Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Legjobb játékzenék TOP5 - Santito listája

2009.06.08. 14:30 Santito

Hirtelen felindulásból a Geekz stáb egy része összedugta a fejét, hogy egy bevallottan teljes mértékben szubjektív összeállítást nyújtson át a nagyérdeműnek a lelkivilágukban leginkább nyomot hagyó (legtöbb kárt okozó?) játékok zenéiből. Oyanokból, amelyek képesek ipari mennyiségű adrenalint pumpálni a véredbe, hogy John Rambo mellett kússzál a vietnami parlagfűben vagy saját magadat összevizelve kucorogj a legbiztonságosabbnak tűnő sarokban, görcsbe állt kezedben a kontrollerrel. Az egyetlen közös dolog bennük az, hogy egy klingon porszívó brutalitásával rántanak a játék mélyére és ott is marasztalnak. Fogadjátok hát szeretettel az első öt kiválasztottat!

 

1. Silent Hill
(zene: Akira Yamaoka)
Egyetemista éveim meghatározó játékcíme még PSOne-ra, ami feltörölte a padlót a Resident Evil szériával a túlélő horror kategóriában. A legjobb és legnehezebb rész az azóta született számos folytatás és spin-off között, ráadásul egy meglehetősen decens filmadaptációt is készítettek belőle.




2. Soul Edge/Soul Calibur (zene: Junichi Nakatsuru, Yohihito Yano, Akitaka Tohyama, Takanori Otsuka, Hideki Tobeta)
Ugyancsak trónfosztó, ezúttal a verekedős játékok között, a játéktermekből a Dreamcastra, majd PSOne-ra, utóbb az új generációs konzolokra költöző Soul Calibur olyan veteránokat utasított maga mögé a maga korában, mint a Mortal Kombat, a Tekken vagy a Killer Instinct. A magával ragadó és epikus magasságokba szárnyaló főcímzene újabb és újabb összecsapásokra sarkall, míg csak ki nem hullik a kezedből a kontroller a fáradtságtól.



 
3. Metal Gear Solid (zene: Tappi Iwase)
Ez a játék tette legendává Solid Snake-et és Hideo Kojima-t, és hát vajon lehet-e nem szeretni egy olyan videojáték szereplőt, akinek a fizikumát Jean-Claude Van Damme-ról, az arcát pedig Christophen Walken-ről mintázták?



 
4. Silent Hill 2 (zene: Akira Yamaoka)
Bár a Silent Hill második részének forgatókönyvét és játékmenetét sokan kritizálták, egy dologban azonban nem érheti szó a ház elejét: az audiovizuális élmény összessége köszönhetően a lélegzetelállítóan atmoszférikus zenének még így is a PS2 egyik kiemelkedő címévé tette.



 
5. Persona 3 (zene: Yumi Kawamura)
A japán RPG-k zászlóshajója nemzetközi vizeken mindig is a Final Fantasy széria volt, azonban nem szabad elfeledkeznünk az olyan gyöngyszemekről sem, mint a Persona 3, ami az USA-ban némi port kavart fel, tekintve, hogy a szereplői egy pisztolynak látszó tárggyal lövik fejbe magukat, mielőtt megidéznék védelmezőiket az Árnyak ellen. A klasszikus körökre osztott RPG-elemeket a dating simulatorral ötvöző játék hőseinek nappal a középiskolában, éjjel egy szörnyek által elözönlött párhuzamos dimenzióban kell helyt állniuk, fergeteges zenei betétekkel megtámogatva.


84 komment

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr761170372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalosi Ádám · http://aeonflux.blog.hu 2009.06.08. 15:08:37

jópofa ötlet, de lehet, hogy egy ilyen listából az ázsiai játékokat diszkvalifikálni kellene, teljesen más szinten mozognak, mint a nyugati rokonok. :) Amivel ezekből játszottam (MGS, SH2), azokra bólogatok.

lojzi1 2009.06.08. 15:25:29

háát... én a C64-nél leragadtam. Ami még megvolt az a Warcraft2 amin még audiótrekkről szólt a CD-ről a hang.

Chavez 2009.06.08. 16:17:40

Nálam a SH2 minden mást megelőz, de a harmadik rész zenéje is nagyon kellemes. Viszont Yamaoka önálló lemezét már nem bírtam végighallgatni.

