Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Transformers 2 - előzetes

2009.05.01. 07:09 Wostry Ferenc

Totál hülye forgatókönyv, total destruction. Ahogy kell.

14 komment

Címkék: scifi akció filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr121096811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Oidipus Prime · http://oidipusprime.blog.hu/ 2009.05.01. 10:59:48

Zsíros :D remélem Megatronból Galvatron lesz és akkor valami bazinagy ágyúvá alakul.

besucher 2009.05.01. 11:11:14

Megan Fox tartja a lopott bicikli-effektust ezek szerint.

yautya 2009.05.01. 13:32:00

Végre kijött valami rendes trailer is. Az előző olyan volt mintha a frissen elkészült jeleneteket egymás után rendezték volna és odadobták volna a rajongóknak "Nesztek!" felkiáltással.
Remélem ez is olyan vidám lesz mint az első rész, legalábbis a haverokkal anno sokat röhögtünk az első részen pár sör után. :)
Az a bajom vele ,hogy egy olyan robotot se raktak bele az első részbe aki vitte volna a hátán a filmet. Például olyan karakterek mint a képregénybeli Mogorva vagy Össztűz, esetleg Nagyágyú.
Optimus túl szentimentális volt nekem, /mondjuk a marveles képregényben is az volt/, Űrdongó csak max a gyerekenek volt szórakoztató, Ironhide nem kapott elég nagy szerepet, Jazz-t sokad rangú sidekickké fokozták le, ráadásul meg is halt ami elég furcsa egy rajongó számára, mert a képregények, rajzfilmek egyik nagy túlélője volt. Racsnit így viszontlátni megint csak rossz volt, elvégre a képregény egyik legösszetettebb karaktere volt /gátlásos, pacifista stb./, ehhez képest kaptunk egy bénázó tudálékos orvosrobotot aki az első vonalban harcol.(!)
Szóval nem ártana valami "cool arc" az Autobotok közé, nem ártana ha az Álcák személyiségét árnyalnák mert ott is vannak ám rendhagyó karakterek és jó volna ha egy Transformers című film a címszereplőket állítaná a középpontba nem pedig a lúzerkedő középiskolás srácot a barátnőjével, meg a hősieskedő amcsi katonákat.
Nagyjából ezek az elvárásaim a második résszel szemben ,de attól tartok messze lesz tőle a kész film.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.05.01. 14:17:13

Az első valami olyan hihetetlenül szánalmas és dilettáns volt, hogy döbbenten ültem és a készítők helyett mélységesen szégyelltem magam. Mintha egy 8 éves hülyegyerek írta volna. Egyszerűen rosszul volt megírva. Bénán. Nem találta a saját műfaját. Nem volt rendes ritmusa. Stílusa. Semmije. Az utolsó 10-20 perc nézhető volt, a bunyó miatt. Ez sem lehet sokkal jobb, de annyi rombolás van benne, hogy muszáj lesz sajnos megnézni...

Nostro · http://www.flickr.com/photos/terraflex/ 2009.05.01. 14:29:22

@besucher:
Mit takar a lopott bicikli effektus?

Ezek a filmek üzleti vállalkozások, nincs értelme azt várni, hogy majd pont a kisszámú bennfentes igényeket elégítik ki, amikor renget embert be kell vinnie a moziba.
Az amerikai blockbuster-eket felejtsük el szerintem, számtalanszor bebizonyosodott már, hogy milyen filmeket lehet várni ha a költségvetés a felfoghatatlan 100 millió dollár és/vagy ennek többszöröse.

Kylian 2009.05.01. 14:37:59

@Nostro: "tolnám, mint a lopott biciklit" ;)

ju offa 2009.05.01. 14:48:26

hát ja ha olyan lesz mint az első,ilyen 12es karikás akkor megint ovi mozi lesz,attól függetlenül hogy kikúrt szépen megcsinálják,de nekem ne énekelgessenek bazmeg a robotok,meg humorizáljanak.akkor ne az legyen a címe hogy transformers

koimbra · http://filmdroid.blog.hu/ 2009.05.01. 16:02:09

Na csak visszatér Megatron. Remélem nem hűtötte le nagyon a hideg víz

Nádasi Balázs 2009.05.01. 17:05:05

"Totál hülye forgatókönyv, total destruction. Ahogy kell."

