Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Star Trek Into Darkness trailer

2012.12.06. 09:18 Rusznyák Csaba

Buuuumm! Shuuuuuu! Bááááámmm! Vhoooooom! Hűűűűű! Haaaaaa! Itt az első Star Trek Into Darkness trailer, és mi tagadás, kábé nagyobbnak, látványosabbnak, eposzibbnak, durvábbnak tűnik mint az összes eddigi ST-film együttvéve, tényleg, vicc nélkül rohadtjól néz ki, csak félek, hogy már megint alig marad benne bármi, ami TÉNYLEG Star Trek.

UPDATE! Másodikként beszúrva egy pár nagyon (talán túl) beszédes plusz másodperccel hosszabb japán trailer.




27 komment

Címkék: scifi star trek akció filmbemutató

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr14950451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

David Sumner 2012.12.06. 10:02:07

A modern kor Sherlockja csak a nevében nem Khan. Abrams meg szépen elkuffantotta az első filmet.

Flankerr 2012.12.06. 10:24:50

Én néhány előző ST film, és gyakorlatilag nulla sorozatrész látásával élveztem az előző filmet. Tudom, tudatlanul könnyű..:D

NickelADeón 2012.12.06. 12:34:36

Nekem nagyon tetszett az első fim, kivéve, hogy az időutazós sztorik mindig makkannak valahol, hát van ez a paradoxon.
De :) A film nyitó jelenete legjobb, a BB zenéje, meg a tökös kis Kirk olyan erős volt, mint a Watchmenben az All along... vagy az Ördög ügyvédje végén a Paint it Black, közhelyes slágerek szőrborzolós építményben. Felejthetetlenül kiváló jelenet.
A film nagyon jól kacsingatott, az amatőr trekkiket ugyanúgy magával ragadhatta a karakterizáció, mint azokat, akik nem ismerik az alkesz McCoy regényekben megdöbbentő leírását, vagy Kirk kitartását, Spock dolgait.
Az ST-knél (sorozat) nekem a szellemi dolgok (kreatív ötletek, elgondolkodtató, messze vezető témák) mellett ugyanolyan fontos volt az érzelmi oldal, és ezt a film számomra kiválóan hozta. Szellemileg nem mozgatott meg annyira, elment akcióba, de megőrzött valamit az eredeti szellemiségből azért, fan-ként nem csalódtam egyáltalán a filmben (az időutazás érthetetlenségét kivéve, de az meg egyéni szocprob)

Rusznyák Csaba 2012.12.06. 13:13:45

@NickelADeón: Csak azért tetszett az első rész hellyel-közzel, mert Kirk és Spock kapcsolatát nagyon jól eltalálták. Ezen kívül vajmi kevés star trekes volt benne. A nyitójelenet tényleg nagyon jó (egyben a legütősebb akció az egész filmben, ami azért nem olyan szerencsés) de a gyerekkortól a flottába lépésig vezető út rettenetesen ostoba.

NickelADeón 2012.12.06. 13:26:21

@Rusznyák Csaba: "Ezen kívül vajmi kevés star trekes volt benne. "
Ezt én "életérzésnek" gondolom. Ha szavakba kéne önteni, mint jelent a Star Trek, nem tudom mennyire lenne összeszedett. Az egyiknek (nekem meg még x ezer embernek átjön), a másiknak (neked meg még x ezer embernek) nem. Úgy, hogy gondolom te is láttad szinte az összes sorozat összes részét, a nagy filmeket, olvastad a képregényeket és regényeket.
Ami több ezer rész, kiadvány stb., bennük azonos hullámhosszon rezgő, sokszor állandó érzéssel a befogadó részéről.
Erről tényleg kár vitatkozni. A dramaturgiáról, ritmusról, vágásról, zenéről, építményről stb. lehet, de hitről nem érdemes :)

Rusznyák Csaba 2012.12.06. 13:43:18

@NickelADeón: Szerintem meg túlbonyolítod:) Az, hogy ki mit vesz le a Star Trekből, egy dolog, az, hogy mi a franchise esszenciája, ami naggyá tette, ami megkülönböztette a többitől, az egy másik. És ez az esszencia viszonylag jól körülhatárolható. Pl azzal, hogy a eszmeiség, moralitás a fontos, nem az űrcsaták. És erre persze lehet azt mondani, hogy mindig is voltak olyan részei az ST-nek, amik nagyon is akcióközpontúak voltak, ergo ezek a mostani mozfilmek is hűek hozzá. De ilyen erővel a majdani harmadik rész lehetne egy romantikus komédia is, mert olyan részből is van szép számmal. Attól még a lényege soha nem ez (vagy az) volt.