Santito · http://geekz.blog.hu 2009.06.08. 17:19:26

@daesu:
nos valóban, ezek a toplisták az összeállítójuk személyes ízlését tükrözik és én többet játszom japánok fejlesztette játékokkal, mint pl. európaiakkal...

no de épp ezért lesz még két másik TOP5 eltérő érdeklődésű kollégáim tálalásában...

itelethozo · http://itelethozo.blog.hu 2009.06.08. 17:59:27

azért a giana sisters-t hiányolom ha más nem tisztelgésből...

Chomy 2009.06.08. 17:59:38

Egész korrekt lista. A Soul Blade zenéjét régen annyit hallgattam, hogy ha lett volna last.fm a játék megjelenése idején, egyeduralkodó lenne a chartomon mind a mai napig. :) Irdatlan nagy hangulata volt. (Van.) Az folytatások szerintem nem értek fel a nagy elődhöz ebben a tekintetben.

Na de játékzenés toplista, és Knut A. Haugen, meg az ő Age of Conan soundtrackje még csak fel sem került rá?! Ez most égbekiáltó tájékozatlanság, vagy felháborító ízléstelenség? ;)

Santito · http://geekz.blog.hu 2009.06.08. 18:10:26

@Chomy:
mégiscsak egy 5 tételes listáról van szó, de a 10-es listán ott lett volna a Fahrenheit, az Age of Conan, a Street Fighter 4, a Secret of the Monkey Island és a Maniac Mansion is...

nem baj, lesz még oldschool lista és talán tematikus (horror, fantasy, sci-fi, FPS) is, ha van rá érdeklődés...

amúgy megnyugtatásul közlöm, hogy boldog Age of Conan Collector's Edition tulajdonos vagyok, úgyhogy bár egy rakás más dolgot igen, de tájékozatlanságot nem lehet a szememre vetni... :)

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.08. 18:45:10

@Chomy: az én mainstream listámon akkor még jobban ki fogsz akadni. ; ) 5-ös listát tényleg csak egyféle tematikus megközelítésből lehet csinálni (japán cuccok, mainstream cuccok, underground cuccok stb.), valami alapján össze kell állítani. Kedvencből nálam is sokkal több lenne, mint 5...

Gulandro 2009.06.08. 19:48:34

Minden alkalommal fekete és fehér, bús pandává vedlek amikor ezekből a listákból a PC-s játéktörténelem teljes egészében kimarad. A DOOM vagy Duke ikonikus zenéi vagy a Monkey Island széria klasszikusait ilyen szinten lealáznák ezek a konzolos hangulatzenék? Szerintem nem, csak nem népszerű emlékezni rájuk.

yautya 2009.06.08. 20:14:43

Íme pár kedvenc a mindenkori teljesen szubjektív toplistámról némi indoklással:

Turrican 2 , mert C64-en nemigen volt ennél jobb zenéjű játék, /főleg a repülős pályákra gondolok/.

Nfs3, azért mert nem tekered le a játék zenéjének hangerejét pár óra játék után szemben a közelmúlt nfs részeivel /Most wanted, carbon stb./

Commandos, Igaz csak a menüben ill. átvezetővideókban volt zene, de azok már megteremtették a kellő háborús hangulatot.

Heroes /of might and magic/ 3: nagyon jó zenei aláfestése volt. A zene gyakran hatással volt arra ,hogy melyik fajt válasszam játékhoz.

És végül a mindenkori kedvencem az Outcast /Lennie Moore által komponált és a moszkvai filharmónikusok által előadott zenéje./ Bár idén lesz 10 éves a játék azóta se hallottam ennél megindítóbb zenét amit számítógépes játékhoz komponáltak.

virtualdog 2009.06.08. 21:03:22

Jók voltak a régi prüntyögések, én máig rendszeresen leülök régi játékok elé (Colonization a kedvencem, de van egy csomó olyan játék is betárazva, amihez konzol vagy régiszámítógép emulátor kell...), de ha zenéről van szó, nem muszáj a 8 bites prüntyögéseket erőltetni... :) Nyilván a fejünkben van egy csomó jó zene, amit azonnal, fél másodperc alatt felismerünk és tovább tudunk fütyülni (nekem pl Prince of Persia és Prehistorik), de azért a fenti zenék ÜTŐSEBBEK! :D

