Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Goodbye Uncle Tom-soundtrack

2008.03.13. 16:06 Wostry Ferenc

A szent grál: Gualtiero Jacopetti és Franco Prosperi mondo masterpiece-ének zenéje. Kb. úgy tíz éve keresem. A zenét a fantasztikus Riz Ortolani szerezte.

Kezdjétek az "Oh my love"-val...

7 komment

Címkék: letöltés eurocult

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr95379504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xyzdg1981 2008.03.13. 16:17:37

azért mellékelj kritikát is hogy tudjuk miről van szó (lehetőleg többet az imdb-s cuccnál...) :)

TúróR 2008.03.13. 16:24:16

Úristen Wostry isten vagy. ez tényleg ritka. Ortolani néha jobb volt mint Morricone.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.03.13. 16:30:52

A mondo-filmek azok az extremitásokra hajtó fél-dokumentumfilmek, amiket ugyanez a páros indított útjára a hírhedt MONDO CANE-val.

Fél dokumentumfilmek, mert egyrészt nagyon erős bennük az állásfoglalás meg a rendkívül cinikus kommentár, másrészt meg rengeteg bennük a beállított , utánforgatott jelenet.

Az első rememkművük az AFRICA ADDIO (1968), ami még a legkeményebb dolgokhoz szokott filmrajongókat is kikezdi. Az ADDIO ZIO TOM szintén (az AFRICA ADDIO a Afrika hatvanas évekbeli káoszát rögzíti, tömeggyilkosságokkal, állatmészárlással meg vérfagyasztó szociológiai kikacsintásokkal megspékelve, a ZIO TOM pedig az amerikai rabszolgatartás ál-dokumentumfilmje, amelyben egy forgatócsoport visszamegy az időben, hogy a helyszínen és a megfelelő időpontban forgasson! :D Természetesen utóbbinál már minden beállított, mégis mint dokumentumfilm tetszeleg. Hihetetlen kemény, kegyetlen film, ma már teljesen elképzelhetetlen hogy ilyet csináljanak.)

clive 2008.03.13. 16:55:20

Africa Addio borzalmas film. Amennyit láttam belőle az kb olyan útálatot kelt az emberi faj iránt hogy hihetetlen:( Azok az állatgyilkosságok és állatok között véghezvitt irtás rém undorító. Én mondjuk alapjában a vadászat betiltásának a híve vagyok hisz manapság az embernek már nem kell az élelemért vadásznia, szórakozásból meg ne gyilkolja a sok gazdag f*sz az állatokat ilyen szafarikon meg hasonló helyeken.

clive 2008.03.13. 17:16:53

Úgy gondolom hogy ezeket a filmeket tanítani kéne. Hisz forradalmasították a médiát, a dokumentumfimlek, és áldokumentumfilm műfajt és még sok mást. Amerikában kiadták ezeket korlátozott darabszámban dvd-n. Nemtudja valaki hogy Régió 2-ben mikor jelennek meg? Azt már megsem kérdezem van-e nálunk kiadó aki kiadná-e őket akár kolrátozottan:(

Kár Feri hogy nincs a kezedben egy dvd kiadó akkor kihozhatnál ilyen überklasszikusokat:)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.03.13. 17:39:21

Egyébként hozzátenném, hogy a soundtracken (Ortolani ellenére) csak 2 igazán emlékezetes szám van, az említett "Oh my love" és a "Miami".
süti beállítások módosítása