobb tűrését, elfogadását kívánom neked!

baggins21 2009.06.24. 10:56:19

@Fleshmeat: Ez nagyon ott volt :) respect! A filmet azért megnézzük.

peca1000 2009.06.24. 10:57:44

Azért ezt a Megan Foxot megnézném meztelenül. Na jó, adnék neki 1 órát, hogy velem legyen. Legyen 1 jó napja :)

RobDN 2009.06.24. 11:04:44

Én is Transformers fan vagyok, ezért is nem sanyargatom magam azzal, hogy megnézzem ezt a förtelmet. Végigolvastam a topless robot-on a kritikákat, és látom, hogy nem nekem való. Szerintem ezt a filmet csak nem-rajngók fogják élvezni, akik csak nagy robbanásokra vágynak a vásznon.

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.06.24. 11:06:57

@Fleshmeat:
@baggins21:
Semmi gond. Egyétek csak.
Ha nem kell más ez is elég lehet valamire.

TheBerzerker 2009.06.24. 11:09:54

Az első rész jó volt. Ha ebben több a robot és több házat zúznak szét akkor ez még jobb. Ennyi!

argentina 2009.06.24. 11:11:30

Imádom, az ilyen fantasztikusan „intelligens” (amúgy kretén maximum 20-ad rangú bölcsész diplomával rendelkező kispöcsöket) majd én megmondom mi a jó film csávókat.

Ez nem egy művészfilm ennek pont az a lényege, hogy bemész a moziba és két órán keresztül kikapcsolsz. Nem lelkizel nem nyöszörögsz a világ, és a munka-család dolgain, hanem csak vagy… ez a pihenés..

Tudjátok kikapcsolódás: nem kell nagyokat mondani nem kell mindig a világot megreformálni, más munkáját leszólni (miközben gondolom te-ti életetekben nem sokat tettek még a társadalomért, ja néha elmész szavazni az SZDSZ-re)…..

Vagyunk úgy páran ám akik azért mennek moziba, hogy kikapcsolódjanak.

És ERRE EZ A FILM TÖKÉLETES, MER EZÉRT KÉSZÜLt úgyhogy 10/10-es

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2009.06.24. 11:18:11

A zene itt is Steve Jablonsky? Mert akkor már a zenéért megérné..

Rogue 2009.06.24. 11:29:17

Szerintem ott bukott el ez a kritika, hogy az írója bevallotta, neki már az első rész se tetszett. Ezek után mit vártunk, mit mond a második részről? Olyan ember ne írjon kritikát, akiről tudni lehet, hogy zsigerből nem tetszhet neki a film.

***Susu*** 2009.06.24. 11:32:14

Na ja, ez nem uncsi művészfilm kritikusoknak az már nem is lehet jó... amúgy nem tudom mi volt rossz a poénokban, mikor az egész mozi röhögött... robotok meg pfffff... szerintem hiba bennük sem volt. Nagyon tetszett.

És én úgy tudom, hogy igen, ugyanaz a zeneszerző. :)

f3csk3 2009.06.24. 11:38:55

@***Susu***: a mozi 80% azért röhögött, mert popkorn van az agya helyén, a többiek meg kínukban.
a film célközönsége szerintem kb. a 13 éves szinten megrekedt 20 évesek. másképpl: jaja persze, tökéletes kikapcsolódás, ha van az agyadon egy OFF gomb.

Chavez 2009.06.24. 11:39:07

Az első Transformers akkora fasság volt, hogy régen fájt már film ennyire, pedig én aztán tényleg nem az a művészfilmrajongó "megmondom, hogy mi a jó film csávó" vagyok, aki túl sok mélységet vár egy látványmozitól. Mellesleg a japánok a robotos témákban verhetetlenek, filmekben és persze a valóságban is. Nekik kellett volna megcsinálniuk.

m:a.l.p. 2009.06.24. 11:47:08

Nekem az első rész nagyjából tetszett, bár volt egykét olyan rész amit kihagytam volna belőle, vagylegalábbis elfordultam volna, pl a háznál lévő bújócska...
Ennek ellenére a szóba forgó második részt elmegyek megnézni, szép nagy vásznon, bika hanggal, sörrel, hogy majd leessen az állam Megan Foxtól meg a robotoktól. A történettől semmit nem várok, így a legjobb esetben kellemeset csalódok majd. Szerintem az előző és ez a film tökéletes példája annak, hogy egy nulla történettel is lehet jó filmet csinálni, hála a kor technikai színvonalának. Ez erről szól, nem arról, hogy jó szinészek szinészkednek, arra van más film, amit ha arra vágyik az ember, meg tud nézni. Itt csak a látvány számít, ami sztem annyira rossz nemlehet, hogy ne nézzem meg. DVDn azért nem veszem meg. Ja és mielőtt vki előjönne akkor töltsd le c. mondattal: nem, mert a moziban jobban adja:D

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2009.06.24. 11:47:50

aki eldobja az agyát a Transformers filmektől a robotok miatt, az mondjuk mit szólna a Neon Genesis Evangelion filmhez? lerepülne a feje és átvinné a plafont?

majdazténtudom 2009.06.24. 11:48:33

Transformers-fan vagyok. Imádtam gyerekkoromban, és most is állnak néhányan a könyvespolcon. :)
Éppen ezért rühellem ezt a Michael Bay féle borzalmat.
Az egy dolog, hogy filmként értékelhetetlen, de hogy semmibe vegye a világ alapvető logikáját... "mostantól újabb autóvá alakulok át, mert az milyen menő"...anyád!

geomayler 2009.06.24. 11:49:40

Még nem láttam. Egyéb részleteivel nincs bajom, de a pantomim klisé és a feka robotok tényleg szánalmasan hangzanak, pedig az első rész egész jó móka volt.

majdazténtudom 2009.06.24. 11:54:48

ja bocs: én az elsőről beszéltem, mert még csak azt láttam de gondolom ez ugyanakkora rakás...