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2009.06.08. 21:15:11

igazából a warcraft zenék? nekem megvan a warcraft 2 és ha annak a cd-jét berakod a hifibe lejátsza a számokat. tök menő.

theboxman 2009.06.08. 21:30:50

Klassz ötlet! Bár sosem voltam nagy játék-fan, néhány klasszikust én is ismerek. A felsorolt 5 közül szerintem Akira Yamaoka - Silent Hill a legjobb.

papercut 2009.06.08. 21:35:05

Amit nagyon hiányolok, az a Final Fantasy zenéi. Iszonyú jók, különösen a hetesé, simán hallgathatóak külön is, föleg a nagyzenekari verziók!

chisslord 2009.06.08. 21:38:13

Devil May Cry 3 battle theme. Nálam ez az ultimate. Az egyetlen szám az mp3 lejátszómon, ami azóta rajta van, h megvan :)

www.youtube.com/watch?v=ADaaTOIatEY

Chomy 2009.06.08. 21:45:57

@Santito: megnyugtató. :] De azért remélem láttad a kacsintós smiley-t, és lejött hogy nem véresen komoly a korholás. :)

Szerintem lenne érdeklődés a tematikus listákra (részemről biztosan, imádom a fanboykodást és a nosztalgiázást is :)). Sőt, ahogy elnézem, talán még néhány fordulós szavazások is beleférnének, a közönség nominációi alapján... :)

Chomy 2009.06.08. 21:51:08

@Athos: hajaj, bizony! Ez mennyire erős volt...

(Meg is vallom ennek örömére: a Dűne soundtrackjét jónéhány éve - alternatívák híján - lewarezoltam, mint a huzat, és betegre hallgattam. :)

Előtte megvettem az újra kiadott CD-s verziót is egy játékboltban, de nem volt rajta a zene sávok formájában. Hát így.)

terran 2009.06.08. 21:51:36

A Guilty Gear c. japán verekedős játéknak is nagyon jó zenéje van. Az SF4-é szerintem annyira nem jó.

Hmm Ez a Soul Blade zene tényleg jó.

Sunsetjoy · http://retemu.blog.hu 2009.06.08. 21:52:44

Egyértelmű, hogy ez a lista a szerkesztők ízlését tükrözi. Magam is komálom pl. a 8-16 bites gammák zenéit (jelentkezzen, aki ismeri/tetszett neki az Ecco, the dolphin zenéje).
PC-n mondjuk meg lehet említeni egypár rpg, pl. Morrowind zenéjét, stb. És nekem WC2-n kívül is van valami az emlékeimben, ami audiotrackes cd volt, csak már nem emlékszem.
De a lista lelkivilágpumpáló számokat tartalmaz, hangulatzenék, nekem játékháttér nélkül (pl. ha nem ismerem), nem ütnek.

inkarnate 2009.06.08. 22:01:55

Warcraft 3, World of Warcraft, Elder Scrolls- Morrowind - Oblivion(ezek eléggé ütösek, main theme főleg), GTA4 Loading Screen+Remix, Red Alert 2, Heroes of Might and Magic 3, Prince of Persia (warrior within és 2008), God of War 1-2; az én kedvenceim a teljesség igénye nélkül :)
Aki esetleg mindenfélét szeret (japáncuccok + pár nyugati) javaslom meghallgatni a Play! Symphonyt youtube-on vagy esetleg a cd-jükbe belehallgatni.

nemuccaszoc 2009.06.08. 22:06:10

A-a! Vice City Soundtrcak a No1.

Csimpifon 2009.06.08. 22:09:08

dune II, golden axe :P

Chomy 2009.06.08. 22:10:38

(Bocs, hogy már megint én, de amúgy: Tyrian.

moi.renard.free.fr/tyrianjukebox/

Nem tudom nem szóvá tenni, ha már az olyan zenékről van szó, amik játszatnak egy játékot. Bár nem kifejezetten korszerű. Hangzásilag. :)

Aztán meg: Unreal Tournament, a maga kis module-jaival.

És hogy valami olyat is mondjak, ami többé-kevésbé a fenti lista zsánerébe is passzol: Battle Arena Toshinden.

