Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Bioshock patch v1.1

2007.12.07. 08:29 Linkovic Csumoszky

Pár hónapja nagy visszhangot keltett az év játékának kikiáltott Bioshock, pontosabban az azzal kapcsolatos kellemetlenségek. A securom kódvédelem és az install limit valamennyi vásárlónál kicsapta a biztosítékot, tudván, hogy ez a frusztráló adalék csak a legális példány vásárlóinak kiváltsága (a kalóz verziókból hiányoznak a kellemetlen "bónuszok"). Tovább borzolta a kedélyeket a 2K Interactive rezignált hallgatagsága. Nyilatkozataival Ken Levine, a játék kreatív elméje is a játékosok mellé állt, ám békjóitól úgy tűnik a játék nem fosztatik meg.



Javításra került azonban egy rakás idegesítő bug, melyek az amúgy impresszív játékélménybe is belerondítottak. Ilyen volt többek között a mouse lag (reakciókésés), a remegő holttestek, a widescreen probléma, a pattogó hang, az elcsúszott feliratok és a kikapcsolhatatlan futás. Mindezt és még néhány kevésbé szembetűnő hibát orvosol az első foltozás, ami egy kicsit megkésve érkezett, de legalább megérkezett, ugyanis az elhanyagolt customer support eddig komoly felháborodást keltett a rajongók körében. Kárpótlásul ez a patch bónuszokat, új tonikokat és új képességeket is tartogat. Sőt, hardcore élményre vágyó játékosok már az automatikus reinkarnációt (vita-chamber) is kiiktathatják. A PC-s folt letölthető innen.

7 komment

Címkék: pc letöltés hír xbox360

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr6255193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virtualdog 2007.12.07. 13:12:10

Mindig a tisztességes emberek szívják meg. :D

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2007.12.07. 14:38:38

Hát ezaz. A kiadók egyszerűen széllel szemben pisilnek.

proci 2007.12.07. 18:04:08

igen, enyhén szólva is nagy felháborodás volt a bioshock miatt. de emlegethetném az nfs pro streetet is, ami dinamikus reklámokkal szórja tele a játékot. ezek letilthatók (mmint a program tűzfallal;>), de akkor meg oda a multi. vagy ott a flatout 2, amit anno meg akartam venni az új vidkarim mellé (mert azzal már fut, és tényleg nem volt drága), csak éppen securomos... nos emiatt nem került a polcomra.

másolásvédelemmel alapvetően nincs bajom (amíg nem turkál a registryben és semmilyen módon nem hátráltatja az usert). pl ott volt a settlers3, amiben disznókat csinált a kovács, az jó ötlet volt:)

aztán ott volt a heroes5, amiből rajongói nyomásra (ha securomos lesz, nem veszem meg beírásokkal volt tele a fórum) vetették el a másolásvédelem ötletét (jó, másikat kapott, de az kevésbé ronda).

egyébként nemcsak a játékkiadók csinálják széllel szembe, filmeknél ugyanez a helyzet...

Linkovic Csumoszky · http://geekz.blog.hu 2007.12.07. 20:54:25

A securom alapvető elvi problémákat ró fel. Hiába kiabálja a sony, hogy az nem malware, a hivatalos meghatározás szerint malware-ként viselkedik, tehát malware (kéretlenül települ a felhasználó gépére, beleírja magát a regisztrációs adatbázisba, ráadásul eltávolítani sem lehet). A gyakorlati haszna pedig zéró, így is, úgy is feltörik a szoftvereket. A forgalmazóknak más utat kéne keresniük, kevésbé erőszakosat, több kompromisszummal.

Yorg 2007.12.09. 13:00:18

Izgalmasak ezek a patchek meg másolásvédelmek, de maga a játék milyen?

bence 2008.01.18. 19:37:05

ki tudja megmondani h miért fagy le mindig ugyanott a játék és ha van rá vmi megoldás az küldje el az E-mail címemre

köszi
BENCE
süti beállítások módosítása