Utolsó kommentek

Szocializálj velünk!

A legfrissebb filmkritikák

Nincs megjeleníthető elem

A legújabb előzetesek

Nincs megjeleníthető elem

Alien vs. Ninja

2011.02.19. 10:00 Chavez

Úgy látszik nagy divat lett mostanában a földönkívülieket összeugrasztani valami másik népszerű kult-karaktertípussal. A földönkívüliek találkoztak már a Ragadozókkal, szörnyekkel, lenyomták már őket a vikingek, hamarosan a cowboyok fogják, a japánok pedig természetesen a legfaszább harcosaikat, a nindzsákat küldték ellenük.

A nemrég létrehozott Sushi Typhoon a B-kategóriás filmjeiről elhíresült nagy múltú stúdió, a Nikkatsu "labelje", ami az olcsó exploitationök gyártására kíván szakosodni, az AVN pedig az első projektjeiknek egyike, amit a nindzsafilm specialista Seiji Chiba rendezett. De hiába a hangzatos cím, sajnos ezek az új japán exploitationök általában nem nyújtanak többet, mint agyament sztorit, gagyi effekt-fitogtatást, borzalmas színészeket, meg alkalmasint néhány dekoratív cickót. Éppen ezért én az AVN-tól sem vártam ezeknél többet, ezzel szemben mégis rettentő jól szórakoztam, mert hogy B-film ez a javából, az kétségtelen, de ez alkalommal legalább a tényleg szórakoztató fajtájából.

Ilyen cím után gyakorlatilag felesleges is összefoglalni a film történetét, hiszen pontosan azt kapjuk, amit a cím is ígér, de azért én mégis megteszem. Meteor csapódik be Japánba, mindezt valamikor a nindzsák korában. Az éppen háborúban álló Koga nindzsák egy csoportja azt a feladatot kapja, hogy járjanak utána a dolognak. Csakhogy a meteor hozott magával egy földönkívüli lényt is, akivel igencsak meggyűlik a baja az árnyékharcosoknak, mert ez a lény nem csak böszme erős, de szaporodik is.

A filmet természetesen nem lehet és nem is kell komolyan venni, ugyanis egy akció-komédiáról van szó. Mivel a forgatókönyv nem túl bonyolult, így rengeteg akciót sikerült belesűríteni a 80 perc körüli játékidőbe, és szerencsére nem csak ostoba művérpazarlást kapunk, hanem szépen megkoreografált akciójeleneteket, némi számítógépes rásegítéssel. Ezek ugyanis nem klasszikus történelmi nindzsák, hanem a szuperhősöket megszégyenítő képességekkel bíró típusból való techno-shinobik, ezért a fegyvereik és harcmodoruk is alaposan fel van turbózva. Megtalálhatóak köztük az egymással folyton rivalizáló szépfiúk, az állandó cseszegetésnek kitett, kötelezően idióta lúzer, és a film legimpozánsabb látványeleme, a gyönyörű nindzsalány (Mika Hijii, akit legutóbb a Scott Adkinses Ninjában láthattak a nindzsafilm-buzik), akibe nem csak hogy én nyomban beleszerettem, de a film során az egyik élien is megpróbálja jó alaposan megcsöcsörészni a leányzót. Nem tudom hibáztatni érte, elvégre ő is csak....földönkívüli. Az a kumite, amit egyébként a lánnyal ezután lenyomnak, na az valami fergeteges, a film abszolút legkirályabb jelente. Még az angolul bazdmegelő zombinindzsákat is veri, pedig ott már sírtam a gyönyörtől.

A földönkívüli lény kinézete elsőre igencsak megmosolyogtató, úgy néz ki a szerencsétlen, mint egy Alien és egy delfin szerelemgyereke gumiba öntve, és egészen addig még izgalmas is, amíg csak részleteiben látjuk, illetve a hangját halljuk, mert amint meglátjuk egész alakosan, onnantól már kifejezetten röhejes. Bár tulajdonképpen ez a kaiju filmes érzet nem is annyira zavaró, és azért a lény összességében jobban is néz ki, mint a legtöbb ilyen kaiju filmes monszta. Ráadásul még meglehetősen egyedi is, mert sok szörnyet láttam már a filmekben, de olyan, aki a fején lévő lukakban hordja a kicsinyeit, és verekedés közben nindzsalányokat molesztál szexuálisan, nem nagyon rémlik.
 