Hm. Valahogy a 90-es évekből ugrik be a legtöbb cím. Srácok, asszem én a 8-16 bites toplistátokat fogom a leginkább várni. :))

Chomy 2009.06.08. 22:17:54

@inkarnate: hadd ellenkezzek! Az Oblivion - Jeremy Soule - zenéje vérprofi, hangulatos, de annyira végtelenül unalmas (szerintem), hogy inkább ront a játékélményen hosszú távon, mint használ.

Ebből a stílusból akkor már inkább a Gothic 3. Sőt, a Two Worldsnek (Harold Faltermeyer) is a zenéje volt a legerősebb oldala, szvsz.

A Witcher (Adam "Skorpik" Skorupa) meg odaver mindkettőnek. :)

Heroes sorozatra viszont csak bólogatni lehet szerintem.

(És ha már kvázi-középkori feeling, akkor: mindenképp érdemes a The Guild 2-t is figyelembe venni. :))

Fercsee 2009.06.08. 22:19:15

Ne feledkezzünk meg Jesper Kyd remek Hitman zenéiről (ízelítőnek : www.youtube.com/watch?v=-gOP5ha3I3g ), valamint az Oblivion zenéi is nagyon jók www.youtube.com/watch?v=j2ZWTBAVJA8

foodlfg 2009.06.08. 22:21:36

Úgy tűnik, mintha csak konzollal játszottatok volna. :P

Populous The Beginning:
www.youtube.com/watch?v=uGG9RGgIxgY

No meg az Unreal klasszikusai:
www.youtube.com/watch?v=krZS5qyjWFM
www.youtube.com/watch?v=glnpnifV4Fk

Nekem ezek a kedvenceim.

Retexis 2009.06.08. 22:28:50

Gyerekek vagytok még. Sehol egy Rob Hubbard vagy Matt Grey.

[corristo] 2009.06.08. 22:47:57

@nehogy ide kattints:: bizony. de főleg a monty sorozat.

amúgy valóban a commando is kell ide. meg a ghost'n'goblins. archon főcímzenéje, last ninja, krakout, és meg is volnánk.

Chomy 2009.06.08. 23:29:40

@Fercsee: Jesper Kyd úgy általában zseniális, pölö akkor is, amikor Unreal Tournament 3 zenéket csinál Rom Di Priscoval. :)

(Azért az különdíjas húzás volt a fejlesztőktől/dizájnerektől/akárkitől, hogy kilökték a játékot egy kiváló, atompörgős soundtrackkel, ami csak akkor szólt, ha épp lőttek rád, vagy lőttél. Egyetlen számot sem lehetett játék közben végigélvezni, merhogy a dinamikus zene kikapcsolására még csak módot sem hagytak a menüben. Gratula nekik. :))

lagopus 2009.06.08. 23:40:47

Nekem Akira Yamaoka igazán a Promise c. számmal lopta be..

www.youtube.com/watch?v=6qalGezr76o

Aztán remek az Oblivion - Fallout 3 páros. Unreal.. Ja és a Neverhood!! (:

www.youtube.com/watch?v=a1oeWWBLCps

lagopus 2009.06.08. 23:42:14

Lehetne legrosszabb is (jó, minek is..)

Pl. Volt aki bekapcsolva hagyta a HL2 zenéit?? (:

virtualdog 2009.06.08. 23:43:11

Tök jó, hogy annyiótoknak nem sikerült megérteni azt a szót, hogy "szubjektív", meg hogy annyian biztosak vagytok benne, hogy csak azért, mert az egyikünk első 5 játékzenéje mind japán és mind konzol, mi biztos nem játszottunk soha semmi mással...

Ez van, ez itt öt jó zene, Tito öt kedvence és kész. Egyébként meg a japánok geci jók a zeneszerzésben, ezt el kell fogadni...

Midnite · http://www.binarychoice.hu 2009.06.08. 23:57:23

Fahrenheit, Max Payne, World of Warcraft, Hitman nagyon jók még. De a lista is teljesen megállja a helyét, főleg hogy a Metal Gear Solid rajta van :)

SteveJobs · http://16bit.blog.hu 2009.06.09. 00:01:45

Csak a CHIPTUNE%%%!!!!!NÉGYNÉGY

Jim Raynor 2009.06.09. 00:04:48

kövezzetek meg, de nekem a Medal of Honor AA zenéi a legkirályabbak.......

