Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Hulk Hogan-figura

2008.08.14. 08:22 PinkHell

A hardcore ovis legendárium egyik legambíciózusabb fejezete elmondja, hogy a WWF műsoroknak létezett egy spéci, vágatlan változata, amelyben az ismert mutatványosok nem az arcközeli oxigénmolekulákat fenyítették nonstop, hanem, például, egymás bőrét tépték le és ették meg, sőt előfordult olyan is, hogy Tomi mosóport zúdítottak a satupadba űzött ellenfél ÜVÖLTŐ SZÁJÁBA. Ezt a műsort éjfélkor, tehát a lefekvés utáni ötödik óra metafizikai bizsergésében, a misztikus hangzású 9-es csatornán vetítették.

…Az információ birtokosainak furcsa, nem evilági hangon cuppant a cipője az udvar kövén, a homokváruk peckesebben állt a többiekénél, tekintetükben félreismerhetetlenül lobogott a poszt-tévémaciánus öntudat tüze, és mindig-mindig volt Hubba-Bubbájuk.
Magyarán szólva iniciáltak, beavatottak voltak, a többiek pedig azok, akik továbbra is zsákszámra lopták az óvónő gyerekének jugóból szervált klafa sárga indiánjait, és akiket Abdallah Ibn Majmun nemes egyszerűséggel úgy nevez: „a seggek”.

A nyolcvanas évek sokaknak a karcjátékot (sic!), a „müllertejet”, Bruce Lee-t, a Popcorn magazint, valamint a szagosradír mértéktelen fogyasztását jelentette – volt azonban egy dolog, aminek hiányában a fentiek birtokosa/művelője/nézője/fogyasztója csupán izzadt hónaljú strébernek érezhette magát, olyannak, aki csak mímeli a nagyokat. Ez pedig: a kábel.

Ugyanis, míg a „seggek” kipihent arcán reggelente a Magyar Népmesék bamba, szürkéskék fénye villogott, addig az udvaron a kiválasztottak mindenféle Super Channel-ről, Sky One-ról és hasonlókról suttogtak. GI-Joe, Filmation Ghostbusters, M.A.S.K., Cops – többek között ezek a „felnőtt műsorok” voltak azok, amikhez a háztetőjükön PARABOLA-ANTENNÁT őrzők, a jövő birtokosai hozzáférhettek.
És persze a WWF bajnokság (manapság már WWE), benne Royal Rumble-lal, Survivor Series-zel, és ezek főszereplő héroszaival: Earthquake, Texas Tornado, Ultimate Warrior és Hulk Hogan kompániájával.

A fentieket figyelembe véve cseppet sem meglepő tehát, hogy a játékboltok polcain az ő vinyl hasonmásaikkal is könnyen szembetalálkozhatunk.
A figura Hulk Hogan, a MESTER legendás pólóletépésnek csúcspontját jeleníti meg, ijesztő hitelességgel. Komolyan mondom, nem is tudom, kinek nem könnyezik be a szeme ilyen böszmenagy büntetés láttán, legalább egy ici-picit. Hulk minden meccsén ezzel az agressziótól vibráló produkcióval nyitott, a közönség pedig féktelenül őrjöngött, mert megértette: két, legfeljebb három perc, és a fecnikre tépett póló sorsára jut majd az ellenfél is.

A szobrocska szépen kidolgozott, a póz tökéletes, az izomzat és az arc hibátlan (ah…), tehát dögös az egész. A figura a kevésbé mozgatható fajták közé tartozik, vagyis a készítők inkább szánták dísztárgynak, mint a rapid termelődő gyermeknyál halálos áldozatának – és képes is betölteni ezt a funkciót.

Akit tehát érdekel a pankráció, vagy aki úgy érzi, szívesen tartana egy múltba révedős sessiont pukkanós rágóval, magyar dzsedibábuval és Black Emanuelle-el körülbástyázva magát, mindenképpen nézzen utána a dolognak.