Gulandro 2009.06.24. 11:59:09

Gyűlölöm ezeket a látványfilmeket, a szándék sincsen meg bennük, hogy egy képernyővédőnél több tartalmat tudjanak magukénak.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.24. 12:09:33

Pedig a Dark Knight tavaly bebizonyította, hogy lehet tartalmas és látványos popcornfilmet csinálni jó színészekkel is. Szerintem nem feltétlenül kell, hogy a közönség - szórakozás - címén is csak a buta filmekre legyen vevő.

Egyébként ha ma a Terminator: Salvation és a Transformers a könnyed szórakozás definíciója, régen miért lehetett ugyanez a Jurassic Park vagy a Terminator 2?

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.06.24. 12:11:24

@igaz_ember: @igaz_ember: Igen, én is feltenném a kérdést, amit a kolléga már pedzegetett: "gyógyszerezésed hogy van?" Így első blikkre paranoid skizofrénre diagnosztizállak. Olyan kérdésekre válaszolsz, amelyeket senki nem tett fel, olyan vélt támadásoknak veted magad oda áldozatul, amilyenekkel senki nem támadott téged, stb. Plusz:

"azt vettem észre, az Internetes kritikákban, hogy az írók kisebbrendűségi komplexusban szenvednek, talán mert nem jelenek meg az írásaik komolyabb lapokban, vagy csak a világra haragszanak nem"

Nem tudom hol voltál az utóbbi pár évben, de a nyomtatott újságírás meghalt. Ma már nincsenek "komolyabb" lapok, csak az életükért harcolóak vannak. Mindenki pánikszerűen menekül az internetre, úgyhogy presztízskülönbségről csak idióták mint te beszélnek. És azt tényleg már csak lezárásként, a teljes agyalágyult érvrendszered végső megtorpedózásaként: a cikk szerzője egy általad valószinűleg komolynak ítélt művészeti lap kritikusa. :)))

hadzsi 2009.06.24. 12:21:31

@argentina: Baszod, azért egy lethal weapon, egy die hard, egy mad max 2 az olyan film amiről beszélsz. Szórakoztat.
De könyörgöm már az első transformers film szintje is kb. 6 éves autista, dawn szindrómás, mutáns óvodásra volt belőve. Könyörgöm mond már el, hogy mit élvezzek egy ilyen filmen???? Vagy elég annyi, hogy "hú geci mekkora robot ni má hogy verekedik?"
Ha ez az élvezet, illetve a szórakozás netovábbja ami kikapcsol akkor sajnálni tudlak, főleg, hogy felteszem anyádék pénzén nézed meg majd ezt is. Őket is sajnálom.
Jack Kerouacot tudnám idézni, de már az is túl sok lenne a fajtádnak.

dzsefi 2009.06.24. 12:22:20

@egy hozzászóló: ez nagyon jó, szerintem simán összefoglalja a kritika lényegét :)

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.06.24. 12:38:24

A filmet látatlanban is egyetértek ezzel és Human kritikájával. Eddig se értettem, de ezután sem, hogy mi olyan nagyon, hu de szuper meg 10/10 ebben a filmben, jó látványos (nagyon is, sőt..) és? Persze mást nem is vár el tőle senki, van olyan látványfilm amit én is szeretek (Star Trek, T4, moziban még a TF 1 is bejött...), sőt van Bay film ami szintén tetszett (Szikla, The Island) de akkor is szerintem túlságosan istenítve van a film, egyszerűen nem értem, persze biztos bennem van a hiba.

De valamelyik, fan világosítson létszíves, fel, hogy mi ebben a filmben az, ami miatt ennyire imádjátok (eleve nem létezhet 10/10es tökéletese film szvsz).

Ahogy látom itt már többen vannak azon a véleményen, hogy nem is olyan jó ez a film.

Azért majd DVDn megnézzem.


Nostro: te meg most néztél Fight Clubot? vagy mi bajod van?