Esküszöm, jobban örülök, hogy nem valami komoly filmet szenteltek ennek a párosnak, az úgyis halálra lett volna ítélve. Így viszont egy valóban szórakoztató, akcióban gazdag, rossz értelemben csak kicsit idióta, jó értelemben viszont nagyon is lökött, és a filléres költségvetéshez képest egészen látványos filmmel kell beérnünk, és az nem baj. Az Alien Versus Predator filmek költségvetésének töredékéből készült, de szerintem kábé ezerszer jobb film is náluk.

A Sushi Typhoon egyébként olyan címekkel készülődik, mint pl. a Yakuza Weapon, Karate-Robo Zaborgar, vagy a Helldriver, Seiji Chiba pedig az Evil Ninja-jával készül, amit ha jól vettem le, akkor az Evil Dead nindzsásítása akar lenni. 


 

25 komment

Címkék: scifi japán filmkritika nindzsa 4csillagos

A bejegyzés trackback címe:

https://geekz.blog.hu/api/trackback/id/tr862670580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.19. 16:41:19

@Danis: magyar filmkritikával nem foglalkozunk (nem kezdem el kifejteni hogy miért, mert idegrohamot kapnék), ilyenekkel meg pláne nem. Az biztos, hogy "színvonal".

Chavez 2011.02.19. 17:06:22

És egyébként a nindzsás film meg kurvajó. :)

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2011.02.19. 17:06:59

@Wostry Ferenc: "magyar filmkritikával nem foglalkozunk"

Miért?

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.19. 17:09:26

@Bokortalan Lajtalan: egyrészt mert nem arról szól ez a blog. a másik okát meg megtartom magamnak.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2011.02.19. 17:12:45

Akkor holnaptól szuahéliül fogtok írni, vagy mi lesz?

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.19. 17:18:56

Jogos. A magyar filmkritika *kritikájával* nem foglalkozunk. Valamint szeretném felhívni a figyelmet, mielőtt a szerző anyázni nem kezd, hogy ez az ALIEN VS NINJA c. cikkről szóló kommenteknek fenntartott hely. :)

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.19. 17:28:58

na jó, még csak annyit: ki a faszom az a Puzsér Róbert? Válaszokat magánban, az istenért!

.YEZy. · http://asianmovies.blog.hu 2011.02.19. 20:11:00

Én nagyon szeretném, ha Chiba mester kiszakadna az Iguchi Noboru féle banda köreiből és elhagyná a filmjeiből ezeket a coolnak szánt, de valójában rettenetesen idegesítő hülyeségeket [nekem pl. a cikkben említett "erotikus" jelenet egyáltalán nem hiányzott volna a filmből]. A gagyi művér, hülye műanyag bábok, meg hasonló ökörségek helyett koncentrálhatna tisztán az akcióra, sokkal jobb filmek lennének belőle.

Áramvonalas Földműves 2011.02.19. 20:12:55

Hát nemtom:D Engem nem győzött meg, ezer ilyen tré film van, amin lehet nevetni Troll2 vagy mittudomén. Valahogy ilyen szórakozásra már nehezen veszem rá magam. Inkább akkor '50-es '60-as évekbeli szörnyfilmek. Melyik is az amikor konkrétan gumisárkányba öltözött emberek ugrálnak a kietlen díszletvilágban? vagy az 1 japó film...ja nem, az 1 orosz csoda volt:D

@Wostry Ferenc: sztem nem fontos, egy hírnévre vágyó erősen debil gyerek v autista. és most kicsit lejjebb csúszott, mint a műsorvezető páros.állítólag rádiós arc volt...én most hallok róla először.remélem utoljára.

Chavez 2011.02.19. 20:33:16

@-YEZy-: Én pl. rettentően sajnáltam, hogy Kitamura otthagyta Japánt, mert ő a 2000-es évek elején már pislogtatott némi reményt a j-exploitation felvirágoztatására, de aztán végül Amerikában sem nagyon csinált semmit.