13 komment

Címkék: 4csillagos figura kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr31612838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tibiajax 2008.08.14. 09:29:23

ooooh yeeeeah, ahogy anno Macho Man mondta..
Ezek voltak ám a jó idők még, jó kis dábljú dábljú eff, szombat meg vasárnaponként a sky one-on (amig le nem kódolták..) Utánna meg a német tele5 majd az rtl2 adta, de ott már nem volt Hulkster. Legjobb időszak a '88-'92-ig tartó volt, überalles. Szánom a mostani ifjuságot, akik a mai wrestlinget látják, régi feelingnek nyomába sem ér, maradt a szenny karakterek és a brutalitás..

sockpuppet (törölt) 2008.08.14. 09:46:51

Az első angol mondatom: "This is Sky One, a part of the British Sky Broadcasting Network" Egyénként Undertaker ftw :)

Beyonder 2008.08.14. 09:52:36

A WWF nekem is megvolt, még a pankrátor-matricás rágót is gyűjtöttem. (Illetve nem a rágót, hanem a matricát :) De a csúcs az volt, amikor a legnagyobb WWF-rajongó osztálytársam behozta VHS-en a legutóbbi adást és a szünetben azt néztük. Aztán jött a következő óra (etika) és megkértük a tanár, hadd menjen a háttérben a videó (persze hang nélkül), és belement. Asszem nem sokan mondhatják el, hogy etikaóra alatt pankrációt néztek. :) A kedvencemre egyébként már nem emlékszem, de legjobban Undertaker maradt meg bennem, ő azért elég rendesen kidolgozta az imázsát.

hmikey 2008.08.14. 11:51:43

Brúszlí, Rambó, Kockás magazin, Alfa, ésatöbbi '80 :) Csomó bruce lee meg rambo posztert gyártottam az osztálytársaknak :)

travis 2008.08.14. 12:01:27

Undertaker, Warrior, Bam-Bam Bigelow, Typhoon, Yokozuna, Papa Shango, El Matador, Mr. Perfect, Tatanka, Giant Gonzalez, Doink, Razor Ramon...

Nagyjából ezekre emlékszem elsőre. Óriás WWF-rajongó voltam anno, a Sky One-on ment a WWF Mania, és Superstars minden hétvégén.
Így visszanézve ritka nagy ökörség, de akkoriban imádtuk. :))

Santito · http://geekz.blog.hu 2008.08.14. 15:14:50

Nekem Yokozuna és Mr. Perfect voltak a kedvenceim...

Hulk Hogan... ugyan, kééérem szépen... :)

suj 2008.08.15. 10:20:59

"Ugyan kérem szépen?"
Bármilyen is "szakmailag" Hulk Hogan, azért a témában legamatőrebb nézők retinájára is az ő sziluettje savazódott be a legmélyebbre:)

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2008.08.15. 13:34:17

Mr Perfect, lol, tényleg, őt el is felejtettem... ő is jó fej volt. :))

Marsattack 2008.08.17. 14:52:16

Hulk Hogan tök oké.
De a Nasty Broshers még okébb volt.

Marsattack 2008.08.17. 14:52:54

elírtam , a lényeget értitek

Parraghramma. · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.08.17. 20:40:50

Faszom ezekbe a cirkalmas, érthetetlen kritikákba, inkább azt mondd meg hogy akkor most jó a film, vagy sem!

PinkHell · http://geekz.blog.hu 2008.08.17. 20:51:52

Nézd, én egy erős hármast adok rá. De ezzel - eo ipso - lehet vitatkozni. A forgatókönyvnek viszont súlyos hiányosságai vannak.

chuck-d 2008.08.26. 02:35:25

Mr. Perfect, Big Boss Man, Earthquake és még sok más pankrátor halt meg azelőtt, hogy betöltötték volna az 50-et. kemény. és mennyi koksz.
www.youtube.com/watch?v=2ZMybi4K1H8
süti beállítások módosítása