Gattopardo 2009.06.24. 12:40:47

Teljesen felesleges a művészfilm-szórakoztató film párhuzamban nézni a dolgot. Elég ha a szórakoztatón belül összehasonlítom mondjuk egy X-Men 2-vel, Dark Knight-tal, stb. Ezekhez képest már a Transformers 1. is egy fos volt:)

TheBerzerker 2009.06.24. 12:45:47

Bazd meg nem értem mi a lófaszt vitáztok itt. Attól nem lesz az egyik vagányabb, mert elgondolkodtató művészfilmeket néz, és a másik sem, hogy azokat fikázza, akik ilyeneket néznek.
Nem értem miért kell lefikázni azt, akinek tetszik egy ostoba film, és miért kell leművészbuzizni azt, akinek meg nem. Én nézek elgondolkodtató filmeket is, és okádék szart is. Mindenfajta hangulathoz megvan a hozzá illő celluloid matéria. Nem értem mit kell rinyálni. Kussolni kell, és filmeket nézni.
Tökéletes film (legalábbis az én értékrendem szerint) pedig van. Nem is egy.
Ennyi!

igaz_ember 2009.06.24. 12:48:59

Nos örülök, hogy aktív személyeskedést kaptam válaszul:)...és szerintem gondolkodj el azon, kedves Wostry Ferenc írtam-e valamit az Internetes újságírás és a nyomtatott sajtó viszonyáról:) a lap megfogalmazás nem zárja ki a komolyabb formátumú Internetes lapot. A lap egy szimpla köznév volt. De hogy Te ezt láttad igazolja az általam leirtakat.
Szóval tök melé ment...ráadásul én is írok netes lapba...szóval, tanulj meg olvasni...

babiszni 2009.06.24. 12:49:30

Igazság szerint elég nevetségesnek tartom,h valaki 2 év filmnézés után kritikusnak érzi magát és egy ilyen csapnivaló,nomeg nagyrészben lopott dumával próbálja lehuzni a filmet.
vagy biztos elvégeztél valami roppant nívos filmes sulit és azért vagy ekkora arc.
a lecke fel van adva.csinálj jobbat...

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.06.24. 12:52:58

@The Man Who Laughs:
Viszonylag rég láttam a Fight Clubot, de lehet előveszem megint.
Csupán annyi, hogy nekem rohadtul sántít amikor a "szórakoztatással" érvelnek, és olyankor kiszakad belőlem az indulatosabb, és a jelenkori, urbánus ember értékkövetésével szembeni kritikusabb részem.

sixx · http://comment.blog.hu 2009.06.24. 12:54:40

@igaz_ember: ha eddigi pályafutásodat nézem, ne csodálkozz a személyeskedő kommenteken, ugyanazt csinálod/csináltad te is.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2009.06.24. 12:58:07

Hagyjuk már ezt a 2 "csinálj jobbat" érvelést, gyerekes és nevetséges.

Mindenkinek joga van ahhoz, hogy kritikát mondjon bármiről (legyen az pozitív vagy negatív), nem kell tudnia csinálnia is.

Példa:

Étterembe mész, rendelsz nem ízlik az étel akkor is azt mondod, hogy jó volt csak mert nem tudsz jobbat csinálni? Habár olyan rosszat még nem ettél?

igaz_ember 2009.06.24. 12:58:34

Kedves Wostry? Magyarul tudsz-e:)
A lap köznév megfogalmazás mióta csak nyomtatott sajtót takar? Nálad lehet...nálam nem...
Ja és írok mindkét formában szal annyira mellé lőttél, hogy nagyon. Ezért látható, hogy jó helyre ment, amit írtam. De látom személyeskedni, tudsz...:) szal mehetsz magyar újságírónak...én nem újságíró vagyok...nemcsak azok írnak, - még csak az kéne meg is halna a tudományos élet.

igaz_ember 2009.06.24. 12:59:54

Bocsi kétszer ment de nagyjából ugyanazt írtam, kicsit lefagyott az oldal:)

exilis 2009.06.24. 13:00:38

Ezek a filmek már annak a generációnak szólnak akiknek a zene az ha másfél órán keresztül nyomnak a fülébe egy taktust. A lényeg hogy dübörögjön mint az állat. Ez meg dübörög rendesen. Tetszik nem tetszik a mi értékrendünk már kiment a divatból :)

Scarlet Crusader 2009.06.24. 13:02:25

Mindenkinek gratulalok, szivbol. Egy filmmekkel foglalkozo blogon egymast szapuljak a nepek. Ti tenyleg olyan veszettul hulyek vagytok hogy csak acsarkodni tudtok? Vagy itt elik ki emberek (?) az elbaszott eletukbol fakado frusztracioit?

igaz_ember 2009.06.24. 13:02:52

De tök mindegy azt is megbántam, hogy feleslegesen téptem a számat:)
Lehet szidni...:)
Inkább megyek tenni valami hasznosabbat.

Adrinho 2009.06.24. 13:07:01

Engem az elsö rész lenyügözött, szerintem hatalmas film volt:)

Rohantunk megnézni a a 2.at...

Szerintem kicsit túl sok szeméyliséget adtak néhány robotnak, ez álltal kicsit elvesztették szemembem a felsöbb rendüségüket!

de még igy is egy elvezheto kis film volt, egy nagy es csalodott karomkodas csak akkor hagyta el a szam, amikor "talalkozik a nagyokkal az égben"....

Az utsó 10perc nagyon gáz

De ez az én véleményem...