Trackback: 2009.06.09. 00:06:39

Quake 1 és a Nine Inch Nails

vasziljevics 2009.06.09. 00:08:54

@Jim Raynor: te Jim, azért a Starcraft muzik se piskóta :)

jülönben Settlers 2... best, evör.

Tarfful 2009.06.09. 00:10:43

@Chomy: A Kármenelektra kopogtasson rád ezért a linkért :) Köszi!
Ezekből a japán cuccokból én egyet se ismerek, de a kommentektől előtört belőlem is a nosztalgia.
Kedvenceim közül először Frank Klepacki munkássága hagyott mélyebb nyomot bennem, a jó öreg CnC meg Red Alert nagyon ott volt. És a srác nem semmi szimfonikus soundtracket rittyentett a SW: Empire at War-hoz, meg a Universe at Warhoz.
SW KOTOR1, KOTOR2 is zseniális, bár semmilyen más munkáját nem ismerem Jeremy Soule-nak, vagy Mark Griskey-nek.
HOMM3 vár-zenéi, kiválóan megragadják a fajok hangulatát.
Warcraft2 szintén alap (War3 már nem jött be annyira), és a Starcraft is igen jó.
Meg még régi kedvencem a Transport Tycoon (és Deluxe) számai.

Égbekiáltó 2009.06.09. 00:15:48

Egyik legjobb játékzene C64-re a Last Ninja 2 Central Park. PC-re a Dune 2 és a Star Control 2.

mizrolist 2009.06.09. 00:18:48

Szigorúan szubjektíven:

- Halo (a főcíme egyszerűen zseniális...)
- Tabula Rasa (kár, hogy lelőtte az NCSoft, az ingame zenéje meg... uhhuh)
- World of Warcraft (amikor 4 éve először tettem be a lábam Stormwindbe, a zene fejbe vert; a fogadók zenéi hibátlanok; és az utóbbi időkből Grizzly Hills vagy Howling Fjord is nagyon jó)

Pierre Batka 2009.06.09. 00:22:23

Nálam A World of Warcraft zenéje az etalon.
A Blizzard ki is adta: Echoes of War. YouTube-on fent van az egész.

zZz 2009.06.09. 00:36:13

@Eugenie Danglars: na végre, hogy valaki ezt is megemlítette. Legjobb játék OST, ami valaha is létezett. Bár itt most nem OST-kről volt szó :) Viszont a Time's Scar akár benne is lehetne a TOP5-ben.

Aztán: FFVIII Opening, Chrono Trigger melódiák, FFVII csata zenék stb. (á dehogy vagyok oda a Square cuccokért...) Commando (C64)...


Á, kár is rangsort felállítani, annyi rohadt jó zene van.

zZz 2009.06.09. 00:38:10

@SzerelmesDolgok: te meg dögunalmas vagy az átlátszó egymondatos kommentjeiddel, amiket szétszórsz minden egyes blog.hu-s blogra, ami csak megjelenik az index főoldalon. Tudjuk, hogy csak az oldaladat akarod reklámozni, de ilyen agresszív reklámozókat már csak azért sem nézek meg.

andree 2009.06.09. 00:56:49

Max Payne verhetetlen ilyen téren. (A licenszelt Late goodby című szám is baromi jó a 2 végén: www.youtube.com/watch?v=YzUiK-uQmlI )

Halo jó még nagyon: www.youtube.com/watch?v=r_erkKCc4Vw&feature=related

A közelmúltat nézve a Braid zenéje elejétől a végéig zseniális: www.youtube.com/watch?v=xTptw2AEwNQ

Chomy 2009.06.09. 01:12:13

@Égbekiáltó: aki szerette a Star Control 2 zenéjét, és nem ismerné:

www.medievalfuture.com/precursors/

Ezek a srácok kitartóan remixelgettek néhány albumnyit az SC2 zenéiből... :)

Az alábbi kölkök meg Doom zenékre szakosodtak (ha már remix):

doom.ocremix.org/main.html

Régi Doom fanoknak szvsz kötelező:

www.youtube.com/watch?v=XLLlx6ly7cU

syllogz 2009.06.09. 02:30:46

Azert a _Fallout_ ambient/tribal/acid/industrial kevereket se felejtuk el Mark Morgan-tol:

www.youtube.com/watch?v=csCVTi-9PeY

www.youtube.com/watch?v=TsUSBHM_Bfg&feature=related

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.09. 02:44:09

Holnap jön a TOP10-es PC-s lista, ott lehet majd PC-s címeket ajánlgatni ezerrel + nosztalgiázunk, tábortűz is lesz. : ) Nézzetek vissza.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.06.09. 02:49:14