Jaja. Ez úgy tűnik igaz. Ellenben: Michael Bay egy szánalmas speciáliseffekt-mániás kretén, a SP vonatkozó párbeszéde az Imaginationlandből:

"Those aren't ideas, those are special effects!"
"I d-don't understand the difference."
"I know you don't. Get him out of here!"

-- na ezek után aztán lehet várni, hogy valami jó forgatókönyvvel álljon elő... csak annyi, hogy bumm, meg krash, és akkor valami hatalmas felrobban és fenenagy bamm!

Amúgy a képregényekben igenis volt olyan rész, amikor az emberek vitték a főszerepet, vagy meghatározó szerepet játszottak, ahogy ez igaz a rajzfilmekre. Persze nem ekkora mértékben, és valóban eltűntek a Transformers-karakterek... túl lettek robotosítva, miközben az eredetiben emberi jellemvonásokat kaptak. Szerintem.

Nádasi Balázs 2009.05.01. 17:08:08

@Nádasi Balázs: Akárhogy is. Alig várom természetesen :P

TheBerzerker 2009.05.05. 13:33:13

Fasza. Igaz, hogy egyszerű, mint a pörkütt, de akkor is fasza.

szomszédsrác 2009.05.05. 14:28:38

@TheBerzerker: a jo pörkölt minden csak nem egyszerű ezért is van meg minden férfiembernek a saját receptje ;) ez a film inkább egy feldiszitett paprikáskrumpli lesz a kajás analógiánál maradva .. spec effektekért megnézem aztán várok tovább vmi értelmiségi scifire ...

anti és apu 2009.05.06. 09:07:42

jó móka, de pénzt kiadni erre nagy fütyiség, szerintem.

Storm33 2009.06.07. 22:55:06

Sokan jól látják a probléma gyökerét. Ez egy hollywoodi jelenség amivel sajnos nem lehet mit kezdeni. Azok a történetek amelyek rendelkeznek valami egyediséggel mind a süllyesztőbe kerülnek szinte amint filmvászonra viszik őket,persze csak ez azoknak tűnik fel akik avatottak az adott sztoriban. Számomra a Transformers egy ilyen történet. Egy kicsit ambivalens,hiszen a lényege,amiért életre lett hívva a történet csupán reklámfogás volt,hogy a gyerekek jobban vegyék a gyártó cég akciófiguráit,és a végére a rajzfilm képregény kettős vált húzó erővé. Úgy érzem nem a jó oldaláról közelítette meg Bay a dolgokat. Ha egy kicsit is körültekintőbb lett volna,nem azoknak kedvez akik azt sem tudják kicsoda Devastator és ehelyett "bazinagy giga gyiloknak" hívják,inkább azoknak akik ténylegesen várják(ták) a visszatérésüket. Nem azok a karakterek kaptak lehetőséget a feltűnésre,akiknek kellett volna,gondolok itt autobot oldalról Miragera,Warpathre,Powerglidera,Glimrockra etc-etc. Karakterisztikailag az első részben megjelent egy nyomi Ratchet aki egyszer sem tette oda magát nagyon gyógyítás terén,egy X-men Wolverinjét és "annak" filmjét promótáló Ironhide ,Jazz betöltötte a "kötelező színesbőrű"szerepét akinek ugye meg kell halni,Bumblebee meg egyszerre kinőtte magát a Herbie kaszniból. A Decepticonok is siralmasak, többet vártam volna. Ez a véleményem természetesen az első film vonzata,ám tartok tőle a másodikra is érvényes lesz.
süti beállítások módosítása