Beyonder 2009.06.24. 13:09:22

Csak tudnám, honnan veszik a drága kommentelők, hogy én nem szeretem a >>jól megcsinált

Moso 2009.06.24. 13:09:46

Mit lehet vitatkozni egy robotpornón?
max látvány
no sztori
no színészek
Bay helyett Kovi is rendezhette volna, csak akkor a finálé rövidebb és szaftosabb lett volna

exilis 2009.06.24. 13:22:59

A sorozatokban rengeteg zseniális forgatókönyvíró dolgozik, a nagy stúdiók 200 milliós munkáit meg agyatlan droidokkal iratják. Ez egyszerűen szakmai igénytelenség.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.06.24. 13:25:19

@igaz_ember: Belezavarodsz a saját hülyeségedbe, te szerencsétlen...

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.24. 13:25:44

@Linkovic Csumoszky:

1, azóta ennyivel ostobább az átlagos mozibambuló polgár
2, azóta ennyire sikerült jó fogyasztókká programozni a népeket

Amúgy már elnézést, de egy Terminator 2-t vagy Aliens-t ne hasonlítgassunk már holmi "popcorn-filmekhez", lécci.

Nem mindegy, hogy Made in China cserépbögre, vagy Herendi porcelán.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.06.24. 13:27:07

@Moso: Kovi van twitteren, tessék követni! A legjobb magyar rendező.

VIK 2009.06.24. 13:35:35

az uj resz tenyleg nem eleg jo, megneztem vannak benne jo reszek, na de egy robot angol akcentussal, 2 tokeletes amerikai angollal nevetseges,
trukkok jok
fanoknak kotelezo

igaz_ember 2009.06.24. 13:35:41

@Wostry Ferenc: Well az előbb még az volt a baj, hogy nem neked válaszoltam...most meg ez:) aztán törölve és új változat közben visszafelé is olvastál?:) A filmeket is ilyen figyelemmel nézed?:)
Mik vannak:) Erre muszáj volt válaszolni mert ez kész:)
Magadat minősíted...csak így tovább!

tomee · http://www.nba1.hu/ 2009.06.24. 13:37:10

Csak én látom az összefüggést abban, hogy egy Transformers film kritikája vonzza a legtöbb hülyét/szellemileg súlyosan alulmaradottat?

Az első rész első fél óráját hangos röhögés formájában emésztettem meg, de utána már inkább a sírógörcs volt felfedezhető rajtam.

Ezt a kétségkívül mesterművet (höhö) inkább passzolom.

kaamir 2009.06.24. 13:48:58

Michael Bay film - többet nem is kell erről mondani.

A 150 perces játékidő így látatlanban is fáj.

Amúgy az Index címlap súlyosan károsítja a blog szellemi színvonalát :)

Borenbukk 2009.06.24. 13:49:22

Aki szerint egy kikapcsolodas celjabol nezett filmbe nem kell sem tortenet, sem emlitesre melto szineszek, az nyugodtan alhat a mozi helyett. Olcsobb, es sokkal jobban kikapcsol.

A temaban javaslom megtekinteni az Idiocracy idevago jeleneteit:

www.youtube.com/watch?v=04o2V2ah5dI

www.youtube.com/watch?v=GtOLqNuTOag

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.06.24. 13:53:02

@igaz_ember: Nem akartam a válaszomat szétaprózni - gondoltam, az eddigiek alapján, ha már a saját gondolataidba belezavarodsz, a másokéival semmi esélyed...

meow? 2009.06.24. 13:57:22

@TheBerzerker: Teljesen egyetertek veled :)

Ghostwood 2009.06.24. 13:57:44

@igaz_ember: te publikálsz bárhol? nemár. három koherens mondatod nincs...

többieknek: a film torrenten már kijött, de csak öngyilkosjelölteknek ajánlom abban a formában. bár egyébként is.

exilis 2009.06.24. 13:58:16

Nálam van egy külön kategória: A pörgetős filmek. Én az elsőt 10 perc alatt pörgettem végig, a második lehet hogy sokkal jobb lesz, és akár 15 percet is megérdemel.

TheBerzerker 2009.06.24. 13:59:00

Látom a kultúrmisszió mindkét oldalról folytatódik. Bár kissé olyan, mintha egy arabot megpróbálnának meggyőzni arról, hogy költözzön izraelbe és térjen meg.

Rusznyák Csaba 2009.06.24. 14:01:22

Olyan vicces, amikor egy negatív kritika után a sok okos ember azzal jön, hogy "de ez nem művészfilm, vazze!" Jó, de ki mondta, hogy az? Ez nem művészfilmnek szar, hanem popcornfilmnek szar, mert ahogy mondjuk művészfilmet, úgy látványfilmet is lehet csinálni jól meg rosszul is. (Ami engem illet, a kolléga még túl is értékelte ezt a mocskot)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.06.24. 14:01:23

@TheBerzerker: Gyurikám, tudod hogy én IMÁDOM az óriásrobotokat, úgyhogy ha már én is halálra untam magam ezen a semmin, akkor csak van valami hiája... :)

igaz_ember 2009.06.24. 14:03:45

@Wostry Ferenc: értem...végülis mellébeszélésből jó vagy. Többivel meg nem kell törödni, mert megárthat neked

FeroxX 2009.06.24. 14:07:50

hát gondolom ugyan olyan egyszer nézős tucat CGI hulladék, mint az egy.. dehát Michael Bay-től tényleg nem kell sokat várni. Majd leszedem a DVD RIP-et.