Silent Hill esetében a 4-es részre teszem zeneileg a voksom, MGS-ben is elgondolkodnék a harmadik részen az első mellett (netán szemben, bár a Best is Yet to Come és a Closure valamint a Way to Fall és a Debriefing tételek összehasonlítása tantaloszi kínokat szül). A Persona 3 trendi popjától viszont leszedem a csempét a falról, bár az egész játékról süt, hogy a befordult japán tinédzsereknek készült elsősorban.
Ha már PlayStation és zene, a God of War II illetőleg az Okami örök szereplői képzeletbeli listámnak.

_Venom_ · http://venomblog.blog.hu 2009.06.09. 02:51:54

@Gulandro: Az örök kedvenc kérdés ilyenkor az, hogy az emlékeinkhez kötött zene lesz a jó, vagy az önmagában is hallgatható, helyét maximálisan megálló zeneművek? Mert bár nekem szép emlékeim fűződnek a régi midikhez, csak úgy nem csapom be őket a lejátszómba, pl.

FeroxX 2009.06.09. 03:25:27

kedvenc játékzenéim -> Command n Conquer sorozat a még Frenk Clapecky által szerzett dolgok (amíg westwoodé volt a brand), illetve a Blizzard játékzenék, szerintem überelhetetlenek !

FeroxX 2009.06.09. 03:26:01

"Frank Klepacki"

bocsánat

IronLowrider 2009.06.09. 06:05:09

@FeroxX: Lands of Lore, Dune2, C&C, stb.

Munkái önmagukban megérnek egy TOP5-öt :)

2009.06.09. 06:15:33

Nekem egyből a Mafia ugrik be, de a Neverhooddal is egyet értek.

Edward Nygma 2009.06.09. 07:37:29

Egy név még lemaradt:
George "The Fat Man" Sanger

És tőle a nagy kedvencem, a 7th Guest (majdnem) teljes lemeznyi soundtrack-je.

Lynn Mainchín 2009.06.09. 07:39:28

@Égbekiáltó: A Star Control 2 alapmű.
Annyira alapmű, hogy annak idején csak azért csináltam remixeket belőlük hogy tudjam walkmanban rendesen hallgatni őket.

Az Archon zenéjét különben ugyanaz csinálta aki az SC2 egyik szerzője sőt néhány gfx is nagyon SC2 feelingjű

C64-re a Last Ninja ütött mindent.

Heroes of M&M sorozatból a 2 CD trackjai ütötték a 3-at bár az kérdés, mennyire valóban játékzene. A 4 is jobb a 3-nál, kivéve az underground témát attól idegbajt kaptam.

Viszont:

Another World?
Beyond Good and Evil?
Witcher?

Ezek senkinek nem jöttek be? Mert nekem nagyon!

Archenemy 2009.06.09. 08:27:40

Star Controlt örülök, hogy más is megemlítette, Giana sisters, Commandos persze alap, de hogy a Street Fighterből Ken zenéje kimaradt, azt azonnal be kell pótolnom.
www.youtube.com/watch?v=C66x4KzyDTs&feature=related

inkarnate 2009.06.09. 08:32:57

@Chomy: lehet, de ez már ízlés kérdése, nekem megjelenés óta fennvana játék is, és a az OST-vel is elégedett vagyok :) a Witcherrel mint játékkal viszont nem bírtam többet szórakozni egy óránál tehát kimaradt. De egyébként pont ezért jó ez a topic, az ember megismergeti a zenéket játékokat, most így vizsgák után lehet megismerek pár dolgot ami itt van.

Egyébként nem vagyok akkora Soule rajongó, valóban vannak eléggé unalmas témái, de minden játékában van 2-3 legendary szám szvsz.

lipilee · http://lipilee.hu 2009.06.09. 08:53:54

minden idők legjobb játékzenéje a Super Mario Bros, szori, valamint a Metroid ott van a kanyarban.
személyes kedvenc a Lost Highway filmzene, amit anno kb. 1 évig a GTA közben toltam (még a legelső rész), CD-ről, amit ugye a GTA autórádióként ismert föl. alagutas-torzulós effekt megvolt?