David Sumner 2012.12.06. 16:27:34

Kedvenc Star Trek-mozifilmem: Az ismeretlen tartomány. Az egyetlen rész a szériából, amit fenntartások nélkül imádok - igaz, nem láttam mind a tizenegyet.

vargatom 2012.12.06. 17:26:35

Az mondjuk elég biztosnak tűnik, hogy Cumberbatch vinni fogja az egész filmet a meglévő színészgárda mellett ;)

A Star Trek amúgy szerintem nagyon nehezen határozható meg, mert borzasztó sok ember írta a forgatókönyveket, egy komplett új adag ember a regényeket, és mindegyik teljesen más hangvételű és minőségű volt. A TNG az szerintem, ami összességében még mindig a legjobb; vannak benne olyan epizódok is, amelyek szinte teljesen függetlenek a Trek világától, meg van azért pár átívelő cselekményszál is.

Az űrcsaták meg a mozifilmekben mindig hangsúlyosabbak voltak, az a közönség általában az akcióra fogékonyabb és nem a hard scifi témákra. Lövöldözés, verekedés dettó.
ST2 - Khan
ST3 - a klingonok
ST5 nekem szerencsére kimaradt
ST6 - Chang
ST7 - klingon nővérek
ST8 - borg
ST9 - a csúnyafejűek
ST10 - a romulánok

Szóval pont ezt számonkérni az Abrams mozifilmen szerintem már inkább kötekedés :)
Ha csinálnak tévésorozatot és az is több mint 50% akció, akkor lehet talán majd méltatlankodni, bár a DSN és a Voyager is elég akcióközpontú volt (Enterprise szintén kimaradt). A régi sorozat meg nagyon más világ volt...

Filter Ákos 2012.12.06. 18:55:14

Nagyon szórakoztató volt az első film, pedig én mindig is nagy ívben tojtam a Trekre. Remélem az új is hozza a remek beszólásokat, szívatásokat meg poénokat.

Rusznyák Csaba 2012.12.06. 19:01:03

@vargatom: kötekedés a fenét. Bocs, de ha Star Treket akarok látni, akkor Star Treket akarok látni, nem pedig egy tipikus akció-sci-fit, amire rábélyegezték ezt a nevet. Hiába volt a DSN is akcióközpontú, vagy az akár ST10 is, mindegyikben ott volt valami olyan motívum, amitől az volt, ami. Abramsnél nem volt ilyen.

n0kedli 2012.12.06. 23:42:46

Meh. Új tévésorozat legyen már inkább.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2012.12.07. 10:32:14

@NickelADeón: @Rusznyák Csaba: Én inkább Csabával értek egyet a kérdésben. Mondjuk nálam a Star Trek elsősorban a forgatókönyv-centrikusság miatt lett népszerű, a sorozatoknak - és az első néhány filmnek - az esszenciáját a jó történet hozta. Ezért nem igazán kedvelem a filmek többségét (a hatodik után kezdődött szerintem a lejtmenet), mert mindig az az érzésem, hogy meg akarják úszni a sztorit, és főleg a látványvilágra me ga brandre mennek rá.
Amúgy csak nekem van olyan érzésem, hogy az új filmekben sok Star Wars nyúlás van? Az előzőben a jégbolygó meg a maci szerű lény, most meg a lávás jelenet, na meg persze az űrcsaták is inkább "starwarsosak", mintsem "startrekesek".

Globetrotter2014 2012.12.07. 13:48:03

Egyrészt hiányzott belőle a Start trek fíling, ami nem feltétlenül baj. A Start trek egy sorozat, annk is speciaális, nem felétlenül jön át jól egy Mozifilmben, ebeb sok képregényfilm is belebukott.

Egyébbként a sorozatok is kezdtek kicsit kilugozódni, én pl a legjobban a Deep Space Nine végét szerettem a sok látványos ütközettel.

Annak idején a First Contact volt szerintem az ami már felnőtt a feladathoz.

De most az új valahogy a másik irányba szállt el. Annyira mentes volt mindentől ami start trek, hogy nem igazán tudtam befogadni. Leginkább a romulanok voltak eléggé kiábrándítóak. Inkább találtak volna ki valami más fajt ennek a tetkós kopasz fajnak. Csak a terepjáró hiányzott alóla.