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.24. 14:08:57

@igaz_ember: itt az ideje, hogy bevedd a gyógyszereidet és szunyókálj egy kicsit így kora délután.

Erika20 2009.06.24. 14:10:06

Na megint én vok:D Am én írtam ide a legelső kommentet.Majdnem elolvastam mindegyik kommentet amit ide írtak és egyszerűen nem értem az embereket.Ez nektek vélemény?Hogy idézzem"jujj egy nagy rakás szar" meg hogy ilyen gáz olyan gáz.De könyörgöm az csak egy dolog ha nem teccik,de ien undorító módon nem kellene véleményt mondania senkinek.Am mindegyik véleménytől függetlenül,nekem akkoris tetszett.Ja és ha mögé látnátok akkor észrevennétek talán,hogy igenis van sztorija...De ha Ti csak azt látjátok,hogy huu robotok harcolnak egymással azt jóvan akkor lássátok ezt.De szerintem mindegyik filmnek ami csak megjelenik és megcsinálnak van története,van miért megnézni.Az meg mi a francért baj,hogy még látványos is?Ja és az is pozitívum sztem,h beépülnek a figurák a filmbe,tehát egyáltalán nem lehet észrevenni,hogy számítógép segítségével születtek.Am meg az h Megan Foxot szapuljátok,azon is ellehetne gondolkodni,hogy mondjuk egy film sem olyan jó ha egy ien szép nő sincs benne.Ha csúnya lenne akk meg azon izélnétek,h még csak egy szép nő sincs benne.Röviden ennyi a véleményem.Ja még annyi,h örülök h nem halt meg sem Sam sem Optimus fővezér.Ennyi.Lehet szapulni,meg leszólni de nemigazán izgat:)én is csak elmondtam a véleményemet...

Dr.Traktor 2009.06.24. 14:10:20

transformers rajongó voltam kölyök koromban...
és most is, nem tehetek mást mint hogy megnézzem. :(

Az első rész sok szempontból ratyi volt, mégsem csalódottan jöttem ki a moziból. Valószínűleg azért ami már a képregényben is megfogott. Robotok vannak benne!!!
Nagyok, lőnek, verekszenek, átalakulnak. Néha ez is elég. :F itt ez is elég.

Ami rontott az összképen:
-tinivígjátékos felvezetés, ultrafos "főhős"
(a képregényben is segített az Autobotoknak de ennyire tenyérbemászóan idegesítő nem volt, és nem is szerepelt annyit)
-a hős amerikai katonák arcba nyomása (URAM, IGEN URAM!)
-az erdeti történet lesilányítása.
-a túlságosan gyors harci jelenetek ahol nem lehet igazán látni mi a fasz történik

Ami nem annyira zavart, pedig azt hittem az lesz a legnagyob bajom, hogy a robotok totál máshogy nének ki mint a képregényben. Ezen nem is lehet csodálkozni, valljuk be azért elég hiteltelen lett volna a 42 poligonból felépített kockaszerű Optimus látványa FILMVÁSZNON, a képregényben meg nincs annál jobb. És végülis eléggé haosnlítottak az eredeti robotokra.

A 2dik résztől ha csak ugyanezt kapnám már az is elég lenne!
De rajongóként elfogultnka lenni természetes.

FeroxX 2009.06.24. 14:12:15

btw ellenpéldaként én ilyesmi filmeket említenék: Függetlenség Napja, Armageddon, Terminator 2, Godzilla (bár ezt sokan fikázzák pedig szerintem jó), Jurassic Park stb.

ezek is felületes popcorn látvány eksön múvik, de mégis jól megvannak rendezve, érdekes story is van, és a színészi játék is teljesen vállalható.

igaz_ember 2009.06.24. 14:14:16

@Ghostwood: Kifejtenéd mi nem koherens a mondataimban? Sajnos szellemileg annyira fegyvertelen vagyok, hogy nem tudok párbajozni odavetett, de általam rendkívül értékesnek tartod mondataid alapján. És ha kifejtenéd, nálad mi számít koherensnek azt is megköszönném, mert mint amolyan írástudatlan vadmarhának szükségem van egy ilyen minden bizonnyal cizellált lelkivilágú és önmagában is utánozhatatlan, gyémántollú mester fantasztikus és minden bizonnyal megfizethetetlen tanítására. Szóval mindent bele!

igaz_ember 2009.06.24. 14:15:21

@Linkovic Csumoszky: Sajnos nem tehetem, mert odadtam neked...de ahogy látom ez sem sikerült bevenned.

Don ZOZI 2009.06.24. 14:27:35

Minek ennyit vitázni, hogy művészfilm/trash movie/summer movie/szer/nem szar....
A kritikus egy vélemény.
Hogyan tudod eldönteni, hogy megnézd-e a filmet?
Szereted az óriásrobotokat, amint szétdúlják a világot? Igen - a moziban a helyed. Nem - keress más elfoglaltságot.

Én megnézem az biztos :)

TheBerzerker 2009.06.24. 14:33:19

@Wostry Ferenc: Tudom Ferikém, tudom!:) Bár, aki az óriásrobotokat nem szereti az vélhetően nem férfi:D
Szóval aztat mondom, hogy majd meglássuk. Ha megnéztem akkor kiderül.