Aldyr 2009.06.09. 08:58:55

Age of empires: a második és harmadik rész zenéjét külön kiírtam, hogy tudjam bárhol hallgatni.
de a Mario zenéjétől is mindig elérzékenyedem... :)

2009.06.09. 09:08:49

Ha engem megkérdez valaki a persona3-on kívül gondolkodás nélkül ezeket a játékokat mondom...nagyon jó és egyáltalán nm irreális top5 grat

Void Bunkoid 2009.06.09. 09:42:33

last ninja 1/2, antiriad, aztec challenge
medal of honor aa/frontline/rising sun, ufo: enemy unknown, max payne, monkey island 1/2, assassin's creed, barbarian, manhunt 1/2, defender of the crown, mortal kombat 1/2, indiana jones and the fate of atlantis, prince of persia 2, day of the tentacle, wolfenstein3d (+RtCW), mount and blade, vampire masquerade: redemption, aliens versus predator 1, tomb raider, unreal, és akkor ezzel még nincs vége.

nagyon nagyon szegény világban élnénk, ha ezek a játékok zene nélkül jelentek volna meg. ezekből nem lehet csak úgy ötöt kiválasztani..

A nép fia 2009.06.09. 09:44:18

Age of Empires-sorozat, még MIDI-ben! :-)

Amúgy a Rise of Nations-nak és a Settlers 5-nek is nagyon szép zenéje van.

Jah, és ha már a track-eket is ide vesszük, akkor a GTA Vice City nálam abszolút első!

A nép fia 2009.06.09. 09:49:44

Igaza volt itt egy kommentelőnek, ezek inkább hangulatzenék, amik a játékélményt fokozzák.
Szedjünk össze olyanokat, amik játék nélkül is, önmagukban hallgathatóak. Amit azt is elvarázsolják, aki nem ismeri a játékot.

zZz 2009.06.09. 10:07:00

@_Venom_: Nekem a Chrono Cross zenéje annyira bejött, hogy beszereztem az OST-t eredetiben. És jó pár számot felraktam a zenelejátszómra, ha éppen nem metálos vagy rockos hangulatomban vagyok és nem Loreena McKennittre esik a választás, akkor CC-t rakok be.

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.06.09. 10:30:16

Ez nagyon jó, csak a kritériumokat tekintve (brutális játékba beszippantás:-) ) hogy maradhatott ki a
Beyond Good and Evilből a Dancing with Domz????

Ha ez nem adrenalinfröccs, akkor semmi:
www.youtube.com/watch?v=nUUGVVQjUNk

:-)

Lynn Mainchín 2009.06.09. 10:37:45

@Vészmadár: a Beyond Good and Evilt valamiért nagyon kevesen ismerik itthon... pedig én csináltam azokból telefonos csengéseket is, sőt az sms-jelzésem is abból van (amikor gyöngyöt találsz, na az).

Vészmadár · http://foxhole.blog.hu 2009.06.09. 10:44:06

Kevesen ismerik... még újságmellékletként, eredetiben is kiadták. Nekem is sokáig tartott, mire elkezdtem játszani vele, de utána egy lendülettel játszottam végig péntektől vasárnapig.
Szvsz az egyik legjobb játék, ami valaha a kezem közé került.

Midnite · http://www.binarychoice.hu 2009.06.09. 10:59:02

@mizrolist: Én is akkor kezdtem direkt figyelni a WoW zenéire, mikor először Stormwindbe mentem. Bár hordásként engem ott más is fejbe vert :)

NickelADeón 2009.06.09. 11:35:17

1-2 kiegészítés, az egyik, ZX Spectrum ügyben, gyereként Manic Minertől kezdve egy csomó nagyon jó volt.
PC-re meg nem hagynám ki a Diablo 1 szívhezszóló gitáros zenéjét...

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2009.06.09. 12:11:11

@Vészmadár: Én most játszom újra, már sokadszorra.

A. B. Normal 2009.06.09. 12:33:10

ha még van itt valaki:
Heroes 2 ária:
www.youtube.com/watch?v=JF4Eq9TwXOs

Szerettem.
süti beállítások módosítása