Régi Péter 2012.12.10. 15:33:56

Jó hogy elszakadt az eredeti ST feeelingtől, így már meg lehet nézni. Az eredetiben jovális humanisták dolgoznak etikai álproblémák félmegoldásain, olcsó filozófiai körítéssel tálalva. (Az Űr végtelen, legyünk jók, ragaszkodjunk elveinkhez még ha biztosan szar helyzetbe kerülünk akkor is - pl. hányszor hazatérhettek volna az utcsó évadban amikor az űrben bolyonganak kis kompromisszummal stb.) Jó lesz ez így egy egyszerű, pörgős, látványos akció sci fi és kész.

Rusznyák Csaba 2012.12.10. 20:33:00

@Régi Péter: Valamiért úgy érzem, te se láttál sok Star Treket. Esetleg néhány Voyager epizódot.

Régi Péter 2012.12.11. 00:27:22

@Rusznyák Csaba: Várjál, lehet, h. tényleg összekevertem a T.J. Hookerrel.

Régi Péter 2012.12.11. 08:40:30

@Rusznyák Csaba: Úgy tűnik, a wikipédia is egyet ért velem: "A filmek tehát a sorozatok hagyományait követték, amik élükön Az eredeti sorozattal nem voltak mentesek a hibáktól és kifogásoktól. A leggyakoribbak ezek közül az unalmas történetek, a steril, sokszor (főleg az idő múlásával) nevetséges díszletek, ruhák, és persze a szereplők komolykodó, filozofálgató, nevelő szándékú dialógusai, cselekedetei voltak, amik emiatt szintén nevetségessé váltak. Az "unalmat" egyébként már Az eredeti sorozat készítése közben is felvetették az NBC-nél, a sorozatot készítő televíziónál, emiatt a sorozatot a "legrosszabb műsorsávba", péntek este 10 órára tették. Ezekről maga Leonard Nimoy is megemlékezett egy interjúban." Esküszöm nem olvastam korábban!

Rusznyák Csaba 2012.12.11. 08:50:49

@Régi Péter: WIKIPÉDIA? Ráadásul a magyar?? Muhahaha. Várj, öt perc múlva beszúrok egy másik wikipédia idézetet, ami az eredeti sorozat zsenialitását hangoztatja. Természetesen ugyanúgy forrás nélküli lesz, mint ez a szöveg. Ugyan már, ennél vegyük komolyabban magunkat egy kicsit...

Régi Péter 2012.12.11. 09:07:02

@Rusznyák Csaba: Bocs, nem tudtam, hogy itt a hszeket is kisdoktori szintű hivatkozási listával kell ellátni.

Rusznyák Csaba 2012.12.11. 09:09:20

@Régi Péter: Nem ITT, hanem a wikipédián. Amit ugye bárki szerkeszthet. Azért kell forrásokat feltüntetni (benne van a szabályzatukban, amit a magyar wikipédiában általában leszarnak - ezért olyan is az egész, amilyen).

Régi Péter 2012.12.11. 10:02:37

@Rusznyák Csaba: Így már érthető. Lényeg a lényeg: ez az új ST feeling nekem jobban bejön, mint a régi, amiben túl sok volt az émelyítő szenteskedés. Ennél egy látványos, pörgős, durva, (sablonos) akció sci-fi is jobb, de hát nem vagyunk egyformák ugyebár.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.11. 10:20:48

@Régi Péter: a trekik szerint viszont akkor pont nem star trek lesz.

Mert a star trek pont nem sablonos akció sci fi (szerintük, én nem ismerem annyira, sőt).

Rusznyák Csaba 2012.12.11. 10:25:43

@Régi Péter: nekem azzal semmi bajom, hogy valakinek ez jobban tetszik. nekem az nem szimpatikus, hogy úgyis van látványos, pörgős hollywoodi monstre filmből elég, ennek ellenére belesimítanak ebbe a kategóriába olyasmit is, ami korábban nem volt ilyen - csak azért, hogy ráragaszthassanak egy brandet. Ha ezt nem Star Treknek hívnák, hanem mittomén, Space Vengeance-nek, nem lenne vele semmi bajom. mert mint fasza akció sci-fi jól néz ki.

Rusznyák Csaba 2012.12.11. 10:26:24

doggfather megelőzött:)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.11. 10:51:25

@Rusznyák Csaba: háhá, gyorsabb voltam. :D

(vmi frappáns trekis kifejezéssel kellet volna kárörvendenem, de nem tudok olyat. :S)
süti beállítások módosítása