Borenbukk 2009.06.24. 14:44:57

@Don ZOZI: Az a baj, hogy en szeretem az "oriasrobotok szetduljak a vilagot" temat, de ezt jol is meg lehet csinalni, meg nagyon pocsekul is. Szeretnek is egy Battletech filmet, de mostanaban mar nem annyira, latva, mit tud csinalni nehany "kreativ" ember egy jo tortenettel es eleg penzzel.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.06.24. 15:24:52

Képregényfilmektől nem kell mélységet várni (eddig az egy szem Batman Beginsnek sikerült valami, de a Dark Knight azt is elbaszta), Michael Baynél meg eleve le kell adni az ilyesfajta igényektől.
Agyatlan robbantgatás, papírmasé szereplők és sablonok, kurva nagy büdzséből, rögtön beékelve a balatonparti napozás és az esti szex közé.

Beyonder 2009.06.24. 15:48:02

@Erika20: Drága Erika, minden vágyam, hogy jól megszapuljam Megant, de a cikkben speciel ezt nem tettem meg. Érdekelne, miből következtettél rá, hogy nem kedvelem őt? Csak nem abból, hogy a 3 képből kettőn ő van?

TheBerzerker 2009.06.24. 16:07:24

@Erika20: Mindenesetre a spoilert köszönjük a kommented végén.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2009.06.24. 17:10:00

ehhehehe.
figyelj, tudom, hogy a történetvezetés egy nagy nulla, a karakterek meg SZAROK, de én csak a lárványos részeké nézek egy ijen filmet, és ne merjed lefikázni, mer teleordítom nyállal a pofád

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2009.06.24. 17:13:53

huh a "történetvezetés" túl intellektüel
figyejjé, tudom, hogy nem valami..izé..bonyolult a történetje...
így már mindjárt jobb

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2009.06.24. 17:47:17

@igaz_ember:

Okoska! Az Ötödik elem például látványban, sztoriban, és poénokban is az egyik legjobb sci-fi, a T2 és a Die Hard-trilógia nemkülönben, és egyik sem magasművészeti alkotás. Namost a Transformers 2, a Die Hard 4 vagy Terminator 4 ezekhez képest minősíthetetlen fostalicskák, amiknél a hű meg ha!-látvánnyal fedik el a többi hiányosságot.

És még csak komplexusos kritikusnak sem kell lenned ahhoz, hogy ezt felismerd! ;)

Erika20 2009.06.24. 17:57:36

@Beyonder: Nem a képek számából következtettem ki,csak úgy megérzés.De nem ez volt a legfontosabb része a kommentemnek sztem.Csak a végén már felhúztam magam,h ami nekem ennyire teccik miért kell szapulni?:(
Amúgy bocsi a spoiler-ért...

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2009.06.24. 18:10:54

@argentina:
kár, hogy ezek szerint még nem próbáltál valóban jó "10/10-es" akciófilmmel kikapcsolódni az elmúlt években.
Ötödik elem, Sötét lovag, Indy 4, Vasember, Elrabolva, új Star Trek...
Mennyit soroljak még?

igaz_ember 2009.06.24. 18:15:55

@Hamlet: ŐŐŐŐŐ, hol mondtam/írtam én azt, hogy melyik filmhez képest hol van a Terminator 4 meg a Transformers 2? :)
Ez a te véleményed és ok....senki sem mondta hogy nem.

igaz_ember 2009.06.24. 18:30:04

@Hamlet: A Transformers folytatását nem láttam még...csak annyit mondhatok, hogy valószínűleg olyan, mint T4. Jó lehet annak aki csak kikapcsolódni akar és a T2 is gáz lehet annak, aki beül és meg akarja fejteni az időutazással kapcsolatos problémákat. Mindent lehet kritizálni, a folytatásoknál meg ugye már nincs az újdonság varázsa...a Transformers első része is megosztja a nézőket, de mondjuk az Indy 4 elég gáááááz volt:) szerintem:) ez az UFO ügy...hát, szóval nem igazán indis hangulat. Kicsit X aktás befejezéssel. Nálam jobban bejött volna valami vallási vagy tisztán mitológiai ügy egy kis valóság tartalommal, ez sokkal megfoghatatlanabb volt, mint a többi rész...nem is lett DVD vevős. A sötét lovag nézhető...de nem dvd vevős nálam. Az ötödik elem a felsorolásból a legjobb, mert önmagát sem veszi komolyan. És miről írtál még amit láttam....Ja a Star Trek...jó nézhető...de túl van istenítve, és ugyanúgy megosztja a nézőket...főleg a régi rajongók vannak kiakadva, de ettől még megvevős dvd lesz nálam....majd, persze ha kijön és lefogy szépen az ára.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.06.24. 18:56:22

@Hamlet: INDY 4 és a 10/10-es akciófilm szavak egy mondatban?

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2009.06.24. 19:42:50

na jó, csak 9, nem véletlenül tettem idézőjelbe a "10/10"-et. Az nálam a Dollár- a Keresztapa- meg az Alien-trilógia.

yautya 2009.06.24. 19:59:02

Ami azt illeti, a hozzászólókról és az "érdemi vitájukról" az /amúgy zseniális/ Shop stop 2 20-as 30-as lúzerei jutottak eszembe. Ők folytattak késhegyre menő vitát Star Wars vs. Gyűrűk ura ill. szar-e a transformers témában.