A készülő Sushi Typhon filmek közül a Karate-Robo Zaborgar néz ki a legótvarabbul, bár az valami régi sorozat remakeje, tehát biztos népszerű lesz a japánok között, de a Yakuza Weapon-ban van némi bizodalmam, mert abban is Yuji Shimomura rendezi az akciót (akárcsak az AVN-ban), és Tak Sakaguchi meg tud is verekedni.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.19. 20:38:40

bazdmeg te egy hetvenes évekbeli sentai/tokusatsu sorozatot szidsz? na gyere ki a hóra. Tudom hogy te kiütést kapsz bármi humorostól, de azér, érted, tűréshatár... ;D

Chavez 2011.02.19. 20:49:50

@Wostry Ferenc: Nincs is hó, bár lenne, már mennék is. :) De nem a 70-es évekbelit szidom, hanem már ezt az újat. Ez az Iguchi bármihez nyúl, abból szar lesz. Ne remélj!

mesko 2011.02.19. 23:15:57

megnéztem a filmet, tényleg mintha jobban sikerült volna az Alien vs Predator-nál, mondjuk arra már elég halványan emlékszem, biztos van oka miért..
tényleg szórakotató volt, bár nekem minden "kardos" film tetszik, az a kedvenc fegyverem..imádtam a harcok koreográfiáját, a zenét, még a szörny is vicces volt, pláne mikor szemet vetett a csajra:D, hiába na, egy jó csaj még az alien-nek is bejön!
örvendtem, hogy Chavez hosszas menopauza után, végre írt egy cikket:)
viszont nagyon rosszul fogadtam, az első komment linket, de aztán láttam, hogy a srácok lefejelik, így visszanyertem lelki békémet, azt pediglen kétlem, hogy nem tiszta valaki számára, hogy mi is történik ezen a blogon..viszont mivel nagyon-nagyon minüszkül az a geekz logo, alig lehet észrevenni, hogy milyen blogon is jár-kel az ember, még jó, hogy a nyáron, olyan nagyban írták a blog nevét, és így nem tévedtem el..
mert ez csak tévedés lehetett, mármint nagyon remélem.

Chavez 2011.02.19. 23:33:27

@mesko: Köszönöm béjbe, tudtam, hogy rád számíthatok. ;) Vedd úgy, hogy csak miattad írtam, okszi?

mesko 2011.02.20. 00:15:30

@Chavez: óóó, köszönöm..alig kapok szavakat:))

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.20. 06:50:47

@Danis: ezzel többen nem értenének egyet, maradok a beleegyező hallgatásnál. :)

entro 2011.02.20. 09:16:29

@Wostry Ferenc: Ööö... a Varga Katalin sem számít magyarnak? Arról írtatok, nem is rosszakat.

Wostry Ferenc · http://geekz.444.hu 2011.02.20. 09:19:03

@entro: tényleg nem volt nyilvánvaló, hogy nem a magyar filmekkel nem foglalkozunk, hanem a magyar filmkritika véleményezésével?

entro 2011.02.20. 10:15:11

@Wostry Ferenc: Hát nem, de most már sikerült felfognom.:)

Tiger Woods 2011.02.23. 14:18:13

nekem a Robo-geisha a kedvenc filmem (persze csak a Class of Nuke'Em High 2 után), de mást még nem mertem megnézni ebben a műfajban(japán hulladék). Ez megközelíti azt a színvonalat? na és a Mutant Girls Squad milyen?

Chavez 2011.02.23. 14:45:28

Ez a film (AVsN) kevésbé öncélú, humoros, de közben akciódús, tehát nem az volt a cél, hogy minél bizarabb ötlettel álljanak elő (mint a Robo-geisha meg a többi esetében), hanem hogy a címnek megfeleljenek. Ugyanakkor még mindig eléggé agyament.

bbbarniii 2012.03.18. 12:49:05

A készítők másik effajta produkciója, a Robogeisha is megér egy misét. :D
süti beállítások módosítása