Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

TMA - előzetes

2009.05.20. 11:57 Wostry Ferenc

A cseh Juraj Herz az 1969-es A hullaégető-vel lopta be magát a nemzetközi szívekbe,és egész életművére a morbiditáshoz való vonzódás jellemző. Legújabb alkotása, a TMA mintha egyfajta elegye lenne a kelet-európai groteszknek és a gótikus horrornak, ráadásul tele lesz kemény effektekkel. Ígéretes. Az előzetes megtekinthető a "tovább"-ra kattintva.

 

11 komment

Címkék: horror filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr231130814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

travis 2009.05.20. 20:17:47

Mehettek a búsba, Tarantino megint történelmet írt:
http://www.origo.hu/filmklub/blog/kritika/20090520-kritika-quentin-tarantino-becstelen-brigantyk-inglourious-basterds-cimu-filmjerol.html

;)

Hatodik 2009.05.20. 22:06:19

off:

már én is alig várom az Inglourioust.

de ez a cseh horror(ilyet még úgyse láttam) is érdekel, nagyon hangulatos a trailer.

virtualdog 2009.05.20. 23:19:32

Nem láttam a filmet, de a linkelt kritika elég ellentmondásos. "Történelmet írt" - ha QT újra kiegyensúlyozott filmet csinál (és hogy ez az lesz-e, majd meglátjuk), az már történelem, vagy csak a témára játszott rá a címbeli poén. Aztán: Tarantino egyre "érettebb"? Ponyvaregény és Jackie Brown után elkészített Kill Bill-eket és a Grindhouse-filmjét elnézve ez elég meredek állítás... Nem látom a nagy különbséget a "grindhouse-bohóckodás" és a Kill Bill 2. között sem... No mindegy, amíg nem jött ki a film, addig biztos talajon áll, aki mindenért dicséri (jó, mert nem véres, de azért jó, hogy néhol véres, és jó, hogy nem olyan öncélú szájmenés, mint a Halálbiztos, de az is jó, hogy Tarantino sokat engedi beszélni a karaktereit...)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.05.21. 00:17:43

igen, hát az origó filmrovata, az tényleg objektív mérce... :) Egyébként RT-n 50/50%, és a kritikák többsége negatív ("Cannes legunalmasabb filmje", "olyan izgalmas mintha két és fél órán keresztül azt kellene nézni, hogy szárad a festék", stb.) Csak direkt nem akartam felhozni. A cannes-i kritikák egyenesen gyilkosak a filmmel, ilyen rosszakat még sosem kapott T. onnan.

Ennek ellenére, hogy őszinte legyek, szívem mélyén én is azt kívánom, hogy jó legyen ez a film, mert valahogy vágyom arra, hogy elszórakoztasson, csak az elvakult rajongókkal van tele a faszom.

és legközelebb: Tarantino-poszthoz, lécci, a kommentet.

travis 2009.05.21. 14:47:25

@Wostry Ferenc: Oké, bocsi az offolásért. Csak mostanában mindenkinek nagy Cannes-görcse van, aztán itt meg nem volt topic róla.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.05.21. 14:50:52

@travis: Ha ez megnyugtat, Köblink most jött meg Cannes-ból, és azt mondja, a Tarantino filmet mindenki szidta mint a bokrot. :)

travis 2009.05.21. 15:27:18

@Wostry Ferenc: Akko fel lesz pofozva. :)
Na, majd hétvégén kifaggatom 70-80 sör mellett.

Oppsz, épp most olvasom a geektwitteren, itt jobbra a kis dobozban, hogy aszongya "az első visszajelzések a IG-ről pozitívak".
Úgy tűnik keményvonalas megosztó filmmel lesz dolgunk. Ennél jobb nem is történhet egy filmmel.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2009.05.21. 15:31:36

@travis: geektwitter - no comment. :) az aintitcool őrült hozzászólói (nem normális állatok, de keresztmetszetnek kiválóak, és szeretem a szenvedélyüket) már kezdik belinkelni a kommentekben a kritikákat, azok alapján könnyű ítélni.

Köbli Norbert (törölt) 2009.05.21. 16:19:24

Critics attending the Cannes Film Festival are mostly expressing disappointment over Quentin Tarantino's Inglourious Basterds. An unsigned review on the Hollywood Reporter website says, "The film is by no means terrible -- its running time of two hours and 32 minutes races by -- but those things we think of as being Tarantino-esque, the long stretches of wickedly funny dialogue, the humor in the violence and outsized characters strutting across the screen, are largely missing." The British trade publication Screen Daily says that it "offers considerable challenges to the attention span of mainstream audiences." Sukhdev Sandhu concludes in the London Telegraph: "Cannes normally adores Tarantino (he won the Palme d'Or for Pulp Fiction), but this time? It's not so much inglorious as undistinguished." But several critics take a machine gun to it. Peter Bradshaw in Britain's Guardian newspaper calls it a "catastrophe" and goes on: "It isn't funny; it isn't exciting; it isn't a realistic war movie, yet neither is it an entertaining genre spoof or a clever counterfactual wartime yarn. It isn't emotionally involving or deliciously ironic or a brilliant tissue of trash-pop references. Nothing like that."

travis 2009.05.21. 18:05:22

@Köbli Norbert: Szomorúan hallom.
Az mindenesetre meghatványozta a várakozásaimat, hogy ilyen szinten ellentmondó véleményeket olvasni webszerte.
De ha tényleg szar lesz, én sem fogom szépítgetni, miért is tenném.
süti beállítások módosítása