Egyszerűen fel kéne már nőni és rájönni ,hogy az ilyen /gyerek/filmeknél már nem a ti véleményetek számít hanem a célcsoporté, az úgy 5-14 évig terjedő korosztályé! Ők cipelik el aput-anyut a moziba, ők vetetik meg a játékfigurákat, képregényeket ill. egyéb kapcsolódó termékeket. Itt már érdemben nem mirajtunk múlik ,hogy a Dreamworks, a Hasbro és sokan mások profitálnak e a befektetésükről.

Persze attól nem mondom ,hogy a téma Bay féle feldolgozása jó, nekem se tetszett az első rész rész. Gyerekkorom /egyik/ kedvenc képregényhősei jobb filmet érdemeltek volna...

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.06.24. 21:42:11

@Hamlet: Én inkább bármilyen természetes számokkal kitett skálán való elhelyezésétől tartózkodnék, úgy en bloc.:)

Valandil 2009.06.24. 22:02:43

Vigyázat! Nyomokban SPOILER-t tartalmaz!


Megnéztem. Kár volt. 0 történet, hülye szereplők, sok CGI. Nem baj, ezek (annyira) nem zavartak. De:
-egyiptomi-jordán határ;
-Giza-Théba-Petra egy rakáson;
(a földrajz nem sci-fi)
-piramisoknál senki (se őrség, se túristák, se idegenvezető);
-a világ bármely(!) pontján azonnal(!) partra tudnak szállni az amerikaiak;
-álló tank: halott tank (itt meg se mozdulnak);
-stb. (sok faszságot nem említek, mert így is fáj)

Rusznyák Csaba 2009.06.24. 22:39:26

@Valandil: Nekem a kedvencem, amikor Turturro felhívja a romboló kapitányát.
-Tüzeljen erre a koordinátára!
-Ki maga? Azonosítsa magát!
-Az most nem számít, maga idióta, csak tüzeljen!
-Na jó.
Persze igazából pitiánerség ebbe belekötni, de nem is emiatt szar a film...

elefes 2009.06.24. 23:01:33

Marhára szeretem a Michael Bay-filmeket, a fostalicska Pearl Harbour nem. Giccsesek, bárgyúak, de látványosan lerombolnak bennük mindent vagányan, agyonszűrőzött képeken át, lassításokkal, jó ez. Aki az ilyet nem szereti, azzal valami gond van, basszus, rombolnak ezerrel. A Transformerst pedig mocskosul szerettem, pedig a története lapos, a közepe leül, de óriásrobotok rombolnak szét marha agy dolgokat - ez nyilvánvalóan jó. Optimus Prime első alakváltását kismilliószor megnéztem, hogy rituálisan direkt összeszarjam magam a gyönyörűségtől.
Nagyon vártam hát a második részt. És piszkosul csaódtam. Ez egy fostalicska. Először úgy tűnt, mintha az első rész paródiája lenne, aztán szimplán csak érdektelenné, szarrá és unalmassá vált. Ami különösen dühítő, hogy jellemeket változtattak meg: Optimus az első részben egy szentimentális díszfasz volt - idegesített, de istenem, olyannak köllött lennie -, itt meg holmi szimpla verőember. Tetszett az elsőben, hogy Álcák nem beszélnek annyira emberi módon, mint az Autobotok - állatias hatásúak voltak, itt meg pofáznak, ráadásul hülyeségeket. Megatron is egy szimpla mellékszereplő lett.
SPOILER Viccesnek tűnhet, nem is értem, miért zavar, de a másik bolygón dekkoló akármilyen nagyellenség túl kirítt ebből az egészből - lehet röhögni, de ez már nagyon mesebelinek tűnt... A viccesnek szánt "néger" robotpár miatt pedig én éreztem magam szarul.
Megan Fox meg tisztában van vele, hogy minden suttyó reá csorgat, menjen a picsába. Fehér nadrágban rohangálni a robbanásokban, muhahaha.
Egyetlen jósága a filmek: öröm volt Aaron Pierce ügynököt ismét látni.

elefes 2009.06.24. 23:02:39

SPOILER

Ja, meg vicces, h a T4 Tranformers-esedése után itt meg volt némi terminátorodás...

2009.06.25. 06:42:35

így védeni habzó szájjal filmet még nem láttam. Látszik kiknek szól...
Egyébként meg ízlésről vitatkozunk itt? Tetszett vagy sem, az írás sztem helytálló.

K.Leslee 2009.06.25. 07:46:30

Nem láttam még a filmet, de tetszik Megan Fox kardigánja a legfelső képen......

