Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Filmbemutató: FUNNY GAMES

2008.01.20. 12:57 Wostry Ferenc

Nem tudom létezik-e olyan film, amit jobban utálok, mint Michael Haneke Funny Games-ét (ennek okairól majd később). Erre a fickó mit csinál, megrimékeli azt a trágyadombot! Tim Roth És Naomi Watts szenvednek ezúttal a pszichopáros terrorjától.

Ha esetleg a site nem engedne be titeket, használjátok a következő adatokat: George Bush, 1946. július 6., ZIP-kódnak pedig: 20006. Garantált a bejutás.

13 komment

Címkék: horror filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr15304343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2008.01.20. 13:34:19

mi a bajod az eredetivel? szerintem túlzásba estél na. a remake-től persze én sem várok semmi jót...

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.01.20. 13:40:50

Szoktam túlzásba esni, de ez olyasmi, amiben betonbiztos vagyok: gyűlölöm azt a nagyképű, műfaji filmeket és kedvelőiket egyaránt lenéző, pretentious mocskot.

bobbyperu · http://twitter.com/bobbyperublog 2008.01.20. 14:11:42

hmm. nem győztél meg (miért is nézné le haneke a műfajfilmet kedvelőket? azért, mert szimplán és motiválatlanul játszik a műfajfilmes klisékkel? a visszatekerős jelenetben éppenhogy választ ad e játék lényegére: az origi funny games-nek onnantól kezdve semmi köze a műfajfilmekhez...(talán SPOILER: nagyon meglepne, ha az új, amerikai verzióban szintén lenne szerepe a távkapcsolónak...)). talán SPOILER OFF.
az már érdekesebb viszont, ahogy korábban nyilatkozott: "The people who make entertainment movies are the pessimists. (...) The optimist tries to shake people out of their apathy."
most meg látványosan bevonul hollywoodba. vagy esetleg belülről fog bomlasztani?:)

clive 2008.01.20. 16:01:52

Én megnézném az eredeti Funny gamest. Haneke szerintem nem rossz rendező bár csak a Zongoratanrárnőt és a Rejtélyt láttam.

Viszont 10 éves filmeket remakelni... kb az jut rola eszembe mikor a franciák leforgatták az Egy indián párizsbant aztán az amiktól jött a Dzsungelből dzsungelbe. De ezer számra lehet példákat találni az amerikaizált filmekre.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2008.01.20. 16:06:31

Bobby: faszán megerősítetted miért tartom Hanekét képmutató, hamis alkotónak. :)

Oscee 2008.01.20. 16:13:21

Hanekének én is csak 1-2 filmjét láttam, azok tetszettek, ez is must see. Meg is néztem volna már az eredetit régóta, de inkább aztán mégse, nem akarom Naomi "istennő" Wattsot szétspoilerezni, esetleg majd a remake után...

clive: előfordulnak 1-2 év utáni remake-ek is, a 10 év szerintem annyira nem is kevés :)

I love you Madeleine · http://torrance.freeblog.hu/ 2008.01.20. 16:58:08

Faszomba. Valamiben egyet értünk... Genitálisan jó film az eredeti.

Az hogy egy filmrendező "képmutató", az még oké (ez a dóga neki), de hogy "hamis alkotó"???

virtualdog 2008.01.20. 19:09:47

"most meg látványosan bevonul hollywoodba. vagy esetleg belülről fog bomlasztani? :)"
Ez utóbbi. Úgy tűnik, teljesen ugyanazt a sztorit használja, csak épp amerikai film lesz, ismert színészekkel (mindkettejüket imádom :D de főleg Tim Roth-t :D). Nyilvánvaló az indok: az amerikai közönséget is ki akarja készíteni, és ha nem gyengít a cselekményen, ez sikerülni is fog neki. Könnyen lehet akár az, hogy utálni fogják és eltemetik, akár az, hogy instant népszerű "kultfilm" lesz odaát, mint a Harcosok Klubja.

"Az hogy egy filmrendező "képmutató", az még oké (ez a dóga neki)"
Hehe... :DDD

virtualdog 2008.01.20. 19:12:15

(Magyarul lehet szeretni vagy utálni az eredetit, de a remake-elés ténye miatt kár haragudni Haneke-re, világos a cél, a rajongók nem panaszkodhatnak, sőt ha szeretik az "új színészeket", még örülhetnek is.)

Köbli Norbert (törölt) 2008.01.20. 19:44:56

nem láttam egyik változatot sem, de szerintem kurva nagy bukta lesz a film, és haneke ezerrel repül hollywoodból.

a teniszruhás gyerekek a clockwork orange-re hajaznak? vagy mélyebb jelentése van, amit én nem értek?

a trailer mindenesetre úgy néz ki, mint az 1990-es félelem óriái-remake, amit michael ciminónak sikerült jól elbaltáznia.

Pety 2008.02.07. 15:17:50

Ne fikázzátok azt, amihez nem értettek. A Funny Games nem játékfilm, hanem konkrétan egy kísérlet arra, hogy erőszakos képek bemuattása nélkül hogyan lehet kijátszani a nézőt, amit nap mint nap tesz velünk a híradó!!! Haneke az erőszak romboló hatására akartí felhívni a figyelmet, de mivel az eredeti egy kis osztrák művészfilmecske volt, ezért azóta zon ügyködött, hogy újra leforgathassa Hollywoodban az egészet kockáról kockára, mert nagy közönség előtt akarta bemuatatni a nézeteit, sé felhívnia figyelmet arra, hogy mi folyik a világban
süti beállítások módosítása