KitorlásVapitány 2009.06.25. 09:07:12

Michael Bay valami eszméletlen. Eszméletlen szar "rendező". Könyörgöm, úgy mindenki tud rendezni, ha a Pentagon meg a Spielberg (akit mostmár tényleg el kéne küldeni a halál faszára zabot hegyezni) ad neki legalább 200 millió dollárt, hogy aszondja: Michael fiam, mennyél és kőcsd a pézt szídzsiájra, meg az amerikai hadsereg reklámjára. Ez rendezés? Ez az egész film úgy szar ahogy van, borzalmas karaktereket megformáló borzalmas színészek, nulla történet, nulla logikai összefüggések. Tényleg mintha a következő lett volna a forgatókönyvírás:
-Joe, tegyünk bele egy kis predátorosat.
-Jó.
-Joe, tegyünk bele egy kicsit a Lény-ből!
-Jó.
-Joe, tegyünk bele terminátorosat is!
-Jó.
-Joe, ne felejtsd ki az Indiana Jonest se!
-Jó.
-Joe, úgy legyen megírva, hogy a muff MINDIG lassítva fusson, tudod, szerződtettük azt a csini dögöt!
-Jó.
-Joe, tudod a Függetlenség napja is legyen.
-Oké.
-A humorérzék nélküli hülye Spielberg által javasolt poénokat is rakd bele, mert csak úgy kapunk 100 millát a CGI-ra!
-Jó.
-Jut eszembe, ami csak van az amcsi seregnek, az mind menjen bele, különben bukjuk a Pentagon pénzét.
-Jó.
-Lopjunk a Gyűrűk urából is, az olyan jó volt...TÉNYLEG azt miért nem én rendeztem?!
-Mert ennyi sok lassítással 46 óra lett volna, valamint hülyén néztek volna ki az orkok amcsi zászlókkal és tankokkal.
-Igaz, de akkor azért lophatunk a George Lucastól is, jótól lopni nem szégyen.
-OK. Te, Michael, mi legyen a sztori?
-Sztori???? Hmmm...ezt a szót még nem sokszor hallottam.Legyen benne lövöldözés, meg robotok, meg kurvanagy robbanások,meg lassított csöcsök és amcsi katonák.
-Michael, ez nem a sztori.A sztori a történet, tudod, hogy ki mit miért csinál a filmben, ki kivel milyen kapcsolatban van és miért, kinek mi van a fejében és/vagy szívében, a sztori indul vhonnan és eljut vhova, tudod.
-Bazeg, ezt most hallom először.
-Michael, találj már ki valamit, mi legyen a sztori?!
-Tudod mit Joe?Legyen a sztori:robotok, robbanás, risza!
-DE MICHAEL EZ NEM SZTORI!
-Joe, ki vagy rúgva!

KitorlásVapitány 2009.06.25. 09:10:44

Még két dolog:

1) Gyermekkorom egyik legnagyobb szerelme a transformers volt.

2) Megan Fox pedig a mostani legnagyobb szerelmem.

Ettől függetlenül ez a film valami kurvaszar.

DavidLoPen 2009.06.26. 00:43:22

huh, skacok(es holgyeim...ha nehany alnev mogott esetleg a gyengebbik nem kepviseloi allnak)kemeny komment-csatak zajlottak itt, de ennyi kb. a Nem Vennek Valo Videk kapcsan zajlott le utoljara.El lehet gondolkozni azon hogy mi a szinvonalbeli kulonbseg a ket alkotas kozott(noha szerintem az sem volt tokeletes, csak majdnem...marmint a Coen tesok filmje)Hat erdemes nyavajas auto-botok meg nyomi amerikai plakat-karakterek parviadalan ennyit vitazni?Foleg, ha ezt a ket remek dolgot Michael Bay hozta ossze egy 150 perces videoklippben?:-)

jablonsky_master 2009.06.26. 03:07:42

@Sparhelt: te fizetett kommentelő vagy, ugye?

jablonsky_master 2009.06.26. 03:10:12

@Scarlet Crusader: ...és mindezt egy maximum kétcsillagos robotos film kapcsán :) tök igazad van, és annak is, aki azt mondta, hogy az emberek előbb szépen lemészárolják egymást. ím a példa. nem vagyunk egy véleményen? akkor kinyírlak, mert hülye vagy. el kéne hagyni ezt a bolygót.

Terror Dzsoni 2009.06.26. 07:55:21

Hello!

Ritkán írok ide, inkább olvasom mások agymenését, de most muszály volt billentyűzetet ragadnom, de csak egy mondat elejéig.

Egy felesleges - értsd:szar - film még feleslegesebb folytatása.

Ennyi...

Pintér Richárd 2009.06.29. 18:37:51

bazzeg ot az első lapon középen van az a csaj kurva sexi motorral

yautya 2009.07.06. 14:51:13

Ha lesz Transformers 3, lehet Megan Fox már nem fog szerepelni benne: ) :
bulvar.ma.hu/tart/cikk/da/0/49117/1/celeb/Ez_csunya_volt_Megan_Fox_beszolt_rendezojenek

Amúgy mit gondoltok Mr. Bay királycsináló szerepéről?

lagopus 2009.07.09. 13:01:17

szexi motor? Az is jó lehet

lagopus 2009.07.09. 13:08:57

Én csak az első részt láttam (volna, ha végig bírom nézni). Tetszettek az animációk, félelmetes, hogy mennyit fejlődött az ipar! De egy filmben nekem fontos a mondanivaló, az meg nem volt (azon kívül, hogy milyen jó alakja van a "hősnőnek") A kettő is fasza lehet...
süti beállítások módosítása